PDA

View Full Version : Κράνος shoei x-spirit III laverty tc-4

dimrap
11/05/2020, 23:50
Καλησπέρα και από μένα..σαν νέος και άπειρος ψάχνομαι και εγώ και από κουβέντα με φίλους κατέληξα σε αυτό το κράνος για χρήση touring.. δηλαδή εκδρομές μακρινές και μεγάλες ταχύτητες.. μιλάμε για γυμνό μηχανάκι z 400 είναι καλό για το γυμνό μηχανάκι και για αυτή την χρήση? Αξίζει τα λεφτά του?

BLiTzER
12/05/2020, 00:37
Αξίζει τα λεφτά του αν έχεις το ανάλογο μηχανάκι. Για z400, όχι.

dimrap
12/05/2020, 00:43
Για το συγκεκριμένο μηχανάκι και χρήση δηλαδή τί θά πρότεινες?

lospsi
12/05/2020, 06:40
To x-spirit είναι race κράνος, με ότι αυτό συνεπάγεται σε θόρυβο και αερισμό. Υπάρχουν πολύ καλύτερα κράνη για την χρήση που θες.
Το GT-Air της Shoei είναι touring κράνος https://motokinisi.gr/gr/kranos-gt-air-ii-black-shoei-1306153.html?skr_prm=WyI1YjI2YWNiNi1mMGNkLTQ3NWItYmYwNS0zZTNlMGZlMmE2MmIiLDE1ODkyNTg0OTQ1NTgseyJhcHB fdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
η HJC έχει βγάλει μια ωραία σειρά, τα RPHA 70 https://www.coloriposto.gr/r-pha-family/873-hjc-r-pha-70-gadivo-mc-10sf.html

Μπορείς επίσης να δεις σε AGV αντίστοιχα κράνη. Φυσικά υπάρχουν και πιο οικονομικά αλλά σου έβαλα την αφρόκρεμα μιας και με το να σκέφτεσαι x-spirit υποθέτω πως έχεις μπάτζετ.

Merciless
12/05/2020, 08:44
Πολύ καλο κράνος έχω γνωστούς που το φοράνε και σε γυμνά και σε sport touring μηχανές δεν έχουν κανένα πρόβλημα... θέλω να πω ότι αξίζει τα λεφτά του γιατί θα το έχεις για χρόνια σε ότι μηχανάκι και αν πάρεις...

dimrap
12/05/2020, 09:51
Για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη έχω βάλει στο μάτι ένα της x-lite το χρόνο x-803 ultra carbon mastery 44 carbon.. Είναι αξιόπιστο θεωρείτε αστική καθημερινή χρήση?

o_gavros
12/05/2020, 09:57
και τα υπόλοιπα για χρόνια θα τα έχει, δε θα χαλάσουν στο δίμηνο.
το κράνος προφανως και τα αξίζει τα λεφτά του αλλά επειδή η Shoei με το ΙΙΙ πλέον έχει πάει σε full racing σχεδιασμό, μάλλον είναι υπερβολή της υπερβολής να το πάρεις για τουρινγκ χρήση με ένα 400αρι.
Εννοείται πως αν σου αρέσει και μπορείς, τσίμπα το. Απλά μπορείς να κάνεις εξίσου (αν όχι καλύτερα) τη δουλειά σου με πιο ήπιων χαρακτηριστικών κράνη. Ούτως ή άλλως ως αρχάριος, όποιο καλό κράνος και να επιλέξεις θα σου φαίνεται σούπερ.
η Shoei εκτός του GT-air που προτάθηκε βγάζει και τα πολύ καλά και σαφώς τουριστικότερα NXR.
Η HJC έχει και τη σειρά RPHA-11 που είναι κορυφαία και σε εξαιρετικές τιμές!
Μπορείς φυσικά να δεις και την Arai η οποία είναι εξίσου κορυφαία. Κατα αντιστοιχία μην πας να δεις αμέσως το RX7, δες τα QV,Chaser(πιο παλιο μοντελο),Debut κλπ.

dimrap
12/05/2020, 10:13
Στα HJC και στην σειρά R-PHA 11 μόλις είδα το FESK MC4SF και το ερωτεύτηκα έχει όλα όσα θέλω και επίσης είναι και πρασινακι να πάει ασορτι με το πράσινοZ 400 στα 369

DoctoR_k6
12/05/2020, 13:08
Εγω θα προτεινα να κοιταξεις κ helmetcity να γλυτωσεις κανα ψιλο κ τα υπολοιπα βενζινες...

katsar
12/05/2020, 14:02
Δηλαδή ένα κράνος καρμπον των 500+ e και ρωτάς αν είναι αξιόπιστο για μέσα στην πόλη;
Αποκλείεται να είσαι τόσο ''άσχετος'' ,μάλλον χαβαλέ μας κάνεις.
Αυτά.

dimrap
12/05/2020, 14:19
Λοιπόν επειδή τα εν λόγω κράνη όλα τα έχω δει στο motokinisi το οποίο είναι καταπληκτικό φυσικά, πήρα και είπα στους ανθρώπους να με κατευθύνουν αυτοί καλύτερα μην κοιτάω στα ξεμπαρκα και το έκαναν αμέσως και πολύ ευχαρίστως. Μου πρότειναν λοιπόν για το συγκεκριμένο μηχανάκι και τίς συγκεκριμένες χρήσεις ένα shoei nxr για την touring κατάσταση και ένα hjc για καθημερινή μέσα στην πόλη.Εψαξα από το σάιτ τους λοιπόν και κατέληξα σε αυτά τα δύο: 1) για ταξιδακια μακρινά σε μεγάλους δρόμους και μεγάλες ταχύτητες το shoei nxr rumpus tc-2 που είναι και πανέμορφο χρώμα και 2) Καθημερινή χρήση πόλης το hjc R-PHA 11 FESK MC4SF. Πώς σάς φαίνονται γενικότερα σαν κράνη και ειδικότερα σαν επιλογές για την εκάστοτε χρήση που ανέφερα?

o teos
12/05/2020, 15:00
Το Rpha11 είναι το αγωνιστικό κράνος της hjc μπορείς να το πεις ανώτερο απ το nxr επίσης παίρνει φοβερό αέρα αλλά έχει τον ανάλογο θόρυβο.....παρε ένα απ τα δυο Όχι και τα δυο,για μένα τσάμπα τα λεφτά....η πάρε το shoei και κάτι πιο φθηνό για κάθε μέρα αν το λυπάσαι το καλό κράνος....και τα δυο είναι πολύ αξιόλογα κράνη...προχωραμε

dimrap
12/05/2020, 15:04
Αφού το hjc το βρίσκεις υπερβολικό για καθημερινή χρήση καλό και αξιόπιστο σε ποιο low budget?ας πούμε κάποιο nolan, x-lite ή shark που έβλεπα εγώ στην αρχή ας μην πούμε?

o teos
12/05/2020, 15:07
Πήρα πρόσφατα το hjc FG-st...αριστο για κάθε μέρα σε πολύ καλή τιμή ειδικά στο εξωτερικό....πηγαινε μια βόλτα στην κολορι στην καληροης και δες τι μπορεί να γίνει και δοκίμασε τα..

lospsi
12/05/2020, 17:53
Λοιπόν επειδή τα εν λόγω κράνη όλα τα έχω δει στο motokinisi το οποίο είναι καταπληκτικό φυσικά, πήρα και είπα στους ανθρώπους να με κατευθύνουν αυτοί καλύτερα μην κοιτάω στα ξεμπαρκα και το έκαναν αμέσως και πολύ ευχαρίστως. Μου πρότειναν λοιπόν για το συγκεκριμένο μηχανάκι και τίς συγκεκριμένες χρήσεις ένα shoei nxr για την touring κατάσταση και ένα hjc για καθημερινή μέσα στην πόλη.Εψαξα από το σάιτ τους λοιπόν και κατέληξα σε αυτά τα δύο: 1) για ταξιδακια μακρινά σε μεγάλους δρόμους και μεγάλες ταχύτητες το shoei nxr rumpus tc-2 που είναι και πανέμορφο χρώμα και 2) Καθημερινή χρήση πόλης το hjc R-PHA 11 FESK MC4SF. Πώς σάς φαίνονται γενικότερα σαν κράνη και ειδικότερα σαν επιλογές για την εκάστοτε χρήση που ανέφερα?

Πάρε και ένα Arai RX7 για τα ΣΚ.

DoctoR_k6
13/05/2020, 16:27
Οι μεγαλες ταχυτητες ποσο ειναι...?

BLiTzER
13/05/2020, 16:35
160. :lol:

katsar
13/05/2020, 16:42
180 τέρμα.και με λίγο αέρα. :rolleyes:

DoctoR_k6
13/05/2020, 19:25
160. :lol:

A ok...

180 τέρμα.και με λίγο αέρα. :rolleyes:

Παει 180? Για ποση ωρα?

dimrap
13/05/2020, 22:18
Ωραία παιδιά για να αποφύγουμε και τις ειρωνείες.... ένα καλό οικονομικό σχετικά κράνος για αστική χρήση... ακούω τις προτάσεις σας...agv,shark,nolan,ls2,x-lite, τί? Δώστε μου τα φώτα σας!

katsar
13/05/2020, 22:52
Το Hjc FG-ST που αναφέρθηκε είναι ένα πολύ ποιοτικό κράνος για τα λεφτά που κοστίζει τώρα ,το βλέπω Ελλάδα με 165ε,πέρυσι περίπου το πήρα 200.
Θα σε συμβούλευα μόνο το συγκεκριμένο να μην το αγοράσεις χωρίς δοκιμή,έχει μόνο 2 καλούπια με αποτέλεσμα να μην κάνει για αρκετά κεφάλια.
Το Μ ας πούμε μου είναι τέλειο στο πάνω-πίσω μέρος του κεφαλιού,στα μάγουλα και στο μέτωπο αλλά με ενοχλεί στο αυτί και η μύτη/χείλια είναι πολύ κοντά στο κέλυφος.

Parking
14/05/2020, 13:26
Ότι κράνος πάρεις κοίτα να έχει υποσιάγωνο να κλείνει από κάτω.
Κοίτα και την αεροδυναμική γιατί ότι κάνει για ss δεν είναι σίγουρο
ότι κάνει και για γυμνό. (Φέρινγκ, άλλη στάση στη μηχανή, άλλη αεροδυναμική)

Κάνε καμιά δοκιμή αν μπορείς

BLiTzER
14/05/2020, 13:28
Το FG ST έχει το χειρότερα σχεδιασμένο υποσιάγωνο που έχω δει στη ζωή μου. Σπάει με το άγγιγμα. Εξαιρετικό κράνος για την τιμή που το πήρα, αλλά δε θα το ξανάπαιρνα μόνο και μόνο γι'αυτό.

Εγώ ψηφίζω NXR. Ποιοτικό, σχετικά ακριβό όπως σ'αρέσει, και εξαιρετικό για γυμνό μηχανάκι.

dimrap
15/05/2020, 12:48
Σύμφωνα για το nxr.Ποιοτικο, αξιόπιστο και για όλες τις χρήσεις... τό ότι είναι ακριβό δεν μας πειράζει... Καλύτερα ένα ακριβό καλό να σε καλύπτει παρά ένα φθηνότερο και να θες άλλο μετά

harris_x
15/05/2020, 13:24
ΝΧR

The_Scientist
15/05/2020, 13:27
Αγαπητέ δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείς απαραίτητο να πάρεις 2 κράνη. Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς πάντως.

Ένα καλό κράνος σε καλύπτει απόλυτα και για τις καθημερινές σου μετακινήσεις και για εκδρομές.

Για το NXR, ως κάτοχος κι εγώ, θα σου πω προχώρα άφοβα. Το κρανακι είναι πολύ ποιοτικό και φοβερά ξεκούραστο. Το "ξεκούραστο" θα το εκτιμήσεις πολύ στην καθημερινή οδήγηση μέσα στην πόλη. Εγώ που έχω κάποια θεματακια με αυχενικό, έχω δει μεγάλη διαφορά από το προηγούμενο κράνος μου.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες πολύ καλές λύσεις σε αυτά τα λεφτά, αλλά με ένα τέτοιο κρανακι δε βλέπω λόγο να δώσεις λεφτά και για δεύτερο.

dimrap
15/05/2020, 14:01
Με καλύψες απόλυτα... αφού εισαι και κάτοχος NXR δεν θέλουμε κάτι άλλο... οπότε ένα Nxr και 2 σε 1 λες έτσι? Εσύ ποίο έχεις συγκεκριμένα?

Maradi
15/05/2020, 14:22
Έχω ένα R-PHA 11 και μπορώ να πω ότι αν και είναι πολύ καλό κράνος, ειδικά γιατί είναι μόνο 1350γρ και δροσερό, έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Το κούμπωμα στο visor έχει άθλια σχεδίαση με αποτέλεσμα να ραγίζει το visor πανεύκολα. Τυχαίνει να το κλειδώνεις κατά λάθος και δυσκολεύεσαι να ανοιγοκλείνεις όταν κινείσαι.Στα δυο χρόνια έχω αλλάξει 4-5 visors που είναι εκνευριστικό. Τα πιο καινούργια μοντέλα έχουν αλλάξει το σύστημα.
Ένα εξαιρετικό κράνος που θα μπορούσα να προτείνω είναι το NEXX carbon xr1.2. Κι’αυτο στα 1300-1350γρ, σχετικά φτηνό, τεράστιο οπτικό πεδίο, ήσυχο, και ιδανικό για χρήση sport, touring και εντός πόλης.
Επίσης θα συμφωνήσω και με το συνομιλητή πιο πριν, αν τα λεφτά δεν είναι θέμα, το RX7, αν και πιο βαρύ και θορυβώδες σε σύγκριση με τα δυο από πάνω, είναι εξαιρετικό, ειδικά στη εφαρμογή και άνεση. Και αν αρχίσεις με ARAI θα μείνεις στην ARAI.
Τελειώνω με τη γνώμη μου για το NXR. Παρά πολύ καλό και ποιοτικά δεύτερο μετά το ARAI. Το καλύτερο από τα 4 για φόρεμα ενδοεπικοινωνίας. Πιστεύω θα σε καλύψει πλήρως.

Καλό θα ήταν, αν γίνεται, να φορέσεις πριν πάρεις ώστε να δεις πιο κουμπώνει στο δικό σου προφίλ κεφαλιού. Από εκεί και πέρα οποίο και να διαλέξεις θα κάνει.

Φιλικά

υ.γ. Η γνώμη μου στηρίζεται σε εκτεταμένη χρήση και των τεσσάρων και όχι σε reviews. Και πάντα με ωτοασπίδες. Είμαι 55 και το κουδούνισμα πάει σύννεφο:beer:

The_Scientist
15/05/2020, 14:22
Μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι το NXR είναι και τέλος. Απλά λέω ότι είναι μια πολύ καλή λύση.

Σε αυτά τα λεφτά (και λιγότερα ίσως) θα βρεις κι άλλες πολύ καλές λύσεις, δυστυχώς δεν έχω πολύ καλή εικόνα της αγοράς για να σου προτείνω κι άλλες. Δες τι σου έγραψαν και τα υπόλοιπα παιδιά πιο πίσω, δοκίμασε τα και στο κεφάλι σου και αποφασίζεις.

Το 2 σε 1 το προτείνω σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για το NXR.

Το valkyrie tc-2 έχω, αλλά οκ περί εμφάνισης γούστα είναι αυτά. Δε λέει τίποτα. Καλές αγορές, οπωσδήποτε με δοκιμή!

liospi
15/05/2020, 14:27
πέρυσι πήρα το X-Lite X-603 από helmcity στα 160€. ίσως τα καλύτερα 160€ που έχω δώσει
τρομερό για τα λεφτά του, ελαφρύ, βγαίνουν τα πάντα όλα για πλύσιμο κ.λπ.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153968

dimrap
15/05/2020, 14:53
Έχω βάλει στο μάτι το nxr Stable TC-4 αλλά καλοκοιταω την σειρά R-PHA 70 της HJC . Κανείς κάτοχος της ε έστω κάποια εμπειρία με την συγκεκριμένη.Οσο αφορά τα x-lite, η σειρά X-803 είναι πολύ καλή και αξιόπιστη οπότε μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι