View Full Version : Γνωμη για Α2
Dimos123
03/05/2020, 17:46
Καλησπέρα σας ειμαι 18 χρονών και θελω καποια γνωμη!! Σκέφτομαι να παω κατευθειαν για δίπλωμα Α2 σε δυο χρόνια θεωρείτε πως δεν ειναι καλη ιδεα και ο κίνδυνος ειναι υψηλότερος? Επιπλέον ενας πληρης αξιοπρεπης εξοπλισμός ποσο κοστιζει?
Καλώς ήρθες στο forum!
Ο κίνδυνος στη χρήση μοτοσυκλέτας είναι ούτως ή άλλως υψηλός. Η ηλικία σου έχει πάρα πολλές χαρές και δυνατότητες, αλλά έχει και αρνητικά. Ένα από αυτά είναι ότι ο μέσος 18χρονος (υπάρχουν εξαιρέσεις) βάζει σε χαμηλή προτεραιότητα την ασφάλεια. Όχι μόνο δε φοβάται, αλλά μαγνητίζεται από τον κίνδυνο και την αδρεναλίνη. Υπό συνθήκες, ο συνδυασμός μοτοσυκλέτας και ανωριμότητας, μπορεί να αποβεί μοιραίος για το μοτοσικλετιστή, καθώς και άλλους χρήστες του δρόμου. Όσο προσεκτικός και να είσαι, αρκεί μία φορά να είσαι νευριασμένος ή επιπόλαιος, ώστε να συμβεί το μοιραίο.
Έχοντας πει τα παραπάνω, θεωρώ καλύτερο να μαθαίνει κάποιος από νέος τη χρήση μοτοσικλέτας, αν έτσι κι αλλιώς πάρει στα 20 έτη του. Ξεκινάς με μηχανάκι χαμηλής ισχύος, όπως προβλέπει ο νόμος, κινείσαι αμυντικά και προσεκτικά, προσπαθώντας να προβλέψεις τα λάθη των άλλων και όχι διεκδικώντας την προτεραιότητα που σου δίνει κατά περίπτωση ο ΚΟΚ. Έτσι, όταν βρεθείς στα 20 έτη σου με μοτοσυκλέτα πιο ισχυρή, έχεις κάποια εμπειρία, που σε αποτρέπει να βάζεις τον εαυτό σου σε επιπλέον κίνδυνο.
Για πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας χρειάζεσαι τουλάχιστον 500€. Κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μποτάκια, ενώ κάποια από αυτά χρειάζονται εις διπλούν, για χειμώνα-καλοκαίρι, οπότε το κόστος αυξάνεται.
Dimos123
03/05/2020, 18:12
Καλώς ήρθες στο forum!
Ο κίνδυνος στη χρήση μοτοσυκλέτας είναι ούτως ή άλλως υψηλός. Η ηλικία σου έχει πάρα πολλές χαρές και δυνατότητες, αλλά έχει και αρνητικά. Ένα από αυτά είναι ότι ο μέσος 18χρονος (υπάρχουν εξαιρέσεις) βάζει σε χαμηλή προτεραιότητα την ασφάλεια. Όχι μόνο δε φοβάται, αλλά μαγνητίζεται από τον κίνδυνο και την αδρεναλίνη. Υπό συνθήκες, ο συνδυασμός μοτοσυκλέτας και ανωριμότητας, μπορεί να αποβεί μοιραίος για το μοτοσικλετιστή, καθώς και άλλους χρήστες του δρόμου. Όσο προσεκτικός και να είσαι, αρκεί μία φορά να είσαι νευριασμένος ή επιπόλαιος, ώστε να συμβεί το μοιραίο.
Έχοντας πει τα παραπάνω, θεωρώ καλύτερο να μαθαίνει κάποιος από νέος τη χρήση μοτοσικλέτας, αν έτσι κι αλλιώς πάρει στα 20 έτη του. Ξεκινάς με μηχανάκι χαμηλής ισχύος, όπως προβλέπει ο νόμος, κινείσαι αμυντικά και προσεκτικά, προσπαθώντας να προβλέψεις τα λάθη των άλλων και όχι διεκδικώντας την προτεραιότητα που σου δίνει κατά περίπτωση ο ΚΟΚ. Έτσι, όταν βρεθείς στα 20 έτη σου με μοτοσυκλέτα πιο ισχυρή, έχεις κάποια εμπειρία, που σε αποτρέπει να βάζεις τον εαυτό σου σε επιπλέον κίνδυνο.
Για πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας χρειάζεσαι τουλάχιστον 500€. Κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μποτάκια, ενώ κάποια από αυτά χρειάζονται εις διπλούν, για χειμώνα-καλοκαίρι, οπότε το κόστος αυξάνεται.
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!! Τα παπια δεν μου ελκύουν το ενδιαφέρον. Εχω ψαξει και για μοτοσυκλέτες 125cc αλλα δεν ξερω κατα πόσο βολικες ειναι και κατα ποσο αξιζει. Επιπλέον θεωρω πως οσο ώριμος μπορει να ναι ενας 18χρονος η βλακεια υπάρχει παντα και πως στα 20 θα εχω ωριμασει πολύ περισσότερο. Εαν γνωριζετε κατι για μοτοσυκλέτες 125cc θα με ενδιέφερε πολυ η αποψη σας (ευχαριστωω εκ των προτέρων)
Εντελως φιλικα θελω να σου κανω μια ερωτηση.
Οσον αφορα την οδηγικη ωριμανση/εμπειρια πως θα την αποκτησει καποιος αν δεν βγει στο δρομο να οδηγησει?Δηλαδη ποια διαφορα θα εχεις εσυ ,εγω και ο καθενας ως ατομο αν δεν δοκιμασεις?
Θα ξεκινησεις σιγα σιγα,θα οδηγας οπου και οποτε νιωθεις εσυ ασφαλης.
Και στην τελικη τα δυο χρονια απραξιας πως θα βοηθησουν? Παντα σε σχεση με κομματι της μοτοσυκλετας.
Υπαρχουν απειρες 125 μηχανες. Yzf( προσωπικη αγαπη), cbr,gsxr,ninja, rs4,rc σε super sport xt,wr σε motard σε γυμνα mt gsx z125 cbf duke.. Η Sym εχει βγαλει κατι μηχανουλες φθηνες αν θες καινουργιο nh x και t λεγονται. Γενικα απειρες επιλογες.Προσωπικα θα σου προτεινα να βγαλεις Α1 να μπεις σιγα στο χωρο της μοτοσυκλετας και να μην πας κατευθειαν σε Α2 οχι οτι οι μηχανες που θα μπορεις να οδηγας με το Α2 ειναι τοσο επικινδυνες για πρωτες(μεχρι 45 αλογα περιπου). Απλα αφου θες να μπεις στο χωρο της μοτοσυκλετας καλυτερα να μπεις απο νωρις. Που ξερεις μπορει να σε καλυπτει μια 125 μηχανη για καποια χρονια τουλαχιστον μεχρι να ξεψαρωσεις. Μετα ανεβαινεις σε μεγαλυτερο. Τωρα το ποια θα παρεις εξαρταται απο το μπατζετ και τα γουστα σου. Ειναι γενικα ακριβες ακομη και μεταχειρισμενες και εχουν σχετικα ακριβα ανταλλακτικα οι περισσοτερες.Εγω μεταχειρισμενη θα προτεινα. Μη δωσεις παρα πολλα χρηματα για το πρωτο σου μηχανακι. Μαξ 2 χιλιαρικα. Παρε παντως κατι που να σου αρεσει αφου δε θες παπι.Αν καταληξεις σε καποιες γραψε εδω τα μοντελα και ολο και καποιος θα ξερει κατι για αυτα να σε βοηθησει στην αγορα σου.
Dimos123
04/05/2020, 10:12
Καλησπέρα φιλε. Εχω καποιες προτιμήσεις στα μηχανακια που πρότεινες κυριως στα naked. Αλλα επειδη δεν εχω εμπειρια πως θα εξασφαλίσω μια αξιοπρεπή μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα? Εννοω πως ειναι απίστευτα ευκολο να με πιασουν κορόιδο
Καλησπέρα φιλε. Εχω καποιες προτιμήσεις στα μηχανακια που πρότεινες κυριως στα naked. Αλλα επειδη δεν εχω εμπειρια πως θα εξασφαλίσω μια αξιοπρεπή μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα? Εννοω πως ειναι απίστευτα ευκολο να με πιασουν κορόιδο
Δεν σου προτεινα μηχανακι φιλε γιατι εγω δε θα επαιρνα ολα οσα εγραψα. Απλη αναφορα εκανα για να σου δειξω πως υπαρχουν πολλες 125 μηχανες. Κοιτα θα βρεις μια που εχει λιγα χιλιομετρακια θα πας με μηχανικο και θα την ελεγξεις.Αν ο μηχανικος δωσει το οκει τοτε το τσιμπας αλλιως πας αλλου. Δες και εσυ καποια θεματα που υπαρχουν στο φορουμ για αγορα μεταχειρισμενου να εισαι ψιλιασμενος.Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο. Εγω θα σου προτεινα cbf μιας και θες γυμνο. Και το καινουργιο και το παλιο ειναι αξιολογα μηχανακια. Δεν καινε τιποτα εχουν το γκαζακι τους τα βρισκεις σε καλες τιμες και τα πουλας χωρις ιδιαιτερη χασουρα.
Dimos123
04/05/2020, 10:57
Mια ακομα απορια (οχι σχετική με την επιλογή μοτοσυκλέτας) εχω που πιθανόν να ναι γελοια. Εχω μυωπια 1.5 βαθμο προφανως στην οδήγηση θα ειναι απαραίτητα τα γυαλια ή οι φακοι επαφης. Φαντάζομαι δεν υπάρχει καποιο προβλημα με τα γυαλια μεσα απο το κρανος
Υπάρχει.
Θα πρέπει να πάρεις κράνος με εσωτερικό ''τζαμάκι'' σαν γυαλί ηλίου αλλιώς θα είναι δύσκολο να φοράς γυαλί μυωπίας+γυαλί ηλίου μέσα στο κράνος.
Γίνεται,έτσι τα φορούσα καιρό αλλά πολύ ταλαιπωρία.Τα περισσότερα κράνη έχουν χώρο στο πλάι να περνάει το γυαλί μυωπιας.
doctor_john
04/05/2020, 11:05
Με τον ίδιο τρόπο που θα εξασφαλίσεις* την καλή της λειτουργία.
Βρές τον μηχανικό που σε εξυπηρετεί και έχει καλή φήμη πρίν αγοράσεις, ενημέρωσε τον
ότι ψάχνεις για μοτοσυκλέτα και χρειάζεσαι βοήθεια και εκείνος θα ελέγξει την μοτοσυκλέτα
που θα αποφασίσεις ότι σου αρέσει.
Ένα πρώτο φίλτρο μπορείς να έχεις και μέσω φόρουμ για να μην τον ταλαιπωρείς, ο μηχανικός
σου όμως είναι λογικό να έχει τον τελευταίο λόγο πρίν αποφασίσεις.
* δεν υπάρχει απόλυτη εξασφάλιση σε οτιδήποτε συμβαίνει, είμαι σίγουρος ότι το έχεις υπόψιν
απλά το αναφέρω για μην παρασυρθούμε από την χρήση του όρου ;)
Mια ακομα απορια (οχι σχετική με την επιλογή μοτοσυκλέτας) εχω που πιθανόν να ναι γελοια. Εχω μυωπια 1.5 βαθμο προφανως στην οδήγηση θα ειναι απαραίτητα τα γυαλια ή οι φακοι επαφης. Φαντάζομαι δεν υπάρχει καποιο προβλημα με τα γυαλια μεσα απο το κρανος
Θα πας σε μαγαζι και θα δοκιμασεις κρανος να δεις ποιο χωραει και γυαλια. Αυτο με τη ζελατινα για τον ηλιο ενταξει ειναι ενα + προσωπικα δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο. Βεβαια αν βρεις κανα κρανος να το εχει παρε το γιατι δεν μπορεις να φορας και γυαλια ηλιου και μυωπιας οποτε θα σε βολεψει.
CuckooDestroyer
04/05/2020, 15:54
Θα πας σε μαγαζι και θα δοκιμασεις κρανος να δεις ποιο χωραει και γυαλια. Αυτο με τη ζελατινα για τον ηλιο ενταξει ειναι ενα + προσωπικα δεν το θεωρω τοσο απαραιτητο. Βεβαια αν βρεις κανα κρανος να το εχει παρε το γιατι δεν μπορεις να φορας και γυαλια ηλιου και μυωπιας οποτε θα σε βολεψει.
Aπλα ας πάρει οποίο κράνος του αρέσει και ας βάλει πάνω φιμε ζελατίνα , εγώ αυτό εχω κάνει (και ας μην έχω θέμα με τα μάτια)
Θα φαίνεται και πιο ωραίο το κράνος
CuckooDestroyer
04/05/2020, 17:10
Δεν είναι τόσο θέμα αλλά δεν την κλείνω κιόλας
Μόνο τον χειμώνα έχω θέμα γιατί βροχή + βράδυ + φιμε γενικά με δυσκολεύει καπως
sapila racing
04/05/2020, 17:27
Aπλα ας πάρει οποίο κράνος του αρέσει και ας βάλει πάνω φιμε ζελατίνα , εγώ αυτό εχω κάνει (και ας μην έχω θέμα με τα μάτια)
Με την φιμέ οτι και να λες εσυ και οτι και να νομίζεις, απλά δεν βλέπεις το βράδυ όπως πρέπει να βλέπεις.
Τελεία και παύλα εδω.
Επίσης λίγο περισσότερη προσοχή οταν δίνουμε συμβουλές σε κάποιον νέο που ρωτάει δεν βλάπτει.
doctor_john
04/05/2020, 18:03
Έχεις δίκιο, δεν βλέπεις με τίποτα ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες. Νομίζω έχει απασχολήσει πολλούς απο εμάς όλα αυτα τα χρόνια.
Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μπορούν να μας γράψουν για χρήση φιμέ ζελατίνας την νύχτα.
Ναι και γω εχω φιμε ζελατινα και γενικα δεν παλευεται. Οσο χρησιμη ειναι το πρωι τοσο αχρηστη ειναι το βραδυ. Οποτε βαζω γυαλια ηλιου για να μην αλλαζω ζελατινα συνεχεια.
o_gavros
04/05/2020, 22:26
Δεν είναι τόσο θέμα αλλά δεν την κλείνω κιόλας
Μόνο τον χειμώνα έχω θέμα γιατί βροχή + βράδυ + φιμε γενικά με δυσκολεύει καπως
Θα ήθελα πολύ να σ'εχω απο δίπλα, ωραίο και αλέγκρο, με την ανοιχτή σου ζελατίνα βραδυ Νοέμβρη-Δεκέμβρη στους επαρχιακούς δρόμους απο Λεβίδι προς Κανδήλα έτσι με τη μπάνικη φιμέ σου ζελατίνα ανοιχτή...
Πίστεψε με όταν σου λέω πως ιτ εηντ κουλ μπρο!
Όπως σου είπαν ήδη, ειδικά σε νέους που δεν έχουν την εμπειρία να αξιολογήσουν πλήρως ότι συμβουλή δέχονται, καλό θα είναι να μην λέμε ότι να'ναι.
Υπάρχει.
Θα πρέπει να πάρεις κράνος με εσωτερικό ''τζαμάκι'' σαν γυαλί ηλίου αλλιώς θα είναι δύσκολο να φοράς γυαλί μυωπίας+γυαλί ηλίου μέσα στο κράνος.
Γίνεται,έτσι τα φορούσα καιρό αλλά πολύ ταλαιπωρία.Τα περισσότερα κράνη έχουν χώρο στο πλάι να περνάει το γυαλί μυωπιας.
Δεν είναι sony και ντε έτσι όμως.
Εγω για παράδειγμα (που σχεδόν ποτέ δε φορώ γυαλιά ηλίου) δεν έχω εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο στο κρανος που εχω τις βόλτες.Συνήθεια είναι.
οσο για το φίλο που ρωτάει, εκτός και αν εχεις καμια γκουμούτσα σα τα αποκριάτικα για σκελετό στα γυαλιά σου, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.
mia_zoi_kawa
04/05/2020, 22:33
Η σωστή απάντηση είναι να έχει δύο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας. Ένα κανονικό και ένα με φακούς μυωπίας-ηλίου. Αγοράζεις οποίο κράνος θεςκαι δεν σου βγαίνουν τα μάτια όταν φτάσεις στην παραλία με την μηχανή και θες να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα. Γενικά το να έχεις δεύτερο ζευγάρι γυαλιών μυωπίας τα οποία είναι και ηλίου προσθετουν στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου που τα χρησιμοποιεί.
o_gavros
04/05/2020, 22:39
Δεν βολεύει πάντα ή/και όλους.
Εγω για παράδειγμα (που σχεδόν ποτέ δε φορώ γυαλιά ηλίου) δεν έχω εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο στο κρανος που εχω τις βόλτες.Συνήθεια είναι.
Ωραίος,η σωστή απάντηση τότε είναι να τα θέσει όλα υπόψην του και να πράξει ανάλογα με τις ανάγκες του.Εγώ πάντως χωρίς γυαλιά ηλίου δεν μπορώ ούτε να περπατήσω,οδήγηση δεν το συζητάω καν.
Καλή και η πρόταση του καβασάκια.
Konstantinos
06/05/2020, 14:41
Η σωστή απάντηση είναι να έχει δύο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας. Ένα κανονικό και ένα με φακούς μυωπίας-ηλίου.
Ακριβώς έτσι και μιλάω εκ πείρας.
tzimidis
06/05/2020, 23:51
Θα ήθελα πολύ να σ'εχω απο δίπλα, ωραίο και αλέγκρο, με την ανοιχτή σου ζελατίνα βραδυ Νοέμβρη-Δεκέμβρη στους επαρχιακούς δρόμους απο Λεβίδι προς Κανδήλα έτσι με τη μπάνικη φιμέ σου ζελατίνα ανοιχτή...
Πίστεψε με όταν σου λέω πως ιτ εηντ κουλ μπρο .
To πραγματικό τσάλεντζ είναι καλοκαίρι με ανοιχτή τη ζελατίνα, στην περιοχή Πλυτρα-Ελος-Δαιμονιά Λακωνίας.
Για το πρόσθετο φιμέ τζαμακι εσωτερικά της ζελατίνας, εμένα τουλάχιστον μου έκανε παραμόρφωση στο οπτικό πεδίο, λογικό, αφού γυαλί μυωπίας φιμέ τζαμακι και εξωτερική ζελατίνα, το κάθε ένα λόγω καμπυλότητας εστιάζει αλλού και στο τέλος ζαλίζεσαι.
Στα καλοκαιρινά ταξίδια εγώ έχω βολευτεί με ένα κομμάτι μονωτική ταινίας, τη λεπτή, αυτή που χρησιμοποιούμε στα καλώδια.
Κολλάω μια λωρίδα 1cm στο επανω μέρος της ζελατίνας μικραινοντας, κονταινοντας, το οπτικό μου πεδιο προς τα επάνω., ώστε με κόντρα ήλιο να μη με τυφλώνει.
Αυτά τα ωραία χάνετε όσοι βλέπετε......
Dimos123
07/05/2020, 10:43
Καλησπέρα παιδια!! Υπάρχει καμια γνωμη για super motard 125cc?
CuckooDestroyer
11/05/2020, 20:01
Καλησπέρα παιδια!! Υπάρχει καμια γνωμη για super motard 125cc?
Πάρε αυτό το NH-T 200 της sym που ειναι τέτοιου στυλ και είσαι οκ