PDA

View Full Version : Μαύρον Όρος (1756m)-Καταφυγιώτισσα 31-5-2020

billy84
03/06/2020, 19:44
Ο καιρός την Κυριακή δεν άφηνε πολλά περιθώρια.Αλλού σκόπευα να πάω,σε άλλα μέρη σχεδίασα διαδρομή και τελικά πάλι αλλιώς μου βγήκε καθώς οι προβλέψεις έπεσαν έξω και έγινα έρμαιο των ορέξεων του καιρού.

Τον μοναδικό στόχο που κατάφερα απο όσους είχα βάλει ήταν να βρεθώ στην κορυφή του Μαύρου Όρους.Το Μαύρο Όρος ή Μαυριόρος για τους ντόπιους είναι ένα βουνό που βρίσκεται στη δυτική Κορινθία, γεωγραφικά ανήκει στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και το υψόμετρό του αγγίζει τα 1756m Σύμφωνα με τη μυθολογία στο Μαύρο Όρος κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα.

Έκανα λανθασμένη εκτίμηση και προσπάθησα να ανέβω απο έναν τελείως διαλυμένο χωματόδρομο κοντά στα Σοφιανά Κορινθίας.

418683

418684

Πολύ σύντομα γύρισα πίσω και βρήκα έναν πιο κατάλληλο δρόμο.Όμως δεν είχα υπολογίσει οτι τον τελευταίο καιρό έχει ρίξει πολύ νερό και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να πετύχω λάσπες.Επιπλέον δεν σκέφτηκα καθόλου οτι το Pirelli scorpion STR που έχω βάλει τώρα δεν έχει καμία επαφή με το τακουνάτο ΑΧ41 που είχα μέχρι πρότινος.Το αντιλήφθηκα πολύ σύντομα στην πράξη οτι ήταν μεγάλο πισωγύρισμα αυτή η επιλογή του ελαστικού.Τουλάχιστον για λάσπες,γιατί σε στεγνό-νωπό χώμα είναι εξαιρετικό.Ευτυχώς έρχεται καλοκαίρι...

Η διαδρομή φανταστική,στο τέλος κολλάω σε περίεργο σημείο με λάσπη-πηλό.

https://www.youtube.com/watch?v=MQEKaswq7z0&feature=emb_title

Σας παρουσιάζω τα νέα μου χωμάτινα σλικ.:lol:

418685

418686

'Εφαγα κανα μισάωρο να καταφέρω να γυρίσω το μηχανάκι καθώς δεν κουνιόταν κυριολεκτικά.Βρήκα μια πλακέ πέτρα για να πατήσει το πλαϊνό σταντ και έτσι έκανα μια περιστροφή 180 μοίρες σηκωνοντάς το πάνω μου.

418687

418688

Απο εκεί απείχα περίπου 4,5km για την κορυφή οπότε το άφησα και συνέχισα με τα πόδια.Στη φωτό διακρίνονται οι δύο Ζήρειες.

418689

Σε πολύ μικρή απόσταση απο το λασπωμένο κομμάτι βγήκα σε έναν κεντρικότερο βατό χωματόδρομο ο οποίος ξεκινάει απο κάπου κοντά στην Καρυά.Για λίγα μέτρα δεν μπόρεσα να κάνω ολόκληρη τη διαδρομή η οποια καταλήγει κοντά στην κορυφή.Θα επανέλθω κάποια στιγμή και με το μηχανάκι.

418690

Συνεχίζοντας...

418691

Απο την άλλη μεριά είχα όμορφη θέα στον Κορινθιακό

418692

billy84
03/06/2020, 19:50
Κάποια στιγμή έφτασα σε τρομερούς γεωλογικούς σχηματισμούς.Η ειρωνεία είναι οτι δεν θα τους είχα προσέξει αν δεν ήμουν με τα πόδια.Χαμηλά διακρίνεται και η Παναγία Κορφιώτισσα

418693

418694

418695

Συνεχίζοντας με τα πόδια σε αυτό το πολύ ήπιο βουνό,οι εικόνες ήταν πολύ όμορφες.

418696

418697

Μετά απο κάποια ώρα διέκρινα το κολωνάκι της κορυφής.

418698

Πολύ ωραία θέα στον Κορινθιακό και όχι μόνο

418699

Απο την άλλη μεριά έβλεπα μια ανησυχητική μουντάδα

418700

https://www.youtube.com/watch?v=7MYKi0CXvdY&feature=emb_title

Επιστροφή στο μηχανάκι και στα Σοφιανά .Θυμήθηκα να σταματήσω για φωτό σε ένα πολύ ωραίο σημείο της διαδρομής

418701

billy84
03/06/2020, 19:53
Το κόλλημα στο φαινομενικά εύκολο σημείο προηγουμένως με γέμισε ανασφάλεια ως προς τις διαδρομές που ήθελα να κάνω.Ξαφνικά ένιωθα όπως παλιότερα με πλήρως ασφάλτινα ελαστικά που πετύχαινα λασπόλακκους και γύρναγα πίσω.Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο καιρός που έδειχνε οτι δεν αστειεύεται.Επόμενος προορισμός που επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή ήταν η μονή Αγίου Κωνσταντίνου,κτισμένη πάνω σε κατακόρυφα βράχια πάνω απο τα Λαγκαδαίικα

Στα οποία Λαγκαδαίικα συνάντησα αυτό το τρομερό και άγριο τοπίο

418702

Η μονή Αγίου Κωνσταντίνου όπως φαίνεται απο τον δρόμο για Καλλιθέα.

418703

Η διαδρομή μέχρι εκεί

https://www.youtube.com/watch?v=nSE31H57B7M&feature=emb_title

Δυστυχώς το μοναστήρι ήταν κλειστό

418704

Εξαιρετική θέα απο εκεί ψηλά

418705

418706

billy84
03/06/2020, 19:56
Απο το μοναστήρι συνέχισα χωμάτινα μέχρι την Ευρωστίνα μέσω Βουδιστικής Στούπας.Η διαδρομή είναι φανταστική και επειδή την έχω ξανακάνει ήξερα οτι είναι safe απο άποψη λάσπης.

https://www.youtube.com/watch?v=vYQjMQDQeQE&feature=emb_title

Κατάβαση στο Δερβένι

418707

Και απο εκεί ανάβαση προς λίμνη Τσιβλού όπου είχα εντοπίσει 2 εξαιρετικά μοναστήρια.Το πρώτο είναι η μονή Αγίας Τριάδας,όχι κάτι σπουδαίο απο άποψη αρχιτεκτονικής αλλά με ένα ωραίο εκκλησάκι μέσα στο βράχο

418708

418709

Θέα προς την Ακράτα.Ο καιρός έχει αρχίσει να κλείνει επικίνδυνα και το μέλλον μου ήταν προδιαγεγραμμένο...

418710

billy84
03/06/2020, 19:58
https://www.youtube.com/watch?v=uKGAoBC3rzI&feature=emb_title

Επόμενος προρισμός λίγο πιο πάνω στο χωριό Χαλκιάνικα η Παναγία Καταφυγιώτισσα.Απορώ τόσες φορές που είχα περάσει πως δεν την είχα προσέξει...

418711

418712

Ήδη έχει ξεκινήσει να βρέχει.Η τοποθεσία είναι εξαιρετική με θέα στον Χελμό απέναντι.

418713

billy84
03/06/2020, 19:59
Η μονή πήρε το όνομά της κατά τα επαναστατικά χρόνια του 1821 όπου αποτέλεσε καταφύγιο για τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Υπάρχει θρύλος που θέλει τον Κολοκοτρώνη, μετά το θάνατο της πρώτης συζύγου του, να σύναψε σχέσεις με γυναίκα που γνώρισε στη μονή των Καταφύγιων, η οποία αποτέλεσε την δεύτερη νόμιμη σύζυγό του.

https://www.youtube.com/watch?v=mCBKUb2uVfE&feature=emb_title

418714

billy84
03/06/2020, 20:01
Λόγω βροχής στα βουνά επέλεξα να κατέβω πάλι στην παραλία μπας και έχω καλύτερη τύχη και όντως παραλιακά είχε ελάχιστο ψιλόβροχο και επιστρέφοντας προς Κιάτο ο καιρός ήταν ανοιχτός.Μιας και είχα ακόμη 2-3 ώρες μέρας μπροστά μου αποφάσισα να απλώσω τη βόλτα και να ανέβω προς Στυμφαλία.Είχα αφήσει ένα ανοιχτό μέτωπο να διασχίσω την Γκράβα Λάκκα.Είχα ανέβει κάποια στιγμή απο έναν αδιέξοδο δρόμο,τώρα ήταν ευκαιρία μπω απο τη μεριά του Ασπρόκαμπου και να βγω στο Βυζαντινό μοναστήρι της Λέχωβας

418715

Η διαδρομή φανταστική.Πάλι κόλλησα για λίγο σε έναν λασπόλακκο αλλά κατάφερα και βγήκα.Α ρε ΑΧ41 που είσαι... ευτυχώς που έρχεται καλοκαίρι! :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=vi1FqRfFQCo&feature=emb_title

billy84
03/06/2020, 20:03
https://www.youtube.com/watch?v=b84Rae2RVLY&feature=emb_title

Μονή Λέχωβας

418716

418717

Κοντά στο Κρυονέρι υπάρχει μια πηγή σε ένα μαγικό μέρος.Εμφανίστηκε σαν όαση στην έρημο με τόσες λάσπες που είχα πάνω μου... :lol:

418718

418719

Απο εδώ τροφοδοτείται με νερό το Κρυονέρι μέσω αυτής της μικρής εγκατάστασης.

418720

Παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν οι ευνοϊκότερες απο όλες τις απόψεις,τουλάχιστον κατάφερα να κάνω μια γεμάτη εξόρμηση!

Πάντα όρθιοι!:beer:

DRAKONET
03/06/2020, 21:16
ΜΠΡΑΒΟ για αλλη μια φορα !:a10:

azar41
03/06/2020, 21:26
Πολύ ωραίες φωτο και βίντεο,χορταστική βόλτα έκανες,δεν πειράζει που κόλλησες στη μερέντα,αυτά θα θυμάσαι,καλή συνέχεια!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/06/2020, 21:59
:beer::beer:
Σωραιος. Πολύ λάσπη ρε αδερφάκι μού...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/06/2020, 22:04
:beer::beer:
Σωραιος. Πολύ λάσπη ρε αδερφάκι μού...

Triathlon 7
03/06/2020, 22:24
Ξαναμπράβο billy.

Όποιος δεν καταλαβαίνει την διαφορά ενός τουρίστα από έναν ταξιδευτή, ας διαβάσει τα ταξιδιωτικά σου.

:beer: :beer: :beer:

leftos
04/06/2020, 07:49
Διπλα απο το χωριό μου!
Πως και δεν έκανες μια βόλτα την πίστα ( 2 ειναι για την ακρίβεια ) πάνω απο την Λέχωβα.
Την πηγή εκει μέσα πώς την βρήκες βρε θηρίο. Είχε μύλο παλιά εκεί κάπου πρέπει να τον έχω μια φώτο.
Επρέπε να κατέβαινες χωμάτινα απο Λέχωβα για Γονούσσα και από εκεί στο ποτάμι που φτιάχνεται το φράγμα και μετά σε βγάζει εργοταξιακός δρόμος στο Μούλκι.

spyro
04/06/2020, 09:41
:beer:

billy84
04/06/2020, 15:39
Διπλα απο το χωριό μου!
Πως και δεν έκανες μια βόλτα την πίστα ( 2 ειναι για την ακρίβεια ) πάνω απο την Λέχωβα.
Την πηγή εκει μέσα πώς την βρήκες βρε θηρίο. Είχε μύλο παλιά εκεί κάπου πρέπει να τον έχω μια φώτο.
Επρέπε να κατέβαινες χωμάτινα απο Λέχωβα για Γονούσσα και από εκεί στο ποτάμι που φτιάχνεται το φράγμα και μετά σε βγάζει εργοταξιακός δρόμος στο Μούλκι.

Κύριοι σας ευχαριστώ όλους και απο εδώ!:beer:

Φίλε Λευτέρη ποιο είναι το χωριό σου?Βγήκα Γονούσα απο τον άλλον χωματόδρομο που είναι κοντά στην πηγή(είδα όμως και αυτόν που λες).Δυστυχώς είχε λερωθεί ο φακός της κάμερας και δεν καταγράφηκε καλά η διαδρομή!Η πηγή δε φάνηκε αμέσως αλλά ήταν τρομερό το σημείο και το κτίσμα φαινόταν σαν εκκλησάκι μέσα στο βράχο απο μακριά οπότε μπήκα απο περιέργεια να δω.

alexxxcbr
06/06/2020, 10:19
:beer::beer:Εισαι ωραιος Billy

leftos
06/06/2020, 10:29
Γονούσα το χώριο! Είναι να γίνει φράγμα στον Ασωπό σε αυτό το σημείο.
Έχει ωραίο χωματόδρομο για να κατέβεις και μετά πάει δίπλα στο ποτάμι απο Νεμέα μέχρι Κιάτο.
Καλές βόλτες!

billy84
09/06/2020, 00:58
Γονούσα το χώριο! Είναι να γίνει φράγμα στον Ασωπό σε αυτό το σημείο.
Έχει ωραίο χωματόδρομο για να κατέβεις και μετά πάει δίπλα στο ποτάμι απο Νεμέα μέχρι Κιάτο.
Καλές βόλτες!

Ευχαριστώ φίλε θα τον έχω υπόψιν μου για κάποια επόμενη εξόρμηση.Ωραία θα ήταν να δούμε μια ωραία τεχνητή λίμνη σε αυτήν την περιοχή πάντως!

Καλές βόλτες!:beer:

πυξιδας990
09/06/2020, 09:00
οι περιηγησεις σου πρεπει να αποτυπωθουν σε βιβλιο,ολες μαζεμενες...
πιστευω οτι θα υπηρχε εδιαφερον,κατι σαν οδηγο δηλ

billy84
09/06/2020, 16:35
οι περιηγησεις σου πρεπει να αποτυπωθουν σε βιβλιο,ολες μαζεμενες...
πιστευω οτι θα υπηρχε εδιαφερον,κατι σαν οδηγο δηλ

Ευχαριστώ φίλε!Αντικειμενικά όμως το κοινό που απευθύνονται είναι πολύ μικρό.Γενικότερα οι Έλληνες δεν προτιμούν τέτοιου είδους εξορμήσεις.Για αυτό όπου πηγαίνω είμαι συνήθως μόνος μου και άντε να πετύχω 2-3 ανθρώπους.Στο εξωτερικό όντως θα υπήρχε κοινό που το ενδιαφέρουν τέτοιοι προορισμοί απο αυτά που έχω δει.

Το έχω γράψει και σε άλλες συζητήσεις.Εγώ σαν Billy ψάχνω και βρίσκω δωρεάν στο ίντερνετ πληροφορίες για τους προορισμούς που επισκέπτομαι και είναι χαρά μου να τους μοιράζομαι και να παίρνουν διάφοροι φίλοι ιδέες όπως παίρνω και εγώ χωρίς καμία απαίτηση.

Κάποια στιγμή ίσως γράψω ένα βιβλίο για τα ψηλότερα βουνά που ανέβηκα αλλά δε θα είναι σε στυλ μπίζνας αλλά σαν μια παρακαταθήκη,να αφήσω κάτι πίσω μου πριν φύγω απο αυτόν τον κόσμο.:beer:

zoslen
10/06/2020, 01:41
Otan ο billy84 ειχε ανακοινωσει οτι θα σταματησει για λιγο τις εξορμησεις ελεω οικογενειακών υποχρεωσεων, ειχα στενοχωρηθει πολυ που θα χαναμε τετοιες εικονες... ευτυχως βλεπω οτι συνεχιζει απτοητος!

ptc
10/06/2020, 01:49
Ευχαριστώ φίλε!Αντικειμενικά όμως το κοινό που απευθύνονται είναι πολύ μικρό.Γενικότερα οι Έλληνες δεν προτιμούν τέτοιου είδους εξορμήσεις.Για αυτό όπου πηγαίνω είμαι συνήθως μόνος μου και άντε να πετύχω 2-3 ανθρώπους.Στο εξωτερικό όντως θα υπήρχε κοινό που το ενδιαφέρουν τέτοιοι προορισμοί απο αυτά που έχω δει.

Το έχω γράψει και σε άλλες συζητήσεις.Εγώ σαν Billy ψάχνω και βρίσκω δωρεάν στο ίντερνετ πληροφορίες για τους προορισμούς που επισκέπτομαι και είναι χαρά μου να τους μοιράζομαι και να παίρνουν διάφοροι φίλοι ιδέες όπως παίρνω και εγώ χωρίς καμία απαίτηση.

Κάποια στιγμή ίσως γράψω ένα βιβλίο για τα ψηλότερα βουνά που ανέβηκα αλλά δε θα είναι σε στυλ μπίζνας αλλά σαν μια παρακαταθήκη,να αφήσω κάτι πίσω μου πριν φύγω απο αυτόν τον κόσμο.:beer:

Οταν εγραψα για χορηγια Honda στο αλλο νημα κατι τετοιο ειχα κατα νου. Γραφεις εσυ το βιβλιο και εκδιδεται με χορηγια της Honda. Αρκετες φωτογραφιες του NC μεσα στο βιβλιο και μια μεγαλη διαφημιση του χορηγου στο οπισθοφυλλο. Θα μπορει να το προσφερει ως δωρο η Honda σε αγοραστες των on-off μοντελων της (και οχι μονο). Κατσε γραψε τους ενα mail. Επιμενω...

doctoras
10/06/2020, 06:49
Δεν ξερω αν την χορηγία την ειχε αναλάβει ο σαρακακης ή καποια κεντρικη εισαγωγη Ευρώπης, ομως την καμπάνια ταξιδι σε υποψήφιους στο βορειο ακρωτήρι με africa twin crv1000 ειχαν χωσει αρκετο χρημα, οί συμμετέχοντες μιλούσαν με τις καλυτερες εντυπωσεις.

Και εγω ειμαι υπερ να το ψαξει, οπως καί να ψαξει ποιος μπορει να προωθήσει μια τετοια ενεργεια, μπορει να ειναι το τμημα μαρκετινκ ευρωπης

Όπως και εαν εχει στην ελλαδα(μπορει και στην ευρωπη) δεν νομιζω να υπαρχει αλλο nc με τοσα πολλα χλμ και περιπέτειες

billy84
10/06/2020, 22:01
@zoslen Να είσαι καλά αδερφέ.Εντάξει τελικά τα πράγματα ρολάρουν καλύτερα απο όσο πίστευα!:lol: Ευτυχώς,τα ταξίδια δεν κόβονται,είναι εξάρτηση!

@ptc Εννοείται η σκέψη και η λογική σου είναι απόλυτα σωστή!Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.Απλά όπως σου είπα μέχρι σήμερα δεν το είδα ποτέ έτσι!:beer:

@doctoras Εχουν γίνει κατα καιρούς διάφορες χορηγίες κλπ(βλέπε Μητσάκης).Έχω την υποψία βέβαια πως υπάρχουν γνωριμίες και βολέματα απο πίσω απο τέτοιες περιπτώσεις.Στην Ελλάδα ζούμε!:D

Στο τέλος θα με πείσετε ρε,παίρνω αύριο τη Honda!:bawl: