View Full Version : Scooter SYM
panosole
21/04/2020, 15:00
Γεια σας ομάδα. Θα ήθελα την γνωμη σας για τα sym σκούτερ. Θέλω να αγοράσω ενα 125 για τις καθημερινές ανάγκες μου. Να πάρω sym ή να στραφώ προς τα kymco? Θέλω να ειναι αεροψυκτο και με δυνατότητα και για 2o αναβάτη και η γι αυτό δεν κοιτάζω προς τα honda.
Λοιπόν?
Kickstart
21/04/2020, 15:30
Κοίτα λίγο και το σουζουκι address 110 UK... Αεροψυκτο, πανάλαφρο με καλούς χώρους για την κατηγορία και άνετα δεύτερο άτομο.. Κατανάλωση παπιου και ψιλολογικη τιμή.
https://www.suzuki.gr/motos/UK-110-Address
panosole
21/04/2020, 18:04
Κοίτα λίγο και το σουζουκι address 110 UK... Αεροψυκτο, πανάλαφρο με καλούς χώρους για την κατηγορία και άνετα δεύτερο άτομο.. Κατανάλωση παπιου και ψιλολογικη τιμή.
https://www.suzuki.gr/motos/UK-110-Address
Καλό φαίνετε αν και αρκετά μικροκαμωμένο. Παρ' Όλα αυτά θα το ελέγξω.Ευχαριστώ για την απαντηση
Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;
Για μεταχειρισμένο σου προτείνω αυτό που έχω, ένα yamaha cygnus x. Με ψεκασμό, μανιβέλα και πολλούς χώρους. Μειονέκτημα οι 12αρηδες τροχοί.
panosole
21/04/2020, 23:11
Καινούργιο ή μεταχειρισμένο;
Για μεταχειρισμένο σου προτείνω αυτό που έχω, ένα yamaha cygnus x. Με ψεκασμό, μανιβέλα και πολλούς χώρους. Μειονέκτημα οι 12αρηδες τροχοί.
Για καινούριο κοιτάζω....Ευχαριστώ για την απαντηση
Για καινούριο κοιτάζω....Ευχαριστώ για την απαντηση
Εδώ είσαι: https://www.sym.gr/model/jet14-125-new/
Ή εδώ, αν είσαι πιο κλασικός τύπος: https://www.sym.gr/model/symphony-st-125i-cbs/
panosole
22/04/2020, 02:55
Εδώ είσαι: https://www.sym.gr/model/jet14-125-new/
Ή εδώ, αν είσαι πιο κλασικός τύπος: https://www.sym.gr/model/symphony-st-125i-cbs/
Για το δεύτερο το σκεφτόμουν αρκετά μέχρι που άκουσα για σχετικά μεγάλη κατανάλωση. Το πρώτο είναι αρκετά ομορφο αλλά το ότι δεν το βλέπω στους δρόμους να κυκλοφορεί με προβληματίζει......λες να ξέρουν κάτι?
panavour
22/04/2020, 07:49
Για το δεύτερο το σκεφτόμουν αρκετά μέχρι που άκουσα για σχετικά μεγάλη κατανάλωση. Το πρώτο είναι αρκετά ομορφο αλλά το ότι δεν το βλέπω στους δρόμους να κυκλοφορεί με προβληματίζει......λες να ξέρουν κάτι?
Τα ιδια χαρακτηριστικα εχουν σχεδον.Εχουν τον ιδιο κινητηρα,και οι διαφορες τους ειναι οτι το jet εχει τροχους 14 ιντσων,ενω το SYMPHONY 16 ιντσων,και το τζετ εχει σταθερα 2 φαναρια μπροστα που δεν περιστρεφονται με το τιμονι,ενω το συμφονυ,εχει ενα φαναρι που περιστρεφεται με το τιμονι.Λογω μικροτερων ελαστικων το τζετ θα εχει μεγαλυτερο χωρο κατω απο την σελλα,ενω το αλλο θα εχει καλυτερη συμπεριφορα στις λακουβες.Επισης το συμφονυ εχει και δυο δισκοφρενα 1 μπρος ενα πισω,ενω το τζετ πισω εχει ταμπουρο.Διαλεγεις και παιρνεις.Οι διαφορες ειναι μικρες,και νομιζω δεν βλεπεις πολλα στον δρομο τζετ,διοτι νομιζω οτι και διαφημιστικα η εταιρεια δεν το εχει προωθησει.Κατα τα αλλα οτι σ αρεσει στο ματι.Απο μια ερευνα που ειχα κανει παλαιοτερα στα ανταλλακτικα του κινητηρα η ΣΥΜ ηταν 40 τοις εκατο φθηνοτερη της κυμκο στα 125-200 κυβικα που κοιταγα.
alexandrosgs
22/04/2020, 09:48
Με ελάχιστη διαφορά παίρνεις το υδρόψυκτο αντί του αερόψυκτου.
https://www.sym.gr/model/symphony-st-125i-l-c/
panosole
22/04/2020, 10:03
Τα ιδια χαρακτηριστικα εχουν σχεδον.Εχουν τον ιδιο κινητηρα,και οι διαφορες τους ειναι οτι το jet εχει τροχους 14 ιντσων,ενω το SYMPHONY 16 ιντσων,και το τζετ εχει σταθερα 2 φαναρια μπροστα που δεν περιστρεφονται με το τιμονι,ενω το συμφονυ,εχει ενα φαναρι που περιστρεφεται με το τιμονι.Λογω μικροτερων ελαστικων το τζετ θα εχει μεγαλυτερο χωρο κατω απο την σελλα,ενω το αλλο θα εχει καλυτερη συμπεριφορα στις λακουβες.Επισης το συμφονυ εχει και δυο δισκοφρενα 1 μπρος ενα πισω,ενω το τζετ πισω εχει ταμπουρο.Διαλεγεις και παιρνεις.Οι διαφορες ειναι μικρες,και νομιζω δεν βλεπεις πολλα στον δρομο τζετ,διοτι νομιζω οτι και διαφημιστικα η εταιρεια δεν το εχει προωθησει.Κατα τα αλλα οτι σ αρεσει στο ματι.Απο μια ερευνα που ειχα κανει παλαιοτερα στα ανταλλακτικα του κινητηρα η ΣΥΜ ηταν 40 τοις εκατο φθηνοτερη της κυμκο στα 125-200 κυβικα που κοιταγα.
Πολύ καλή ανάλυση. Ευχαριστώ πολύ.
panosole
22/04/2020, 10:07
Με ελάχιστη διαφορά παίρνεις το υδρόψυκτο αντί του αερόψυκτου.
https://www.sym.gr/model/symphony-st-125i-l-c/
Το ξέρω αλλά για τα κυβικά που ενδιαφέρομαι καθώς και για τις αποστάσεις θα ήθελα να το αποφυγω για να αποφύγω και τυχόν έξοδα επό ζήμιες σε ψυγεία, σωληνάκια κ.τ.λ
panavour
22/04/2020, 10:09
Το ξέρω αλλά για τα κυβικά που ενδιαφέρομαι καθώς και για τις αποστάσεις θα ήθελα να το αποφυγω για να αποφύγω και τυχόν έξοδα επό ζήμιες σε ψυγεία, σωληνάκια κ.τ.λ
και γω με εμπειρια αεροψυκτων σκουτερ σ αυτα τα κυβικα και με ανηλεή αστικη χρηση ,θεωρω υπερβολη την υδροψυξη σ αυτα τα κυβικα.
Εγώ έχω το Jet14 υδρόψυκτο και είμαι ευχαριστημένος πάντως, για τα λεφτά του. Αν θες να διαθέσεις περισσότερα, υπάρχουν πιο επώνυμες επιλογές.
Νομίζω δεν πολυκυκλοφορεί επειδή έχει σπορ λουκ, δεν έχει προωθηθεί αρκετά, και είναι σχετικά νέο μοντέλο. Προβλήματα δεν έχει.
Τυχερέ.Έχεις το προσωπικό σου Jet.
:lol:
Kepler Fun
22/04/2020, 18:25
Έχω το 200ρι από καινούργιο εδω και δυο χρόνια.
Μια χαρά μηχανάκι, σε πολύ καλή τιμή, με 9 ευρώ διανύει 150-170 χλμ μέσα στην πόλη.
Συμφωνώ ότι υδρόψυξη δεν χρειάζεται να πληρώσεις και να συντηρείς.
Μόνο αρνητικό σημείο η πίσω ανάρτηση που σπάει την μέση.
Αλλά αυτό το έχουν όλα τα σκουτεροειδή (το honda shi είναι ακόμα χειρότερο).
Ειχα παλιότερα το gts300 και έχουν αρκετοι γνωστοί gts και citycom τα 2 απο αυτα με καθημερινα 100 χλμ και πανω απο 80000 . Προχώρα άφοβα.
και αν το πάρεις καινούργιο ακολούθησε τα σερβις για την εγγύηση μετα μόνο λάδια βαλβολίνη και μπουζί βαση manual ιμάντα και μπίλιες αντέχουν πολύ περισσότερο που είναι και το κόστος στα σκούτερ.
panavour
22/04/2020, 19:21
Έχω το 200ρι από καινούργιο εδω και δυο χρόνια.
Μια χαρά μηχανάκι, σε πολύ καλή τιμή, με 9 ευρώ διανύει 150-170 χλμ μέσα στην πόλη.
Συμφωνώ ότι υδρόψυξη δεν χρειάζεται να πληρώσεις και να συντηρείς.
Μόνο αρνητικό σημείο η πίσω ανάρτηση που σπάει την μέση.
Αλλά αυτό το έχουν όλα τα σκουτεροειδή (το honda shi είναι ακόμα χειρότερο).
με τί τιμη λιτρου?
Kepler Fun
22/04/2020, 19:28
με τί τιμη λιτρου?
Χονδρικά μιλάω. Δεν το έχω αναλύσει λεπτομερώς.
Το μηχανάκι καίει κάτι παραπάνω από 4lt/100χλμ ως καινούργιο με 4.500χλμ στο κοντέρ και μικτή χρήση που περιλαμβάνει και Αττική Οδό πολλές φορές.
125cc θέλει ο άνθρωπος. Δε θα δει ποτέ πάνω από 3lt/100km.
Kepler Fun
23/04/2020, 11:08
125cc θέλει ο άνθρωπος. Δε θα δει ποτέ πάνω από 3lt/100km.
Εαν προτιμά αισθητά λιγότερη δύναμη για 1,5 ευρώ στα 100 χλμ, κανένα πρόβλημα.....
Εαν προτιμά αισθητά λιγότερη δύναμη για 1,5 ευρώ στα 100 χλμ, κανένα πρόβλημα.....
Κι εγώ το 200άρι θα προτιμούσα, αν έβγαινε υδρόψυκτο, αλλά ήταν πολύ συγκεκριμένος με τα 125cc, οπότε θεώρησα ότι κάποιο λόγο θα έχει.
Προσωπικά πάντως, δε νομίζω ότι έχει τόσο "αισθητά λιγότερη δύναμη" το υδρόψυκτο 125cc από το αερόψυκτο ~170cc .
Kepler Fun
23/04/2020, 13:16
Κι εγώ το 200άρι θα προτιμούσα, αν έβγαινε υδρόψυκτο, αλλά ήταν πολύ συγκεκριμένος με τα 125cc, οπότε θεώρησα ότι κάποιο λόγο θα έχει.
Προσωπικά πάντως, δε νομίζω ότι έχει τόσο "αισθητά λιγότερη δύναμη" το υδρόψυκτο 125cc από το αερόψυκτο ~170cc .
Η απάντησή μου αφορούσε το αερόψυκτο 125.
Για το υδρόψυκτο δεν έχω άποψη ούτε το έχω δοκιμάσει.
Το δικό μου πάντως για τα 169 κυβικά του και το κόστος αγοράς και χρήσης του το θεωρώ μια καλή επιλογή που θα πρέπει να εξετάσει ο σύντρο(χ)ος.
Η απάντησή μου αφορούσε το αερόψυκτο 125.
Για το υδρόψυκτο δεν έχω άποψη ούτε το έχω δοκιμάσει.
Ναι, έχεις δίκιο, δεν έβγαζε νόημα. Έκανα σύγκριση με το δικό μου.
Γενικά, θεωρώ ότι ένα 125 είναι υπεραρκετό αν κινείσαι αποκλειστικά στην Αθήνα και καθόλου σε ανοιχτούς, ελεύθερους δρόμους. Πχ η Συγγρού είναι κίνδυνος-θάνατος με μικρό μηχανάκι. Ένα 200άρι είναι μάλλον ιδανικό για πιο all-around χρήση, χωρίς να ξεφεύγει σε κόστη όπως τα μεγαλύτερα. Το "κακό", βέβαια, με τα "200" της SYM, είναι ότι δεν είναι 200cc.
contes di Zante
24/04/2020, 07:48
Πήρα το https://www.sym.gr/model/symphony-sr-125i-abs/ στη γυναίκα πέρυσι. Ο λόγος που το πήραμε ήταν καθαρά οικονομικός λόγω χαμηλής τιμής και άτοκης χρηματοδότησης. Είχε το προηγούμενο μοντέλο του 2011 με καρμπυρατέρ, δεν μπορώ να πώ ότι βγήκε αξιόπιστο αφού στα 7 χρόνια άρχισε να ζητάει. Κόμπλερ μίζας, δαγκάνα φρένου δεν έπαιρνε μπροστά το πρωί που είχε υγρασία....
Γεια σας ομάδα. Θα ήθελα την γνωμη σας για τα sym σκούτερ. Θέλω να αγοράσω ενα 125 για τις καθημερινές ανάγκες μου. Να πάρω sym ή να στραφώ προς τα kymco? Θέλω να ειναι αεροψυκτο και με δυνατότητα και για 2o αναβάτη και η γι αυτό δεν κοιτάζω προς τα honda.
Λοιπόν?
εχω απο το 2013 το symphony s 125,εχει 13500χλμ,λιγα μεν αλλα καθημερινα δουλευει,εχθες αλλαξα ρελε μιζας (9euro)και πριν κανα χρονο τον διακοτη της μηχανης(45euro γνησιο) επισης μπαταρια αλλαξα εχθες γιατι την φορτισα στον φορτιστη στο max και κοντεψα να καψω το σπιτι.
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για σκουτερ με budget εως 2200 για μετακινησεις εντός Αθήνας. Ηθελα να ρωτήσω τι διαφορα εχουν τα sym sr,st,jet14 σε αεροψυκτα 125 ολα και σε υδροψυκτα τα st και jet14;
Πιο αξιζει πιο πολυ για αυτα που προσφέρει στα χρηματα του