PDA

View Full Version : Μεταβίβαση & Άρση Ακινησίας

MikeG
09/04/2020, 09:01
Μιας και το KTM έχει ιδιαίτερη ζήτηση και επειδή εδώ μέσα έχει πολλά τσακάλια, η ερώτηση μου είναι η εξής :

Το ΚΤΜ έχει προσωρινά παραδομένες πινακίδες, που πιθανόν να έχουν καταστραφεί κιόλας μετά από τόσο καιρό. Βρίσκεται αγοραστής.
Ποια η διαδικασία για τη μεταβίβαση; Μπορεί να τα κάνει όλα ο αγοραστής ο οποίος είναι και πρόθυμος;

Σημείωση, ο αγοραστής είναι σε άλλη περιφέρεια από μένα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :D

Λευκάδιος
09/04/2020, 09:19
Το ΚΤΜ έχει προσωρινά παραδομένες πινακίδες, που πιθανόν να έχουν καταστραφεί κιόλας μετά από τόσο καιρό.

Και γιατί δεν ξεκινάς από εκεί;Αν δεν έχουν καταστραφεί τις παίρνεις πίσω και γίνεται κανονικά μεταβίβαση.

MikeG
09/04/2020, 09:21
Και γιατί δεν ξεκινάς από εκεί;Αν δεν έχουν καταστραφεί τις παίρνεις πίσω και γίνεται κανονικά μεταβίβαση.

Έχει περάσει ένας χρόνος και από όσο είδα στο χρόνο τις καταστρέφουν.

Bowleno
09/04/2020, 09:29

Μην είσαι και τόσο σίγουρος....μιλάμε για δημόσιους υπαλλήλους. :lol:

toyar
09/04/2020, 09:41
πας στην εφορια και παιρνεις την αδεια με τον παλιο αριθμο και ΑΝ δεν υπαρχει πινακιδα παιρνεις και χαρτι για να βγαλεις καινουρια δωρεαν
αυτα τα δινεις στον αγοραστη μαζι με εξουσιοδοτηση να κανει μεταβιβαση
και ταυτοχρονα βγαζει καινουρια πινακιδα
.....λογικα

harris_x
09/04/2020, 09:46
εγω πήρα πίσω πινακίδες που είχα καταθέσει πριν 5 χρόνια

Kickstart
09/04/2020, 09:51
Φίλε εγώ έχω καταθέσει πινακίδα στο kawasaki μου που το χω μόνο για χώμα.. Την έχω καταθέσει εδώ και δύο χρόνια.. Πρόσφατα που ρώτησα κανονικά είναι εκεί η πινακίδα και δεν έχει καταστραφεί.. Μου είπε ο εφοριακός ότι πλέον δεν τις καταστρέφουν όπως παλια... Δλδ στο χρόνο...

typhoon
09/04/2020, 10:31
Άλλη περιφέρεια, μεταβίβαση με εξουσιοδότηση κ πινακίδες στην εφορία...

Ταμαμ για απάτη η φάση.

Σου πληρώνει κανονικά την τιμή που ζητάς, του κάνεις εξουσιοδότησεις για κάνει την μεταβίβαση και...

Τελικά δεν κάνει τίποτα, του κοτσαρει μια πλαστη φτιαχτη πινακιδουλα κυκλοφορεί ωραίος άνετος κ ανασφαλιστος μιας κ η μηχανή είναι ακόμη στο όνομα σου!!
Σουπερ.

Γενικά είναι πάρα πολύ επίφοβη η μεταβίβαση με εξουσιοδοτησεις.
Σίγουρα σε κάποιο δικαστήριο κάποια στιγμή θα βρείς το δίκιο σου εάν προκύψει θέμα, αλλά με τεράστια προσωπική κ ψυχική ταλαιπωρία.

telegonos
09/04/2020, 10:53
Μιας και το KTM έχει ιδιαίτερη ζήτηση και επειδή εδώ μέσα έχει πολλά τσακάλια, η ερώτηση μου είναι η εξής :

Το ΚΤΜ έχει προσωρινά παραδομένες πινακίδες, που πιθανόν να έχουν καταστραφεί κιόλας μετά από τόσο καιρό. Βρίσκεται αγοραστής.
Ποια η διαδικασία για τη μεταβίβαση; Μπορεί να τα κάνει όλα ο αγοραστής ο οποίος είναι και πρόθυμος;

Σημείωση, ο αγοραστής είναι σε άλλη περιφέρεια από μένα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :D

Ασφαλίζεις ΕΣΥ, πας ΔΟΥ και κάνεις άρση ακινησίας πληρώνοντας τέλος ΟΛΗΣ της τρέχουσας χρονιάς, παίρνεις στο ίδιο γραφείο και μια βεβαίωση ότι δεν χρωστάει τέλη, αν θέλει ΚΤΕΟ το περνάς, και τα έχεις όλα έτοιμα από την μεριά σου, για να γίνει η πώληση και η μεταβίβαση. Η άρση ακινησίας γίνεται ΜΟΝΟ στην ΔΟΥ που έγινε και η προσωρινή ακινησία, για ευκολονόητο λόγο.

Για την μεταβίβαση αυτή καθέ αυτή, συννενοείσαι ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει εμπιστοσύνη με τον αγοραστή. Πιο εύκολο είναι να σου στείλει ΑΥΤΟΣ μια εξουσιοδότηση εσένα ή άλλου τρίτου προσώπου στην θέση του για να κάνεις εσύ την μεταβίβαση, αν και το πιο straight forward είναι να έρθει ο άνθρωπος με κάποιο μέσο συγκοινωνίας και να πάτε μαζί να μεταβιβάσετε. Θα έρθει να το πάρει έτσι κι αλλοιώς, δεν θα έρθει; (από την άλλη, ΚΤΜ και να ταξιδέψει σε άλλη περιφέρεια...ίσως να το στείλετε φορτωτική καλύτερα :D )

Μετά την μεταβίβαση, ακυρώνεις και την ασφάλεια που έκανες, και παίρνεις το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πίσω.

Γενικά προσπάθησε να κάνεις όσο μπορείς περισσότερο τις άμεσες κινήσεις, ότι κάνεις έμμεσο, είναι κίνδυνος μπλεξίματος.

viper1
09/04/2020, 10:55
Τα ίδια κι εγώ. Θέλω να ανέβω Φάρσαλα να πάρω ένα μοτο και δεν κάνουν μεταβιβάσεις..... άσε που δεν μπορώ να ανέβω και με την απαγόρευση κυκλοφορίας....

Kickstart
09/04/2020, 12:03
Πάντως οι μεταβιβάσεις δεν έχουν απαγορευθεί..Η κάθε υπηρεσία λέει ότι θέλει κι ότι τη βολεύει.. Πριν λίγες μέρες πούλησα μηχανή και η μεταβίβαση έγινε σε ΚΕΠ.. κανονικότατα.. Σε άλλο ΚΕΠ που είχαμε ρωτήσει για να πάμε με τον αγοραστή μας έλεγαν στο τηλέφωνο δεν γίνεται, και είναι το υπουργείο κλειστό... Και κάτι τέτοιες παπατζες.. Κοινώς προσπαθούν να αποφύγουν τον κόσμο στην παρούσα φάση με τον ιό να κόβει βόλτες.. Κάντε ένα τηλέφωνο σε κοντινό σας ΚΕΠ και ζητήστε ραντεβού για μεταβίβαση οχήματος.. Ξαναλέω.. Πουθενά δεν έχει ακουστεί ότι απαγορευονται οι μεταβιβάσεις οχημάτων.. Ότι είναι σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτό ναι.. Θα συμπληρώσει οποίος θέλει το ανάλογο κουτάκι μετακίνησης και θα πάει στο ραντεβού σε κεπ και τράπεζα (για το παράβολο) χωρίς πρόβλημα. Α και να μην ξεχάσω.. Τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας την τυπωνετε πλέον online , δεν χρειάζεστε τραβήγματα στις εφορίες, επίσης η πράσινη άδεια λογικά θα αργήσει κάπως να έρθει στο ΚΕΠ λόγω κατάστασης πέραν του φυσιολογικού αλλά δεν έχει πρόβλημα το όχημα, εφόσον πραγματοποιηθεί η πράξη κυκλοφορεί και ασφαλίζεται με την προσωρινή άδεια χωρίς πρόβλημα.

o_gavros
09/04/2020, 12:09
και το καθε παραβολο μπορει να αποκτηθει ονλαιν. απο προ καραντινας αυτο. με χρηση e-banking.

viper1
09/04/2020, 12:10
Πάντως οι μεταβιβάσεις δεν έχουν απαγορευθεί..Η κάθε υπηρεσία λέει ότι θέλει κι ότι τη βολεύει.. Πριν λίγες μέρες πούλησα μηχανή και η μεταβίβαση έγινε σε ΚΕΠ.. κανονικότατα.. Σε άλλο ΚΕΠ που είχαμε ρωτήσει για να πάμε με τον αγοραστή μας έλεγαν στο τηλέφωνο δεν γίνεται, και είναι το υπουργείο κλειστό... Και κάτι τέτοιες παπατζες.. Κοινώς προσπαθούν να αποφύγουν τον κόσμο στην παρούσα φάση με τον ιό να κόβει βόλτες.. Κάντε ένα τηλέφωνο σε κοντινό σας ΚΕΠ και ζητήστε ραντεβού για μεταβίβαση οχήματος.. Ξαναλέω.. Πουθενά δεν έχει ακουστεί ότι απαγορευονται οι μεταβιβάσεις οχημάτων.. Ότι είναι σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτό ναι.. Θα συμπληρώσει οποίος θέλει το ανάλογο κουτάκι μετακίνησης και θα πάει στο ραντεβού σε κεπ και τράπεζα (για το παράβολο) χωρίς πρόβλημα. Α και να μην ξεχάσω.. Τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας την τυπωνετε πλέον online , δεν χρειάζεστε τραβήγματα στις εφορίες

Δηλαδή εγώ ανεβαίνω από Αθηνα Φάρσαλα για την μεταβίβαση κανονικά? Με το κουτάλι τικαρισμενο για τράπεζα (στα Φάρσαλα? )

Kickstart
09/04/2020, 12:26
Δηλαδή εγώ ανεβαίνω από Αθηνα Φάρσαλα για την μεταβίβαση κανονικά? Με το κουτάλι τικαρισμενο για τράπεζα (στα Φάρσαλα? )

Όχι φίλε.. Εννοείται ότι μιλάμε για εντός πόλης μεταβιβάσεις.. Το σενάριο να βγεις επαρχία δεν παίζει.. Ειδικά τώρα ενόψει Πάσχα που θα γίνει χαμουλης από μέτρα.