View Full Version : ΑΦΜ ΣΤΑ 17
Kyriakos132
22/05/2020, 15:13
Καλησπέρα ομάδα
Είμαι 17 και θέλω να πάρω μια Μεταχειρισμένη μηχανή (παπί)
Αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλω να είναι στο όνομα μου όταν θα κάνω την μεταβίβαση
Και έχω ακούσει ότι μπορείς να βγάλεις και όταν είσαι ανήλικος αφμ αληθεύει;
Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνετε να αποκτήσω αφμ στα 17
το έχω googlarei αλλά θέλω να το μου πείτε και εσείς
Ευχαριστώ για τον χρόνο ο σας
Πας στην εφορεία και αρχίζει ο Γολγοθάς.
ΑΦΜ μπορείς (για την ακριβεια, υποχρεούσαι..!!) να βγαλεις απο τα 12..
Παει ο κηδεμόνας σου στην αρμοδια ΔΟΥ μια φορα, τσιμπαει κλειδαριθμο και καθαρισες..
Υ.Γ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι να του τα πεις, αλλιως δεν τον κοβω τον κηδεμόνα να μπαινει στον κόπο..:p
GeorgeHellas
22/05/2020, 17:38
Απορία. Χωρις δηλωθεν εισοδημα πως θα κανει την αγορα;
σιγά την αγορά Αγκούστα των 40 000 θ πάρει ?
Παει ο κηδεμόνας σου στην αρμοδια ΔΟΥ μια φορα, τσιμπαει κλειδαριθμο και καθαρισες..
ΑΠό τη ΔΟΥ καθαρίζεις όταν πεθάνεις και όχι αμέσως
:cry:
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι να του τα πεις, αλλιως δεν τον κοβω τον κηδεμόνα να μπαινει στον κόπο..:p
:lol:
και τι μηχανακι θες να παρεις που χρειαζεται αφμ για την αγορα και επιτρετεται να το οδηγεις στην ηλικια σου?
γιατι για να εισαι 17 υποθετω πως ΑΝ εχεις διπλωμα δε θα ειναι για παραπανω απο 50 κυβικα..
κι επισης αφου το εχεις ηδη γκουγκλαρει αρα βρηκες πληροφοριες απο σαφως πιο εγκυρες πηγες, εμεις τι παραπανω θες να σου πουμε δλδ?
Kyriakos132
22/05/2020, 20:00
OldMan
και τότε γιατί σε κάποια sites λένε πρέπει να είσαι 18και άνω;
ευχαριστώ
Kyriakos132
22/05/2020, 20:10
GoergeHellas
700 ευρώ αγορά είναι δεν νομίζω να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα πιστεύω
Kyriakos132
22/05/2020, 20:15
700 ευρώ αγορά είναι δεν νομίζω να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα πιστεύω
Kyriakos132
22/05/2020, 20:15
ΑΦΜ μπορείς (για την ακριβεια, υποχρεούσαι..!!) να βγαλεις απο τα 12..
Υ.Γ.
ευχαριστώ
OldMan
ευχαριστώ
Δε λένε ότι πρέπει να είσαι 18 για να προμηθευτείς ΑΦΜ. Λένε ότι αν είσαι 18, υποχρεούσαι να προμηθευτείς ΑΦΜ.
Kyriakos132
22/05/2020, 20:16
και τι μηχανακι θες να παρεις που χρειαζεται αφμ για την αγορα και επιτρετεται να το οδηγεις στην ηλικια σου?
γιατι για να εισαι 17 υποθετω πως ΑΝ εχεις διπλωμα δε θα ειναι για παραπανω απο 50 κυβικα..
κι επισης αφου το εχεις ηδη γκουγκλαρει αρα βρηκες πληροφοριες απο σαφως πιο εγκυρες πηγες, εμεις τι παραπανω θες να σου πουμε δλδ?
100 cc 700 εύρο δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό
Το λογικό είναι ότι εσείς μπορεί να ξέρετε κάτι παραπάνω
Kyriakos132
22/05/2020, 20:17
Δε λένε ότι πρέπει να είσαι 18 για να προμηθευτείς ΑΦΜ. Λένε ότι αν είσαι 18, υποχρεούσαι να προμηθευτείς ΑΦΜ.
aaa οκευυυ
εγω αλλο ειχα καταλαβει
Stavrakos
22/05/2020, 20:54
Με όλη την καλή διάθεση επειδή παρακολούθησα και το προηγούμενο σου ποστ σχετικά με το να πάρεις μεταχειρισμένη ή καινούργια και επειδή γράφεις ότι σέβεσαι τις απόψεις όλων όσων σου έχουν απαντήσει απορώ γιατί εξακολουθείς να ψάχνεις μηχανάκι που δεν καλύπτεται από το δίπλωμα σου.... κινδυνεύεις από το απλό που είναι να σε γράψουν μέχρι να μπλέξεις και άντε να ξεμπλέξεις σε περίπτωση τροχαίου...είτε μιλάμε για εργοστασιακό 100cc είτε μιλάμε για 50cc πειραγμενο παράνομος θα είσαι άσε που με το πειραγμενο θα βρεθείς να το λύνεις και να το δένεις γιατί είναι κουμπαραδες χωρίς πάτο.Γνωμη μου υπομονή να γίνεις 18 να βγάλεις για 125 και να πάρεις και ένα μοτοσυκλετακι που θα σου μάθει και θα το χαρείς τώρα εάν πάλι είναι τόσο επείγον για καλό δικό σου και των γονέων σου πάρε ένα 50cc και μην πειράξεις βίδα..Όσων αφορά το ΑΦΜ πάνε σε μια εφορία και βγάλε μπορείς
wthanasis
22/05/2020, 20:55
Αυτά τα sites είναι για τσόντες, μην δίνεις σημασία........
:lol:
100 cc 700 εύρο δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό
φυσικα και παιζει ρολο... αλλο 100 κι αλλο 50.. αμα εχεις διπλωμα για 50 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να οδηγησεις κατι παραπανω..
νομικα δεν εχεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλυψη σε μια δυσκολη περιπτωση.. τωρα αν θεωρεις οτι αξιζει το κοπο να δουβελεις
μια ζωη οχι για να ζησεις αλλα για να ξεπληρωνεις τους μπελαδες σου αμα συμβει κατι, τι να πω.. δικη σου η τσεπη δικη σου
και η ζωη.. εγω προσωπικα παντως αμα βρεθω εμπλεκομενος σε περιστατικο με πιτσιρικα που δεν εχει καταλληλο διπλωμα
για το οχημα που οδηγει, θα τον τρεχω ανελεητα μια ζωη ολοκληρη και θα διεκδικησω νομικα οτι μπορω να του παρω..
και ειναι παρα πολλοι σαν εμενα εκει εξω..
Μαζί με τα από πάνω, εγώ θα τον σκίσω κιόλας..
Κάνε ότι σου λένε, για το δικό σου καλό είναι.... Τι είναι ένας χρόνος μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή που έχεις να διανύσεις; Κρίμα δεν είναι; ;)
Kyriakos132
23/05/2020, 00:05
Με όλη την καλή διάθεση επειδή παρακολούθησα και το προηγούμενο σου ποστ σχετικά με το να πάρεις μεταχειρισμένη ή καινούργια και επειδή γράφεις ότι σέβεσαι τις απόψεις όλων όσων σου έχουν απαντήσει απορώ γιατί εξακολουθείς να ψάχνεις μηχανάκι που δεν καλύπτεται από το δίπλωμα σου.... κινδυνεύεις από το απλό που είναι να σε γράψουν μέχρι να μπλέξεις και άντε να ξεμπλέξεις σε περίπτωση τροχαίου...είτε μιλάμε για εργοστασιακό 100cc είτε μιλάμε για 50cc πειραγμενο παράνομος θα είσαι άσε που με το πειραγμενο θα βρεθείς να το λύνεις και να το δένεις γιατί είναι κουμπαραδες χωρίς πάτο.Γνωμη μου υπομονή να γίνεις 18 να βγάλεις για 125 και να πάρεις και ένα μοτοσυκλετακι που θα σου μάθει και θα το χαρείς τώρα εάν πάλι είναι τόσο επείγον για καλό δικό σου και των γονέων σου πάρε ένα 50cc και μην πειράξεις βίδα..Όσων αφορά το ΑΦΜ πάνε σε μια εφορία και βγάλε μπορείς
φυσικα και παιζει ρολο... αλλο 100 κι αλλο 50.. αμα εχεις διπλωμα για 50 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να οδηγησεις κατι παραπανω..
νομικα δεν εχεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ καλυψη σε μια δυσκολη περιπτωση.. τωρα αν θεωρεις οτι αξιζει το κοπο να δουβελεις
μια ζωη οχι για να ζησεις αλλα για να ξεπληρωνεις τους μπελαδες σου αμα συμβει κατι, τι να πω.. δικη σου η τσεπη δικη σου
και η ζωη.. εγω προσωπικα παντως αμα βρεθω εμπλεκομενος σε περιστατικο με πιτσιρικα που δεν εχει καταλληλο διπλωμα
για το οχημα που οδηγει, θα τον τρεχω ανελεητα μια ζωη ολοκληρη και θα διεκδικησω νομικα οτι μπορω να του παρω..
και ειναι παρα πολλοι σαν εμενα εκει εξω..
Μαζί με τα από πάνω, εγώ θα τον σκίσω κιόλας..
Κάνε ότι σου λένε, για το δικό σου καλό είναι.... Τι είναι ένας χρόνος μπροστά σε μια ολόκληρη ζωή που έχεις να διανύσεις; Κρίμα δεν είναι; ;)
Δε βαζεις μυαλο εσυ:p
Εντάξει τώρα που το σκέφτομαι έχετε πολυ δίκαιο προς όλες τις μεριές
Θα ξεκινήσω όλη την διαδικασία τον Δεκέμβρη με το μηχανάκι και τα διπλώματα γιατί έχω τον Ιανουάριο γενέθλεια
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο επειδή βλέπω κάτι άτομα να λένε ότι θα αγοράσουν μεταχειρισμένο και θα το στείλουν με μεταφορική και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση τι ακριβώς γίνετε Εκεί με την αδεια; είναι έμπιστο ολο αυτο το σκηνικό ;
Επίσης Για το δίπλωμα έχω ακούσει ότι όλη η δουλειά γίνετε και με 200 αλλά και με 500 600 ισχύει κάτι τέτοιο;
Επίσης οι ασφαλιστικές κατά τι τιμές κυμαίνονται; Έχω ακούσει από 25 Μέχρι 70 ισχύει;
Τέλος για 10 κυβικά παραπάνω γράφουν; για το άμα είναι να περιμένω μέχρι τον Δεκέμβρη μπορώ να μαζέψω και κάνα χιλιάρικο ακόμα και να πάω για crypton X
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και θα ξαναπώ πως είχατε δίκαιο
:)
Για το πρώτο ερώτημα, με τις μεταφορικές κλπ. Μην ασχοληθείς καν, είναι λίγο ζαριά το πώς θα κάτσει.
Για το δίπλωμα, τώρα, το υπουργείο επιβάλλει έναν στάνταρ αριθμό μαθημάτων σε θεωρία και πρακτική. Η κάθε σχολή χρεώνει διαφορετικά τα μαθήματα αυτά και άμα ένας είναι σκράπας μπορεί να χρειαστεί πολύ παραπάνω μαθήματα με το κόστος να ανεβαίνει. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.
Για τις ασφάλειες, έχει γίνει πολύ κουβέντα εδώ, άλλες χρεώνουν τον πατέρα τους και την μητέρα τους και άλλες που λίγα (και αυτές είναι που βαράνε κανόνι στο τέλος...) Άρα θέλει ψάξιμο.
Ναι γράφουν αν σε πάρουν χαμπάρι.. κάτσε στα νόμιμα αυγά οπως είπαμε.
Ελπίζω να σε κάλυψα. Καλή τύχη σε ότι κανείς:wave2: