PDA

View Full Version : Τεπόζιτο με κωρονοϊό

wthanasis
21/03/2020, 10:38
Το τεπόζιτο του cbr, εύλογα, μετά από τόσα χρόνια έξω χειμώνα-καλοκαίρι, κόλλησε μάλλον κορωνοϊό :D
Ιδού τα αποτελέσματα.

416246

Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να ξηλώνω τεπόζιτα κτλ κτλ, και ούτε είμαι από τους ψείρες (no offence στα συμπαθή κατά τ 'άλλα αιμοδιψή έντομα),
που κοιτάω τα στίγματα και με πιάνει αλλεργία, λέω να το τρίψω τοπικά μέχρι να καθαρίσει καλά, να του ρίξω ένα μαύρο spray που έχω πρόχειρο για να μην χειροτερέψει και ίσως να το καλύψω με ένα παρόμοιο αυτοκόλλητο για να μην βγάζει μάτι. Άντε στο τσακίρ κέφι, να ρίξω κι ένα αντισκωριακό αστάρι.

Είναι πολύ μπακαλοδουλειά ? Συνίσταται κάτι άλλο ΕΥΚΟΛΟ για την περίσταση μήπως ?

***Να χαρείτε την καραντίνα σας, μην αρχίσει κανένας να μου λέει καλύτερα ξήλωσε το να πάει για πλαστικοποίηση, ηλεκτροστατική, υδροστατική κτλ κτλ.
Εξηγήθηκα εξ αρχής. Αν στεκόταν σεμεδάκι χωρίς να το παίρνει ο αέρας θα το είχα βάλει ήδη και δεν θα ρωτούσα. :lol:

toyar
21/03/2020, 10:55
Αν θες τσάμπα θα κάνεις μπακαλοδουλεια με τοπικο τρίψιμο ασταρι χρώμα
Αν μπορείς να πληρώσεις αλλά δεν θες να ξηλώνεις το πας σε επαγγελματία για τοπικη βαφη

doctor_john
21/03/2020, 10:59
To άφησες πολύ ρε συ :)

Ξεκίνησε με ένα πινελάκι και βερνίκι (αν έχεις αλλιώς το βερνικόχρωμα που έχεις) να βάζεις κάτω από το βερνίκι σαν κόλλα.
Μετά από 1 ώρα, ξήσε τοπικά με ένα ξυλαράκι τυλιγμένο σε γυαλόχαρτο, το εσωτερικό που έχει σκουριές.
Αν έχεις κάποιου είδους μίνιο, βάψε εσωτερικά και περίμενε όσο λέει στο κουτί του.

Αν έχεις στόκο (και το έχεις) στόκαρε την τρύπα "σφιγκτά", μη το κτίσεις δηλαδή, όσο λιγότερο γίνεται.
Όταν στεγνώσει τρίψε με ένα τακάκι τυλιγμένο σε γυαλόχαρτο. Χωρίς νερό.
Καθάρισε καλά και βάψε με το σπρέυ αργά, πέρασμα, 15', πέρασμα, 15' κ.λπ.
Κάλυψε με αυτοκολλητο μόνο το προστατευτικό αυτοκόλλητο και την τάπα. Προσπάθησε να μην απλωθείς στα πέριξ :lol:
προπονήσου γρήγορες κινήσεις κάπου αλλού, μην προσπαθείς να καλύπτεις θα έρθει με τα περάσματα.
Κούνα 5' το υπάρχον σπρέυ, μη βάψεις στον Ήλιο.

αν σου βρίσκεται και βερνίκι πες μου.

george.S
21/03/2020, 11:00
Μια χαρά θα το κάνεις
Όχι για τέλειο αλλά για λειτουργικό και να σταματήσεις την διάβρωση ώστε αν ποτέ σου έρθει η όρεξη το φτιάχνεις καλά

Ασταρι να βάλεις και χρώμα αφού τριψεις καλά

sapila racing
21/03/2020, 11:58
Το τεπόζιτο του cbr, εύλογα, μετά από τόσα χρόνια έξω χειμώνα-καλοκαίρι, κόλλησε μάλλον κορωνοϊό :D
Ιδού τα αποτελέσματα.

416246

Επειδή δεν έχω καμία διάθεση να ξηλώνω τεπόζιτα κτλ κτλ, και ούτε είμαι από τους ψείρες (no offence στα συμπαθή κατά τ 'άλλα αιμοδιψή έντομα),
που κοιτάω τα στίγματα και με πιάνει αλλεργία, λέω να το τρίψω τοπικά μέχρι να καθαρίσει καλά, να του ρίξω ένα μαύρο spray που έχω πρόχειρο για να μην χειροτερέψει και ίσως να το καλύψω με ένα παρόμοιο αυτοκόλλητο για να μην βγάζει μάτι. Άντε στο τσακίρ κέφι, να ρίξω κι ένα αντισκωριακό αστάρι.

Είναι πολύ μπακαλοδουλειά ? Συνίσταται κάτι άλλο ΕΥΚΟΛΟ για την περίσταση μήπως ?

***Να χαρείτε την καραντίνα σας, μην αρχίσει κανένας να μου λέει καλύτερα ξήλωσε το να πάει για πλαστικοποίηση, ηλεκτροστατική, υδροστατική κτλ κτλ.
Εξηγήθηκα εξ αρχής. Αν στεκόταν σεμεδάκι χωρίς να το παίρνει ο αέρας θα το είχα βάλει ήδη και δεν θα ρωτούσα. :lol:

Τη δουλειά την εκανε το προστατευτικό μαλλον. Το εχω πάθει κι εγώ!
Οπως είπαν και άλλοι, τρίψιμο, ασταρι και βάψιμο με ενα καλό σπρέι και θα είναι ΟΚ.
Δεν θα είναι πολύ καλό οπτικά απο κοντά αλλά απο μακριά δεν θα φαίνεται.
Βαζεις αν θές κι αλλο προστατευτικό απο πάνω και μετά είναι στο μυαλό σου να το ξεχάσεις η όχι. ;)

buckley
21/03/2020, 12:07
Ιδού τα αποτελέσματα.

416246

Πλάκα κάνεις μάλλον, εκτός αν νομίζεις ότι κατά την διαδικασία δεν θα γίνει μονί το υπόλοιπο μηχανάκι :bawl:

RaGe_Raptor
21/03/2020, 12:20
τρίψτο μέχρι να φύγει εντελώς η διάβρωση και κόλλα μια προστατευτική μεμβράνη.το γυμνό μέταλλο δεν θα έρχεται σε επαφή με υγρασία κι οξυγόνο,οπότε θα σταματήσεις την διάβρωση μέχρι να το πάρεις απόφαση και να πας να στο φτιάξουν όπως πρέπει.

o_gavros
21/03/2020, 12:20
+1 στο σεμεδακι. εφαρμοσε το με σουπεργκλου

lospsi
21/03/2020, 12:56
Φίλε όχι, μην βάψεις τοπικά, θα γίνει κώλος.
Στην θέση του, για φθηνή λύση θα έψαχνα το πιο μεγάλο τανκ παντ που θα μπορούσα να βρω ώστε να καλυφθεί το σημείο. Ίσως και ένα αυτοκόλλητο για την τάπα βενζίνης.

teogtp
21/03/2020, 15:33
Φίλε όχι, μην βάψεις τοπικά, θα γίνει κώλος.
Στην θέση του, για φθηνή λύση θα έψαχνα το πιο μεγάλο τανκ παντ που θα μπορούσα να βρω ώστε να καλυφθεί το σημείο. Ίσως και ένα αυτοκόλλητο για την τάπα βενζίνης.

Θα το φάει η υγρασία.

Lioulios
21/03/2020, 15:40
Παντως με ενα δερματινο καλυμα τεποζιτου (μεταχειρισμενο ) θα ξαναγινει σαν καινουριο

lospsi
21/03/2020, 17:02
Θα το φάει η υγρασία.

Αν κολληθεί σωστά, δε νομίζω να περνάει από κάτω. Εξάλλου, η ζημιά έχει γίνει και ο φίλος δεν πολυνοιάζεται...

Παντως με ενα δερματινο καλυμα τεποζιτου (μεταχειρισμενο ) θα ξαναγινει σαν καινουριο

Σωστό και αυτό

wthanasis
21/03/2020, 17:15
Ευχαριστώ πολύ όλους και ιδιαίτερα τον γαύρο :lol:

Δεν είχα ποτέ κάποιο άλλο αυτοκόλλητο-κάλυμμα εκεί, δεν ξέρω τι παίχτηκε και με τέτοιο σχήμα κιόλας.
Ούτε τρύπα υπάρχει φυσικά, είναι εντελώς επιφανειακό το θέμα, ίσως να ξεγελάει η φωτο.
Δεν θέλω απλώς να το καλύψω γιατί θα χειροτερέψει προφανώς, οπότε θα χρειαστεί και αστάρι απ'ότι βλέπω.
Με προστατευτική μεμβράνη δεν έχω ιδέα τι παίζει. Αν θες εξήγησε το μας λιγάκι.
Δεν θέλω να το πάω σε κάποιον βαφέα γιατί όλοι με νευριάζουν πολύ που ακόμη και για να το δουν σου λένε άστο και θα σε ειδοποιήσω, λες και με περιμένει ο σωφέρ εμένα δίπλα και δεν έχω άλλη δουλειά, οπότε ας πηγαινοερχόμαστε. Τεχνικός είμαι και ξέρω ότι δεν είναι όλα 5' δουλειά, αλλά μην το χέζουμε κιόλας.
Ο george.S και ο sapilas με αντιλήφθηκαν απόλυτα. Δεν με ενδιαφέρει, τουλάχιστον άμεσα, το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλιώς θα πήγαινα για ολική βαφή προφανώς.
Να προστατευτεί και να μην βγάζει μάτι με νοιάζει.

telegonos
21/03/2020, 21:23
Εγώ για προσωρινή λύση μέχρι να το πάω για κανονικό βάψιμο, θα έξυνα να φύγει η σκουριά, ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, να μείνει λιγη κοκκινίλα στο μέταλο, βάψιμο μίνιο με πινέλο, και από πανω λαδομπογιά μαύρη πάλι με πινέλο.

Εμφανισιακά θα είναι μια αθλιότητα, αλλά το πολύ ελαφρύ στρώμα σκουριάς, το μίνιο, και η λαδομπογιά από πάνω, θα το προστατέψουν από επιπλέον οξείδωση. Και κολλάς πάνω από αυτά ένα προστατευτικό pad σαν αυτό που ήδη έχει, να μην φαίνεται στις φωτογραφίες και πάνω από 5 μέτρα απόσταση.

νεοσσός
21/03/2020, 21:30
Εγώ για προσωρινή λύση μέχρι να το πάω για κανονικό βάψιμο, θα έξυνα να φύγει η σκουριά, ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, να μείνει λιγη κοκκινίλα στο μέταλο, βάψιμο μίνιο με πινέλο, και από πανω λαδομπογιά μαύρη πάλι με πινέλο.

Εμφανισιακά θα είναι μια αθλιότητα, αλλά το πολύ ελαφρύ στρώμα σκουριάς, το μίνιο, και η λαδομπογιά από πάνω, θα το προστατέψουν από επιπλέον οξείδωση. Και κολλάς πάνω από αυτά ένα προστατευτικό pad σαν αυτό που ήδη έχει, να μην φαίνεται στις φωτογραφίες και πάνω από 5 μέτρα απόσταση.
Σε τι βοηθάει το υπόλειμμα σκουριάς;

doctor_john
21/03/2020, 21:47
Βοηθά στην χημική αντίδραση με το αντισκωρικό και δημιουργεί ένα φιλμ που δεν το περνα εύκολα το οξυγόνο.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/03/2020, 22:38

https://www.moto.gr/forums/newreply.php?do=newreply&p=2977573

:D

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/03/2020, 22:50
[QUOTE=ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ;3039712]https://www.moto.gr/forums/newreply.php?do=newreply&p=2977573

Τα χω κάνει σκατα. Δε ξέρω πώς να αντιγράψω ένα σύνδεσμο από το φόρουμ πού έχω κάνει ένα δερμάτινο κάλυμμα. Έτσι για να γελάσουμε λίγο :smokin:

costas_versys
21/03/2020, 23:46
Πέρασε μια μεμβράνη βινιλιου 3Μ Scotchprint 1080 και θα λύσεις το θέμα για πάντα. Εγώ την έχω βάλει στο τεποζιτο πολλά χρόνια τώρα και παραμένει αψωγο

george.S
22/03/2020, 06:40
Πέρασε μια μεμβράνη βινιλιου 3Μ Scotchprint 1080 και θα λύσεις το θέμα για πάντα. Εγώ την έχω βάλει στο τεποζιτο πολλά χρόνια τώρα και παραμένει αψωγο

Καλημέρα
Η σκουριά/οξείδωση δουλεύει αν το καλύψει χωρίς τρίψιμο και ασταρι η έστω σταθεροποίηση της σκουριάς θα συνεχίσει να δουλεύει και θα γίνει χειρότερα

costas_versys
22/03/2020, 08:12
Καλημέρα,

Ναι, εντάξει, θα το περιποιηθεί και λίγο πριν το καλύψει. Οπως λες, λίγο τρίψιμο και ένα αστάρι αρκεί και με την μεμβράνη θα έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε back gloss

viper1
22/03/2020, 09:21
Πήγαινε παρε μια σακούλα πλαστική για παπλώματα να σκεπασεις το υπόλοιπο μηχανάκι όσο μπορείς. Βάλε χαρτοταινια γύρω από την περιοχή ενδιαφέροντος τρίψε να φύγει εντελώς η σκουριά καθάρισε την περιοχή καλά πέρασε primer άστο να στεγνώσει και πέρασε το με αυτοκινητοχρωμα. Σπρέι και τα 2 . Ειναι η πιο γρήγορη φτηνή και καλή λύση χωρίς να λύσεις τίποτα

ioannispar
22/03/2020, 11:53
Σε τι βοηθάει το υπόλειμμα σκουριάς;

Και εγώ την ίδια απορία έχω....

wthanasis
22/03/2020, 12:09
Τη λύση με το βινύλιο δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή. Επιδιόρθωση της σκουριάς πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως και όπως είπα αν με ενδιέφερε τόσο θα πήγαινα για ολική.
Εκτός αυτού το τεπόζιτο έχει και κάποια αυτοκόλλητα-σχέδια εργοστασιακά, που δεν θέλω να τα χαλάσω.

Ευχαριστώ που μου εφιστάτε την προσοχή, γελάω πάντως που μου τονίζετε συνέχεια να καλύψω πολύ καλά το υπόλοιπο, λες και φαίνομαι να με νοιάζει αν σκονιστεί λιγάκι :lol:
Θα το καλύψω με ένα πανί, τόσο όσο να μην βαφεί με το σπρέι η γύρω περιοχή και μετά νεράκι του Θεού για ξέπλυμα στο υπόλοιπο.
Το μηχανάκι είναι για να χαίρομαι εγώ, όχι για να το καμαρώνει ο γείτονας.

viper1
22/03/2020, 12:43
Τη λύση με το βινύλιο δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή. Επιδιόρθωση της σκουριάς πρέπει να γίνει ούτως ή άλλως και όπως είπα αν με ενδιέφερε τόσο θα πήγαινα για ολική.
Εκτός αυτού το τεπόζιτο έχει και κάποια αυτοκόλλητα-σχέδια εργοστασιακά, που δεν θέλω να τα χαλάσω.

Ευχαριστώ που μου εφιστάτε την προσοχή, γελάω πάντως που μου τονίζετε συνέχεια να καλύψω πολύ καλά το υπόλοιπο, λες και φαίνομαι να με νοιάζει αν σκονιστεί λιγάκι :lol:
Θα το καλύψω με ένα πανί, τόσο όσο να μην βαφεί με το σπρέι η γύρω περιοχή και μετά νεράκι του Θεού για ξέπλυμα στο υπόλοιπο.
Το μηχανάκι είναι για να χαίρομαι εγώ, όχι για να το καμαρώνει ο γείτονας.

Φιλαράκι το χρώμα δεν ξεπλένεται. Αλλιώς κάθε φορά που θα πηγαίναμε για πλύσιμο θα έπρεπε να το βάφουμε από την αρχή

Bowleno
22/03/2020, 13:03
Και εγώ την ίδια απορία έχω....

Απάντησε ο δοκτοργιάννης πιο πάνω......

wthanasis
22/03/2020, 21:47
Φιλαράκι το χρώμα δεν ξεπλένεται. Αλλιώς κάθε φορά που θα πηγαίναμε για πλύσιμο θα έπρεπε να το βάφουμε από την αρχή

Σ΄ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, απλά δεν σκοπεύω να βάψω με τουρμποβόλο NERF από απόσταση οκτώ μέτρων . :lol:
3-4 ψεκάσματα με το σπρει, σε επιφάνεια μεγέθους πιστωτικής κάρτας περίπου.

viper1
22/03/2020, 22:50
Σ΄ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, απλά δεν σκοπεύω να βάψω με τουρμποβόλο NERF από απόσταση οκτώ μέτρων . :lol:
3-4 ψεκάσματα με το σπρει, σε επιφάνεια μεγέθους πιστωτικής κάρτας περίπου.

Κανε παραγγελία στα jumbo έχει προσφορά σε μαρκαδόρους

wthanasis
31/03/2020, 20:29
Σήμερα λοιπόν βρήκα λίγη όρεξη να ασχοληθώ με το μηχανάκι.

Χαρτοταινία ολέ λοιπόν.

417059

και ξεκινάει το τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Από νούμερα ??? ''Ότι έχει το ψυγείο παιδιά...'' :lol:

Αυτό καλό φαίνεται, ψιλό είναι. Αυτό τί είναι 60αρι ? Ε όχι τόσο χοντρό, είπαμε. Μαζί κάτι άλλα που είχα.

417060

Πολύ ώρα θα φάμε με το ψιλό ρε πστ .... Το 60αρι που είπαμε το άφησα ? :D Λίγο μωρέ για την αρχή.

417061

Καλά δεν είναι ? Τόση ώρα τρίβω άλλωστε, κουράστηκα . ( 5 λεπτά το πολύ.... :D )

Αστάρι τώρα. Ρε λες να είχε δίκιο ο άλλος και να λερώσω πουθενά ? Και ξάφνου το CBR ντύθηκε νίντζα :ninja: :D

417062

417063

Τώρα αν ήμουν προβλεπόμενος, έπρεπε αφού στεγνώσει να τρίψω με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο νερού και μετά να βάψω,
αλλά είπαμε μην το χοντρύνουμε κιόλας .... :p
Απευθείας βάψιμο λοιπόν !

417064

Εντάξει μαύρο είναι, καλά πάμε. :D
Άλλο ένα πέρασμα και έτοιμοι, σιγά μη περάσω και τρίτο χέρι. Θες να μου το ματιάσει κανένας ?

417065

Κοίτα να δεις που πέτυχε ! Καλό φαίνεται, και όχι από τα 100 μέτρα απόσταση με στραβισμό....

Σκουπίστε - τελειώσατε λέω, από αύριο πινακίδα ''ΦΑΝΟΒΑΦΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ'' :a8:

ΑΜ ΔΕ !!! Μόλις βγήκε η χαρτοταινία φάνηκε η μεγάλη προδοσία.
Το αστάρι είχε κρυφτεί ύπουλα, λίγο κάτω από τη χαρτοταινία και φαίνεται μια λεπτή γραμμή. :moutza:

417067

Τώρα δεν κάνω τίποτα. Αύριο πάλι, λέω να χαρτώσω 2mm πιο έξω, να τρίψω λιγάκι τα τελειώματα και να περάσω 1-2 χέρια χρώμα ακόμη για να καλυφθεί ολοκληρωτικά.

Αν δεν βρέχει θα δούμε... Με γεια μας

george.S
31/03/2020, 21:40
Ωραίος
Αφού θα το κάνεις αυτό αύριο χάιδεψε λίγο με το ψιλό γυαλοχαρτο την ακμή να μαλακώσει

Edit: τώρα είδα ότι λες το ίδιο πράγμα

george.S
31/03/2020, 21:42
Με λίγο αλοιφή και τρίψιμο στο τέλος θα είσαι αρχηγός

o_gavros
31/03/2020, 22:23
αν με ρωτάς, εγκατέλειψες πολύ γρήγορα την ιδέα με το σεμεδάκι.

wthanasis
31/03/2020, 22:31
αν με ρωτάς, εγκατέλειψες πολύ γρήγορα την ιδέα με το σεμεδάκι.

:bawl: :moutza:

Δεν μπορώ με την ρουφιάνα την καραντίνα να βολτάρω με την ησυχία μου στα είδη προικός ρε γμτ..... :cry:

Acacius
01/04/2020, 01:32
Δεν μπορώ με την ρουφιάνα την καραντίνα να βολτάρω με την ησυχία μου στα είδη προικός ρε γμτ..... :cry:

Ναι, αλλά έχεις περισσότερη ώρα για κέντημα :p

o_gavros
01/04/2020, 09:24
:bawl: :moutza:

Σε νιώθω.

Ναι, αλλά έχεις περισσότερη ώρα για κέντημα :p
Αλλά να η λύση.
Άντε να πούμε που όλες οι πλακοραφουδες τα περιμένετε όλα έτοιμα στο χέρι και ξεχνάτε τις παραδόσεις του τόπου.
Βελονάκι εργόχειρο= καστομαηζινγκ shit,μπιφορ ιτ γουοζ κουλ :smokin:

doctor_john
01/04/2020, 11:01
Έτσι! και δεν είναι κέντημα το βελονάκι, είναι ΠΛΕΞΙΜΟ! μου γίνατε όλοι καστομάδες :lol:

Coyote.V
01/04/2020, 20:11
Έκανα διάγνωση, δεν είναι Κορονοιός είναι κορόζιονιος.

Grafton 505
01/04/2020, 20:13
Την επόμενη φορά λοιπόν.....

1) Μασκάρεις γυαλοχαρτάρεις (βρέχοντας τα γυαλόχαρτα κατά προτίμηση) ξεμασκάρεις φωτογραφίζεις.

2) Μασκάρεις ασταρώνεις περιμένεις γυαλοχαρτάρεις με ψιλά υγρά γυαλόχαρτα ξεμασκάρεις φωτογραφίζεις.

3) Μασκάρεις βάφεις 1 2 3 (παιδιά Βολιώτικααααα) χέρια χρώμα στεγνώνεις ξεμασκάρεις φωτογραφίζεις.

4) Μασκάρεις μισό χιλιοστό πάνω από την βαμμένη περιοχή βερνικώνεις ξεμασκάρεις φωτογραφίζεις.

:D

o_gavros
01/04/2020, 20:15
τι θα πει "μασκάρεις" αν επιτρέπεται; τι ακριβως ενέργεια περιγράφει;

doctor_john
01/04/2020, 20:30
κάνεις μια "μάσκα" με το υλικό που σε βολεύει, έτσι ώστε να βαφεις μόνο στην περιοχη που θέλεις
Σαν να δημιουργείς stencil - εργαλείο κατα περίπτωση

417092

o_gavros
01/04/2020, 20:36
α μάλιστα. κάτι μάθαμε και σήμερα.τενκ ιου.

george.S
01/04/2020, 20:40
Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει πιστεύω ένα βάψιμο σαν αυτο που δείχνει ο doctor john είναι η διαφορά ύψους ανάμεσα στα χρώματα που θα ριχνεις και τα γρεζια που θα κάνει όταν βγάζεις τις μάσκες

Μόνο επαγγελματίας νομίζω μπορεί

Grafton 505
02/04/2020, 20:05
τι θα πει "μασκάρεις" αν επιτρέπεται; τι ακριβως ενέργεια περιγράφει;

κάνεις μια "μάσκα" με το υλικό που σε βολεύει, έτσι ώστε να βαφεις μόνο στην περιοχη που θέλεις
Σαν να δημιουργείς stencil - εργαλείο κατα περίπτωση

α μάλιστα. κάτι μάθαμε και σήμερα.τενκ ιου.

:a10: :a013: