View Full Version : Επαναφορα μοτοσυκλετας στην ζωη
Shinigami Ryuk
16/06/2020, 19:44
Καλησπερα στο φορουμ.
Ειμαι ευτυχης κατοχος μοτοσυκλετας μαρκας η οποια στα μεσα της καθε εβδομαδας θελει μαστορα (ολογραφως KTM) και συγκεκριμενα ενος Duke 640 με τον LC4 κινητηρα.
Την τελευταια 5ετια ειμαι κατοικος εξωτερικου με συνεπεια το μηχανακι να μην πολυκινειται και συγκεκριμενα απο τον Σεπτεμβρη του 2018 δεν εχει παρει καθολου μπροστα.
Λογω αναγκαστικων λονγκ τερμ διακοπων,που λενε και στο χωριο μου,επεστρεψα στα πατρια εδαφη και μιας και θα ξεκαλοκαιριασω εδω σκεφτηκα να το επαναφερω την ζωη.Και εδω ερχεται το πιπερατο σημειο.Σκεφτηκα οτι θα ηταν καλη ιδεα να το κανω με τα ιδια μου τα χερια και την βοηθεια φιλου μηχανικου αυτοκινητων.
Αρχικα πιστευα οτι με λαδια φιλτρα και ρυθμισμα βαλβιδων θα ειναι ολα καλα. ΦΕΥ!
Επειτα απο ενα οπτικο ελεγχο συνειδητοποιησα το ποσο λαθος εκτιμηση της καταστασης ειχα κανει.
Στο ζουμι λοιπον.
Ανοιξα το ψυγειο και ειδα οτι το παραφλου που ειχε η ταπα πανω εχει γινει ενα συμπαγες κομματι,κατι σαν πετρωμα ενα πραγμα.Αρα λογικα θα χρειαστει να καθαριστει το συστημα ψυξης.
Επιπλεον αυτου νομιζω οτι θα πρεπει να γινουν οι παρακατω εργασιες συντηρησης:
-Να αλλαχτουν ολα τα υγρα του.
-Να καθαριστει το ντεποζιτο μιας και η βενζινη ειναι εκει δυο χρονια ακινητη.
-Να καθαριστει το καρμπ
-Να αλλαχτουν τα λαδια και τα φιλτρα
-Να ρυθμιστουν οι βαλβιδες
Ερωτω λοιπον.
Ποια αλλη εργασια συντηρησης μου διαφευγει?
Αυτες οι εργασιες ειναι ευκολο να γινουν σε ενα αντε το πολυ δυο απογευματα απο καποιον που ειναι η του πρωτη φορα που θα κατσαβιδιασει μοτοσακο?
Καμμια ιδεα με ποιον τροπο μπορω να καθαρισω το συστημα ψυξης πριν βαλω το φρεσκο παραφλου?
Εστω οτι τελικα αποφασιζω να μην τα κανω εγω ολα αυτα μηπως γνωριζετε ποσο περιπου ειναι το κοστος για μια τετοιου ειδους συντηρηση.
Προφανως και δεν περιμενω καποιον να μου κανει ακριβη κοστολογηση απλα στο περιπου.
Και λαστ μπατ νοτ λιστ μηπως ξερει κανενας καποιον μηχανικο στην περιοχη Κερατσινιου-Νικαιας ο οποιος θα συμβιβαστει με κατι λιγοτερο απο τα νεφρα μου για να το φτιαξει?
Οι βαλβίδες δε ξερυθμιζονται όταν καθεται
Μπαταρία θα χρειαστείς
Μπουζάκι επισης
Εστίασε σε κινητήρα
Αν και όταν πάρει μπρος και δουλέψει σωστά κοιτάς αλυσιδογραναζα φρένα ηλεκτρικά
Τον νου σας γιατί αυτά είναι λίγο παράξενα σε άδειασμα και πλήρωση κυκλώματος λιπανσης
Δεν είναι αυτοκίνητο....
Όπως το περιγράφεις η περισσότερη δουλειά είναι στην τροφοδοσία από τεποζιτο μέχρι καρμπ
Shinigami Ryuk
17/06/2020, 10:43
Οι βαλβιδες ηθελαν ρυθμισμα απο την τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα,απλα το ειχα αφησει γτ ουσιαστικα το 2018 που το λειτουργησα τελευταια φορα το ειχα χρησιμοποιησει 1 εβδομαδα οταν ειχα ερθει διακοπες ισα ισα για να κινηθει.
Για το συστημα λιπανσης εχει ενα πολυ κατατοπιστικο βιντεο ο Χελιωτης στο youtube που δειχνει πως αλλαζεις λαδια στους LC4 για αυτο ψηθηκα να το κανω μονος μου.
Το μονο που με τρομαξε για να σου πω την αληθεια και σκεφτηκα μηπως ηταν καλυτερα να το παω σε επαγγελματια και να αφησω τις μαστοριες ειναι οτι στην ταπα του ψυγειου και γενικα στα σωληνακια του συστηματος ψυξης ειναι σαν να εχει πετρωσει το παραφλου οποτε μεσα στην ασχετοσυνη μου πιστευω οτι θελει ενα καλο καθαριμσα ολο το συστημα ψυξης.Και γενικα συνειδητοποιησα οτι για να το να επανερθει σωστα το μηχανακι θα θελει να αφιερωσουμε πολυ χρονο πραγμα που το φιλαρακι μου δεν εχει.
Ανεβασα φωτο για να δειτε πως ειναι η εισοδος του ψυγειου.
Οσον αφορα τα αλυσιδογραναζα,οπτικα τουλαχιστον το πισω ειναι σε καλη κατασταση ακομα.Η αλυσιδα χρειαζεται λιγο τεντωμα.
Τα ηλεκτρικα του δουλευαν κανονικα εκτος απο την μιζα που υποθετω οτι θελει καρβουνακια γιατι αν θυμαμαι καλα οταν την δοκιμαζα,το 2018,να δω γιατι δεν λειτουργει αφενος δεν ακουγα το κομπλερ να γυριζει σαν τρελο αφετερου ακουγα το ρελε να οπλιζει.Αλλα αυτο ειναι μικρο προβλημα μιας και το δουλευα με μανιβελα για καιρο.
Γενικα οταν το αφησα ηταν σε οδηγησιμη κατασταση.Το μονο που με παραξενευε τοτε ειναι οτι τσιμπαγε λιγο περισσοτερο λαδι απο το κανονικο.
418936
sapila racing
17/06/2020, 10:56
Φαίνεται οτι περασαν λάδια στο κύκλωμα ψύξης.
Θέλει πιο σοβαρή προσπάθεια για να το επαναφέρεις.
SeniorCanardo
17/06/2020, 12:37
Πάντως δεν μοιάζει για δουλειά που θα γίνει σε 2-3 απογεύματα ακόμα και από κάποιον που ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
Άσε που μου φαίνεται πως η ιστορία θα έχει "Νεράιδες" και "Δράκους".
Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς αφού θα είσαι σε διακοπές, ξεκινώντας από την ανάγνωση του service manual. :beer:
Shinigami Ryuk
17/06/2020, 16:01
Φαίνεται οτι περασαν λάδια στο κύκλωμα ψύξης.
Θέλει πιο σοβαρή προσπάθεια για να το επαναφέρεις.
Πως μπορει να περασαν λαδια στο συστημα ψυξης? Μην ακουσω τιποτα για ρωγμες σε κεφαλες και τετοια ζορικα γτ ειμαι και σε κρισιμη ηλικια...:(
Πως μπορει να περασαν λαδια στο συστημα ψυξης? Μην ακουσω τιποτα για ρωγμες σε κεφαλες και τετοια ζορικα γτ ειμαι και σε κρισιμη ηλικια...:(
ας μη σε πικράνω τότε.
Ας ελπίσουμε ότι δεν έγινε θα πει ο μάστορας
Shinigami Ryuk
17/06/2020, 16:12
Πάντως δεν μοιάζει για δουλειά που θα γίνει σε 2-3 απογεύματα ακόμα και από κάποιον που ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.
Άσε που μου φαίνεται πως η ιστορία θα έχει "Νεράιδες" και "Δράκους".
Από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς αφού θα είσαι σε διακοπές, ξεκινώντας από την ανάγνωση του service manual. :beer:
Πολυ φοβαμαι οτι καπως ετσι θα καταληξει η ιστορια,να εμφανιστουν νεραιδες και δρακοι.
Το μηχανακι ουσιαστικα γι αυτον τον λογο αγοραστηκε.Για να ξεκινησω καποια στιγμη την ανακατασκευη του με τα ιδια μου τα χερια ετσι ωστε να μαθω και εγω σιγα σιγα.Απλα το ειχα προσδιορισει για να γινει στο πολυ μελλον.
Αυτην την στιγμη δεν εχω ουτε κατσαβιδι οποτε καταλαβαινεις οτι δεν μπορω να μπω σε χοντρες δουλειες.Επισης για οσο καιρο θα ειμαι Ελλαδα δεν εχω μεταφορικο μεσο αρα δεν εχω την ευχερεια για να κανω δοκιμες και οτι γινει.Πρεπει να φτιαχτει για να μπορω να κινουμαι.
Αν ηταν μονο λαδια και φιλτρα θα το εκανα μονος μου.
Kickstart
17/06/2020, 16:20
πάρε ένα δυο μπιτόνια απιονσμενο νερό απο κάποιο σούπερ μάρκετ και ένα μπουκάλι λευκό ξίδι.
αφού συμβουλευτείς το μανιουαλι σου για τη χωρητικότητα του ψυγείου φτιάξε ενα μείγμα 50-50 ξυδονερο.
με τη μέθοδο την κλασική (δες βιντεακια στο youtube έχει άπειρα) κανε μια καλή πλύση με το μείγμα στο κύκλωμα...
εγω θα προτεινα να το αφησεις και μια νυχτα μεσα το μειγμα και να κανεις τη δουλεια την επομένη πρωϊ.
τώρα η εικόνα που έχει το ψυγείο σου απο τη φωτο που ανέβασες προμηνύει κακά μαντάτα...σε συνδυασμό με τη διαπίστωση που είχες πριν το ακινητοποιήσεις οτι κατέβαινε η στάθμη των λαδιών σου....λογικά περνάνε λάδια στα νερά σου...μην σκέφτεσαι τα χειροτερα προς το παρον...
κατέβασε μια και τα παλιά λάδια να δεις αν είναι σε φάση νες καφέ φραπε και συνέχισε να γράφεις να το κουβεντιάζουμε από εδώ ο καθένας οτι ξέρει και μπορεί...
είναι ευχάριστα θέματα αυτές οι...νεκραναστάσεις
σου εύχομαι καλή επιτυχία και οπλίσου με υπομονή.
Χάρισε το μηχανάκι πάρε κάτι πιο απλό και πήγαινε για καφέ με κανένα γκομενάκι
Το μηχανάκι που έχεις και ζημιάρικο είναι και ακριβά ανταλλακτικά έχει
και 99& ήταν σε χέρια κάγκουρα πριν
(δεν το είχε γιατρός πχ)
Αν θες να μαστορεύεις πάρε κάτι πιο απλό για αρχή
πιο καλά μη μαστορέψεις καθόλου
Έχεις καιρό όταν βγεις στη σύνταξη
lykourgi
17/06/2020, 17:17
Πάρε ένα φθηνό μτχ παπί για να κυκλοφορείς και πούλησέ το πριν φύγεις.
Το μηχανάκι που έχεις θέλει πολύ δουλειά ή πολλά λεφτά (ή και τα δύο) για να γίνει σωστό. Επίσης θέλει χρόνο και εσύ χρειάζεσαι μηχανάκι τώρα.
SeniorCanardo
17/06/2020, 17:33
Δες μια και τα λάδια και αν είναι "σκατόσουπα" βρες κάτι να βολευτείς για τώρα και το σκέφτεσαι τι θα το κάνεις αργότερα.
Γενικά πάντως το μαστόρεμα είναι μεγάλο @ρχιδοσπ@σιμο ειδικά αν είσαι αρχάριος γιατί πάντα, μα πάντα κάτι θα πάει όπως δεν το περιμένεις.
Από μια κ@ριόλα βίδα που δεν θα θέλει να βγει, από ένα ανταλλακτικό που θα αργήσει, μέχρι την "εμπνευσμένη μ@λακία" του προηγούμενου "μάστορα"...
Βέβαια μπορεί να είσαι διαστροφικός και να ψηθείς τελικά και να ψάχνεις μετά χρέπια για να ξεχειμωνιάζεις...
Τα γκομενάκια που λέει ο από πάνω είναι σίγουρα πιο ακριβά και σπάνε @ρχίδια πιο πολύ από τα KTM :D...εκτός αν μιλάμε για τίποτα "κιούσπες", που μπορεί να σου βγουν πιο οικονομικά.:bawl:
Τα ανταλλακτικά της ΚΤΜ εμένα δεν μου φάνηκαν ιδιαίτερα ακριβά σε σχέση με άλλες εταιρείες, αλλά ΟΚ, ο καθένας και μια γνώμη.
Αν αποφασίσεις να καθαρίσεις ψυγείο παραθέτω τι κάνω εγώ.
1. Ξύδι (με οξύτητα πάνω από 6%, φτηνό από το super market ) και νερό σε αναλογία 50/50 και γέμισμα του συστήματος. (Δεν είναι ανάγκη να είναι λευκό και σίγουρα όχι μπαλσάμικο)
2. Μοτέρ σε λειτουργία για κάνα δεκάλεπτο και άνω. (Την τελευταία φορά το δούλεψα μια ολόκληρη μέρα και έβγαλε πολύ πράμα).
3. Απομάκρυνση του μίγματος από το κύκλωμα.
4. Επανάληψη αν κριθεί απαραίτητο και όσες φορές χρειαστεί.(Έτσι όπως σε κόβω με μια δύσκολα να καθαρίσει).
5. Ξέπλυμα με νερό.
6. Προσθήκη αντιψυκτικού υγρού.
Εγώ επίσης επ' ευκαιρία θα έριχνα μια ματιά και στην αντλία νερού. Έχω εντοπίσει αρκετή ποσότητα βρωμιάς εκεί πέρα.
Μια επιθεώρηση τσιμουχών, αξόνα, φτερωτής μπορεί να σε γλυτώσει από μελλοντικούς μπελάδες.
Παρατηρήσεις:
- Πολλοί πριν το τελευταίο ξέπλυμα με σκέτο νερό κάνουν μια πλύση με με αλκαλικό διάλυμα* για να εξουδετερώσουν πιθανά υπολείμματα οξέως από το προηγούμενο μείγμα.
*Μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ανά λίτρο νερού.
- Αντί για ξύδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις "ξινό" (κιτρικό οξύ) σε αναλογία 2%-3%. (Δεν το έχω δοκιμάσει).
- Υπάρχουν έτοιμα προϊόντα για καθαρισμό του κυκλώματος. (Δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα, σίγουρα η πιο ακριβή λύση). :beer:
Lioulios
17/06/2020, 19:53
Καλή προσπάθεια εύχομαι και υπομονη ΑΝ το ξεκινησεις .
Θα χρειαστεις χωρο ,εργαλεια και βοηθεια απο γνωστη.
Αν δεν εχεις εστω και ενα απο τα παραπανω σε μεγαλο βαθμο , μην το κανεις .
Περίμενε την Τρίτη να το πας σε μάστορα
Όταν το πήρες δεν άνοιξες τάπες να δεις σε τι κατάσταση ήταν τα υγρα?
HelenKoR
17/06/2020, 21:25
Τι είναι οι κιουσπες;
Coyote.V
17/06/2020, 21:34
Τι είναι οι κιουσπες;
Συνθηματικό, ψάχνει να βρει πατριώτ.
Τι είναι οι κιουσπες;
Σεξιστικό, καταδικάζω (https://www.slang.gr/lemma/502-kiouspa).
Shinigami Ryuk
18/06/2020, 01:21
Καταρχας(ή καταρχην) σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις
Θα πιαστω απο την κουβεντα του SeniorCanardo περι διαστροφης για εξηγησω πως φτασαμε στο σημερα.
Κατ!!!μουσικο χαλι για να εχετε να ακουτε οσο διαβαζετε.
https://www.youtube.com/watch?v=4q9UafsiQ6k
Στα 22 αποφασιζω οτι ηρθε η ωρα.Μολις λοιπον μαζευτηκε το ποσο η επιλογη της μηχανης ηταν μονοδρομος.
Θυμαμαι εκει γυρω στο '97 να χαζευω στο περιοδικο ΜΟΤΟ τα supermoto που τοτε αρχισαν σιγα σιγα να εμφανιζονται.Και εκει μετα το λυκειο σε κατι διακοπες στα Χανια να χαζευω τους Δουκες(και γενικα τα ΚΤΜ),που για 2003 ηταν αρκετοι εως πολλοι για την εποχη,την δημοφιλια και κυριως την τιμη που ειχαν τοτε συγκρινομενοι με τα ταπεινα ΧΤ600Ε.
Ετσι λοιπον το 2007 απεκτησα τον πρωτο μου.
Τα περασαμε πολυ ωραια παρεα τα δυο μας αν και ζηταγε πολλα.Παρολο που ημουν φοιτητης δεν του χαλαγα τα χατηρια.
Και να τα λαδια του,και τα φιλτρα του.Και να οι βαλβιδες του,και να τα τακακια του και να τα λαστιχα του τα MT
Κεφαλες ζηταγε?Κεφαλες του επαιρνα.Και οχι τπτ της πλακας.Ολοκαινουργια.Κουτα
Κομπλερ ζηταγε?Το ειχε,κουτα και αυτο.Χαλαλι του.
Δακρυζε απο τα καλαμια του,αμεσως στο συνεργειο να δουμε τι εχει το παιδι και κλαιει.
Τρυπαγε το ψυγειο?Καινουριο.
Απλας.
Με αποζημειωνε ομως δεν μπορω να πω.Η ροπη του,τα φρενα του,τα αμορτισερ του,τα στριψηματα του στα απειρα χερια μου και ματια μου φανταζανε βγαλμενα απο motogp.
Ομως καποια στιγμη αποφασισα οτι ηρθε η ωρα να δω και κατι αλλο.Παρολαυτα του υποσχεθηκα οτι θα παρει την θεση που του αξιζει.Ακομα και αν αγορασω αλλο μηχανακι αυτος θα μεινει για παντα μαζι μου.
Και μολις ερθει η ωρα τοτε,που θα ειμαστε και οι δυο γεροι,να τον αναστησω με τα ιδια μου τα χερια.
Αυτος θα με μαθει και εγω θα του δωσω ξανα πνοη.Με αγαπη σεβασμο και ευλαβεια .
Μονο που η μοιρα ειχε διαφορετικα σχεδια για εμας.
Σε μια συναυλια του Θαναση στο γκαζι το 2014 ενα τσογλανι αποφασισε να μας χωρισεις για παντα. Γαμω το σπιτι του ο μπασταρδος.
4 μολις μερες απο την ημερα που περπατησε και παλι μετα απο 12 μηνες ακινησιας
Αφου λοιπον συνηλθα απο το σοκ και την βαθια καταθλιψη στην οποια με ειχε ριξει αποφασισα οτι η μονη ελπιδα για λυτρωση ηταν η μετακομιση στο εξωτερικο.
Για να κλεισουν οι πληγες...
2 χρονια μετα και οι πληγες εδειχναν να κλεινουν.
Το 2017 αποφασιζω να ανω ενα διαλλειμα απο την κατασταση στο εξωτερικο και να ερθω Ελλαδα για να δουλεψω το καλοκαιρι.
Ελλαδα,καλοκαιρι,νησι,ηλιος,μηχανακι.
Οποτε μου σκαει η φαεινη ιδεα.Δεν παω να αγορασω κανενα Duke να το χαρω το καλοκαιρακι και μετα να παω να το κλεισω στο γκαραζ και βλεπουμε.
Μετα απο ενα χρονο που ειχα επιστρεψει στο εξωτερικο και τα πραγματα ηταν καλα λεω ρε λες?Ρε λες να κοιταξω για κανενα ADV(εννοειται πως ADV ειναι μονο KTM) ή γιατι οχι ενα SMT?
Και ο δουκας?Ο δουκας θα μεινει για να ζησει οτι δεν εζησε ο προηγουμενος.
Ελα ομως που ο ιος ειχε αλλη αποψη.Και οχι μονο ADV δεν πηρα αλλα αναγκαστικα λογω αναδουλειων να επανελθω στην μαμα πατριδα μεχρι να δω πως κυλαει το πραγμα εξω και να επιστρεψω στο νησι.
Οποτε θεωρησα καλη ιδεα μιας και το αμαξι εχει και αυτο τα θεματακια του,να δω τι μπορω να κανω για να συνεφερω το μηχανακι(λαδακια-φιλτρακια).Και λεω οτι εξισου καλη ιδεα θα ηταν να το κανω με τα χερια μου.Θα ηταν καλη προπονηση για τα μελλοντικα τασκς πανω του.Γενικα να μαθω να μαστορευω και γιατι οχι να φτασω στο επιπεδο του να του κανω restoring οσο το δυνατον μονος μου.
Και ετσι ξεκινησε το θρεντ μεχρι που κατεβηκα στο γκαραζ να του ριξω μια ματια για να δω την γενικοτερη εικονα.
Οποτε εχοντας ολα αυτα τα δεδομενα και με μερικες ηδη υπαρχουσες γνωσεις και εμπειριες απο το προηγουμενο οσον αφορα το κοστος επισκευης των ζημιων νομιζω πως εαν οντως ισχυει κατι τετοιο και οντως εχει μπερδεψει λαδια με νερα και ειναι λογω της κεφαλης δεν νομιζω οτι θα δει δρομο το καλοκαιρι.
Ηλπιζα οτι η ανασταση του θα κοστιζει μαξιμουμ 500ε συνολικα μαζι με τα MT60,προσπαθοντας να συμπεριλαβω στην τιμη και την επισκευη της μιζα με καποιον τροπο.
Οποτε σκεφτομαι πως εαν ειναι να ξεφυγει το κοστος ολων αυτων λογω κεφαλης προτιμω να μην το κυκλοφορησω μιας και η τιμη της νεκραναστασης θα εφτανε στο ποσο του 1/5,ισως και περισσοτερο ενος μεταχειρισμενου,SMT σε σχετικα καλη κατασταση(τιμες νησιου),κανοντας το,εγχειρημα εκτος λογικης.
Υ.Γ 1
Αυριο θα κατεβω να δω σε τι κατασταση ειναι τα λαδια.Θα ανεβασω φωτογραφια για να μου πειτε αποψεις.
Υ.Γ. 2
Μηπως γνωριζει κανεις κανεναν μαστορα στις περιοχες Κερατσινι-Νικαια,μηπως μπορεσω να παρω καποια γνωμη?
Υ.Γ. 3
Συγγνωμη για το σεντονι
:beer::beer::beer::beer::beer::ninja:
SeniorCanardo
18/06/2020, 11:41
Συνθηματικό, ψάχνει να βρει πατριώτ.
Ρε "Κο-Ι5" και σένα για πατριώτ σε κόβω με την φραπεδάρα στο "κροφίλ".
...
Καλά το "διαστροφικός" ήταν αστείο γιατί όποτε κάποιος πάει σε μοτο-φόρουμ να μιλήσει για κατσαβίδιασμα, rebuild, restoration κλπ θα πεταχτούν καμιά δεκαριά να τον αποτρέψουν.
"Που πας, είσαι τρελός", "Δωσ' το", "Μην ασχολείσαι", "Θα μπλέξεις", "Βρες μάστορα, πάνε για καφέ" και μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.
Έχει συζητηθεί ουκ ολίγες και εδώ και αλλού και ο καθένας κρατάει τη γνώμη του.
Πάμε στην ουσία αυτών που ρωτάς και εκεί σου απάντησα σοβαρά.
Μιλάς βέβαια τώρα, για δύο διαφορετικά προβλήματα.
Πρώτον να αναστήσεις ένα μηχανάκι με το οποίο καταλαβαίνω ότι είσαι συναισθηματικά δεμένος και εδώ δεν χωράει κουβέντα από κανένα.
Εσύ ξέρεις το "μέσα σου", εσύ θα αποφασίζεις αν, πότε και γιατί θα το κάνεις ή όχι.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι να έχεις μεταφορικό μέσο για την περίοδο που θα βρίσκεσαι Ελλάδα.
Πιθανόν οι λύσεις στα δύο αυτά προβλήματα να είναι συγκλίνουσες ή και να τέμνονται, αλλά αυτό ακόμα δεν το ξέρεις.
Ξεκίνα να κάνεις αυτά που σου είπαν τα παιδιά πιο πάνω για να διαγνώσεις τα προβλήματα και στην πορεία αποφασίζεις.
Επειδή βρίσκομαι στη μέση (ή μάλλον λίγο μετά την μέση) ενός rebuild, που ξεκίνησε με το "έλα μωρέ δυο ρουλεμάν θα αλλάξω" αλλά έχουμε φάει στο σύνολο ένα χρόνο, κάμποσα φράγκα, μπόλικα "καντήλια" και "άπειρες" ώρες, θεώρησα καλό να μεταφέρω την εμπειρία μου. :beer:
Τα περί "σεξισμού", political correctness κλπ τα θεωρώ "πίπες". (Ooops! I did it agin). :rolleyes: :lol:
Καταλαβαίνω βέβαια πως υπάρχει και διαφορετική αίσθηση του χιούμορ, οπότε κάποιοι δεν τα "πιάνουν" και κάποιοι άλλο ψάχνουν αφορμές για να "πιαστούν"...:smokin:
bmwr1100gs
18/06/2020, 12:51
Τι είναι οι κιουσπες;
Σύμφωνα με το : https://www.slang.gr/lemma/502-kiouspa
Χαρακτηρισμός σε άσχημη γυναίκα, εν είδει έμμεσης απόρριψης.
Ταυτόσημα: λούτα, σαύρα, σαβούρα, σαλούπα.
Coyote.V
19/06/2020, 00:09
Ρε "Κο-Ι5" και σένα για πατριώτ σε κόβω με την φραπεδάρα στο "κροφίλ".
Μπααα πρώτη φορά το διάβασα-άκουσα. Αλλά για να τονίζεις το φραπεδάρα πρέπει να είσαι βόρειος, γω είμαι κάτω από το αυλάκι.
Coyote.V
19/06/2020, 00:18
Καταρχας(ή καταρχην)
Υ.Γ 1
Αυριο θα κατεβω να δω σε τι κατασταση ειναι τα λαδια.Θα ανεβασω φωτογραφια για να μου πειτε αποψεις.
Για να δούμε, αναμένουμε.
NikosKalik89
22/06/2020, 18:57
Σε δυο απογεύματα δύσκολο το κόβω με αυτά που περιγράφεις. Οσο για τα λάδια στο σύστημα ψύξης πιθανότατα θέλει αλλαγη η τσιμούχα της τρόμπας νερού στην κεφαλή αλλα για μένα έτσι κι αλλιως θέλει λύσιμο η τρόμπα αν θές να βγούν ολοι οι κροκόδειλοι απο κει μέσα. Αμα είναι μονο αυτά τα θέματα του φτιάχτο για μένα.
Προσθήκη αντιψυκτικού υγρού.
Ειχα την εντυπωση οτι το υγρο στο κυκλωμα ψύξης, ΨΥΧΕΙ..!!
(τωρα γιατι εσυ του αλλαζεις την ενδεδειγμενη εργασια, 'εν σκαμπαζω ιτσ μπιτ τπτ..)
ΑντιΠΗκτικό, ειναι μαμω το ξεσταύρι μου μεσα..!!! Ποσους αιώνες ακόμη θα το λεμε..???
(τωρα γιατι εσυ του αλλαζεις την ενδεδειγμενη εργασια, 'εν σκαμπαζω ιτσ μπιτ τπτ..)
ΑντιΠΗκτικό, ειναι μαμω το ξεσταύρι μου μεσα..!!! Ποσους αιώνες ακόμη θα το λεμε..???
Παιζει να γλυτωσες τον telegonos απο το να κανει και τριτο account για να μπορεσει να κανει τη διορθωση.
SeniorCanardo
23/06/2020, 14:14
Όσο "45 μάστοροι και εξήντα μαθητάδες" και άλλα τόσα sites θα το αναφέρουν λανθασμένα ως "αντιψυκτικό" (https://www.skroutz.gr/c/1734/Antipsyktika.html), θα χρειαστούν πολλές επαναλήψεις ακόμα.
Νομίζω ότι αναφέρονται στην ιδιότητά του να μην παγώνει σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Γι'αυτό και "αντιψυκτικό". Προφανώς, μπορείς να του δώσεις 15 διαφορετικά ονόματα, και όλα θα είναι σωστά και λάθος ταυτόχρονα.
419084
Νομίζω ότι αναφέρονται στην ιδιότητά του να μην παγώνει σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Γι'αυτό και "αντιψυκτικό". Προφανώς, μπορείς να του δώσεις 15 διαφορετικά ονόματα, και όλα θα είναι σωστά και λάθος ταυτόχρονα.
419084
Μπορείς και αντιπαγωτικο να το πεις
Ρε πες τε το και Ιππόλυτο - Βαγγέλη αμα γουσταρετε..
Η ονομασια δεν αλλαζει την ιδιότητα του, η οποια ειναι να μην αφήνει το νερό να ΠΗΞΕΙ λογω χαμηλης θερμοκρασίας..
Bladerunner
25/06/2020, 12:55
Μωρέ εγώ να το ζητήσω αντιπηκτικό από τον βενζινά. Μη με στείλει στο φαρμακείο φοβάμαι...
Μωρέ εγώ να το ζητήσω αντιπηκτικό από τον βενζινά. Μη με στείλει στο φαρμακείο φοβάμαι...
Άμα πας στο φαρμακείο ζήτα κάτι για το "κυκλοφοριακό" και θα σε ξαναστείλει στο συνεργείο :p
Μπορείς και αντιπαγωτικο να το πεις
Το οποίο θα είχε περισσότερο νόημα και ταιριάζει καλύτερα με το αγγλικό "anti-freeze". Αν το αναλύσουμε, συμβαίνει απλά επειδή η ελληνική γλώσσα είναι πιο φτωχή (inb4 ΤΑ ΕΛΛΟΙΝΙΚΑ ΔΕΝ ΙΝΕ ΦΤΟΧΙ ΓΛΟΣΑ, ΙΝΕ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΕΙΑ!), και όταν λέμε "παγωμένο" δεν εννοούμε απαραίτητα ότι δεν είναι υγρό πλέον, αλλά και ότι είναι κρύο, ψυχρό. Εξ ου και "αντιψυκτικό" (προλαμβάνει την ψύξη, το πάγωμα). Δε λέω ότι είναι σωστό ετυμολογικά, αλλά μπορείς να το καταλάβεις στην καθομιλουμένη.
Ρε πες τε το και Ιππόλυτο - Βαγγέλη αμα γουσταρετε..
Η ονομασια δεν αλλαζει την ιδιότητα του, η οποια ειναι να μην αφήνει το νερό να ΠΗΞΕΙ λογω χαμηλης θερμοκρασίας..
Όχι, η ιδιότητά του δεν αλλάζει, αλλά δεν περιγράφεται πλήρως από τον όρο "αντιπηκτικό", καθώς δεν περιέχεται το "λόγω χαμηλής θερμοκρασίας" που αναφέρεις [ενώ στο "αντιψυκτικό (αντιπαγωτικό, αν προτιμάς)" είναι ξεκάθαρο, με λίγη φαντασία]. Υποθέτω ότι αν το συνδυάσω με κάποιον πηκτικό παράγοντα, δε θα είναι και πολύ "αντιπηκτικό" τότε, μμ; :D
Θα την λαστιχαρετε πολυ ακόμη την τσουτσου σας..?? :p
Καταρχας(ή καταρχην) σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις
Θα πιαστω απο την κουβεντα του SeniorCanardo περι διαστροφης για εξηγησω πως φτασαμε στο σημερα.
Κατ!!!μουσικο χαλι για να εχετε να ακουτε οσο διαβαζετε.
https://www.youtube.com/watch?v=4q9UafsiQ6k
μπλα μπλα μπλα
Συγγνωμη για το σεντονι
:beer::beer::beer::beer::beer::ninja:
Ωραία ιστορία ρε φίλε ρομαντική με τη μουσικούλα της με όλα.....
Ξεκάθαρα λοιπόν το μηχανάκι θέλει λεφτά
Δεν μπορείς να το φτιάξεις μόνος γιατί δεν έχεις εργαλεία.
Δεν μιλάμε και για λίγα ειδικά αν έχει κάψει φλάτζα κεφάλης
Άρα πας συνεργείο και ζητάς εκτίμηση
με το ρίσκο να ξαναχαλάσει φυσικά κάτι άλλο μετά γιατί ντιουκ είναι.
Η επιλογή δική σου
Συνεργείο ΚΤΜ Κερατσίνι δεν ξέρω αλλά οι ΚΤημάδες
έχουν τους δικούς ανθρώπους με τα μαγικά εργαλεία
και τα μυστικά της τέχνης κι όλα τα σχετικά που λένε δαυτοι
Ρώτα και θα μάθεις
Θα την λαστιχαρετε πολυ ακόμη την τσουτσου σας..?? :p
Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. :lol:
Το οποίο θα είχε περισσότερο νόημα και ταιριάζει καλύτερα με το αγγλικό "anti-freeze". Αν το αναλύσουμε, συμβαίνει απλά επειδή η ελληνική γλώσσα είναι πιο φτωχή (inb4 ΤΑ ΕΛΛΟΙΝΙΚΑ ΔΕΝ ΙΝΕ ΦΤΟΧΙ ΓΛΟΣΑ, ΙΝΕ Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΕΙΑ!), και όταν λέμε "παγωμένο" δεν εννοούμε απαραίτητα ότι δεν είναι υγρό πλέον, αλλά και ότι είναι κρύο, ψυχρό. Εξ ου και "αντιψυκτικό" (προλαμβάνει την ψύξη, το πάγωμα). Δε λέω ότι είναι σωστό ετυμολογικά, αλλά μπορείς να το καταλάβεις στην καθομιλουμένη.
Όχι, η ιδιότητά του δεν αλλάζει, αλλά δεν περιγράφεται πλήρως από τον όρο "αντιπηκτικό", καθώς δεν περιέχεται το "λόγω χαμηλής θερμοκρασίας" που αναφέρεις [ενώ στο "αντιψυκτικό (αντιπαγωτικό, αν προτιμάς)" είναι ξεκάθαρο, με λίγη φαντασία]. Υποθέτω ότι αν το συνδυάσω με κάποιον πηκτικό παράγοντα, δε θα είναι και πολύ "αντιπηκτικό" τότε, μμ; :D
Αυτό που λές, βασίζεται στην υπόθεση οτι ψύξη, σημαίνει ταυτόχρονα και πήξη πράγμα που δεν ισχύει.
Το "αντιψυκτικό" είναι λάθος. Ψύξη σημαίνει πάντα κατέβασμα της θερμοκρασίας.
"Ψυκτικό" υγρό είναι σωστό.
Αντιπηκτικό είναι ο παράγοντας ο οποίος κατεβάζει το σημείο πήξης του διαλύματος. Δεν χρειάζεται να περιέχει το "λόγο χαμηλής θερμοκρασίας".
Άν προσθέσεις πηκτικό παράγοντα, παύει να είναι αντιπηκτικό ή τέλος πάντων δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, μίας και το νέο διάλυμα, έχει χαμηλότερη θερμοκρασία πήξης απο τον πηκτικό παράγοντα, αλλά δεν είναι τόσο λεπτόρρευστο σε θερμοκρασία δωματίου ή η τελική θερμοκρασία πήξης του διαλύματος είναι κοντά ή μεγαλύτερη απο τη θερμοκρασία δωματίου (ανάλογα με τις αναλογίες του διαλύματος και τις ιδιότητες του αντιπηκτικού). Τέλος πάντων, δεν μας κάνει για τη δουλειά που το θέλουμε.
Οι σωστές λέξεις είναι ψυκτικό και αντιπηκτικό.
Το αντιψυκτικό είναι το ίδιο σωστό, όσο και το πηκτικό.
Αντιπηκτικό είναι ο παράγοντας ο οποίος κατεβάζει το σημείο πήξης του διαλύματος. Δεν χρειάζεται να περιέχει το "λόγο χαμηλής θερμοκρασίας".
Σόρι, αλλά όχι. :D "Αντιπηκτικό" σημαίνει αυτό που εμποδίζει την πήξη. Η θερμοκρασία δεν έχει να κάνει κάτι με αυτό απαραίτητα (βλέπε αντιπηκτικά φάρμακα). Για όλα τα υπόλοιπα, δες παραπάνω, έχω απαντήσει - άμεσα ή έμμεσα - σε όλα.
Σόρι, αλλά όχι. :D "Αντιπηκτικό" σημαίνει αυτό που εμποδίζει την πήξη. Η θερμοκρασία δεν έχει να κάνει κάτι με αυτό απαραίτητα (βλέπε αντιπηκτικά φάρμακα). Για όλα τα υπόλοιπα, δες παραπάνω, έχω απαντήσει - άμεσα ή έμμεσα - σε όλα.
Ρε συ, και τα αντιπηκτικά φάρμακα το ίδιο κάνουν.
Κατεβάζουν το σημείο πήξης του αίματος και αυτό γίνεται πιο λεπτό στη θερμοκρασία του σώματος.
Όταν αυτό το αίμα δεν είναι μέσα στο σώμα αλλα έξω, αυτό που έχει το αντιπηκτικό πήζει σε χαμηλότερη θερμοκρασία απο αυτό που δεν έχει.
Γιατρός δεν είμαι, αλλά απ'όσο γνωρίζω, δρουν στο μηχανισμό πήξεως του αίματος (πχ εμποδίζουν τη σύνθεση απαραίτητων σε αυτό βιταμινών). ΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι ο όρος "αντιψυκτικό" είναι σωστός στην προκειμένη περίπτωση, technically τουλάχιστον, αλλά να σημειώσω ότι έχει κάποια βάση, οπότε δικαιολογείται εν μέρει. Ούτε εγώ θα ζητήσω "αντιψυκτικό" στο κατάστημα, αλλά σίγουρα ούτε "αντιπηκτικό" θα ζητήσω. :p Το "αντιπαγωτικό" ταιριάζει γάντι. ^^ Να γίνει poll!
Γιατρός δεν είμαι, αλλά απ'όσο γνωρίζω, δρουν στο μηχανισμό πήξεως του αίματος (πχ εμποδίζουν τη σύνθεση απαραίτητων σε αυτό βιταμινών). ΑΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!
Δεν έχει σημασία πώς το κάνει.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι οτι η θερμοκρασία πήξης είναι χαμηλότερη.
Δεν έχει σημασία πώς το κάνει.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι οτι η θερμοκρασία πήξης είναι χαμηλότερη.
Όχι, δεν έχει σημασία πώς το κάνει. Σημασία έχει ότι η θερμοκρασία δεν παίζει κανένα ρόλο.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η θερμοκρασία πήξης είναι η ίδια, αλλά δεν πήζει επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.
Όχι, δεν έχει σημασία πώς το κάνει. Σημασία έχει ότι η θερμοκρασία δεν παίζει κανένα ρόλο.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η θερμοκρασία πήξης είναι η ίδια, αλλά δεν πήζει επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει.
Η θερμοκρασία πήξης προφανώς και αλλάζει μίας και το αρχικό διάλυμα δεν είναι ίδιο με το τελικό.
Άν πάρεις τα 2 αίματα και τα βάλεις σε σωλήνες με κενό και ψάξεις να βρείς τις θερμοκρασίες πήξης των 2 διαλυμάτων, αυτό με το αντιπηκτικό θα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία πήξης.
Άν δεν ισχύει το παραπάνω, τοτε η λέξη αντιπηκτικό φάρμακο είναι λάθος και η σωστή είναι αντιθρομβωτικό. (LAWYERED)
Άν δεν ισχύει το παραπάνω, τοτε η λέξη αντιπηκτικό φάρμακο είναι λάθος και η σωστή είναι αντιθρομβωτικό. (LAWYERED)
419129
Συμφωνώ με την παρατήρηση του OldMan και την τεκμηρίωση του Volpad.
Το πρόβλημα είναι ότι ο λανθασμένος ετυμολογικά όρος "αντιψυκτικό" έχει καθιερωθεί όχι μόνο στην καθομιλουμένη, αλλά και λημματογραφικά. Οπότε θέλει πολλή προσοχή η χρήση του ορθού ετυμολογικά όρου "αντιπηκτικό", διότι είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, όπως είπε ο Bladerunner, με υπαιτιότητα εκείνου που εσκεμμένα τη χρησιμοποιεί. Οπότε η ευθύνη περνάει σε εκείνον που έχει τη γνώση, ο οποίος θα πρέπει να δείξει προσοχή στη χρήση της γλώσσας και όχι εμμονή στον ορθολογισμό. :)
o_gavros
25/06/2020, 18:10
τα ελατήρια κόλλησαν, δεν ανοίγουν... ο ατμός, δε λειτουργεί...ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ;;;;;;
Δεν ξέρω τι καταφέραμε στο τέλος, αλλά είχα την εντύπωση ότι λυναμε ένα σοβαρό πρόβλημα του συστήματος ψύξης, το οποίο απασχολούσε χρονιά τις αναπαλαιώσεις των ΚΤΜ.
Ξεφύγαμε λες;;; :p
Από τώρα και στο εξής θα ζητάω αντιθρομβωτικό ψυγείου για να εκνευρίζονται όλοι :D
doctoras
25/06/2020, 23:22
https://youtu.be/jzDlkBZLsMQ
:)
Αφού βλέπω ότι το νήμα πάει αλλού, να σας πληροφορήσω ότι τα αντιθρομβωτικά του αίματος δεν έχουν καμία σχέση με την θερμοκρασία του αίματος. Το αίμα δεν σχηματίζει θρόμβους για άλλους λόγους, κάντε και ένα google search ντε! Οπότε δεν είναι καλό παράδειγμα.
Όσο για την πιο καλή μετάφραση του antifreeze, σίγουρα είναι το αντιπαγωτικό, αλλά συνήθως επικρατεί η καθομιλουμένη (αντιψυκτικό).
Επίσης οι έννοιες "ψύχω" (cool down) και "παγώνω" (freeze, freeze point) δεν είναι ίδιες!
Θεωρώ ότι ο τίτλος του νήματος θα πρέπει να αλλάξει σε "Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα αντιπηκτικά για την επαναφορά μοτοσυκλέτας στην ζωή και τη διατήρηση του ανθρώπου στη ζωή: Από το βενζινάδικο στο φαρμακείο."
Κατσε ρε φιλαρακι, εδω κοντεψαμε να γινουμε φιδια, ψυχοντας το αιμα μας..
Με την ψυξη του ΚΤΜ θα ασχοληθούμε τωρα..??
(του οποίου, by the way, οτι/οσο/οπως και να του ψυξεις, την κεφαλή του θα την ραγισει - ιιιιιιιισως μπορεσει να την σκαπουλαρει το γυρισεις σε Peltier..)
Shinigami Ryuk
26/06/2020, 13:45
Επιστρεφοντας και ως αλλος δικαστης ντρεντ για να επιβαλλω την ταξη και να επαναφερω το νημα στον σωστο δρομο επειτα απο μερες περισυλλογης τελικα κουνησα το κορμι μου και εβγαλα φωτογραφια τα λαδια την οποια και σας παραθετω.
Προσωπικα μου φαινονται μια χαρα,δεδομενου οτι δεν εχουν αλλαχτει στον ενδεδειγμενο χρονο.Δεν δειχνει να υπαρχει καποιο σημαδι αναμιξης με παραφλου.
Φιλος μου ειπε πως το ψυγειο φαινεται ετσι λογω ηλεκτρολυσης(δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι σημαινει και πως γινεται) και οτι θελει απλα καθαρισμα το συστημα ψυξης.Οπως και να εχει ελπιζω οτι θα βαλουμε μπροστα τουλαχιστον την αλλαγη λαδιων και καθαρισμο του ψυγειου μεσα στην επομενη εβδομαδα μιας και περιμενω να βγει η αποφαση για τα τελη κυκλοφοριας ετσι ωστε να παρω τις πινακιδες.
Παραθετω φωτογραφια με τα λαδια και περιμενω γνωμες.419175
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 11:28
Ξαναφερνω το θεμα στην επικαιροτητα για να του δωσω μια διαφορετικη τροπη.
Υστερα απο πολλη σκεψη και λεπτομερη οικονομοτεχνικη αναλυση συνειδητοποιησα οτι το συμμαζεμα του μηχανακιου για να μπορει να κυκλοφορησει νομοτυπα θα ειναι γυρω στα 600-700ε με προσωπικη δουλεια,περισσοτερα αν δωθει σε επαγγελματια για να κανει την δουλεια.
Οποτε μαλλον καταληγω στην λυση που προτειναν καποιοι εξαρχης και φαινεται πιο λογικη,την αγορα παπιου.
Το μπατζετ ειναι γυρω στα 1000ε και θα προτιμουσα το μοντελο να ειναι το Astrea Grand μιας και ειναι αξιοπιστο,απο οσο γνωριζω,και αφου δεν το ειχα αγορασει στα μικρατα μου ας το παρω στα γερονταματα.
Θα ηθελα πληροφοριες σχετικα με το που πονανε και τι να προσεξω κατα την αγορα αλλα και γενικα προτασεις για παπι
Ξαναφερνω το θεμα στην επικαιροτητα για να του δωσω μια διαφορετικη τροπη.
............................
Οποτε μαλλον καταληγω στην λυση που προτειναν καποιοι εξαρχης και φαινεται πιο λογικη,την αγορα παπιου.
Μαλισταααα..
(και στραβωσαν μερικοι επειδη φυγαμε εκτος θεματος με τα αντιπηψυκτικα..)
Μαλισταααα..
Στη φωτό με το τζαμάκι είχε στραβώσει ο γυαλός πάντως :dizzy:
Αει ρε σερσέμη..
Τεχνητος οριζοντας ειναι για να προσγειώνεται το ΚΤΜ μετα απο αλματα..
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 13:15
Στη φωτό με το τζαμάκι είχε στραβώσει ο γυαλός πάντως :dizzy:
Ειπα να βαλω λιγο τεχνη στην φωτογραφια,να μην ειναι τερμα πεζη:D
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 13:16
Μαλισταααα..
Καμια προταση για το τι να προσεξω?
Πρωτο και κυριο, που βαζεις την υπογραφή σου..!!!
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 13:34
Πρωτο και κυριο, που βαζεις την υπογραφή σου..!!!
Σωστοτατος αλλα αυτο ειναι δεδομενο.Αλλο?
Καμια προταση για το τι να προσεξω?
Ποιανού το όνομα γράφεις στο τετράδιο?
Τι εννοείς τι να προσέξεις?
Πρόσεξε να είναι καλό αυτό που θα πάρεις...
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 13:46
Ποιανού το όνομα γράφεις στο τετράδιο?
Τι εννοείς τι να προσέξεις?
Πρόσεξε να είναι καλό αυτό που θα πάρεις...
Τα Astrea εχουν καποια αδυναμα σημεια?
Χτυπανε μπιελα για παραδειγμα?
Καλυτερα ενα ανακατασκευασμενο ή ενα μαμα μοτερ?
Τα 1000ε για παπι ειναι νορμαλ τιμη ή παιζει πολλη σαβουρα?
Τετοια πραγματα.
KotsosDR
07/07/2020, 13:53
Δες και αυτό : https://www.car.gr/28224291-kawasaki-klr-250
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 14:15
Δες και αυτό : https://www.car.gr/28224291-kawasaki-klr-250
Δυστυχως μενω αθηνα αλλα ετσι κ αλλιως νομιζω οτι λογω κοστους συντηρησης και χρησης θελω μονο παπι
strokt up
07/07/2020, 14:27
Να πω μια βλακεία; Γιατί να πάρεις παπί 20+ ετών με ταμπούρα μπρος πίσω στο χιλιάρικο;
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 14:29
Να πω μια βλακεία; Γιατί να πάρεις παπί 20+ ετών με ταμπούρα μπρος πίσω στο χιλιάρικο;
Και τι προτεινεις?
Εχω ακουσει οτι τα Innova βαρανε μπιελες και δεν θελω να το ρισκαρω αυτη την στιγμη.Χρειαζομαι ενα φθηνο μεταφορικο μεσο,αξιοπιστο γιατι θα ειναι το μοναδικο για μερικους μηνες για να κινουμαι μεσα στην αθηνα και με ταβανι τα 1000ε.
Δεν πολυθελω κινεζικο να σου πω την αληθεια και σε αυτα τα λεφτα astrea,innova και crypton r βρισκω
https://www.car.gr/30020858-aprilia-sportcity-125
https://www.car.gr/29969865-sym-symphony-sr-150
https://www.car.gr/30020494-suzuki-address
και φυσικά https://www.car.gr/29985051-honda-wave-gti-110i
strokt up
07/07/2020, 15:16
Στο χιλιάρικο βρίσκεις εύκολα daytona 125 ψεκαστό μέχρι 2 χρονών με λίγα χιλιόμετρα. Πολύ πιο αξιόπιστο απο"γιαπωνεζικο" 10-20 ετών.
sapila racing
07/07/2020, 15:25
Στο χιλιάρικο βρίσκεις εύκολα daytona 125 ψεκαστό μέχρι 2 χρονών με λίγα χιλιόμετρα. Πολύ πιο αξιόπιστο απο"γιαπωνεζικο" 10-20 ετών.
Daytona 125 μόνο με λίγα χιλιόμετρα υπαρχουν ετσι κι αλλιώς. ;)
Τέτοια παπάκια όχι δεν τα φτάνουν σε αξιοπιστία τα μοντέρνα κινέζικα αλλά ούτε και τα Γιαπωνέζικα πλέον. ( GLX 90,Astra Grand,μέχρι και το ταπεινό Τ80 θα σου πω εγώ)
Βέβαια αφού το θέλεις για λίγους μήνες ότι και να πάρεις θα είσαι καλυμμένος.Το παλιό κλασσικό Japan παπί ίσως να θέλει φτιαξίματα αφού θα το πάρεις μτχ αλλά αν φτιαχτεί μια φορά θα το έχεις πολύ καιρό.
Shinigami Ryuk
07/07/2020, 16:01
Τέτοια παπάκια όχι δεν τα φτάνουν σε αξιοπιστία τα μοντέρνα κινέζικα αλλά ούτε και τα Γιαπωνέζικα πλέον. ( GLX 90,Astra Grand,μέχρι και το ταπεινό Τ80 θα σου πω εγώ)
Βέβαια αφού το θέλεις για λίγους μήνες ότι και να πάρεις θα είσαι καλυμμένος.Το παλιό κλασσικό Japan παπί ίσως να θέλει φτιαξίματα αφού θα το πάρεις μτχ αλλά αν φτιαχτεί μια φορά θα το έχεις πολύ καιρό.
Η σκεψη ειναι να αγορασω ενα φθηνο μεταφορικο μεσο για να κανω την δουλεια μου 2-3 μηνες μεχρι να δω που θα ειμαι απο χειμωνα με την προοπτικη ομως να το κρατησω ετσι ωστε οταν επιστρεψω μονιμα στην Ελλαδα να εχω να κινουμαι φθηνα,αξιοπιστα και χωρις πολυ αγχος κλοπης.
Γι αυτο ηρθε στο μυαλο μου καποιο παλιο ολντσκουλ γιαπωνεζικο παπι.Απλα μοτερακια χωρις πολλα πολλα μπλιμπλικια και οπως προανεφερα για το Duke να μπορει να το κατσαβιδιαζει ενας αρχαριος.
Καλο θα ηταν να εχει τουλαχιστον δισκοφρενο μπροστα αλλα δεν το εχω και προαπαιτουμενο.Ουτε και τις επιδοσεις.
Το βασικο ειναι να ειναι αξιοπιστο και φθηνο στην χρηση και στην συντηρηση.Και τα ρημαδια τα astrea και crypton ειναι σκυλια μαυρα
οκ από το Ντιούκ φτάσαμε στα παπιά με ταμπούρο τα ντειτόνα και το τζι νι
:lol:
arisrodolivos
07/07/2020, 18:43
Kazer kawasaki πάρε
Το αμεσως επόμενο που συνισταται, κυριως στα αγορακια..
Shinigami Ryuk
09/07/2020, 12:57
Το αμεσως επόμενο που συνισταται, κυριως στα αγορακια..
να παρουν kazer?
να παρουν kazer?
Οχι..
(αλλα μ' αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι..):a23: