View Full Version : Νορβηγία-Nordkapp 2016
Ένα εκπληκτικό roadtrip που έγινε υπο δύσκολες συνθήκες τον Αύγουστο του 2016. Το έκανα ρισκάροντας αρκετά πράγματα αλλά έπρεπε να γίνει καθώς ήταν το όνειρο που είχα απο παιδί.Τελικά όλα πήγαν καλά,απο αυτά που ρίσκαρα δε χάθηκε απολύτως τίποτα,ενισχύοντας έτσι τη γενικότερη αντίληψη μου για το πως πρέπει να ζω.
Το ταξίδι είχε πλάκα και κάποια απρόοπτα.Το ένα ήταν οτι στη Νορβηγία το Metzeler Z8 πέταξε λινά,περίπου στις 8500km,βέβαια με αρκετά μεγάλη μέση ταχύτητα ταξιδιού. Και το άλλο,κρατηθείτε,ήταν οτι κάπου στο Nordkapp έχασα την πινακίδα μου.:lol:
Για να μη μπλέξω με πρεσβείες κλπ καθώς δεν είχα και πολύ χρόνο επέλεξα να γυρίσω όπως ήμουν.Εκανα 6.000km χωρίς πινακίδα,διέσχισα τόσες χώρες και κανένας δεν πήρε χαμπάρι εκτός απο τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας όπου ένας ευγενικός κατα τα αλλα αστυνόμος απλά τσέκαρε τον αριθμό πλαισίου κατόπιν προτροπής μου.Θα μπορούσε αυτό το ταξίδι να γυριστεί και σε ταινία!Περισσότερα εδώ http://ncclub.gr/index.php/topic,119.0.html
Δημιούργησα ένα βίντεο απο αυτό το Roadtrip.Οι εικόνες είναι μαγικές καθώς η Νορβηγία είναι μέσα στις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο.Για μένα σίγουρα η πιο όμορφη που έχω δει.Απο κοντά ακολουθεί η Ισλανδία.
Ταξιδέψτε παρέα!
https://www.youtube.com/watch?v=Y8YyQFmBDIU&t=23s
:a30::a30::a08::a08::a20::a20:αυτά.....
doctoras
03/05/2020, 22:25
Καποια στιγμή θα το παω και εγω, το ποτε δεν ξερω..
Billy ποσες μερες ειχες διαθέσιμες στο ταξιδι,? χωρις συνεπιβάτη αν διακρίνω σωστα. Αύγουστος? Καταλύματα η καμπσαιτς?
Καποια στιγμή θα το παω και εγω, το ποτε δεν ξερω..
Billy ποσες μερες ειχες διαθέσιμες στο ταξιδι,? χωρις συνεπιβάτη αν διακρίνω σωστα. Αύγουστος? Καταλύματα η καμπσαιτς?
Στο εύχομαι γιατί είναι απο τα ταξίδια που αξίζουν περισσότερο απο όλα!Εχω βάλει λινκ που αναφέρω αναλυτικά τι και πως.Είχα μόλις 12 μέρες άντε +1 με 2 σε περίπτωση στραβής(τελικά δε χρειάστηκαν).Κινήθηκα γρήγορα σχεδόν παντού.Γενικά σε ξενοδοχεία έμεινα ή σε Hostel όπου δεν έβρισκα.Τσουχτερά μεν αλλά όταν κάνω 1000km τη μέρα μέσο όρο έχω ανάγκη την άνεση του ξενοδοχείου.Αύγουστος ήταν και εννοείται μόνος!:)
doctoras
04/05/2020, 18:11
Στο εύχομαι γιατί είναι απο τα ταξίδια που αξίζουν περισσότερο απο όλα!Εχω βάλει λινκ που αναφέρω αναλυτικά τι και πως.Είχα μόλις 12 μέρες άντε +1 με 2 σε περίπτωση στραβής(τελικά δε χρειάστηκαν).Κινήθηκα γρήγορα σχεδόν παντού.Γενικά σε ξενοδοχεία έμεινα ή σε Hostel όπου δεν έβρισκα.Τσουχτερά μεν αλλά όταν κάνω 1000km τη μέρα μέσο όρο έχω ανάγκη την άνεση του ξενοδοχείου.Αύγουστος ήταν και εννοείται μόνος!:)
:hypnotize: 10k σε 12 μέρες?? τρέλα!!! καλά έχω κάνει συνεχόμενες μονοκοπανιές αλλά 10 συνεχόμενες ποτέ, θα μου πεις πως αλλιώς να βγει. Λογικό, ξενοδοχειάκι και μάλιστα καλό
απο κούραση μετά την επιστροφή σου βγήκε? ή η υπερένταση τα απόσβεσε όλα?
πάντως είναι γαμάτο παρά τον αγώνα αντοχής αξίζει 101%, αλλά για την περίπτωση μου θα ήθελα 25μέρες για να βγάζω ένα 8ωρο οδήγηση, ένα 8ωρο ξενάγηση/ψυχαγωγία, ένα 8ωρο ύπνο
:hypnotize: 10k σε 12 μέρες?? τρέλα!!! καλά έχω κάνει συνεχόμενες μονοκοπανιές αλλά 10 συνεχόμενες ποτέ, θα μου πεις πως αλλιώς να βγει. Λογικό, ξενοδοχειάκι και μάλιστα καλό
απο κούραση μετά την επιστροφή σου βγήκε? ή η υπερένταση τα απόσβεσε όλα?
πάντως είναι γαμάτο παρά τον αγώνα αντοχής αξίζει 101%, αλλά για την περίπτωση μου θα ήθελα 25μέρες για να βγάζω ένα 8ωρο οδήγηση, ένα 8ωρο ξενάγηση/ψυχαγωγία, ένα 8ωρο ύπνο
12.000km βγήκαν!Απο Βαλκάνια πήγα και ήρθα και πρέπει να υπολογίσεις και οτι απο Βόρειο Ακρωτήρι τράβηξα τέρμα δυτικα στα Lofoten και κατέβηκα απο τα φιορδ!
Δεν ένιωσα κούραση πουθενά πάντως,ήμουν στην τσίτα.Είναι και τα τοπία που βλέπεις εκεί πάνω που σου δίνουν έξτρα ενέργεια.Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα δικά μας πανέμορφα μέρη,μην ξεχνάμε και τον θησαυρό που ζούμε ε!
Το ταξίδι αυτό θα γινόταν έτσι όπως έγινε ή μπορεί και να μη γινόταν ποτέ.Ξέρεις πως πάνε αυτά!:beer:
Ωραίες και οι Νορβηγίες αλλά καλό θα ήταν να γυρίσεις και την Ελλάδα,έχει καταπληκτικά μέρη.
Oh,wait. :lol:
Ωραίες και οι Νορβηγίες αλλά καλό θα ήταν να γυρίσεις και την Ελλάδα,έχει καταπληκτικά μέρη.
Oh,wait. :lol:
Δεν παίζεσαι ρε!:bawl::bawl::bawl:
Χωρίς πλάκα πολύ σωστή η μομφή σου.Εχω φίλους που σνομπάρουν την Ελλάδα και βγαίνουν εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία και δεν έχουν πάει Πελοπόννησο ποτέ σκέψου. Θεωρώ πως η χώρα μας έχει πάρα πολλά να δώσει και μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι πολλά μέρη στην Ελλάδα σχετικά άγνωστα χτυπάνε στα ίσια πολλά αντίστοιχα σε πιο τουριστικές χώρες,απλά δεν τα έχουμε αναδείξει!
LOUKILOUK
05/05/2020, 21:45
Δεν παίζεσαι ρε!:bawl::bawl::bawl:
Χωρίς πλάκα πολύ σωστή η μομφή σου.Εχω φίλους που σνομπάρουν την Ελλάδα και βγαίνουν εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία και δεν έχουν πάει Πελοπόννησο ποτέ σκέψου. Θεωρώ πως η χώρα μας έχει πάρα πολλά να δώσει και μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι πολλά μέρη στην Ελλάδα σχετικά άγνωστα χτυπάνε στα ίσια πολλά αντίστοιχα σε πιο τουριστικές χώρες,απλά δεν τα έχουμε αναδείξει!
'Ετσι ακριβώς, μένω Σκωτία και γίνετε χαμός με το NC500, το έκανα 3 φορές σχεδόν τα τελευταία χρόνια, ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΟ από πολλές απόψεις, ΑΛΛΑ σε κάθε περίπτωση υπερτιμημένο και υπερβολή να χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα 3 καλύτερα ροαντ τριπς παγκοσμίως....!!!:confused::nono: Το έχω πει μάλιστα ότι ένας αντίστοιχος γύρος Πελοποννήσου θα μπορούσε να σταθεί ΑΝΕΤΑ απεναντί του, αν όχι να χαρακτηριστεί καλύτερος. Και φυσικά δεν υπάρχει μόνο η Πελοπόννησος... Ηπειρος, Στερεά Ελλάδα, Πίνδος ακόμα και Κρήτη είναι τρομεροί τουριστικοί προοριοσμοί με μηχανή... Μόνο μειονέκτημα τα καυτά Ελληνικά καλοκαίρια...(ίσως και κάποια ακόμα μικρότερα, αλλά ας μην επεκταθώ εδώ...). Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης μοτοτουρισμού στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και εμείς οι ίδιοι σαν Έλληνες δεν έχουμε αντιληφθεί την αξία αυτού που έχουμε στα χέρια μας.
Από την άλλη τρέμω καμιά φορά στην ιδεά ότι κάποιοι νεοέλληνες ίσως το αντιληφθούν...:facepalm:
Καλούς δρόμους :beer::wave2:
LOUKI δεν μας βλέπω Ελλάδα φέτος και τελικά θα ξαναφάμε στη μάπα το NC500 και μάλιστα σε τέντες μια και δε βλέπω να ανοίγουν καταλύματα.
Με πρώτη ευκαιρία όμως, μαζί Νέδα που δεν πρόλαβα να δω το Μάρτη.
Την παρασκευή με το καλό θα πάω Νέδα,πως τα φέρνει η ζωή ε,εμείς ονειρευόμαστε τα ξένα και εσείς την Ελλάδα :wave2:
By the way το ποστ μου ήταν για να ''πειράξω'' τον billy και όχι να κάνω κόντρα έξω vs Ελλάδα,έτσι;; :beer:
LOUKILOUK
06/05/2020, 01:21
LOUKI δεν μας βλέπω Ελλάδα φέτος και τελικά θα ξαναφάμε στη μάπα το NC500 και μάλιστα σε τέντες μια και δε βλέπω να ανοίγουν καταλύματα.
Με πρώτη ευκαιρία όμως, μαζί Νέδα που δεν πρόλαβα να δω το Μάρτη.
Καλύτερα που δεν πρόλαβες...;)
Μια χαρά με σχηνάκι στη Σκωτία και μάλιστα τρεις φορές σόλο...άντε και με παρέα φέτος...επιτέλους
Δεν παραπονιόμαστε σε καμιά περίπτωση... απλά μην τρώμε τα "παραμύθια" και το μάρκετινγκ. Παραμυθένια η Σκωτία πραγματικά, αλλά έχει και πολλά άλλα ωραία ο κόσμος όλος...
Καμία κόντρα, fish and chips vs σουβλάκι... τρώμε τα πάντα ( και τα κοάλα...)
Όνειρα δεν έκανα από μικρός, μόνο σχέδια γούσταρα...
Αυτός ο ιός μας τα χάλασε αλλά θα τα καταφέρουμε να κάψουμε και φέτος λίγο λάστιχο.
υ.γ. Κάνε μια βουτιά και για μας, και πήγαινε να δεις και λίγο φως στη άκρη του "τούνελ" εκεί στη Νέδα...ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ...:eek:;)
Κόντρα, ποια κόντρα; Μια χαρά τα είπε ο LOUKI.
Όλα τα μέρη είναι διαφορετικά, όμορφα και ενδιαφέροντα, αλλά το ελληνικό φαγοπότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Μιλάω από εκτεταμένη ανα τον κόσμο πείρα.
υ.γ. LOUKI, σ’αγαπάω, σ’εκτιμάω, αλλά εγώ μπρίκια για καφέ ΔΕΝ κουβαλάω, και μαζί σου στη σκηνή ούτε με σφαίρες.
Νέδα μέσα στο ποτάμι τέτοια εποχή?Ούτε με λεφτά δε μπαίνω!:lol:
LOUKILOUK
06/05/2020, 16:27
Νέδα μέσα στο ποτάμι τέτοια εποχή?Ούτε με λεφτά δε μπαίνω!:lol:
Μπες με hangover... θα ξανανοιώσεις...Δοκιμασμένα....;)
LOUKILOUK
06/05/2020, 16:31
Κόντρα, ποια κόντρα; Μια χαρά τα είπε ο LOUKI.
Όλα τα μέρη είναι διαφορετικά, όμορφα και ενδιαφέροντα, αλλά το ελληνικό φαγοπότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Μιλάω από εκτεταμένη ανα τον κόσμο πείρα.
υ.γ. LOUKI, σ’αγαπάω, σ’εκτιμάω, αλλά εγώ μπρίκια για καφέ ΔΕΝ κουβαλάω, και μαζί σου στη σκηνή ούτε με σφαίρες.
Σκηνή από μία ο καθένας και σε απόσταση...
Καφεδάκι θα σου ψήσω...;)
υ.γ. μακαρόνια να βρεις...:bawl:
Δεν αρχίζουμε ένα γενικό topic ‘Άλλα μέρη‘ ; Χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, έτσι για να αερολογήσουμε με εμπειρίες και φωτό; Μοναδικός όρος μη αναφορές σε μακαρόνια
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/05/2020, 06:23
Μπράβο Billy. Μόλις τελείωσα το ταξιδιωτικό σου. Μιας και έχω μείνει από βιβλίο :lol:Περίμενα να τελειώσω ένα που διάβαζα για να διαβάσω το δικό σου.
Πρέπει να σου πω ότι δεν είδα κανένα βίντεο. Δε το χρειάστηκα μίας και οί εικόνες που μάς χάρισες ήταν απίστευτες. Έκανες στάση για φωτογραφία ή όταν έκανες στάση τραβουσες φωτογραφία?
Από μένα respect Billy :beer:
Μπράβο Billy. Μόλις τελείωσα το ταξιδιωτικό σου. Μιας και έχω μείνει από βιβλίο :lol:Περίμενα να τελειώσω ένα που διάβαζα για να διαβάσω το δικό σου.
Πρέπει να σου πω ότι δεν είδα κανένα βίντεο. Δε το χρειάστηκα μίας και οί εικόνες που μάς χάρισες ήταν απίστευτες. Έκανες στάση για φωτογραφία ή όταν έκανες στάση τραβουσες φωτογραφία?
Από μένα respect Billy :beer:
Να σαι καλά φιλαράκι! Είχα βάλει συγκεκριμένους προορισμούς να δω οπότε οι στάσεις μου ήταν περιορισμένες και μόνο αν έβλεπα κάτι σούπερ! Βέβαια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έπαθα ανοσία, όλα είναι τόσο φανταστικά που στο τέλος μπουχτίζεις!
Πω πω τώρα το διάβασα και εγώ με τον καφέ ,είχα δει μόνο το αρχικό βίντεο.
Ρισπεκτ σε σένα και στα άλλα κομάντος που συνάντησες στον δρόμο!! ( με έκανες να βάζω τον εαυτό μου και το τδμ μέσα στις φωτογραφίες :) )
Παπασούζα πάμε νορντκαπ με τα μουσεία μας; :lol:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/05/2020, 22:25
Πω πω τώρα το διάβασα και εγώ με τον καφέ ,είχα δει μόνο το αρχικό βίντεο.
Ρισπεκτ σε σένα και στα άλλα κομάντος που συνάντησες στον δρόμο!! ( με έκανες να βάζω τον εαυτό μου και το τδμ μέσα στις φωτογραφίες :) )
Παπασούζα πάμε νορντκαπ με τα μουσεία μας; :lol:
Ώραια θα ήταν ρε μαν αλλά δε το βλέπω να γενετε στο προσεχές μέλλον. Ίσως αργότερα όταν μεγαλώσει και το τελευταίο παιδί. Πάντα βέβαια να έχουμε την υγεία μάς.
Αλλά θα ήταν γαμάτα Ε?Φαντάζεσαι???
strokt up
01/02/2022, 22:00
Βασίλη είδα απάντησες στην ερώτηση για τις μέρες του ταξιδιού. Κάτι που δεν ρώτησε κανείς είναι το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού.
doctoras
02/02/2022, 11:14
Βασίλη είδα απάντησες στην ερώτηση για τις μέρες του ταξιδιού. Κάτι που δεν ρώτησε κανείς είναι το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού.
Φίλε αυτό εξαρτάτε απο τα γουστα του καθενός, γιαυτό και δε ρωτήθηκε.
Αν βγάλεις οτι οι βενζίνες διόδια είναι δεδομένα, φαί και διαμονή αλλάζουν τα μπατζετ στο ταξίδι. Για διαμονή παίζουν σκοινάκι, Β&Β, AirBnB, hostel, ξενοδοχείο, 5στερο.
Για φαί: DYI γκαζάκι και σουπερμαρκετ, φαστφουντ, κανονικό γέυμα σε ρεστοραντ κλπ
Οπότε δεν έχει σημασία αυτή η απάντηση γιατί μπορεί το μπάτζετ ή οι προτιμήσεις του ταξιδιού να είναι αντίθετες με τις δικές σου σε ενδεχόμενες επιλογές/προτιμήσεις παρόμοιου ταξιδιού
Πολύ σωστός ο Doctoras. Μετράει το που μένεις, τι τρως αλλά και με τι μοτοσυκλέτα το κάνεις καθώς η βενζίνη τότε ήταν 2 ευρώ περιπου. Σημερα που είναι σχεδόν 2 ευρώ σε εμάς δε θέλω να σκεφτώ πόσο θα κοστιζει εκει.
Να πω ότι το κόστος μου βγηκε περίπου 2.100-2.300 ευρώ αλλά χωρίς εκπτώσεις. Δηλαδή πάντα έμενα σε ξενοδοχείο με το φθηνότερο στα βόρεια να πηγαίνει στα 53 ευρώ και με ένα μέσο όρο στα 90 ευρώ εκεί πάνω. Τα Βαλκάνια είναι παράδεισος και παμθηνα. Στη Σκανδιναβία ματώνεις οικονομικά.
Vstrommer71
03/02/2022, 17:28
Πολύ σωστός ο Doctoras. Μετράει το που μένεις, τι τρως αλλά και με τι μοτοσυκλέτα το κάνεις καθώς η βενζίνη τότε ήταν 2 ευρώ περιπου. Σημερα που είναι σχεδόν 2 ευρώ σε εμάς δε θέλω να σκεφτώ πόσο θα κοστιζει εκει.
1.85 βενζίνη 95
1.94 ντίζελ
Τιμές Στοκχόλμης.
'Οποιος ανέβει κατά δώ κερδίζει και φιλοξενία,μοναδική προϋπόθεση να φάει μια κονσέρβα surströmming:lol:
1.85 βενζίνη 95
1.94 ντίζελ
Τιμές Στοκχόλμης.
'Οποιος ανέβει κατά δώ κερδίζει και φιλοξενία,μοναδική προϋπόθεση να φάει μια κονσέρβα surströmming:lol:
Είσαι κακός εσύ :cry:
https://m.youtube.com/watch?v=_haw_YDC_zo
:lol:
motojojo
03/02/2022, 22:23
Sounds like a challenge! :evil:
1.85 βενζίνη 95
1.94 ντίζελ
Τιμές Στοκχόλμης.
1η φορά το ακούω αλλά έψαξα και βρήκα ένα πολύ αστείο βίντεο. Είναι όντως τόσο χάλια?? Με το που το ανοίγουν είναι έτοιμοι να ξεράσουν!:bawl:
https://www.youtube.com/watch?v=_haw_YDC_zo
Edit: Μόλις είδα ότι είχε βάλει το ίδιο ο Bowleno :lol:
1η φορά το ακούω αλλά έψαξα και βρήκα ένα πολύ αστείο βίντεο. Είναι όντως τόσο χάλια?? Με το που το ανοίγουν είναι έτοιμοι να ξεράσουν!:bawl:
https://www.youtube.com/watch?v=_haw_YDC_zo
Edit: Μόλις είδα ότι είχε βάλει το ίδιο ο Bowleno :lol:
Διάβασα ότι ακόμα και οι ίδιοι, οι Σουηδοί που το λατρεύουν, ανοίγουν τις κονσέρβες.... Έξωθεν της οικίας διότι η μπόχα δεν παλεύεται....:bawl:
Επίσης, στο εργοστάσιο που συσκευάζονται, οι εργαζόμενοι βάζουν χαρτοπετσέτες εμποτισμένες με άρωμα στα ρουθούνια και μάσκα πάλι εμποτισμένη από πάνω.... Φαντάσου "γεύση umami" που θα έχουν....:cry: