PDA

View Full Version : Όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει...

billy84
18/03/2020, 17:54
Λόγω της περίεργης κατάστασης που βιώνουμε βρήκα τον χρόνο να δημιουργήσω ένα βιντεάκι με διάφορα στιγμιότυπα απο κάποιες εξορμήσεις μου.Όλα έχουν ένα κοινό,τίποτα δεν πήγε όπως το είχα σχεδιάσει εξ'αρχής.Πεσμένοι κορμοί δέντρων,χιονούρες,πεσμένοι δρόμοι τελείως κλπ με ανάγκασαν να κάνω πολύωρες παρακάμψεις αποδεικνύοντας πως στα βουνά η κάθε φορά είναι διαφορετική.Κάποιοι φίλοι σίγουρα θα ταυτιστούν με κάποιες εικόνες και θα με νιώσουν!:D

https://www.youtube.com/watch?v=hzZefIvMIxA

cosgili
18/03/2020, 18:35
Σωραίος!!!! :beer::beer::beer:

bulmont
18/03/2020, 18:46
:bawl::bawl::beer::beer:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
18/03/2020, 21:37
Ωραία ανασκόπηση ρε Μπιλ. Ωραία δουλειά και σκέψη.
Θα ήταν ωραία να έβγαζες κάτι παρόμοιο και με τις πτώσεις πού είχες σε όλα αυτά τα ταξίδια σού...

petros1479
19/03/2020, 12:29
Ωραία ανασκόπηση ρε Μπιλ. Ωραία δουλειά και σκέψη.
Θα ήταν ωραία να έβγαζες κάτι παρόμοιο και με τις πτώσεις πού είχες σε όλα αυτά τα ταξίδια σού...

Ποιες πτωσεις;;; Ποτε και κανεις δεν εχει πεσει απο τη μηχανη του γιατι ειμαστε ολοι οδηγαρες!!! Βεβαια εχω ακουσει κατι φημες για εναν μια φορα καπου!!!

Εξαιρετικος οπως παντα ο Billy! :a014: :beer:

kostas_1100gs
19/03/2020, 13:25
Ωραίο τραγούδι :D

MAIK72
19/03/2020, 13:47
Νομίζω ζωγράφισες!:beer::beer::beer::beer:

o_gavros
19/03/2020, 13:55
Έλα Μπιλ,παραδεξου ότι αφορμή για να βάλεις το μουσικο μπλιμπλικι ήταν το βίντεο

azar41
19/03/2020, 14:41
Όλα τα εμπόδια που μας αναγκάζουν να γυρίσουμε ,είναι αφορμή για να ξαναπάμε!
Εκεί στη Βάλια Κίρνα ,απο Δίστρατο για Σαμαρίνα,δυο φορές που έχω περάσει έτσι χάλια ήταν,σε λίγο μόνο με τα πόδια!:beer:

mallllias
20/03/2020, 11:21
Λόγω της περίεργης κατάστασης που βιώνουμε βρήκα τον χρόνο να δημιουργήσω ένα βιντεάκι με διάφορα στιγμιότυπα απο κάποιες εξορμήσεις μου.Όλα έχουν ένα κοινό,τίποτα δεν πήγε όπως το είχα σχεδιάσει εξ'αρχής.Πεσμένοι κορμοί δέντρων,χιονούρες,πεσμένοι δρόμοι τελείως κλπ με ανάγκασαν να κάνω πολύωρες παρακάμψεις αποδεικνύοντας πως στα βουνά η κάθε φορά είναι διαφορετική.Κάποιοι φίλοι σίγουρα θα ταυτιστούν με κάποιες εικόνες και θα με νιώσουν!:D

https://www.youtube.com/watch?v=hzZefIvMIxA

Φιλε bill εισαι πρωτος..
Το μονο που φοβαμαι ρε φιλε σε παρομοιες φασεις μονος,ειναι μη παθω λαστιχο..αληθεια τι κανεις σε τετοια περιπτωση?
περα απο fast..

RaGe_Raptor
20/03/2020, 12:20
:beer:
ωραίος ρε Μπιλ. και το χαλί όλα τα λ7.
:beer:

thanosgp
20/03/2020, 13:13
Κομάντο !:beer:

billy84
20/03/2020, 17:00
Σε όσους γράψατε απάντησα και στα βρουμ και σας ευχαριστώ και απο εδώ!Αυτο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι οτι έχετε ωραία μουσικά ακούσματα!:D

Ωραία η ιδέα για ένα βίντεο με πτώσεις αλλά σχεδόν όλες είναι όταν επιστρέφω και όχι on camera καθώς ήδη έχω τραβήξει την εκάστοτε διαδρομή.Θα είχε πολύ πλάκα όντως!:lol:
Εχει τύχει ακόμα και σε μία διαδρομή να τρώω 3 τούμπες κατεβαίνοντας(και κουρασμένος σχετικα),ενώ ανεβαίνοντας όλα πήγαν καλώς και on camera.Οι τούμπες στο χώμα είναι περισσότερο δεδομένες απο οτι στην άσφαλτο!Τα ξέρετε όσοι ασχολείστε με το σπορ!

Πολύ σημαντική η σκέψη του mallllia για το λάστιχο και είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί.Προσωπικά έχω κιτ επισκευής ελαστικών μαζί μου,δεν κατεβάζω ποτέ πιέσεις, και με λάστιχο με σκληρό σκελετό δεν είναι εύκολο να με πιάσει λάστιχο.Ετσι και αλλιώς το συγκεκριμένο μηχανάκι δε μπορεί να πάει γρήγορα στα σπαστήρια με φυτευτές οπότε δεν έχει νόημα να κατεβάσω πιέσεις για να πάρω το κάτι παραπάνω,με το επιπρόσθετο ρίσκο να σκιστεί πολύ ευκολότερα το λάστιχο.

Αν μιλάμε για σαμπρελάτο μηχανάκι ομολογώ πως δεν το έχω καθόλου με την αλλαγή σαμπρέλας και για αυτό δε θα πήγαινα ποτέ σε μη tubeless.Αν πάντως σκιστεί τόσο το λάστιχο(δύσκολο) που δεν επισκευάζεται με κορδόνι τότε αν δεν καταφέρω να το φτάσω στην άσφαλτο και να καλέσω οδική,θα περπατήσω μέχρι το κοντινότερο χωριό μήπως βρω βοήθεια.Αν το χωριό είναι έρημο δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω μετά,τον Σταυρό μου μάλλον!:lol:

mallllias
20/03/2020, 17:28
Σε όσους γράψατε απάντησα και στα βρουμ και σας ευχαριστώ και απο εδώ!Αυτο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι οτι έχετε ωραία μουσικά ακούσματα!:D

Ωραία η ιδέα για ένα βίντεο με πτώσεις αλλά σχεδόν όλες είναι όταν επιστρέφω και όχι on camera καθώς ήδη έχω τραβήξει την εκάστοτε διαδρομή.Θα είχε πολύ πλάκα όντως!:lol:
Εχει τύχει ακόμα και σε μία διαδρομή να τρώω 3 τούμπες κατεβαίνοντας(και κουρασμένος σχετικα),ενώ ανεβαίνοντας όλα πήγαν καλώς και on camera.Οι τούμπες στο χώμα είναι περισσότερο δεδομένες απο οτι στην άσφαλτο!Τα ξέρετε όσοι ασχολείστε με το σπορ!

Πολύ σημαντική η σκέψη του mallllia για το λάστιχο και είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί.Προσωπικά έχω κιτ επισκευής ελαστικών μαζί μου,δεν κατεβάζω ποτέ πιέσεις, και με λάστιχο με σκληρό σκελετό δεν είναι εύκολο να με πιάσει λάστιχο.Ετσι και αλλιώς το συγκεκριμένο μηχανάκι δε μπορεί να πάει γρήγορα στα σπαστήρια με φυτευτές οπότε δεν έχει νόημα να κατεβάσω πιέσεις για να πάρω το κάτι παραπάνω,με το επιπρόσθετο ρίσκο να σκιστεί πολύ ευκολότερα το λάστιχο.

Αν μιλάμε για σαμπρελάτο μηχανάκι ομολογώ πως δεν το έχω καθόλου με την αλλαγή σαμπρέλας και για αυτό δε θα πήγαινα ποτέ σε μη tubeless.Αν πάντως σκιστεί τόσο το λάστιχο(δύσκολο) που δεν επισκευάζεται με κορδόνι τότε αν δεν καταφέρω να το φτάσω στην άσφαλτο και να καλέσω οδική,θα περπατήσω μέχρι το κοντινότερο χωριό μήπως βρω βοήθεια.Αν το χωριό είναι έρημο δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω μετά,τον Σταυρό μου μάλλον!:lol:

Εγω παλι με σαμπρελα μονο οδικη!! τον σταυρο μου εννοειται φιλε μου!!
Ναμαστε καλα πανω απολα!!

billy84
20/03/2020, 17:53
Εγω παλι με σαμπρελα μονο οδικη!! τον σταυρο μου εννοειται φιλε μου!!
Ναμαστε καλα πανω απολα!!

Θα σου προτείνω μια μαγκιά που κάνουν κάποιοι παλιοί εντουράδες.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ακούγεται λογικό.Εχεις μαζί σου μεγάλα tie wrap και αν χτυπα ξύλο σε πιασει λάστιχο τα περνάς περιμετρικά στη ζάντα για να σταθεροποιήσεις το ελαστικό πάνω της.Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσεις μέχρι την άσφαλτο και απο εκεί οδική,γιατί στο χωματόδρομο σίγουρα δε θα έρθει κανείς!:lol:

bulmont
20/03/2020, 18:04
Θα σου προτείνω μια μαγκιά που κάνουν κάποιοι παλιοί εντουράδες.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ακούγεται λογικό.Εχεις μαζί σου μεγάλα tie wrap και αν χτυπα ξύλο σε πιασει λάστιχο τα περνάς περιμετρικά στη ζάντα για να σταθεροποιήσεις το ελαστικό πάνω της.Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσεις μέχρι την άσφαλτο και απο εκεί οδική,γιατί στο χωματόδρομο σίγουρα δε θα έρθει κανείς!:lol:

Μην παραβλέπεις όμως πώς τα χωμάτινα ελαστικά έχουν άλλη συμπεριφορά όταν κλατάρουν......
Πάντως δουλειά κάνει και σχοινί.........τριχιά κατα προτίμηση....

νεοσσός
21/03/2020, 09:01
Ωραίο video!

Προσοχή μόνο, διότι όταν το λάστιχο λειτουργεί χωρίς αέρα, μόνο ως προστατευτικό περίβλημα του τροχού, δε γίνεται κατανομή της πίεσης που δέχεται από το έδαφος σε όλη την περιφέρεια της ζάντας. Η κάθε ανωμαλία καταπονεί τοπικά τη ζάντα. Οπότε, αν καταφύγετε σε αναγκαστική λύση tie wrap ή τριχιάς, εκτός από το λάστιχο που είναι πολύ πιθανό να πάει για πέταμα, ενδέχεται να καταστρέψετε και τη ζάντα αν δεν πηγαίνετε με ταχύτητα πιο αργή από πεζοπόρου.

Πολλά απο τα στιγμιότυπα του βίντεο μου κόστισαν κάποιες ώρες παράκαμψης αλλά όταν τα θυμάμαι μετά απο καιρό πάντα γελάω.Στο τέλος μένουν σαν ευχαριστες εμπειριες
Έτσι είναι. Οι πιο όμορφες εμπειρίες δεν είναι εκείνες που ήταν οι πιο ευχάριστες όταν τις βιώναμε. Είναι εκείνες που ήταν οι πιο έντονες και οι πιο δύσκολες, αρκεί να είχαν αίσιο τέλος.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/03/2020, 09:12
Ομολογώ πως αυτή τη πατέντα με το ταιραπ δε τη ξέρω Ούτε την έχω ξανακούσει. Δε τη κατάλαβα κιόλας. Με χώμα ασχολούμαι (τωρα πια μία βόλτα το χρόνο) από το 2000 περίπου.

billy84
21/03/2020, 09:23
Παιδιά εξυπακούεται ότι θα πας ίσα ίσα μέχρι την άσφαλτο με ελάχιστη ταχύτητα καθώς η οδική δεν έρχεται στο χωματόδρομο να σε μαζέψει. Είναι λύση ανάγκης. Αν και έχω διαβάσει έναν παλιό χωμάτινο που ισχυρίζεται ότι έχει βγάλει αρκετά χωμάτινα και ασφαλτινα km χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω δεν το έχω δοκιμασει.

Πάτερ περνάς κάποια tie wraps περιμετρικά της ζάντας για να μη σου ξεζανταρει το λάστιχο. Σταθεροποιεις το λάστιχο στη ζάντα ουσιαστικά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/03/2020, 09:39
Παιδιά εξυπακούεται ότι θα πας ίσα ίσα μέχρι την άσφαλτο με ελάχιστη ταχύτητα καθώς η οδική δεν έρχεται στο χωματόδρομο να σε μαζέψει. Είναι λύση ανάγκης. Αν και έχω διαβάσει έναν παλιό χωμάτινο που ισχυρίζεται ότι έχει βγάλει αρκετά χωμάτινα και ασφαλτινα km χωρίς προβλήματα. Δεν ξέρω δεν το έχω δοκιμασει.

Πάτερ περνάς κάποια tie wraps περιμετρικά της ζάντας για να μη σου ξεζανταρει το λάστιχο. Σταθεροποιεις το λάστιχο στη ζάντα ουσιαστικά.

Ναι αλλά τί γίνεται με τα δεματικα πού ακουμπάνε στο χώμα. Δε κόβονται?

lykourgi
21/03/2020, 10:16
Τα δεματικά περνάνε ανάμεσα από τα τακούνια και δεν ακουμπάνε (τουλάχιστον συνεχώς) στο έδαφος. Η πατέντα απευθύνεται σε χωμάτινα λάστιχα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/03/2020, 11:15
Τα δεματικά περνάνε ανάμεσα από τα τακούνια και δεν ακουμπάνε (τουλάχιστον συνεχώς) στο έδαφος. Η πατέντα απευθύνεται σε χωμάτινα λάστιχα.

Κατάλαβα. Να και κάτι που μάθαμε πάλι. Ευχαριστώ...

est
22/03/2020, 12:37
Το καλοκαίρι που μας πέρασε από Προυσό προς Λαδικού..

416261

headbanger
23/03/2020, 01:39
Μπίλη είσαι μορφή μεγάλη. πάντα όρθιος και να θυμάσαι αυτά μας μένουν