View Full Version : Λίγη βοήθεια και κουβέντα εν μέσω καραντίνας!
PapaDDoS
07/04/2020, 21:10
Καλησπέρα σε όλους,
εύχομαι το μηνυμά μου να σας βρίσκει γερούς, δυνατούς και γεμάτους υπομονή ακόμα μέχρι να βγείτε έξω για τη βόλτα σας με τη μηχανή.
Το συγκεκριμένο θέμα το ανοίγω πιο πολύ σαν κουβέντα εν μέσω καραντίνας παρά σαν ανάγκη , καθώς η αγορά της 1ης μου μηχανής αργεί ακόμα,
τόσο λόγω κατάστασης όσο και για οικονομικούς λόγους.
Αρκετό καιρό πάλευα να μην ανοίξω θέμα "1ης μηχανής", μιας και τα υπαρκτά θέματα στο φόρουμ είναι πολλά (ίσως τα έχω διαβάσει ολα :P),
αλλά δεν άντεξα.
Όντας στα 25 πια και με μικρές μικρές αφορμές από εδώ και από εκεί (ακόμα και όνειρο είδα :P) αποφάσισα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να
αποκτήσω το κρυφό πόθο που υπήρχε χρόνια και είχε ξεχαστεί λόγω του φόβου μου (αλλά και σεβασμού) για μηχανή. Πίστεψα ότι έχω αρκετό μυαλό
στο κεφάλι μου και έπεισα τον εαυτό μου να μην πάει ούτε στο περίπτερο χωρίς τουλάχιστον κράνος, οπότε πήρα το δίπλωμα..και τότε ξεκίνησαν τα δύσκολα.
Όλη μέρα στο car.gr για να βρω τη μηχανή που θα με κερδίσει και όλη νύχτα στο moto.gr για να μάθουμε 5 πράγματα.
Σίγουρα είδα αρκετό Youtube, αρκετό όμως, (από μαθήματα Χούντρα μέχρι Hayabusa 0-300 που λέει ο λόγος) και έμαθα και εκεί 5 πράγματα.
Λίγο για μένα :
- 25 χρονών
- 1,73 ύψος
- 80 κιλά
- Αρκετά συνηδειτοποιημένος για το τι θέλω τη μηχανή, γεμάτος σεβασμό για αυτή αλλά και τόσο φόβο ώστε να μπορώ να τον χαρακτηρίσω "καλό" φόβο.
- Δίπλωμα ανεξαρτήτου (μάθημα έκανα με ένα Suzuki GSR 600 και μου φάνηκε τέλειο ωστόσο και τρομαχτικό :P). Έχω οδηγήσει μία φορά Z300 φίλου.
- Δίπλωμα αυτοκινήτου και κάτοχος ενός
- Budget έως 3000 ευρώ, αυτά είναι μόνο για τη μηχανή, ο εξοπλισμός είναι ξεχωριστά εννοείται
- Αποφασίσα ότι κάποια στιγμή θα μου κάνω δώρο το Riding Shcool του Χούντρα
Τώρα, τι θέλω τη μηχανή :
Νομίζω τη θέλω πρώτα για χόμπι, παρά για ευκολία που λένε όλοι. Σίγουρα και οι ευκολία παίζει το ρόλο της (κουράστηκα να ψάχνω να παρκάρω στο Παγκράτι :P)
αλλά δεν είναι ο κύριως. Θέλω να κάνω τις βόλτες μου με τα φιλαράκια, ίσως και κανένα μικρό ταξιδάκι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Επίσης, θέλω να τη βλέπω και να μου αρέσει, αποφάσισα να μην συμβιβαστώ καθόλου στην ομορφιά (για εμένα πάντα).
Τα κριτήρια για την επιλογή της μηχανής :
- Να διαθέτει ABS (μετά από πολύ ψάξιμο όλοι συμφωνούμε ότι το ABS στον αρχάριο μπορεί να φανεί σωτήριο)
- Να μην είναι πολύ ψηλή, φαντάζομαι για το ύψος μου πάντα αλλά και ως νέος οδηγός θα θέλω να πατάω καλά κάτω.
- Να είναι πάνω από 250 κυβικά και μέχρι το πάρα πολύ 600-650 κυβικά (στη χειρότερη) και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις, πχ Honda Hornet αποκλείεται πιστεύω
100 άλογα να διαχειριστεί νέος οδηγός είναι αρκετά.
- Την ομορφιά την αφήνουμε εκτός, μιας και είναι καθαρά υποκειμενικό
- Supersport της αφήνουμε εντελώς εκτός
- Σκούτερ εκτός εννοείται, άλλωστε μιλάμε για μηχανή.
- Κλείνω αρκετά προς naked (ξέρω τα αρνητικά τους), αλλά είμαι ανοιχτός σε κανένα όμορφο On/Off ή με λίγο παραπάνω fairing (πχ το Diversion με το fairing)
και γενικά είμαι ανοιχτός γιατί μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν το έχω σκεφτεί.
Για την ώρα δεν μου έρχεται κάτι άλλο.
Για να καταλάβετε λίγο το γούστο μου, κοιτούσα :
- KTM Duke 390 (έρωτας αλλά λίγο καγκουριά :P και πανάκριβο)
- Z300, Z400 (πανάκριβα)
- ΜΤ-03 (πανάκριβο)
- Yamaha XTX 660 (no ABS)
- Kawasaki ER-6n (φαντάζομαι έχει έκδοση ABS αλλά δεν την έχω βρει)
- Suzuki GSR 600
- Λίγο πολύ όλα τα γυμνά της Honda
Όπως καταλαβαίνετε αρκετά και ίσως η σοφότερη επιλογή με τα παραπάνω κριτήρια να ήταν το BMW F650 GS, αλλά δεν με τρελαίνει ρε γαμώτο, το θεωρώ συμβιβασμό για μένα.
Το συμπερασμά μου είναι ότι αν θέλω ABS πρέπει να ανέβω αρκετά στο Budget (οκ λογικό) ή να πάρω μεγαλύτερη μηχανή (πχ το GSR 600) το οποίο δεν ξέρω αν είναι καλή
ιδέα για αρχάριο από πολλές απόψεις (γκάζι - συντήρηση - κατανάλωση).
Όλες οι γνώμες δεκτές, ελάτε να κάνουμε κουβέντα.
Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί και διαβάσει όλο αυτό το σεντόνι!
Καλή συνέχεια!
KotsosDR
07/04/2020, 21:38
Pίξε και μια ματιά το ΜΤ-03 660 , μπορεί να σου αρέσει.
Eγώ θα κοιτούσα για sv 650s.
doctor_john
07/04/2020, 22:06
Το σκέφτεσαι πολύ καλά κατα τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι δίνεις μεγάλη σημασία στο abs.
Προχώρησε με γνώμονα τι σου αρέσει περισσότερο και πήγαινε για σχολείο οδήγησης εκφράζοντας την ανασφάλεια σου
για την έλλειψη abs αν πάρεις κάποια χωρίς.
Θα σε καλύψει τεχνικά και ψυχολογικά και αν θες μια γνώμη είναι πολύ καλύτερα να μάθεις να οδηγείς χωρίς να υπολογίζεις σε αυτό.
Δεν ξέρω αν έχει "ευκολία" έτσι όπως το θέτεις μια μοτοσυκλέτα στο Παγκράτι. Δεν κάνεις 20' να παρκάρεις αλλά την κλειδώνεις με ότι
μπορείς ή παρκάρεις σε κλειστό χώρο που μπορεί να σημαίνει ότι την βάζεις σε αυλή, παρκάρεις λίγο πιο μακριά απο το σπίτι, ακόμα
και οτι κατεβάζεις κάποια ράμπα για ανέβει 1-2 σκαλιά.
Για πρώτη μοτό θα προτιμούσα ότι σου αρέσει χωρίς να δεσμευτείς υπερβολικά αγοράζοντας ένα καινούριο.
Πολύ εύκολα θα στοιχημάτιζα πως θα ερωτευτείς οποιαδήποτε μοτό αγοράσεις σε καλή κατασταση, ακόμα
και αν έχεις ενδοιασμούς για την εμφάνιση της αρχικά.
Παρόλα αυτά, το τι σου αρέσει, με την βοήθεια του φορουμ μην πέσεις σε καμιά που βγάζει προβλήματα, θεωρώ ότι είναι
το σημαντικότερο σε αυτή την φάση.
panavour
07/04/2020, 22:13
Εφ οσον ειναι η πρωτη σου μηχανη ΑBS οπωσδηποτε μακαρι να το ειχαμε στην εποχη μου.Θα ειχαμε γλυτωσει πολλα.
Εφ οσον ειναι η πρωτη σου μηχανη ΑBS οπωσδηποτεμακαρι να το ειχαμε στην εποχη μου.Θα ειχαμε γλυτωσει πολλα.
Σιγά τον πολυέλαιο ρε :a022:
Kickstart
07/04/2020, 22:17
kawasaki versys, suzuki vstrom, (τα 650αρια εννοώ) honda cbf500 (no abs εδω)..
για γυμνά με τα λεφτά που διαθέτεις δύσκολα με abs φίλε, εκτός κι αν αρχίσεις να κοιτάς εκτός japan, (benelli κτλ)
για εμένα κατά την ταπεινή μου άποψη θα συμβούλευα να πας σε κάτι 250-300 κυβικά να κάνεις το..."αγροτικό σου" και δεδομένα σε 1,5-2 χρόνια που θα έχεις βαρεθεί και θα ψάχνεις το πιο δυνατό να σπρωξεις τα φραγκα για κάτι που θα κρατήσεις...τι να κρατήσεις δλδ εδώ εγώ που μεγάλωσα και μυαλό δεν βάζω κάθε δυο χρόνια πουλάω και ψάχνω την επόμενη:lol:
πρόσεξε δεν λέω ότι θα έχεις θέμα αμα ξεκινήσεις με π.χ.650, λεω οτι καλύτερα και πιο ομαλά θα μπεις στο κόσμο της μοτοσυκλέτας με κατι ηπιο και φθηνό (τούμπας το ανάγνωσμα) και στην πορεία κανεις το μεγαλο βημα..
μέχρι τα κυβικά που σου λεω εχεις αρκετές επιλογές σε μεταχειρισμένα αξιόπιστα με abs και αρκετά καλή μεταπώληση...(πχ honda cbr250)
panavour
07/04/2020, 22:25
:priest::priest::priest::priest:
417271
Καλώς τον φίλο και με το καλό η αγορά της μηχανής.
Συμφωνώ και εγώ ότι το abs θα πρέπει να είναι must, θα σε γλυτώσει από χαζοπτώσεις που είναι σχεδόν αναπόφευκτες στην αρχή.
Κατά τα άλλα, ότι βρεις και σου αρέσει, καλά είναι όλα τα μηχανάκια!
o_gavros
07/04/2020, 23:04
γιατί μωρέ τους φοβίζουμε τους νέους με το μπαμπούλα (εισαι νεος,θα πέσεις) συνέχεια;
Ναι η τούμπα είναι πάντα μια πιθανότητα στη μηχανή(μικρή,μεγάλη, αναλόγως), όπως επίσης και το ότι ο ουρανός είναι μπλε, τα γρασίδια πράσινα,η μπάλα πουτάνα, κ.ο.κ.
Συμφωνώ με τα πιο μικρά κυβικά, αφού είσαι τελείως νουμπας.
Εντωμεταξύ, τα πιο σύγχρονα 250-300 είναι μηχανές κανονικά και όχι υποκατάστατα και θα σε πάνε όπου τραβάει η ψυχή σου.
και στην πορεία, θα δεις και τι αρχίζει να σου κάνει περισσότερο,τι ζητάς, τι όχι, κλπ.
panavour
07/04/2020, 23:23
γιατί μωρέ τους φοβίζουμε τους νέους με το μπαμπούλα (εισαι νεος,θα πέσεις) συνέχεια;
Ναι η τούμπα είναι πάντα μια πιθανότητα στη μηχανή(μικρή,μεγάλη, αναλόγως), όπως επίσης και το ότι ο ουρανός είναι μπλε, τα γρασίδια πράσινα,η μπάλα πουτάνα, κ.ο.κ.
1)δεν θεωρω οτι φοβιζω κανεναν απλως προειδοποιω.
2)νομοτελιακα ολοι εχουν πεσει ή θα πεσουν κυριως οι νεοι.Η τουμπα οταν οδηγεις μοτο δεν ειναι πιθανοτητα αλλα 99,9999999 % βεβαιοτητα
3)οι πιο τραγικες πτωσεις απ την εμπειρια μου,ειναι το χασιμο του μπροστινου γι αυτο ΝΑΙ στο ΑΒS
4)το οτι ο ουρανος ειναι μπλε και το γρασιδι πρασινο δεν ειναι πιθανοτητα αλλα βεβαιοτητα,για την πουτανα μπαλλα δεν ξερω ειναι αναλογα τι ομαδα εισαι,και ποσο πουλημενος ειναι ο διαιτητης.
5)καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε που λεει κι ο λαος.Η τεχνολογια ειναι εδω και για να μας σωζει.
PapaDDoS
07/04/2020, 23:48
Ευχαριστώ πολύ, το ΜΤ-03 660 όντως ωραίο αλλά δεν είδα με abs νομίζω στο λίγο που έψαξα στο car, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Το sv δεν με τρελαίνει η αλήθεια ειναι.
Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου!
PapaDDoS
07/04/2020, 23:51
Το σκέφτεσαι πολύ καλά κατα τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι δίνεις μεγάλη σημασία στο abs.
Προχώρησε με γνώμονα τι σου αρέσει περισσότερο και πήγαινε για σχολείο οδήγησης εκφράζοντας την ανασφάλεια σου
για την έλλειψη abs αν πάρεις κάποια χωρίς.
Θα σε καλύψει τεχνικά και ψυχολογικά και αν θες μια γνώμη είναι πολύ καλύτερα να μάθεις να οδηγείς χωρίς να υπολογίζεις σε αυτό.
Δεν ξέρω αν έχει "ευκολία" έτσι όπως το θέτεις μια μοτοσυκλέτα στο Παγκράτι. Δεν κάνεις 20' να παρκάρεις αλλά την κλειδώνεις με ότι
μπορείς ή παρκάρεις σε κλειστό χώρο που μπορεί να σημαίνει ότι την βάζεις σε αυλή, παρκάρεις λίγο πιο μακριά απο το σπίτι, ακόμα
και οτι κατεβάζεις κάποια ράμπα για ανέβει 1-2 σκαλιά.
Για πρώτη μοτό θα προτιμούσα ότι σου αρέσει χωρίς να δεσμευτείς υπερβολικά αγοράζοντας ένα καινούριο.
Πολύ εύκολα θα στοιχημάτιζα πως θα ερωτευτείς οποιαδήποτε μοτό αγοράσεις σε καλή κατασταση, ακόμα
και αν έχεις ενδοιασμούς για την εμφάνιση της αρχικά.
Παρόλα αυτά, το τι σου αρέσει, με την βοήθεια του φορουμ μην πέσεις σε καμιά που βγάζει προβλήματα, θεωρώ ότι είναι
το σημαντικότερο σε αυτή την φάση.
Ευχαριστώ για το μήνυμα.
Ναι σε σχολείο θα πάω σίγουρα πιστέυω θα είναι πολύ καλή εμπερία.
Το Παγκράτι το είπα ενδεικτικά επειδή πάω συχνά με το αμάξι και το παρκάρισμα είναι μαρτύριο, ενώ πχ τη μηχανή ίσως την αφήσω και ακριβώς έξω από το μαγαζι :P
Σίγουρα θέλω να μου αρέσει και ναι ίσως έχεις δίκιο ότι πάρω θα το ερωτευτώ. Σίγουρα όταν είμαστε κοντά στην αγορά θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε!
TONYBANDIT
07/04/2020, 23:52
Suzuki sv 650 ιδανικό για σένα πιστεύω.
Βρίσκεις σε καλή κατάσταση καθώς δεν ελκύει πολύ τους καγκουρες.
Έχει όσο γκάζι χρειάζεται και σχετικά καλή μεταπώληση αν το βαρεθεις.
PapaDDoS
07/04/2020, 23:58
kawasaki versys, suzuki vstrom, (τα 650αρια εννοώ) honda cbf500 (no abs εδω)..
για γυμνά με τα λεφτά που διαθέτεις δύσκολα με abs φίλε, εκτός κι αν αρχίσεις να κοιτάς εκτός japan, (benelli κτλ)
για εμένα κατά την ταπεινή μου άποψη θα συμβούλευα να πας σε κάτι 250-300 κυβικά να κάνεις το..."αγροτικό σου" και δεδομένα σε 1,5-2 χρόνια που θα έχεις βαρεθεί και θα ψάχνεις το πιο δυνατό να σπρωξεις τα φραγκα για κάτι που θα κρατήσεις...τι να κρατήσεις δλδ εδώ εγώ που μεγάλωσα και μυαλό δεν βάζω κάθε δυο χρόνια πουλάω και ψάχνω την επόμενη:lol:
πρόσεξε δεν λέω ότι θα έχεις θέμα αμα ξεκινήσεις με π.χ.650, λεω οτι καλύτερα και πιο ομαλά θα μπεις στο κόσμο της μοτοσυκλέτας με κατι ηπιο και φθηνό (τούμπας το ανάγνωσμα) και στην πορεία κανεις το μεγαλο βημα..
μέχρι τα κυβικά που σου λεω εχεις αρκετές επιλογές σε μεταχειρισμένα αξιόπιστα με abs και αρκετά καλή μεταπώληση...(πχ honda cbr250)
Καλησπέρα, ευχαριστώ!
Τόσο το Versys όσο και το Vstrom είναι σίγουρα τέλεια. Ωστόσο μου φαίνονται αρκετά μεγάλα για πρώτη μηχανή (όγκος). Ίσως κάνω και λάθος. Το cbf προφανώς όμορφο και το χω δει αλλά όπως λες όχι ABS :/
Δεν είμαι τελείως αρνητικός για άλλες μάρκες (το benelli to 302 το βρίσκω πανέμορφο αλλά δυστυχώς δεν έχω άποψη για την εταιρία), ακόμα και zontes είδα αλλά μετά από διάβασμα δεν με έπεισαν και δεν υπάρχει και βάθος χρόνου για να δούμε πως θα πάνε.
Εγώ να συμφωνήσω μαζί σου και να πάω προς τα εκεί (δλδ 250-300 κυβικά) αλλά προς τα που; το CBR 250 αν δεν κάνω λάθος έχει "σουλούπι" supersport?
PapaDDoS
07/04/2020, 23:59
Καλώς τον φίλο και με το καλό η αγορά της μηχανής.
Συμφωνώ και εγώ ότι το abs θα πρέπει να είναι must, θα σε γλυτώσει από χαζοπτώσεις που είναι σχεδόν αναπόφευκτες στην αρχή.
Κατά τα άλλα, ότι βρεις και σου αρέσει, καλά είναι όλα τα μηχανάκια!
Τέλεια, χαίρομαι που το σκέφτομαι σωστά! Σε ευχαριστώ!
PapaDDoS
08/04/2020, 00:01
Συμφωνώ με τα πιο μικρά κυβικά, αφού είσαι τελείως νουμπας.
Εντωμεταξύ, τα πιο σύγχρονα 250-300 είναι μηχανές κανονικά και όχι υποκατάστατα και θα σε πάνε όπου τραβάει η ψυχή σου.
και στην πορεία, θα δεις και τι αρχίζει να σου κάνει περισσότερο,τι ζητάς, τι όχι, κλπ.
Νομίζω δεν έχω μιλήσει με μοτοσυκλετιστή χρόνια και να διαφωνήσει στο παρακάτω :
2 ειδών οδηγοί, αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν (οκ πτώση με πτώση διαφέρει προφανώς).
Ναι πιστεύω θα ειναι μια χαρά και τα μικρά κυβικά, ειδικά μετά το μικρό μου αμάξι όλα θα φαίνονται πύραυλοι :P
PapaDDoS
08/04/2020, 00:02
Suzuki sv 650 ιδανικό για σένα πιστεύω.
Βρίσκεις σε καλή κατάσταση καθώς δεν ελκύει πολύ τους καγκουρες.
Έχει όσο γκάζι χρειάζεται και σχετικά καλή μεταπώληση αν το βαρεθεις.
Καλησπέρα, είσαι ο 2ος που το προτείνει οπότε θα αρχίσω το ψάξιμο πάνω σε αυτό να δω και τι λένε τα παιδιά μέσα στο φόρουμ! Σε ευχαριστώ!
lleonidas
08/04/2020, 00:08
Καλωσόρισες φίλε μου!
Mε τη λαχτάρα που φαίνεται να έχεις αλλά και με το φόβο, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θεωρώ δεδομένο πως ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το καταχαρείς!
Αρκεί να είσαι τυχερός και να μην είναι κακομεταχειρισμένο.
Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: 390 Duke (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&variant=Duke+390&price-from=%3E800&price-to=%3C3500) , Versys 650 (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=226&category=30&category=224&category=29&category=21&variant=Versys+650&price-from=%3E1000&price-to=%3C3500&mileage-from=%3E500&engine_size-from=%3E300&engine_size-to=%3C750&significant_damage=f&features=50) , ER6f (https://www.car.gr/24259499-kawasaki-er-6f-abs-extra) .
PapaDDoS
08/04/2020, 00:16
Καλωσόρισες φίλε μου!
Mε τη λαχτάρα που φαίνεται να έχεις αλλά και με το φόβο, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θεωρώ δεδομένο πως ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το καταχαρείς!
Αρκεί να είσαι τυχερός και να μην είναι κακομεταχειρισμένο.
Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω: 390 Duke (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&variant=Duke+390&price-from=%3E800&price-to=%3C3500) , Versys 650 (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=226&category=30&category=224&category=29&category=21&variant=Versys+650&price-from=%3E1000&price-to=%3C3500&mileage-from=%3E500&engine_size-from=%3E300&engine_size-to=%3C750&significant_damage=f&features=50) , ER6f (https://www.car.gr/24259499-kawasaki-er-6f-abs-extra) .
Καλώς σας βρήκα!
Να σαι καλα, το εύχομαι και εγω!
Εννοείται όταν έρθει αυτή η στιγμή και θα σας συμβουλευτώ και θα πάρω φίλο που οδηγεί χρόνια μαζί αλλά και μηχανικό!
Το 390 το κοιτάω αρκετά προφανώς, κρατάει τιμή το άτιμο!
Το Versys νομίζω είναι ογκώδες αλλά θα το τσεκάρω καλυτερα για να το λες.
Το ER6f ουσιαστικά δεν είναι το Ninja 600? ;ή κάνω λάθος;
καλώς ήρθες Γιώργο και ελπίζω και να μείνεις !
σαν μηχανή θα σου πρότεινα και εγώ ένα versys650 όπως είπαν και πιο πάνω.
είμαι στο ίδιο ύψος με εσένα και ξεκίνησα με ένα aprilia strada ,μετά από εμπειρία μόνο με πάπια. δεν αντιμετώπισα κανένα σοβαρό πρόβλημα και δυο πτώσεις που είχα ήταν στατικές τις πρώτες εβδομάδες λόγο απειρίας χειρισμού βάρους (όχι ότι ήταν βάρια).
θα σταθώ όμως στο ABS . μην το έχεις σαν πανακειο ,πότε μα πότε δεν είχα πτώση από χάσιμο μπροστινού σε φρένα,έμαθα σε μια αλάνα και μετά στον δρόμο να φρενάρω οριακά και να έχω αίσθηση τι γίνεται εκεί μπροστά. αφού έχεις σκοπό να παρακολουθησεις και σχολείο θα μάθεις και από εκεί. αντίθετος μπορώ να πω ότι τώρα που η νέα μου μηχανή έχει abs νιώθω ότι αμολάει πολύ νωρίς και μου μεγαλώνει την απόσταση φρεναρισματος. αυτό μεταφράζετε σε εμπειρία ,κάτι που δεν έχεις άλλα μου δείχνεις ότι έχεις καλές βάσεις.
Kickstart
08/04/2020, 08:14
το cbr βγαίνει σε 250 σε 300 και σε 500 (για τις κατηγορίες που κοιτάς) το 250 και το 300 ειναι πολύ κοντά σε φιλοσοφία, σχεδόν ίδια..
εδώ το 250
417274
κι εδώ πως περίπου κάθεσαι πάνω στο 300αρι όταν κινείσαι μέσα στο αστικό περιβάλλον..
417275
ειναι μεν σουπερσπορτ το στήσιμο αλλά μην φανταστείς ξάπλα στο ρεζερβουάρ...κάπως έτσι σε φέρνει..
ioannispar
08/04/2020, 10:04
Καλώς ήρθες και με το καλό να πάρεις αυτό που θα σου κάνει κλικ.
Όσο αφορά το ABS εγώ από την μεριά μου είμαι αρνητικός γιατί θέλω πάντα να ελέγχω εγώ που και πότε θα φρενάρω και πως θα σταματήσω. Επίσης είναι σαν να έχεις μάθει μόνο με αυτόματο και μετά δεν θα θέλεις να οδηγήσεις τίποτα άλλο γιατί θα σκέφτεσαι ότι δεν το ξέρεις και ότι δεν θα νιώθεις σιγουριά. Όλοι πέσαμε και στατικά και από βλακείες κάποια στιγμή. Αν και άλλαξα πρόσφατα μηχανή, μπορώ να σου πω πως έψαχνα χωρίς ABS και ένας λόγος που πήρα παλιό μοντέλο (2004) ήταν και αυτός καθώς και ότι έχει καρμπυρατέρ, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Στην θέση σου θα έπαιρνα όπως λένε και οι υπόλοιποι φίλοι μια μηχανή περίπου στα 300 κυβικά και μόλις ένιωθα πιο άνετος, είτε χρηματικά, είτε οδηγικά, θα πήγαινα σε κάτι μεγαλύτερο ανάλογα με τις ορέξεις μου.
Πάντα σου εκφράζω την γνώμη μου και δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι..
PapaDDoS
08/04/2020, 10:56
καλώς ήρθες Γιώργο και ελπίζω και να μείνεις !
σαν μηχανή θα σου πρότεινα και εγώ ένα versys650 όπως είπαν και πιο πάνω.
είμαι στο ίδιο ύψος με εσένα και ξεκίνησα με ένα aprilia strada ,μετά από εμπειρία μόνο με πάπια. δεν αντιμετώπισα κανένα σοβαρό πρόβλημα και δυο πτώσεις που είχα ήταν στατικές τις πρώτες εβδομάδες λόγο απειρίας χειρισμού βάρους (όχι ότι ήταν βάρια).
θα σταθώ όμως στο ABS . μην το έχεις σαν πανακειο ,πότε μα πότε δεν είχα πτώση από χάσιμο μπροστινού σε φρένα,έμαθα σε μια αλάνα και μετά στον δρόμο να φρενάρω οριακά και να έχω αίσθηση τι γίνεται εκεί μπροστά. αφού έχεις σκοπό να παρακολουθησεις και σχολείο θα μάθεις και από εκεί. αντίθετος μπορώ να πω ότι τώρα που η νέα μου μηχανή έχει abs νιώθω ότι αμολάει πολύ νωρίς και μου μεγαλώνει την απόσταση φρεναρισματος. αυτό μεταφράζετε σε εμπειρία ,κάτι που δεν έχεις άλλα μου δείχνεις ότι έχεις καλές βάσεις.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω και εγώ να μείνω :P
Μπορεί να έχετε και δίκιο και να είναι όλα στο μυαλό, όσον αφορά τον όγκο. Προσωπικά όταν περνάω δίπλα από ένα Vstrom λέω τι μαούνα είναι αυτή και δεν με φαντάζομαι να το πάνω σε αυτό εύκολα.
Θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να ανέβω πάνω σε μία και να δω τι θα μου βγάλει. Το versys η αλήθεια ειναι ότι κρατάει τιμούλα και δύσκολα το βρίσκεις στο car μέχρι τα 3000 (οκ ίσως πρέπει να ανέβω στα χρήματα μην τα θέλω και όλα δικά μου :P), ωραίο μηχανάκι ωστόσο. Τώρα για το abs φαντάζομαι συγκαταλέγεσαι στη κατηγορία που οδηγεί πολλά χρόνια σε 2 τροχούς οπότε έχεις την εμπειρία.
Εγώ να καταλάβεις δεν έχω προλάβει να οδηγήσω καν αμάξι χωρίς ABS. Δεν το έχω πανάκεια σίγουρα, αλλά πιστέυω για τις συνθήκες που οδηγούμε όλοι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει και είμαι διατεθιμένος
να περιμένω να μαζέψω τα χρήματα και να πάρω κάτι με αυτή τη δυνατότητα παρά να βιαστώ. Βέβαια δεν αποκλείω το γεγονός εν τέλει να μάθαινα χωρίς ABS και στο τέλος να μην το ήθελα καθόλου.
Σε ευχαριστώ και πάλι για το μήνυμα σου!
PapaDDoS
08/04/2020, 10:58
το cbr βγαίνει σε 250 σε 300 και σε 500 (για τις κατηγορίες που κοιτάς) το 250 και το 300 ειναι πολύ κοντά σε φιλοσοφία, σχεδόν ίδια..
εδώ το 250
417274
κι εδώ πως περίπου κάθεσαι πάνω στο 300αρι όταν κινείσαι μέσα στο αστικό περιβάλλον..
417275
ειναι μεν σουπερσπορτ το στήσιμο αλλά μην φανταστείς ξάπλα στο ρεζερβουάρ...κάπως έτσι σε φέρνει..
Χαζεύοντας στο car είδα ότι δύσκολα πέφτει στα 3000 αν θες πιο καινούργιο μοντέλο με ABS. Είναι όμορφο δεν λέω και σίγουρα δεν φαίνεται τόσο σκυφτός ο αναβάτης όσο το είχα στο μυαλό μου.
Θα το έχω στα υπόψιν σίγουρα και θα το ψάχνω! Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
PapaDDoS
08/04/2020, 11:03
Καλώς ήρθες και με το καλό να πάρεις αυτό που θα σου κάνει κλικ.
Όσο αφορά το ABS εγώ από την μεριά μου είμαι αρνητικός γιατί θέλω πάντα να ελέγχω εγώ που και πότε θα φρενάρω και πως θα σταματήσω. Επίσης είναι σαν να έχεις μάθει μόνο με αυτόματο και μετά δεν θα θέλεις να οδηγήσεις τίποτα άλλο γιατί θα σκέφτεσαι ότι δεν το ξέρεις και ότι δεν θα νιώθεις σιγουριά. Όλοι πέσαμε και στατικά και από βλακείες κάποια στιγμή. Αν και άλλαξα πρόσφατα μηχανή, μπορώ να σου πω πως έψαχνα χωρίς ABS και ένας λόγος που πήρα παλιό μοντέλο (2004) ήταν και αυτός καθώς και ότι έχει καρμπυρατέρ, αλλά δεν είναι της παρούσης.
Στην θέση σου θα έπαιρνα όπως λένε και οι υπόλοιποι φίλοι μια μηχανή περίπου στα 300 κυβικά και μόλις ένιωθα πιο άνετος, είτε χρηματικά, είτε οδηγικά, θα πήγαινα σε κάτι μεγαλύτερο ανάλογα με τις ορέξεις μου.
Πάντα σου εκφράζω την γνώμη μου και δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι..
Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για το χρόσο σου!
Καταλαβαίνω πως το λες, εδώ έχουμε μάθει με ταχύτητες στο αμάξι και όταν οδηγώ αυτόματο γελάω :P
Η αλήθεια είναι ότι αν κινηθώ σε επιλογές χωρίς ABS οι επιλογές μου είναι πολύ περισσότερες. Δεν ξέρω η αλήθεια είναι αλλά όπως είπα και σε άλλο φίλο εδώ πέρα
προτιμώ να περιμένω να μαζέψω κάποια χρήματα παραπάνω παρά να βιαστώ. Θα το σκεφτώ.
Και πάλι σε ευχαριστώ για το μήνυμα και εύχομαι καλή δύναμη!
alexis72
08/04/2020, 12:29
αδελφέ....μακρυά απο KAWASAKI ...γενικά θα ελεγα ...χάλια (μάπα) αντιπροσωπεία ,τι να πώ για το versys 650 η και το er (φοράνε ιδιο κινητήρα )
ΟΛΟΙ που ασχολούμαστε με μοτό ξέρουμε οτι αυτός ο κινητήρας κόβει την εξωτερική δεξιά βαλβίδα κ ειδικά στα μοντέλα 2010-2015 ...εχω προσωπική εμπειρία απο αδελφικό μου φίλο (οπότε τον ξέρω πώς οδηγεί -πόσο πρόσεχε το versys που ειχε - και πόσο ασχημα ...(πούστ..α ηθελα να γράψω κανονικά) του φέρθηκε η αντιπροσωπεία...εδώ αλλά κ γενικά η kawasaki...λίγο ψάξιμο στο google κ θα το διαπιστώσεις...μόνος σου κ δεν αφορά 10-100-1000 περιστατικά κ στην ελλάδα μόνο αλλά σχεδόν οπου κυκλοφόρησε το versys 650 ...για μένα εταιρεία που ΔΕΝ σέβεται τον πελάτη της για μένα τέρμα ...αν θέλεις να μπλέξεις πάρε versys ...η επισκευή κοστίζει 2-2.500 ευρώ πληροφοριακά....
telegonos
08/04/2020, 13:28
αδελφέ....μακρυά απο KAWASAKI ...γενικά θα ελεγα ...χάλια (μάπα) αντιπροσωπεία ,τι να πώ για το versys 650 η και το er (φοράνε ιδιο κινητήρα )
ΟΛΟΙ που ασχολούμαστε με μοτό ξέρουμε οτι αυτός ο κινητήρας κόβει την εξωτερική δεξιά βαλβίδα κ ειδικά στα μοντέλα 2010-2015 ...εχω προσωπική εμπειρία απο αδελφικό μου φίλο (οπότε τον ξέρω πώς οδηγεί -πόσο πρόσεχε το versys που ειχε - και πόσο ασχημα ...(πούστ..α ηθελα να γράψω κανονικά) του φέρθηκε η αντιπροσωπεία...εδώ αλλά κ γενικά η kawasaki...λίγο ψάξιμο στο google κ θα το διαπιστώσεις...μόνος σου κ δεν αφορά 10-100-1000 περιστατικά κ στην ελλάδα μόνο αλλά σχεδόν οπου κυκλοφόρησε το versys 650 ...για μένα εταιρεία που ΔΕΝ σέβεται τον πελάτη της για μένα τέρμα ...αν θέλεις να μπλέξεις πάρε versys ...η επισκευή κοστίζει 2-2.500 ευρώ πληροφοριακά....
Μια κομμένη βαλβίδα που δεν πρόλαβε να κάνει ζημειά, δεν κοστίζει τόσο πολύ η επισκευή. Θέλει λύσιμο η κεφαλή και άλλαγμα η παρμένη βαλβίδα.
Τόσο μεγάλο κόστος, θα έχει, αν η βαλβίδα σπάσει τελείως, κόβει βόλτες στον θάλαμο καύσης για...καιρό, και κάποια στιγμή σφηνώσει στο πιστόνι, φρακάρει τον κινητήρα ενώ έχει πολλές στροφές, σπάσει μπιέλα, σφάξει κύλινδρο και ενδεχομένως τμήμα κάρτερ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν ασχολείσαι να επισκευάσεις μοτέρ, παίρνεις άλλο, με πολύ λιγότερα λεφτά. Κανά 1000ρικο έχει στην αγορά μεταχειρισμένων ένα μοτέρ, από ιδιώτη μπορεί να το βρεις και φτηνότερα.
Επίσης καλόν είναι , να μην τρομάζουμε τον κόσμο. Πόσα Versys έχουν πουληθεί και πόσα το κάνανε αυτό; Αν έχουν πουληθεί 3000 versys στην Ελλάδα, και κόψανε βαλβίδα τα... 10, ε δεν είναι και καμιά τρομαχτική πιθανότητα βλάβης. Μην κοιτάς ένα φόρουμ όπου αναφέρονται π.χ. 10 βλάβες, γιατί σε ένα φόρουμ δεν θα ανοίξει ποτέ θέμα κανείς με τίτλο ''εμένα δεν μου έχει χαλάσει και δουλεύει μια χαρά'', ενώ οι 10 που τους χάλασε, θα ακουστούν. Το ότι ακούγονται 10, δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι όλοι, υπάρχουν και άλλοι 2990 που δεν τους χάλασε (τα νούμερα υποθετικά, για το παράδειγμα)
sapila racing
08/04/2020, 13:41
Μια κομμένη βαλβίδα που δεν πρόλαβε να κάνει ζημειά, δεν κοστίζει τόσο πολύ η επισκευή. Θέλει λύσιμο η κεφαλή και άλλαγμα η παρμένη βαλβίδα.
Τόσο μεγάλο κόστος, θα έχει, αν η βαλβίδα σπάσει τελείως, κόβει βόλτες στον θάλαμο καύσης για...καιρό, και κάποια στιγμή σφηνώσει στο πιστόνι, φρακάρει τον κινητήρα ενώ έχει πολλές στροφές, σπάσει μπιέλα, σφάξει κύλινδρο και ενδεχομένως τμήμα κάρτερ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν ασχολείσαι να επισκευάσεις μοτέρ, παίρνεις άλλο, με πολύ λιγότερα λεφτά. Κανά 1000ρικο έχει στην αγορά μεταχειρισμένων ένα μοτέρ, από ιδιώτη μπορεί να το βρεις και φτηνότερα.
Επίσης καλόν είναι , να μην τρομάζουμε τον κόσμο. Πόσα Versys έχουν πουληθεί και πόσα το κάνανε αυτό; Αν έχουν πουληθεί 3000 versys στην Ελλάδα, και κόψανε βαλβίδα τα... 10, ε δεν είναι και καμιά τρομαχτική πιθανότητα βλάβης. Μην κοιτάς ένα φόρουμ όπου αναφέρονται π.χ. 10 βλάβες, γιατί σε ένα φόρουμ δεν θα ανοίξει ποτέ θέμα κανείς με τίτλο ''εμένα δεν μου έχει χαλάσει και δουλεύει μια χαρά'', ενώ οι 10 που τους χάλασε, θα ακουστούν. Το ότι ακούγονται 10, δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι όλοι, υπάρχουν και άλλοι 2990 που δεν τους χάλασε (τα νούμερα υποθετικά, για το παράδειγμα)
Μας κούφανες λίγο...
Οταν σε ενα μοτέρ κόβεται βαλβίδα δημιουργείται μεγάλη ζημιά ΑΜΕΣΩΣ , δεν τίθεται θέμα αν θα προλάβει η όχι.
Και δεν ειναι μόνο το Versys αλλά κι άλλα Kawasaki που εχουν το ίδιο θέμα.
Οσο για το αν τρομάζει ο κόσμος, καλό είναι να τρομάξει και να μην το πάρει το τριμπούρδελο.
Αλλιώς μπορεί να βρεθεί σαν τον φίλο μου τον Νίκο που του έκοψε βαλβίδα το κατα τα άλλα τούμπανο ZX10 και το έδωσε σχεδόν τζάμπα αναγκαστικά.
telegonos
08/04/2020, 13:53
2 εβδομάδες κυκλοφορούσα μοτοσυκλέτα με κομμένη βαλβίδα. Μάλιστα, είχε τρυπήσει και το πιστόνι του κυλίνδρου, αλλά ο κινητήρας εκτός του ότι παρουσίαζε μειωμένη ιπποδύναμη και ψέκαζε λάδι στην εξάτμιση, με πήγαινε και με έφερνε κανονικά.
Κάποια στιγμή έγινε και το δεύτερο στάδιο που περιγράφω, φράκαρε, έσφαξε χιτώνιο και κάρτερ, και το μοτέρ καταστράφηκε ολοσχερώς.
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο ότι βλάβη σε βαλβίδα θα κάνει μεγάλη καταστροφή.
alexis72
08/04/2020, 14:16
Μας κούφανες λίγο...
Οταν σε ενα μοτέρ κόβεται βαλβίδα δημιουργείται μεγάλη ζημιά ΑΜΕΣΩΣ , δεν τίθεται θέμα αν θα προλάβει η όχι.
Και δεν ειναι μόνο το Versys αλλά κι άλλα Kawasaki που εχουν το ίδιο θέμα.
Οσο για το αν τρομάζει ο κόσμος, καλό είναι να τρομάξει και να μην το πάρει το τριμπούρδελο.
Αλλιώς μπορεί να βρεθεί σαν τον φίλο μου τον Νίκο που του έκοψε βαλβίδα το κατα τα άλλα τούμπανο ZX10 και το έδωσε σχεδόν τζάμπα αναγκαστικά.
ετσι ακριβώς ειναι ,εγω εγραψα αυτό που ξέρω απο πρώτο χέρι κ ο φίλος μου το πούλησε σχεδόν ΤΖΑΜΠΑ κ αγόρασε πρίν 3-3.5 χρόνια το πιό κάτω μεταχ/νο με 35.000 χλμ απο τον κουνιάδο του (οπότε τα χλμ ηταν πραγματικά κ ατρακάριστο - αφού μένουν στην ιδια πολυκατοικία κ το εβλεπε καθημερινά) κ μέχρι σήμερα μετά απο 40.000 δικά του σκληρά χλμ τού εχει βγεί αστέρι https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158234
ακριβώς το ιδιο μοντέλο σαν τού φίλου
telegonos
08/04/2020, 15:19
Δλδ εσύ ξέρεις ΕΝΑ. Πόσα Versys έχουν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, ξέρεις; Και πόσα βγάλαν το πρόβλημα με την βαλβίδα, ξέρεις;
Δεν συμπαθώ την Kawasaki, μην μου βάλετε καμιά ταμπέλα ότι πάω να τα βγάλω απροβλημάτιστα ενώ δεν είναι.
Cpt_Slow
08/04/2020, 18:47
Εγω δεν βλεπω το λογο ενας συνειδητοποιημενος αναβατης να μην παρει 600cc.
Gsr,sv650,cbf500-600 naked,diversion, fz6 ειναι μια χαρα μηχανακια για να τα διαχειριστεις. Πολυπερπατημενα τα ξερουν τα συνεργεια και ανταλλακτικα υπαρχουν.
Ιδανική αρχή για να δεις και προς τα που κλείνεις σαν αναβατης γιατι τα κανουν ολα μετρια, ταξιδι, πιστα κτλ. Μιας και αναφέρθηκε το cbf500 βγαίνει και ΜΕ abs και πολυ καλα κανεις και κοιτάς μόνο επιλογές που το έχουν.
Το πιο βασικό είναι να πάρεις κάτι που να σου αρέσει εμφανισιακά και ας μην είναι και η πιο ορθολογική επιλογή.
PapaDDoS
08/04/2020, 20:20
Καλησπέρα και πάλι, σίγουρα όλοι σας (alexis72 // telegonos // sapila racing) ξέρετε πολλά παραπάνω πράγματα για μένα.
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες (πχ η Ιάπωνας έχουν βγάλει καλές μηχανές) αλλά υπάρχει και η τύχη.
Πιστεύω ότι αυτά είναι και λίγο τυχερά. Τόσα λέμε για τους Γερμανούς στα αμάξια για παράδειγμα, και έχω δει μπροστά μου να σπάει κινητήες από Volkswagen Passat και κυριολεκτικά να κόβεται στη μέση.
Σε αμάξι που το ήξερα αρκετά αλλά και το κάτοχό του (τι ψύρρας ήταν), οπότε πιστεύω παίζει το ρόλο της και η τύχη. Λίγο που κοίταξα πάντως το Versys 650 την κρατάει τη τιμούλα του δεν μπορώ να πω.
Σίγουρα μέχρι να έρθει η στιγμή θα το ξανα σκεφτώ. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
PapaDDoS
08/04/2020, 20:26
Εγω δεν βλεπω το λογο ενας συνειδητοποιημενος αναβατης να μην παρει 600cc.
Gsr,sv650,cbf500-600 naked,diversion, fz6 ειναι μια χαρα μηχανακια για να τα διαχειριστεις. Πολυπερπατημενα τα ξερουν τα συνεργεια και ανταλλακτικα υπαρχουν.
Ιδανική αρχή για να δεις και προς τα που κλείνεις σαν αναβατης γιατι τα κανουν ολα μετρια, ταξιδι, πιστα κτλ. Μιας και αναφέρθηκε το cbf500 βγαίνει και ΜΕ abs και πολυ καλα κανεις και κοιτάς μόνο επιλογές που το έχουν.
Το πιο βασικό είναι να πάρεις κάτι που να σου αρέσει εμφανισιακά και ας μην είναι και η πιο ορθολογική επιλογή.
Καλησπέρα, αρχικά να σε ευχαριστήσω που με αναφέρεις ως συνειδητοποιημενο αναβάτη, χαίρομαι για αυτό και θα το αποδείξω στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια (το ελπίζω :P).
Είναι μία άποψη και αυτή που λες, μιας και φαντάζομαι σε μεγαλύτερες μηχανές κερδίζεις σε ενεργητική ασφάλεια (φρένα - αναρτήσεις - ταχύτητα) ; Το GSR 600 επειδή με αυτό έκανα και μάθημα μπορώ να πώ δεν μου φάνηκε δύσκολο (εννοώ να το κουμαντάρω ως προς το βάρος του) και σίγουρα μου άρεσε. Δεν σου κρύβω ωστόσο ότι μία φορά στο 2ο μάθημα τα χρειάστηκα όταν άνοιξα λίγο παραπάνω το γκάζι (λογικό φαντάζομαι). Θέλω να ψάξω το CBF 500 που ανέφερες με ABS γιατί δεν το έχω δει, αν έχεις πρόχειρη αγγελία από το car θα ήθελα να το δω. Άρα γνώμη σου είναι να το τολμήσω ως προς τα κυβικά (με ABS) και να πάω προς τα εκεί και αν εν τέλει δεν βρω κάτι να μου αρέσει τόσο να πάω σε κάτι που μου αρέσει πολύ και ας μην έχει ABS? Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Να σαι καλά!
Καλησπέρα και πάλι, σίγουρα όλοι σας (alexis72 // telegonos // sapila racing) ξέρετε πολλά παραπάνω πράγματα για μένα.
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες (πχ η Ιάπωνας έχουν βγάλει καλές μηχανές) αλλά υπάρχει και η τύχη.
Πιστεύω ότι αυτά είναι και λίγο τυχερά. Τόσα λέμε για τους Γερμανούς στα αμάξια για παράδειγμα, και έχω δει μπροστά μου να σπάει κινητήες από Volkswagen Passat και κυριολεκτικά να κόβεται στη μέση.
Σε αμάξι που το ήξερα αρκετά αλλά και το κάτοχό του (τι ψύρρας ήταν), οπότε πιστεύω παίζει το ρόλο της και η τύχη. Λίγο που κοίταξα πάντως το Versys 650 την κρατάει τη τιμούλα του δεν μπορώ να πω.
Σίγουρα μέχρι να έρθει η στιγμή θα το ξανα σκεφτώ. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Όλα καλά,αλλά κανείς (γνώστης) ποτέ δεν είπε ότι οι Γερμανοί φτιάχνουν καλά αυτοκίνητα και πόσο μάλλον η vw.....Συνεπώς το σπάσιμο ενός μοτέρ vw κάθε άλλο παρά αναπάντεχο και τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Cpt_Slow
08/04/2020, 21:44
Καλησπέρα, αρχικά να σε ευχαριστήσω που με αναφέρεις ως συνειδητοποιημενο αναβάτη, χαίρομαι για αυτό και θα το αποδείξω στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια (το ελπίζω :P).
Είναι μία άποψη και αυτή που λες, μιας και φαντάζομαι σε μεγαλύτερες μηχανές κερδίζεις σε ενεργητική ασφάλεια (φρένα - αναρτήσεις - ταχύτητα) ; Το GSR 600 επειδή με αυτό έκανα και μάθημα μπορώ να πώ δεν μου φάνηκε δύσκολο (εννοώ να το κουμαντάρω ως προς το βάρος του) και σίγουρα μου άρεσε. Δεν σου κρύβω ωστόσο ότι μία φορά στο 2ο μάθημα τα χρειάστηκα όταν άνοιξα λίγο παραπάνω το γκάζι (λογικό φαντάζομαι). Θέλω να ψάξω το CBF 500 που ανέφερες με ABS γιατί δεν το έχω δει, αν έχεις πρόχειρη αγγελία από το car θα ήθελα να το δω. Άρα γνώμη σου είναι να το τολμήσω ως προς τα κυβικά (με ABS) και να πάω προς τα εκεί και αν εν τέλει δεν βρω κάτι να μου αρέσει τόσο να πάω σε κάτι που μου αρέσει πολύ και ας μην έχει ABS? Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου! Να σαι καλά!
Κ εγω σε αναλογη φαση με εσενα ειχα βρεθει, εβγαλα διπλωμα σχετικα μεγαλος (29) και πηγα κατευθειαν σε 600αρι. Καμια εμπειρια πιο πριν δεν ειχα καβαλησει ουτε παπι, δεν ηξερα πως μπαινουν οι ταχυτητες. Cbf για την ακριβεια με το φερινκ πηρα, φυσικα με αβσ. Ιδια αντιμετωπιση με εσενα στο θεμα μηχανης ειχα και δεν το μετανιωσα. Βεβαια εκανα ενα σχολειο αμεσως μολις το πηρα και ηταν τα πιο value λεφτα π εδωσα. Εαν επαιρνα κατι μικρο σε μερικους μηνες θα το αλλαζα και οι διαδικασιες πωλησης και αγορας ειναι χρονοβορες και πολλες φορες ψυχοφθορες εαν δεν πας για καινουρια οπως οι πιο πολλοι. Τιμιοτατο το 600αρι, πλεον καταλαβα τι ψαχνω κ το αλλαξα αλλα εχω να θυμαμαι μονο τα καλυτερα απο τη συμβιωση μας. Το μονο που θελει λιγο συνηθεια στην αρχη, ειναι οι μανουβρες σταματημενος γιατι ειναι σχετικα βαρια. Το γκαζι τους δεν ειναι κατι εξωπραγματικο ευκολα θα το συνηθησεις και θα εχεις ενα πιο ικανο συνολο.
Τωρα μια αγγελια ειναι αυτη, https://www.car.gr/25760461-honda-cbf-500-abs , δεν κυκλοφορουν κ πολλα στο καρ δυστυχως.
Τωρα γι'αυτο π σου ειπα να σου αρεσει, εγω ειχα αποκλεισει τα χωρις αβσ τελείως, αποφασισα ποια κατηγορια θα παρω και διαλεξα αυτο που μου αρεσε αναμεσα στις επιλογες μου των sportouring. Τωρα αλλοι θα με πουν ανωμαλο π μ αρεσε το cbf :lol:
Απλα μην παρεις πχ το ταδε γιατι λενε οτι ειναι αξιοπιστο, δεν καιει ή ξερω εγω τι αλλο, ενω η καρδια σου λεει καποιο αλλο.
o_gavros
08/04/2020, 22:35
Νομίζω δεν έχω μιλήσει με μοτοσυκλετιστή χρόνια και να διαφωνήσει στο παρακάτω :
2 ειδών οδηγοί, αυτοί που έχουν πέσει και αυτοί που θα πέσουν (οκ πτώση με πτώση διαφέρει προφανώς).
Ναι πιστεύω θα ειναι μια χαρά και τα μικρά κυβικά, ειδικά μετά το μικρό μου αμάξι όλα θα φαίνονται πύραυλοι :P
Ναι οκ,μας αρέσει να το δουλεύουμε αυτό το απόφθεγμα, έχει και μια μοτοφολκλόρ αυρα γύρω του, μασαζακι για το μοτοεγω μας θα έλεγα,ειδικά αν η πτώση είναι αναίμακτη.
Εμένα η νύξη μου έγινε, για να μη γίνει αυτό το απόφθεγμα (που σαφώς ισχύει,όπως και το ότι μετά τη νύχτα γίνεται μέρα) μπαμπούλας με αρνητικό κικ μπακ όπως λέμε στο χωριό μου.
Πρόσεξε, δε λέω να αρχίσουμε να συμβουλεύουμε τους νουμπαδες να γιολαρουν αβερτα.
Ελπίζω να με εννοείς.
Για την ταμπακιέρα τώρα.
Σαφώς και αν πάρεις ξακοσα θα μάθεις να το κουμαντάρεις.δεν είναι πυρηνική φυσική. Αλλά νομίζω ότι μια πιο στρωτή μετάβαση, από τη στιγμή που ούτε παπί δεν έχεις οδηγήσει,θα είναι πιο ωφέλιμη για την εξέλιξη σου σαν αναβάτης.
PapaDDoS
08/04/2020, 23:44
Κ εγω σε αναλογη φαση με εσενα ειχα βρεθει, εβγαλα διπλωμα σχετικα μεγαλος (29) και πηγα κατευθειαν σε 600αρι. Καμια εμπειρια πιο πριν δεν ειχα καβαλησει ουτε παπι, δεν ηξερα πως μπαινουν οι ταχυτητες. Cbf για την ακριβεια με το φερινκ πηρα, φυσικα με αβσ. Ιδια αντιμετωπιση με εσενα στο θεμα μηχανης ειχα και δεν το μετανιωσα. Βεβαια εκανα ενα σχολειο αμεσως μολις το πηρα και ηταν τα πιο value λεφτα π εδωσα. Εαν επαιρνα κατι μικρο σε μερικους μηνες θα το αλλαζα και οι διαδικασιες πωλησης και αγορας ειναι χρονοβορες και πολλες φορες ψυχοφθορες εαν δεν πας για καινουρια οπως οι πιο πολλοι. Τιμιοτατο το 600αρι, πλεον καταλαβα τι ψαχνω κ το αλλαξα αλλα εχω να θυμαμαι μονο τα καλυτερα απο τη συμβιωση μας. Το μονο που θελει λιγο συνηθεια στην αρχη, ειναι οι μανουβρες σταματημενος γιατι ειναι σχετικα βαρια. Το γκαζι τους δεν ειναι κατι εξωπραγματικο ευκολα θα το συνηθησεις και θα εχεις ενα πιο ικανο συνολο.
Τωρα μια αγγελια ειναι αυτη, https://www.car.gr/25760461-honda-cbf-500-abs , δεν κυκλοφορουν κ πολλα στο καρ δυστυχως.
Τωρα γι'αυτο π σου ειπα να σου αρεσει, εγω ειχα αποκλεισει τα χωρις αβσ τελείως, αποφασισα ποια κατηγορια θα παρω και διαλεξα αυτο που μου αρεσε αναμεσα στις επιλογες μου των sportouring. Τωρα αλλοι θα με πουν ανωμαλο π μ αρεσε το cbf :lol:
Απλα μην παρεις πχ το ταδε γιατι λενε οτι ειναι αξιοπιστο, δεν καιει ή ξερω εγω τι αλλο, ενω η καρδια σου λεει καποιο αλλο.
Ναι καταλαβαίνω πως το λες και λογικά θα ισχύει αυτό που λένε όλοι ότι βαριέσαι εύκολα κάτι, τώρα να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα γίνει με εμένα.
Όσον αφορά το σχολείο θα γίνει σίγουρα δεν το συζητώ, θα είναι τέλεια εμπειρία.
Την αγγελία την είδα και μια χαρά όμορφο μου φάνηκε! Θα το ψάξω και άλλο αλλά όπως λές και εσύ δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά :P
Γενικά είμαι αρκετά λογικός και ορθολογιστής στη ζωή μου αλλά στη μηχανή ίσως να μην πρέπει. Απλά ρε γαμώτο αν θέλω ABS πρέπει μάλλον να ανέβω κυβικά (εφόσον θέλω να παραμείνω στο budget μου το οποίο για 1η μηχανή το θεωρώ αξιοπρεπές). Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
PapaDDoS
08/04/2020, 23:46
Ναι οκ,μας αρέσει να το δουλεύουμε αυτό το απόφθεγμα, έχει και μια μοτοφολκλόρ αυρα γύρω του, μασαζακι για το μοτοεγω μας θα έλεγα,ειδικά αν η πτώση είναι αναίμακτη.
Εμένα η νύξη μου έγινε, για να μη γίνει αυτό το απόφθεγμα (που σαφώς ισχύει,όπως και το ότι μετά τη νύχτα γίνεται μέρα) μπαμπούλας με αρνητικό κικ μπακ όπως λέμε στο χωριό μου.
Πρόσεξε, δε λέω να αρχίσουμε να συμβουλεύουμε τους νουμπαδες να γιολαρουν αβερτα.
Ελπίζω να με εννοείς.
Για την ταμπακιέρα τώρα.
Σαφώς και αν πάρεις ξακοσα θα μάθεις να το κουμαντάρεις.δεν είναι πυρηνική φυσική. Αλλά νομίζω ότι μια πιο στρωτή μετάβαση, από τη στιγμή που ούτε παπί δεν έχεις οδηγήσει,θα είναι πιο ωφέλιμη για την εξέλιξη σου σαν αναβάτης.
Χαχα καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Εγώ και μαζί σου συμφωνώ και να το κάνω το αγροτικό μου όπως λέτε με ένα μικρό, αλλά ποιο; σε αυτά τα χρήματα αν θες ABS (το ξέρω σας έπρηξα :P) πραγματικά είναι δυσέβρετα!
lleonidas
09/04/2020, 00:11
Καλώς πράττεις και ζητάς γνώμες αλλά όσες πληροφορίες κι αν μαζέψεις εδώ, αν δεν πας από κοντά (πράγμα δύσκολο τέτοιες μέρες) να τα καβαλήσεις, να τα χαζέψεις ή και να οδηγήσεις κάποια, δε θα βγάλεις άκρη, ιδίως αν είσαι τόσο αναποφάσιστος και ανοιχτός σε προτάσεις!
Επομένως μην περιμένεις να βγει το απόλυτο συμπέρασμα από τις διαδικτυακές προτάσεις :)
Και μια σημείωση: μιλώντας για Honda σε προηγούμενο post, δεν αναφερόμουν στο παλιό CBF 500 αλλά στα πιο καινούρια CB500 (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=226&variant=Cb+500®istration-from=%3E2012&mileage-from=%3E500) , βασικά το F αφού σου αρέσουν τα γυμνά.
Τα περισσότερα όμως ξεπερνούν το budget σου.
o_gavros
09/04/2020, 10:45
Χαχα καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Εγώ και μαζί σου συμφωνώ και να το κάνω το αγροτικό μου όπως λέτε με ένα μικρό, αλλά ποιο; σε αυτά τα χρήματα αν θες ABS (το ξέρω σας έπρηξα :P) πραγματικά είναι δυσέβρετα!
α γεια σου, το αγροτικό σου! έτσι ακριβως δες το. Δεν χρειάζεται βεβαια να κρατήσει χιλια χρόνια.αυτό είναι κάτι που θα το νιώσεις εσύ,το πότε είσαι έτοιμος για κάτι παραπάνω ή μπορεί και όχι. Μπορεί δηλαδή να καλυφθείς με το μικρό, αναλόγως της χρήσης σου.
Εγώ ας πούμε θα κοίταζα και το νιντζακι το 250 (και αλλα παρεμφερή) που και κουκλί είναι και δεν έχει να ζηλέψει κάτι στο θέμα βόλτα.
Αλλιώτικα θα κοιτούσα κάτι σε μοταρντ ή ψευδοεντουρο, βλέπε ΧΤΧ ή DRZ ή ΚLR τελος πάντων τέτοια μηχανακια.
το αβς ναι σίγουρα προσφέρει σιγουριά, ειδικά σε κάποιον που τώρα αρχίζει.
Εχουν (περιέργως) γίνει ομηρικές σφαγές εδώ μέσα για την χρησιμότητα του,ψάξε διάβασε,να περνάει και η καραντίνα πιο εύκολα.
Α και κάτι τελευταίο, δεξιά απο εκεί που λέει απάντηση με παράθεση στα ποστ, έχει ένα συμβολο που αν το πατήσεις σου επιτρέπει να κάνεις πολλαπλή παράθεση. τσεκαρε το για να μην απαντάς στον καθένα ξεχωριστά και γεμίζουν οι σελίδες άσκοπα γιατί καθίσταται το κάθε θρεντ δύσκολο στην ανάγνωση μετά.
alexis72
09/04/2020, 12:14
Δλδ εσύ ξέρεις ΕΝΑ. Πόσα Versys έχουν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, ξέρεις; Και πόσα βγάλαν το πρόβλημα με την βαλβίδα, ξέρεις;
Δεν συμπαθώ την Kawasaki, μην μου βάλετε καμιά ταμπέλα ότι πάω να τα βγάλω απροβλημάτιστα ενώ δεν είναι.
να ηταν μόνο 1 η 2 η 3 ....καλά θα ηταν ...ενα ψάξιμο στο google κ θα λυθεί η απορία σου ...δεν αφορά μόνο το versys -er εχουν ακουστεί κ για αλλα μοντέλα της ...π.χ. zx ,εδώ ΔΕΝ μπορεί να λύσει το μέγα πρόβλημα στο ZX130 παπάκι με το καρμπυρατέρ ...που οταν χειμωνιάζει η εχει υγρασία ...αρχίζουν τα προβλήματα ρελαντί- αρυθμίας σβησίματος ...ακόμα κ στο τελευταίο athlete 125 ...εχει κ αυτό καρμπυρατέρ κ 2 ατομα που βρήκα σε φανάρι μού ειπαν εχουν κ αυτά πρόβλημα...οπότε με μιά λέξη η kawasaki ΔΕΝ σέβεται τον πελάτη κ από μένα μόνο απο ...μακρυά
alexis72
09/04/2020, 12:32
φίλε papaDDos , λίγες συμβουλές αν μού επιτρέπεις ...
1) αν εχεις λίγο μυαλό στο κεφάλι σου κ εισαι σοβαρό ατομο (γιατί το γκάζι ειναι γλυκό...) ,πάρε οσα κυβικά μπορεί η τσέπη σου αλλά 600 η 650cc ειναι τέλεια για αρχή
2 ) προτού να κάνεις την αγορά να ανέβεις επάνω της να δείς αν κουμπώνεις αν βολεύευσαι επάνω της ,αν φθάνουν τα πόδια σου ανετα κάτω
3 ) αν μπορείς να κουμαντάρεις το βάρος της ενώ εισαι σταματημένος τελείως
4 ) οποιο βρείς κ σού αρέσει κ καταλήγεις σε αυτό ,να ψάξεις αν υπάρχουν ανταλ/κά για αυτό πού βρήκες ,δηλ. να ειναι τουλάχιστον στην ελλάδα καλοπουλημένο κ να κυκλοφορεί ακόμα κ να εχει πολλά αντλ/κά σε λογικές τιμές κ να εχει κ καλή αντιπροσωπεία
5 ) υποχρεωτικός ελεγχος σε δικό σου μάστορα εμπιστοσύνης ...αν δεν δέχεται ο πωλητής κ θέλει μόνο σε δικό του μάστορα ...φύγε τρέχοντας
6 ) προτίμησε να εχει κεντρικό stand ,απίστευτα ωφέλιμο για καθάρισμα - λάδωμα της αλυσίδας κλπ
7 ) μην τσιγκουνευτείς λεφτά για καλό κράνος - εξοπλισμό (γάντια - μπουφάν κλπ )
8 ) αγορά καλής αλυσίδας κ καλού λουκέτου για την φύλαξή της π.χ, απο κλοπή
9 ) αυτά τα ολίγα καλές βόλτες να εχεις κ οτι εγραψα στο 1 ...να εχεις μυαλό στο κεφάλι σου ,που να ανταποκρίνεται αυτό στόν δεξιό σου καρπό ...ακουμπώντας την γκαζιέρα ...
συγνώμη αν σε ζάλισα - κούρασα
alexis72 σχεδόν όλες οι εταιρίες για κάθε ένα ρημάδι με προβλήματα έχουν άλλες 10 μηχανές χωρίς προβλήματα.
Δηλαδή για τα Ζ που δεινοπάθησαν στα χέρια του κάθε 25χρονου αλλά ακόμα κυκλοφορούν έχεις να πεις κάτι;Για τα 636;
Αστοχίες με καταστροφικές συνέπειες είχαν αρκετες εταιρίες ,π.χ Yamaha.
Φήμες λένε για Suzuki με ραγισμένα πλαίσια, Honda με ραγισμένα μοτέρ κτλ.
Άρα να μην παίρνει ο κόσμος ΜΤ γιατί η Yamaha έγραψε τον κόσμο στην κ@ρ@π@τσ@κλαρα της κάποτε;
Ας είμαστε λιγότερο φανατισμένοι θα έλεγα εγώ.
sapila racing
09/04/2020, 13:29
alexis72 σχεδόν όλες οι εταιρίες για κάθε ένα ρημάδι με προβλήματα έχουν άλλες 10 μηχανές χωρίς προβλήματα.
Δηλαδή για τα Ζ που δεινοπάθησαν στα χέρια του κάθε 25χρονου αλλά ακόμα κυκλοφορούν έχεις να πεις κάτι;Για τα 636;
Αστοχίες με καταστροφικές συνέπειες είχαν αρκετες εταιρίες ,π.χ Yamaha.
Φήμες λένε για Suzuki με ραγισμένα πλαίσια, Honda με ραγισμένα μοτέρ κτλ.
Άρα να μην παίρνει ο κόσμος ΜΤ γιατί η Yamaha έγραψε τον κόσμο στην κ@ρ@π@τσ@κλαρα της κάποτε;
Ας είμαστε λιγότερο φανατισμένοι θα έλεγα εγώ.
Τα μπερδεύεις λίγο ε?
Κατ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα φανατισμό με καμμία μάρκα.
Απλά οταν κάποιος ρωτάει θα του πω την γνώμη μου που βασίζεται σε αυτα που ξέρω.
Μιλάμε για συγκεκριμένα μοντέλα μοτοσυκλετών που μπορεί να παρουσιασουν πολύ σοβαρά προβλήματα και όχι γενικώς για όλα τα μοντέλα μιας εταιρείας, αυτό είναι τσουβάλιασμα.
Υπάρχουν λοιπόν μοντέλα που μπορεί να παρουσιασουν τόσο σοβαρά προβλήματα που να είναι για πέταμα η να πουληθούν σχεδόν τζάμπα αναγκαστικά.
Τετοια ειναι πχ:
Τα Fazer 1000 που ραγιζουν πλαίσιο χωρίς τούμπα η τρακαρισμα και περιέργως κάποιοι τα αγοράζουν ακόμα, φτηνά ειναι βέβαια.
Τα Κ5 που εκοβαν σκελετό μεν, αλλά όχι χωρίς καποιο κοπάνημα συνηθως.
Κάποια Fireblade 954 εμφάνιζαν σοβαρό πρόβλημα στους κυλινδρους/μπλοκ μοτέρ, όπως και κάποια R6.
Μια που ανέφερες το 636 κάποια τέτοια μηχανάκια καταστράφηκαν επίσης απο κομμένη βαλβίδα που έπεσε στον κύλινδρο.
Γνωρίζω προσωπικά ενα τέτοιο στην Αθήνα, αν το ψάξεις λίγο θα δεις οτι παγκοσμίως αρκετοί τα κλαίνε.
Τα Ζ750 αντιθέτως δεν είχαν ποτέ κανένα θέμα στο μοτέρ.
Που κολλάει το ΜΤ μόνο εσυ το ξέρεις!
Νομίζω κάπου μπερδεύτηκες.
Στην αρχή γράφω ''alexis72''.
Η δικιά του λογική είναι από όσο καταλαβαίνω μακρυά από Kawasaki γιατί το Versys κόβει βαλβίδες και η αντιπροσωπεία είναι χάλια,έτσι έφερα το παράδειγμα του Ζ σαν αξιόπιστο.
Αυτό λέω και εγώ,να μην παίρνει ο κόσμος ΜΤ γιατί είχαν θέμα τα R1;
Διάβασε λίγο καλύτερα τι γράφω και σε ποιον,φιλικά.
sapila racing
09/04/2020, 13:43
Νομίζω κάπου μπερδεύτηκες.
Στην αρχή γράφω ''alexis72''.
Η δικιά του λογική είναι από όσο καταλαβαίνω μακρυά από Kawasaki γιατί το Versys κόβει βαλβίδες και η αντιπροσωπεία είναι χάλια,έτσι έφερα το παράδειγμα του Ζ σαν αξιόπιστο.
Αυτό λέω και εγώ,να μην παίρνει ο κόσμος ΜΤ γιατί είχαν θέμα τα R1;
Διάβασε λίγο καλύτερα τι γράφω και σε ποιον,φιλικά.
Δεν καταλαβα οτι απευθυνόσουν μόνο στον alxis72. Sorry!
Ανεφερες και το 636 και θυμηθηκα τον φιλο που το παράτησε στο συνεργείο οταν το μοτέρ εγινε μυλος...
Παντως πολλοί τα τσουβαλιάζουν όλα, κατι που δεν εχει νόημα.
Ναι ίσως να κάνω λάθος με το συγκεκριμένο 636 αλλά ''you get my point'', λίγο πολύ όλες οι εταιρίες είχαν θέματα σε συγκεκριμένα μοντέλα,νομίζω αυτός δεν είναι λόγος να τις αποκηρύξουμε !
Για τα άλλα το λέει και το τόπικ, ''κουβέντα εν μέσω καραντίνας και κλεισούρας'' :beer: καλή λευτεριά να χουμε με το καλό!
doctor_john
09/04/2020, 15:05
To θέμα που αναφέρετε για τις βαλβίδες εξαγωγής των ER6, Versys, Vulcan* έχει απασχολήσει πολλούς εδώ και χρόνια.
Η Κawasaki Μαλαισίας προσφέρει ένα health check στα μοντέλα του '12 και μετά, στα οποία ελέγχει την θερμοκρασία λειτουργίας
της κεφαλής στις ψηλές και αντικαθιστά τις βαλβίδες εξαγωγής όταν κρίνει απαραίτητο, μαζί με φίλτρο λαδιού και λάδια.
Γενικά, απο τους περισσότερους που ασχολούνται με αυτό το μοτέρ σε εργοστασιακή ή βελτιωμένη έκδοση (πολλοί τρέχουν αυτό
το μοτέρ σε διάφορους αγώνες) έχει διαμορφωθεί η άποψη πως το σφάλμα αυτό εμφανίζεται σαν αποτέλεσμα
κόπωσης και φτωχού μείγματος που επιβαρύνουν την θερμοκρασία λειτουργίας της κεφαλής.
Προτείνεται διόρθωση του μείγματος σε οποιαδήποτε επέμβαση μπορεί να προκαλέσει αυτού του είδους την επιβάρυνση.
Με απλά λόγια, χρησιμοποιώντας μια πιο ελεύθερη εξάτμιση, ανοικτό φίλτρο, παρατεταμένη χρήση ψηλά ή συνδιασμό
αυτών, πρέπει να διορθώνεται το μείγμα.
Το μείγμα αλλάζει με αλλαγή χάρτη στον εγκεφαλο αν υπάρχει η δυνατότητα ή με προσθήκη ξεχωριστής διαχείρησης όπως είναι το power commander.
Όσα γράφω τα έμαθα ψάχνοντας ποια μοτό θα ήθελα κανα χρόνο τώρα και τα αναφέρω σαν βοήθεια στους φίλους που έχουν
αντίστοιχες μοτοσυκλέτες.
Μην παρεξηγηθώ, η απάντηση αυτή δεν έχει σκοπό να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον που έχει αντηρρήσεις για την επιλογή
των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών ή για αλλαγή χαρτογράφισης, βελτιώσεων κ.λπ.
*δεν έχω ακούσει κάτι για το Vulcan, υποθέτω γιατί η γεωμετρία του δεν προδιαθέτει για χρήση σε υψηλές στροφές.
DRAKONET
09/04/2020, 15:55
Ρε για κοιτα...και εγω νομιζα οτι μονο τα κινεζικα εβγαζαν προβληματα και τα ''ξερα'' που καιγαν λαδι που καβαλουσαμε καποτε (στην αγρια δυση) με τον μπακλη !:D
Ρε τι αληθειες μαθαινουμε !!!:lol:
Cpt_Slow
09/04/2020, 17:41
Ναι καταλαβαίνω πως το λες και λογικά θα ισχύει αυτό που λένε όλοι ότι βαριέσαι εύκολα κάτι, τώρα να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα γίνει με εμένα.
Όσον αφορά το σχολείο θα γίνει σίγουρα δεν το συζητώ, θα είναι τέλεια εμπειρία.
Την αγγελία την είδα και μια χαρά όμορφο μου φάνηκε! Θα το ψάξω και άλλο αλλά όπως λές και εσύ δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλά :P
Γενικά είμαι αρκετά λογικός και ορθολογιστής στη ζωή μου αλλά στη μηχανή ίσως να μην πρέπει. Απλά ρε γαμώτο αν θέλω ABS πρέπει μάλλον να ανέβω κυβικά (εφόσον θέλω να παραμείνω στο budget μου το οποίο για 1η μηχανή το θεωρώ αξιοπρεπές). Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανεβεις budget, με 3χιλιαρικα στο χερι παιρνεις αξιοπρεπεστατα gsr. πχ https://www.car.gr/26564890-suzuki-gsr-600-gsr600-abs
PapaDDoS
09/04/2020, 17:42
α γεια σου, το αγροτικό σου! έτσι ακριβως δες το. Δεν χρειάζεται βεβαια να κρατήσει χιλια χρόνια.αυτό είναι κάτι που θα το νιώσεις εσύ,το πότε είσαι έτοιμος για κάτι παραπάνω ή μπορεί και όχι. Μπορεί δηλαδή να καλυφθείς με το μικρό, αναλόγως της χρήσης σου.
Εγώ ας πούμε θα κοίταζα και το νιντζακι το 250 (και αλλα παρεμφερή) που και κουκλί είναι και δεν έχει να ζηλέψει κάτι στο θέμα βόλτα.
Αλλιώτικα θα κοιτούσα κάτι σε μοταρντ ή ψευδοεντουρο, βλέπε ΧΤΧ ή DRZ ή ΚLR τελος πάντων τέτοια μηχανακια.
το αβς ναι σίγουρα προσφέρει σιγουριά, ειδικά σε κάποιον που τώρα αρχίζει.
Εχουν (περιέργως) γίνει ομηρικές σφαγές εδώ μέσα για την χρησιμότητα του,ψάξε διάβασε,να περνάει και η καραντίνα πιο εύκολα.
Α και κάτι τελευταίο, δεξιά απο εκεί που λέει απάντηση με παράθεση στα ποστ, έχει ένα συμβολο που αν το πατήσεις σου επιτρέπει να κάνεις πολλαπλή παράθεση. τσεκαρε το για να μην απαντάς στον καθένα ξεχωριστά και γεμίζουν οι σελίδες άσκοπα γιατί καθίσταται το κάθε θρεντ δύσκολο στην ανάγνωση μετά.
Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου! Έχω αρκετή όρεξη να διαβάσω, ειδικά κάτι βράδια που δεν κολλάει ύπνος τα περνάω εδώ μέσα. Σίγουρα το fight ABS vs No ABS καλά κρατεί :P
Μου έκανε εντύπωση ωστόσο που δεν σχολίασε κανεί το GSR 600 που μου αρέσει αρκετά (βέβαια 100 άλογα το ριμάδι :P) και για το οποίο πέρα απο τη μεγάλη κατανάλωση δεν έχω ακούσει / διαβάσει άλλα κακά.
Ίσως και να υπάρχουν ωστόσο και να μην έχει πέσει το μάτι μου ακόμα. Εύχομαι μέχρι να έρθει η στιγμή να αποκτήσω τη πρώτη μου να έχουν πέσει λίγο οι τιμές :P Μέχρι τότε θα τις κάνω test drive ολες :P
PapaDDoS
09/04/2020, 17:45
φίλε papaDDos , λίγες συμβουλές αν μού επιτρέπεις ...
1) αν εχεις λίγο μυαλό στο κεφάλι σου κ εισαι σοβαρό ατομο (γιατί το γκάζι ειναι γλυκό...) ,πάρε οσα κυβικά μπορεί η τσέπη σου αλλά 600 η 650cc ειναι τέλεια για αρχή
2 ) προτού να κάνεις την αγορά να ανέβεις επάνω της να δείς αν κουμπώνεις αν βολεύευσαι επάνω της ,αν φθάνουν τα πόδια σου ανετα κάτω
3 ) αν μπορείς να κουμαντάρεις το βάρος της ενώ εισαι σταματημένος τελείως
4 ) οποιο βρείς κ σού αρέσει κ καταλήγεις σε αυτό ,να ψάξεις αν υπάρχουν ανταλ/κά για αυτό πού βρήκες ,δηλ. να ειναι τουλάχιστον στην ελλάδα καλοπουλημένο κ να κυκλοφορεί ακόμα κ να εχει πολλά αντλ/κά σε λογικές τιμές κ να εχει κ καλή αντιπροσωπεία
5 ) υποχρεωτικός ελεγχος σε δικό σου μάστορα εμπιστοσύνης ...αν δεν δέχεται ο πωλητής κ θέλει μόνο σε δικό του μάστορα ...φύγε τρέχοντας
6 ) προτίμησε να εχει κεντρικό stand ,απίστευτα ωφέλιμο για καθάρισμα - λάδωμα της αλυσίδας κλπ
7 ) μην τσιγκουνευτείς λεφτά για καλό κράνος - εξοπλισμό (γάντια - μπουφάν κλπ )
8 ) αγορά καλής αλυσίδας κ καλού λουκέτου για την φύλαξή της π.χ, απο κλοπή
9 ) αυτά τα ολίγα καλές βόλτες να εχεις κ οτι εγραψα στο 1 ...να εχεις μυαλό στο κεφάλι σου ,που να ανταποκρίνεται αυτό στόν δεξιό σου καρπό ...ακουμπώντας την γκαζιέρα ...
συγνώμη αν σε ζάλισα - κούρασα
Καλησπέρα φίλε, μακάρι να με κούραζαν όλοι έτσι ευχάριστα στη ζωή μου :P
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, τις κρατάω όλες. Εύχομαι να σαι καλά!
PapaDDoS
09/04/2020, 17:48
Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανεβεις budget, με 3χιλιαρικα στο χερι παιρνεις αξιοπρεπεστατα gsr. πχ https://www.car.gr/26564890-suzuki-gsr-600-gsr600-abs
Πανέμορφο το ρημάδι :P
Αυτό το έχω καταλάβει, ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο το βρίσκεις σε πολύ καλά χρήματα.
Αλλά θεωρώ ότι οσο συνηδειτοποιημένος και να είμαι σαν αναβάτης, δεν είναι πολλά τα 100 άλογα για πρώτη επαφή με τους 2 τροχούς;
Φαντάζομαι μιλάμε για αρκετή δύναμη και αν κάποιος κάνει το λάθος και ανέβει τις 9000 στροφές τότε μάλλον θα ξυπνήσει το θηρίο; :P
doctor_john
09/04/2020, 18:16
Δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι και να τα φοβαται κάποιος που ελέγχει στοιχειωδώς τα άκρα του :)
Απλά δεν κάνεις βλακείες να ξεσπάς τα νεύρα σου στην οδήγηση και τετοια..
....:P
αυτό χρήζει περισσότερης προσοχής :lol:
υγ: σιγουρα 100hp; τα χαρακτηριστικά λένε λιγότερα...
The_Scientist
09/04/2020, 18:16
Καλώς ήρθες αγαπητέ!
Προφανώς όλοι έχουμε περάσει λίγο πολύ από τη φάση που βρίσκεσαι. Εγώ θα συμφωνήσω με όσους σου πρότειναν να πας κατευθείαν σε 600αρι. Συγκροτημένο παιδί φαίνεσαι, δεν είναι και τόσο δύσκολο, μη νομίζεις. Σε λίγους μήνες θα νιώθεις άνετα.
Συνολικά θα έχεις καλύτερο μηχανάκι (καλύτερα φρένα, αναρτήσεις, κύλιση..) σε σχέση με τα 250-300 cc. Το γκάζι με σεβασμό, σταδιακά όσο νιώθεις πιο άνετα με το μηχανάκι το ανοίγεις και λίγο παραπάνω και όλα θα πάνε καλά.
Εν ολίγοις εγώ θα σου πρότεινα 600αρι δικύλινδρο, η ήρεμο 4κυλινδρο. Με μια πρόχειρη σκέψη :
Yamaha xj6 diversion
Honda cbf 600
Suzuki sv
Aprilia shiver (gt)
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα μοντέλα σε παρόμοια specs, θα συμπληρώσουν και οι επόμενοι.
Με το καλό!
rainmike
09/04/2020, 20:04
Πές τα ρε μπακλίκο εδώ τα κατάνα σταματάνε με κόντρα:tooth:
giorgos.boun
09/04/2020, 20:59
Αυτό το έχω καταλάβει, ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο το βρίσκεις σε πολύ καλά χρήματα.
Αλλά θεωρώ ότι οσο συνηδειτοποιημένος και να είμαι σαν αναβάτης, δεν είναι πολλά τα 100 άλογα για πρώτη επαφή με τους 2 τροχούς;
Φαντάζομαι μιλάμε για αρκετή δύναμη και αν κάποιος κάνει το λάθος και ανέβει τις 9000 στροφές τότε μάλλον θα ξυπνήσει το θηρίο; :P
Αγαπητέ,
Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν κάποια χρόνια.
1) Μην κανεις το λάθος (αν και μικρό) και πάρεις μικρό μηχανακι. Ακομη περισσότερο αν σου άρεσε το GSR. Θα το μετανιώσεις αρκετά γρήγορα και θα ψάχνεις ήδη το επόμενο ή θα σταματήσεις το άθλημα.
Δεν είναι καθολου τρομαχτικά μηχανάκια αυτά του είδους gsr. Επικοινωνία χεριού μυαλού θελει και τπτ άλλο.
2) Μην κανεις το λάθος και πάρεις μηχανακι χωρίς abs. Μην ακούς εδώ που οι μισοί είναι τόσο πιλότοι που στον κίνδυνο πατάνε φρένο, κάνουν Εντο, σταματάνε πριν τον παππού που πετάχτηκε και φεύγουν με σούζα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Δεν ειμαστε όλοι τόσο πιλότοι-αεροπόροι.
Εμείς οι υπόλοιποι πατάμε με δύναμη το φρένο και αν δεν σταματάει προσπαθούμε να τον αποφύγουμε λέγοντας το πάτερ υμων, έχοντας abs.
Αλλιώς δεν ξερω... Ελπίζω να μπορείς να φανταστείς το επόμενο καρέ.
Ότι και να πάρεις να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορείς και να είναι η σωστή επιλογή για σένα!
Τα σέβη μου.
PapaDDoS
09/04/2020, 21:42
Καλώς ήρθες αγαπητέ!
Προφανώς όλοι έχουμε περάσει λίγο πολύ από τη φάση που βρίσκεσαι. Εγώ θα συμφωνήσω με όσους σου πρότειναν να πας κατευθείαν σε 600αρι. Συγκροτημένο παιδί φαίνεσαι, δεν είναι και τόσο δύσκολο, μη νομίζεις. Σε λίγους μήνες θα νιώθεις άνετα.
Συνολικά θα έχεις καλύτερο μηχανάκι (καλύτερα φρένα, αναρτήσεις, κύλιση..) σε σχέση με τα 250-300 cc. Το γκάζι με σεβασμό, σταδιακά όσο νιώθεις πιο άνετα με το μηχανάκι το ανοίγεις και λίγο παραπάνω και όλα θα πάνε καλά.
Εν ολίγοις εγώ θα σου πρότεινα 600αρι δικύλινδρο, η ήρεμο 4κυλινδρο. Με μια πρόχειρη σκέψη :
Yamaha xj6 diversion
Honda cbf 600
Suzuki sv
Aprilia shiver (gt)
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα μοντέλα σε παρόμοια specs, θα συμπληρώσουν και οι επόμενοι.
Με το καλό!
Καλησπέρα και πάλι, ναι καταλαβαινω πως το λες . Έτσι με έχω και εγώ στο μυαλό μου, συνηδειτοποιημένο. Τώρα, αν δεν ζήσεις κάτι δεν ξέρεις πως είναι έτσι δεν λένε; Οπότε επειδή εσείς έχετε ζήσει κάτι παραπάνω λαμβάνω την άποψή σας. Σίγουρα συμφωνώ ότι θα έχω καλύτερη μηχανή σαν σύνολο με το 600. Μιας που τα αναφέρουμε, πιστεύετε ότι η κατανάλωση από ενα 300-400 σε ένα 600 είναι αρκετά αισθητή;
Πχ για το GSR 600 έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια άλλα όλοι συμφωνούν ότι είναι ρουφήχτρα στη βενζίνη! Είναι όλα τα 600 έτσι ή το συγκεκριμένο λίγο παραπάνω; Καλά σίγουρα είναι και στον οδηγό και στις συνθήκες ωστόσο.
Για τους κυλίνδρους τώρα, ισχύει όσο παραπάνω τόσο μεγαλύτερη και ακριβότερη συντήρηση; Τώρα για τα μοντέλα που παρέθεσες ξέρω τα εξής και διορθωστε με αν κάνω λάθος:
- Yamaha xj6 diversion --> όμορφο δεν το συζητώ, δεν είδα έκδοση με ABS στο car στα 3000 και νομίζω 4κύλινδρο
- Honda cbf 600 --> όμορφο, όχι όσο τα άλλα βέβαια αλλά νομίζω έχει ABS ακόμα και σε μοντέλο του 04'. 4κύλινδρο και αυτό;
- Suzuki sv --> μια χαρά το γυμνό πάντα γιατι το S δεν μου αρέσει. Δεν ξέρω για ABS και κυλίνδρους.
- Aprilia shiver (gt) --> δεν το ξέρω καθόλου η αλήθεια είναι.
Δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι και να τα φοβαται κάποιος που ελέγχει στοιχειωδώς τα άκρα του :)
Απλά δεν κάνεις βλακείες να ξεσπάς τα νεύρα σου στην οδήγηση και τετοια..
αυτό χρήζει περισσότερης προσοχής :lol:
υγ: σιγουρα 100hp; τα χαρακτηριστικά λένε λιγότερα...
Καταλαβαίνω πως το λες, σίγουρα για έναν οδηγό που ουτε το αμάξι του δεν είναι 100 αλογα είναι αρκετά όταν τα ακούς , ειδικά για ένα πραγματάκι 185 κιλά :P
Χρήζει προσοχής ναι :P ωστόσο έχω διαβάσει τόσα σχόλια για το πόσο ρουφάει βενζίνη το συγκεκριμένο μηχανακι που τι να πω πια :P
Τα χαρακτηριστικά έχουν δίκιο, λίγο που έψαξα βγαίνει στα 92? κάτι τέτοιο..πάλι πιο λίγα από το τίμιο Yaris μου :P
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάλι παιδία!
PapaDDoS
09/04/2020, 22:10
Αγαπητέ,
Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν κάποια χρόνια.
1) Μην κανεις το λάθος (αν και μικρό) και πάρεις μικρό μηχανακι. Ακομη περισσότερο αν σου άρεσε το GSR. Θα το μετανιώσεις αρκετά γρήγορα και θα ψάχνεις ήδη το επόμενο ή θα σταματήσεις το άθλημα.
Δεν είναι καθολου τρομαχτικά μηχανάκια αυτά του είδους gsr. Επικοινωνία χεριού μυαλού θελει και τπτ άλλο.
2) Μην κανεις το λάθος και πάρεις μηχανακι χωρίς abs. Μην ακούς εδώ που οι μισοί είναι τόσο πιλότοι που στον κίνδυνο πατάνε φρένο, κάνουν Εντο, σταματάνε πριν τον παππού που πετάχτηκε και φεύγουν με σούζα προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Δεν ειμαστε όλοι τόσο πιλότοι-αεροπόροι.
Εμείς οι υπόλοιποι πατάμε με δύναμη το φρένο και αν δεν σταματάει προσπαθούμε να τον αποφύγουμε λέγοντας το πάτερ υμων, έχοντας abs.
Αλλιώς δεν ξερω... Ελπίζω να μπορείς να φανταστείς το επόμενο καρέ.
Ότι και να πάρεις να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορείς και να είναι η σωστή επιλογή για σένα!
Τα σέβη μου.
Καλησπέρα! Χαίρομαι που έχουμε περάσει όλοι από αυτό το σημείο. Είναι όμορφο να μιλάς με ανθρώπους που έχουν βρεθεί στα παπούτσια σου!
Θα το μετανιώσω από την άποψη ότι απλά μου αρέσει άλλο μηχανάκι ή θα μου λείπει γκάζι πχ; Γιατί και το Duke 390 να πάρω πανέμορφο είναι αλλά το ριμάδι πανάκριβο.
Κατανοώ αυτό που λες για το γκάζι, δεν θες να τρομάξεις μην τρέχεις. Θα ήθελα να ρωτήσω, κατά πόσο ισχύει το αν έχει το γκάζι θα το πατήσεις ; Να μου πεις τι συζητάμε και με 60
να πέσεις στο τοίχο μπορεί να πεθάνεις και με 60 πάει και το παπί. Οπότε η αλήθεια νομίζω ότι είναι κάπου στη μέση.
Τέλος, φίλε μου το ABS θα είναι το 1ο που θα κοιτάξω ειδικά στη 1η μου μηχανή. Άλλωστε όυτε αμάξι έχω προλάβει να οδηγήσω χωρίς ABS και ευτυχώς μόνο μία φορά μου έχει χρειαστεί και ήταν εκεί.
Σίγουρα το επόμενο καρέ το ξέρουμε όλοι.
Η τελευταία πρόταση είναι αυτή που θα κρατήσω και αυτοί που όλοι οι μοτοσυκλετιστές ίσως συμφωνούν : Πάρε αυτό που σου αρέσει και θα ευχαριστηθείς περισσότερο!
Ευχαριστώ για το χρόνο σου!
giorgos.boun
09/04/2020, 22:32
Να σου πω.
Ο δούκας φοβερό μηχανακι παρά τα όσα ακούγονται για τον κινητήρα του. Πιστεύω 2 τινα θα συμβούν αν τελικά προχωρήσεις.
Θα το βαρεθείς σε κάποιους μήνες γιατί δεν θα σε καλύπτει πια από δύναμη ή θα ανακαλύψεις πόσο ευχάριστο είναι ένα μηχανακι ελαφρύ σαν παιχνίδι, σαν ποδηλατάκι και δεν θα το αποχωριζεσαι.
Γιαυτο πιστεύω κατά την γνωμη μου και μόνο, ένα 400-600 είναι ιδανικό για αρχάριο που έχει μυαλό και μπορεί να κρίνει πότε μπορεί να τρέξει λίγο παραπάνω και πότε όχι.
Για μένα όχι δεν ισχύει. Αν έχεις το γκάζι θα το “πατήσεις” (ανοίξεις) εκει που κρίνεις ΕΣΥ.
Αν κρίνεις λάθος δεν φταίει το μηχανακι.
doctor_john
09/04/2020, 22:56
Όπως και στα άλλα οχήματα, η ιπποδύναμη δεν κάτι που εμφανίζεται γυρνώντας το κλειδί και τις περισσότερες φορές
είναι μικρότερη στην πράξη από την αναγραφόμενη.
Όταν η μοτοσυκλέτα σου λέει 90hp, συχνά εννοούν την απόδοση του κινητήρα και όχι την πραγματική
που φτάνει στον τροχό όταν την οδηγείς στο όριο της απόδοσης.
Αντίστροφα παρουσιάζουν την κατανάλωση που συχνά μετρούν σε χαμηλές ταχύτητες κάτω από 120Κm/h
To βάρος επίσης, είναι "στεγνή" αποφεύγοντας να υπολογίσουν, λάδια, νερά, βενζινες και κάτι άλλα δευτερεύοντα πολλές φορές :)
Γενικά η μοτοσυκλέτα είναι ένα σύνολο παραμέτρων που χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν ανάλογα την διάθεση
μας και η παράθεση αριθμών μόνο είναι πολύ στείρα για να επικοινωνήσει το σύνολο της εμπειρίας που
προσπαθούμε να σου περιγράψουμε.
Διαβάζεις για παράδειγμα ότι "ρουφάει" το GSR και πιθανά εννοούν κάτι κοντά στα 7λτ κοντά στα 170km/h που οι μισοί το βλέπουμε
σαν μια χαρά κατανάλωση. Πόση ώρα φαντάζεσαι ότι θα αισθάνεσαι καλά με 170 σε μια μοτό χωρίς κάλυψη από τον αέρα
και ποιές είναι οι διαδρομές σου που θα σου δώσουν την δυνατότητα να πηγαίνεις με τόσα;
Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας "μετρά" τα πράγματα με βάση τα γούστα του, τις ανάγκες του κ.λπ.
Μόνο με την προσωπική σου εμπειρία θα έχεις κάποια συμπεράσματα που και αυτά
θα αλλάζουν με τον χρόνο γιατί θα αλλάζεις εσύ λόγο εμπειρίας.
Γι'αυτό μας βλέπεις και επαναλαμβάνουμε: να σου αρέσει πρώτα απο όλα και στα πλαίσια της λογικής, θα σε καλύπτει.
Βλέπω ότι είσαι μετρημένος σε αυτή τη φάση αλλά σίγουρα σου λείπει ένα τεράστιο κομμάτι επιλογών - αποφάσεων
που διαμορφώνουν την παιδεια μας σαν μοτοσυκλετιστές.
Έτσι και αλλιώς σε παύση είμαστε, διάβασε περιοδικά μοτοσυκλέτας, παρατήρησε το ύφος όσων γράφουν
βρες τα κοινά με τις δικές σου επιλογές. Μπλέξε περισσότερο με αυτή την εφεύρεση και απέφυγε την σύγκριση
μεταξύ εταιρειών σαν αναφορά.
Τα άρθρα τουρισμού, τα κομικ, οι ταινίες κ.λπ. έχουν να σου δώσουν πολλά σε αυτή την φάση.
Δεν ξέρω αν νοικιάζουν μοτό κάπου κοντά σου, στο προτείνω όμως να επενδύσεις ένα ποσό
για να οδηγήσεις λίγο μόνος σου ένα τετρακύλινδρο ή τρικύλινδρο, ένα δικύλινδρο.
Δυο μέρες με μια μοτό θα σου δώσουν πληροφορία που πολύ δύσκολα θα σου μεταφέρουμε γραπτώς
ακόμα και επαγγελματίες συγγραφείς.
Θα δείς, θα αλλάξουν αρκετά με την επαφή.
PapaDDoS
09/04/2020, 23:17
Να σου πω.
Ο δούκας φοβερό μηχανακι παρά τα όσα ακούγονται για τον κινητήρα του. Πιστεύω 2 τινα θα συμβούν αν τελικά προχωρήσεις.
Θα το βαρεθείς σε κάποιους μήνες γιατί δεν θα σε καλύπτει πια από δύναμη ή θα ανακαλύψεις πόσο ευχάριστο είναι ένα μηχανακι ελαφρύ σαν παιχνίδι, σαν ποδηλατάκι και δεν θα το αποχωριζεσαι.
Γιαυτο πιστεύω κατά την γνωμη μου και μόνο, ένα 400-600 είναι ιδανικό για αρχάριο που έχει μυαλό και μπορεί να κρίνει πότε μπορεί να τρέξει λίγο παραπάνω και πότε όχι.
Για μένα όχι δεν ισχύει. Αν έχεις το γκάζι θα το “πατήσεις” (ανοίξεις) εκει που κρίνεις ΕΣΥ.
Αν κρίνεις λάθος δεν φταίει το μηχανακι.
Νομίζω και τα 2 σενάρια με βάση αυτά που έχω διαβάσει/δει είναι πολύ πιθανά, χαχα δεν ξέρω τι θα συμβεί με εμένα, αν συμβεί! Σωστό και αυτό που λες ότι αν κρίνω ότι θα ανοίξω το γκάζι κάπου που δεν πρέπει
φταίω εγώ και όχι το μηχανάκι. Θα αρχίσω να κοιτάω και προς τα 600 λοιπόν που σίγουρα οι επιλογές είναι περισσότερες (πχ το CBF του 04' έχει ABS).
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Όπως και στα άλλα οχήματα, η ιπποδύναμη δεν κάτι που εμφανίζεται γυρνώντας το κλειδί και τις περισσότερες φορές
είναι μικρότερη στην πράξη από την αναγραφόμενη.
Όταν η μοτοσυκλέτα σου λέει 90hp, συχνά εννοούν την απόδοση του κινητήρα και όχι την πραγματική
που φτάνει στον τροχό όταν την οδηγείς στο όριο της απόδοσης.
Αντίστροφα παρουσιάζουν την κατανάλωση που συχνά μετρούν σε χαμηλές ταχύτητες κάτω από 120Κm/h
To βάρος επίσης, είναι "στεγνή" αποφεύγοντας να υπολογίσουν, λάδια, νερά, βενζινες και κάτι άλλα δευτερεύοντα πολλές φορές :)
Γενικά η μοτοσυκλέτα είναι ένα σύνολο παραμέτρων που χρησιμοποιούμε κατα το δοκούν ανάλογα την διάθεση
μας και η παράθεση αριθμών μόνο είναι πολύ στείρα για να επικοινωνήσει το σύνολο της εμπειρίας που
προσπαθούμε να σου περιγράψουμε.
Διαβάζεις για παράδειγμα ότι "ρουφάει" το GSR και πιθανά εννοούν κάτι κοντά στα 7λτ κοντά στα 170km/h που οι μισοί το βλέπουμε
σαν μια χαρά κατανάλωση. Πόση ώρα φαντάζεσαι ότι θα αισθάνεσαι καλά με 170 σε μια μοτό χωρίς κάλυψη από τον αέρα
και ποιές είναι οι διαδρομές σου που θα σου δώσουν την δυνατότητα να πηγαίνεις με τόσα;
Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας "μετρά" τα πράγματα με βάση τα γούστα του, τις ανάγκες του κ.λπ.
Μόνο με την προσωπική σου εμπειρία θα έχεις κάποια συμπεράσματα που και αυτά
θα αλλάζουν με τον χρόνο γιατί θα αλλάζεις εσύ λόγο εμπειρίας.
Γι'αυτό μας βλέπεις και επαναλαμβάνουμε: να σου αρέσει πρώτα απο όλα και στα πλαίσια της λογικής, θα σε καλύπτει.
Βλέπω ότι είσαι μετρημένος σε αυτή τη φάση αλλά σίγουρα σου λείπει ένα τεράστιο κομμάτι επιλογών - αποφάσεων
που διαμορφώνουν την παιδεια μας σαν μοτοσυκλετιστές.
Έτσι και αλλιώς σε παύση είμαστε, διάβασε περιοδικά μοτοσυκλέτας, παρατήρησε το ύφος όσων γράφουν
βρες τα κοινά με τις δικές σου επιλογές. Μπλέξε περισσότερο με αυτή την εφεύρεση και απέφυγε την σύγκριση
μεταξύ εταιρειών σαν αναφορά.
Τα άρθρα τουρισμού, τα κομικ, οι ταινίες κ.λπ. έχουν να σου δώσουν πολλά σε αυτή την φάση.
Δεν ξέρω αν νοικιάζουν μοτό κάπου κοντά σου, στο προτείνω όμως να επενδύσεις ένα ποσό
για να οδηγήσεις λίγο μόνος σου ένα τετρακύλινδρο ή τρικύλινδρο, ένα δικύλινδρο.
Δυο μέρες με μια μοτό θα σου δώσουν πληροφορία που πολύ δύσκολα θα σου μεταφέρουμε γραπτώς
ακόμα και επαγγελματίες συγγραφείς.
Θα δείς, θα αλλάξουν αρκετά με την επαφή.
Σωστό αυτό που λες, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, σίγουρα η ιπποδύναμη δεν έρχεται από μόνη της.
Μακάρι να καίει τόσο στα 170 :P Ελπίζω όμως να μην εννοούν ότι καίει τόσο μέσα στη πόλη , γιατί τότε είναι πολύ :P
Μάλλον σε αυτά τα κυβικά και με αυτή την ιπποδύναμη να περιμένω τη κατανάλωση από 5-7 ΜΟ ανάλογα πάντα την οδήγηση να φανταστω;
Απόλυτα σωστό και αυτό που λες : "Όπως καταλαβαίνεις ο καθένας "μετρά" τα πράγματα με βάση τα γούστα του, τις ανάγκες του κ.λπ."
Σίγουρα έχω μπροστά μου πολύ διάβασμα και youtube γιατί να σ πω και κάτι ; Έχει ενδιαφέρον ! Για το αμάξι δεν ενδιαφέρθηκα να δω πως αλλάζουν λάδια ποτέ, το πήγαινα και τα άλλαζαν.
Ε για μηχανή έχω δει service ολόκληρα (άσχετα βίντεο χωρίς συγκεκριμένη μηχανη ):P
Αυτό με την ενοικίαση δεν το είχα σκεφτεί καθόλου και δεν το βρίσκω και καθόλου άσχημη ιδέα η αλήθεια είναι. Ειδικά σε μη τουριστική περίοδο πόσο ακριβό να ναι..σιγα.
Άλλη μία ερώτηση τόσο προς τα εσένα που φαίνεται ότι έχεις ασχοληθεί με το θέμα αλλά και γενικά.
Ξέρω ότι η τεχνολογία των ABS στις μηχανές είναι ή τουλάχιστον ήταν πιο πίσω από των αυτοκινήτων (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Έχει λοιπόν νόημα να πάρω μηχανή του 2004 με abs αντί μηχανής του 2010 πχ χωρίς ABS? Εννοώ, θα κάνει όντως μεγάλη διαφορά;
Όπως και να χει, ευχαριστώ για το χρόνο σου και τις πολύτιμες πληροφορίες σου!
Το cbf νομίζω είναι ότι πρέπει.Ήπιο μοτέρ αλλά δεν θα νοιώσεις και ότι καβαλάς μικρό.
doctor_john
10/04/2020, 00:06
Θα πρέπει να παραθέσεις τις μοτοσυκλέτες που συγκρίνεις, θα μπλέξουμε.
Το abs καλό είναι να υπάρχει αν είναι και λίγο βαριά η μοτό. Το να υπολογίζεις σε αυτό είναι τελείως λάθος.
Ανέφερε ένας φίλος ότι τσεκουρώνουμε τα φρένα σε φάση πανικού.
Ε δεν είναι έτσι τα πράγματα, στην αρχή προσέχουμε και μαθαίνουμε να φρενάρουμε προοδευτικά
και ο εγκέφαλος μας κάνει τις ρυθμίσεις όταν χρειαστεί, ούτε οδηγοί αγώνων είμαστε, ούτε και χθεσινοί όμως.
Πετάχτηκε ο παππούς και τρόμαξα,.. απο φέτος ξεκινάνε; μέχρι τώρα δεν πετάγονταν;
εγώ που κοίταγα πριν πεταχτεί; άλλαζα σταθμούς;
Διακτινίστηκε στο μοναδικό σημείο διαφυγής και εγώ πήγαινα με τόσα σε περιοχή παππούδων που έχω τον
ασυμάζευτο και θα με σώσει το abs; γιατί; για να σκοτώσω κάποιον νεώτερο λίγο μετά τέτοιος μλκς που 'μαι;
Απο το πρώτο abs καβαλάμε μοτοσυκλέτες και άλλες τρακόσια κιλά αηδία με ταμπούρα κ.ο.κ.
Και με εχεί "σώσει" το abs απο χαζογλυστρήματα και έχω τρακάρει γιατί το abs αποφάσισε ότι δεν
έπρεπε να φρενάρω και χίλια δυό.
Κάνουμε σημαία το abs και την "άνεση" και αφήνουμε να χορταριάσει το μυαλό αποποιούμενο ευθυνών.
Μοτοσυκλέτα είναι, δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν και αυτά που προσφέρει.
Θέλει να είσαι εκεί, αν πετάς αητό θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.
Παίζουν ΜΜΜ που κάνεις και γνωριμίες. Και γλυκά και δίαιτα δεν γίνεται, θέλει μέτρο και γυμναστική.
o_gavros
10/04/2020, 08:03
Παίχτη, σκέψου και το ενδεχόμενο του οβερλόουντ απο την τόση πληροφορία, η οποία σου είναι μεν διαθέσιμη αλλά χωρίς να έχεις σημείο αναφοράς, μη φτάσει και σε "μπουκώσει".
Καλο χρυσό και άγιο το διάβασμα, αλλά άμα δε συνοδεύεται και απο την πρακτική εφαρμογή μένει απλά θεωρία.
Για αυτό και πολλοί σου γράψαμε ξεκίνα πιο λάιτ και μόλις νιώσεις τι και πως, αλλάζεις. Όλα είναιπιο εύκολα με ενα πιο μικρό μηχανάκι, ειδικά για τον αρχάριο.
το σιμπιεφ ας πουμε που αναφέρθηκε. τιμιότατο,σκυλί μαύρο,ανετο,χιλια καλα εχει. τα μαζεύει όμως κι αυτο τα χιλιομετρα του (ελα μην τσιμπήσετε ολοι εσείς οι υπόλοιποι) . δεν χρειάζεται να βλέπεις 220 στο κοντερ για να τρομάξεις. Ενας ρουκι μπορεί κάλιστα να κλάσει μέντες όταν έχει μαζέψει χιλιόμετρα στη στροφή που δεν ξέρει να τα διαχειριστεί, με πολύ πιο γήινα νούμερα ταχυτήτων.
panavour
10/04/2020, 10:19
Φιλαρακι καλο,θα το πω για μια ακομη φορα,οπως τα λεω στους νεους με μηδαμινη πειρα ,σε μοτο.
ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ και ξεκινα απο χαμηλα,και ΔΕΝ θα χασεις.:a024:
Kickstart
10/04/2020, 11:48
. Ενας ρουκι μπορεί κάλιστα να κλάσει μέντες όταν έχει μαζέψει χιλιόμετρα στη στροφή που δεν ξέρει να τα διαχειριστεί, με πολύ πιο γήινα νούμερα ταχυτήτων.
Αυτό ακριβώς..
Για το gsr αυτά που διάβασες φίλε είναι αλήθεια.. Μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση βενζίνης.. Θέματα δεν έχει σαν μηχανάκι, δεν σπάει δεν χαλάει.. Αλλά πίνει τον αμπακο και θα γίνεις κολλητός του βενζίνα.. Ειδικά για κίνηση μέσα στην Αθήνα.. Επίσης στις χαμηλές ταχύτητες εντός πόλης είναι κάπως κουραστικό.. Έχει κάπως απότομη λειτουργία στις λίγες στροφές.. Όλα αυτά από φίλο που το είχε για τρία χρονάκια.. Όταν ψαχνόμουν πριν δύο τρία χρόνια ήταν υποψήφιο και το χα ψάξει αρκετά γιατί κι εγώ το γουστάρω από παλιά.. Αλλά τα παραπάνω που σου έγραψα με αποτρεψαν.
KotsosDR
10/04/2020, 13:44
Αν κοιτάς και gsr τότε αλλάξει το πράγμα και μπαίνουν στο παιχνίδι και z750 , hornet και αλλα τόσα ....
Θα το ξαναπώ , γνωμη μου είναι ένα sv 650 που μπορεί να σταθεί και σαν entry level αλλα και να σε πάει και ενα βήμα παρακάτω ...
Αν θές ντε και καλά abs μπορει να βρείς και er-6n στο budget που ψάχνεις .
Υπάρχουν και τα BAJAJ DOMINAR 400 η κατι ανάλογο με λιγότερα κυβικά και άλογα (που είμαι σίγουρος πως αν δε σου τα πρότειναν ακόμα , θα σου τα προτείνουν) αλλά αν είχα το μικρόβιο και σκοπό να πάω παραπάνω στο μέλλον, δεν θα τα κοιτούσα .
* επικίνδυνα αυτά τα post ... άρχισα να παζαρεύω με τον εαυτό μου και να ψάχνω για gsxs 750 :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Ki13yUl_Rfc :pink: λες..?
Αν κοιτάς και gsr τότε αλλάξει το πράγμα και μπαίνουν στο παιχνίδι και z750 , hornet και αλλα τόσα ....
Θα το ξαναπώ , γνωμη μου είναι ένα sv 650 που μπορεί να σταθεί και σαν entry level αλλα και να σε πάει και ενα βήμα παρακάτω ...
Υπάρχουν και τα BAJAJ DOMINAR 400 η κατι ανάλογο με λιγότερα κυβικά και άλογα (που είμαι σίγουρος πως αν δε σου τα πρότειναν ακόμα , θα σου τα προτείνουν) αλλά αν είχα το μικρόβιο και σκοπό να πάω παραπάνω στο μέλλον, δεν θα τα κοιτούσα .
* επικίνδυνα αυτά τα post ... άρχισα να παζαρεύω με τον εαυτό μου και να ψάχνω για katana
;) :D
PapaDDoS
10/04/2020, 16:08
Θα πρέπει να παραθέσεις τις μοτοσυκλέτες που συγκρίνεις, θα μπλέξουμε.
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κατασταλλάξει καπου ώστε να σ πω με σιγουριά. Μου αρέσουν αρκετά μοντέλα προφανώς.
Σίγουρα καθοδηγούμε προς τα naked καθώς μου αρέσουν αρκετά και πιστεύω θα κάνουν αυτό που θέλω. Τώρα τι να σ πω, δεν ξέρω εν τέλει με τι θα καταλήξω.
Το abs καλό είναι να υπάρχει αν είναι και λίγο βαριά η μοτό. Το να υπολογίζεις σε αυτό είναι τελείως λάθος.
Ανέφερε ένας φίλος ότι τσεκουρώνουμε τα φρένα σε φάση πανικού.
Ε δεν είναι έτσι τα πράγματα, στην αρχή προσέχουμε και μαθαίνουμε να φρενάρουμε προοδευτικά
και ο εγκέφαλος μας κάνει τις ρυθμίσεις όταν χρειαστεί, ούτε οδηγοί αγώνων είμαστε, ούτε και χθεσινοί όμως.
Πετάχτηκε ο παππούς και τρόμαξα,.. απο φέτος ξεκινάνε; μέχρι τώρα δεν πετάγονταν;
εγώ που κοίταγα πριν πεταχτεί; άλλαζα σταθμούς;
Διακτινίστηκε στο μοναδικό σημείο διαφυγής και εγώ πήγαινα με τόσα σε περιοχή παππούδων που έχω τον
ασυμάζευτο και θα με σώσει το abs; γιατί; για να σκοτώσω κάποιον νεώτερο λίγο μετά τέτοιος μλκς που 'μαι;
Απο το πρώτο abs καβαλάμε μοτοσυκλέτες και άλλες τρακόσια κιλά αηδία με ταμπούρα κ.ο.κ.
Και με εχεί "σώσει" το abs απο χαζογλυστρήματα και έχω τρακάρει γιατί το abs αποφάσισε ότι δεν
έπρεπε να φρενάρω και χίλια δυό.
Κάνουμε σημαία το abs και την "άνεση" και αφήνουμε να χορταριάσει το μυαλό αποποιούμενο ευθυνών.
Μοτοσυκλέτα είναι, δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν και αυτά που προσφέρει.
Θέλει να είσαι εκεί, αν πετάς αητό θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.
Παίζουν ΜΜΜ που κάνεις και γνωριμίες. Και γλυκά και δίαιτα δεν γίνεται, θέλει μέτρο και γυμναστική.
Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες με όλα τα παραπάνω. Δεν είναι πανάκεια το ABS και δεν μου επιτρέπει να πηγαινω σαν το πίθηκο και αν γίνει κάτι να δαγκώσω τα φρένα.
Αυτό που παρατήρησα με το 1ο μάθημα μηχανής είναι ότι πρέπει να σαι 100% εκεί και τίποτα άλλο, γιατι μην λέμε ψέματα με το αμαξι και λιγο απο το παράθυρο μπορει να κοιτάξεις και θα πιεις και το καφέ σου :P
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ειδικά αυτό με το παππου ήταν φοβερο και σωστοτατο :D
Παίχτη, σκέψου και το ενδεχόμενο του οβερλόουντ απο την τόση πληροφορία, η οποία σου είναι μεν διαθέσιμη αλλά χωρίς να έχεις σημείο αναφοράς, μη φτάσει και σε "μπουκώσει".
Καλο χρυσό και άγιο το διάβασμα, αλλά άμα δε συνοδεύεται και απο την πρακτική εφαρμογή μένει απλά θεωρία.
Για αυτό και πολλοί σου γράψαμε ξεκίνα πιο λάιτ και μόλις νιώσεις τι και πως, αλλάζεις. Όλα είναιπιο εύκολα με ενα πιο μικρό μηχανάκι, ειδικά για τον αρχάριο.
το σιμπιεφ ας πουμε που αναφέρθηκε. τιμιότατο,σκυλί μαύρο,ανετο,χιλια καλα εχει. τα μαζεύει όμως κι αυτο τα χιλιομετρα του (ελα μην τσιμπήσετε ολοι εσείς οι υπόλοιποι) . δεν χρειάζεται να βλέπεις 220 στο κοντερ για να τρομάξεις. Ενας ρουκι μπορεί κάλιστα να κλάσει μέντες όταν έχει μαζέψει χιλιόμετρα στη στροφή που δεν ξέρει να τα διαχειριστεί, με πολύ πιο γήινα νούμερα ταχυτήτων.
Κάλα ψόφησα στο γέλιο με το σχόλιο σου "(ελα μην τσιμπήσετε ολοι εσείς οι υπόλοιποι)" αλλα καταλαβαίνω πως το λες και συμφωνώ. Δεν είναι το ίδιο να διαχειριστεί κάποια χλμ ένας νέος στο άθλημα με έναν που οδηγεί κάποια χρόνια και ίσως εχει μάθει από τα λάθη του. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου ναι όλα ειναι πιο εύκολα με ένα μικρό μηχανάκι και δεν φοβάμαι καθόλου αυτό που λένε όλοι θα το βαρεθείς γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι ίσως όλοι αυτοί που βαριούνται μάλλον δεν έφτασαν στα όριά τους τα μηχανάκια (δεν εννοώ μόνο ταχύτητα); Σέβομαι τη γνώμη σου και να σαι σίγουρος όλες τις γνώμες τις λαμβάνω σοβαρά υπόψιν, σίγουρα διαμορφώνοντας τη δική μου. Όσον αφορά το διάβασμα χωρίς πρακτική νομίζω ισχύει σε αρκετά πράγματα στη ζωή, πόσο μάλλον στο μοτοσυκλετισμό. Να σαι καλά!
Φιλαρακι καλο,θα το πω για μια ακομη φορα,οπως τα λεω στους νεους με μηδαμινη πειρα ,σε μοτο.
ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ και ξεκινα απο χαμηλα,και ΔΕΝ θα χασεις.:a024:
χαχα ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το σχόλιο, αν και αγαπάω τη μπύρα (και θα την αποχωριστώ αρκετά για τη μηχανή :P) νομίζω σοφότερο είναι να ακούσουμε τη πείρα! Να σαι καλά!
PapaDDoS
10/04/2020, 16:11
Αυτό ακριβώς..
Για το gsr αυτά που διάβασες φίλε είναι αλήθεια.. Μιλάμε για μεγάλη κατανάλωση βενζίνης.. Θέματα δεν έχει σαν μηχανάκι, δεν σπάει δεν χαλάει.. Αλλά πίνει τον αμπακο και θα γίνεις κολλητός του βενζίνα.. Ειδικά για κίνηση μέσα στην Αθήνα.. Επίσης στις χαμηλές ταχύτητες εντός πόλης είναι κάπως κουραστικό.. Έχει κάπως απότομη λειτουργία στις λίγες στροφές.. Όλα αυτά από φίλο που το είχε για τρία χρονάκια.. Όταν ψαχνόμουν πριν δύο τρία χρόνια ήταν υποψήφιο και το χα ψάξει αρκετά γιατί κι εγώ το γουστάρω από παλιά.. Αλλά τα παραπάνω που σου έγραψα με αποτρεψαν.
Σε ευχαριστώ πολυ για το σχόλιο σου, βοηθάει αρκετά! Πολύ δύσκολα θα καταλήξω εκεί, λίγο η κατανάλωση λίγο τα άλογα..
* επικίνδυνα αυτά τα post ... άρχισα να παζαρεύω με τον εαυτό μου και να ψάχνω για gsxs 750 :lol:
Αχα, καταλαβα καταλαβα και εγώ δεν νομίζω να καταλήξω εκεί. Λίγο αυτό με τη κατανάλωση λίγο ότι ειναι 90 άλογα χμμ.. Οπότε βγαίνουν και από την εξίσωση τα ομορφα z750, hornet κτλπ.
Το sv 650 γαμώτο είναι πολύ ομορφούλη (το naked τελείως γιατί είναι και ένα S νομίζω με περίεργο fairing) αλλά για να πας σε έκδοση ABS ανεβαίνεις αρκετά.
Το Er-6n αν και περίεργο αυτό το φως μπροστά δεν με χαλάει, όμορφο και από όσο έχω διαβάσει εδώ μέσα αρκετά αξιόπιστο και γραμμικό. Πρέπει να βρω έκδοση με ABS σίγουρα ! :D
Το Baja δεν το ξέρω καθόλου μην σου λέω ψέματα. Λίγο τα zontes είχα ψάξει αλλά δεν με έπεισαν παρά τη τρελή πορεία τους στην Ελλάδα. Θα δείξει σε βάθος χρόνου πως θα αποδειχθουν .
χαχα έτοιμο να καταπιεί όποιον βρεθεί μπροστά του ? :P τέλειο μου αρέσουν πολύ τα πλαστικά του και δεν με χαλάει καθόλου και η τριχρωμία!
KotsosDR
10/04/2020, 16:27
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&variant=er+6+n+&features=5
PapaDDoS
10/04/2020, 17:42
χαχα 0 αποτελεσματα μου βγαζει :P
telegonos
10/04/2020, 17:58
χαχα 0 αποτελεσματα μου βγαζει :P
Θα έπαθε DDOS το σέρβερ
:D
Θα έπαθε DDOS το σέρβερ
:D
Προλάβαν άλλοι :p
KotsosDR
10/04/2020, 18:44
https://www.car.gr/24953222-kawasaki-er-6-n
κάτι άλλες κατέβηκαν ... :lol:
https://www.car.gr/24953222-kawasaki-er-6-n
κάτι άλλες κατέβηκαν ... :lol:
Το ανταλλάζει με "versus 650-vestrom 650-Tdm 900". Γνώστης.
Κακάσχημο είναι το καημένο :cry:
o_gavros
10/04/2020, 19:17
εμένα μου επανήλθε ο αρχικός ντουβρουτζάς για το γυμνο 1000 :pink::pink::pink:
φτυχως δεν εχουμε λεφτα γιατι θα τραβαγαμε τα βυζά μας τωρα!:p
alexis72
10/04/2020, 23:12
φιλαράκι ,εναν καλό προσεκτικό ελεγχο σε ΔΙΚΟ σου εμπιστο μηχανικό ...
και καλορίζικο....κάνε κ λίγα παζάρια κ εισαι ....αρχοντας (δεν την ξέρω την μηχανή )
https://www.facebook.com/marketplace/item/1086310235056741/
(σε αυτά τα χρήματα ...ουτε παπάκι δεκαετίας δεν παιρνεις ....βλέπε τυχαία αγγελία )
https://www.car.gr/26427796
το πρώτο λέγεται ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ...και πάς με την κοπελιά σου 200χλμ σερί εκδρομή
το δεύτερο λέγεται ....παπάκι ....και πάς 20χλμ κ εχει πρόβλημα η μέση σου απο την ανάρτηση τού παπιού ...
PapaDDoS
11/04/2020, 16:25
φιλαράκι ,εναν καλό προσεκτικό ελεγχο σε ΔΙΚΟ σου εμπιστο μηχανικό ...
και καλορίζικο....κάνε κ λίγα παζάρια κ εισαι ....αρχοντας (δεν την ξέρω την μηχανή )
https://www.facebook.com/marketplace/item/1086310235056741/
(σε αυτά τα χρήματα ...ουτε παπάκι δεκαετίας δεν παιρνεις ....βλέπε τυχαία αγγελία )
https://www.car.gr/26427796
το πρώτο λέγεται ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ...και πάς με την κοπελιά σου 200χλμ σερί εκδρομή
το δεύτερο λέγεται ....παπάκι ....και πάς 20χλμ κ εχει πρόβλημα η μέση σου απο την ανάρτηση τού παπιού ...
Καλησπερα καλησπερα, δικό μου μηχανικό οπωσήποτε καθώς επίσης και έναν πιο έμπειρο αναβάτη από εμένα μαζί (ώστε να την οδηγήσουμε και οι 2).
Κοίτα να δεις τι παίρνεις με 1800-2000 ευρώ, και μετά σου λένε γιατί ξεκινάς με 600. Ναι δυστυχώς όταν για το Duke 390 θέλω 3500 έτσι είναι τα πράγματα,
ή για το crypton X που έβαλες..βέβαια να μου πεις το ένα έχει πάνω τεχνολογία του 2010 και μετά και το άλλο του 2004-5. Ωστόσο ναι το CBF είναι μηχανή που θα τα κάνεις όλα.
Δεν σας κρύβω ότι το έψαξα αρκετά το συγκεκριμένο και ειδικά η έκδοση με το ABS είναι μια χαρά. Άραγε, αν υπάρχει κάποιος που το έχει οδηγήσει, σε όγκο πως είναι; πχ μεγαλύτερο ή μικρότερο
από Translap και Vstrom ? Επίσης αυτό που είδα και με παραξένεψε (οκ μικρό το κακό βέβαια), δεν έχει δείκτη βενζίνης. Ρε Χόντα, τι φάση δλδ ? :P
telegonos
11/04/2020, 18:28
Επίσης αυτό που είδα και με παραξένεψε (οκ μικρό το κακό βέβαια), δεν έχει δείκτη βενζίνης.
Σιγά την έλλειψη. Κοιτάς τα χιλιόμετρα που έβαλες βενζίνη, και προγραμματίζεις ανάλογα που θα χρειαστείς πάλι. Από τα πιο ΑΧΡΗΣΤΑ-ΑΝΟΥΣΙΑ όργανα ever, και τζάμπα πολυπλοκότητα.
o_gavros
11/04/2020, 19:31
Σιγά την έλλειψη. Κοιτάς τα χιλιόμετρα που έβαλες βενζίνη, και προγραμματίζεις ανάλογα που θα χρειαστείς πάλι. Από τα πιο ΑΧΡΗΣΤΑ-ΑΝΟΥΣΙΑ όργανα ever, και τζάμπα πολυπλοκότητα.
γνωμη σου και πάσο.
μερικά εκατομμύρια δικυκλιστών ανα την υφήλιο, έχουμε διαφορετική.
PapaDDoS
11/04/2020, 19:47
γνωμη σου και πάσο.
μερικά εκατομμύρια δικυκλιστών ανα την υφήλιο, έχουμε διαφορετική.
Ναι και εμένα θα μου άρεσε η αλήθεια είναι, πιστεύω δεν θα τους έκανε και τόσο κόπο να το βάλουν :P
Τα χλμ οκ υπολογίζονται αλλά γιατί να κάνω εγώ το κόπο αντί για τη μηχανή;
Επαναφέρω λίγο το τόπικ καθώς ψάχνω και εγώ για πρώτη μηχανή με τα ίδια κριτήρια. (1.73μ, 80κιλά, 0 εμπειρία σε μηχανή, 30 χρονών, μετακίνηση κυρίως στην πόλη αλλά και τα σκ θεσ/νικη-Χαλκιδική).
Η μόνη διαφορά είναι πως έχω μεγαλύτερο budget. Κοιτούσα για τα daytona zontes να πω την αλήθεια (X310 ή T310) για καινούριο αλλά μετά είδα πως υπάρχει το mt 03 με +1200€ (καινούριο στα 5200€).
Θεωρώ πως θα μπορούσα να δώσω αυτά τα λεφτά + ξεχωριστά να αγοράσω εξοπλισμό (500-600€ είναι καλά να υπολογίζω για εξοπλισμό?)
Ποια η γνώμη σας για το mt 03 2020' και γιατί δεν βλέπω να το προτείνουν πουθενά ως πρώτη μηχανή?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
doctoras
05/06/2020, 21:50
Οτι καλυτερο στα 300cc και το μποι σου ειναι μια χαρα για το εν λογω μοντελο
Δεν υπαρχουν πολλα να σου πει καποιος εκτος απο τα καλοριζικα
Kas_Tracer
05/06/2020, 22:38
Επαναφέρω λίγο το τόπικ καθώς ψάχνω και εγώ για πρώτη μηχανή με τα ίδια κριτήρια. (1.73μ, 80κιλά, 0 εμπειρία σε μηχανή, 30 χρονών, μετακίνηση κυρίως στην πόλη αλλά και τα σκ θεσ/νικη-Χαλκιδική).
Η μόνη διαφορά είναι πως έχω μεγαλύτερο budget. Κοιτούσα για τα daytona zontes να πω την αλήθεια (X310 ή T310) για καινούριο αλλά μετά είδα πως υπάρχει το mt 03 με +1200€ (καινούριο στα 5200€).
Θεωρώ πως θα μπορούσα να δώσω αυτά τα λεφτά + ξεχωριστά να αγοράσω εξοπλισμό (500-600€ είναι καλά να υπολογίζω για εξοπλισμό?)
Ποια η γνώμη σας για το mt 03 2020' και γιατί δεν βλέπω να το προτείνουν πουθενά ως πρώτη μηχανή?
Τίμιο για τα λεφτά του. Οδηγικά άψογο και εύκολο και δύναμη αρκετή (εάν ξέρεις τι να περιμένεις από 320cc)
Περίεργη η θέση του κουμπιού της κόρνας και του πεντάλ του πίσω φρένου.
Μικρό μέγεθος και ύψος (δεν κάνει για τα δικά μου κιλά-ύψος) , αλλά για 1.73 μάλλον κουτί θα σου έρθει.
Εάν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με ένα γυμνό και δεν σου χρειάζεται κάτι πιο "adventure" με σχάρες-βαλίτσες είναι από τις καλύτερες επιλογές.
jawaforever
06/06/2020, 11:57
Από τη στιγμή που στο ραντάρ σου είναι και κάποια Κινέζικα, δες τα VOGE. Κλάσεις ανώτερα από τα σουργελα - για μένα πάντα - tsontes ενώ η εισαγωγική που τα φέρνει ( μοτορτρεντ) επίσης ουδεμία σχέση με την απαράδεκτη εισαγωγική των τσόντες.
Τι να λέμε τώρα, η motortrend καλύπτει, ειδικά στα μηχανικά, ακόμα τα kymco spike που κυκλοφόρησαν πριν μια 20ετια.
Ας πάει όποιος είναι γενναίος να βρει ανταλλακτικά για κάποιο παπί της modenas στον εισαγωγέα.
Και αν βρει, εγώ θα τον κεράσω 10 μπύρες (τις πράσινες).
Μπορεί τα modenas να μην εισάγονται πλέον μιας και δεν είναι συμβατά με τις νορμες Ε4, Ε5, όμως η μάρκα υπάρχει κανονικά.
Παρόλα αυτά, η εισαγωγική δεν υποστηρίζει ούτε τα xcite που ήρθαν πριν 8-10 χρόνια...