PDA

View Full Version : Σπαστό τρέιλερ μοτό

2wheeler
28/04/2020, 22:14
Προσφατα ηρθε στην κατοχη μου ενα σπαστο τρειλερ της bikelug https://www.bikelug.co.za/design.html .
Απο οσο γνωριζω, στην Αγγλια (απο οπου και ηρθε), τετοια τρειλερ δεν χρειαζονται χαρτια (επειδη είναι σπαστα). Ξερει καποιος τι μπορει να ισχύει στο Ελλαδισταν για τετοιου είδους τρειλερ?

costas_versys
28/04/2020, 22:36
Διάβασε τον σχετικό νόμο που ισχύει από 12.06.2019 και έχει δωθεί πρόσφατα μια ολιγόμηνη παράταση

ΦΕΚ B 2303 - 12.06.2019

2wheeler
01/05/2020, 07:15
Το διαβασα ολο!! Για εξαιρεσεις δεν λεει τιποτα... ουτε αν προβλεπονται...

doctoras
01/05/2020, 08:09
καταρχήν ωραία ιδέα δε κλέβει χώρο πάρκινγκ!
νομίζω οτι δεν εκπίπτει σε κάποια εξαίρεση. πρέπει να ισχύει ότι και με τα κλασικά τρέιλερ. Αν έχεις έγγραφα από την αγορά που το εξαιρούν απο τα ρυμουλκούμενα (έστω στην αγγλία), κάνε μια βόλτα αν έχεις χρόνο απο το συγκοινωνιών μήπως και βγάλεις άκρη

costas_versys
01/05/2020, 08:09
Πρέπει να βγάλεις σημείωμα έλξης και μετά την παράταση πινακίδα

buckley
01/05/2020, 08:23
καταρχήν ωραία ιδέα δε κλέβει χώρο πάρκινγκ!
νομίζω οτι δεν εκπίπτει σε κάποια εξαίρεση. πρέπει να ισχύει ότι και με τα κλασικά τρέιλερ. Αν έχεις έγγραφα από την αγορά που το εξαιρούν απο τα ρυμουλκούμενα (έστω στην αγγλία), κάνε μια βόλτα αν έχεις χρόνο απο το συγκοινωνιών μήπως και βγάλεις άκρη

Στα ανέκδοτα αμέσως :bawl:

harris_x
01/05/2020, 10:37
Στα ανέκδοτα αμέσως :bawl:+675

harris_x
01/05/2020, 10:41
Εγω μονο μεσω της οδού των ιδιοκατασκευων βλεπω να βγαίνει άκρη...

Εφόσον ισχύουν ακομα οσα ίσχυαν παλιότερα περι ιδιοκατασκευων (χλωμό), θα πρεπει να βρεις εναν μηχανολόγο να σου ετοιμάσει τα χαρτιά και με αυτά να πας στο υπουργείο για να πάρεις άδεια.

ποπαϋ
01/05/2020, 10:56
Όταν έψαχνα να αγοράσω τρέιλερ, ήθελα να φέρω ένα τέτοιο από Αγγλία.
Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έπαιρνε έγκριση Ελλάδα, δεν υπήρχε εισαγωγέας για να κάνει τις διαδικασίες πιστοποίησης - έγκρισης τύπου, συμμόρφωσης κλπ.

Διαβάζοντας το ΦΕΚ θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις το κοντινό μηχανολογικό εάν υπάγεσαι στην κατηγορία δδ του αρ.3.
Επίσης, καλό θα ήταν να πληρώσεις κάποιον διεκπεραιωτή για να σε βοηθήσει.

ποπαϋ
01/05/2020, 10:59

Εφόσον ισχύουν ακομα οσα ίσχυαν παλιότερα περι ιδιοκατασκευων (χλωμό), θα πρεπει να βρεις εναν μηχανολόγο να σου ετοιμάσει τα χαρτιά και με αυτά να πας στο υπουργείο για να πάρεις άδεια.

Οι βεβαιώσεις από μηχανολόγους, για ιδιοκατασκευές, έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Κάπου είχα ποστάρει την σχετική νομοθεσία.

doctoras
01/05/2020, 11:00
Στα ανέκδοτα αμέσως :bawl:

:)εντάξει ρει είπα "αν έχεις χρόνο" που πάει να πει για χάσιμο και τα τι αυτά

drade
06/05/2020, 08:53
Άμα βγάλεις άκρη πάντως ενημέρωσε μας. Πόσες φορές χρειάστηκα ένα τέτοιο τρέιλερ που να μπορείς να το αποθηκεύσειες στο μπαλκόνι..

panavour
07/05/2020, 13:09

πιο ακριβος θα σου βγει απ το τρειλερ:lol: