PDA

View Full Version : διαδικασία πώλησης για ανταλλακτικα

basilis_k6
20/05/2020, 13:38
Καλησπέρα..

Θέλω να δωσω ενα μοτο για ανταλλακτικά. Ξέρει κανένας την διαδικασία ωστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεων? Δίνω το μηχανάκι, παιρνω ενα χαρτί απο τον αγοραστή και πάω στο υπουργείο να κάνω οριστική διαγραφή? Κόστος έχει η διαγραφή? Θα είμαι απολύτως βέβαιος οτι δεν εχω πλέον καμια σχέση με το όχημα?

panavour
20/05/2020, 14:08
Καλησπέρα..

Θέλω να δωσω ενα μοτο για ανταλλακτικά. Ξέρει κανένας την διαδικασία ωστε να μην βρεθώ προ εκπλήξεων? Δίνω το μηχανάκι, παιρνω ενα χαρτί απο τον αγοραστή και πάω στο υπουργείο να κάνω οριστική διαγραφή? Κόστος έχει η διαγραφή? Θα είμαι απολύτως βέβαιος οτι δεν εχω πλέον καμια σχέση με το όχημα?
Πρωτα κανεις την διαγραφη και μετα το πουλας με υπευθυνη δηλωση.

basilis_k6
20/05/2020, 14:38
Πρωτα κανεις την διαγραφη και μετα το πουλας με υπευθυνη δηλωση.

αν κάνω διαγραφή και στραβώσει η πώληση τον ήπια

toyar
20/05/2020, 14:42
Πάτε μαζι στο υπουργείο και κάνεις διαγραφή σαν να έκανες μεταβιβαση
Σου δίνει τα λεφτά και του δίνεις υπ.δηλωση και μηχανακι

toyar
20/05/2020, 14:45
Η δίνεις το μηχανάκι με υπεύθυνη δήλωση ότι το πουλήσες μόνο για ανταλλακτικα και παίρνεις τα λεφτά την αδεια και την πινακίδα και πας και το διαγραφεις

basilis_k6
20/05/2020, 14:50
Η δίνεις το μηχανάκι με υπεύθυνη δήλωση ότι το πουλήσες μόνο για ανταλλακτικα και παίρνεις τα λεφτά την αδεια και την πινακίδα και πας και το διαγραφεις

αυτο μου είπε ακριβως και εκεινος. μαγαζι ειναι. απλα δεν θελω να πάω και να μου πούνε για διαγραφή θέλουμε 100 ευρω η κατι τέτοιο κουφο. Μιλάμε για ενα μηχανάκι που εχει αξια κάτω απο 500ευρω.

sapila racing
20/05/2020, 15:02
αυτο μου είπε ακριβως και εκεινος. μαγαζι ειναι. απλα δεν θελω να πάω και να μου πούνε για διαγραφή θέλουμε 100 ευρω η κατι τέτοιο κουφο. Μιλάμε για ενα μηχανάκι που εχει αξια κάτω απο 500ευρω.

Δεν πληρώνεις κάτι για την διαγραφή στο υπουργείο.
Πρέπει όμως να παραδωσεις την πινακίδα και να μην χρωστάει τέλη.

basilis_k6
20/05/2020, 15:15
Δεν πληρώνεις κάτι για την διαγραφή στο υπουργείο.
Πρέπει όμως να παραδωσεις την πινακίδα και να μην χρωστάει τέλη.

κομπλε ειμαι απο αυτα
αρα παίρνω την υπευθηνη δήλωση πώλησης για ανταλλακτικα που θα μου δώσει αυτός και πάω υπουργειο για διαγραφη.

toyar
20/05/2020, 15:58
δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω το υπουργειο θελει μονο αδεια πινακιδα
δεν τους ενδιαφερει τι το εκανες
η υπευθυνη δηλωση διασφαλιζει αγοραστη και πωλητη

basilis_k6
20/05/2020, 16:02
δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω το υπουργειο θελει μονο αδεια πινακιδα
δεν τους ενδιαφερει τι το εκανες
η υπευθυνη δηλωση διασφαλιζει αγοραστη και πωλητη

στην διαγραφή θυμάμαι οτι πρεπει να δηλωσεις που βρισκετε παρατημένο ή τι απέγινε. Κυρίως θελω να μην εχω μπλεξίματα μετά απο 10 χρόνια με κανα κλεμμένο η τιποτα τέτοιο.

toyar
20/05/2020, 16:12
το μηχανακι ταυτοποιειται μονο απο τον αριθμο πλαισιου
αν κανεις οριστικη διαγραφη και εχεις υπευθυνη δηλωση οτι το πουλησες για ανταλλακτικα πως να μπλεξεις;

basilis_k6
20/05/2020, 16:38
το μηχανακι ταυτοποιειται μονο απο τον αριθμο πλαισιου
αν κανεις οριστικη διαγραφη και εχεις υπευθυνη δηλωση οτι το πουλησες για ανταλλακτικα πως να μπλεξεις;

αυτο πιστευω και εγω απλα δεν ειχα ιδεα πως γινεται η διαδικασια. ευχαριστω ολους

Acacius
20/05/2020, 20:19
Εκτός κι αν υπάρχει πιθανότητα να το πουλήσεις "για κυκλοφορία", ποιος ο λόγος να μην κάνεις διαγραφή ούτως ή άλλως;

lykourgi
20/05/2020, 20:31
Κανονικά, δεν πρέπει να παραδώσεις το πλαίσιο. Ποιός σε διασφαλίζει ότι δεν θα ξανακυκλοφορήσει;
Όλα τα υπόλοιπα ναι, το πλαίσιο όχι.
Αν θέλεις να αποφύγεις την εργασία του λυσίματος, συμφώνησε με τον αγοραστή να σου το δώσει πίσω, σε λίγες ημέρες, αφού αφαιρέσει τα πάντα από πάνω.
Αν βέβαια τον εμπιστεύεσαι.

basilis_k6
20/05/2020, 21:12
Κανονικά, δεν πρέπει να παραδώσεις το πλαίσιο. Ποιός σε διασφαλίζει ότι δεν θα ξανακυκλοφορήσει;
Όλα τα υπόλοιπα ναι, το πλαίσιο όχι.
Αν θέλεις να αποφύγεις την εργασία του λυσίματος, συμφώνησε με τον αγοραστή να σου το δώσει πίσω, σε λίγες ημέρες, αφού αφαιρέσει τα πάντα από πάνω.
Αν βέβαια τον εμπιστεύεσαι.

εγω σε μαγαζι το δίνω. αυτο που λές δεν μπορώ να το ξέρω. το μηχανάκι κυκλοφορεί. κάποιος μπορει όντως να με πάρει αυριο και να μου πει το θέλω για χρήση. Δεν γινετε να κάνω διαγραφή χωρίς να το έχω πουλήσει. ουτε μπορω να του πω φέρε το πλαίσιο αφου ειναι μέσα στην τιμη και προφανώς το θέλει. Με την υπέυθυνη δήλωση αλλήλων λογικά ειμαι καλυμμένος. λεω εγω τωρα...

tzimidis
20/05/2020, 22:12
Με την υπέυθυνη δήλωση αλλήλων λογικά ειμαι καλυμμένος. λεω εγω τωρα...

Επειδή εδώ όμως είμαστε live your myth in greece φάση,
με τη λογική δεν νίκησε κάνεις το ελληνικό δημοσιο.
Και με το σταυρό στο χέρι δεν βγήκε κάνεις κερδισμένος σε συναλλαγή με εμπορα.

Ενα 100αρι που παρέδωσα οριστικά πινακίδες πέρυσι στα Γιάννενα, μου ζητήσανε υπεύθυνη δήλωση που θα το παρατήσω και επειδή δεν ήταν δικό μου το οικόπεδο, εκανε δήλωση και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου.

viper1
20/05/2020, 23:06
εγω σε μαγαζι το δίνω. αυτο που λές δεν μπορώ να το ξέρω. το μηχανάκι κυκλοφορεί. κάποιος μπορει όντως να με πάρει αυριο και να μου πει το θέλω για χρήση. Δεν γινετε να κάνω διαγραφή χωρίς να το έχω πουλήσει. ουτε μπορω να του πω φέρε το πλαίσιο αφου ειναι μέσα στην τιμη και προφανώς το θέλει. Με την υπέυθυνη δήλωση αλλήλων λογικά ειμαι καλυμμένος. λεω εγω τωρα...

Μπορείς και να καταστρέψεις τον αριθμό πλαισίου. Αλλά εφόσον είναι σε μαγαζί μάλλον ανταλλακτικών δεν παίζει να ξαναβγεί σε κυκλοφορία αφού θα κάνεις διαγραφή.

Τι μηχανάκι είναι αν επιτρέπεται?

dorso
21/05/2020, 03:33
Αν δεν μπορείς ν το πουλήσεις κανονικά για κυκλοφορία,τότε κ εγώ θ σε συμβουλευα να καταστρέψεις με κάποιο τρόπο τον αριθμό πλαισίου..

typhoon
21/05/2020, 13:18
Η οριστική διαγραφή δεν γίνεται απλά στο υπουργείο παιδιά.
Οριστική διαγραφή κάνουν μόνο οι εταιρείες ανακύκλωσης οχημάτων με έγκριση απο την ΕΔΟΕ .

Στην συναλλαγή με το μαγαζί που λες δεν διασφαλίζεσαι πλήρως δυστυχώς κι αν ποτέ μπλέξεις θα πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας (δικαστήριο με τα χαρτιά υπεύθυνες δηλώσεις ΑΝ τα έχεις τρέχα γύρευε) Θεωρητικά θα αθωωθείς , αλλά θα ταλαιπωρηθείς.

Αυτό που σε συμβουλεύω
Το δίνεις σε εταιρεία της ΕΔΟΕ, παίρνεις το πιστοποιητικό καταστροφής, το υποβάλλεις στην φορολογική σου δήλωση και ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ 100% με ασφάλεια.

Απο κει και πέρα. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρεις τα λεφτά που σου δίνει το μαγαζί.
Ομως στην εταιρεία ανακύκλωσης μπορείς να δώσεις μόνο το πλαίσιο με τα χαρτιά του.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Έχεις κι άλλες επιλογές, αλλά δεν μπορώ να τις αναφέρω εδώ μιας και δεν είναι σύννομες.

Πάντως μην το δώσεις έτσι απλά στο μαγαζί...Στην χειρότερη πάρε ενα τροχό και τρίψε το πλαίσιο να μην διαβάζεται τίποτα.

sapila racing
21/05/2020, 13:26
Η οριστική διαγραφή δεν γίνεται απλά στο υπουργείο παιδιά.
Οριστική διαγραφή κάνουν μόνο οι εταιρείες ανακύκλωσης οχημάτων με έγκριση απο την ΕΔΟΕ .

Αυτα που γραφεις ειναι για οσα εχουν αδεια μετα την 4/3/2004.
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=206539

Sapadak
21/05/2020, 13:39

Αν ισχύει αυτό, γιατί δεν του το μεταβιβάζεις να ξενοιάζεις? Οχι να του αφήσεις υπευθ. δήλωση για να κάνει την μεταβίβαση, αλλά να γίνει η μεταβίβαση, ώστε να περάσει στην κατοχή του. Και ας κάνει μετά οτι θέλει, και με τα ανταλλακτικά και με το πλαίσιο κτλ.

Εκτός αν κολλάει η φάση στα 50-60 ευρώ που κοστίζει η μεταβίβαση

basilis_k6
21/05/2020, 17:10
Αν ισχύει αυτό, γιατί δεν του το μεταβιβάζεις να ξενοιάζεις? Οχι να του αφήσεις υπευθ. δήλωση για να κάνει την μεταβίβαση, αλλά να γίνει η μεταβίβαση, ώστε να περάσει στην κατοχή του. Και ας κάνει μετά οτι θέλει, και με τα ανταλλακτικά και με το πλαίσιο κτλ.

αυτος που θέλει ανταλλακτικά δεν θέλει μεταβίβαση. ποιο μαγαζι κάνει μεταβίβαση για να σπάσει ενα μηχανάκι?
Τεσπα εξαφανιστηκε οπότε δεν ασχολούμαι και πολύ. Θα το δωσω για κυκλοφορία λογικά.

karellen
21/05/2020, 17:56

Ακριβώς αυτό.
Μου συνέβη προσφάτως μετά το ατύχημα.Επειδή το gs έπαθε χοντρή ζημιά και δεν συνέφερε η επισκευή του,η ασφαλιστική μου είπε να το μεταβιβάσω η να το διαγράψω αρκεί να φύγει από πάνω μου.Το πούλησα οπως ήταν σε ένα παλληκάρι και φτιάξαμε μία υπεύθυνη δήλωση οτι το αγόρασε για ανταλλακτικά έναντι συμβολικού ποσού (400€).
Νόμιμα και απλά.

contes di Zante
22/05/2020, 07:19
Ο πατέρας μου ήταν έμπορος αυτοκινήτων, μτχ είχε μόνο από ανταλλαγές. Κάποτε εκεί γύρω στα τέλη του '90 είχε ένα Golf MK I και ένα συνεργείο/φανοποιείο του το ζήτησε γιατί όπως είχε πεί έφτιαχνε ένα άλλο και το ήθελε για ανταλλακτικά....μετά από 2-3 χρόνια πλάκωσε η ασφάλεια στο μαγαζί και πήραν τον πατέρα μου για ανάκριση....είχαν κυνηγήσει το αυτοκίνητο στην Λαμία με κάτι τσιγκάνους και ναρκωτικά....ευτυχώς είχε κρατήσει το χαρτί της διαγραφής και ευτυχώς που λόγω "ονόματος" στην πιάτσα τόσο του πατέρα μου όσο και του άλλου τον πίστεψαν και τελείωσε εκεί το θέμα....

Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω μια υπεύθυνη δήλωση δεν σε εξασφαλίζει. Θα πρέπει να πας δικαστικώς και εκτός την όλη ταλαιπωρία υπάρχει και το ενδεχόμενο να διωχθείς για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, στην περίπτωση που έχεις δηλώσει κατά την διαγραφή ότι το διατηρείς σε ιδιωτικό χώρο.

Τελευταίο και σημαντικότερο είναι ότι μόνο και μόνο που το μαγαζί δεν θέλει μεταβίβαση εμένα με προβληματίζει