PDA

View Full Version : NC 750 ή Tracer 700

Nik0s_Dk
03/06/2020, 18:52
Καλησπέρα συντροχοι,
Εχω αποφασίσει ότι θέλω να αλλάξω κατηγορία
Εχω ένα υπέροχο cbr 600f το οποιο ναι το γούσταρα και το γουστάρω παρόλα αυτά δεν είναι το βολικότερο μηχανάκι στον πλανήτη, ούτε για ταξίδι με 2 άτομα (κυρίως λόγω αυτονομίας και κατανάλωσης) και φυσικα δεν ενδείκνυται με τίποτα για την μετακίνηση στην Αθήνα.
Έχω καταλήξει στα δύο μηχανάκια του τίτλου. Το καθένα με τα συν και τα πλην που παρουσιάζονται απο τις εταιρίες, παρόλα αυτά δεν εχω προσωπική άποψη. Αυτά που με προβληματίζουν είναι:
οικονομία,
φόρτωμα - άνεση 2ου ατόμου
κίνηση στην κίνηση (αυτό με ένα τεστ ντραιβ θα το δω και μονος μου)
αν τα λιγότερα άλογα του NC απο το Tracer θα φανούν πραγματικά
αν την οικονομία του ΝC την ακουμπάει το Tracer
Αξιοπιστία,
Ανταλλακτικά,

Στα άμεσα πλάνα είναι και μεγάλα ταξιδια, από Ηλιουπολη Μενίδι ας πουμε.. (:smokin: )
ναι.. Οκ ,,, μεγάλα ταξιδια αρχικά ευρώπη. Αλλα το βασικοτερο κομματι θα ειναι μετακινηση στην πολη, καλως η κακως ..
Αν δε βαριεστε και εχετε εικονα για καποιο απο τα δυο η και τα δυο ή μια τριτη λυση που δεν θα είναι V-Strom ευχαρίστως να το συζητησουμε!

billy84
03/06/2020, 19:29
Δεν έχω οδηγήσει το Tracer έχω οδηγήσει όμως το Τενερέ 700 με το ίδιο μοτέρ.

-Εξαιρετικό μοτέρ με νεύρο για το Tracer και σαφώς αρκετά πιο δυνατό.Θεωρώ όμως πως σε νορμάλ χρήση είτε ταξιδιώτική είτε κομιούτινγκ δε θα δεις ουσιαστικές διαφορές γιατί το NC είναι αρκούντως ροπάτο.Οι διαφορές βρίσκονται όταν πας τέρμα και τα 2.Πόσες φορές γίνεται αυτό και για πόσο?Αυτό είναι καθαρά θέμα του τι χρήση θέλεις να κάνεις.

-Οικονομία 1,5 λίτρο υπέρ του NC στα 100km.

-Αξιοπιστία το NC έχει υψηλότερη απο κάθε μοτοσυκλετιστικό μοτερ.Ενδεικτικά σήμερα έχω 274.000km και δεν καίει λάδι,με αλλαγές λαδιών ανα 12 και 15 χιλιάδες km και πολύ σκληρή χρήση,ποτέ δεν έβγαλε το παραμικρό θέμα είτε μηχανικό είτε ηλεκτρικό.Κανένα μοτοσυκλετιστικό μοτέρ δεν πλησιάζει καν τέτοια διαστήματα συντήρησης και αξιοπιστία.

-Τεράστια εξυπηρέτηση οι χώροι σκούτερ του NC για μέσα στην πόλη με το ψευδοτεπόζιτο να έχει χωρητικότητα 21λιτρα(χωράει full face κράνος)

Το θέμα φορτώματος και αντοχής είναι σχετικό.Αυτό θα το δεις μόνος σου μετά απο τεστ ride όπως και το ποιο θα σου κουμπώσει καλύτερα.;)

Ζεύκας
03/06/2020, 20:48
Καλησπέρα.

Οσο αφορά την αξιοπιστία, σε τεστ αντοχής του γερμανικού περιοδικού motorrad ο cp2 της yamaha βγήκε το πιο αθραυστο μοτέρ με δεύτερο τον 1200 boxer της bmw.

Nik0s_Dk
04/06/2020, 02:06
Billy να σου πω μια αλήθεια το NC ενώ το σκεφτόμουν γενικά, με εξίταρε λίγο ο τρόπος που το χρησιμοποιείς και απο κει και πέρα πήρε προτεραιότητα σαν επιλογή. To Tracer μαρέσει εξίσου, αλλά νομίζω πως πιο πολύ ταιριάζει για αυτο που θέλω το NC.
Πιο πολύ ανήρτησα εδώ μηπως ακούσω κάτι που να με αποτρέψει, ισως κάτι που δεν είχα σκεφτεί και για το ένα και για το άλλο.
Επίσης δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένο καλώς η κακώς οπότε θέλω να μαζέψω και πληροφορίες γενικα. Ευχαριστώ για την απάντηση!
Μπάμπη θενξ φορ δε ινφο, το κρατάω, ειναι αρκετά σημαντικό, οταν προχωρήσω σε αγορά θα το λάβω υπόψιν μου, αν και φαντάζομαι αν δεν ειναι εντελως χρέπι το μοτερ δεν νομιζω πρακτικα να υπάρξει προβλημα.. Φανταζομαι...

billy84
04/06/2020, 09:06
Γνώμη μου ειναι να πας σε μεταχειρισμένο αν τελικά καταλήξεις σε NC. Είναι απόλυτα safe αγορά και θα γλιτώσεις τη χασούρα αν τελικά δε σου κάνει και θες να το πουλήσεις + κάποια χιλιάρικα για βόλτες!

Parking
04/06/2020, 10:46
-Αξιοπιστία το NC έχει υψηλότερη απο κάθε μοτοσυκλετιστικό μοτερ.Ενδεικτικά σήμερα έχω 274.000km και δεν καίει λάδι,με αλλαγές λαδιών ανα 12 και 15 χιλιάδες km και πολύ σκληρή χρήση,ποτέ δεν έβγαλε το παραμικρό θέμα είτε μηχανικό είτε ηλεκτρικό.Κανένα μοτοσυκλετιστικό μοτέρ δεν πλησιάζει καν τέτοια διαστήματα συντήρησης και αξιοπιστία.

ουάκ!
:)

Billymuse
04/06/2020, 13:49
Αν είσαι 1,60 55 κιλα και ο συνεπιβάτης το ιδιο τότε θα χωράς στο tracer :lol: ειναι αρκετά μικρο μηχανάκι...

ptc
04/06/2020, 14:29

-Τεράστια εξυπηρέτηση οι χώροι σκούτερ του NC για μέσα στην πόλη με το ψευδοτεπόζιτο να έχει χωρητικότητα 21λιτρα(χωράει full face κράνος)

Sorry για το off topic... Ρε συ Βασιλη, εχεις σκεφτει ποτε να στειλεις ενα μηνυμα στη Honda με μια περιληψη των περιπετειων σου και τη χρηση που εχεις κανει στη μηχανη γενικα; Δε θα μου φαινοταν περιεργο να σου προτειναν καποιας μορφης sponsorship, εισαι κινητη διαφημιση του προϊοντος τους.

BLiTzER
04/06/2020, 14:50

Κι εγώ πίστευα ότι έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση το NC, αλλά φίλος που το είχε μου είπε ότι δεν καίει λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι. Σίγουρα όχι κάτω από 5/100. Αλήθεια βλέπεις σημαντικά χαμηλές καταναλώσεις σε μικτό κύκλο;

Nik0s_Dk
04/06/2020, 15:29
Billy το έψαχνα και για μεταχειρισμένα ωστόσο τα 5000 που παίζουν πάνω κάτω για μηχανάκια του 12 μου φαίνεται εξωφρενικό. Ούτε ξέρω να το ελέγξω ούτε έχω συνεργεία εμπιστα και πάντα τίθεται και ένα ζήτημα εμπιστοσύνης που δεν εμπιστεύομαι και κανέναν σχεδόν.
Οπότε κοιτάω τη λύση καινούριου με μόνη ένσταση τι θα γίνει με την.οικονομια στην Ελλάδα από Σεπτέμβρη. Δε μπορείς να κάνεις επένδυση γιατί περί επένδυσης πρόκειται όταν δε ξέρεις τι θα γίνει..

Nik0s_Dk
04/06/2020, 15:34
Κι εγώ πίστευα ότι έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση το NC, αλλά φίλος που το είχε μου είπε ότι δεν καίει λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο μηχανάκι. Σίγουρα όχι κάτω από 5/100. Αλήθεια βλέπεις σημαντικά χαμηλές καταναλώσεις σε μικτό κύκλο;

Γιώργο όσους έχω ρωτήσει μιλάνε για χαμηλές καταναλώσεις τύπου σκούτερ. 3 4 λίτρα τα 100. Ειναι βασικός λόγος που πάω προς τα κει η οικονομία. Απλά η βλακεία ειναι ότι ψάχνω όπως χιλιάδες άλλοι ενα όλ αραουντ μηχανάκι. Και τελικά δε ξέρω τι να κοιτάξω.. αλλιώς όπως καταλαβαίνεις δεν θα ρωτουσα ...

Nik0s_Dk
04/06/2020, 15:35
Sorry για το off topic... Ρε συ Βασιλη, εχεις σκεφτει ποτε να στειλεις ενα μηνυμα στη Honda με μια περιληψη των περιπετειων σου και τη χρηση που εχεις κανει στη μηχανη γενικα; Δε θα μου φαινοταν περιεργο να σου προτειναν καποιας μορφης sponsorship, εισαι κινητη διαφημιση του προϊοντος τους.

Το χω σκεφτεί και γω ρε φίλε. Μπίλι πρέπει να το κάνεις!!!

Nik0s_Dk
04/06/2020, 15:37
Αν είσαι 1,60 55 κιλα και ο συνεπιβάτης το ιδιο τότε θα χωράς στο tracer :lol: ειναι αρκετά μικρο μηχανάκι...

Βασίλη η συνεπιβάτης είναι στα κυβικά που περιγράφεις. Εγώ είμαι κατατι παραπάνω. Πάντως τώρα που έχω χρόνο σκοπεύω να τη πάρω και να.παμε για τεστ ραιντ παρέα.

Panos76
04/06/2020, 15:49
Το χω σκεφτεί και γω ρε φίλε. Μπίλι πρέπει να το κάνεις!!!

Αυτό το είχε κάνει η μερσεντές με έναν Έλληνα ταξιτζή με κάτι μύρια km.

Του το πήραν, το έβαλαν στο μουσείο Κ του έδωσαν ένα καινούργιο E200.

Στον Bill μπορεί να δώσουν ένα Sh :D

billy84
04/06/2020, 16:33
@ptc Δεν ξέρω τι να σου πω πάνω σε αυτό.Απλά το χόμπυ μου κάνω δεν το είδα ποτέ σε στυλ ''να εκμεταλλευτώ'' την κατάσταση και να βγάλω κάτι απο αυτό.Το μόνο που θέλω είναι να μη με προβληματίζει το όχημα που έχω και να με καλύπτει σε ότι κάνω(μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχω προβληματιστεί ποτέ και πουθενά,σημαντικό).Πάντως το NC (λόγω DCT κυρίως) είναι ήδη πετυχημένο παγκοσμίως με πάνω απο 120.000 πωλήσεις και σαφέστατα δεν έχουν ανάγκη κανέναν Billy απο την Ελλάδα για να το διαφημίσει. :lol:

@BLiTzER Κάποτε με τον κολλητό μου κάναμε πολλές βόλτες,εγώ με R1 και αυτός με Ninja 250(ξεκίναγε 1 ώρα νωρίτερα :lol:).Πολλές φορές οι βόλτες περιελάμβαναν κάθε λογής μηχανάκια(Versys,Vstrom κλπ).Το πιο οικονομικό ήταν με διαφορά το Ninja 250 στα βενζινάδικα με οποιοδήποτε ρυθμό.Το σοκ το έπαθε όταν απο περιέργεια κινηθήκαμε σε ίδιο ρυθμό με χαμηλές ταχύτητες και σε κάθε γέμισμα το NC έπαιρνε 2 ευρώ λιγότερα!:lol: Με συνοπτικές διαδικασίες το πούλησε και πήρε NC750 αλλά τελικά αποδείχτηκε οτι το 750 καίει τα ίδια με το Ninjaki.Σε κάθε γέμισμα μετά απο 300km περίπου 2 ευρώ λιγότερα το 700 και απο το 750(με βενζίνη στο 1.60 περίπου)

Για να έκαιγε πάνω απο 5 λίτρα ο φίλος σου λογικά θα το έτρεχε με 160 συνέχεια.Το θέμα είναι οτι με τον ίδιο ρυθμό θα έκαιγε 6.5-7 με ένα άλλο ίδιου κυβισμού.Εγώ στη χρήση που κάνω καίω αρκετά κάτω απο 5 λίτρα πάντως,ακόμη και στην εθνική που πάω σταθερά 150 παίζω στα 4.8 με 5.

Nik0s_Dk
02/07/2020, 14:06
Το επαναφέρω αφού έκανα Τεστ Ραιντ και μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο, Το τρέισερ δεν βολεψε απο πολλές μεριές ωστόσο έκανα και βολτα το V-strom όπου μπήκε πολύ ανταγωνιστικά στην δυαδα, εκτόπισε το Τρέισερ και πλεον εχω μπερδευτει αναμεσα σε ΝC και Vstrom

NC Θετικά
Θέση Οδήγησης, Κούμπωσα σαν να ήταν ραμένο πάνω μου
Οδηγικη Συμπεριφορά, Πολύ ευκολο και άνετο σε συνθηκες μποτιλιαρισματος (βασικό)
Ροπή, έχει τη δυναμη χαμηλά και έχει ξεπέταγμα.
Θέση συνοδηγού, Βόλεψε, οχι τελεια όχι αμεσα βολεψε καλά όμως.
Ελάχιστοι κραδασμοί από κατω μου, στην συνοδηγό δεν φάνηκε ποτέ.
Τελεια οργανα, σουπερ πληροφόρηση, ψηφιακα ολα.
Χώροι, τεράστιο συν ο χωρος στη θέση των συμβατικών τεπόζιτων.
Εξτρα συν εκει που πήγα που προσεφεραν σε πολύ καλή τιμη 3πλετα Βαλιτσες.

Αρνητικά
Κρέμασε νωρίς, από τα 120 να πας λιγο παραπάνω ζόριζε (εμοιαζε τουλ, να ζοριζετε)
Αερας.. Βασικό. Ενιωθα να με χτυπάει στο κεφαλι (είχε την στανταρ ζελατινα) και στροβιλοζομοταν το κεφαλι μου απειρα. Δεν ξέρω αν διορθώνεται με αλλη ζελατίνα...

V-strom
ΑΝΕΤΟ, ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟ, δεν κουμπωσα ακριβώς τελεια οπως στο NC, αλλά ήταν ΑΝΕΤΟ
Εξισου καλη οδηγικη συμπεριφορα στις ιδιες συνθηκες.
Πολύ καλη θέση οδήγησης.
Κουμπωσε τέλεια η συνεπιβάτιδα..
Καλη ροπη, όχι σαν το NC, αλλά μαλλον κερδιζει λογα της επιπλεον Ιπποδυναμης.
Φτάνει σε ταχυτητες ταξιδιού πιο άνετα
Εξτρα συν, στην τιμη προσφορας που τρέχει η σουτζουκι μου εδωσε δώρο επιπλεον τη ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ και τα κάγκελα

Μειον
Κραδασμοι στα πόδια της συνοδηγου, Μου ειπε ηταν αρκετά έντονοι ίσως να τους συνηθίσει ειπε αλλα ηταν αισθητοι.
Χώροι, σαφως δεν εχει το συν του έξτρα χώρου που εχει το NC (ανταυτου έχει τεποζιτο 20 λιτρα, το NC 14)
Χρωματισμοι, Μονο κιτρινο (ελεος) και μπορντό
Καθρέφτες, Τετραγωνοι άθλιοι εμφανισιακά, βολικοι βεβαια στην οδηγηση
Οργανα, αναλογικο στροφομετρο, με χαλασε λιγο, και οι ενδειξεις πιο μικρες συνολικα, θελει Κοπο στην αρχη για να τις διαβάζεις.

Αν πούμε ότι έχω καταλήξει στα δυο, εχω φτάσει σε τέλμα γιατι δεν μπορώ να ξεχωρισω ποιο αρνητικό είναι ΠΙΟ αρνητικο απο του αλλους. Ας πουμε ο αέρας είναι πολύ σημαντικο να μη μου κανει σβουρες το κεφάλι, αλλα και οι χωροι ειναι εξαιρετικα χρησιμοι.. Καταναλωσεις δε βαζω στα συν πλην παιζουν πολυ κοντα οποτε δεν εχει σημασια..
Αμα δε βαρεθηκατε να διαβασετε το σεντονι μου, ριχτες καμια ιδεα, βοήθεια ή δε ξερω και γω τι αλλο για να ξεμπλοκαρω...

Parking
02/07/2020, 14:30
το καινούργιο τρέισερ 700 είναι 1η μούρη στο Καβούρι πάντως

lleonidas
02/07/2020, 14:44
Nα πάρεις Triumph Tiger :D
Έτσι όπως το παρουσιάζεις, νομίζω πως το βασικό "κουσούρι" για το vstrom είναι οι κραδασμοί στα πόδια του συνεπιβάτη...μου κάνει εντύπωση, δε θυμάμαι να το έχω ξανακούσει ως παράπονο... ίσως μας διαφωτίσουν κάποιοι κάτοχοι.
Τα δύο μειονεκτήματα που βρήκες στο ΝC είναι σαφώς πιο χτυπητά, κατά την άποψή μου.Ακόμα και αν λύσεις σε κάποιο βαθμό το θέμα με την ανεμοκάλυψη, το ζόρι του κινητήρα σε δικάβαλα ταξίδια για ταχύτητες άνω των 120-130, θα μπορούσε να αποτελέσει deal breaker.
Ως προς το κόστος κτήσης, έχουν μεγάλη διαφορά οι προσφορές που πήρες;

Nik0s_Dk
02/07/2020, 14:56
Nα πάρεις Triumph Tiger :D
Έτσι όπως το παρουσιάζεις, νομίζω πως το βασικό "κουσούρι" για το vstrom είναι οι κραδασμοί στα πόδια του συνεπιβάτη...μου κάνει εντύπωση, δε θυμάμαι να το έχω ξανακούσει ως παράπονο... ίσως μας διαφωτίσουν κάποιοι κάτοχοι.
Τα δύο μειονεκτήματα που βρήκες στο ΝC είναι σαφώς πιο χτυπητά, κατά την άποψή μου.Ακόμα και αν λύσεις σε κάποιο βαθμό το θέμα με την ανεμοκάλυψη, το ζόρι του κινητήρα σε δικάβαλα ταξίδια για ταχύτητες άνω των 120-130, θα μπορούσε να αποτελέσει deal breaker.
Ως προς το κόστος κτήσης, έχουν μεγάλη διαφορά οι προσφορές που πήρες;

Thanx Leo!
Το Νc με τις 3 βαλιτσες 9100
To Vstrom με μια βαλιτσα κ καγκελα κινητηρα 8500, Που σημαινει αν πας για δυο πλαινες θα φτασεις τα 9100 (χοντρικα πιστευω απο οσα βλεπω σε τιμες και μιλάω πάντα για Καινουρια) το Vstrom ειναι (οπως μου ειπε ο πωλητης) ακριβως το ιδιο με του 2020 αλλα το 20 βγαινει σε αλλους χρωματισμους και ειναι 1000 πανω και ακτινωτη ζαντα. Το NC με χρωματα 20 (οχι οτι παιζει καπου ρολο...

Ναι αυτο για τους κραδασμους στο στρωμα εκανε εντυπωση και στον πωλητη δεν το ειχε ξανακουσει αλλα δεν μπορω να το αμφισβητησω ως γεγονός αφού ειπώθηκε απο την συνεπιβατιδα! Και ναι συμφωνω για το ζορι με 2ατομα πανω απο 120 130, (ενταξει δε το εσκισα στο test ride ουτε το ενα ουτε το αλλο αλλα ξέρεις είναι η εντυπωση που αποκτάς. Αμα θελει σκισιμο για να παει αξιοπρεπώς δεν νομιζω οτι συμφέρει) Απλα δε ξερω αν πραγματικα θελω το στρωμα (αν και ειναι πιο ομορφο απο τα πιο παλια μοντελα).. Οχι οτι με χαλαει αλλα θα είναι πάλι ενα κατι αμφισβήτησης στο πισω μερος του μυαλου. Βεβαια αν πχ παρω το NC και δε λυθει το θεμα του αερα η μας πρηξει τα συκωτια σε ταξιδι παλι θα γκρινιαζω!! αχαχαχαχαχαχαχαχα
Το Triumph μου αρεσει πολύ, ξεφευγει σε τιμη, και αλλάζουν και κατηγορια τελη ασφαλειες εφοριες κλπ. Οποτε δεν θελω να ξεπεράσω το μαξ των 750cc..

lleonidas
02/07/2020, 15:12
Αστειευόμουν για το Tiger!
Εννοείται πως θα λάβεις σοβαρά υπόψιν τις παρατηρήσεις της συζύγου... αλλά είναι όντως ασυνήθιστο ως πρόβλημα. Ίσως να είχατε πιο ξεκάθαρη εικόνα αν το ξανατεστάρατε, τι να πω!
Το Versys 650 το έχουμε αποκλείσει;
Νομίζω όμως πως το vstrom είναι καταλληλότερο για τη χρήση που θέλεις.
Όσο για τα χρώματα, βλέπω εδώ (https://www.suzuki.gr/motos/new-dl-650-abs#sect287) ότι έχει δύο χρώματα για το μοντέλο του 2019 και άλλα τρία για το φετινό.
Το ίδιο και για το ΧΤ μόνο που εκεί υπάρχει και το μπλε.

Nik0s_Dk
02/07/2020, 15:16
Αστειευόμουν για το Tiger!
Εννοείται πως θα λάβεις σοβαρά υπόψιν τις παρατηρήσεις της συζύγου... αλλά είναι όντως ασυνήθιστο ως πρόβλημα.Ισως να είχατε πιο ξεκάθαρη εικόνα αν το ξανατεστάρατε, τι να πω!
Το Versys 650 το έχουμε αποκλείσει;
Νομίζω όμως πως το vstrom είναι καταλληλότερο για τη χρήση που θέλεις.
Όσο για τα χρώματα, βλέπω εδώ (https://www.suzuki.gr/motos/new-dl-650-abs#sect287) ότι έχει δύο χρώματα για το μοντέλο του 2019 και άλλα τρία για το φετινό.
Το ίδιο και για το ΧΤ μόνο που εκεί υπάρχει και το μπλε.

Τρέχει μια προσφορά η σουζουκι για ολα τα μοντελα του 19 μέχρι τελος Ιουλιου για το στρωμα του 19 μειον 500 ευρω και ισχυει μονο για το κιτρινο χρωμα και μπορντο (αυτά μου ειπε οτι υπάρχουν). τα μοντελα του 20 πανε στις 9500 και δεν αξιζει νομιζω.
το βερσις μου το ειχανε προτεινει αλλα εχω διαβάσει της παναγιας τα ματια απο προβλημτα οποτε δε ξερω καν αν θελω να παω να το τεσταρω..

PaNick67
02/07/2020, 15:23
Δυσκολη η επιλογη. Απο την μια οι κραδασμοι μπορει να αποτελεσουν λογο να πηγαινεις με λιγοτερα χιλιομετρα και για λιγοτερο χρονο μεταξυ των στασεων.
Αν συμβει αυτο η αδυναμια του NC να κινηθει με πανω απο 120-130 ισοφαριζεται.

Απο την αλλη ισως ο αερας στο NC να λυνεται με μια ζελατινα μεγαλυτερη η μικροτερη, ισως και οχι.

Το θεμα ειναι ποσο συχνα θα ειναι τα δικαβαλα ταξιδια σε σχεση με τις διαδρομες στην πολη, ( και ποσο πολυ θα επηρεαζει τα ταξιδια η δυσαρεσκια της συνεπιβατιδος λογω κραδασμων ).

giorgosb
02/07/2020, 15:35
Κοιτάς για την έκδοση ΧΤ σε προσφορά μόνο; Πάντως στα χρώματα του '20 (γκρι, μαύρο και λευκό) το δίνει 9.095 ευρώ

Nik0s_Dk
02/07/2020, 15:41
Δυσκολη η επιλογη. Απο την μια οι κραδασμοι μπορει να αποτελεσουν λογο να πηγαινεις με λιγοτερα χιλιομετρα και για λιγοτερο χρονο μεταξυ των στασεων.
Αν συμβει αυτο η αδυναμια του NC να κινηθει με πανω απο 120-130 ισοφαριζεται.

Απο την αλλη ισως ο αερας στο NC να λυνεται με μια ζελατινα μεγαλυτερη η μικροτερη, ισως και οχι.

Το θεμα ειναι ποσο συχνα θα ειναι τα δικαβαλα ταξιδια σε σχεση με τις διαδρομες στην πολη, ( και ποσο πολυ θα επηρεαζει τα ταξιδια η δυσαρεσκια της συνεπιβατιδος λογω κραδασμων ).

Ποσο συχνά ταξιδια ε?Καλη ερωτηση, τώρα με το CBR δεν κανουμε ουτε μικρες διαδρομες γιατι κουραζει αρκετα. Ειχαμε παει μεχρι αλονησο της βγηκε η ψυχη. Το Σαββατο θα παμε Κυμη και ηδη το σκέφτομαι ποση ταλαιπωρια θα ειναι. Η αληθεια ειναι οτι το λεμε παρα πολλες φορες να παμε βολτα αλλα κολλαμε στο κοστος (οσο και να πεις τα 7 8 τα 100 του CBR φαινονται αν ειναι μεγαλο ταξιδι, ασε που σταματας σε λιγοτερο απο 200 χλμ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΕΕΕΕΕΛΕΟΣ μονο δεικτη ρεζερβας!!!) αλλα κολλαμε και στο αβολο του πραγματος. Ναι πιστευω πως εστω και μικρα ταξιδακια σκ θα μπορουσαμε να κανουμε τακτικα. Αλλα σαφως η βασικη μετακινηση ειναι πολη, και σε μεγαλο ποσοστο δικαβαλο.
Αυτο που λες για το NC ναι μπορει να λυνεται με τη ζελατινα. αν οχι?? Δεν βαζουνε καρτουλα αλλαγης νομιζω... ΦΑΚ..
Ενταξει δεν ειναι η πλεον γκρινιαρα θα το υποστει οτι ειναι να υποστει σε ταξιδι αλλα αφου αυτη τη στιγμη εχω επιλογη, γιατι να μην βρω κατι συμβιβαστικο για ολους??

Nik0s_Dk
02/07/2020, 15:43
Κοιτάς για την έκδοση ΧΤ σε προσφορά μόνο; Πάντως στα χρώματα του '20 (γκρι, μαύρο και λευκό) το δίνει 9.095 ευρώ

Κοιταω την εκδοση με την Χυτη ζάντα (δεν θυμαμαι αν αυτή ειναι η ΧΤ). ναι ειναι 9095 συν 500 που ειπε οτι δεν μπορει να τα κανει δώρο στο νεο μοντελο (καγκελα βαλίτσα), μη με ρωτας γιατι...

giorgosb
02/07/2020, 15:54
Κοιταω την εκδοση με την Χυτη ζάντα (δεν θυμαμαι αν αυτή ειναι η ΧΤ). ναι ειναι 9095 συν 500 που ειπε οτι δεν μπορει να τα κανει δώρο στο νεο μοντελο (καγκελα βαλίτσα), μη με ρωτας γιατι...

Ε κι αυτοί.. καινούριο μηχανάκι παίρνεις, έστω τα κάγκελα θα έπρεπε να τα δίνουν δώρο.. Ούτε διπλό στάντ να φανταστώ ε; Μήπως να ρωτούσες κι αλλού.. Λογικά το κάνουν για να ξεστοκάρουν τα μοντέλα '19

Nik0s_Dk
02/07/2020, 16:06
Ε κι αυτοί.. καινούριο μηχανάκι παίρνεις, έστω τα κάγκελα θα έπρεπε να τα δίνουν δώρο.. Ούτε διπλό στάντ να φανταστώ ε; Μήπως να ρωτούσες κι αλλού.. Λογικά το κάνουν για να ξεστοκάρουν τα μοντέλα '19

Φυσικα και θα μπορουσα να ρωτήσω και αλλου.. και λογικα αυτός ειναι ο λογος που λες, να ξεστοκάρουν. Απλά τωρα τη στιγμη που μιλαμε εχω μια τάση προς το vstrom αλλα δεν ειναι οτι ειμαι 1000% σιγουρος.. Κατι με κραταει ακομα στο ΝC.
Βεβαια οπως λεει και η φιλη τωρα, ο αερας λογικα θα μας κουρασει πιο πολυ απο τον οποιον κραδασμο οποτε λαμβαται υποψιν και αυτο...

Nik0s_Dk
02/07/2020, 16:08
Tracer 700

Χάρη, πολύ ωραιο μηχανακι οχι μαλλον γιαυτο που θελω. Αν μη τι άλλο η Χριστινα δεν κάθεται πανω καλα, δεν βολευεται, πλας καταναλωσεις κλπ ειναι καπως παραπανω οσο και να περναει απο το χερι.. Πλας δεν μου εγινε και καμια ενδιαφερουσα προσφορα. Δεν το εχω αποκλεισει εντελως απλα παει 3η επιλογη..

harris_x
02/07/2020, 16:18
Χάρη, πολύ ωραιο μηχανακι οχι μαλλον γιαυτο που θελω. Αν μη τι άλλο η Χριστινα δεν κάθεται πανω καλα, δεν βολευεται, πλας καταναλωσεις κλπ ειναι καπως παραπανω οσο και να περναει απο το χερι.. Πλας δεν μου εγινε και καμια ενδιαφερουσα προσφορα. Δεν το εχω αποκλεισει εντελως απλα παει 3η επιλογη..

ναι το είδα μετά και γι'αυτό διέγραψα το post.

απο τα δύο που λες θα προτιμούσα το suzuki.

billy84
02/07/2020, 17:17
Πριν 2 χρόνια που είχα οδηγήσει το Στρώμα του φίλου μου είχα δει ακριβώς το ίδιο πράγμα.Πρακτικά αν πας ταξίδι με σταθερά 150 κατεβαίνεις με πάρκινσον.Πάντα σε σύγκριση με το NC.

Τι NC οδήγησες?Κανονικό ή DCT?Μήπως στην πρώτη περίπτωση έβαλες νωρίς την 6η?Είναι όντως μακριά και προφανώς δε γεμίζει αν τη βάλεις στα 100km.Το ίδιο υπολόγισε και για το DCT αν το είχες στο Drive κιόλας.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δε ζορίζεται πάντως.Εδώ και σχεδόν 280.000km ταξιδεύω τουλάχιστον με 150 είτε δικάβαλος είτε μονοκάβαλος και λειτουργεί απροβλημάτιστα όπως όταν το πήρα με 20.000km.

Για το θέμα της ανεμοκάλυψης,δε γνωρίζω πολλά μηχανάκια που το μικρό εργοστασιακό ζελατινάκι δε θέλει κατευθείαν αλλαγή όταν χρησιμοποιείται η μηχανη για ταξίδια.Με μια μεγαλύτερη είσαι σχεδόν πάντα κομπλέ,εκτος αν είσαι 2 μέτρα.

Παραθέτω μερικά δικά μου βίντεο απο ταξίδια.

1)μονοκάβαλος στην εγνατία https://www.youtube.com/watch?v=VLPhw67pxvk&t=886s

2)δικάβαλος στην Ιταλία με 30αρια σαμάρια και 32αρι τανκ μπαγκ.Ολα φουλ. https://www.youtube.com/watch?v=j32CmOf-LOo&t=1603s

3)δικάβαλος με τις ίδιες αποσκευες https://www.youtube.com/watch?v=O-Ohv-8et5c

Το NC λόγω έλλειψης ιπποδύναμης το έχουν κάνει κοντό σε σχέσεις αλλά με 6η overdrive για ρύπους κλπ.Όταν μπει η 5η στα 120-130 τότε η 6η θα γεμίσει και θα κρατήσει τα 160 για όσο θες και με οτιδήποτε κουβαλάς.Εννοείται στις μεγάλες ανηφόρες της εθνικής θα κρεμάσει και θα χρειαστεί κατέβασμα σε 5η,απολύτως λογικά.

Nik0s_Dk
02/07/2020, 21:07
Πριν 2 χρόνια που είχα οδηγήσει το Στρώμα του φίλου μου είχα δει ακριβώς το ίδιο πράγμα.Πρακτικά αν πας ταξίδι με σταθερά 150 κατεβαίνεις με πάρκινσον.Πάντα σε σύγκριση με το NC.

Τι NC οδήγησες?Κανονικό ή DCT?Μήπως στην πρώτη περίπτωση έβαλες νωρίς την 6η?Είναι όντως μακριά και προφανώς δε γεμίζει αν τη βάλεις στα 100km.Το ίδιο υπολόγισε και για το DCT αν το είχες στο Drive κιόλας.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δε ζορίζεται πάντως.Εδώ και σχεδόν 280.000km ταξιδεύω τουλάχιστον με 150 είτε δικάβαλος είτε μονοκάβαλος και λειτουργεί απροβλημάτιστα όπως όταν το πήρα με 20.000km.

Για το θέμα της ανεμοκάλυψης,δε γνωρίζω πολλά μηχανάκια που το μικρό εργοστασιακό ζελατινάκι δε θέλει κατευθείαν αλλαγή όταν χρησιμοποιείται η μηχανη για ταξίδια.Με μια μεγαλύτερη είσαι σχεδόν πάντα κομπλέ,εκτος αν είσαι 2 μέτρα.

Παραθέτω μερικά δικά μου βίντεο απο ταξίδια.

1)μονοκάβαλος στην εγνατία https://www.youtube.com/watch?v=VLPhw67pxvk&t=886s

2)δικάβαλος στην Ιταλία με 30αρια σαμάρια και 32αρι τανκ μπαγκ.Ολα φουλ. https://www.youtube.com/watch?v=j32CmOf-LOo&t=1603s

3)δικάβαλος με τις ίδιες αποσκευες https://www.youtube.com/watch?v=O-Ohv-8et5c

Το NC λόγω έλλειψης ιπποδύναμης το έχουν κάνει κοντό σε σχέσεις αλλά με 6η overdrive για ρύπους κλπ.Όταν μπει η 5η στα 120-130 τότε η 6η θα γεμίσει και θα κρατήσει τα 160 για όσο θες και με οτιδήποτε κουβαλάς.Εννοείται στις μεγάλες ανηφόρες της εθνικής θα κρεμάσει και θα χρειαστεί κατέβασμα σε 5η,απολύτως λογικά.

Μπίλι καταρχάς θενξ ε λοτ για την φουλ ενημέρωση. Ναι νομίζω την έβαλα νωρίς την έκτη οπότε ίσως μου φάνηκε εκεί. Δεν ορκίζομαι. Οδήγησα με ταχύτητες ( μου εδωσαν νομίζω του 18 μοντέλο). Πάντως με το στρομ δεν με ενοχλήσε πουθενά ο αέρας. Πουθενά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που κουνούσε τόσο πολύ το κεφάλι. Δεν το περίμενα. Βέβαια φυσούσε γενικά οπότε ιιιισως επηρέαζαν και πλευρικοί άνεμοι. Οπότε θα πρέπει να το ξανακάνω τεστ. Ευχαριστώ και πάλι για την πλήρη ενημέρωση!

Triathlon 7
02/07/2020, 22:32
Μπορεί να ακουστεί κουφό, αλλά μήπως το Vstrom φόραγε euro5 εξατμίσεις; Πριν πολλά χρόνια, το 900ρι της Honda που είχα, είχε υψηλόσυχνους κραδασμούς στα μαρσπιέ του συνεπιβάτη. Τρελό γαργαλητό λέμε. Για τον ίδιο λόγο - όπως αποδείχθηκε τελικά - έκαιγε συνέχεια την λάμπα του προβολέα. Οι κραδασμοί εξαφανίστηκαν μόλις μπήκε η αρμόζουσα τέσσερις σε μία...

Nik0s_Dk
31/07/2020, 04:26
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα..

ο κύβος ερρίφθη.. και εγένετο...

419990

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις πληροφορίες...
Καλά χιλιόμετρα σε όλους!!
:beer: :beer: :beer:

panavour
31/07/2020, 06:46
που ειναι ρε οι βαλιτσες που μας υποσχεθηκες:lol::lol:καλοριζικο

doctoras
31/07/2020, 07:01
Ωραιο χρωμα καλορίζικο το εργαλείο!! Καινούργιο το πήρες?

o teos
31/07/2020, 07:03
Καλορίζικο και καλοτάξιδο Νικολάκη..καλα χλμ...ομορφο το nc έκανες την καλύτερη επιλογή.......ακου vstrom:lol:

azar41
31/07/2020, 07:40
Με γειά, καλά χιλιόμετρα!

andreastwin
31/07/2020, 08:14
Καλορίζικο και καλοτάξιδο, εχουμε και το ιδιο χρωμα. μονο που το δικο μου ειναι του 16 DCT. με τους ασημι τροχους.

bulmont
31/07/2020, 09:34
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα..

ο κύβος ερρίφθη.. και εγένετο...

419990

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις πληροφορίες...
Καλά χιλιόμετρα σε όλους!!
:beer: :beer: :beer:

:beer::beer::beer:

yannis24
31/07/2020, 09:37
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!

sapila racing
31/07/2020, 09:56
Μεγειά και καλά χιλιόμετρα! :beer:

alexxxcbr
31/07/2020, 10:09
Καλες βολτες:beer:

Nik0s_Dk
31/07/2020, 10:36
Ευχαριστώ παιδιά.. να είστε καλά!!

Panavour το άκυρωσα. Μου είχε πει θα κάνει καλύτερη τιμή για το τριβαλιτσο. Έλεγε ως έκανε κάπου 1200 ευρώ. Το μηχανάκι το πήρα καινούριο με ,8330 με συναγερμό καποιας Χ αξιας. Η χαμηλότερη τιμή που μου το έδιναν αλλου ήταν 8290 σκέτο με πινακίδες.
Το τριβαλιτσο λοιπόν της Χόντα το βρήκα 679 πακέτο όλο μαζί με τις βάσεις του.. όπως μου τα έδινε αυτός ήταν και ένα κατοσταρικο πάνω και δεν ήταν 100% αυτό που ήθελα. Έτσι το γείωσα, θα πάρω σε βάθος χρόνου κάτι να.με.καλυπτει 100% . Εντάξει ήμουνα λαρτζ να πάρω καινούριο μηχανάκι εεε θα το πάρω και θα το κάνω όπως θέλω. Μόνο κάγκελα ήθελα να βάλω ακόμα αλλά δεν είχε. Κατά τα λοιπά το abs δουλεύει κανονικά ακόμα και μετά τα 4 πρώτα χιλιόμετρα.. το δοκίμασα στην Αλεξάνδρας όταν παπιος προσπάθησε να εισέλθει χωρίς να κοιτάξει στη λωρίδα διήθησης.. κατά τα λοιπά όλα καλά!!

billy84
31/07/2020, 12:45
Καλοριζικο και Καλοτάξιδο να είναι φίλε! Μακράν ο πιο όμορφος χρωματικος συνδυασμός στο NC! Καλα ρε 8300 έχει πάει? Σοβαρά τώρα? 7500 είχε καινούργιο χωρίς δώρα κλπ εννοείται. Αυτό πρέπει να έχει και τον κόφτη στις 7500 αντί για 6300 των παλιών αν δεν κάνω λάθος.

KotsosDR
31/07/2020, 12:49
Kαλοτάξιδο! :beer:

Sebastian1980
31/07/2020, 14:30
Καλοτάξιδο φίλε. Ωραίο χρώμα.
Το DCT πήρες ή με συμπλέκτη;.(Αν βγαίνει ακόμη με συμπλέκτη)
Πρώτες εντυπώσεις;. Αν και είναι λίγο νωρίς.

peterTHErider
31/07/2020, 14:58
καλοταξιδο και απεφτο!:beer:

Nik0s_Dk
31/07/2020, 20:47
Καλοτάξιδο φίλε. Ωραίο χρώμα.
Το DCT πήρες ή με συμπλέκτη;.(Αν βγαίνει ακόμη με συμπλέκτη)
Πρώτες εντυπώσεις;. Αν και είναι λίγο νωρίς.
Ευχαριστώ πολύ φίλε Μου!
Πήρα με συμπλέκτη δεν ειμαι και πολύ φαν του αυτόματου.
Πρώτες εντυπώσεις σύντομα μέχρι στιγμής έχω κάνει 12 χιλιόμετρα... Με τέτοια ζέστη δεν είναι να κουνιέσαι.. Κυριακή πάντως θα κάνω το πρώτο τεστ μέχρι τα Καλάβρυτα!

Looter
31/07/2020, 22:35
Καλοτάξιδο φίλε , εύχομαι να το ευχαριστηθείς. Την έχω σκεφτεί και εγώ αυτή τη μηχανή (με DCT όμως).

Nik0s_Dk
01/08/2020, 03:05
Καλοτάξιδο φίλε , εύχομαι να το ευχαριστηθείς. Την έχω σκεφτεί και εγώ αυτή τη μηχανή (με DCT όμως).

Ευχαριστώ πολύ σύντροχε! Άμα σε παίρνει να την πάρεις. Ζορισα πολύ το μυαλό μου για να καταλήξω. Μου άρεσε πολύ εξαρχής αποφάσισα να κάνω κάποιους μικρούς συμβιβασμόυς δεν γίνεται να τα έχεις όλα... Αλλά με αυτό καλύπτεις σχεδόν τα πάντα σε πολύ πολύ καλό βαθμό. .τώρα dct η μη .. γούστα. Εγώ τη βρίσκω με το κλατς :beer:

Nostradamus
01/08/2020, 11:28
Ωραιότατο χρωματακι.. καλοταξιδο και πάντα όρθιος.

Parking
01/08/2020, 11:43
καλοτάξιδο

BLiTzER
01/08/2020, 11:46
Ωραίος! Πολύ όμορφο χρώμα. Καλοτάξιδο!

zannisvel
01/08/2020, 12:37
Καλοτάξιδο φίλε!!!
Είναι πολύ όμορφο!!!!
:beer:

johnstef33
01/08/2020, 13:04
Το αυτο και με το ιδιο χρωμα θα παρω κι εγω....καλα χιλιομετρα παντα με υγεια φιλε

andstag
01/08/2020, 17:54
Καλοτάξιδο φίλε μου, να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς!!!

Nik0s_Dk
04/08/2020, 11:00
Καλημέρα φίλοι.
Συνπλησωσα αισίως 360 χιλιόμετρα επαρχιακού δρόμου οποτε έχω μια πρώτη εικόνα. Φυσικά είμαι σε διαδικασία στρωσιματος οπότε δεν έχω πιέσει καθόλου. Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι πως δεν έχει χρειαστεί να ζορισω στο ελάχιστο το μηχανάκι για να πάει άνετα και τίμια θα έλεγα (όχι σβέλτα ξαναλέω). Καταρχάς δεν κουράζει. Έκανα προχτές Αθήνα Διακοφτό Καλάβρυτα όλο επαρχιακό ( ένα πολύ μικρό κομμάτι εθνικη γιατι μπερδεύτηκα μετά την κακια σκάλα εκαναν κάτι έργα ξαναβγηκα παλιά στην αρχαία Κόρινθο)και έφτασα ξεκούραστος. Μιας και το ανέφερα στην εθνική ψιλοβαρεθηκα. Ίσως όταν μπορέσω να πάω με μια νορμάλ ταχύτητα να είναι καλύτερα..
Στα της οδήγησης. Είναι ένα παπί που έχει καταπιεί στεροειδή. Είναι απίστευτα ευέλικτο, για.μενα έχω τέλεια αίσθηση των πάντων Δρόμου γλίστρηματος χώρου. Εζει ροπή που βοηθάει σε προσπεράσεις σε κλειστό επαρχιακό δρόμο. Στρίβει ωραία νιώθω πολύ πολύ πιο άνετα από τι cbr που είχα. ( Δεν ήμουν δα και από τους γληγορους:bawl:).
Έκανα και χτες ένα τουρ μικρό Κλειτορία λίμνη Λάδωνα Κοντοβάζαινα Πάος και πίσω. (Θυμήθηκα τον Billy κάποια στιγμή που έβλεπα το χάος από κάτω και τις κορφές δίπλα μου :a25: ). Δε με ενοχλήσε πουθενά ο Κακος. Δρόμος ( μέχρι την Κοντοβάζαινα ένα άθλιο δίκτυο μετα το χωριό προς το βουνό απάνω καινούρια άσφαλτος γραμμές κλπ.. ότι να ναι). Οι αναρτήσεις είναι λίγο σκληρές όπως και η σέλα. Φαντάζομαι λίγο θα στρώσουν και τα 2 (??) Δε ξέρω.
To abs και το traction λειτουργουν. Ίσως το abs είναι λίγο ευαίσθητο ή επειδή δεν έχω συνήθως με abs να μου φαίνεται παράξενο. Το tr σε λίγο στρωμένο χώμα που πάτησα και δοκίμασα να παίξω ήταν άμεση η παρέμβαση του. Έχει 2 επίπεδα και τελείως κλειστό. Το είχα στο μέγιστο. Γενικά δεν μου έρχεται κάτι άλλο οδηγικά θα γράψω χιλιόμετρα πιστεύω αυτές τις μέρες και θα ξαναγράψω.αααα από κατανάλωση.. 3.5 τα εκατό.. έκλαψα από τη χαρά μου. Και επειδή είναι σε στρώσιμο πες ότι πας και σιγά λίγο αλλά πόσο πιο γρήγορα σε τελική να πας αν θες να απολαύσεις βόλτα εκδρομή ταξίδι.. αν χρειαστεί μπορείς να πας αλλά μπορώ να.πω.μου άρεσε.. η όπως μου είπε ένας φίλος... γέρασα..:cry::bawl:
Και κάπου εκεί ψηλά στο βουνό μου κάνει η Συνοδηγός ρε συ το cbr ειχε καλύτερη σέλα και πιο μαλακή... δε ξέρω αν την έχουνε βρει ακόμα στη χαράδρα χαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαα .. για τιμωρία την έβαλα μετά να με βγάζει φωτό!! Δεν ανεβάζω γιατί δεν ήταν καλές θα την τιμωρήσω εκ νέου ταλαιπωρώντας την με τις ώρες κάπου ψηλά σε κάποιο βουνό..
Παίδες για την ώρα αυτά..
Να περνάτε όμορφα :beer:

zannisvel
04/08/2020, 11:14
Από ότι φαίνεται ταιριάζετε!!! Άρα έκανες καλή επιλογή!!

Nik0s_Dk
04/08/2020, 11:34
Από ότι φαίνεται ταιριάζετε!!! Άρα έκανες καλή επιλογή!!

Να σου πω. Όταν ανέβηκα για τεστ ραιντ ήταν σαν να κουμπωσα . Ξέρεις ένιωσα εδώ είμαι.. και από ότι φαίνεται ναι μάλλον δεν έκανα λάθος! :beer:

Looter
04/08/2020, 12:21
Να σου πω. Όταν ανέβηκα για τεστ ραιντ ήταν σαν να κουμπωσα . Ξέρεις ένιωσα εδώ είμαι.. και από ότι φαίνεται ναι μάλλον δεν έκανα λάθος! :beer:

Φίλε η κατανάλωση του στην πόλη κάνει SCOOTER που διαφημίζονται ως "οικονομικά" να αλλάζουν δρόμο.
Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ΜΗΧΑΝΗ.
Επίσης ο κινητήρας του έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές και υπάρχουν αναφορές για εξαψήφια νούμερα χιλιομέτρων για πλάκα(κάποια δεν ξεκινάνε και από 1)..

Είναι η μόνη μηχανή μέχρι τώρα που θα με έβαζε σε σκέψεις να αλλάξω το scooter που πήρα το Μάρτιο (Forza 300) κρατώντας ένα δίτροχο για όλες τις δουλειές.
Κάτι integra και X-ADV ούτε που θα τα κοίταγα στα λεφτά που ζητάνε.

Την καλύτερη επιλογή έκανες για τις ανάγκες σου.

Nik0s_Dk
04/08/2020, 14:14
Φίλε η κατανάλωση του στην πόλη κάνει SCOOTER που διαφημίζονται ως "οικονομικά" να αλλάζουν δρόμο.
Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ΜΗΧΑΝΗ.
Επίσης ο κινητήρας του έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές και υπάρχουν αναφορές για εξαψήφια νούμερα χιλιομέτρων για πλάκα(κάποια δεν ξεκινάνε και από 1)..

Είναι η μόνη μηχανή μέχρι τώρα που θα με έβαζε σε σκέψεις να αλλάξω το scooter που πήρα το Μάρτιο (Forza 300) κρατώντας ένα δίτροχο για όλες τις δουλειές.
Κάτι integra και X-ADV ούτε που θα τα κοίταγα στα λεφτά που ζητάνε.

Την καλύτερη επιλογή έκανες για τις ανάγκες σου.

Νομίζω ότι δε βρίσκω κανέναν μα κανένα λόγο να μετανιώνω για την αγορά. Ούτε για τη περίοδο ούτε για το καινούργιο τίποτα. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Ούτως η άλλως εμένα το 99.8% των μετακινήσεων μου είναι με μηχανή. Έπρεπε να βρω κάτι να μου αρέσει να είναι οικονομικό να Ταιριάζει με τα θέλω. Οκ μέχρι στιγμής ο μόνος συμβιβασμός αν μπορώ να το πω αυτό είναι η ταχύτητα. Όπως και να χει το cbr είναι κάτι άλλο τελείως. Αλλά αλήθεια πιστεύω ότι έχω πολλαπλάσια κέρδη από το ελάσσονος σημασίας πρόβλημα όπως η υψηλες ταχύτητες.
Θα γράψω πιστεύω πολλά χιλιόμετρα αυτές τις μέρες. έχω στο μυαλό μου διάφορες εκδρομές.. Ενδείκνυται το μέρος που είμαι. I ll keep you posted!!

billy84
04/08/2020, 23:42
Καλημέρα φίλοι.
Συνπλησωσα αισίως 360 χιλιόμετρα επαρχιακού δρόμου οποτε έχω μια πρώτη εικόνα. Φυσικά είμαι σε διαδικασία στρωσιματος οπότε δεν έχω πιέσει καθόλου. Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι πως δεν έχει χρειαστεί να ζορισω στο ελάχιστο το μηχανάκι για να πάει άνετα και τίμια θα έλεγα (όχι σβέλτα ξαναλέω). Καταρχάς δεν κουράζει. Έκανα προχτές Αθήνα Διακοφτό Καλάβρυτα όλο επαρχιακό ( ένα πολύ μικρό κομμάτι εθνικη γιατι μπερδεύτηκα μετά την κακια σκάλα εκαναν κάτι έργα ξαναβγηκα παλιά στην αρχαία Κόρινθο)και έφτασα ξεκούραστος. Μιας και το ανέφερα στην εθνική ψιλοβαρεθηκα. Ίσως όταν μπορέσω να πάω με μια νορμάλ ταχύτητα να είναι καλύτερα..
Στα της οδήγησης. Είναι ένα παπί που έχει καταπιεί στεροειδή. Είναι απίστευτα ευέλικτο, για.μενα έχω τέλεια αίσθηση των πάντων Δρόμου γλίστρηματος χώρου. Εζει ροπή που βοηθάει σε προσπεράσεις σε κλειστό επαρχιακό δρόμο. Στρίβει ωραία νιώθω πολύ πολύ πιο άνετα από τι cbr που είχα. ( Δεν ήμουν δα και από τους γληγορους:bawl:).
Έκανα και χτες ένα τουρ μικρό Κλειτορία λίμνη Λάδωνα Κοντοβάζαινα Πάος και πίσω. (Θυμήθηκα τον Billy κάποια στιγμή που έβλεπα το χάος από κάτω και τις κορφές δίπλα μου :a25: ). Δε με ενοχλήσε πουθενά ο Κακος. Δρόμος ( μέχρι την Κοντοβάζαινα ένα άθλιο δίκτυο μετα το χωριό προς το βουνό απάνω καινούρια άσφαλτος γραμμές κλπ.. ότι να ναι). Οι αναρτήσεις είναι λίγο σκληρές όπως και η σέλα. Φαντάζομαι λίγο θα στρώσουν και τα 2 (??) Δε ξέρω.
To abs και το traction λειτουργουν. Ίσως το abs είναι λίγο ευαίσθητο ή επειδή δεν έχω συνήθως με abs να μου φαίνεται παράξενο. Το tr σε λίγο στρωμένο χώμα που πάτησα και δοκίμασα να παίξω ήταν άμεση η παρέμβαση του. Έχει 2 επίπεδα και τελείως κλειστό. Το είχα στο μέγιστο. Γενικά δεν μου έρχεται κάτι άλλο οδηγικά θα γράψω χιλιόμετρα πιστεύω αυτές τις μέρες και θα ξαναγράψω.αααα από κατανάλωση.. 3.5 τα εκατό.. έκλαψα από τη χαρά μου. Και επειδή είναι σε στρώσιμο πες ότι πας και σιγά λίγο αλλά πόσο πιο γρήγορα σε τελική να πας αν θες να απολαύσεις βόλτα εκδρομή ταξίδι.. αν χρειαστεί μπορείς να πας αλλά μπορώ να.πω.μου άρεσε.. η όπως μου είπε ένας φίλος... γέρασα..:cry::bawl:
Και κάπου εκεί ψηλά στο βουνό μου κάνει η Συνοδηγός ρε συ το cbr ειχε καλύτερη σέλα και πιο μαλακή... δε ξέρω αν την έχουνε βρει ακόμα στη χαράδρα χαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαα .. για τιμωρία την έβαλα μετά να με βγάζει φωτό!! Δεν ανεβάζω γιατί δεν ήταν καλές θα την τιμωρήσω εκ νέου ταλαιπωρώντας την με τις ώρες κάπου ψηλά σε κάποιο βουνό..
Παίδες για την ώρα αυτά..
Να περνάτε όμορφα :beer:

Ρε άρχοντα έκανες τη διαδρομάρα που έχω να κάνω 7 χρόνια με ένα R1 που είχα τότε.Και με χιόνια λέμε! https://www.youtube.com/watch?v=_1iWjcQiZvo

Τι μου θύμισες...αναμνήσεις ωραίες.

Λοιπόν η σέλα είναι όντως σκληρή δεν είναι η ιδέα σου.Στο 700 είχαν πιο μαλακή και χωρις λογο τη χάλασαν.Ισως χρειαστεις μια βελτίωση.Ακόμα είναι πολύ νωρίς πάντως.Μόλις αλλάξεις και ένα σωστο λαστιχάκι θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο.:beer:

Konstantinos
05/08/2020, 11:30
Έστω και με καθυστέρηση, καλές βόλτες με το NC!
Πολύ καλή επιλογή.
Έφτασα κι εγώ κοντά στο να το αγοράσω όταν πούλησα το ZR7.
Μόνο λόγω τιμής δεν το πήρα τελικά.

Nik0s_Dk
06/08/2020, 00:42
Έστω και με καθυστέρηση, καλές βόλτες με το NC!
Πολύ καλή επιλογή.
Έφτασα κι εγώ κοντά στο να το αγοράσω όταν πούλησα το ZR7.
Μόνο λόγω τιμής δεν το πήρα τελικά.

Konstantine έυχαριστω πολύ, νομίζω ότι αξίζει πολύ. Είναι αρκετά vfm μηχανάκι. Ίσως ακριβό στην αγορά αλλά κάνεις απόσβεση σίγουρα σε βάθος σχετικά μικρού χρόνου. Κάνεις σχεδόν όλες τις δουλειές σου.

Ρε άρχοντα έκανες τη διαδρομάρα που έχω να κάνω 7 χρόνια με ένα R1 που είχα τότε.Και με χιόνια λέμε! https://www.youtube.com/watch?v=_1iWjcQiZvo

Τι μου θύμισες...αναμνήσεις ωραίες.

Λοιπόν η σέλα είναι όντως σκληρή δεν είναι η ιδέα σου.Στο 700 είχαν πιο μαλακή και χωρις λογο τη χάλασαν.Ισως χρειαστεις μια βελτίωση.Ακόμα είναι πολύ νωρίς πάντως.Μόλις αλλάξεις και ένα σωστο λαστιχάκι θα το ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο.:beer:

Μπιλ καλησπέρα η καλημέρα τέτοια ώρα. Ναι είναι λίγο σκληρή η σέλα παρόλα αυτά σήμερα στο νέο μικρό τουρ που έκανα δεν με ενοχλήσε τόσο. Όσον αφορά το λάστιχο κάποια στιγμή όταν έρθει η ώρα θα ρωτήσω γιατί προφανώς δεν έχω ιδέα. Τώρα φοράει κάτι Bridgestone battle wing αν δεν απατωμαι. Τίμια φαίνονται..

Σήμερα λοιπόν έκανα περίπου 300 χλμ (κάτι λιγότερο) και αισίως έχουμε φτάσει τα 681. Έκανα τουρ από Κλειτορία πήρα τον 111 έστριψα στο δάσος της Φολόης κατέβηκα κάπου κοντά Βάρδα Ηλείας περνώντας από το φράγμα του Πηνειού, πηγα μια στη Πάτρα να θυμηθώ τη φοιτητική μου ζωή (έστω αρχές Αυγούστου που είναι άδεια...) Και γύρισα από τον επαρχιακό της Χαλανδρίτσας μέχρι Καλάβρυτα και πίσω βάση στο χωριό..

Αυτή τη φορά μονός, με έπιασε και λίγο βροχή. Όσο συνηθίζω τόσο πιο άνετα νιώθω. Στρίβει πολύ ωραία χωρίς ωστόσο να το πιέζω. Καμιά φορά επειδή δε θέλω να κάνω κατεβάσματα τρελά χάνω τις στροφές γιατί έχω ταχύτητα που δεν την καταλαβαίνω γιατί δεν ακούγεται το μοτέρ... Που θα πάει το στρώσιμο τελειώνει!!!

Η διαδρομή που έκανα σήμερα ήταν αυτή:
420074

billy84
06/08/2020, 07:57
Σούπερ οι διαδρομές και ωραία ροή ο 111.Λογω στρωσίματος αναγκαστικά θα είσαι λίγο κρεμασμένος και θέλει προσοχή καθώς μαζεύεις και φόρα! Εχει γίνει δουλειά στις εσωτερικές τριβες του μοτέρ (επίστρωση και σε κυλίνδρους και σε πιστόνια και λιγότερα μηχανικά μέρη) και δεν σε φρενάρει το μοτέρ όπως στα υπόλοιπα μηχανάκια. Τίμια τα 1ης τοποθέτησης battlewing αλλά για ρυθμούς στρωσίματος, αν ξεκινήσεις να πιέζεις λίγο ξεβρακωνονται. Δε σε ενδιαφέρει στην παρούσα φάση όμως αυτό.

McGyver
19/08/2020, 10:56
Καλορίζικος!

:beer::beer::beer::beer:

Όταν έρθει η ώρα για σέλα, MotO.K στην Καλλιρόης.
Χθες την έβαλα και δε βλέπω την ώρα για μεγάλη βόλτα...

420235

Nik0s_Dk
20/08/2020, 13:16
Καλορίζικος!

420235

Ωωω φίλε πολύ δυνατός. Ευχαριστώ πολύ.. σίγουρα θα το έχω υπόψιν μου!!

Bowleno
20/08/2020, 19:35
Καλορίζικος!

420235

Ωωω φίλε πολύ δυνατός. Ευχαριστώ πολύ.. σίγουρα θα το έχω υπόψιν μου!!

Καλά.... Περιμένετε αύριο να βγάλω φωτό την δική μου πως έγινε μετά από μόλις έναν χρόνο και κάτι.... Από το ίδιο μαγαζί

Nik0s_Dk
10/05/2021, 01:07
427905;

Μέσα σε 9 πολύ πολύ δύσκολους (για όλους) μήνες έφτασα και ξεπέρασα τα 10.000 χλμ με το Nc Μου.
Είχα υποσχεθεί μια ανασκόπηση, άργησε λίγο αλλά νομίζω ότι συμπληρώθηκε ικανός αριθμός χλμ ώστε να έχω μια σφαιρική άποψη..

Να πω την αλήθεια μου, δεν το έχω ευχαριστηθεί. Δεν το έχω χαρεί. Για πολλούς λόγους, αρχικά προσωπικούς δευτερευόντως λόγω κορονομακακιας. Παρόλα αυτά μπορώ να πω δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο. Μάλλον παράπονα πλεονεξίας παρά πραγματικά προβλήματα.

Έχουν γίνει 2 αλλαγές λαδιών, στα 1000 και 7000 χλμ. Δεν έχει ζητήσει τίποτα άλλο, σε 2 3000 χλμ θα πάει εκ νέου για το check up του. Βρήκα την υγεία μου αλλάζοντας λάστιχα (να ναι καλά ο Billy84, βοήθησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ). Έβαλα και ψηλότερη ζελατίνα μπροστά, της puig (κατάφερα και την έσπασα βέβαια να τα λεμε και αυτά...) αλλά έχω ένα μικρό θεματάκι με τον αέρα, γιατί χτυπάει ακριβώς στο μέτωπο κάτι που δημιουργεί πολύ θόρυβο και αναγκάζομαι να σκύβω λίγο. Με προβλημάτισε αυτό, δεν ξέρω αν υπάρχει ψηλότερη, αλλά και αν υπάρχει δεν ξέρω αν θα φαίνεται ωραίο..

Το μηχανάκι κάνει αυτά που λέει. Τίμιο στην πόλη, τίμιο εκτός (όσο πρόλαβα). Τρομερά οικονομικό, με ενα avg 4,21 L/100km. Μέχρι στιγμής η μέγιστη κατανάλωση, εντός πόλης, σε μήνα όπου το "έσκισα", ήταν 5,32.. Σε ταξίδι η best κατανάλωση ήταν 3,25L/100km. Ταξίδι χαλαρό από Αθήνα προς Καλάβρυτα μέσω ΕΟ Τριπόλεως..

427906

Σε κάποιες βροχές που έφαγα, είδα ότι δεν έχω κάτι να φοβάμαι, τόσο από θέμα κάλυψης, όσο και από θέμα ABS Που το φοβόμουν. Τα λάστιχα όπως προείπα έπαιξαν τον ρόλο τους..
Βέβαια δεν μπορώ να συνηθισω ακόμα το ύψος του τιμονιού. Μετά από μεγάλες βόλτες τα χέρια μου πονάνε, και δεν ξέρω αν φταέι ότι είμαι τελείως αγύμναστος, ή είναι άβολο απλά.. στο CBR Δεν είχα εκεί πόνους.

Κατά τα λοιπά είναι ένα εξαιρετικό commuter Μηχανάκι, ο χώρος στη θέση του τεπόζιτου κάνει τη διαφορά, είδικά για τις καθημερινές μετακινήσεις. Βέβαια το μικρό τεπόζιτο (14 λιτρα) βγάζει χοντρικά 270 χλμ (έχω ακουμπήσει 300 έχω βάλει και στα 220)θα μπορούσε να είναι λίιιιιιιγο μεγαλύτερο.. να ξεπερνάει δλδ τα 300 χλμ σχετικά άνετα.

Η πληροφορία που παίρνεις από το καντράν είναι επαρκής, ωστόσο δεν έχω καταλάβει αν δεν έχει πληροφορία θερμοκρασίας ή εγώ ΑΚΟΜΑ δεν το έχω βρει..

Το τράξιον κοντρόλ είναι κάποιες φορές ελάχιστα σπαστικό αλλά εχεις τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης καθώς και σκάλα 1 - 2. Βολικό.

Φώτα πολύ ικανοποιητικά..

Αυτό που με χαλάει είναι η απόκλιση των χιλιομέτρων από την πραγματικότητα. (σε συγκριση με ενεργό gps), Χάνει αρκετά και με ενοχλεί που το γνωρίζω. ΓΙα να πας πραγματικά 120 πρέπει να γράφει 133-4 και επειδή κάθομαι πολλές φορές και υπολογίζω χλμ και αποστάσεις και χρόνους την ώρα που οδηγώ, (λόξα) με ενοχλεί που ξέρω ότι είναι άλλο από αυτό που λέει, και δεν ξέρω αν διορθώνεται.

Τέλος, τελική στο κοντέρ είδα 199, δεν πήγαινε παρακάτω, και σύμφωνα με το GPS ηταν κάπου στα 173-5. Εδω να πω ότι καμια φορά μου λείπει η δύναμη του CBR, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Δυστυχώς πέρα από τη ζελατίνα δεν έχω βάλει τα εξτρα που ήθελα χούφτες και κάγκελα τα οποία όσο περνάει ο καιρός τα βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμα..

Δεν ξέρω κάτι άλλο, αν θυμηθώ κάτι που έχω ξεχάσει ή θέλει κάποιος κάτι να ρωτήσει θα επανέλθω.. :beer:

doctoras
10/05/2021, 06:50
για την ζελατίνα δοκίμασε σε μια πιο χαμηλή θέση που θα φτάνει να καλύπτει μέχρι τους ώμους σου όχι πιο πάνω.

για την θέση οδήγησης ακούγεται παράδοξο συγκριτικά με το cbr που είχες, γιατί συνήθως όταν σηκώνεται το τιμόνι και ακολούθως ο κορμός σε πιο όρθια 90 μοίρες θέση οδήγησης φεύγει η πίεση απο τα χέρια και πηγαίνει προς την μέση
Μήπως σφίγγεις τα χέρια σου πάνω στο τιμόνι?

Nik0s_Dk
10/05/2021, 13:33
για την ζελατίνα δοκίμασε σε μια πιο χαμηλή θέση που θα φτάνει να καλύπτει μέχρι τους ώμους σου όχι πιο πάνω.

για την θέση οδήγησης ακούγεται παράδοξο συγκριτικά με το cbr που είχες, γιατί συνήθως όταν σηκώνεται το τιμόνι και ακολούθως ο κορμός σε πιο όρθια 90 μοίρες θέση οδήγησης φεύγει η πίεση απο τα χέρια και πηγαίνει προς την μέση
Μήπως σφίγγεις τα χέρια σου πάνω στο τιμόνι?

Καλησπέρα doctor! Όχι δεν τα σφίγγω, σίγουρο αυτό.με πονάει η περιοχή στον δικέφαλο μυ. Περίεργο μου είναι και μένα.. στο cbr με ποναγε ο καρπός στο δεξί χέρι αλλά έχω πρόβλημα εκεί. Angway it is what it is..

Όταν λες πιο χαμηλή ζελατίνα? Η εργοστασιακή είναι 38 αν θυμάμαι καλά. Αυτή που φοράω νομίζω είναι 52. Δε θα χτυπάει περισσότερος αέρας στο κράνος? Έλεγα μήπως να βάλω ένα "φρυδακι" αλλά και πάλι δε ξέρω πως θα φαίνεται....

doctoras
10/05/2021, 16:54
Καλησπέρα doctor! Όχι δεν τα σφίγγω, σίγουρο αυτό.με πονάει η περιοχή στον δικέφαλο μυ. Περίεργο μου είναι και μένα.. στο cbr με ποναγε ο καρπός στο δεξί χέρι αλλά έχω πρόβλημα εκεί. Angway it is what it is..

Όταν λες πιο χαμηλή ζελατίνα? Η εργοστασιακή είναι 38 αν θυμάμαι καλά. Αυτή που φοράω νομίζω είναι 52. Δε θα χτυπάει περισσότερος αέρας στο κράνος? Έλεγα μήπως να βάλω ένα "φρυδακι" αλλά και πάλι δε ξέρω πως θα φαίνεται....

Δοκιμασε να ξεσφιξεις τις τέσσερεις βιδες του τιμονιού και να περιατρεψεις το τιμονι 20 μοιρες κατω ή πανω. θα αλλαξει η γωνια και μπορει να σου κατσει καλυτερα.

Για την ζελατινα.
Η ζελατινα θα πρεπει να ειναι τοποθετημένη μακρια απο το κρανος.
Αυτη που εχεις τωρα σου τα φερνει ακριβως πανω στο κράνος, στην περιοχη των αυτιών οπότε ακούς αεροδυναμικο θόρυβο και ενδεχομένως να τρως και στροβιλισμο.
Η χαμηλότερη θα σου καλύπτει το σωμα. Το κρανος(να παρεις ενα καλο αν εχει παλιώσει αυτο που φορας) θα ειναι ανεπηρέαστο απο στροβιλισμους. Προσωπικα ως τα 160χαω ως ταχυτητα ταξιδιού δεν απαιτείται μεγαλη ζελατινα απο της μαμα (οπως αυτες που διαθετουν τα μεγαλα τουριστικά μηχανάκια fjr1300 που εχουν και υψηλοτερες μουαγιε).

Ενω σκεψου εκτος απο τα adve τα περισσότερα ειδη μοτο κανενα δε καλύπτει και το κεφάλι.Θυμισου την ζελατινα του cbr.

Διαφορετικά θα πρεπει να σηκώσεις την ζελατινα πανω απο το κρανος σου οπως σε κατι σκουτερ που ειναι σα παρπριζ και αυτο οπως ειπες θα ασχημυνει πολυ

johnstef33
10/05/2021, 20:09
Πια λαστιχα εχεις βαλει τελικα niko??

billy84
10/05/2021, 22:10
Μπράβο Νίκο ωραίες και σημαντικές πληροφορίες για υποψήφιους κατόχους.Δείκτη θερμοκρασίας δεν έχει,είτε νερού είτε εξωτερικής.

Την πιο σωστή κίνηση για το θέμα των χεριών την είπε ο Doctoras.Ξεσφίγκεις τις βίδες της τιμονόπλακας και φέρνεις το τιμόνι προς τα σένα.Με μέτρο γιατί μπορεί να βρίσκει στο ψευδοτεπόζιτο.

Αν δε σε καλύπτει η ζελατίνα μπορείς να βάλεις προέκταση η οποία κάνει δουλειά δοκιμασμένα.

Τα GPS είναι σε γενικές γραμμές πολύ απαισιόδοξα ειδικά του κινητού οπότε μην τα λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν.14km απόκλιση με 130 κοντέρ χωρίς γρανάζωμα δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει.

Nik0s_Dk
11/05/2021, 01:14
Πια λαστιχα εχεις βαλει τελικα niko??

Sorry που άργησα να απαντήσω. BRIDGESTONE AX41 δεν ήθελα 100% δρόμου όταν τα πήρα και είναι πολύ τίμια και σε λίγο χώμα που έχω μπει. Νομίζω όμως τα επόμενα θα είναι δρόμου.. όταν έρθει η ώρα θα το δω.. αυτά πάντως είναι εξαιρετικά και σε στεγνό και σε βρεγμένο. Δεν είχα παράπονο κανένα.

Nik0s_Dk
11/05/2021, 01:22
Δοκιμασε να ξεσφιξεις τις τέσσερεις βιδες του τιμονιού και να περιατρεψεις το τιμονι 20 μοιρες κατω ή πανω. θα αλλαξει η γωνια και μπορει να σου κατσει καλυτερα.

Για την ζελατινα.
Η ζελατινα θα πρεπει να ειναι τοποθετημένη μακρια απο το κρανος.
Αυτη που εχεις τωρα σου τα φερνει ακριβως πανω στο κράνος, στην περιοχη των αυτιών οπότε ακούς αεροδυναμικο θόρυβο και ενδεχομένως να τρως και στροβιλισμο.
Η χαμηλότερη θα σου καλύπτει το σωμα. Το κρανος(να παρεις ενα καλο αν εχει παλιώσει αυτο που φορας) θα ειναι ανεπηρέαστο απο στροβιλισμους. Προσωπικα ως τα 160χαω ως ταχυτητα ταξιδιού δεν απαιτείται μεγαλη ζελατινα απο της μαμα (οπως αυτες που διαθετουν τα μεγαλα τουριστικά μηχανάκια fjr1300 που εχουν και υψηλοτερες μουαγιε).

Ενω σκεψου εκτος απο τα adve τα περισσότερα ειδη μοτο κανενα δε καλύπτει και το κεφάλι.Θυμισου την ζελατινα του cbr.

Διαφορετικά θα πρεπει να σηκώσεις την ζελατινα πανω απο το κρανος σου οπως σε κατι σκουτερ που ειναι σα παρπριζ και αυτο οπως ειπες θα ασχημυνει πολυ

Το φοβάμαι αυτό το κούνημα του τιμονιού μόνος μου.. δε με εμπιστεύομαι.. θα το ψάξω όμως..

Ούτως η άλλως άμεσα δεν μπορώ ( λόγω οικονομικών) να βάλω άλλη οπότε για την ώρα θα βολευτώ με αυτή και έχω Μπακ απ και τη μαμά.. σίγουρα δε θέλω να το σηκώσω στο θεό. Κρανος έχω to nxr ( παλιό)και το rpha70 (καινούριο).
Φασαρία έχω και στα δύο. Στροβιλισμούς όχι ΕΚΤΌΣ ΕΑΝ ο συνοδηγός κάθεται σε συγκεκριμένα σημεία. Είναι μερικές φορές σαν να μου βαραει το κεφάλι ο Ρόκυ. Και μετά ξανακαθεται όπως καθόταν αρχικά και δε κουνάει καθόλου. Το έχουμε ψιλολυσει αυτό..

Με τη μαμα ζελατίνα που έκανα τα πρώτα 5000 περίπου χλμ είχα έντονο πρόβλημα στον αέρα που ερχόταν κατευθείαν στο στήθος. γι'αυτό η πρώτη μου αλλαγή ήταν η ζελατίνα. Δε ξέρω θα δοκιμάσω αν βρω και αυτό που λέει ο μπιλις παρακάτω με την προέκταση. Θα δω. Πάντως ουσιαστικο παράπονο δεν έχω . Απλά ψάχνω να το φτάσω στο 100% της ικανοποίησης.. είμαι σούπερ καλυμμένος..

doctor_john
11/05/2021, 08:53
Τι να φοβηθείς; χρειάζεται να το ξέρεις για να ελέγχεις.
4 βίδες είναι, βιδώνουμε διαγώνια και εφαρμόζουμε την ροπή που λέει στο service book.

Η πληροφορία που παίρνεις από το καντράν είναι επαρκής, ωστόσο δεν έχω καταλάβει αν δεν έχει πληροφορία θερμοκρασίας ή εγώ ΑΚΟΜΑ δεν το έχω βρει..

Το τράξιον κοντρόλ είναι κάποιες φορές ελάχιστα σπαστικό αλλά εχεις τη δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης καθώς και σκάλα 1 - 2. Βολικό.

Φώτα πολύ ικανοποιητικά..

Αυτό που με χαλάει είναι η απόκλιση των χιλιομέτρων από την πραγματικότητα. (σε συγκριση με ενεργό gps), Χάνει αρκετά και με ενοχλεί που το γνωρίζω. ΓΙα να πας πραγματικά 120 πρέπει να γράφει 133-4 και επειδή κάθομαι πολλές φορές και υπολογίζω χλμ και αποστάσεις και χρόνους την ώρα που οδηγώ, (λόξα) με ενοχλεί που ξέρω ότι είναι άλλο από αυτό που λέει, και δεν ξέρω αν διορθώνεται.

Τέλος, τελική στο κοντέρ είδα 199, δεν πήγαινε παρακάτω, και σύμφωνα με το GPS ηταν κάπου στα 173-5. Εδω να πω ότι καμια φορά μου λείπει η δύναμη του CBR, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Δυστυχώς πέρα από τη ζελατίνα δεν έχω βάλει τα εξτρα που ήθελα χούφτες και κάγκελα τα οποία όσο περνάει ο καιρός τα βρίσκω ιδιαίτερα χρήσιμα..

Δεν ξέρω κάτι άλλο, αν θυμηθώ κάτι που έχω ξεχάσει ή θέλει κάποιος κάτι να ρωτήσει θα επανέλθω..

Όργανο θερμοκρασίας μπορείς να προσθέσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο, συνεννοήσου με τον μηχανικό να σου πει από που
θεωρεί πιο αποδοτικό να έχεις μετρήσεις. Συνήθως απο τα υγρά του ψυγείου αλλά καλύτερα να σου προτείνει εκείνος.

Αν επαληθεύσεις την διαφορά της ταχύτητας, υπάρχουν δύο συνήθως τρόποι να "ρυθμίσεις" το τι δείχνει.
α) μέσω του μενού που έχει το όργανο και ζητά την περίμετρο του ελαστικού (ή την συνολική διάμετρο).
β) μέσω της "γλώσσας μηχανής" που διαμορφώνει την ανάγνωση των δεδομένων που δέχεται. Γι' Αυτό θα χρειαστεί
να πας σε ειδικευμένο κατάστημα για όργανα.

Το όργανο έχω την εντύπωση πως δεν έχει την δυνατότητα να εμφανίσει κάτι άλλο απο "1" στο πρώτο ψηφίο, λογικά
θα φαίνεται αν στο τσεκ όταν εκκινείς δείχνει διαφορετικό χαρακτήρα απο τους επόμενους δύο.

Με έχεις κάνει να συμπαθώ αυτό το μπλέ, όσο το βλέπω το βρίσκω και πιο casual.
Έχε υπόψιν να συντηρείς τα εκτεθειμένα πλαστικά 2 φορές το χρόνο. Δεν το έχουμε συνηθίσει στις ρουτίνες μας αλλά είναι απαραίτητο.

Nik0s_Dk
11/05/2021, 23:35
Τι να φοβηθείς; χρειάζεται να το ξέρεις για να ελέγχεις.
4 βίδες είναι, βιδώνουμε διαγώνια και εφαρμόζουμε την ροπή που λέει στο service book.

Όργανο θερμοκρασίας μπορείς να προσθέσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο, συνεννοήσου με τον μηχανικό να σου πει από που
θεωρεί πιο αποδοτικό να έχεις μετρήσεις. Συνήθως απο τα υγρά του ψυγείου αλλά καλύτερα να σου προτείνει εκείνος.

Αν επαληθεύσεις την διαφορά της ταχύτητας, υπάρχουν δύο συνήθως τρόποι να "ρυθμίσεις" το τι δείχνει.
α) μέσω του μενού που έχει το όργανο και ζητά την περίμετρο του ελαστικού (ή την συνολική διάμετρο).
β) μέσω της "γλώσσας μηχανής" που διαμορφώνει την ανάγνωση των δεδομένων που δέχεται. Γι' Αυτό θα χρειαστεί

Το όργανο έχω την εντύπωση πως δεν έχει την δυνατότητα να εμφανίσει κάτι άλλο απο "1" στο πρώτο ψηφίο, λογικά
θα φαίνεται αν στο τσεκ όταν εκκινείς δείχνει διαφορετικό χαρακτήρα απο τους επόμενους δύο.

Με έχεις κάνει να συμπαθώ αυτό το μπλέ, όσο το βλέπω το βρίσκω και πιο casual.
Έχε υπόψιν να συντηρείς τα εκτεθειμένα πλαστικά 2 φορές το χρόνο. Δεν το έχουμε συνηθίσει στις ρουτίνες μας αλλά είναι απαραίτητο.
Thanks doc για τις πληροφορίες θα τα έχω υπόψιν μου.

Είναι ωραίο το άτιμο.. και το μπλε αυτό είναι όμορφο παναθεμα το..

Συντήρηση όταν λές? Κερί και αλοιφές για το χρώμα κλπ??

McGyver
12/05/2021, 07:08

Το (α) δεν παίζει στο NC750X.
Για το (β) υπάρχει και στο Speedohealer (https://www.healtech-electronics.com/products/sh/).

Νίκο, δεν ξέρω σε τι περιοχές κινείσαι αλλά αν θες μιλάμε κι έρχεσαι να ρυθμίσουμε το τιμόνι.
22 Nm είναι πάντως η ροπή για τις τέσσερις βίδες (8mm) του τιμονιού.

427949

Nik0s_Dk
12/05/2021, 23:06
Το (α) δεν παίζει στο NC750X.
Για το (β) υπάρχει και στο Speedohealer (https://www.healtech-electronics.com/products/sh/).

Νίκο, δεν ξέρω σε τι περιοχές κινείσαι αλλά αν θες μιλάμε κι έρχεσαι να ρυθμίσουμε το τιμόνι.
22 Nm είναι πάντως η ροπή για τις τέσσερις βίδες (8mm) του τιμονιού.

427949

Νέο κόσμο με Ηλιούπολη για την ώρα. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! Βασικά να πιούμε ένα καφέ και ααααααμα θέλουμε κοιτάμε και το τιμόνι! Αν και μάλλον ψιλοκαταλαβα τι κάνω. Δε σφίγγω τα χέρια αλλά κρατάω ανοιχτούς τους αγκώνες (βλεπε αγώνες Κρος στις ευθείες αν καταλαβαίνεις τι λέω). Αν το αφήσω χαλαρό και στους αγκώνες κάθονται οκ τα χέρια απλά δε το έχω συνηθίσει και ασυναίσθητα τα ξαναλυγιζω. Γιατί νομίζω ότι σε απόσταση το τιμόνι είναι πολύ οκ. Αλλά το κοιτάμε.. το παρατήρησα λίγο στη εθνική που πήγαινα σήμερα.