PDA

View Full Version : Είχα τρακάρισμα ... Πώς θα κινηθώ ?

safari13
27/03/2020, 18:40
Καλησπέρα .... Είχα ένα τρακάρισμα με το μηχανάκι όλα καλά ... Με τράκαρε ένα άλλο μηχανάκι πάνω στην Πειραιώς .... ( Είχαμε την ίδια ασφάλεια ιντερσαλονικα ) ... Κατέγραψε το περιστατικο από την ασφαλιστική ένα άτομο αλλά μας είπε αν τα έχουμε βρει να μην καλέσουμε τροχαία ( πρώτο λάθος μου ) . Έβαλε ένα πάση περιπτώσει ότι ευθύνεται ο άλλος ... Πήγα το μηχανάκι σε συνεργείο κατέγραψε τις ζημιές ο πραγματογνώμονας... Την τελική απόφαση την πήρε αυτος που διαχειρίζεται τον φάκελο της ζημίας μου είπε ότι επειδή δεν είναι ξεκαθαρο με αποζημιώνουν 50-50 % .... Μετά από ατελείωτα τηλέφωνα και ένταση που μίλαγα μαζί του μου είπε ότι θα το ελέγξουν και θα μου πει ... Το έλεγξαν και μου λένε τώρα 70-30 % ... Αυτό γιατί γίνεται και δεν με καλύπτουν πλήρως ? Τι μπορώ να κάνω εγώ...? Σκέφτηκα να αγοράσω μόνος μου τα ανταλλακτικά και να το φτιάξω μόνος μου για να γλυτώσω κάποια λεφτά από το συνεργείο .... Όποιος γνωρίζει πάνω σε τέτοια θέματα θα ήθελα τη γνώμη του ... Είναι άδικο να σε τρακάρουν και να μην αποζημιώνεται πλήρως ... Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα ...!!

telegonos
27/03/2020, 18:54
Το κόστος επισκευής το καθορίζει το συνεργείο με προτιμολόγιο που φτιάχνει ο ίδιος, ο πραγματογνώμονας και η ασφαλιστική εγκρίνουν τι από αυτό πληρώνουν.

Ας φουσκώσει λίγο το τιμολόγιο το συνεργείο, κάνε και τα εργατικά εσύ και όχι το συνεργείο * (οπότε στο συνεργείο θα δώσεις ΜΟΝΟ το ΦΠΑ της εργασίας, το υπόλοιπο της εργασίας θα πάει τσέπη σε εσένα) , και με τα δυο αυτά , θα έρθεις στα ίσα σου στα λεφτά.

Διαφορετικά αν είσαι 100% σίγουρος ότι έχεις δίκιο και ότι όντως δικαιούσαι 100% της αποζημείωσης, προσλαμβάνεις δικηγόρο, και τους πάει δικαστικά. Θα το φτιάξεις προς το παρόν με δικά σου λεφτά, θα πληρώσεις τα έξοδα του δικηγόρου, και ΑΝ δικαιωθείς στο δικαστήριο κάποια χρόνια μετά, θα σου τα σκάσει μαζεμένα η ασφαλιστική, ΚΑΙ αποζημείωση μοτοσυκλέτας ΚΑΙ δικαστικά ΚΑΙ τόκους για τα χρόνια. Παίζει όμως και να μην έχεις δίκιο και να τα χάσεις και όλα και να βρεθείς με την τσέπη άδεια.

Ζυγισέ τα, ρώτα και κάποιον δικηγόρο και αποφάσισε.

*ΕΔΙΤ: Αν έχεις καλή σχέση με το συνεργείο, και το δεχτεί αυτό, φυσικά.

ptc
27/03/2020, 19:06
Εχεις καποιον τροπο επικοινωνιας με τον αλλο εμπλεκομενο για να δεις αν οντως εχουν πει τα ιδια και σε εκεινον; Παει το μυαλο μου στο πονηρο. Αν την ωρα του ατυχηματος σας ειπαν οτι φταιει ο αλλος, εκεινος εφυγε ξεροντας οτι δεν περιμενει τιποτα απο την ασφαλιστικη. Τωρα ο,τι γλυτωσουν απο εσενα ειναι καθαρα λεφτα που θα τα κερδιζει η ιντερσαλονικα. Αν το 100% σου το κανουν 50% ή 70% αυτη η διαφορα (50% ή 30% αντιστοιχα) ειναι λεφτα που δε θα πληρωσει η ασφαλιστικη σε κανεναν, δηλαδη καθαρο κερδος γι'αυτους. :hmm:

Αλλο σεναριο, ειδαν οτι η δικη σου ζημια ειναι πολυ μεγαλυτερη οποτε τους συμφερει να αλλαξουν τα ποσοστα ευθυνης παλι προς συμφερον τους. Πχ αν η δικια σου ζημια ειναι 1000€ και του αλλου 200€, με το 100% πληρωνουν 1000€ ενω με το 50-50 πληρωνουν 600€. Γενικα ειναι υποπτη η περιπτωση, κρινει καποιος που εχει αμεσο οικονομικο συμφερον απο την υποθεση (ασφαλιστικη). Θα ημουν πολυ πονηρεμενος στη θεση σου, ειδικα αφου σε προετρεψαν αυτοι να μην καλεσεις τροχαια.

safari13
27/03/2020, 19:16
Ο άλλος εμπλεκόμενος βρήκε το τιμόνι του στο τιμόνι μου και έπεσα εγώ ενώ αυτός δεν έπεσε ... Δεν έπαθε υλική ζημιά ... Μετά έγραψε στην κατάθεση ότι φταίει αυτός ... Απλά η ιντερσαλονικα δεν πιστευει πρώτον πως έπεσα εγώ και δεν έπεσε αυτό ... ( Εγώ είχα ένα παπάκι αυτός ένα σκούτερ πιο βαρύ το ένα από το άλλο ) και δεύτερον δεν πιστεύει ότι με βρήκε από την αριστερή πλευρά στο τιμόνι και έπεσα πάλι από αριστερά αντί για δεξιά .. δεν έχω κάποιο τρόπο επικοινωνία δυστυχώς...

ptc
27/03/2020, 19:22
Ο άλλος εμπλεκόμενος βρήκε το τιμόνι του στο τιμόνι μου και έπεσα εγώ ενώ αυτός δεν έπεσε ... Δεν έπαθε υλική ζημιά ... Μετά έγραψε στην κατάθεση ότι φταίει αυτός ... Απλά η ιντερσαλονικα δεν πιστευει πρώτον πως έπεσα εγώ και δεν έπεσε αυτό ... ( Εγώ είχα ένα παπάκι αυτός ένα σκούτερ πιο βαρύ το ένα από το άλλο ) και δεύτερον δεν πιστεύει ότι με βρήκε από την αριστερή πλευρά στο τιμόνι και έπεσα πάλι από αριστερά αντί για δεξιά .. δεν έχω κάποιο τρόπο επικοινωνία δυστυχώς...

Αφου δεν εχει ο αλλος ζημια παιζει δυνατα το δευτερο σεναριο που ειπα. Ο,τι κοβουν απο εκεινον σε υπαιτιοτητα ειναι λεφτα που τα γλυτωνουν σε αποζημιωση απο εσενα. Μην τους αφησεις να κανουν ο,τι θελουν. Αφου ο αλλος δηλωσε οτι εφταιγε δεν εχουν καμια δουλεια να αλλαξουν αυτη τη δηλωση. Εγω θα ξεκινουσα με το καλο και αν δεις οτι δεν καταλαβαινουν θα αρχιζα τις απειλες παντος ειδους (με χανετε απο πελατη, θα σας κανω ρομπα στα φορουμ, θα κινηθω νομικα κτλ).

Σε προσφατη σχετικη εμπειρια που ειχα με ασφαλιστικη (προσπαθουσαν με καθε τροπο να γλυτωσουν λεφτα) μολις επεσε η απειλη οτι "με τετοια συμπεριφορα απο τη μερια σας δε βλεπω το λογο να συνεχισω να ασφαλιζομαι σε εσας" ως δια μαγειας βρεθηκε λυση την ιδια μερα.

safari13
27/03/2020, 19:30
Δεν έχω ξανά εμπλακεί σε τρακάρισμα και δεν ξέρω καθόλου πως να κινηθώ ... Όσο για δικηγόρους και τέτοια λεφτά δεν παίζουν και οκ ποντάρουν να μην ασχοληθω περαιτέρω ....

ΟΚΤΑΝΙΟ
27/03/2020, 19:51
Δεν έχω ξανά εμπλακεί σε τρακάρισμα ...

Άμα δεν πιαστειτε στα χέρια, να αρχίσετε τα καντήλια μαζί με όλα τα παρελκομενα, και να αρχίσετε τα κλωτσομπουνιδια, μη λες ότι ενεπλακεις σε ατύχημα :lol:

MAIK72
27/03/2020, 19:56
Κάνε υπερτιμολόγηση όπως σου είπαν, να καλύψεις το 30% αν δεν έχεις το κάνει ήδη όπως κάνουν πολλοί:lol:

bros 650
27/03/2020, 20:19
Στην λεωφόρο Νίκης στο φανάρι του λευκου πύργου πριν λίγες ημέρες; Το είδα ήμουν σταματημένος στο φανάρι ένας παππούς με πάπι βγήκε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και σε έκλεισε επεσε πλάγια πάνω σου και σε εριξε αν με θέλεις για μάρτυρα ευχαρίστως

Bowleno
27/03/2020, 20:31
Δεν έχω ξανά εμπλακεί σε τρακάρισμα και δεν ξέρω καθόλου πως να κινηθώ ... Όσο για δικηγόρους και τέτοια λεφτά δεν παίζουν και οκ ποντάρουν να μην ασχοληθω περαιτέρω ....

Δεν το λες και τρακάρισμα αυτό, μάλλον χάδι ήταν..... πόση είναι η ζημιά;

Bowleno
27/03/2020, 20:32
Στην λεωφόρο Νίκης στο φανάρι του λευκου πύργου πριν λίγες ημέρες; Το είδα ήμουν σταματημένος στο φανάρι ένας παππούς με πάπι βγήκε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και σε έκλεισε επεσε πλάγια πάνω σου και σε εριξε αν με θέλεις για μάρτυρα ευχαρίστως

Δεν διαβάζεις και θα σε μαλώσω :p στην Πειραιώς είπε ο άνθρωπος..... άρα Αθήνα-Πειραιάς

safari13
27/03/2020, 23:24
Μπορεί να μην με αποζημίωσουν αλλά με κάνατε και γέλασα :-D

BLiTzER
27/03/2020, 23:32

Μίλα με τον άλλον και κανονίστε να δηλώσει ξανά, γραπτά και ξεκάθαρα, ότι είναι 100% υπαίτιος. Problem solved.

typhoon
27/03/2020, 23:48
Εφόσον δεν έχεις καταγραφη από αστυνομία κ όπως λες

Όσο για δικηγόρους και τέτοια λεφτά δεν παίζουν
Γειά σας...

Νούμερο ένα λύση προσπάθησε αυτό που λέει ο blitzer
Νούμερο δύο πάρε ότι σου δώσουν

Την επόμενη φορά θα ξέρεις καλύτερα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/03/2020, 07:11
Κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει ότι το να μη σε αποζημιώσουν 100%είναι παράνομο. Όπως επίσης και οί μαλακιες του τύπου "Θα πληρώσεις εσύ το 30%λόγω παλαιότητας του οχήματος σού "πού λένε οί ασφαλιστικές.
Προτείνω τη δεύτερη λύση που έδωσε ο ptc.

Υ.Γ. Ή ιντερσαλονικα είναι ΓΤΠΚ. Την είχα και την άλλαξα...

Kickstart
28/03/2020, 09:46
Ποντάρουν στο να σε πείσουν να δεχτείς τις παπαριές τους και να γλυτώσουν λεφτά... Οι ασφαλιστικές αυτή είναι η δουλειά τους... Πριν αρκετά χρόνια ήμουν σταματημένος με το κάρο και περίμενα να πάρω τη μάνα μου από ένα γιατρό που την είχα πάει... Ήρθε μια κυρία να παρκάρει στον κενό χώρο μπροστά μου και επειδή ήταν κάπως μεγάλη την είδα ότι δεν το είχε με το παρκάρισμα.. Έκανε λοιπόν όπισθεν με φορά και έσκασε στη μούρη του αυτοκινήτου μου σπάζοντας τον προφυλακτήρα μου... (εγώ μέσα έτσι; )

Βγήκε έξω μια ευγενέστατη και προφανώς ευκατάστατη γυναίκα εμφανώς ταραγμένη και σχεδόν κλαίγοντας μου ζήτησε συγγνώμη και είπε θα πληρώσει τα πάντα να μην ανησυχώ.. Μου είπε μάλιστα πως ήταν διευθύντρια σε κοντινό κατάστημα τράπεζας.. Δεν πήρα τροχαία ανταλλάξαμε στοιχεία και δηλώσεις κτλ... Πηγα στην αντιπροσωπεία το αμάξι ήρθε ο πραγματογνωμονας τους και βγήκε το μπουγιουρτνι... Το αμάξι επισκευαστηκε πλήρωσα από την τσέπη αρκετά για την εποχή λεφτά και πήρα το τιμολόγιο.. Την επόμενη έσκασα μύτη στα γραφεία της ασφαλιστικής να πάρω τα λεφτά μου... Ξέρεις τι σοτο πήγαν να μου πουλήσουν;

Ήσασταν λέει από πίσω και κανονικά δεν δικαιούσαι όλο το ποσό αλλά Χ πόσο θα πάρεις και καλά.. Δεν συνεχίζω να σου περιγράφω τι ακολούθησε αλλά περίπου καταλαβαίνεις...
Γι αυτό σου λέω.. Μην τους αφήνεις να σε δουλεύουν... Πάντα λ7 πάνε να γλυτώσουν αυτοί... Άκου τα παιδιά που το παν από πάνω και επικοινώνησε με τον άνθρωπο που σου προκάλεσε το ατύχημα... Βάλτον να τους τραβήξει κάνα καντίλι και απείλησε αν δεν βγάλεις άκρη ακόμα και με μήνυση και δημόσια καταγγελία σε νετ και αλλού.

typhoon
28/03/2020, 11:18
Παίδες η μήνυση είναι κατοσταρικο κ κάνα εξώδικο με δικηγόρο θες 3-4 ακόμη.
Ο φίλος είναι επί ξύλου κρεμαμενος, δεν έχει μαντήλι να κλάψει που λένε, πως θα το παίξει γαμηστερος κ ότι είστε παράνομοι κ θα σας συρω στα δικαστήρια για να τους τριξει τα δόντια?

Kickstart
28/03/2020, 12:21
Παίδες η μήνυση είναι κατοσταρικο κ κάνα εξώδικο με δικηγόρο θες 3-4 ακόμη.
Ο φίλος είναι επί ξύλου κρεμαμενος, δεν έχει μαντήλι να κλάψει που λένε, πως θα το παίξει γαμηστερος κ ότι είστε παράνομοι κ θα σας συρω στα δικαστήρια για να τους τριξει τα δόντια?

Ή μήνυση δεν κοστίζει τίποτα απολύτως (μην επιμείνεις το πληροφορήθηκα πρόσφατα από φίλο αστυνόμο) δεν είπε κανείς να το παίξει γαμηστερος... Να μην κάνει πίσω του είπαμε χάνοντας το δίκιο του (από αυτά που μας έχει περιγράψει Έχει δίκιο) και να μην επιτρέψει στα κοράκια της ασφαλιστικής να τον θεωρήσουν μαλάκα τρώγοντας του τα λεφτά που δικαιούται.

Επαναλαμβάνω το κλειδί της υπόθεσης είναι ο υπαίτιος του ατυχήματος... Ας τον πάρει από κοντά ο φίλος... Αν είναι τίμιος το θέμα θα λυθεί ομαλά.

katsar
28/03/2020, 12:38
Δικός μου κανόνας Νο1 ,μετά από αρκετές τέτοιες ιστορίες .
Φωνάζω πάντα το ''100'' ακόμα και αν ο άλλος δηλώσει ότι φταίει.

Akalestos
28/03/2020, 12:57
Δικός μου κανόνας Νο1 ,μετά από αρκετές τέτοιες ιστορίες .
Φωνάζω πάντα το ''100'' ακόμα και αν ο άλλος δηλώσει ότι φταίει.

Σωστος! Κι εγω το ιδιο κανω ΠΑΝΤΑ!! Για να μην κατσω κ γραψω κι εγω την προσωπικη μου εμπειρια απο ασφαλιστικη που μου λεγε "θα σου δωσω τα μισα λεφτα και κρατα το τρακαρισμενο (διεγραμμενο) αυτοκινητο σου κ πουλα το για ανταλλακτικα μονος σου" η' "θα σου δωσω αρκετα λιγοτερα της αξιας του και θα το κρατησουμε εμεις" (προφανως θα το πουλαγαν την ιδια μερα σε εμπορο ανταλλακτικων η' δε ξερω κι εγω τι αλλο θα το εκαναν). Παντα το 100!!! Οχι οτι παιζει ρολο στο τι θα κανεις με τις ασφαλιστικες αλλα στη δικη σου περιπτωση ισως βοηθουσε η βεβαιωση της τροχαιας περισσοτερο.. τωρα οπως τα ειπαν τα παιδια.. και καλη τυχη καλο ξεμπερδεμα!

safari13
28/03/2020, 14:46
Έχετε απόλυτο δίκιο παιδιά και το έγραψα εξαρχής ότι ήταν λάθος μου ... Όσο ζεις μαθαίνεις λοιπόν ... Απλά σε πνίγει η αδικία σε τρακάρουν και σου λένε μετά ότι επειδή δεν ήταν ξεκάθαρο για το ποιος φταίει δεν μπορούμε να σε αποζημίωσουν στο 100% ... Ενώ ο άλλος έχει παραδεχτεί το λάθος του

katsar
28/03/2020, 15:01
Αδερφέ χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω πως πάνε να σε φάνε.Από την στιγμή που ο άλλος - και τιμή του- λέει φταίω 100% τι θα πει δεν δικαιούσαι 100% αποζημίωση ;
Κάποιοι συνφορουμίτες έχουν επαφή με τον κλάδο νομίζω,πιθανώς η γνώμη τους να έχει άλλη βαρύτητα αν το δουν και απαντήσουν.

contes di Zante
28/03/2020, 16:03
Συμφορουμίτη safari13 ο ασφαλιστής σου τι λέει? Γιατί μιλάς εσύ με τον πραγματογνώμονα και όχι αυτός? Από τη στιγμη που η ζημιά πληρωνεται από την εταιρεία σου και αυτός είναι συνεργατης άσε να κάνει τη δουλειά εκεινος

Akalestos
28/03/2020, 16:47
Σωστο κι αυτο που λεει ο Contes di Zante. Μηπως να πας κι απο συνηγορο του πολιτη αν δεις κι αποδεις οτι δε βγαζεις ακρη? Απ τη στιγμη που δε παιζουν φραγκα για ιδιωτικο δικηγορο.

safari13
28/03/2020, 16:50
Ως προς αυτό έχετε δίκιο πρέπει να κάνει τη δουλειά ο ασφαλιστής με έχει καθησυχάσει ότι θα κάνει ότι μπορεί ... Ισχυρίζεται η ιντερσαλονικα ότι το τρακάρισμα δεν ήταν ξεκάθαρο ... Και δεν μπορουν να πιστεψουν ( η ιντερσαλονικα ) ότι πρώτον επεσα εγώ και δεν έπεσα ο άλλος ενώ και καλά έπρεπε να πέφταμε και οι δύο από την επαφή που είχαμε καθώς επίσης της φαίνεται περίεργο που ενώ με χτύπησε από την αριστερή πλευρά έπεσα πάλι από την αριστερή πλευρά και όχι από τη δεξιά ... Και για αυτό λέει δεν είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να μου πληρώσει το 100% ...

Επίσης λόγο του ιού και της κατάστασης όλα είναι τηλεφωνικά και αυτό είναι κακο ενώ αν είχα επαφή από κοντά θα ήταν τελείως διαφορετικα ...

Ευχαριστώ όλους όσους έχουν απαντήσει και έχουν προσπαθήσει να βοηθήσουν ... Μόνο και μόνο αυτό είναι βοηθεια για εμένα !!! :)

safari13
28/03/2020, 17:35
Δεν ξέρω αν ήταν εφικτό αν κάποιος είχες κανέναν γνωστό που δούλευε στην ιντερσαλονικα να ερχόμουν σε επικοινωνία γιατί πιστεύω μόνο από γνωστό θα μπορέσει να αλλάξει κάτι αν μιλάμε κάποιος που είναι μέσα στην εταιρεία ....

telegonos
28/03/2020, 19:22
Σωστο κι αυτο που λεει ο Contes di Zante. Μηπως να πας κι απο συνηγορο του πολιτη αν δεις κι αποδεις οτι δε βγαζεις ακρη? Απ τη στιγμη που δε παιζουν φραγκα για ιδιωτικο δικηγορο.

Ο συνήγορος του πολίτη, είναι για διαφορές του πολίτη με το Δημόσιο, και καμία σχέση δεν έχει με ιδιωτικές διαφορές.

Στην προστασία/συνήγορο Καταναλωτή προφανώς εννοείς.

Akalestos
28/03/2020, 21:20
Ο συνήγορος του πολίτη, είναι για διαφορές του πολίτη με το Δημόσιο, και καμία σχέση δεν έχει με ιδιωτικές διαφορές.

Στην προστασία/συνήγορο Καταναλωτή προφανώς εννοείς.

Ναι αυτο εννοω (γραψε λαθος)

ΟΚΤΑΝΙΟ
28/03/2020, 23:04
γραψε λαθος

(Το γράφω εγώ ;) )

Λαθος.

KRS
29/03/2020, 15:26
Παίδες όταν έχουμε ατύχημα κάνουμε τα εξής:

α. Καλούμε αστυνομία (Για να συνταχθεί σχεδιάγραμμα, έκθεση αυτοψίας, ένορκες καταθέσεις)
β. Καλούμε ασθενοφόρο έστω και αν έχουμε αμυχές ή μικρό αίσθημα πόνου (Για να έχουμε ιατροδικαστική έκθεση ή στη χειρότερη βεβαίωση νοσοκομείου, που θα χρειαστούμε για την αξίωση της ηθικής μας βλάβης)
γ. Την ασφαλιστική μας να έρθει να κάνει καταγραφή ατυχήματος, να βγάλει φωτογραφίες και να μεταφέρει το όχημά μας σε συνεργείο ή στο σπίτι μας (Γι' αυτό χρειάζεται πάντα η οδική βοήθεια).
δ. Ζητάμε να ελέγξει το όχημα ο πραγματογνώμονας και να γνωμοδοτήσει για τις ζημιές που έχει καταγράψει το συνεργείο (Σ.Σ. οι πραγματογνώμονες δεν έχουν καμία σχέση με τις ασφαλιστικές).
Προφανώς και είναι απαραίτητη η σύνταξη καταλόγου με τις τιμές των καινούριων ανταλλακτικών από την αντιπροσωπεία, που χρήζουν αντικατάστασης.

Από κει και πέρα διαλέγεις ή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή τη δικαστική οδό.

Κατ' εμέ και στις δυο περιπτώσεις συμβουλεύεσαι δικηγόρο (κάτι που δεν πρότεινε κανένας σας....:rolleyes:).

Επίσης πάντοτε επιθυμούμε την ποινική δίωξη του άλλου οδηγού. Δε χρειάζεται υποβολή μήνυσης όταν υπάρχει έστω μικροτραυματισμός, γίνεται αυτεπάγγελτα.
Αν δηλώσει 1ΟΟ% υπαίτιος, στην ποινική δικάσιμο έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την ποινική δίωξη και αυτή παύει οριστικά, κοινώς δεν γίνεται ποινικό δικαστήριο.
Ο λόγος που επιθυμούμε την ποινική δίωξη, είναι για να σχηματιστεί πλήρης ποινική δικογραφία έτσι ώστε να στηρίξουμε τις αστικές (χρηματικές) μας αξιώσεις στο πολιτικό δικαστήριο ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ζητάμε προθεσμία να καταθέσουμε και συμβουλευόμαστε πάντα δικηγόρο.

Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό πάντα ο κλάδος ζημιών κάθε ασφαλιστικής θα σε οδηγήσει σ' ένα συμβιβασμό με συνυπαιτιότητα.

Επίσης:

- ο μέσος χρόνος έκδοσης δικαστικής απόφασης στην Αθήνα είναι ένας χρόνος από την εκδίκαση της αγωγής μας.
- από την κατάθεση της αγωγής μέχρι την έκδοσης της πρωτόδικης απόφασης οι τόκοι που τρέχουν είναι 9,25% και από τη δημοσίευσή της 1Ο,25%. Συνήθως οι ασφαλιστικές προτείνουν συμβιβασμό μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης και εξοφλούν με δίγραμμη επιταγή.

Από κει και πέρα η Ιντερσαλόνικα είναι μια χαρά εταιρεία. Αποζημιώνει και εξωδικαστικά αρκετά καλά, φυσικά όχι στο ποσό που επιθυμούμε εμείς.
Safari13 μάλλον θα μίλησες με τον κύριο Δαμδ.... .

maxim46
29/03/2020, 15:46
Μπορείς να μας πεις τι γράφτηκε ακριβώς στην δήλωση ατυχήματος; Κάνατε 2 δηλώσεις ή στην ίδια υπογράψατε και οι δυο; Μήπως υπάρχει κάτι που μπορει να δηλωθεί συμπληρωματικά της δήλωσης του άλλου και να βοηθήσει. Πως έγινε ακριβώς το ατύχημα;

safari13
29/03/2020, 19:21
Παίδες όταν έχουμε ατύχημα κάνουμε τα εξής:

α. Καλούμε αστυνομία (Για να συνταχθεί σχεδιάγραμμα, έκθεση αυτοψίας, ένορκες καταθέσεις)
β. Καλούμε ασθενοφόρο έστω και αν έχουμε αμυχές ή μικρό αίσθημα πόνου (Για να έχουμε ιατροδικαστική έκθεση ή στη χειρότερη βεβαίωση νοσοκομείου, που θα χρειαστούμε για την αξίωση της ηθικής μας βλάβης)
γ. Την ασφαλιστική μας να έρθει να κάνει καταγραφή ατυχήματος, να βγάλει φωτογραφίες και να μεταφέρει το όχημά μας σε συνεργείο ή στο σπίτι μας (Γι' αυτό χρειάζεται πάντα η οδική βοήθεια).
δ. Ζητάμε να ελέγξει το όχημα ο πραγματογνώμονας και να γνωμοδοτήσει για τις ζημιές που έχει καταγράψει το συνεργείο (Σ.Σ. οι πραγματογνώμονες δεν έχουν καμία σχέση με τις ασφαλιστικές).
Προφανώς και είναι απαραίτητη η σύνταξη καταλόγου με τις τιμές των καινούριων ανταλλακτικών από την αντιπροσωπεία, που χρήζουν αντικατάστασης.

Από κει και πέρα διαλέγεις ή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή τη δικαστική οδό.

Κατ' εμέ και στις δυο περιπτώσεις συμβουλεύεσαι δικηγόρο (κάτι που δεν πρότεινε κανένας σας....:rolleyes:).

Επίσης πάντοτε επιθυμούμε την ποινική δίωξη του άλλου οδηγού. Δε χρειάζεται υποβολή μήνυσης όταν υπάρχει έστω μικροτραυματισμός, γίνεται αυτεπάγγελτα.
Αν δηλώσει 1ΟΟ% υπαίτιος, στην ποινική δικάσιμο έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε ότι δεν επιθυμούμε την ποινική δίωξη και αυτή παύει οριστικά, κοινώς δεν γίνεται ποινικό δικαστήριο.
Ο λόγος που επιθυμούμε την ποινική δίωξη, είναι για να σχηματιστεί πλήρης ποινική δικογραφία έτσι ώστε να στηρίξουμε τις αστικές (χρηματικές) μας αξιώσεις στο πολιτικό δικαστήριο ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ζητάμε προθεσμία να καταθέσουμε και συμβουλευόμαστε πάντα δικηγόρο.

Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό πάντα ο κλάδος ζημιών κάθε ασφαλιστικής θα σε οδηγήσει σ' ένα συμβιβασμό με συνυπαιτιότητα.

Επίσης:

- ο μέσος χρόνος έκδοσης δικαστικής απόφασης στην Αθήνα είναι ένας χρόνος από την εκδίκαση της αγωγής μας.
- από την κατάθεση της αγωγής μέχρι την έκδοσης της πρωτόδικης απόφασης οι τόκοι που τρέχουν είναι 9,25% και από τη δημοσίευσή της 1Ο,25%. Συνήθως οι ασφαλιστικές προτείνουν συμβιβασμό μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης και εξοφλούν με δίγραμμη επιταγή.

Από κει και πέρα η Ιντερσαλόνικα είναι μια χαρά εταιρεία. Αποζημιώνει και εξωδικαστικά αρκετά καλά, φυσικά όχι στο ποσό που επιθυμούμε εμείς.
Safari13 μάλλον θα μίλησες με τον κύριο Δαμδ.... .

Ευχαριστώ για όλη την απάντηση .... Όχι δεν μίλησα με αυτό τον κύριο ... Μα το αστείο της υπόθεσης είναι πως στην αρχή μου είπαν θα με αποζημίωσουν 50-50 και με λίγες φωνές από το τηλέφωνο μου είπαν θα το ξανά εξετάσουμε και μου είπαν μετά 70 -30 θα με αποζημίωσουν έτσι για την πλάκα με λίγες φωνές αύξησαν το ποσοστό ... Απλά θεωρώ έκατσε η περίπτωση να εχω την ίδια ασφάλεια και εγώ και αυτός που με τράκαρε και δεν θέλουν να πληρώσουν το ποσο ολόκληρο .... Έγιναν λάθη δυστυχώς όταν έγινε το τρακάρισμα και αυτό γιατί δεν ήξερα πως να κινηθώ ....

safari13
29/03/2020, 19:22
Μπορείς να μας πεις τι γράφτηκε ακριβώς στην δήλωση ατυχήματος; Κάνατε 2 δηλώσεις ή στην ίδια υπογράψατε και οι δυο; Μήπως υπάρχει κάτι που μπορει να δηλωθεί συμπληρωματικά της δήλωσης του άλλου και να βοηθήσει. Πως έγινε ακριβώς το ατύχημα;

Εγώ περιεγραψα το συμβάν του τρακαρισματος και ο άλλος απλά έβαλε υπογραφή και ότι ευθύνεται πλήρως για το τρακαρισμα δεν έβαλε κάποια περιγραφη ....

maxim46
29/03/2020, 21:45
Πιθανόν λοιπον ο τρόπος που περιέγραψες το ατύχημα να μην ξεκαθαρίζει οτι ειναι ευθύνη του άλλου. Για παράδειγμα, αν έγραψες ηταν μπροστα και αριστερά μου και εκανε ελαφρώς δεξιά, ίσως σου δίνει συνυπαιτιότητα, καθώς συμφωνα με τον κοκ να μην τηρούσες την απόσταση ασφαλείας που θα σου επέτρεπε να αντιδράσεις. Ίσως να χρειάζεται μια δήλωση συμπληρωματική απο τον ίδιο, στο δικό του ασφαλιστή καθως και μια απο εσενα να κανει πολυ πιο ξεκάθαρες τις συνθήκες τους ατυχήματος. Με αυτον τον τρόπο θα μπορείς διεκδικήσεις την ευθύνη του άλλου στο 100%!

safari13
29/03/2020, 21:50
Πιθανόν λοιπον ο τρόπος που περιέγραψες το ατύχημα να μην ξεκαθαρίζει οτι ειναι ευθύνη του άλλου. Για παράδειγμα, αν έγραψες ηταν μπροστα και αριστερά μου και εκανε ελαφρώς δεξιά, ίσως σου δίνει συνυπαιτιότητα, καθώς συμφωνα με τον κοκ να μην τηρούσες την απόσταση ασφαλείας που θα σου επέτρεπε να αντιδράσεις. Ίσως να χρειάζεται μια δήλωση συμπληρωματική απο τον ίδιο, στο δικό του ασφαλιστή καθως και μια απο εσενα να κανει πολυ πιο ξεκάθαρες τις συνθήκες τους ατυχήματος. Με αυτον τον τρόπο θα μπορείς διεκδικήσεις την ευθύνη του άλλου στο 100%!

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα προσπαθήσω να βρω και να ερθώ σε επικοινωνια ...Γνωρίζετε αν μπορώ να πάρω τον φάκελο με όλα τα στοιχεία μέσα ή εγώ ή ο ασφαλιστής μου ?

maxim46
29/03/2020, 23:41
Ναι μπορείς να παρεις αντίγραφο της δήλωσης αν δε σου έδωσε την ωρα τους ατυχήματος. Όπως επίσης και την εκτίμηση του πραγματογνώμονα για το που θα κινηθεί το ύψος της ζημιάς. Σε κάθε περίπτωση ρώτησε κάποιον με περισσότερη γνώση(κανένα φίλο απο τροχαια για παράδειγμα) να σου πει πως προκύπτει η συνυπαιτιοτητα απο τη δήλωση που εκανες. Φυσικά ρωτα και τον ασφαλιστή σου για την περίπτωση συμπληρωματικής δήλωσης.