PDA

View Full Version : Κλήση για δίπλωμα

SiNeFaK1
10/05/2020, 16:45
Καλησπέρα στην ομάδα ειμαι νεο μελος και γενικά νεος οπότε χαίρομαι που μπορώ να παρω κάποιες συμβουλές απο έμπειρους.

Ειμαι 17 χρόνων σε 9 μερες γίνομαι 18.Προχθες το βράδυ οδηγούσα το μηχανάκι μου supra 100 μεσα στη πολη χαλαρα κια επεσα σε κομπλεξικο αστυνομικό.Με εγραψε για το δίπλωμα ενω συνάδελφοι του,του παρακαλουσαν με μη με γραψει και να με αφήσει αφου δν εκανα τπτ λαθος ουτε προκαλεσα τπτ.Αυτος με εγραψε γτ πηρε bonus.Τη κληση τη πλήρωσα σήμερα 100 ευρουλακια και περιμένω μάλλον χαρτι απο δικαστήριο.Τους ειοα οτι το μηχανάκι το πήρα κρυφά για να το σωσω αλλα δν με πίστεψαν γτ το εχω βαμμένο και με εξάτμιση αλλα με σιχσστηρα και γενικά φαίνεται λιγο καγκουρεμενο.Θα ήθελα να ρωτήσω περι δικαστήριο αμα ο πατέρας μου φαει κάποιο πρόστιμο και ποσο θα βγουν ολα τα έξοδα γτ λογο οικογενειακών θεμάτων δν μπορώ να αφήσω να τα πληρώσει ο πατέρας μου.Σας ευχαριστω πολυ.

viper1
10/05/2020, 16:57
Καλησπέρα στην ομάδα ειμαι νεο μελος και γενικά νεος οπότε χαίρομαι που μπορώ να παρω κάποιες συμβουλές απο έμπειρους.

Ειμαι 17 χρόνων σε 9 μερες γίνομαι 18.Προχθες το βράδυ οδηγούσα το μηχανάκι μου supra 100 μεσα στη πολη χαλαρα κια επεσα σε κομπλεξικο αστυνομικό.Με εγραψε για το δίπλωμα ενω συνάδελφοι του,του παρακαλουσαν με μη με γραψει και να με αφήσει αφου δν εκανα τπτ λαθος ουτε προκαλεσα τπτ.Αυτος με εγραψε γτ πηρε bonus.Τη κληση τη πλήρωσα σήμερα 100 ευρουλακια και περιμένω μάλλον χαρτι απο δικαστήριο.Τους ειοα οτι το μηχανάκι το πήρα κρυφά για να το σωσω αλλα δν με πίστεψαν γτ το εχω βαμμένο και με εξάτμιση αλλα με σιχσστηρα και γενικά φαίνεται λιγο καγκουρεμενο.Θα ήθελα να ρωτήσω περι δικαστήριο αμα ο πατέρας μου φαει κάποιο πρόστιμο και ποσο θα βγουν ολα τα έξοδα γτ λογο οικογενειακών θεμάτων δν μπορώ να αφήσω να τα πληρώσει ο πατέρας μου.Σας ευχαριστω πολυ.

Αμαρτίες παιδιών παιδευουσι γονέων ( κάπως έτσι τέλος πάντων)
Και 18 να ήσουν πάλι δεν μπορείς να το οδηγήσεις. Ήξερα την bonus Visa. Τώρα έμαθα που πάμε οι πόντοι που μαζεύω :bawl:

DRAKONET
10/05/2020, 17:56

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπονους visa που λεει και ο φιλος μας!
Τι κουταμαρες ειναι αυτες? Μεταξυ σας τα λετε για bonus ?....ΔΕΝ ισχυει αυτο και βγαλτο απο το μυαλο σου !
Θεωρω δικο σου το κομπλεξ που λες κομπλεξικο καποιον που κανει την δουλεια του!
Στο φιναλε δεν εγινε και κατι ..καλα σου εκαναν .....να βαλεις μυαλο γιατι οι υπολοιποι δεν ειμαστε κοροιδα να κουβαλαμε τα παντα
Στο λεω ειλικρινα με αγαπη...και ας σου φαινεται καπως!

Bowleno
10/05/2020, 18:21
Ότι σου είπε ο δρακοδίκτυος από πάνω. Το τι ποσό θα σου βγάλει το δικαστήριο, άγνωστο. Πάντως κάτω από χιλιάρικο (συνολικά) δύσκολα.
Καλά έκανε και σε έγραψε. Τράβα βγάλε δίπλωμα και ασφάλεια μέχρι να γίνει το δικαστήριο (θα πάρει πάνω από χρόνο για να γίνει οπότε χρόνο έχεις) και ίσως την γλιτώσεις.
Αν χτυπήσεις κανέναν χωρίς δίπλωμα-ασφάλεια, το τελευταίο που θα σε νοιάζει είναι το δικαστήριο....

doctoras
10/05/2020, 18:42
παλικάρι, επειδη θα πάρει καιρό να γίνει το δικαστήριο κάνε τα χαρτιά σου άμεσα για δίπλωμα, νομιζω 17 1/2 μπορείς να δώσεις για σήματα και μόλις κλείσεις 18 οδήγηση, έτσι ώστε να σε βρει το δικαστήριο
και στο δικαστήριο δείξε μεταμέλεια και οτι καταλαβες το λάθος σου για να λάβεις όσο είναι δυνατο πιο μετριασμένο πρόστιμο
16 κλειστά μπορείς να οδηγησεις μέχρι 50cc και απο 18 κλειστά Α1, αυτά ο πατέρας όφειλε να το γνώριζε όταν σου έδωσε συγκατάθεση να οδηγείς 100cc supra

Bowleno
10/05/2020, 18:50
παλικάρι, επειδη θα πάρει καιρό να γίνει το δικαστήριο κάνε τα χαρτιά σου άμεσα για δίπλωμα, νομιζω 17 1/2 μπορείς να δώσεις για σήματα και μόλις κλείσεις 18 οδήγηση, έτσι ώστε να σε βρει το δικαστήριο
και στο δικαστήριο δείξε μεταμέλεια και οτι καταλαβες το λάθος σου για να λάβεις όσο είναι δυνατο πιο μετριασμένο πρόστιμο
16 κλειστά μπορείς να οδηγησεις μέχρι 50cc και απο 18 κλειστά Α1, αυτά ο πατέρας όφειλε να το γνώριζε όταν σου έδωσε συγκατάθεση να οδηγείς 100cc supra

Ρε συ δόκτορα... Συγκατάθεση να οδηγήσει το μηχανάκι σε δημόσιο δρόμο χωρίς δίπλωμα; Αλήθεια τώρα; Τι σημασία έχει η ηλικία; Δεν πα να είναι και 30 ο άλλος, άμα ένα όχημα απαιτεί δίπλωμα και δεν το κατέχεις, ΔΕΝ το οδηγάς. Πιο απλά δεν γίνεται.... Ελπίζω να βάλει μυαλό ο μικρός πριν συμβεί τίποτα χειρότερο και τρέχει και δεν φτάνει όλη η οικογένεια μετά....

rainmike
10/05/2020, 19:02
Ρε συ δόκτορα... Συγκατάθεση να οδηγήσει το μηχανάκι σε δημόσιο δρόμο χωρίς δίπλωμα; Αλήθεια τώρα; Τι σημασία έχει η ηλικία; Δεν πα να είναι και 30 ο άλλος, άμα ένα όχημα απαιτεί δίπλωμα και δεν το κατέχεις, ΔΕΝ το οδηγάς. Πιο απλά δεν γίνεται.... Ελπίζω να βάλει μυαλό ο μικρός πριν συμβεί τίποτα χειρότερο και τρέχει και δεν φτάνει όλη η οικογένεια μετά....

Δεν έχω καταλάβει που διαφωνείτε:confused:

g_m900
10/05/2020, 20:03
Μικρε απλα την πατησες απο τα πεπραγμενα σου και τις επιλογες σου.
Να ευχαριστεις που δεν προξενησες καποιο ατυχημα και μετα θα τρεχανε και τους γονεις σου.
Θεμα με Bonus στις κλησεις της αστυνομιας δεν υπαρχει και αλλαξε ροτα γιατι στα ειπανε λαθος.
Απο κει και μετα βγαλε το διπλωμα μεχρι το δικαστηριο στο οποιο δεν θα εχεις θεμα ιδιαιτερο πλην της οικονομικης συνεπειας.

ΟΜΩΣ προσεξε μην γυρνας παλι με το μηχανακι γιατι τα παπακια και δη απο της ηλικιας σου ειναι σχεδον παντα σιγουρο οτι θα σου ξαναγινει ελεγχος αν πετυχεις ΔΙΑΣ.
Αυτη ειναι η δουλεια τους...γιατι θα μπορουσε το παπακι (το οποιο παπακι) να ειναι κλεμμενο και τα ελεγχουν με μεγαλη συχνοτητα.

Bowleno
10/05/2020, 20:49
Δεν έχω καταλάβει που διαφωνείτε:confused:

Δεν διαφωνούμε κάπου ιδιαίτερα, μόνο στο ότι ήταν τεράστιο φάουλ του πατέρα να δώσει (αν έδωσε) συγκατάθεση να πάρει ο γιος του, άνευ διπλώματος το μηχανάκι. Καμιά σημασία δεν έχουν ούτε η ηλικία ούτε τα κυβικά της μηχανής.

dorso
10/05/2020, 20:51
Όσα μνημόνια κ να περάσουμε,όσους κορωνιους περάσουμε πάντα του Έλληνα ο άλλος θ του φταίει,όταν βλέπεις νέα παιδιά με τέτοια νοοτροπία καταλαβαίνεις ότι τελικά δεν θέλει κανείς ν αλλάξουμε.

DRAKONET
10/05/2020, 22:26
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει γμτ το μπελα μου.....μα ολα τι κουβαλανε στο κεφαλι τους?
Μα να μην περναει απο το μυαλο τους οτι μπορει να χτυπησουν καποιον που περναει τον δρομο.....ενα παιδακι με ενα ποδηλατο..
εναν γεροντα ?
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟς ΕΜΕΙς οι μεγαλυτεροι για ολα αυτα τα παιδια ?

LOUKILOUK
10/05/2020, 23:09
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει γμτ το μπελα μου.....μα ολα τι κουβαλανε στο κεφαλι τους?
Μα να μην περναει απο το μυαλο τους οτι μπορει να χτυπησουν καποιον που περναει τον δρομο.....ενα παιδακι με ενα ποδηλατο..
εναν γεροντα ?
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟς ΕΜΕΙς οι μεγαλυτεροι για ολα αυτα τα παιδια ?

Είμαστε ΚΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, χωρίς κράνος, παραβιάσεις του ΚΟΚ γενικά..., έλειψη σεβασμού προς τους άλλους που βρίσκονται στον δρόμο, τσατσιλίκια και σβήσιμο κλήσεων, μπαρμπάδες στην Κορώνη, αναξιοκρατία, πάντα φταίει κάποιος άλλος (που παίρνει και μπόνους...) κτλ, να συνεχίσω?
Φαντάσου τώρα να μεγαλώνανε σε ένα περιβάλλον που όλοι φοράνε κράνος, σέβονται τον ΚΟΚ, πληρώναμε τα λάθη μας και αναλαμβάναμε τις ευθύνες των πράξεών μας ΠΟΣΟ διαφορετικά θα έβλεπαν τα πράγματα...;)

doctoras
11/05/2020, 00:38

Φίλτατε, εγραψα καθαρα θαρρώ, οτι ο μπαμπας εδωσε συγκατάθεση(την ευλογια του δηλαδη)στο γιο του. Δεν την εδωσε στον κοινωνικό ιστό(για τον γιο του) για να ενιστασαι εσύ:)

mia_zoi_kawa
11/05/2020, 00:59
Βάλε μπρος και βγάλε άμεσα δίπλωμα. Και φρόντισε το όχημα να ειναι ασφαλισμενο. Στο δικαστήριο φρόντισε να παραδεχθείς το λάθος σου μετανιωμένος. Φρόντισε το πάθημα να γίνει μάθημα. Κατάλαβε ότι η αστυνομία στην πλειονότητα της κάνει την δουλειά της σωστα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εσένα προστάτευσε. Το να είσαι με μηχανάκι στον δρόμο χωρίς δίπλωμα είναι η απόλυτη συνταγή να πάθεις κάτι σοβαρό ενώ δεν φταις και να πληρώνεις κιόλας.

mia_zoi_kawa
11/05/2020, 01:03
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται δικηγόρο; Αν ναι ξέρει κανείς πόσο θα του κοστίσει;

Bowleno
11/05/2020, 01:56
Φίλτατε, εγραψα καθαρα θαρρώ, οτι ο μπαμπας εδωσε συγκατάθεση(την ευλογια του δηλαδη)στο γιο του. Δεν την εδωσε στον κοινωνικό ιστό(για τον γιο του) για να ενιστασαι εσύ:)

Να δεις πόσο θα ενισταμαι αν ο μικρός πέσει πάνω μου....;)

viper1
11/05/2020, 05:47
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται δικηγόρο; Αν ναι ξέρει κανείς πόσο θα του κοστίσει;

Ο πατέρας? :bawl:

Kickstart
11/05/2020, 10:05
ΒΓΑΛΕ δίπλωμα μικρέ, και μην ξαναβγείς στο δρόμο μέχρι τότε...δεν είναι μόνο τα λεφτά, είναι και η κακιά στιγμή που παραφυλάει...σκέψου (χτύπα ξύλο) να σε πάρει κανείς παραμάζωμα χωρίς να φταις και να μην μπορείς να βρεις το δίκιο σου επειδή κυκλοφορούσες παράνομα...

η ζωή είναι μπροστά μην διακινδυνεύεις λοιπόν αυτά που θα χαίρεσαι για χρόνια αν είσαι σωστός...

μαλακίες κάναμε κι εμείς στην ηλικία σου αλλά η Ελλάδα ήταν πολύ πίσω τότε σε όλα και δεν υπήρχαν φορουμ και τσατ να μας βάλει κανείς μυαλό...δεν ξέραμε που παν τα τέσσερα με λίγα λόγια...σήμερα ξέρετε όλοι και κάθε μέρα ακούς και βλέπεις πολλά...

και άσε την αστυνομία να κάνει τη δουλεία της...αυτή είναι η αποστολή της...δεν είναι να κάνει τα στραβά μάτια και να σκοτώνεσαι στο παρακάτω στενό...

δες το σαν ευκαιρία που θα σε κάνει καλύτερο μοτοσικλετιστή, και τώρα και στο μέλλον.

katsar
11/05/2020, 10:14
Αν φταις νομίζω και ο άλλος δεν έχει δίπλωμα δεν τον πληρώνει η ασφάλεια σου;Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό.

Kickstart
11/05/2020, 11:15
Αν φταις νομίζω και ο άλλος δεν έχει δίπλωμα δεν τον πληρώνει η ασφάλεια σου;Δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό.

Αν δεν βαριέσαι διάβασε αυτό...θα δεις οτι ειναι μεγάλος μπελάς για οποιον δεν εχει διπλωμα...ανετα χάνεις το δικιο σου

https://insuranceinnovation.gr/forum/diafora/odigisi-choris-diploma-synepies-se-periptosi-proklisis-atychimatos/

και αυτό

https://e-nomika.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5/

Shinigami Ryuk
11/05/2020, 13:00
Είμαστε ΚΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ, χωρίς κράνος, παραβιάσεις του ΚΟΚ γενικά..., έλειψη σεβασμού προς τους άλλους που βρίσκονται στον δρόμο, τσατσιλίκια και σβήσιμο κλήσεων, μπαρμπάδες στην Κορώνη, αναξιοκρατία, πάντα φταίει κάποιος άλλος (που παίρνει και μπόνους...) κτλ, να συνεχίσω?
Φαντάσου τώρα να μεγαλώνανε σε ένα περιβάλλον που όλοι φοράνε κράνος, σέβονται τον ΚΟΚ, πληρώναμε τα λάθη μας και αναλαμβάναμε τις ευθύνες των πράξεών μας ΠΟΣΟ διαφορετικά θα έβλεπαν τα πράγματα...;)

Ποσο ετοιμοι πιστευεις ειμαστε,κοινωνικα και ατομικα,για να αλλαξουμε προς αυτην την κατευθυνση?

Αν για παραδειγμα εβγαινε μια κυβερνηση αυριο το πρωι και ελεγε απο εδω και περα φιστινγκ σε οποιον παραβαινει τον νομο,ποσοι απο εμας θα το δεχομασταν και θα αποδεχομασταν τις συνεπειες των πραξεων μας?

Ποσο καιρο θα μπορουσε να αντεξει μια κυβερνηση σαν και αυτην?

Ποσο μεγαλο θα ηταν το ποσοστο στην κοινωνια μας που θα στηριζε μια τετοια κυβερνηση?

Προσωπικα ειμαι λιγο απαισιοδοξος για την αλλαγη γτ πρωτιστως εμεις οι πολιτες θα πρεπει να να τις αποζηταμε αυτες τις αλλαγες και δυστυχως βλεπω το μεγαλυτερο κομματι της ελληνικης κοινωνιας να βολευεται καλυτερα με αυτην την κατασταση και το κομματι που δεν του αρεσει αυτη η κατασταση να ειναι απογοητευμενο και να μην πιστευει οτι κατι μπορει να αλλαξει.

Παντως θα ηταν πολυ ωραιο αν γινονταν αυτη η αλλαγη.
Θα αλλαζε η ποιοτητα της ζωης μας.

katsar
11/05/2020, 13:03
Ωραίος.
Δεν διαφωνώ φυσικά ούτε λέω οδηγάτε χωρίς δίπλωμα σε καμία περίπτωση,να μην λέμε τα αυτονόητα έτσι; :wave2:
Θα μου πεις τώρα σκέφτονται τα πιο απίθανα πράγματα για να σου δώσουν συνυπαιτιότητα,χωρίς δίπλωμα θα σε αφήσουν;
Απλά θυμάμαι περίπτωση πριν πολλά χρόνια όταν ήμασταν 16ριδες που φίλος χωρίς δίπλωμα αποζημιώθηκε.Η τροχαία βέβαια του έραψε κοστούμι ,άλλο αυτό.

viper1
11/05/2020, 13:24
Ποσο ετοιμοι πιστευεις ειμαστε,κοινωνικα και ατομικα,για να αλλαξουμε προς αυτην την κατευθυνση?

Αν για παραδειγμα εβγαινε μια κυβερνηση αυριο το πρωι και ελεγε απο εδω και περα φιστινγκ σε οποιον παραβαινει τον νομο,ποσοι απο εμας θα το δεχομασταν και θα αποδεχομασταν τις συνεπειες των πραξεων μας?

Ποσο καιρο θα μπορουσε να αντεξει μια κυβερνηση σαν και αυτην?

Ποσο μεγαλο θα ηταν το ποσοστο στην κοινωνια μας που θα στηριζε μια τετοια κυβερνηση?

Προσωπικα ειμαι λιγο απαισιοδοξος για την αλλαγη γτ πρωτιστως εμεις οι πολιτες θα πρεπει να να τις αποζηταμε αυτες τις αλλαγες και δυστυχως βλεπω το μεγαλυτερο κομματι της ελληνικης κοινωνιας να βολευεται καλυτερα με αυτην την κατασταση και το κομματι που δεν του αρεσει αυτη η κατασταση να ειναι απογοητευμενο και να μην πιστευει οτι κατι μπορει να αλλαξει.

Παντως θα ηταν πολυ ωραιο αν γινονταν αυτη η αλλαγη.
Θα αλλαζε η ποιοτητα της ζωης μας.

Ότι κάνεις μέχρι το παιδί σου να φύγει από την γυάλα και να βγει έξω. Μετά Καλή νύχτα σας
Τα υπόλοιπα περί νουθεσίας νομοθεσίας κράτους ειναι νά'χαμε να λέγαμε

Shinigami Ryuk
11/05/2020, 13:45
Ότι κάνεις μέχρι το παιδί σου να φύγει από την γυάλα και να βγει έξω. Μετά Καλή νύχτα σας
Τα υπόλοιπα περί νουθεσίας νομοθεσίας κράτους ειναι νά'χαμε να λέγαμε

Συμφωνω οτι οι γονεις και το ευρυτερο περιβαλλον ενος παιδιου ειναι ισως η πιο σημαντικη επιρροη στον τροπο διαπαιδαγωγησης του αλλα μην βγαζουμε απο την εξισωση την κοινωνια η οποια παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε αυτην.

Αλλα το δικο μου ερωτημα ειναι το αν ειμαστε ετοιμοι,ακομα και αυτοι που λεμε οτι ειμαστε,να δεχτουμε τις συνεπειες των πραξεων μας.

Εαν,φερειπειν,σου εκοβαν μια κληση για παρκαρισμα στο πεζοδρομιο θα την δεχοσουν χωρις ουτε καν το παραπονο οτι εαν οι μηχανες παρκαρανε στον δρομο θα δημιουργουνταν τεραστιο προβλημα παρκαρισματος?

Απλα λεγοντας αυτη ειναι η συνεπεια της πραξης μου πρεπει να την υποστω.

Και ενα ακομα.Ενω ειμαστε αρκετοι,και εσυ μεσα σε αυτους,που θελουμε αυτην την αλλαγη,γτ εχουμε δεχτει οτι αυτη η αλλαγη δεν γινεται να συμβει?

Ενω υπαρχουν παραδειγματα κοινωνιων που εχουν αλλαξει?

Τι μας προξενει αυτην την απογοητευση?

katsar
11/05/2020, 13:54
L'ora legale , Ιταλική κωμωδιούλα.
Σε ένα χωριό του Νότου που θυμίζει Ελλάδα, παρκαρίσματα,κίνηση, κατάληψη πεζοδρομίων κτλ αποφασίζουν να βγάλουν δήμαρχο ένα τύπο που λέει πως θέλει να τα αλλάξει όλα και να γίνουν νόμιμα.
Είναι έτοιμοι όμως για μια τέτοια αλλαγή; Μάντεψε! :lol:

g_m900
11/05/2020, 14:05
Παρακατω στη συζητηση θα βρεθει και το εμβολιο για τον Κορονοϊο.
Κι ολα αυτα απο μια κληση ρουτινας ενος αστυνομικου...

Shinigami Ryuk
11/05/2020, 14:23
Παρακατω στη συζητηση θα βρεθει και το εμβολιο για τον Κορονοϊο.
Κι ολα αυτα απο μια κληση ρουτινας ενος αστυνομικου...

Ειναι η φυση των θρεντς.Νομιζω δεν χρειαζεται να υπενθυμισω ποσα θρεντς ξεκινανε για θεσσαλονικη και βρισκονται στα γιαννενα

viper1
11/05/2020, 14:31
Συμφωνω οτι οι γονεις και το ευρυτερο περιβαλλον ενος παιδιου ειναι ισως η πιο σημαντικη επιρροη στον τροπο διαπαιδαγωγησης του αλλα μην βγαζουμε απο την εξισωση την κοινωνια η οποια παιζει πολυ σημαντικο ρολο σε αυτην.

Αλλα το δικο μου ερωτημα ειναι το αν ειμαστε ετοιμοι,ακομα και αυτοι που λεμε οτι ειμαστε,να δεχτουμε τις συνεπειες των πραξεων μας.

Εαν,φερειπειν,σου εκοβαν μια κληση για παρκαρισμα στο πεζοδρομιο θα την δεχοσουν χωρις ουτε καν το παραπονο οτι εαν οι μηχανες παρκαρανε στον δρομο θα δημιουργουνταν τεραστιο προβλημα παρκαρισματος?

Απλα λεγοντας αυτη ειναι η συνεπεια της πραξης μου πρεπει να την υποστω.

Και ενα ακομα.Ενω ειμαστε αρκετοι,και εσυ μεσα σε αυτους,που θελουμε αυτην την αλλαγη,γτ εχουμε δεχτει οτι αυτη η αλλαγη δεν γινεται να συμβει?

Ενω υπαρχουν παραδειγματα κοινωνιων που εχουν αλλαξει?

Τι μας προξενει αυτην την απογοητευση?

Είναι στην ατέλεια του ανθρώπου να παρανομεί με την γενική έννοια.
Είτε μικρή είτε μεγάλη παρανομία αν ανακαλυφθεί τιμωρείται. Και δεν έχουν όλοι γνωστούς να σβήνουν κλήσεις....
Οπότε δεν υπάρχει ερωτηματικό αν θέλει ο άνθρωπος να αλλάξει αν αναγκάζεται να αλλάξει ή αν το επιβάλουν νόμοι και κανονισμοί
Είναι στο DNA του . Το μέγεθος της παρανομίας αλλαζει

Bowleno
11/05/2020, 15:08
Αν δεν βαριέσαι διάβασε αυτό...θα δεις οτι ειναι μεγάλος μπελάς για οποιον δεν εχει διπλωμα...ανετα χάνεις το δικιο σου

https://insuranceinnovation.gr/forum/diafora/odigisi-choris-diploma-synepies-se-periptosi-proklisis-atychimatos/

και αυτό

https://e-nomika.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5/

Αυτά είναι γνωστά. Αυτό που ρώτησε ο από πάνω είναι αν φταίει ο έχω δίπλωμα κλπ και όχι αυτός που δεν έχει....

mia_zoi_kawa
11/05/2020, 16:40
Βρε παλιουποκριτες εξηγήστε του παιδιού ότι οι περισσοτεροι πρώτοκυκλοφόρησατε στον δρόμο χωρίς δίπλωμα. Ότι αυτό δεν ήταν σωστό και συνέβησαν πολλά άσχημα στραβά στις τότε αθώες εποχες. Ότι τώρα μπορεί και αλλιώς να μπει στον κόσμο των δύο τροχών.

Kickstart
11/05/2020, 17:50
Του το παμε λίγο παραπάνω

Bowleno
11/05/2020, 18:18
Εν τω μεταξύ τον πήραμε από τα μούτρα, τρόμαξε και δεν ξανά μπήκε να γράψει και μιλάμε μόνοι μας:lol:

DRAKONET
11/05/2020, 18:19

Το παιδι γινεται 18...ο ενας γιος μου ειναι 20..τωρα πηρε το διπλωμα..τωρα βγηκε στον δρομο!
Εγω σαν πατερας του οφειλα να του πω και να του δειξω το σωστο και οχι τις μαλακιες που καναμε μικροτεροι (ποτε δεν βγηκα χωρις εγγραφα ).
Μπορουσα να το κανω..και το εκανα...γιατι να μην το κανει και ο δικος του γονιος/?
Πως θα ξεφυγουμε απο την ατερμονη αυτη κατασταση....εαν δεν μπολιασουμε με το σωστο τα παιδια ?

jimV
11/05/2020, 18:44
Το σωστό είναι ως γονείς να φροντίζουμε για την διαπαδαγωγη των παιδιών. Να τους δίνουμε τις σωστές βάσεις ώστε να είναι και νομιμοι αλλά και να μάθουν να οδηγούν σωστά. Από κει και πέρα 16+ πολλα αγοράκια κυρίως κανουν και κάποιες μαλακιες που δεν ειναι ενήμεροι πληρως οι γονείς....μη μου πει κανείς ότι δεν καβάλησε μηχανάκι κολλητού ενώ δε το ξεραν οι γονείς. Είτε ακόμα δεν καναμε μαλακίες ακόμα και με ποδήλατα. Δυστυχώς η ευτυχώς έτσι είναι η εφηβεία. Και ακόμα χειρότερα στην επαρχία που οδηγούν και αυτοκίνητα

Maradi
11/05/2020, 21:49
Πάντως το παλικαράκι μετά τη μλκια του δείχνει λίγα δείγματα υπευθυνότητας και ανησυχίας οπότε μετά το πάθημα-μάθημα ας του ευχηθούμε να ξεμπλέξει ελαφριά και μετά να κάνει το σωστό. Όσο για τη διαπαιδαγωγηση να ρωτήσω πόσοι εδώ έχουν ανεβεί στη μηχανή μετά από ένα δυο ποτάκια γνωρίζοντας ότι μάλλον έχουν υπερβεί το νομικό όριο; Λέμε τώρα...:beer:
Κράζοντας άγρια δεν παιδαγωγούμε..

viper1
11/05/2020, 22:26
Πάντως το παλικαράκι μετά τη μλκια του δείχνει λίγα δείγματα υπευθυνότητας και ανησυχίας οπότε μετά το πάθημα-μάθημα ας του ευχηθούμε να ξεμπλέξει ελαφριά και μετά να κάνει το σωστό. Όσο για τη διαπαιδαγωγηση να ρωτήσω πόσοι εδώ έχουν ανεβεί στη μηχανή μετά από ένα δυο ποτάκια γνωρίζοντας ότι μάλλον έχουν υπερβεί το νομικό όριο; Λέμε τώρα...:beer:
Κράζοντας άγρια δεν παιδαγωγούμε..

Αν από το κράξιμο σωθεί έστω και μια ζωή θα ειναι επιτυχία

Maradi
12/05/2020, 00:31
Αν από το κράξιμο σωθεί έστω και μια ζωή θα ειναι επιτυχία

Όλοι συμφωνούμε ότι έκανε βλακεία. Θέλω να πιστεύω ότι και ο ίδιος έχει πλέον καταλάβει ότι έκανε λάθος και κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθεί. Αν όχι χρειάζεται βοήθεια γιατί αλλιώς θα ξαναβρεθεί λάθος και στο μέλλον. Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδιά συνηδειτοποιουν και συμπεριφέρονται καλύτερα αν τους συμπαρασταθείς και τους εξηγήσεις. Αν πιστεύεις ότι βοηθάμε στη δημιουργία της καλύτερης κοινωνίας που αναφέρθηκε πριν, κράζοντας ασύστολα με τη δικαιολογία ότι ‘ισως’ σώζεις μια ζωή, πάω πάσο.