View Full Version : Προσωπική εμπειρία με το BMW G 310 R
Θα ήθελα προσωπικές απόψεις από κάποιον κάτοχο της μηχανής
Fortigatzis
05/05/2020, 16:35
Καλησπέρα φίλε. Χριστός Ανέστη. Τελικά ποιο εργαλείο θα πάρεις;είδα ότι έχεις ανοίξει και άλλο σχετικό θέμα γι'αυτο
Φίλε καλησπέρα αληθώς Ανέστη...Ναι έχω ανοίξει και άλλο θέμα σχετικά με την αγορά τουg 310 r ή τού Kawasaki z 400.Το kawasaki όμως τό είδα από κοντά έκατσα πάνω και έχω μια άποψη πλέον... δυστυχώς στο Ηράκλειο δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με το bmw....το Kawasaki είναι ωραίο ναι μεν αλλά η bmw είναι έρωτας... απωθημένο...το κακό είναι ότι δεν μπορώ να δώ από κοντά την bmw για αυτό θέλω πληροφορίες προτιμότερα από κάποιον κάτοχο της...που θα μπορεί να μου λύσει κάποιες απορίες.. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!
Fortigatzis
05/05/2020, 21:24
Παρακαλώ φίλε μου. Σου εύχομαι υγεία και ασφαλείς διαδρομές οποια και να είναι η επιλογή σου. Εγώ προτιμώ πάντως την νταλίκα μου
Εγώ προτιμώ πάντως την νταλίκα μου
Α! varadero εχεις κι εσυ? :lol:
Fortigatzis
05/05/2020, 22:54
Ακριβώς Mikes. Hondara μόνο. Τι να μας πουν τώρα οι κύριοι αυγολέμονοι με μπεμπούλες και kawasakia!!!
Ακριβώς Mikes. Hondara μόνο. Τι να μας πουν τώρα οι κύριοι αυγολέμονοι με μπεμπούλες και kawasakia!!!
ε νταξ, τα παραλες λιγο... ολα τα μηχανακια εχουν τα χουγια τους αλλα σε γενικες γραμμες καλα ειναι ολα! το οτι καποιος γουσταρει μια συγκεκριμενη
μαρκα δε τον κανει ουτε ανωτερο, ουτε κατωτερο απο καποιον που γουσταρει καποια αλλη.. και σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερος καποιος με ολοκαινουριο
πχ agusta brutale απο εμενα πχ που εχω ενα παλιο ταπεινο cbf 500.. αλλα ουτε κι εγω απο αυτον.. οπως κι εσυ με το varadero δεν εισαι ανωτερος απο καποιον
με wolf 250 επειδη κουμανταρεις τα 4πλασια κυβικα και τα διπλα κιλα.. τον μηχανοβιο δεν το κανει το μηχανακι.. η ψυχη τον κανει.. ακομα και με 50αρι καποιος
αμα δε κατεβαινει απο τη σελα και αρνειται πεισματικα να καβαλησει οτιδηποτε μηχανοκινητο εχει πανω απο 2 ροδες, μηχανοβιος ειναι.. ασχετα απ'το ποσο μακρυα
μπορει να παει με το μεσο που διαθετει.. το μηχανακι ειναι μεσο για να κανουμε τη καβλα μας, και οχι προεκταση της μαγκιας μας.. :beer:
DRAKONET
06/05/2020, 00:17
ε νταξ, τα παραλες λιγο... ολα τα μηχανακια εχουν τα χουγια τους αλλα σε γενικες γραμμες καλα ειναι ολα! το οτι καποιος γουσταρει μια συγκεκριμενη
μαρκα δε τον κανει ουτε ανωτερο, ουτε κατωτερο απο καποιον που γουσταρει καποια αλλη.. και σε καμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερος καποιος με ολοκαινουριο
πχ agusta brutale απο εμενα πχ που εχω ενα παλιο ταπεινο cbf 500.. αλλα ουτε κι εγω απο αυτον.. οπως κι εσυ με το varadero δεν εισαι ανωτερος απο καποιον
με wolf 250 επειδη κουμανταρεις τα 4πλασια κυβικα και τα διπλα κιλα.. τον μηχανοβιο δεν το κανει το μηχανακι.. η ψυχη τον κανει.. ακομα και με 50αρι καποιος
αμα δε κατεβαινει απο τη σελα και αρνειται πεισματικα να καβαλησει οτιδηποτε μηχανοκινητο εχει πανω απο 2 ροδες, μηχανοβιος ειναι.. ασχετα απ'το ποσο μακρυα
μπορει να παει με το μεσο που διαθετει.. το μηχανακι ειναι μεσο για να κανουμε τη καβλα μας, και οχι προεκταση της μαγκιας μας.. :beer:
Πολυ σωστος...αγαπαμε την φιλοσοφια της μοτοσυκλετας....την αδρεναλινη και την ελευθερια που δινει ειτε στο παπι ειτε στο SS
johnnybond
06/05/2020, 13:15
Έχει αυτή στο Γάζι η οποία φαίνεται και υποτίθεται να είναι ναι σαν καινούργια..
https://www.car.gr/23797350-bmw-g-310-r
Εγώ θα έριχνα μια ματιά..
Παιδιά κάτι ακόμα.... Ξέρεις κάνεις αν η Bmw mottorad έχει στον εξοπλισμό τής προστατευτικά αναβάτη(πλάτης, γοφών, μέσης, γόνατος, αγκώνα κτλ)?Αν όχι, ξέρετε κανένα αξιόπιστο σάιτ που θά βρώ όλα αυτά και καλής ποιότητας εννοώ πράγματα?
DRAKONET
07/05/2020, 14:03
Φίλε καλησπέρα αληθώς Ανέστη...Ναι έχω ανοίξει και άλλο θέμα σχετικά με την αγορά τουg 310 r ή τού Kawasaki z 400.Το kawasaki όμως τό είδα από κοντά έκατσα πάνω και έχω μια άποψη πλέον... δυστυχώς στο Ηράκλειο δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με το bmw....το Kawasaki είναι ωραίο ναι μεν αλλά η bmw είναι έρωτας... απωθημένο...το κακό είναι ότι δεν μπορώ να δώ από κοντά την bmw για αυτό θέλω πληροφορίες προτιμότερα από κάποιον κάτοχο της...που θα μπορεί να μου λύσει κάποιες απορίες.. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!
Να αφησεις το bmw...προχειρα ψαξε και θα δεις απο ξενα φορουμ οτι δεν ειναι και πολυ ευχαριστημενοι...απο κιβωτιο και απο φρενα και γι'αυτο εκαναν ανακληση.....καθως επισης ανακλιση εκαναν παλι γιατι εσπαγε η συνδεση του πλαισιου με το σταντ!
Επισης off the record....το πισω αμορτισερ ειναι τοποθετημενο κοντα στην εξατμιση....με αποτελεσμα να μαλακωνει αρκετα το ηδη μαλακο αμορτισερ κανοντας ειδικα με 2 ατομα να κοπαναει καταπονωντας πλαισιο και ψαλιδι......θα το ελεγα και επικινδυνο !
Σοβαρά τώρα σε τέτοιο σημείο?
Πες ότι βγάζουμε τελείως το bmw... Τί θα έλεγες... Kawasaki Z 400 ή Yamaha mt 03?
DRAKONET
07/05/2020, 21:15
Πες ότι βγάζουμε τελείως το bmw... Τί θα έλεγες... Kawasaki Z 400 ή Yamaha mt 03?
Ξεκαθαρα το kawasaki !
Πιο δυνατο...πιο ροπατο (σχεδον 10 nm περισσοτερο)....επισης αν θυμαμε καλα εχει μοχλικο στην πισω αναρτηση
που δεν εχει το γιαμαχα.
Φρενα μεγαλυτερη δισκοπλακα εμπρος το καβασακι.....και πισω εχει διπιστονη δαγκανα....ενω το γιαμαχα εχει μονη.
Στα πιο δευτερα....λεντ φλας το γιαμαχα.....αλογονου το καβασακι.
0-100 πιο γρηγορο το καβα (ακομη και απο το duke 390).....100-0 καλυτερα φρενα το καβα.
Εαν εχεις τα χρηματα...για εμενα ειναι δικαιολογημενα τα πιο πολλα που εχει το καβα αλλωστε
η οικογενεια Ζ.... εχει γραψει ιστορια !
Φίλε μου ήσουν κατατοπιστικός και πολύ πειστικός όσο αφορά το Kawasaki...δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε πολύ και όταν έκατσα πάνω ακόμη περισσότερο.επισης το πράσινο είναι πανέμορφο και ανώτερο του Yamaha.. Αλλά και το Yamaha δεν το λες αμελητέα ποσότητα... Αλλά Είσαι φουλ z απ'ότι κατάλαβα...Το βάζεις πρώτο από όλα στην κατηγορία του?
DRAKONET
07/05/2020, 22:55
[QUOTE=dimrap;3047654]Φίλε μου ήσουν κατατοπιστικός και πολύ πειστικός όσο αφορά το Kawasaki...δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε πολύ και όταν έκατσα πάνω ακόμη περισσότερο.επισης το πράσινο είναι πανέμορφο και ανώτερο του Yamaha.. Αλλά και το Yamaha δεν το λες αμελητέα ποσότητα... Αλλά Είσαι φουλ z απ'ότι κατάλαβα...Το βάζεις πρώτο από όλα στην κατηγορία του?[/QUOTE
Εκ των πραγματων το τι πρεσβευει το καθενα....το Ζ ειναι πασπαρτου αναμεσα σε ΜΤ και ΚΤΜ... τοΚΤΜ ειναι πιο πολυ play bike για να το ανοιξεις να το στριψεις...να το φρεναρεις!
Αλλα ποσοι απο εμας το παμε τεζα..και που μπορεις να το πας με τους κωλοδρομους!
Γι' αυθτο λοιπον λεω το Ζ.... τα κανει ολα και καλα !
Πάμε τώρα στα κράνη... για οποιαδήποτε μηχανή θέλουμε ένα πολύ ποιοτικό καί γερό κράνος ειδικά και σαν άπειροι.. υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες και σάιτ στις οποίες μπορούμε να βασιστούμε για κάτι τέτοιο? Ασχέτως αν δεν πάρεις την bmw που λέγαμε,θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε την mottorad για κάτι τέτοιο, ενδείκνυται?
doctor_john
08/05/2020, 14:28
Aν ψάξεις για μη ποιοτικό και μη γερό κράνος θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο ;)
Ίσως είναι ακριβά λόγο ετικέτας τα mottorad, στην τελική όμως ότι σου αρέσει πρέπει να πάρεις
και θα δεις αν σε βολεύει. Υπάρχουν τεστ για σχεδόν κάθε μοντέλο.
Αναφέρω την mottorad ως παράδειγμα ως προς την ενδεχόμενη ποιότητα της... εκτός αυτής εσύ ας πούμε πού σε προτείνεις να απευθυνθεί ένας νέος οδηγός?(σάιτ και εταιρείες μιλάμε)!
doctor_john
08/05/2020, 16:12
Kοιτάζω σε μεγάλα καταστήματα εξωτερικού που έχουν εύκολη πλοήγηση, στοιχεία κ.λπ.
Όταν αποφασίσω κάνω μια αναζήτηση με το μοντέλο και την λέξη κράνος και το βρίσκω εδώ
συγκρίνω τιμές και συνεχίζω.
Μπορείς να δεις διάφορες εταιρείες, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, το σχήμα που έχει δεί ότι τον βολεύει,
τα χαρακτηριστικά που θέλει, την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται.
Τώρα είσαι ακόμα στην αρχή, κοίταξε σε μεγάλα καταστήματα να δεις τι σου αρέσει και βάλε λινκ
να σου πούμε μια γνώμη. Αν αρχίσουμε να σου προτείνουμε θα χαθεί χρόνος και θα κουραστείς
χωρίς να κερδίζεις κάτι. Με αναφορές σε κάποια που σου αρέσουν θα είναι πολύ ευκολότερο.
Η kawasaki μου είπε ότι δεν έχει κράνη σαν αντιπροσωπεία αλλά συνεργάζεται με πολλές όπως η Νόλαν ας πούμε τι πιστεύεις για τα Νόλαν κράνη?
nikonian
08/05/2020, 16:57
Αχχ αυτά τα απωθημένα. Τελικά οτιδήποτε ακριβό, είτε αξίζει είτε όχι, σε πολλούς δημιουργεί απωθημένα.
Μπαίνεις σε δίλημμα μεταξύ:
α) Kawasaki μια εταιρία που μας έχει δώσει απίστευτα μηχανάκια που όσοι δεν τα καβαλήσαμε σίγουρα τα ονειρευτήκαμε (μέχρι και νόσο Kawasaki έβγαλαν)
και
β) ΒΜW μια εταιρεία που μέχρι το 2004 έβγαζε αξιόπιστα μηχανάκια για συνταξιούχους και όταν το 2004 ανακάλυψε την ιπποδύναμη, βγήκε απολογούμενος ο πρόεδρος της εταιρείας και δήλωσε δημόσια ότι η ζήτηση για τα νέα μοντέλα είναι τόσο αυξημένη που δεν προλαβαίνει να γίνει quality control.
giorgosb
08/05/2020, 17:00
Γιατί ψάχνεις με βάση την αντιπροσωπεία; Έψαξες καθόλου στο ιντερνετ; Εννοώ γκούγκλαρε απλά "κράνη μοτό" πχ. Με βάση το μπάτζετ σου, επέλεξε κάποια που σου αρέσουν
Κάνω έρευνα αγοράς καθημερινά και με έχει κουράσει λίγο όλο αυτό το ψάξιμο... επειδή θά τά αγοράσω όλα μαζί καί θέλω μια φορά να τα πάρω θα προτιμούσα όλα μαζί από μια αντιπροσωπεία να μου έρθουν και εκπτωτικά παρά για 10 πράγμα να αγοράσω από 30 διαφορετικές εταιρείες... Έτσι δεν είναι?
giorgosb
08/05/2020, 17:45
Θα ήταν βολικό έτσι, αλλά δεν είναι ηλεκτρικές συσκευές σπιτιού, να τα πάρεις όλα από ένα πολυκατάστημα. Πάρε το μηχανάκι σου από την αντιπροσωπεία και για τα υπόλοιπα υπάρχουν 4-5 γνωστά μαγαζιά στην Αθήνα με εξοπλισμό και αξεσουάρ μοτό που σίγουρα θα βρεις ότι χρειάζεσαι.
DRAKONET
09/05/2020, 14:16
Nα ξερεις οτι δεις και σου αρεσει σαν κρανος...οταν το δοκιμασεις μπορεις να μην σου ''κανει'' σε αισθηση....καμμια φορα μπορει να νιωσεις
οτι ''πνιγεσαι'' !
Πρεπει να σου βγαζει καλη αισθηση ασφαλειας και να νοιωθεις ανετος σαν κομματι απο 'σενα....αυτο θα ειναι το τελειο ασχετα την μαρκα !
Συμφωνώ απόλυτα αν το δοκιμάσεις δεν πρέπει να το πάρεις....
Fortigatzis
09/05/2020, 21:19
Κατά την άποψη μου dimrap μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα κράνος των 50 ευρώ ή και μεταχειρισμένο ακόμη.Οπως και μεταχειρισμένα ρούχα για μηχανή.Μην ξοδέψεις μεγάλο ποσό ειδικά αν δεν πας συχνά εκδρομές.εχει και στα Lidl πανφθηνα και σούπερ και είσαι ένας τέλειος αναβάτης , άρχοντας σε λέω!!!
Όσο έκπτωση και να σου κάνει η BMW για προιόντα της έχεις δει καθόλου τις τιμές τους;Παίζει δηλαδή κράνος-μπουφάν-παντελόνι-μπότες να αφήσεις και μισό νεφρό που λένε.
Fortigatzis
09/05/2020, 22:40
Πες τα ρε katsar .o dimrap είναι ικανός να πουλήσεις το μισό νεφρό του για εξοπλισμό και το άλλο μισό για iPhone
Δικαίωμα του αν τα έχει .Εγώ μια ερώτηση έκανα μόνο.
Katsar συμφωνώ απόλυτα για bmw μην σου πώ και εγκεφαλικό μαζί.. πάμε τώρα στα της Kawasaki? Πώς είναι η συντήρηση της συγκεκριμένης εταιρείας και ειδικά του 400 ξέρουμε?
Υπάρχει και το 390 Andenture.
Εγώ θέλω απάντηση για αυτό που ρώτησα παραπάνω
Fortigatzis
10/05/2020, 13:35
Οπότε dimrap διαφωνείς μαζί μου;
Παιδιά κάτι άσχετο... Ως προσωρινή οικονομική λύση, για μέσα στην πόλη μετακίνηση (Ηράκλειο) βρήκα ένα sym sb wolf 250Ni στα 1.500€.Μου άρεσε σε μαύρο και παρά πολύ σαν στυλ... Είναι αξιόπιστα γενικά αυτά?
Katsar γιατί γέλια φίλε? Τί σημαίνει αυτή η αντίδραση?
Παιδιά κάτι άσχετο... Ως προσωρινή οικονομική λύση, για μέσα στην πόλη μετακίνηση (Ηράκλειο) βρήκα ένα sym sb wolf 250Ni στα 1.500€.Μου άρεσε σε μαύρο και παρά πολύ σαν στυλ... Είναι αξιόπιστα γενικά αυτά?
απ'ολες τις συζητησεις που εχουν γινει εδω μεσα για το συγκεκριμενο, το συμπερασμα που βγαινει ειναι πως ειναι εξαιρετικο μηχανακι για τα λεφτα του, απο τα καλυτερα value for money της αγορας.. γενικα η sym με τα wolf και τα σκουτερ της εχει κανει παρα πολυ καλη δουλεια... με τα παπια της τα σκατωσε λιγουλακι... τωρα αναμενουμε να δουμε τι γινεται και με το παπιοπιστολο που εχει βγαλει το 185..
Katsar γιατί γέλια φίλε? Τί σημαίνει αυτή η αντίδραση?
μη τους συμμεριζεσαι... εδω μεσα πολλοι οτιδηποτε δεν ειναι made in japan το χλευαζουν...
που να δεις εγω κραξιμο που εφαγα οταν τολμησα να γραψω οτι σκεφτομαι την αγορα benelli 302.. :p
Μου φάνηκε πάντως φοβερή αυτή η μικρή μοτοσυκλέτα...Να το τολμήσω λες?
o_gavros
15/05/2020, 17:36
ρε συ dimrap, δε γράφεις στο μαρι κλερ ρε λεβέντη,λίγο έλεος να πούμε.
ρωτάς κατα ριπάς δεξια κι αριστερά (και απαιτείς κιολας), χωρίς νομίζω να δίνεις σημασία σε όσους μπαίνουν στον κόπο να σου απαντήσουν.
ε λογικό είναι κάπου να καταντάει αστείο αυτό.
όλα μασημένα τα περιμένεις.
Κάνε λίγο κράττει με τις ερωτήσεις, ξεκίνα να αξιολογείς όσα σου έχουν απαντήσει και ξεκούνα πηγαίνοντας να δοκιμάσεις.
mikes amigo δεν χλευάζω κανέναν και τίποτα.Το χαμόγελο δεν πήγαινε στο ΣΥΜ.
Αν διαβάσεις το τι γράφτηκε εδώ και στα νήμα με τα κράνη του παιδιού ίσως χαμογελάσεις και εσύ λίγο :wave2:
mikes amigo δεν χλευάζω κανέναν και τίποτα.Το χαμόγελο δεν πήγαινε στο ΣΥΜ.
Αν διαβάσεις το τι γράφτηκε εδώ και στα νήμα με τα κράνη του παιδιού ίσως χαμογελάσεις και εσύ λίγο :wave2:
τα εχω διαβασει και τα δυο θεματα, και αυτο που καταλαβα ειναι οτι εχουμε να κανουμε με εναν νεο απειρο και ασχετο που
εχει παρασυρθει απο εντυπωσιακες φανφαρες... οσο "κουφα" μας φαινονται εμας αυτα που γραφει αλλο τοσο "φυσιολογικα"
φαινονται σε εκεινον.. αμα τον καθοδηγησουμε σωστα, στο τελος θα προσγειωθει στη πραγματικοτητα και θα κανει τις
καλυτερες δυνατες αγορες.. :beer:
Λοιπόν παιδιά... θέλω να πω τα εξής: Δεδομένου ότι είμαι άσχετος και άπειρος όπως λέτε φυσικό είναι να θέλω κάποια καθοδήγηση σε πολλά πράγματα.. στο συγκεκριμένο λοιπόν για μια μηχανή που θέλω μελλοντικά να αποκτήσω...δεν είπα ότι έχω λεφτά να την πάρω αύριο.. κάνω μία έρευνα αγοράς γενικότερα από τώρα δεδομένου ότι είμαι άσχετος και πιστεύω ότι καλά κάνω..και όλοι με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό... έχω πολλές απορίες και πολλά θέματα να λύσω στο συγκεκριμένο κομματι που αν μπορούσα θα άνοιγα 30 θέματα και όχι 1 και 2...Αν τό έκανα όμως πάλι μαλακα θα με λέγατε... Είπα παραπάνω για παράδειγμα για ένα sym που είδα χθες μεταχειρισμένο και μου άρεσε πολύ και ζήτησα γνώμες... χαίρομαι πού σας ψυχαγωγω αλλά τόσο αστείο ήταν πια? Δηλαδή αν άνοιγα άλλο θέμα χωριστά για να ρωτήσω για το sym θα με κράζατε... Τό είδα ως μία καλή οικονομική λύση μέχρι να αποκτήσω το μηχανάκι που θέλω...Να πειραματίστω λίγο σε αυτό καί νά αποκτήσω την απαραίτητη εμπειρία τουλάχιστον..Να ξέρετε ότι ότι ρωτάω το ρωτάω σοβαρά και περιμένω απάντηση...
o_gavros
15/05/2020, 21:59
Ψάχνεις απαντήσεις σε κάθε ερώτηση σου περιμένοντας να καλύψεις τα πάντα, στη θεωρία.
Υπάρχει όμως και ένα πρακτικό κατώφλι που αν δε το πατήσεις, ώστε να αποκτήσεις ένα έστω κάποιο σημείο αναφοράς, οι ερωτήσεις που σου γεννούνται εκθετικά θα αρχίσουν να φλερτάρουν (sic) με το αστείο (και όχι το καλώς εννοούμενα αστείο).
Αφού σου αρέσει και εφ' όσον είναι σε καλή κατάσταση, πάρε το Wolf. Ομορφούλι, σχετικά χαμηλή τιμή και φαίνεται πως είναι αξιόπιστο. Κάποιος έχει γράψει εδώ μέσα αρκετά αναλυτικά για δαύτο ( ο TsoliasGR; ). Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις και αν αργότερα θελήσεις να πάρεις κάτι άλλο δε θα χάσεις πολλά στη μεταπώληση.