View Full Version : Βεβαίωση περί μη Οφειλής Τελών Κυκλοφορίας με κωδικούς Taxisnet
https://www.aade.gr/polites/ohimata/bebaiosi-peri-mi-ofeilis-telon-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet
Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να εκτυπώσετε βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας για οχήματα ιδιοκτησίας σας προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε για:
1) Μεταβίβαση οχήματος
2) Εξαγωγή οχήματος στο εξωτερικό
3) Επαναταξινόμηση οχήματος
Η βεβαίωση έχει διάρκεια ισχύος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους χορήγησής της και χορηγείται για αποκλειστική χρήση από τον αιτούντα για την έκδοσή της.
panavour
26/03/2020, 10:41
αυτο αληθεια ειμαι περιεργος,γιατι δεν υπηρχε και πριν τον κωρονο-γιο ,και επρεπε να πας εφορια??
https://www.aade.gr/polites/ohimata/bebaiosi-peri-mi-ofeilis-telon-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet
Μόνο αν είναι όλα πληρωμένα ,αλλιώς αν είναι κάποια έστω και νόμιμα απλήρωτα (λόγω κατάθεσης πινακίδων) πρέπει να πας από κει.
αυτο αληθεια ειμαι περιεργος,γιατι δεν υπηρχε και πριν τον κωρονο-γιο ,και επρεπε να πας εφορια??
Θα δούμε πολλές χρήσιμες βελτιώσεις να γίνονται σε θέματα ψηφιακών υπηρεσιών και εξ αποστάσεως εργασίας.
Το επόμενο βήμα είναι να μη χρειάζεται καν η εκτύπωση της βεβαίωσης.
yannis24
26/03/2020, 12:06
ελα ντε....και πηγαινες να σου κανουν εκει, αυτο που κανεις εσυ τωρα !!! και εχανες τον καιρο σου τσαμπα......
Οπως και να έχει είναι ένα θετικό βήμα , μας γλιτώνει κόπο και χρόνο. Ευχαριστούμε McGyver για το μοίρασμα της πληροφορίας
:beer: δεν χρωστάω ούτε έτυχε ποτέ να τα αφήσω απλήρωτα ,αλλά είμαι περίεργος αν σε περίπτωση που είναι απλήρωτα γράφει αναλυτικά τα έτη και τα ποσά .
Βγαίνουν και εδώ τα απλήρωτα προηγούμενων ετών ? https://www.aade.gr/polites/ohimata/teli-kykloforias-me-kodikoys-taxisnet
Επιτελους!
Μιας και εβγαλα τωρα μια βεβαιωση για να δοκιμασω πώς λειτουργει, να πω οτι δεν ειναι οπως αυτη που επαιρνες απο τη ΔΟΥ. Σε εκεινη φαινοντουσαν ολα τα πληρωμενα τελη στη σειρα και το ΑΦΜ του ιδιοκτητη που τα πληρωνε για καθε ετος. Ετσι μπορουσες να επαληθευσεις ποσους ιδιοκτητες ειχε το οχημα μεχρι εκεινη τη στιγμη (χρησιμη πληροφορια για τον αγοραστη, ειδικα αν πληρωνε εξτρα για μηχανη που υποτιθεται πως ειχε περασει από λιγα χερια). Στη συγκεκριμενη βεβαιωση απλα γραφει οτι το Χ οχημα δε χρωσταει τελη κυκλοφοριας. Χρησιμο φυσικα για ολους και θετικη εξελιξη αυτο που εγινε, απλα σημειωνω τη διαφορα που διαπιστωσα.
edit: Σχετικο με το θεμα: για οσους δεν το ξερουν στο gov.gr υπαρχει πλεον η δυνατοτητα να κανεις υπευθυνη δηλωση και εξουσιοδοτηση online, χωρις αναγκη για γνησιο υπογραφης απο ΚΕΠ. Επισης χρησιμα για μεταβιβασεις.
Επιτελους!
Μιας και εβγαλα τωρα μια βεβαιωση για να δοκιμασω πώς λειτουργει, να πω οτι δεν ειναι οπως αυτη που επαιρνες απο τη ΔΟΥ. Σε εκεινη φαινοντουσαν ολα τα πληρωμενα τελη στη σειρα και το ΑΦΜ του ιδιοκτητη που τα πληρωνε για καθε ετος. Ετσι μπορουσες να επαληθευσεις ποσους ιδιοκτητες ειχε το οχημα μεχρι εκεινη τη στιγμη (χρησιμη πληροφορια για τον αγοραστη, ειδικα αν πληρωνε εξτρα για μηχανη που υποτιθεται πως ειχε περασει από λιγα χερια). Στη συγκεκριμενη βεβαιωση απλα γραφει οτι το Χ οχημα δε χρωσταει τελη κυκλοφοριας. Χρησιμο φυσικα για ολους και θετικη εξελιξη αυτο που εγινε, απλα σημειωνω τη διαφορα που διαπιστωσα.
edit: Σχετικο με το θεμα: για οσους δεν το ξερουν στο gov.gr υπαρχει πλεον η δυνατοτητα να κανεις υπευθυνη δηλωση και εξουσιοδοτηση online, χωρις αναγκη για γνησιο υπογραφης απο ΚΕΠ. Επισης χρησιμα για μεταβιβασεις.
Από το 95 και μετά μόνο ,οπότε για μας άχρηστο ήταν :D
Από το 95 και μετά μόνο ,οπότε για μας άχρηστο ήταν :D
Σαν τα μηχανάκια σας. :D
... δεν ειναι οπως αυτη που επαιρνες απο τη ΔΟΥ. Σε εκεινη φαινοντουσαν ολα τα πληρωμενα τελη στη σειρα και το ΑΦΜ του ιδιοκτητη που τα πληρωνε για καθε ετος. Ετσι μπορουσες να επαληθευσεις ποσους ιδιοκτητες ειχε το οχημα μεχρι εκεινη τη στιγμη (χρησιμη πληροφορια για τον αγοραστη, ειδικα αν πληρωνε εξτρα για μηχανη που υποτιθεται πως ειχε περασει από λιγα χερια). Στη συγκεκριμενη βεβαιωση απλα γραφει οτι το Χ οχημα δε χρωσταει τελη κυκλοφοριας....
Αυτό είναι πρόβλημα για όσους αγοράζουν. Δεν γνωρίζουμε πόσα χέρια έχει αλλάξει το μηχανάκι και σε συνδυασμό με το να μην δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στοιχεία για εμπλοκή σε τρακάρισμα κάνει την αγορά μεταχειρισμένης πολύ δύσκολη.
Δεν βαριέσαι, καλή καρδιά :)
Επιτελους!
Κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης και εφόσον κάποιος το κάνει μέσω υπουργείου (συνίσταται) και όχι μέσω ΚΕΠ, μπορεί να ρωτήσει τον υπάλληλο στο κισσέ. Μπαίνει στο ιστορικό της μηχανής και ζητάς να σου αναφέρει μόνο πόσους ιδιοκτήτες είχε η μηχανή. Συνήθως θα στο πει, εμένα δεν μου αρνήθηκε ποτέ κανείς.
Αυτό είναι μια προειδοποίηση που μπορείς να την κάνεις ευγενικά στον πωλητή όταν τον ρωτάς αν η μηχανή είναι 2ο (ή παραπάνω) χέρι.
:bawl::bawl::bawl:
Κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης και εφόσον κάποιος το κάνει μέσω υπουργείου (συνίσταται) και όχι μέσω ΚΕΠ, μπορεί να ρωτήσει τον υπάλληλο στο κισσέ. Μπαίνει στο ιστορικό της μηχανής και ζητάς να σου αναφέρει μόνο πόσους ιδιοκτήτες είχε η μηχανή. Συνήθως θα στο πει, εμένα δεν μου αρνήθηκε ποτέ κανείς.
Αυτό είναι μια προειδοποίηση που μπορείς να την κάνεις ευγενικά στον πωλητή όταν τον ρωτάς αν η μηχανή είναι 2ο (ή παραπάνω) χέρι.
Όταν ανοίξουν τα υπουργεία.....
:bawl::bawl::bawl:
Τι γελάς μωρή Ακρόπολη :moutza: