PDA

View Full Version : sv 650 vs cb650r

dantis88
08/04/2020, 12:07
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά!Πρωην κατοχος του ybr125 και νυν κατοχος ενός citycom s αποφάσισα να πάρω κατι πιο δυνατό!Μ αρεσουν τα στρογγυλά φανάρια και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα!Μένω Χίο και μαλλον θα το ηθελα πιο πολύ για βολτες και για τα γουστα μου αλλα αν με βολευει τοσο θα εδινα και το sym.Γνώμες,απόψεις,συναισθήματα αποδεκτά!Ευχαριστω εκ των προτερων

DrBig
08/04/2020, 12:12
Στο κλειστο στροφιλικι ενος νησιου το sv θα εχει πιο διασκεδαστικο μοτερ. Κατα τ αλλα οποιο σ αρεσει πιο πολυ.

soulismafia
08/04/2020, 13:40
Επειδη και γω θα το αγορασω μαλλον μολις ανοιξουν τα μαγαζια θα σου ελεγα cb650r. Να και ενα βιντεο και με τα 2.
https://www.youtube.com/watch?v=_lIA3T72awg

o_gavros
09/04/2020, 10:34
Ημουν στη Χιο με μηχανακι ως φαντάρος οπότε έχω δει το νησί και τους δρόμους του. SV δαγκωτό απο μένα!

KotsosDR
09/04/2020, 11:54
Sv και απο εμένα :a013:

DoctoR_k6
09/04/2020, 12:12
Εγω αν κ Σουζουκακιας θα διαλεγα το Η.
Απο που να το πιασω κ που να το αφησω...
Μονο η τιμη ειναι που κανει το SV πιο προσιτο.

o_gavros
09/04/2020, 12:43
γιατι ρε συ;
για εντρυ μπαηκ (κι οχι μονο) μια χαρα ειναι το εσβι.
κλασικά ομορφούλι με το στρογγυλό του το φανάρι,ωραία σχεδίαση, άνετο δείχνει,γκαζι τόσο όσο,κλπ

DoctoR_k6
09/04/2020, 13:07
Αν εξαιρεσουμε το στριψιμο (κ εκει εχει κουβεντα) θεωρω το Η τα κανει ολα τα υπολοιπα καλυτερα.
+ ειναι πιο εξελιγμενο παντου.
Το SV ειναι καλο μοτο κ η τιμη ειναι προσιτη αλλα υπολειπεται κατ εμε απο το Η (αν το οικονομικο δεν ειναι θεμα).

Θα προτιμουσα Ι4 (''ηλεκτρικο'' εν τω μεταξυ το Η εχω μαθει απο γνωστο) παρα V2 για entry level bike...

BLiTzER
09/04/2020, 13:21
Μ αρεσουν τα στρογγυλά φανάρια και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα!

Ξέρεις ότι έχουν 2.000€ διαφορά τιμής, ε;

dantis88
10/04/2020, 09:25
Καλημέρα και σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!Ναι τη γνωρίζω τη διαφορα τιμης!Ενταξει αν αξιζει τη διαφορα τιμης θα τα εδινα τα χρηματα!Αυτο προσπαθω να καταλαβω..

lleonidas
10/04/2020, 09:35
Καλημέρα φίλε μου, τυχερός που ζεις εκεί!
Ευχάριστος πονοκέφαλος τέτοια διλήμματα.Αντίστοιχο αντιμετώπισα και εγώ προ μηνών, έχοντας όμως στην εξίσωση και το ΜΤ-07 στο οποίο και κατέληξα.
Όποιο εκ των δύο και αν διαλέξεις, θεωρώ απίθανο να μη μείνεις ικανοποιημένος.Αν είχαν χαμηλότερη οικονομική διαφορά, θα επέλεγα το CB αλλά στην τιμή που έχουν τώρα, μάλλον SV.
Για τα υπόλοιπα μην ανησυχείς καθόλου, θα το συνηθίσεις και θα σε συνηθίσει πολύ σύντομα(αρκεί να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας)... είναι προσιτά και "φιλικά" μηχανήματα τα περισσότερα μεσαία γυμνά :)
Δες και το XSR 700 αφού σου αρέσουν τα στρογγυλοφάναρα.

katsar
10/04/2020, 13:17
Κοίτα το cb είναι μοτοσυκλέτα πιο σύγχρονη και το πληρώνεις. Traction control,ακτινικές δαγκάνες στα φρένα,πιο σύγχρονος συμπλέκτης,πιο ισχυρός κινητήρας,νομίζω καλύτερα φώτα LED και άλλα ίσως που δεν γνωρίζω.
Χωρίς αυτό να κάνει το sv αρχαίο και παλαιολιθικό έτσι;Βάλε και 4 χρόνια εγγύηση+οδική βοήθεια στο μενού .Ειδικά το cliponατο, το ''καφε ρεισερ'' το μαύρο μου αρέσει πααααρα πολύ.
Συμφωνώ και με το XSR σαν πρόταση !!

BLiTzER
10/04/2020, 13:28
Καλημέρα και σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!Ναι τη γνωρίζω τη διαφορα τιμης!Ενταξει αν αξιζει τη διαφορα τιμης θα τα εδινα τα χρηματα!Αυτο προσπαθω να καταλαβω..

Το CB είναι σαφώς καλύτερο σύνολο, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι 2 χιλιάρικα καλύτερο. Το SV είναι vfm μηχανάκι. Οπότε το θέμα είναι αν διατίθεσαι να δώσεις τα έξτρα χρήματα.

buckley
10/04/2020, 13:33
Το CB είναι σαφώς καλύτερο σύνολο, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι 2 χιλιάρικα καλύτερο. Το SV είναι vfm μηχανάκι. Οπότε το θέμα είναι αν διατίθεσαι να δώσεις τα έξτρα χρήματα.

Εδώ έχει πειστεί ο άλλος πιο πάνω που παριστάνει και τον σουζουκάκια ρε :cry:

sapila racing
10/04/2020, 13:42

To SV είναι μεν Value for Money, αλλά είναι και τελείως low budget μηχανάκι.
Αρκεί να δεί κανείς το πηρούνι και ειδικά το σιδερένιο ψαλίδι του, ειναι ο ορισμός της φτήνιας.
Παντως απέκτησε φρένα πρόσφατα γιατι ηταν πολύ χάλια σε αυτόν τον τομέα.
Βέβαια έμεινε με το ιδιο πηρούνι, φανταζομαι του άλλαξαν λαδια κι ελατήρια τουλάχιστον...

DoctoR_k6
10/04/2020, 14:42
Εδώ έχει πειστεί ο άλλος πιο πάνω που παριστάνει και τον σουζουκάκια ρε :cry:

Δεν φταιω εγω που ακομα εχει περιφερειακα 15 ετιας ρε συ... :lol:
Το αλλο ειναι πιο ολοκληρωμενο...να λεμε κ καμια αληθεια που κ που!!

buckley
10/04/2020, 15:17
Δεν φταιω εγω που ακομα εχει περιφερειακα 15 ετιας ρε συ... :lol:
Το αλλο ειναι πιο ολοκληρωμενο...να λεμε κ καμια αληθεια που κ που!!

Α αυτό είναι μείον ,που να καταλάβω :bawl:

RaGe_Raptor
10/04/2020, 15:23
Σουζουκάρα ρε! :D

έχει τον κινητήρα και το πλαίσιο, δεν έχει τα υπόλοιπα.

το MT/FZ-07 είναι πανέμορφο.

DoctoR_k6
10/04/2020, 15:48
Σουζουκάρα ρε! :D

έχει τον κινητήρα και το πλαίσιο, δεν έχει τα υπόλοιπα.

το MT/FZ-07 είναι πανέμορφο.

Ναι ρε...δεν λειπει κ τπτ. :lol:

DrBig
10/04/2020, 19:05
Το sv εχει πιο καλο πλαισιο και αναρτησεις απο mt νεοι μου. Πιο δεμενη οδικη συμπεριφορα.

Akalestos
12/04/2020, 11:06
Δεν ειναι τυχαιο που η σουζουκι εχει αφησει ακριβως την ιδια πετυχημενη συνταγη για το SV τοσα χρονια με μικρες πινελιες ανανεωσης σε καποια σημεια.Αφενος μεν για να κρατησει χαμηλο το κοστος αφετερου δε γιατι προσφερει αυτα ακριβως που χρειαζονται για να ειναι η μοτο απολαυστικη και τιποτα παραπανω που θα την "μπλεξει" σε αλλες καταστασεις.Απευθυνεται στον αρχαριο,απλο,μεσο αναβατη αλλα προθυμο να χαρισει συγκινηση ακομη και στα χερια ενος εμπειρου.

Παρολα αυτα η θεση οδηγησης στο MT 07 μου αρεσε καλυτερα. Απο κει και περα ειναι και θεμα αισθητικης αποψης του καθενος.

Το CB ωραιο ναι ηλεκτρικο δουλεμα συγχρονο πιο δυνατο αλλα διαφορετικο μοτο οντας 4κ. Ειναι αναλογα φιλε τι θες.

Ζυγισε τα βαλτα κατω και βρες εσυ τι θες... ποιο σ αρεσει να βλεπεις,τι λειτουργια μοτερ θες κτλ κτλ

doctoras
12/04/2020, 11:32
cb650r γιατί είναι πολύ όμορφο! ακούγεται: (λόγω I4) πιο τάυλα-πιο street-πιο σπορ

sv650(ειδικά το τελευταίο με τις τετραπίστονες) στα 6400, το αγοράζεις τρέχοντας έχοντας κάνει το καλύτερο ντυλ μεσαίας απο όλες τις κατηγόριες μοτό. Συναντάς παπά και δε του το λες :)

nikonian
24/04/2020, 13:03
Traction control σε ένα γυμνό πόλης , είναι από μόνο του λόγος αποκλεισμού.

Basic ήταν όλα τα περιφερειακά στα παλιά καλά Hornet 600-900 , αλλά τα μηχανάκια ήταν απολαυστικά και συνάμα ασφαλή.

Μόλις ανοίξουν, πάω να κοιτάξω για SV, γιατί τα τελευταία χρόνια πάνω σε σκούτερ... άσπρισαν τα γένια μου.

toyar
24/04/2020, 13:51
Sv αν το κρατήσεις χρόνια γιατί είναι από τα τελευταία μεσαία made in Japan και κάνει 2000 λιγότερα από το Honda made in κάπου αλλού....
Honda αν προτιθεσαι να το αλλάξεις γρήγορα και θες καλή μεταπώληση για να πας στο επομενο

jim83
26/04/2020, 10:00
Για το SV θα πηγαινα αμα δεν ειχα αρκετα χρηματα, ειναι καλυτερο VFM αλλα το Honda φαινεται πιο ποιοτικο, αλλα ειναι κ πολυ πιο ακριβο. Στη θεση σου αμα ηθελα να παρω κατι κ να το κρατησω χωρις να με νοιαζει η μεταπωληση και δεδομενου οτι βγαινω οικονομικα θα αγοραζα το Honda. Τα SV του 2020 εχουν ερθει στις αντιπροσωπειες η ακομα πουλανε του 17 κ του 19?