View Full Version : Ξυλοδαρμός δικυκλιστή από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.
Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι είστε σε φανάρι κόκκινο σταματημένοι και ακουτε αυτοκίνητο να φρενάρει απότομα από πίσω σας και με τα λάστιχα να ουρλιάζουν δεν θα καρφώσετε πρώτη να φύγετε;
Καθρέφτες είχα. Έχω ακόμα και στο ποδήλατο μου. Λόγω κούρασης όμως και αμέλειας δεν τους κοίταξα.
Οχι δεν καρφωνουμε καμμια 1η και ξεκιναμε γιατι στο περιστατικο που περιγραφεις δεν θα ειχες προλαβει να καταλαβεις απειλη. Και επειδη πας για Full House σου λεω οτι τα εσφαξες ολα τα φαναρια σε εκεινη την ευθεια και απλα σε αντιληφθηκαν σε αυτα τα 2.
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:40
Έκανα λάθος και τιμωρηθηκα. Αλλά αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι υπάρχουν τα κατά συνθήκη λάθη που γίνονται βάση λογικής. Πχ Δηλαδή αν στέκεσαι σε ένα φανάρι και φυσάει και έχει από πάνω σου έναν επικυνδινο ευκάλυπτο που τα κλαδιά του αντέχουν δεν αντέχουν θα αναγκαστείς να το σφαξεος το κόκκινο. Το να περιμένεις στο φανάρι είναι σαν να τζογαρεις.
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:42
Οχι δεν καρφωνουμε καμμια 1η και ξεκιναμε γιατι στο περιστατικο που περιγραφεις δεν θα ειχες προλαβει να καταλαβεις απειλη. Και για να σου κανω επειδη πας για Full House σου λεω οτι τα εσφαξες ολα τα φαναρια σε εκεινη την ευθεια και απλα σε αντιληφθηκαν σε αυτα τα 2.
Μολις είχα ξεκινήσει. 50 μέτρα πριν.
Πάω για Full House; Δηλαδή;
AUFGEBRACHT
02/05/2020, 12:46
Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι είστε σε φανάρι κόκκινο σταματημένοι και ακουτε αυτοκίνητο να φρενάρει απότομα από πίσω σας και με τα λάστιχα να ουρλιάζουν δεν θα καρφώσετε πρώτη να φύγετε;
Μου έχει τύχει πολλές φορές... το πρώτο που κάνω αυτόματα είναι να ελέγξω καθρέφτες... άλλη φορά ήταν τόσο γρήγορο και απότομο, που όχι καθρέφτες δεν προλάβαινα να κοιτάξω, απλά προετοιμάστηκα ψυχολογικά ότι με τράκαραν και που θα καταλήξω, ευτυχώς όμως ο κάγκουρας σταμάτησε εγκαίρως...
Πριν είχαμε πιάσει μονότερμα τον g_m λόγω επαγγέλματος, τώρα πιάσαμε εσένα, μη θεωρήσεις ότι έχουμε προσωπικά μαζί σου φίλτατε, απλά "πιανόμαστε" από αυτά που γράφεις... αναφέρεις ότι άκουσε πίσω σου παντιλίκια, κι από φόβο μην σε χτυπήσει έσφαξες το κόκκινο... κι ότι ο δρόμος ήταν άδειος, ήταν εντελώς ακίνδυνο, αλλά ξεκίνησες και με προσοχή παρ΄όλα αυτά... το ένα αναιρεί το άλλο... παραπάνω λες ότι από κούραση δεν κοίταξες καθρέφτες... άρα είχες μια υποκειμενική αίσθηση ότι κινδύνευες, και ποτέ δεν είχες αυτό που λέμε situational awareness, συγχώρεσέ μου την αγγλικούρα αλλά δε μου έρχεται τώρα ο ελληνικός όρος... μπορεί το αμάξι να ήταν πίσω σου 300-400 μέτρα κι εσύ θεώρησες ότι κινδυνεύεις εκείνη τη στιγμή, χωρίς αυτό απαραίτητα να συνέβαινε...
Έκανα λάθος και τιμωρηθηκα. Αλλά αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι υπάρχουν τα κατά συνθήκη λάθη που γίνονται βάση λογικής. Πχ Δηλαδή αν στέκεσαι σε ένα φανάρι και φυσάει και έχει από πάνω σου έναν επικυνδινο ευκάλυπτο που τα κλαδιά του αντέχουν δεν αντέχουν θα αναγκαστείς να το σφαξεος το κόκκινο. Το να περιμένεις στο φανάρι είναι σαν να τζογαρεις.
Δεκτο...
Αλλα αν σε σταματησε περιπολικο... τους εξηγησες οτι εφαγες 2 φαναρια γιατι καποιος μαλακας που εκανε παντηλικια νομιζες θα σε ετρωγε...και την γλυτωσες μονο με 1000 ενω τους ελεγες και μαλακες ουσιαστικα...τοτε μαλλον με λιγα την γλυτωσες γιατι το τμημα Αμπελοκηπων ειναι στα 100μ απο εκει
mia_zoi_kawa
02/05/2020, 12:52
Μου έχει τύχει πολλές φορές... το πρώτο που κάνω αυτόματα είναι να ελέγξω καθρέφτες... άλλη φορά ήταν τόσο γρήγορο και απότομο, που όχι καθρέφτες δεν προλάβαινα να κοιτάξω, απλά προετοιμάστηκα ψυχολογικά ότι με τράκαραν και που θα καταλήξω, ευτυχώς όμως ο κάγκουρας σταμάτησε εγκαίρως...
Πριν είχαμε πιάσει μονότερμα τον g_m λόγω επαγγέλματος, τώρα πιάσαμε εσένα, μη θεωρήσεις ότι έχουμε προσωπικά μαζί σου φίλτατε, απλά "πιανόμαστε" από αυτά που γράφεις... αναφέρεις ότι άκουσε πίσω σου παντιλίκια, κι από φόβο μην σε χτυπήσει έσφαξες το κόκκινο... κι ότι ο δρόμος ήταν άδειος, ήταν εντελώς ακίνδυνο, αλλά ξεκίνησες και με προσοχή παρ΄όλα αυτά... το ένα αναιρεί το άλλο... παραπάνω λες ότι από κούραση δεν κοίταξες καθρέφτες... άρα είχες μια υποκειμενική αίσθηση ότι κινδύνευες, και ποτέ δεν είχες αυτό που λέμε situational awareness, συγχώρεσέ μου την αγγλικούρα αλλά δε μου έρχεται τώρα ο ελληνικός όρος... μπορεί το αμάξι να ήταν πίσω σου 300-400 μέτρα κι εσύ θεώρησες ότι κινδυνεύεις εκείνη τη στιγμή, χωρίς αυτό απαραίτητα να συνέβαινε...
Για το situational awareness συμφωνώ. Ειχα να οδηγήσω καιρο, ήμουν κουρασμένος, ποναγα, κρυωνα νύχτα βροχή όλα αυτά με έκανα να αμελησω να κοιτάξω τον καθρεφτη
panavour
02/05/2020, 12:59
Σε ολους μπορει να συμβει αυτο που περιεγραψες,οι αστυνομικοι καλως σε εγραψαν βασει του γραμματος του νομου,δεν επρεπε να σε βρισουν ομως.Σ αυτες τις περιπτωσεις ΑΝ ΔΕΝ εισαι δικαστης,αστυνομικος,δικηγορος,ή ο μποντυμπιλντερας μπραβος στο you tube,καλον ειναι με ψυχραιμια και νηφαλιοτητα να εξηγεις την θεση σου.
λαθη και παραβασεις κανουμε ολοι
η πιο αποδοτικη ατακα ειναι ''ναι παιδια εχετε δικιο'' ειδικα οταν εχουν
οι αστηρικτες δικαιολογιες εκνευριζουν
οι υποδειξεις ακομα περισοοτερο
κυκλοφορουν αστυνομικοι αγενεις και κομπλεξικοι αλλα στατιστικα ειναι οι λιγοτεροι
προσωπικα οπου εχω πετυχει τετοιον τον μαζευει ο συναδελφος του γιατι τον ξερει
Επειδή κανένας σοβαρός, μορφωμένος, σκεπτόμενος άνθρωπος δε θα πήγαινε ποτέ εθελοντικά να γίνει στρατιώτης. Ορίστε το δεδομένο και το επιχείρημα.
Όχι, ο στρατός ΔΕΝ είναι μικρογραφία της κοινωνίας, επειδή εκεί βρίσκεις ΜΟΝΟ ανθρώπους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μικρογραφία της κοινωνίας είναι τα σύνολα που έχουν προκύψει από τυχαίο δείγμα. Εκτός αν μιλάς για τους φαντάρους. Τότε ναι, είναι μικρογραφία της κοινωνίας ο στρατός.
Να ξέρεις όμως ότι τα χειρότερα καψόνια στο στρατό δεν τα κάνουν οι καραβανάδες
αλλά οι παλιοί φαντάροι
Ας μην πω και τίποτε άλλο για τηλέφωνα που πέφτουν
και βγαίνουν αυτοί έξω κι εσύ μένεις μέσα
Συνεργατικά λειτουργούν λοιπόν
:cool:
Α και πουσαι
Γι άνοιξε ψιλικατζίδικο να δεις τι εύκολο είναι
:cool:
Στην επιβίωση δεν υπάρχει ντροπή
από την εξασφαλισμένη επιβίωση και ΜΕΤΑ αρχίζει η ξεφτίλα
Vstrommer71
02/05/2020, 15:47
Απο το 2007 που μπηκα αστυνομία τα περιπολικα το βραδυ κινουνται με αναμμενους φαρους. Βαση διαταγης αυτο. Για λογους αποτρεπτικους ωστε εσυ που θες να σφαξεις το κοκκινο να το ξανασκεφτεις. Τωρα εσυ δεν ειχες ουτε καθρεφτες να υποθεσω(δεν το θυμαμαι αν το ανεφερες) οποτε αστο...
Συχνά πυκνά και την ημέρα με φάρους αναμμένους γιατί αρκετοί βιάζονται να σχολάσουν.Να τα λέμε κι αυτά;)
Συχνά πυκνά και την ημέρα με φάρους αναμμένους γιατί αρκετοί βιάζονται να σχολάσουν.Να τα λέμε κι αυτά;)
Ε καλα...το γνωστο ρητο ...Ο Θεος να σε φυλαει δεν βγηκε τυχαια.
Ομως για να εισαι δικαιος...οτιδηποτε εχει φαρο στο Δημοσιο οταν ειναι να σχολασει...γινεται ντισκοτεκ.
Ασθενοφορα Δημοσιου και Ιδιωτικου
Πυροσβεστικη
Εχω δει και Security Φυλαξης με Skoda City Go και πρασινο φαρο να βαραει κορνες. Μιλαμε για γελιο δακρυων
wthanasis
02/05/2020, 17:07
Απολογισμός:
1)Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάποια εξουσία στα χέρια τους την καπηλεύονται(αστυνομικοί, δικαστικοί κτλ)
2)Οι περισσότεροι ταξιτζήδες είναι ξερόλες και δεν βγάζουν φλας
3) οι περισσότεροι γιατροί παίρνουν φακελάκι
4) οι περισσότεροι μηχανικοί είναι λαμόγια και θέλουν να σε γδύσουν
5) οι περισσότερες ιερόδουλες αμοίβονται ( εξαιρούνται οι πόντιες) :D
Τώρα λοιπόν που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά τα μυστικά ετών και πέσαμε από τα σύννεφα τι θα κάνουμε ????
panavour
02/05/2020, 17:12
Απολογισμός:
1)Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάποια εξουσία στα χέρια τους την καπηλεύονται(αστυνομικοί, δικαστικοί κτλ)
2)Οι περισσότεροι ταξιτζήδες είναι ξερόλες και δεν βγάζουν φλας
3) οι περισσότεροι γιατροί παίρνουν φακελάκι
4) οι περισσότεροι μηχανικοί είναι λαμόγια και θέλουν να σε γδύσουν
5) οι περισσότερες ιερόδουλες αμοίβονται ( εξαιρούνται οι πόντιες) :D
Τώρα λοιπόν που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά τα μυστικά ετών και πέσαμε από τα σύννεφα τι θα κάνουμε ????
ΑΝ δεν εχουμε αλεξιπτωτο και δεν σκοτωθουμε ,θα πρεπει να εχουμε φακελλακι για το νοσοκομειο γιατι ολοι οι γιατροι τα παιρνουν
tzimidis
02/05/2020, 17:13
Κι όμως με έχουν σταματήσει για έλεγχο και βρέθηκαν στη μπαγκαζιερα 2 ζευγάρια γάντια, μπαλακλαβα, σκούφο, κατσαβίδι, φακός, σουγιας-πολυεργαλειο, και ένα ψιλοπαρανομο στυλό Laser.
Ολα αυτά τα έχω μόνιμα μέσα.
Μόνο κάτω δεν με ξάπλωσανε, hit the floor motherfucker κι ετσι.
Κατάφερα και τους έπεισα ότι δεν είμαι τρομοκράτης όταν τους έδειξα τις κρεμασμένες σακούλες στο τιμόνι με τα περισσεύματα από το μαγαζί, που μοιραζα κάθε βράδυ στους άστεγους στο βαθύ κέντρο της Αθήνας.
Νταξ, ψιλοκατανοητη η αντίδραση, αλλά περίμενα ότι σαν ζητάδες, θα γνωρίζανε τα βασικά περί equipment.
Αλλά αφού υπήρχε καλή θέληση εκατέρωθεν, απηλθαμε ησυχως.
Στη δική σου περίπτωση,
κοίταξες μήπως στο πίσω κάθισμα καθόταν κάνα γκομενακι και θελανε να το παίξουν Κάλλαχαν?
Παλιά, γινόταν συχνά.
Σε έπαιρνε ο ένστολος φίλος μαζι για και καλά περιπολία, και βγαίνατε να φορτώσετε.
-άμα δε μου χαρίσεις τ'ονοματακι σου, θα με αναγκάσεις να σου κάνω σωματική ερευνα και θα σου αρέσει baby..
-ψιτ, κοπελιά, θες να χαϊδεψεις/ να κοζαρεις το Μ-πιστόλι μου?
(υπαρκτές ατάκες)
Είπα, παλιά, δεν θέλω να πιστέψω ότι συμβαίνουν ακόμα
panavour
02/05/2020, 17:22
Κι όμως με έχουν σταματήσει για έλεγχο και βρέθηκαν στη μπαγκαζιερα 2 ζευγάρια γάντια, μπαλακλαβα, σκούφο, κατσαβίδι, φακός, σουγιας-πολυεργαλειο, και ένα ψιλοπαρανομο στυλό Laser.
Ολα αυτά τα έχω μόνιμα μέσα.
Μόνο κάτω δεν με ξάπλωσανε, hit the floor motherfucker κι ετσι.
Κατάφερα και τους έπεισα ότι δεν είμαι τρομοκράτης όταν τους έδειξα τις κρεμασμένες σακούλες στο τιμόνι με τα περισσεύματα από το μαγαζί, που μοιραζα κάθε βράδυ στους άστεγους στο βαθύ κέντρο της Αθήνας.
Νταξ, ψιλοκατανοητη η αντίδραση, αλλά περίμενα ότι σαν ζητάδες, θα γνωρίζανε τα βασικά περί equipment.
Αλλά αφού υπήρχε καλή θέληση εκατέρωθεν, απηλθαμε ησυχως.
Στη δική σου περίπτωση,
κοίταξες μήπως στο πίσω κάθισμα καθόταν κάνα γκομενακι και θελανε να το παίξουν Κάλλαχαν?
Παλιά, γινόταν συχνά.
Σε έπαιρνε ο ένστολος φίλος μαζι για και καλά περιπολία, και βγαίνατε να φορτώσετε.
-άμα δε μου χαρίσεις τ'ονοματακι σου, θα με αναγκάσεις να σου κάνω σωματική ερευνα και θα σου αρέσει baby..
-ψιτ, κοπελιά, θες να χαϊδεψεις/ να κοζαρεις το Μ-πιστόλι μου?
(υπαρκτές ατάκες)
Είπα, παλιά, δεν θέλω να πιστέψω ότι συμβαίνουν ακόμα
Δηλαδη ησουν 1)γυναικα και σε επαιρνε ή σε πηρε ο γκομενος σου στο περιπολΙκο σαν πολιτη για να σου το παιξει γκομενος-μαγκας
2)αντρας φιλαρακι και σε εβαζε στο περιπολικο για να φορτωσετε γκομενες
:a11::a11::a11::a018::a018::a018::a018:
tzimidis
02/05/2020, 17:26
Δηλαδη ησουν 1)γυναικα και σε επαιρνε ή σε πηρε ο γκομενος σου στο περιπολΙκο σαν πολιτη για να σου το παιξει γκομενος-μαγκας
2)αντρας φιλαρακι και σε εβαζε στο περιπολικο για να φορτωσετε γκομενες
:a11::a11::a11::a018::a018::a018::a018:
To 2.
Κυριως το 2.
KotsosDR
02/05/2020, 17:27
ότι να ναι ... πιο cult πεθαίνεις :bawl:
wthanasis
02/05/2020, 17:28
ΑΝ δεν εχουμε αλεξιπτωτο και δεν σκοτωθουμε ,θα πρεπει να εχουμε φακελλακι για το νοσοκομειο γιατι ολοι οι γιατροι τα παιρνουν
Με τη λογική σου, και ΟΛΟΙ οι (βάλε το επάγγελμα σου) κλέβουν, κι εσύ μαζί φυσικά.
Ισχύει έτσι ? Δεν βλέπω λόγο να διαφωνούμε .
panavour
02/05/2020, 17:39
Με τη λογική σου, και ΟΛΟΙ οι (βάλε το επάγγελμα σου) κλέβουν, κι εσύ μαζί φυσικά.
Ισχύει έτσι ? Δεν βλέπω λόγο να διαφωνούμε .
να βαλω και :lol::lol: στα γραφομενα μου ,γιατι απο χουμορ που λενε και στο χωριο μου ζερο.
@g_m900 μην λες πολλά γιατί θα εκτεθούνε ορισμένοι ανεπανόρθωτα, τα περισσότερα εντελώς φιλικά στο λεω που λες δεν ισχύουν καν και οι συμπεριφορές που περιγράφονται πέρα για πέρα αληθινές είναι μερικών, να μπούνε κάμερες χθες αλλά μερικούς όπως ξέρεις καλά και να μην πούμε ονόματα δεν τους συμφέρει, υπάρχουν παντού πολλές παρατυπίες, τώρα το ότι ο φίλος πέρασε ένα κόκκινο και δεν είχε τα έγγραφα του αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα άλλα, πραγματικά είναι αστείο να περνάει με κόκκινο να τιμωρείται όπως τιμωρείται και από την άλλη ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τα διπλώματα με το κλασσικό τρόπο το λάδι και αυτό να μην τιμωρείται όπως πρέπει ενώ γνωρίζουν όλοι, μην μιλήσουμε για συμπεριφορές που θάφτηκαν σε ένα τσούρμο έγγραφα, άσε τα αυτά λοιπόν και κοίτα να τα λες όπως έχουν, για τους παράτυπους αλλοδαπούς και κάποιες φυλές που κάνουν ότι θέλουν αυτά εκεί δεν περνάνε ξέρεις, ξέρεις τι γίνεται να λες και αυτά! Να μην λέμε και πολλά άλλα, γράψε για αυτά αλλά δεν συμφέρει κάποιους να γράφουμε αυτά. Μην μιλήσουμε για τα ψυχοτεχνικά επίσης πως χρησιμοποιούνται σε μερικές περιπτώσεις πλέον, εκτός αν ζεις αλλού, ούτε για άλλα! Ο νόμος πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μεμονωμένα όπως γίνεται και σε κάποιες περιπτώσεις να αγνοούμε, αν γίνονταν αυτό δεν θα είχαμε τέτοιου είδους θέματα κάθε λίγο και λιγάκι. :beer:
@g_m900 μην λες πολλά γιατί θα εκτεθούνε ορισμένοι ανεπανόρθωτα, τα περισσότερα εντελώς φιλικά στο λεω που λες δεν ισχύουν καν και οι συμπεριφορές που περιγράφονται πέρα για πέρα αληθινές είναι μερικών, να μπούνε κάμερες χθες αλλά μερικούς όπως ξέρεις καλά και να μην πούμε ονόματα δεν τους συμφέρει, υπάρχουν παντού πολλές παρατυπίες, τώρα το ότι ο φίλος πέρασε ένα κόκκινο και δεν είχε τα έγγραφα του αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στα άλλα, πραγματικά είναι αστείο να περνάει με κόκκινο να τιμωρείται όπως τιμωρείται και από την άλλη ένα μεγάλο ποσοστό να παίρνει τα διπλώματα με το κλασσικό τρόπο το λάδι και αυτό να μην τιμωρείται όπως πρέπει ενώ γνωρίζουν όλοι, μην μιλήσουμε για συμπεριφορές που θάφτηκαν σε ένα τσούρμο έγγραφα, άσε τα αυτά λοιπόν και κοίτα να τα λες όπως έχουν, για τους παράτυπους αλλοδαπούς και κάποιες φυλές που κάνουν ότι θέλουν αυτά εκεί δεν περνάνε ξέρεις, ξέρεις τι γίνεται να λες και αυτά! Να μην λέμε και πολλά άλλα, γράψε για αυτά αλλά δεν συμφέρει κάποιους να γράφουμε αυτά. Μην μιλήσουμε για τα ψυχοτεχνικά επίσης πως χρησιμοποιούνται σε μερικές περιπτώσεις πλέον, εκτός αν ζεις αλλού, ούτε για άλλα! Ο νόμος πρέπει να ισχύσει για όλους και όχι μεμονωμένα όπως γίνεται και σε κάποιες περιπτώσεις να αγνοούμε, αν γίνονταν αυτό δεν θα είχαμε τέτοιου είδους θέματα κάθε λίγο και λιγάκι. :beer:
https://youtu.be/zE1nbMbuOXI
https://youtu.be/wVheicOih3g?t=61
Αυτή είναι ποιότητα. Σωστός
Αυτή είναι ποιότητα. Σωστός
Είδαμε και εσένα .. άντε και πρόσεχε τα νέυρα σου. :lol:
https://youtu.be/cP9vlULPeTw?t=41
Ξεφευγεις και ανοιγει η κουβεντα.
Δεν ειμαι εκπροσωπος τυπου της Αστυνομιας να απαντησω σε οτι λες.
Λεω οτι εχω δει και βιωσει και περνω οσο πιο ρεαλιστικη σταση μπορω απεναντι σε ολους εδω μεσα.
Δεν γινεται να ευχαριστησω τους παντες και σιγουρα θα δυσαρεστησω αρκετους.
Το θεμα εξαντληθηκε πιστευω μια και το βιντεο που ανεβασες ειναι τερμα προσβλητικο προς το χιουμορ που κανουν εδω μεσα.
Φορουμ ειναι φιλε μου. Σαρεσει....μεινε.
Ξεφευγεις και ανοιγει η κουβεντα.
Δεν ειμαι εκπροσωπος τυπου της Αστυνομιας να απαντησω σε οτι λες.
Λεω οτι εχω δει και βιωσει και περνω οσο πιο ρεαλιστικη σταση μπορω απεναντι σε ολους εδω μεσα.
Δεν γινεται να ευχαριστησω τους παντες και σιγουρα θα δυσαρεστησω αρκετους.
Το θεμα εξαντληθηκε πιστευω μια και το βιντεο που ανεβασες ειναι τερμα προσβλητικο προς το χιουμορ που κανουν εδω μεσα.
Φορουμ ειναι φιλε μου. Σαρεσει....μεινε.
Τέρμα προσβλητικά τα βίντεο μου και μη χιουμοριστικά αλλά του φίλου είναι μη προσβλητικά και με χιούμορ, το έκανε φιλικά, για να γελάσει απλά ε; για να μην πει είσαι καθυστερημένος απλά χρησιμοποίησε αυτό το βίντεο το ποιοτικό, να μην γράφω και τα άλλα που εννοούσε, ναι το έβγαλες και αυτό το συμπέρασμα όπως θέλεις εσύ! :confused: Ούτε καν θα καταλάβει για τι πράγμα γράφω όπως και κάποιοι υπόλοιποι να αφήσει το ειρωνικό βιντεάκι του, αλλά ο νεοέλληνας τα ξέρει όλα για όλους!
Εσένα ρωτάω γιατί είσαι έτοιμος να δικάσεις και να κρίνεις αμέσως, να τα λες όπως έχουν και όχι όπως μας αρέσει!
Είδαμε και εσένα, την άλλη φορά μην χώνεσε σαν την .. άντε και πρόσεχε τα νέυρα σου. :lol:
https://youtu.be/cP9vlULPeTw?t=41
Κλαίω με τον τύπο. Ο καλύτερος
Κλαίω με τον τύπο. Ο καλύτερος
Είδες να και κάτι που βγήκε σε αστείο. :beer:
FotisFz1
02/05/2020, 21:11
https://youtu.be/zE1nbMbuOXI
Πραγματικα τρομερα ευστοχο:beer:
o_gavros
02/05/2020, 21:17
Ο DriveR άρπαξε καρτούλα για το απρεπές ποστ και ελπίζουμε ότι θα αλλάξει τροπάρι.
Ας μη δοθεί συνέχεια.
Παμ' παρακάτω.
Εσένα ρωτάω γιατί είσαι έτοιμος να δικάσεις και να κρίνεις αμέσως, να τα λες όπως έχουν και όχι όπως μας αρέσει!
Ε χαϊ...
Που λεν και στο χωριο μου...
SeniorCanardo
04/05/2020, 10:12
Καλα αυτο παιζεται, μην εισαι τοσο σιγουρος...Ο πεθερος μου ηταν στρατιωτικος γιατρος. Οσο ηταν γιατρος, αλλο τοσο ηταν στρατιωτης και αποστρατευτηκε ως αρχηγος υγιειονομικου. Απο συζητησεις μαζι του εκτιμησα πολλα πραγματα που ειτε αγνοουσα ειτε δεν ηθελα να καταλαβω. Το προφανες ρεζουμε ειναι πως υπαρχει εξαιρετικη ποιοτητα ανθρωπων στον στρατο οπως και παντου. Και το αναποδο προφανως. Και καποιοι απο αυτους ενδεχεται κιολλας να πεθανουν για μας. Νομιζω αξιζει σεβασμος σε ολες τις κατηγοριες επαγγελματων, η πες τα οπως θες, οπως στρατιωτες, αστυνομικοι, συλλεκτες απορριματων κλπ οι οποιοι καλουνται να ζησουν ζωες πιο εξω απο την γυαλα των υπολοιπων.
Και θα τελειωσω λεγοντας κατι που το βρισκω πολυ σημαντικο και το συνανταω παντου στην ελλαδα. Ο ελληνας μπερδευει το λειτουργημα με τον λειτουργο και επειδη δεν σεβεται (δικαιολογημενα η μη) τον λειτουργο, αυτοματως χανει και τον σεβασμο του στο λειτουργημα. Αυτο, εκτος απο εντελως ηλιθιο ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο, γιατι οδηγει σε καταλυση των θεσμων και της εννοιας της αξιοκρατιας και δημοκρατιας, που με την σειρα τους ανατροφοδοτουν ενα φαυλο κυκλο. Ειναι κι ενας βασικος λογος γιατι φτασαμε εκει που φτασαμε. Οταν στην συνειδηση ενος λαου η "δικαιοσυνη" ειναι σκουπιδια, ο λαος αυτος ποτε δεν θα ευαισθητοποιηθει ωστε να παλεψει και να αποκτησει αξιους λειτουργους για την δικαιοσυνη. Δεν εχει μαθει την αξια που εχει η προστασια της εννοιας.*
Οποτε θα προτεινα να προσεχουμε γενικα τι λεμε γιατι τα επαναλαμβανομενα λογια μετα απο λιγο γραφονται στο υποσυνειδητο, μετα βρισκουν το δρομο τους στο θυμικο και τελικα γινομαστε, για να το πω πολιτικλι κορεκτ, ημιμαθεις κι ακατεργαστοι παπαγαλοι των πεποιθησεων αλλων.
* Θυμιζω εδω το 1984 του Οργουελ οπου καταργουνταν λεξεις απο το λεξικο, ωστε οι ανθρωποι να ξεχασουν τις αντιστοιχες εννοιες και συνεπως και την ικανοτητα να πολεμησουν γι αυτες.
"Υπεραπλουστευμένη" άποψη που στρέφει το βλέμμα από το "δάσος",όχι στο δέντρο, αλλά σε μια συγκεκριμένη "πευκοβελόνα", λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά στο μέγιστο βαθμό.
Προφανώς και δεν μιλάμε για τον "πεθερό", "πατέρα", "μπατζανάκη του κουμπάρου" που είναι "καλό παιδί", ούτε για τον καθ' όλα "ευγενικό" και "συμπαθέστατο" συνταξιούχο αστυνομικό που συναντώ στο ψιλικατζίδικο της γειτονίας.
Μμιλάμε για τον "θεσμό", τον ίδιο.
Όταν ένας θεσμός δεν επιτελεί το έργο του, προφανώς θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. (Και οφείλει να)
Πρώτα αυτός καθ' εαυτός ο θεσμός και κατά δεύτερο λόγο αυτοί που τον στελεχώνουν.
Πόσο μάλλον όταν αυτός ο θεσμός συχνά, πυκνά παράγει "τερατογεννέσεις".
Όσο εύκολα μπορεί κάποιος από τους "παραπάνω να πεθάνει για εσένα", άλλο τόσο εύκολα μπορεί να σε "σκοτώσει".
Θέλεις από "ψευτοτσαμπουκά", θες από "'άγνοια", θες από "έλλειψη κατάρτιστης"... (you name it).:(
Ουκ ολίγες ιστοριές γραμμένες από την ζωή.
Μια μικρή υπενθύμιση για τον "εκδημοκρατισμένο" στρατό.
Σχεδόν δέκα χρόνια πριν στις απαρχές του μνημονίου έγιναν στην Β.Ελλάδα στρατιωτικές ασκήσεις για αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Σε ποιο ακριβώς πλαίσιο ενός "σύγχρονου στρατού" "δυτικής αστικής δημοκρατίας" εντάσσεται αυτό, η αντιμετώπιση του "εσωτερικού εχθρού" που λέγανε τον "παλιό καλό καιρό";
Δεν θέλω να το πιάσω ακόμα γενικότερα για το ρόλο του στρατού στα ιστορικά και κοινωνικά δρώμενα ανά τους αιώνες.
Αλώστε μοτο-φόρουμ είμαστε για μοτοσυκλέτες μιλάμε. (Λέμε τώρα!):D
Χειρότερο από το να εξαφανίζονται λέξεις από το λεξιλόγιο είναι να μεταστρέφεται η έννοια τους. (Retournement γαλιστί).
Η "αδικία" για παράδειγμα μετονομάζεται σε "δικαιοσύνη", ο "τραμπουκισμός" "προστασία", η "εκμετάλλευση" "εργασία", ο "δωσιλογισμός" "πατριωτισμός" και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί....
Anyways η ζωή συνεχίζεται μέχρι το επόμενο περιστατικό.
(μερικοί μου δίνεται την εντύπωση ότι ζείτε στην Ελβετία και ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ)
*. Ρε συ "Μεγαλογιατρέ" αν ο Τζ. Όργουελ φαντάζονταν ότι τα γραπτά του θα χρησιμοποιούνταν το 2020 σε κάποια μότο-φόρουμ για να βγούνε "λάδι" "μπάτσοι" και "καραβανάδες", μάλλον θα έκοβε το χέρι του με τα ίδια του τα δόντια.;)
....
Σχεδόν δέκα χρόνια πριν στις απαρχές του μνημονίου έγιναν στην Β.Ελλάδα στρατιωτικές ασκήσεις για αντιμετώπιση διαδηλωτών.
Σε ποιο ακριβώς πλαίσιο ενός "σύγχρονου στρατού" "δυτικής αστικής δημοκρατίας" εντάσσεται αυτό, η αντιμετώπιση του "εσωτερικού εχθρού" που λέγανε τον "παλιό καλό καιρό";
....
Αν υποθέσουμε ότι τα σενάρια τα οποία καλείται κάποια υπηρεσία να σχεδιάσει και να εκτελέσει έρχονται απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, τότε το πρόβλημα δεν είναι ο σρατός αλλά η ψήφος αυτών που έστειλαν να κυβερνήσει την συγκεκριμένη κυβέρνηση.
"Υπεραπλουστευμένη" άποψη που στρέφει το βλέμμα από το "δάσος",όχι στο δέντρο, αλλά σε μια συγκεκριμένη "πευκοβελόνα", λειτουργώντας αποπροσανατολιστικά στο μέγιστο βαθμό.
Προφανώς και δεν μιλάμε για τον "πεθερό", "πατέρα", "μπατζανάκη του κουμπάρου" που είναι "καλό παιδί", ούτε για τον καθ' όλα "ευγενικό" και "συμπαθέστατο" συνταξιούχο αστυνομικό που συναντώ στο ψιλικατζίδικο της γειτονίας.
Όταν ένας θεσμός δεν επιτελεί το έργο του, προφανώς θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. (Και οφείλει να)
Πρώτα αυτός καθ' εαυτός ο θεσμός και κατά δεύτερο λόγο αυτοί που τον στελεχώνουν.
Όσο εύκολα μπορεί κάποιος από τους "παραπάνω να πεθάνει για εσένα", άλλο τόσο εύκολα μπορεί να σε "σκοτώσει".
Θέλεις από "ψευτοτσαμπουκά", θες από "'άγνοια", θες από "έλλειψη κατάρτιστης"... (you name it).:(
Δεν θέλω να το πιάσω ακόμα γενικότερα για το ρόλο του στρατού στα ιστορικά και κοινωνικά δρώμενα ανά τους αιώνες.
Χειρότερο από το να εξαφανίζονται λέξεις από το λεξιλόγιο είναι να μεταστρέφεται η έννοια τους. (Retournement γαλιστί).
Η "αδικία" για παράδειγμα μετονομάζεται σε "δικαιοσύνη", ο "τραμπουκισμός" "προστασία", η "εκμετάλλευση" "εργασία", ο "δωσιλογισμός" "πατριωτισμός" και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί....
(μερικοί μου δίνεται την εντύπωση ότι ζείτε στην Ελβετία και ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ)
*. Ρε συ "Μεγαλογιατρέ" αν ο Τζ. Όργουελ φαντάζονταν ότι τα γραπτά του θα χρησιμοποιούνταν το 2020 σε κάποια μότο-φόρουμ για να βγούνε "λάδι" "μπάτσοι" και "καραβανάδες", μάλλον θα έκοβε το χέρι του με τα ίδια του τα δόντια.;)
Δε βλεπω μεγαλη πιθανοτητα συννενοησης. Τα μετωπα παρα ειναι πολλα :eek:
Τα εισαγωγικά τι ρόλο παίζουν δεν ξέρω, μπας και μεταμφιέζουν την έννοια ?
Εν τω μεταξύ σκοπίμως παραλείπεις πολλά να πεις αλλά δεν βαριέσαι, ένα απλό μοτοφόρουμ είμαστε...
Nostradamus
04/05/2020, 11:45
Οι γενικότητες είναι "εύπεπτες" και "συμβιβαστικές" και για αυτό τείνουν να συμφωνούν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι μαζί τους.
Τυχαίο Παράδειγμα:
Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανάμεσα στους προγραμματιστές που είναι αξιόλογοι και αρκετοί από αυτούς αρκετά ενδιαφέροντες σαν άνθρωποι, δεν θα μπορούσα να πως το ποσοστό είναι αντίστοιχα μεγάλο στους στρατιωτικούς ή στους ταξιτζήδες.
Με λίγα λόγια κάποιο κλάδοι έχουν την τάση να μαζεύουν περισσότερη "σαβούρα"... και τα αίτια μπορούν σχετικά εύκολα να ιχνηλατηθούν με μια ιστορική αναζήτηση. ;)
Ασε να μαντεψω.. αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας ε? :lol:
Με την τελευταια φραση σου "περι καποιων κλαδων" λες ακριβως αυτο που με συμβουλευεις να αποφευγω. Οτι οι γενικοτητες ειναι ευπεπτες και συμβιβαστικες. :beer:
Η κοινωνια που ζουμε ειναι εξαιρετικα "μετρια" στην καλυτερη το περιπτωσεων. Απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο. Ο "μεγαλογιατρος" κατ' εμε ειπε κατι πολυ σημαντικο. Σταθειτε στον "λειτουργο" και οχι στο λειτουργημα.
Με την τελευταια φραση σου "περι καποιων κλαδων" λες ακριβως αυτο που με συμβουλευεις να αποφευγω. Οτι οι γενικοτητες ειναι ευπεπτες και συμβιβαστικες. :beer:
Η κοινωνια που ζουμε ειναι εξαιρετικα "μετρια" στην καλυτερη το περιπτωσεων. Απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο. Ο "μεγαλογιατρος" κατ' εμε ειπε κατι πολυ σημαντικο. Σταθειτε στον "λειτουργο" και οχι στο λειτουργημα.
Το τι είναι ο καθένας, βάσει του σκεπτικού του άλλου, είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό. Φαντάζομαι ότι αν ρωτήσεις έναν πυγμάχο πχ να σου πει για τους προγραμματιστές, μπορεί να σου πει ότι είναι εάν κλικ πριν τις κοτες, οπότε όλα καλά, δεν βγαίνει άκρη.
SeniorCanardo
04/05/2020, 12:02
Τα εισαγωγικά τι ρόλο παίζουν δεν ξέρω, μπας και μεταμφιέζουν την έννοια ?
Εν τω μεταξύ σκοπίμως παραλείπεις πολλά να πεις αλλά δεν βαριέσαι, ένα απλό μοτοφόρουμ είμαστε...
Τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται για:
1. Για να παρατεθούν τα λόγια κάποιου άλλου όπως ακριβώς αυτός τα είπε.
2. Για να εντάξουν στο λόγο φράσεις ιδιωματικές ή με μεταφορική χρήση.
3. Όταν θέλουμε να παραθέσουμε μια λέξη ξενικής προέλευσης η οποία δεν έχει αφομοιωθεί από τη γλώσσα μας και δεν είναι ευρέως γνωστή.
4. Για να δηλωθεί αποστασιοποίηση του γράφοντος από τα γραφόμενα ή ειρωνική χρήση του λόγου.
Χάριν συντομίας δεν μακρηγορώ, δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους "κρυφή ατζέντα".
Λέω την άποψη μου, ελπίζω με λογικά επιχειρήματα, χωρίς να θίγω προσωπικά κανένα αλλά ασκώντας κριτική στην άποψη και όχι στο πρόσωπο.
Όχι δεν "παινεύω το σπίτι μου" και μιλάω ξεκάθαρα για προσωπική εμπειρία, αυτό αυτομάτως αναιρεί την έννοια της γενίκευσης.
Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει, ότι είναι κανόνας, ότι είναι "αντικειμενική αλήθεια" ή "θέσφατο", παραθέτω προσωπική εκτίμηση και βίωμα.
Αν κάποιος άλλος έχει αντίστοιχη ή τελείως διαφορετική εμπειρία την παραθέτει και ο εκάστοτε αναγνώστη βγάζει το δικό του συμπέρασμα και είμαι ο τελευταίος που θα την αμφισβητήσω.
Στην άποψη-ανάλυση φυσικά και θα επιχειρηματολογήσω αναλόγως.
Νομίζω κουβέντα κάνουμε, φιλική, δεν "παίζουμε λεκτικό ξύλο". :wave2::beer:
Τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται για:
1. Για να παρατεθούν τα λόγια κάποιου άλλου όπως ακριβώς αυτός τα είπε.
2. Για να εντάξουν στο λόγο φράσεις ιδιωματικές ή με μεταφορική χρήση.
3. Όταν θέλουμε να παραθέσουμε μια λέξη ξενικής προέλευσης η οποία δεν έχει αφομοιωθεί από τη γλώσσα μας και δεν είναι ευρέως γνωστή.
4. Για να δηλωθεί αποστασιοποίηση του γράφοντος από τα γραφόμενα ή ειρωνική χρήση του λόγου.
Χάριν συντομίας δεν μακρηγορώ, δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους "κρυφή ατζέντα".
Λέω την άποψη μου, ελπίζω με λογικά επιχειρήματα, χωρίς να θίγω προσωπικά κανένα αλλά ασκώντας κριτική στην άποψη και όχι στο πρόσωπο.
Όχι δεν "παινεύω το σπίτι μου" και μιλάω ξεκάθαρα για προσωπική εμπειρία, αυτό αυτομάτως αναιρεί την έννοια της γενίκευσης.
Δεν λέω ότι αυτό συμβαίνει, ότι είναι κανόνας, ότι είναι "αντικειμενική αλήθεια" ή "θέσφατο", παραθέτω προσωπική εκτίμηση και βίωμα.
Αν κάποιος άλλος έχει αντίστοιχη ή τελείως διαφορετική εμπειρία την παραθέτει και ο εκάστοτε αναγνώστη βγάζει το δικό του συμπέρασμα και είμαι ο τελευταίος που θα την αμφισβητήσω.
Στην άποψη-ανάλυση φυσικά και θα επιχειρηματολογήσω αναλόγως.
Νομίζω κουβέντα κάνουμε, φιλική, δεν "παίζουμε λεκτικό ξύλο". :wave2::beer:
Εσύ πως τα χρησιμοποιείς με ενδιέφερε αν δεν έγινα κατανοητός ,άλλα άστο δεν έχει πια σημασία.
Στο κείμενο σου πολύ και χωρίς εισαγωγικά λεκτικό ξύλο για τους στρατιωτικούς (μακριά από μένα οι ένστολοι) για να σας προλάβω ,απλά έμαθα από μικρός να τα λέω όλα :wave2:
Οπότε αυτοί οι "μ@λ@κες" δεν έκαναν καλά στις Καστανιές, έπρεπε να αφήσουν τους καημένους τους απέναντι να μπουν μέσα να μας γ@μήσουν όπως έλεγαν.
ΟΚ, απο το πληκτρολόγιο και την Αθήνα είμαστε κούκλοι. Όταν σφίξει ο κωλ@ς όμως κλαιμε και παρακαλάμε σαν τις αδερφές. Δεν βαριέσαι, καλή ψυχή.
SeniorCanardo my friend, ο κουμπάρος μου και κολλητός μου φίλος είναι κάτι που περίπου το λένε linux system administrator;; σε μεγάλη εταιρία που έχει πελάτες στοιχηματικές σελίδες, σαιτς ερωτικού περιεχομένου κτλ.Παράλληλα πάει σε πανεπιστήμιο ιδιωτικό για εξειδίκευση σε κάτι που περίπου έχει να κάνει με το cyber crimes .
Ο ίδιος λοιπόν έχει αντίθετη άποψη από την δικιά σου περί προγραμματιστών και ατόμων του χώρου.
Όπως είπες έχει να κάνει με τις προσωπικές εμπειρίες του καθένα.
Λογικό είναι σαν προγραμματιστής να βρίσκεις ενδιαφέροντες ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά.Αυτό δεν κάνει τους άλλους μ@λ@κ@ς όμως .
Εγώ πχ είμαι civil engineer και όποτε κάθομαι με άλλα άτομα του ας πουμε κοινωνικού μου κύκλου ( δικηγόρους,συμβολαιογράφους κτλ ) θέλω να βγάλω τα μάτια μου με σκουριασμένο κατσαβίδι.
Νιώθω άνετα όμως ανάμεσα στα ''αμόρφωτα'' άτομα του chopper club .(ταρίφες , γκαραζιέριδες, λαικατζίδες κοκ)
υγ εγώ σαν βόρειος και Καβαλιώτης μια ζωή άκουγα πόσο μ@λ@κ@ς είναι οι Αθηναίοι. Τελικά στο στρατό έκανα παρέα μόνο με Αθηναίους.
Έχει από όλους παντού :wave2:
Vstrommer71
04/05/2020, 18:26
Οπότε αυτοί οι "μ@λ@κες" δεν έκαναν καλά στις Καστανιές, έπρεπε να αφήσουν τους καημένους τους απέναντι να μπουν μέσα να μας γ@μήσουν όπως έλεγαν.
Επιτέλεσαν κι αυτοί ,όπως και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους από την άλλη μεριά,μεγάλη αποστολή:Να πηγαίνουνε πέρα-δώθε τους πρόσφυγες που ψάχνουνε τρόπο να φύγουνε.
Κεράσανε υπέροχα δακρυγόνα άντρες,γυναίκες και μικρά παιδιά.
Και σκοτώσανε και μερικούς,από ότι φαίνεται αλλά δεν πειράζει.Πέσανε κι αυτοί πάνω σε κάτι σφαίρες.
Ευτυχώς πήγε ο Λαγός εκεί πάνω να συνδράμει τους ελληνόπαιδες που προστάτευσαν την πατρίδα από την είσοδο των φτωχών προσφύγων.
Αν ήτανε τίποτα λεφτάδες δεν μας πειράζει,welcome πάρτε βίζες και διαβατήρια με χρήμα πλυντηρίου .
Αν τώρα είστε τίποτα μπατίρηδες,απαγορεύεται η είσοδος.Επισήμως,ανεπισήμως αν βρείτε κανά φράγκο πουλώντας ότι έχετε και δεν έχετε θα σας κάνουμε βόλτα μες στην Τουρκία από εκεί θα σας περάσουμε Ελλάδα και μετά με καραβάκι Ιταλία.
Αν πλερώσετε όμως,αλλιώς σας περιμένει η "Ευρωπαϊκή" φιλοξενία.Καθήστε να ψοφήσετε στις Μόριες σαν τα ζώα.Πρώτα όμως περάστε από την συνοριοφυλακή να σας τσιμπήσει κινητά,λεφτά και κοσμήματα.Έχει έξοδα η υπηρεσία.
Επιτέλεσαν κι αυτοί ,όπως και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους από την άλλη μεριά,μεγάλη αποστολή:Να πηγαίνουνε πέρα-δώθε τους πρόσφυγες που ψάχνουνε τρόπο να φύγουνε.
Και σκοτώσανε και μερικούς,από ότι φαίνεται αλλά δεν πειράζει.Πέσανε κι αυτοί πάνω σε κάτι σφαίρες.
Ευτυχώς πήγε ο Λαγός εκεί πάνω να συνδράμει τους ελληνόπαιδες που προστάτευσαν την πατρίδα από την είσοδο των φτωχών προσφύγων.
Αν ήτανε τίποτα λεφτάδες δεν μας πειράζει,welcome πάρτε βίζες και διαβατήρια με χρήμα πλυντηρίου .
Αν τώρα είστε τίποτα μπατίρηδες,απαγορεύεται η είσοδος.Επισήμως,ανεπισήμως αν βρείτε κανά φράγκο πουλώντας ότι έχετε και δεν έχετε θα σας κάνουμε βόλτα μες στην Τουρκία από εκεί θα σας περάσουμε Ελλάδα και μετά με καραβάκι Ιταλία.
Αν πλερώσετε όμως,αλλιώς σας περιμένει η "Ευρωπαϊκή" φιλοξενία.Καθήστε να ψοφήσετε στις Μόριες σαν τα ζώα.Πρώτα όμως περάστε από την συνοριοφυλακή να σας τσιμπήσει κινητά,λεφτά και κοσμήματα.Έχει έξοδα η υπηρεσία.
1. Aυτό με τον Λαγό δεν ξέρω να θέλω να το σχολιάσω, ντρέπομαι όμως που υπάρχει αυτό το υποκείμενο σ' αυτη τη χώρα.
2. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε έκθεση ιδεών της Β' Λυκείου που είπα πιο πάνω.
Vstrommer71
04/05/2020, 19:18
Αν η αλήθεια είναι έκθεση ιδεών Β΄Λυκείου,τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.
mia_zoi_kawa
04/05/2020, 21:42
"
Κοίτα επειδή κάποιος υψηλός αξιωματούχος του Νάτο είδε κάποιο όνειρο και αποφάσισε ότι θα ήταν ωφέλιμη μια τέτοια άσκηση δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Ουτος η άλλως μια φορά έγινε και τέλος. Οι σημαντικές ασκήσεις είναι αυτές που γίνονται συστηματικά και είναι αυτές που δείχνουν και τον πραγματικό προσανατολισμό του στρατού.
Δεν μπορείς να μην έχεις στρατό. Ειδικα μια χώρα σαν την Ελλαδα. Εδώ η Δανία έχει. Μπορεί να λέμε πολλά για τον στρατό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ολονων οι πρόγονοι μας πολέμησαν σε αυτόν. Επιίσης δεν μπορείς να σβήσεις την πολεμική μας ιστορία. Και αυτή είναι ιδιαίτερα βαριά. Στον Β παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα στάθηκε πολύ υψηλά. Αντισταθηκε 190 μέρες σε μια διαβολική νέα τάξη πραγμάτων. Αντιστάθηκε σε καθεστώτα που αυτά που γράφουμε εδώ μέσα τώρα θα ήταν αρκετά για να μας συλλάβουν να μας βασανίσουν και να μας εξοντώσουν. Μόνο η Βρετανία και η Σοβιετική Ένωση ξεπέρασαν την Ελλάδα στρατιωτικά εναντίον του Αξονα στην Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα οτι ο στρατός σαν θεσμός και σαν ποιότητα προσωπικού έχει θέματα όλοι το ξέρουν. Η μόνη λύση που έχουμε είναι η ενίσχυση της Δημοκρατίας, της παιδείας της δικαιωσυνης. Δεν έχουμε ανάγκη από πραιτωριανους αλλά από μάχιμο προσωπικό. Δες τον χιτλερισκο που έχουμε στα ανατολικά μας. Ξέρεις πόσες φορές τον χρόνο κατεβάζει σελίδες όπως το Facebook και την Wikipedia; Αν το ψάξεις θα εκπλαγείς. Επίσης νομίζεις ότι τέτοιες συζητήσεις μπορούν να γίνουν σε ένα μότο φόρουμ στην Τουρκία;
Red Rider
05/05/2020, 09:39
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται όπως μια σφαίρα...
Άλλο να στην δίνουν χέρι με χέρι,άλλο να στην δίνουν μέσα από μια κάννη...
Όλοι(μα όλοι) μας είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα σε μια δαιδαλώδη κατάσταση..
Red Rider
05/05/2020, 09:42
Σε ένα κόσμο αγγελικα πλασμένο αυτό θα ήταν το ιδανικό!
Μεγαλώνοντας χαλάει το πράγμα...
Tallyban
25/06/2020, 21:39
[QUOTE=g_m900;3046371]Μην κάνετε υποθεσεις.
Οκ δεκτο το χιουμορ ομως εστω οτι βγει το βιντεο και δειχνει τον ντελιβερα να παραβιαζει και το κοκκινο αλλα και να τους βριζει κιολας. Για πες μου. Η αντιδραση τους ηταν σωστη η οχι? Γιατι μιλαμε για ακινητοποιηση. Οχι ξυλο. Το οτι μαζευτηκαν εκει αλλοι πολιτες και λεγανε το μακρυ τους και το κοντο τους δεν εχει να κανει με την ουσια αλλα με την εικονα που ειδανε.
Να πανε να καταθεσουν ολοι αυτοι εκει που εφοσον δεν ξερουν τι εγινε τοτε ειναι μεχρι και απειλη.
Να σας θυμισω ενα περιστατικο της νεοσυστατης Δελτα τοτε το 2009 οταν και συναδελφοι πυροβοληθηκαν στο κεφαλη εν ψυχρω απο Γεωργιανο αν θυμαμαι καλα. Τον ειχανε ακινητοποιησει και εκει πεταχτηκε μια γυναικα και φωναζε και εβριζε οτι ηταν ο δικος της και να τον αφήσουν. Αποτελεσμα ηταν να απασχολησει τους αστυνομικούς και να βρει τροπο ο συνεργος να εκτελεσει εναν απο τους 2 μια και ο αλλο σωθηκε απο θαυμα λογω του κρανουςνπου εξοστρακισε την σφαιρα. Εκανε τον πεθαμενο για να γλυτώσει. Τωρα να μου πειτε εσεις ποια εκπαιδευση ρε μαγκες σας προετοιμαζει για αυτο...γιατι αν πηγαινε by the book αρχικα ο αστυνομικος θα την ξαπλωνε κατω την γυναικα για πιθανη συνεργεια. Η κυρια αυτη αθωωθηκε και ο αλλος στον ταφο.
https://www.ant1news.gr/Society/article/211799/exixniastike-i-dolofonia-astynomikoy
Οποτε ξαναλεω. Σε οτι δεν εχετε δει με τα ματια σας μην υιοθετειτε απλα μια αποψη γυρω απο την γνωμη σας για την αστυνομια.
Εχουν ειπωθει εδω περιστατικα που εχουν βιωσει προσωπικα συμφορουμιτες και ειναι κατακριτεα η συμπεριφορα των οργανων. Δεν εχω να πω κατι αλλο.[/QUOTE
Είσαι ένας από τους λόγους που δεν ανταποδίδω χαιρετισμό σε μηχανες
panavour
25/06/2020, 22:30
[QUOTE=g_m900;3046371]Μην κάνετε υποθεσεις.
Οκ δεκτο το χιουμορ ομως εστω οτι βγει το βιντεο και δειχνει τον ντελιβερα να παραβιαζει και το κοκκινο αλλα και να τους βριζει κιολας. Για πες μου. Η αντιδραση τους ηταν σωστη η οχι? Γιατι μιλαμε για ακινητοποιηση. Οχι ξυλο. Το οτι μαζευτηκαν εκει αλλοι πολιτες και λεγανε το μακρυ τους και το κοντο τους δεν εχει να κανει με την ουσια αλλα με την εικονα που ειδανε.
Να πανε να καταθεσουν ολοι αυτοι εκει που εφοσον δεν ξερουν τι εγινε τοτε ειναι μεχρι και απειλη.
Να σας θυμισω ενα περιστατικο της νεοσυστατης Δελτα τοτε το 2009 οταν και συναδελφοι πυροβοληθηκαν στο κεφαλη εν ψυχρω απο Γεωργιανο αν θυμαμαι καλα. Τον ειχανε ακινητοποιησει και εκει πεταχτηκε μια γυναικα και φωναζε και εβριζε οτι ηταν ο δικος της και να τον αφήσουν. Αποτελεσμα ηταν να απασχολησει τους αστυνομικούς και να βρει τροπο ο συνεργος να εκτελεσει εναν απο τους 2 μια και ο αλλο σωθηκε απο θαυμα λογω του κρανουςνπου εξοστρακισε την σφαιρα. Εκανε τον πεθαμενο για να γλυτώσει. Τωρα να μου πειτε εσεις ποια εκπαιδευση ρε μαγκες σας προετοιμαζει για αυτο...γιατι αν πηγαινε by the book αρχικα ο αστυνομικος θα την ξαπλωνε κατω την γυναικα για πιθανη συνεργεια. Η κυρια αυτη αθωωθηκε και ο αλλος στον ταφο.
https://www.ant1news.gr/Society/article/211799/exixniastike-i-dolofonia-astynomikoy
Οποτε ξαναλεω. Σε οτι δεν εχετε δει με τα ματια σας μην υιοθετειτε απλα μια αποψη γυρω απο την γνωμη σας για την αστυνομια.
Εχουν ειπωθει εδω περιστατικα που εχουν βιωσει προσωπικα συμφορουμιτες και ειναι κατακριτεα η συμπεριφορα των οργανων. Δεν εχω να πω κατι αλλο.[/QUOTE
Εσυ ησουνα ρε μαν ,και ελεγα μα γιατι δεν με χαιρεταει ο τυπος ,πες το ντε και με στεναχωρησες.
Μολις εκανες μεγαλη συνεισφορά στην προσπαθεια μου να φτασω απο τα 85 κιλα στα 80 γιατι οπως καταλαβαινεις μετα απο το μηνυμα σου δεν θα μπορω να φαω...
Ωραίο θέμα ανακάλυψα Παρασκευιάτικα.. :lol::facepalm:
Να 'στε καλά, μου θυμίσατε την δικιά μου ιστορία με συνοδό.. πολύ γλυκούλης. Δεν με απογοήτευσε. ;)
Edit. PS. .. το ΖΩΟ.
Μολις εκανες μεγαλη συνεισφορά στην προσπαθεια μου να φτασω απο τα 85 κιλα στα 80 γιατι οπως καταλαβαινεις μετα απο το μηνυμα σου δεν θα μπορω να φαω...
Είναι και ο κορονοιος :lol:
Δε βλεπω την ωρα να σταματησουν να μας ψεκαζουν :look:
Δε βλεπω την ωρα να σταματησουν να μας ψεκαζουν :look:
https://www.zougla.gr/media/article/mas-psekazoun-telika-i-apantisi-ton-kounavion-ston-kitrinotipo
karellen
28/06/2020, 08:38
Δε βλεπω την ωρα να σταματησουν να μας πσεκαζουν :look:
Φιξντ.
thunder ace
28/06/2020, 11:00
Δλδ εγω που δεν εχω πσεκαστο μηχανακι,,,γλυτωσα;
Από τον ξυλοδαρμό;
Κοίτα για να σε δειρουν πρέπει να σε βλέπουν.
Με το ντουμάνι του Θάντερ πιστεύω ότι γλυτώνεις τις μπουφλες.
thunder ace
28/06/2020, 12:35
3 το μεσημερι στο Αγρινιο μετα απο δυο περασματα του THUNDERACE........αν μπορεις ελα και πιασε με.
419198
karellen
28/06/2020, 12:45
3 το μεσημερι στο Αγρινιο μετα απο δυο περασματα του THUNDERACE........αν μπορεις ελα και πιασε με.
419198
419200
Εσύ τι θες; Εσύ έτσι κι αλλιώς ψεκάζεσαι όλη μέρα από το thunder.... Δεν σε ακουμπάει κανένας:cry::lol:
mia_zoi_kawa
04/07/2020, 21:12
Την μαζική εμπλοκή αστυνομικών σε τροχαία ατυχήματα και παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αποτυπώνει έγγραφο της ΕΛΑΣ που δημοσιεύει το «Βήμα».
Το εντυπωσιακό, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει το ρεπορτάζ, είναι ότι οι παραβιάσεις δεν γίνονται μόνο λόγω επιχειρησιακών αναγκών αλλά και λόγω μη σεβασμού του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με επίκληση της αστυνομικής ιδιότητας.
mia_zoi_kawa
04/07/2020, 21:15
Στο έγγραφο του αρχηγείου της ΕΛΑΣ που έχει συνταχθεί στις 26 Ιουνίου 2020 με τίτλο «Παραβατικότητα του προσωπικού της ΕΛΑΣ» σημειώνεται ότι «από τη μελέτη των σημαντικών αναφορών και την ανάλυση αξιολόγηση δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων προκύπτει αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί υπάλληλοι είτε αποκλειστικά είτε από κοινού με ιδιώτες τόσο κατά την εκτέλεση υπηρεσίας τους όσο και εκτός αυτής, με τα υπηρεσιακά και τα ιδιωτικά τους οχήματα. Με αποτέλεσμα περαιτέρω συνέπειες για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την υπηρεσία τους».
Στη συνέχεια του εγγράφου, σύμφωνα με το «Βήμα», επισημαίνονται οι συνεχείς παραβιάσεις του ΚΟΚ από αστυνομικούς και τους κινδύνους που δημιουργούν για τους υπόλοιπους πολίτες.
Όπως υπογραμμίζεται, «στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν περιέλθει καταγγελίες που αφορούν σε παραβίαση των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από το αστυνομικό προσωπικό με άμεση συνέπεια οι ίδιοι να εκτίθενται απέναντι στους υπόλοιπους χρήστες για τροχαίες παραβάσεις και αφετέρου να δημιουργούν με την μη προσιδιάζουσα για την ιδιότητά τους συμπεριφορά συνθήκες για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Στα τροχαία αυτά ατυχήματα εμπλέκονται στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγοί υπηρεσιακών και ιδιωτικών δικύκλων οχημάτων οι οποίοι δεν φορούν προστατευτικό κράνος και παραβιάζουν γενικότερα του διάταξη του ΚΟΚ και της αυτοκινητιστικής νομοθεσίας».
Τέλος, στο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει αναφορά πως ο αριθμός των αστυνομικών της ομάδας της ΔΙΑΣ που σκοτώνεται σε τροχαία ατυχήματα με τα ιδιωτικά δίκυκλα τους ήταν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο εμπλοκής ενός οποιουδήποτε άλλου οδηγού μοτοσικλέτας σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Δηλαδή, όπως περιγράφεται, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν 1.000% παραπάνω πιθανότητες να σκοτωθούν εκτός υπηρεσίας με τα δίκυκλά τους από έναν οποιοδήποτε άλλο οδηγό δικύκλου.
peterTHErider
05/07/2020, 16:10
τωρα θα γινομουν κακος αν ελεγα πως με βαση την τελευταια παραγραφο αποδυκνυεται ξεκαθαρα και το επιπεδο νοημοσυνης των συγκεκριμενων ανθρωπων?
1000% παραπανω πιθανοτητες ατυχηματος απο τον ΜΕΣΟ ΑΝΑΒΑΤΗ.κατι λεει αυτο...
panavour
05/07/2020, 20:28
τωρα θα γινομουν κακος αν ελεγα πως με βαση την τελευταια παραγραφο αποδυκνυεται ξεκαθαρα και το επιπεδο νοημοσυνης των συγκεκριμενων ανθρωπων?
1000% παραπανω πιθανοτητες ατυχηματος απο τον ΜΕΣΟ ΑΝΑΒΑΤΗ.κατι λεει αυτο...
Δεν ειναι θεμα νοημοσυνης ,μην γινεσαι κακος ,ειναι θεμα παραβασης των κανονων κυκλοφοριας λογω ιδιοτητος,και λογω σιγουριας οτι,και να τους πιασουν θα επικαλεσθουν την αστυνομικη τους ιδιοτητα για να την γλυτωσουν.Το προβλημα ειναι κοινωνικης συμπεριφορας λογω εξουσιας,και οχι νοημοσυνης.Οι αστυνομικες σχολες εχουν πλεον υφηλοτερες βασεις λογω επαγγελματικης σιγουριας,απο πολλες αλλες σχολες.
Οι Δίας δεν είναι από τις σχολες
FotisFz1
06/07/2020, 08:03
Οι Δίας δεν είναι από τις σχολες
Καποιοι ειναι και απο τις σχολες
Η ΔΙΑΣ μια χαρα εχει και παιδια απο σχολες κανονικα αλλα στην πλειοψηφια εχει πρωην και νυν Ειδικους Φρουρους.
Η νοοτροπια ειναι τραγικη στην πλεοψηφια. Κρανος στον αγκωνα να βλεπει ο πολιτης οτι μπαινει στον ψωρο δουλειας του και να βριζει με το δικιο του.
Η ασφαλεια δυστυχως ειναι νοοτροπια για μας τους Έλληνες. Δεν εχουμε καλη.
Απαραδεκτο να ειναι 6 ωρες συνεχομενες με κρανος υπηρεσια και μετα να φευγουν η να ερχονται χωρις αυτο. Εν ωρα υπηρεσιας δεν εχουν χαθει συνεδελφοι απο τροχαια σε μεγαλο βαθμο. Ομως εχουν χαθει ειδικά κατα την αποχωρηση.
peterTHErider
06/07/2020, 15:07
Δεν ειναι θεμα νοημοσυνης ,μην γινεσαι κακος ,ειναι θεμα παραβασης των κανονων κυκλοφοριας λογω ιδιοτητος,και λογω σιγουριας οτι,και να τους πιασουν θα επικαλεσθουν την αστυνομικη τους ιδιοτητα για να την γλυτωσουν.Το προβλημα ειναι κοινωνικης συμπεριφορας λογω εξουσιας,και οχι νοημοσυνης.Οι αστυνομικες σχολες εχουν πλεον υφηλοτερες βασεις λογω επαγγελματικης σιγουριας,απο πολλες αλλες σχολες.
κοιτα,το να παρανομεις επειδη δεν θα εχεις συνεπειες ΜΗ σκεπτομενος τι τραγικα μπορει να σου προκαλεσει,σορι αλλα θεωρω πως ειναι θεμα νοημοσυνης.εαν απο αυριο ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΝΕ για την μη χρηση κρανους εγω παλι ΦΥΣΙΚΑ θα το φορουσα.ειναι αυτονοητο.εαν για καποιον που βλεπει τοσα και ειναι πανω σε 2 ροδες τοσες ωρες καθημερινα το να μην ειναι αυτονοητη η χρηση κρανους,σορι,αλλα ειναι θεμα νοημοσυνης.
και οπως ειπαν παραπανω οι διας ειναι κατα βαση ειδικοι φρουροι.συνηθως με απολυτηριο λυκειου και με μοναδικο προσον μοριοδοτησης την θητεια τους στις ειδικες δυναμεις.ενταξει,γινομαι κακος αλλα δεν μιλαμε ΣΥΝΗΘΩΣ για α' επιπεδου μορφωσης και επιπεδου ανθρωπους.φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις.και αυτο αποδυκνειεται περιτρανα απο τα στατιστικα των ατυχηματων τους.ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
KotsosDR
06/07/2020, 15:33
Συγνώμη , αλλά η εκπαίδευση ελάχιστη σχέση έχει με το επίπεδο ενός ανθρώπου (τα χρόνια που ζω τουλάχιστον , πιο πριν δε γνωρίζω).
mia_zoi_kawa
06/07/2020, 15:34
Peter the rider νομίζω ότι ακουγεται λίγο ρατσιστικό αυτό... Για εμένα φτάιει η νοοτροπία...
peterTHErider
06/07/2020, 15:56
Συγνώμη , αλλά η εκπαίδευση ελάχιστη σχέση έχει με το επίπεδο ενός ανθρώπου (τα χρόνια που ζω τουλάχιστον , πιο πριν δε γνωρίζω).
σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω.
peterTHErider
06/07/2020, 16:03
Peter the rider νομίζω ότι ακουγεται λίγο ρατσιστικό αυτό... Για εμένα φτάιει η νοοτροπία...
ναι ισως ακουγεται ασχημο,και τονιζω οτι δεν γενικευω γιατι και φιλους αστυνομικους εχω,και εχω γνωρισει πολυ αξιολογα ατομα.αλλα εδω μιλαμε για μια συγκεκριμενη μοναδα στο σωμα οπου η πλειοψηφια που την απαρτιζουν ειναι ανθρωποι προερχονται μια απο συγκεκριμενη δεξαμενη.και αποδεδειγμενα(για τα ποσοστα εμπλοκης σε ατυχημα μιλαμε)κατι κανουν λαθος.και ναι οκ,για τη νοοτροπια μιλαμε.η νοοτροπια της ατιμωρισιας,που μπαινει κατω απο τη λογικη της ατομικης προστασιας.δηλαδη ξεκαθαρη ανοησια.και ανοητος ποιος ειναι?
...η νοοτροπια της ατιμωρισιας...
Τα σώματα ασφαλείας, όπως και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, προστατεύουν τα μέλη τους ακόμα κι όταν έπρεπε να τα τιμωρούν. Η ασυδοσία είναι το λογικό επακόλουθο.
Είχαμε έναν ηλίθιο στο στρατό που περηφανευόταν για τα καφριλίκια που έκανε με το μηχανάκι και όποτε τον σταματούσαν δεν του έκαναν τίποτα επειδή ο πατέρας του ήταν μπάτσος (επαρχία όλα αυτά).
για τους διας δεν υπαρχει η καλυτερη γνωμη στο σωμα....
αλλα αυτοι που ειναι πραγματικα περιθωριοποιημενοι ειναι οι ματατζηδες
μου ελεγε αστυνομικος οτι πριν καιρο εδειραν ματατζηδες συναδελφους τους αστυνομικους σε πορεια που εκαναν ΚΑΙ για τα δικα τους δικαιωματα
και πως μετα επειδη φυσικα ολοι γνωριζονται εφτιαξαν λιστες και τους τσακισαν στις κλησεις σε τροχονομικους ελεγχους εκτος υπηρεσιας :lol::lol:
μεχρι και ο αρχηγος τους εβγαλε ανακοινωση να μην τσακωνονται........
πολυ γελιο....
FotisFz1
07/07/2020, 01:25
για τους διας δεν υπαρχει η καλυτερη γνωμη στο σωμα....
αλλα αυτοι που ειναι πραγματικα περιθωριοποιημενοι ειναι οι ματατζηδες
μου ελεγε αστυνομικος οτι πριν καιρο εδειραν ματατζηδες συναδελφους τους αστυνομικους σε πορεια που εκαναν ΚΑΙ για τα δικα τους δικαιωματα
και πως μετα επειδη φυσικα ολοι γνωριζονται εφτιαξαν λιστες και τους τσακισαν στις κλησεις σε τροχονομικους ελεγχους εκτος υπηρεσιας :lol::lol:
μεχρι και ο αρχηγος τους εβγαλε ανακοινωση να μην τσακωνονται........
πολυ γελιο....
Ποτε βγαινει στο νετφλιξ αυτο το σεναριο;
panavour
07/07/2020, 01:40
Τοτε να καταργησουμε καθε ειδους παιδεία,και εκπαιδευση ,αχρηστα ειναι,αφου δεν ανεβαζουν το επιπεδο κοινωνικης συμπεριφορας ενος ανθρωπου.Ιδια η συνειδητοποιηση και εκφραση της σωστης κοινωνικης συμπεριφορας στον καταυλισμο των γυφτων ,και ιδια στην ΕΛΒΕΤΙΑ,νορβηγια,φινλανδια,ιαπωνια,με ποσοστο αποφοιτησης ανωτατων σχολων στο 98%.
Kas_Tracer
07/07/2020, 07:56
Ορισμένα από τα ανδραγαθήματα των ενστόλων αποτυπωμένα σε βίντεο .https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-ellenaras-epistrefei-stoes-dromoes-ki-aete-te-fora-foraei-stole_gr_5f0317efc5b612083c5f2694?utm_hp_ref=gr-koinonia&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση ότι δεν είναι παράνομη η έκθεση τους σε βίντεο αφού είναι δημόσιοι λειτουργοί.
Επίσης τρομακτικό είναι το ότι γράφεται ότι τα περιπολικά είναι ουσιαστικά ανασφάλιστα και σε περίπτωση εμπλοκής μαζί τους ,
άσχετα εάν δεν φταις θα πάρεις τα χρήματα της αποζημίωσης στο μακρινό μέλλον (και ΑΝ!)
Είναι δυνατόν να είναι έτσι?
Τα σώματα ασφαλείας, όπως και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι στην Ελλάδα, προστατεύουν τα μέλη τους ακόμα κι όταν έπρεπε να τα τιμωρούν. Η ασυδοσία είναι το λογικό επακόλουθο.
Κάτι έχεις καταλάβει λάθος
Η αστυνομία δεν είναι επαγγελματικός κλάδος
Ακούω καμιά φορά τους συνδικαλιστές τους και ο τρόπος που βλέπουν τον πολίτη
αυτόν που πληρώνει ακόμα και τα σώβρακα τους δηλαδή είναι εμετικός το λιγότερο.
Τι τα θες όμως?
Σε μια χώρα που χρωστάει σε όποιον φοράει παντόφλες τσιφλίκι τους είναι ΚΑΙ η αστυνομία.
Αν μιλήσετε με ανθρώπους που έχουν πολλά χρόνια στο σώμα θα διαπιστώσετε πόσο απογοητευμένοι και κουρασμένοι είναι...
Οι αστυνομικοί είναι τα πρώτα θύματα του τρόπου που τους χρησιμοποιεί η εκάστοτε εξουσία
Εννοείται φυσικά ότι σε ένα πλήθος μερικών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι όλοι αγιοι
KotsosDR
07/07/2020, 09:18
Τοτε να καταργησουμε καθε ειδους παιδεία,και εκπαιδευση ,αχρηστα ειναι,αφου δεν ανεβαζουν το επιπεδο κοινωνικης συμπεριφορας ενος ανθρωπου.Ιδια η συνειδητοποιηση και εκφραση της σωστης κοινωνικης συμπεριφορας στον καταυλισμο των γυφτων ,και ιδια στην ΕΛΒΕΤΙΑ,νορβηγια,φινλανδια,ιαπωνια,με ποσοστο αποφοιτησης ανωτατων σχολων στο 98%.
Πολύ ρηχή διατύπωση για ένα πολύ βαθύ θέμα . Το επίπεδο έχει να κάνει με αξίες και αρχές , πράγματα που σου μαθαίνει είτε η ίδια η ζωή , ή κάποιος Διδάσκαλος . Ο πρώτος διδάσκαλος που θα συναντήσεις στη ζωή σου είναι συνήθως η οικογένεια σου και παίζει μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου , ακολουθούν άλλα πρόσωπα όπως ένας νονός για παράδειγμα ή ο γονέας κάποιου φίλου , κάποιος ιερέας , κτλ...
Απο εκεί και μετά η παιδεία παίζει μεγάλο ρόλο όπως είπες , ποια παιδεία όμως ; Της παπαγαλίας ή της ουσίας ; Κάποιος διαβάζει Σωκράτη για τις εξετάσεις μόνο ενώ κάποιος άλλος γιατί τον έχει συνεπάρει και προσπαθεί να αποκομίσει γνώση που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει την αντίληψή του .
Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετούς Διδασκάλους σήμερα παρά μόνο εκπαιδευτικούς . Προσπαθούμε να γινόμαστε άνθρωποι των τιμών και όχι των αξιών.
Τέλος πάντων , η συνειδητοποίηση και έκφραση της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς όπως λες έχει να κάνει (κατά την άποψή μου πάντα) με τον τόπο που τυγχάνει να ζεις , την οικογένεια σου , τον κύκλο σου , τα πρότυπα σου , τη θρησκεία σου (αν πιστεύεις κάπου) . Αν έχεις καλές βάσεις αυτά που θα αποκομίσεις από το εκπαιδευτικό σύστημα και αφορούν το "επίπεδο" έχουν τη δυνατότητα να "χτίσουν" πάνω σου αρκετές αρετές , αν όμως δεν έχεις το πιθανότερο να μή κάνουν τίποτα .
3 χρόνια με τον Αριστοτέλη , το Σωκράτη ή τον Πλάτωνα για παράδειγμα θεωρώ οτι μπορούν να πετύχουν περισσότερα στο κομμάτι "επίπεδο" από τα 16 της σημερινής εκπαίδευσης
Υ.Γ. Τί να την κάνεις τη παιδεία όταν έχεις πρότυπο .. αυτό :lol: : https://www.youtube.com/watch?v=u9sTHE3QKyw
KotsosDR
07/07/2020, 09:38
Όσο αφορά Ιαπωνία κτλ μία είναι η λέξη - παράγοντας που μπορεί να περιγράψει σωστά τη κατάσταση.
Νοοτροπία : το σύνολο των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων ενός ατόμου ή μιας κοινωνικής ομάδας, που καθορίζουν τον τρόπο της σκέψης τους, την τοποθέτησή τους απέναντι στα προβλήματα της ζωής και τη συμπεριφορά τους (μας λέει το λεξικό :lol: )
Ορισμένα από τα ανδραγαθήματα των ενστόλων αποτυπωμένα σε βίντεο .https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-ellenaras-epistrefei-stoes-dromoes-ki-aete-te-fora-foraei-stole_gr_5f0317efc5b612083c5f2694?utm_hp_ref=gr-koinonia&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos4
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση ότι δεν είναι παράνομη η έκθεση τους σε βίντεο αφού είναι δημόσιοι λειτουργοί.
Επίσης τρομακτικό είναι το ότι γράφεται ότι τα περιπολικά είναι ουσιαστικά ανασφάλιστα και σε περίπτωση εμπλοκής μαζί τους ,
άσχετα εάν δεν φταις θα πάρεις τα χρήματα της αποζημίωσης στο μακρινό μέλλον (και ΑΝ!)
Είναι δυνατόν να είναι έτσι?
Τα περιπολικα
Ειναι ασφαλισμενα απλα οχι ξεχωριστα με ασφαλιστηριο οπως τα ΙΧΕ.
Το ποτε θα αποζημειωθει ο παθων εξαρταται και απο σε τι εχει εμπλακει. Αν ειναι φταιξιμο πασιφανες των αστυνομικων τοτε παει σχετικά γρηγορα. Κανα 2μηνο νομιζω με επιφυλαξη. Αυτο λογω της ερευνας που θα διαταχθει.
Η παραβιαση κοκκινου σηματοδοτη ακομα και με φαρο δεν δικαιολογειται αν προξενησει το περιπολικο τροχαιο. Ναι μεν στα πλαισια του σηματος που ανταποκρινονται επιτρεπεται να το κανουν αλλα παντα με την οποια προσοχη επιβάλλεται για την ασφαλεια ολων τριγυρω. Αυτο ισχυει και για τα ασθενοφορα και για πυροσβεστικη.
Τωρα οσο αφορα τον σκηνοθετη του βιντεο...γιατι δεν βαζει καθαρα τις πινακιδες αφου του επιτρέπεται απο τον νομο?
400αρια εβαζε και εβαζε και εβαζε και οκ εχει δικιο. Το αφηνω ετσι γιατι αν γραψω κατι αλλο θα πεταχτει καποιος να πει οτι τον γραψανε για παρομοιο περιατατικο και παει λεγοντας. Το αγροτικο περιπολικο με ΟΠΚΕ μεσα διενεργει ελεγχους. Δεν περνει αδεια απο τον καθε που του ξινιζει. Το οτι περναει λεωφορειο απο εκει δεν λεει κατι. Ισα ισα και το λεωφορειο σιγα μην κανει στην ακρη να παρει επιβάτες. Δεν χωραει αλλωστε. Τι να λεμε. Αγιοι δεν ειναι οι συναδελφοι και υπαρχουν πολλα καλα και κακα παραδειγματα.
Νοοτροπία : το σύνολο των αντιλήψεων και των πεποιθήσεων ενός ατόμου ή μιας κοινωνικής ομάδας, που καθορίζουν τον τρόπο της σκέψης τους, την τοποθέτησή τους απέναντι στα προβλήματα της ζωής και τη συμπεριφορά τους (μας λέει το λεξικό :lol: )
'Οταν μια χώρα έχει μάθει το λαό στο επίδομα, στον διορισμό στο δημόσιο. στις ΔΕΚΟ ή στις τράπεζες η παραγωγικότητα έχει πάει περίπατο
και ο ... λαός έχει μάθει να έχει ΜΟΝΟ απαιτήσεις
Το αποτέλεσμα φυσικά το βλέπουμε γύρω μας
Ότι μαθαίνεις στο σχολείο λοιόπόν, έστω αυτά τα λίγα ακυρώνονται
στην πράξη την 1η μέρα που θα πας στρατό.
Τώρα η Ελληνική οικογένεια?
Ένας καλός ψυχίατρος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Οι νοοτροπίες χτίζονται απ τη ζωή όπως λες
αλλά λιγότερο απ το σχολείο Εκεί μια ιδέα παίρνεις κλπ κλπ
Η πραγματική ζωή σε χτίζει σαν άνθρωπο.
Όταν λοιπόν βλέπεις ότι ο φούστης πάει μπροστά
(όχι ο γκέι)
λαμβάνεις μέτρα
Είτε πας περιθώριο δηλαδή είτε παίζεις μπάλα όπως μπορείς
Τις πιο πολλές φορές το κοντέρ γράφει 2
Τα περιπολικα
Ειναι ασφαλισμενα απλα οχι ξεχωριστα με ασφαλιστηριο οπως τα ΙΧΕ.
6 μηνο πήρε για αποζημίωση παιδί στη δουλειά
από ΙΧ με νούμερα Π.Υ
KotsosDR
07/07/2020, 11:36
'Οταν μια χώρα έχει μάθει το λαό στο ...
Η χώρα απαρτίζεται από το λαό και ο λαός αποφασίζει τους διαχειριστές του κράτους οι οποίοι όμως είναι κομμάτι του λαού , όταν καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά εμείς ίσως τότε αλλάξουμε μερικά πράγματα .
Η χώρα απαρτίζεται από το λαό και ο λαός αποφασίζει τους διαχειριστές του κράτους οι οποίοι όμως είναι κομμάτι του λαού , όταν καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι το κράτος αλλά εμείς ίσως τότε αλλάξουμε μερικά πράγματα .
Πρέπει να βγήκε καφές απο όποια τρύπα έχω στο σώμα μου.
KotsosDR
07/07/2020, 11:58
Πρέπει να βγήκε καφές απο όποια τρύπα έχω στο σώμα μου.
Τι να κάνουμε ... λέμε και καμιά αμπελοφιλοσοφία να περνάει η ώρα :lol:
Το κράτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όταν έχει πείσει τον λαό ότι εκείνος ευθύνεται και πρέπει να αλλάξει.
Το κράτος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όταν έχει πείσει τον λαό ότι εκείνος ευθύνεται και πρέπει να αλλάξει.
Εδώ που τα λέμε, μια αλλαγή την χρειαζόμαστε.
μπα μπα μπα ??? :bawl:
μπα μπα μπα ??? :bawl:
Κατσε ρε.. Μην τον κοβεις..!! :smokin:
Κατσε ρε.. Μην τον κοβεις..!! :smokin:
Μάλλον το δικό σου διάβασε και μαγκώθηκε :bawl:
Μια από τις πολλές μλκιες που έκανα στη ζωή μου ήταν να πάω φαντάρος.
Εκεί είδα για 1η φορά τι ωραία το κράτος σου κάνει τη ζωή κόλαση αν δεν το γλείφεις
Στην Ελλάδα πάλι δεν υπάρχουν διαχειριστές υπάρχουν ιδιοκτήτες.
Κάποιος μπορεί αν μαντέψει το επώνυμο του πρωθυπουργού
που θα έχει το εγγόνι του πχ
Χωρίς να μακρηγορούμε η Γαλλική επανάσταση είναι πολύυυυυ μακριά από μας
Κατεδάφιση χρειαζόμαστε αλλά ας μην το κάνουμε θέμα
KotsosDR
08/07/2020, 15:43
Μια από τις πολλές μλκιες που έκανα στη ζωή μου ήταν να πάω φαντάρος.
Εκεί είδα για 1η φορά τι ωραία το κράτος σου κάνει τη ζωή κόλαση αν δεν το γλείφεις
Είδες που κάτι έμαθες εκεί ; Δεν το λένε τυχαία "τελευταίο σχολείο" :lol:
stefanos
08/07/2020, 16:43
Είδες που κάτι έμαθες εκεί ; Δεν το λένε τυχαία "τελευταίο σχολείο" :lol:
εγώ νόμιζα οτι το λένε τελευταίες διακοπές
"Τελευταίο" από την άποψη του πάτου, πιο κάτω δεν πάει κτλ, όχι χρονολογικά.
εγώ νόμιζα οτι το λένε τελευταίες διακοπές
Ανάλογα το στρατόπεδο :a016:
KotsosDR
08/07/2020, 17:49
Από την άλλη ο εκάστοτε πολιτικός δεν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όταν έχει πείσει το λαό ότι για όλα φταίει το κακό "κράτος" και όχι συγκεκριμένοι εκλεγμένοι ; :rolleyes:
Μία μαντινάδα της Κρήτης είναι η παρακάτω (δυστυχώς δε θυμάμαι την ιστορία-ανέκδοτο απ'όπου προέκυψε) :
"Τα πορτοκάλια του χωριού γεμίζουνε βαπόρι,
ό,τι σκατά 'ναι οι δήμαρχος, είναι κι ψηφοφόροι"
lleonidas
17/07/2020, 13:39
Online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων θα δίνουν από τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα στελέχη των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και της ΟΠΚΕ, τα οποία θα έχουν στο κράνος ή στη στολή τους action cameras!
Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η καταγραφή των κινήσεων ομάδων που έρχονται σε αντιπαράθεση ή συμπλοκή με στελέχη των συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και τον έλεγχο των επιχειρησιακών ενεργειών που προβαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που τις στελεχώνουν.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργίας τους και θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Ο διαγωνισμός προμήθειας και η χρησιμοποίηση των action cameras ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Επιδίωξη είναι οι αρμόδιες Αρχές να έχουν σαφή και live εικόνα από το επιχειρησιακό πεδίο των ενεργειών αστυνομικών αλλά και του περιστατικού που καλούνται να διαχειριστούν.
Το είδος, οι διαστάσεις και οι δυνατότητες των μικροκαμερών καταρτίζονται από ειδική επιτροπή που θα καθορίσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Το ιδανικό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να φορούν όλοι οι αστυνομικοί αυτών των αστυνομικών υπηρεσιών κάμερες, ωστόσο φαίνεται πως επικρατεί η άποψη πως θα τις φέρουν οι επικεφαλής ή συγκεκριμένος αστυνομικός κάθε διμοιρίας ή ομάδας.
Πηγή (https://eleftherostypos.gr/ellada/602771-me-kameres-ta-krani-kai-oi-stoles-ton-astynomikon-katagrafi-kai-elegxos-ton-epixeirisiakon-sxedion/)