Σύνδεση

View Full Version : προσοχή - για παραλαβη πινακίδων απο εφορία ....2020

alexis72
01/07/2020, 10:49
(αυτό ισχύει κ για αυτοκίνητα κ για μοτό ) οπότε προσοχή ...για διαβάστε για να ξέρετε ...μην πάθετε κανένα εγκεφαλικό στην εφορία...οταν το ακούσετε εκεί ,για να ειστε δηλ. προετοιμασμένοι ....
το οτι ζούμε ... σε χώρα οικο ανοχής το ξέρουν απαντες ,
πήγε σημερα η αδελφή μου που εχει αμάξι κ το κυκλοφορεί μόνο 6 μήνες τον χρόνο κ εχει καταθέσει τίς πινακίδες στην εφορία ,για να μην πληρώνει τέλη κ ασφάλεια τούς μήνες που δεν το κυκλοφορεί ,για να παραλάβει τίς πινακίδες κ να πληρώσει τούς υπόλοιπους μήνες ,μέχρι πέρυσι πλήρωνε + 1 μήνα τέλη σαν ...ποινή , πριν λίγες ημέρες ακουσε στίς ειδήσεις διάβασε στο internet κλπ ,οτι αλλάζει ,το σύστημα αυτό κ θα πληρώνεις μόνο τούς μήνες που θέλεις κ θα κυκλοφορεί το ιχ η το μοτό κλπ ,στην εφορία τίς ειπαν οτι θα πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ,δηλ κ τούς 12 μήνες ,δηλ ολο το 2020 αν ηθελε να τίς παραλάβει σήμερα τίς πινακίδες ,γιατί ναι μέν ισχυει αυτό για πληρωμη κάθε μήνα ...αλλά μέχρι στιγμής ειναι μόνο λόγια ...γιατί ΔΕΝ εχει ψηφιστεί στη βουλή κ να γραφτεί στο φεκ για να ισχύει σαν νόμος τού κράτους ...
ρώτησε πότε θα γίνει αυτό κ τίς απάντησαν ...κανείς ΔΕΝ ξέρει μπορεί σε 10ημέρες σε 1 μήνα σε 2 μήνες κλπ ...δηλαδή το ΜΠΟΥΡΔ@ΛΟ κράτος θα περιμένει να περάσει ισως το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ζήτηση για να πάρει τίς πινακίδες ο κόσμος κ να πάει για διακοπές ,αλλιώς θα πρέπει να πληρώσεις κ ΟΛΟΥΣ τούς μήνες που ηταν χωρίς πινακίδες κ δεν το κυκλοφορούσες γιατί ετσι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ το κράτος κ να ψηφιστεί π.χ.τον χειμώνα .....απλά ΕΜΕΤΟΣ και ΑΗΔΙΑ για μία ακόμη φορά στην αντιμετώπιση τού κράτους απέναντι στον πολίτη...ας το αφηναν τουλάχιστον οπως ηταν μέχρι σήμερα δηλ +1 μήνα ποινής ,πλήρωνες 7 αντί για 6 μήνες δηλαδή:confused::confused:

Ζεύκας
01/07/2020, 10:56
Ναι το ότι ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ δεν σημαίνει αυτόματα ότι ισχύει.

Χθες το βράδυ ψηφίστηκε η διάταξη από τη Βουλή, μετά θα πρέπει να δημοσιευτεί το νομοσχέδιο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και τότε θα έχει τεθεί σε ισχύ.

panavour
01/07/2020, 11:17
Μια of topic παρατηρηση,για την δικαιη κατα την γνωμη μου αποκατασταση των πραγματων.ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ειναι ισως η ΜΟΝΗ επιχειρηματικη δραστηριοτητα,στην Ελλαδα που λειτουργει με ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ τροπο,και νομιζω οτι τα ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ συγκρινοντας τα με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.:wave2:

viper1
01/07/2020, 11:21
Μια of topic παρατηρηση,για την δικαιη κατα την γνωμη μου αποκατασταση των πραγματων.ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ειναι ισως η ΜΟΝΗ επιχειρηματικη δραστηριοτητα,στην Ελλαδα που λειτουργει με ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ τροπο,και νομιζω οτι τα ΥΠΟΤΙΜΟΥΜΕ συγκρινοντας τα με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.:wave2:

Και αυτά υπολειτουργούν τώρα λόγω covid

Manalishi
01/07/2020, 12:26
Και αυτά υπολειτουργούν τώρα λόγω covid

Τρείς μήνες περιμέναμε...

https://www.youtube.com/watch?v=PJ6vnrij51A

MikeG
01/07/2020, 12:31
https://www.kathimerini.gr/1085357/article/epikairothta/ellada/yhfisthke-h-diata3h-gia-ta-meiwmena-telh-kykloforias

infidel
01/07/2020, 12:34
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αυτό γίνονταν κάθε χρόνο. Η δυνατότητα πληρωμής με το μήνα είχε ισχύ μόνο για 1 έτος, άρα κάθε χρόνο έπρεπε να ξαναψηφίζεται. Φέτος θα γίνει για τελευταία φορά, ο νόμος θα ισχύει για πάντα.

alexis72
01/07/2020, 12:52
https://www.kathimerini.gr/1085357/article/epikairothta/ellada/yhfisthke-h-diata3h-gia-ta-meiwmena-telh-kykloforias

συμπτωματικά ,αυτό το αρθρο εδειξε στον αρμόδιο υπάλληλο στην εφορία κ της ειπε ,δεν εχει σημασία αν ψηφίστηκε στη βουλή ...
αν ΔΕΝ γραφτεί στο ΦΕΚ ,δεν ισχύει τίποτε κ εμείς εδώ δεν εχουμε καμία ειδοποίηση για το πότε θα γίνει αυτό....μπορεί σε 5ημέρες σε 1 μήνα κλπ

sapila racing
01/07/2020, 13:17
συμπτωματικά ,αυτό το αρθρο εδειξε στον αρμόδιο υπάλληλο στην εφορία κ της ειπε ,δεν εχει σημασία αν ψηφίστηκε στη βουλή ...
αν ΔΕΝ γραφτεί στο ΦΕΚ ,δεν ισχύει τίποτε κ εμείς εδώ δεν εχουμε καμία ειδοποίηση για το πότε θα γίνει αυτό....μπορεί σε 5ημέρες σε 1 μήνα κλπ

Δεν θα σε ειδοποιήσει κάποιος αλλά τα ΦΕΚ μπορείς να τα ψάξεις και να τα διαβάσεις και online.
Βασικά ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να ξέρει τους νόμους και αυτοί δημοσιεύονται στα ΦΕΚ.

Ζεύκας
01/07/2020, 14:01

δλδ η αδερφη σου είδε το άρθρο, το οποίο άρθρο γράφει πάνω πάνω:

"το εν λόγω μέτρο ΘΑ τεθεί σε ισχύ ΜΕΤΑ τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."

αγνόησε τελείως τι γράφει αλλά πήγε μέχρι την εφορία, έδειξε το άρθρο για να της πουν ακριβώς τα ίδια;

κατάλαβα καλά;;;

dorso
01/07/2020, 15:08
Όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω το σύστημα με το +1 μήνα ήταν για πέρσυ κ γενικά ψηφιζόταν κάθε χρονιά, οπότε δεν μπορούμε να το πάρουμε σαν δεδομένο ότι θα ίσχυε κ φέτος...εγώ παντός δεν μπαίνω στην διαδικασία να πάω να παραδοσω πινακίδες για να γλιτώσω 200€ το χρόνο κ αν ... πιστεύω συμφέρει μόνο αυτοκίνητα από 1929κεκ που έχουν μεγάλο σήμα..

Volpad
01/07/2020, 15:34
Όπως αναφέρθηκε κ παραπάνω το σύστημα με το +1 μήνα ήταν για πέρσυ κ γενικά ψηφιζόταν κάθε χρονιά, οπότε δεν μπορούμε να το πάρουμε σαν δεδομένο ότι θα ίσχυε κ φέτος...εγώ παντός δεν μπαίνω στην διαδικασία να πάω να παραδοσω πινακίδες για να γλιτώσω 200€ το χρόνο κ αν ... πιστεύω συμφέρει μόνο αυτοκίνητα από 1929κεκ που έχουν μεγάλο σήμα..

Είναι και η ασφάλεια, δεν είναι μόνο το σήμα...

dorso
01/07/2020, 16:51
Είναι και η ασφάλεια, δεν είναι μόνο το σήμα...
Ν για αυτό είπα 200 κ αν..εμένα πχ έχει 280€που είναι 1600κεκ κ 2010 μοντελο,σήμα 140€ είναι τα μισά κ ασφάλειες βρίσκεις για όλα τα βαλαντια,έχουν ξεφτιλιστει για αυτό λέω μόνο 2λιτρα κ πάνω συμφέρει...κ προτιμώ να έχω πινακίδες κ ασφάλεια κ να το κινήσω μια στο τόσο,καλό θα του κάνει..

alexis72
01/07/2020, 18:17

με αμάξι με κυβικά κοντά στα 3.000 ...τα 920 ευρώ τον χρόνο (δηλ.460 για 6 μήνες + ασφάλεια φθάνεις ανετα τα 800 ευρώ περίπου ...οπότε αν τα γλυτώνεις ειναι σεβαστο το ποσό...

alexis72
01/07/2020, 18:25
δλδ η αδερφη σου είδε το άρθρο, το οποίο άρθρο γράφει πάνω πάνω:

"το εν λόγω μέτρο ΘΑ τεθεί σε ισχύ ΜΕΤΑ τη δημοσίευση του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως."

αγνόησε τελείως τι γράφει αλλά πήγε μέχρι την εφορία, έδειξε το άρθρο για να της πουν ακριβώς τα ίδια;

κατάλαβα καλά;;;

πήρε τηλ. στην εφορία πρώτα κ φυσικά κ ΔΕΝ σήκωνε ποτέ κ κανείς το τηλέφωνο....οπότε πήγε απο εκεί για να ρωτήσει απο κοντά πότε θα περάσει στο φεκ αν γνωρίζουν ,κ φυσικά για να ρίξει κ γαλλικά στον διευθυντή τής εφορίας στο εκεί κατάστημα που ΔΕΝ σήκωναν τα τηλέφωνα ...κ γινόταν μού ελεγε χαμός εξω απο την εφορία απο κόσμο κ μπαίνεις οπως στα supermarket δηλ. με καρτελάκι ...περιμένεις να βγείς ο αλλος για να μπείς εσύ ,ευτυχώς για το τμήμα αυτοκινήτων ηταν μόνο ενας κύριος μπροστά της (για την ιδια περιπτωση δηλ. παραλαβή πινακίδων ) οπότε ευτυχώς δεν περίμενε ουτε 1 λεπτό

doctoras
01/07/2020, 19:49
πως κάνεις tracking ρε παλικάρια σε αυτό το χάος?
http://www.et.gr/index.php/anazitiseis

δημοσιεύεται κάποιος αριθμός φεκ?
το άρθρο δεν αναφέρει https://www.kathimerini.gr/1085357/article/epikairothta/ellada/yhfisthke-h-diata3h-gia-ta-meiwmena-telh-kykloforias

Ζεύκας
01/07/2020, 19:51
Α στο αρχικό μνμ πήγε με σκοπό να πληρώσει τα τέλη και τώρα πήγε με σκοπό να ξεχέσει το διευθυντή για τα τηλέφωνα και να κάνει μια ερώτηση
για το αν ξέρει ένας υπάλληλος της εφορίας πόσο καιρό παίρνει στη Βουλή από τη ψήφιση μιας διάταξης μέχρι τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Μάλιστα.

Καλό θα ήταν -και το λέω γενικά- πρώτα να κοιτάμε τι κάνουμε και πόσο σωστοί είμαστε εμείς σαν πολίτες και μετά να αρχίζουμε να κράζουμε το Κράτος.

Και επί τη ευκαιρία, ένα μεγάλο μπράβο στην ΙΓ' εφορία Αθηνών που έστειλα ένα ερώτημα με email και μου απάντησαν τηλεφωνικώς μέσα σε 24 ώρες.

mankam
01/07/2020, 22:38
Μαλιστα... Καλα που διαβασα αυτο το νημα και θα πηγαινα αυριο να παρω τις πινακίδες απο τον ζουζουρα, βεβαια ηδη εχω κανει ασφαλεια απο αυριο γιατι αλλιως δεν σου δινουν πινακιδες, εν αναμονη του φεκ λοιπον βασιζομαι σε εσας☺️

alexis72
02/07/2020, 00:01
Μαλιστα... Καλα που διαβασα αυτο το νημα και θα πηγαινα αυριο να παρω τις πινακίδες απο τον ζουζουρα, βεβαια ηδη εχω κανει ασφαλεια απο αυριο γιατι αλλιως δεν σου δινουν πινακιδες, εν αναμονη του φεκ λοιπον βασιζομαι σε εσας☺️

αν βιάζεσαι π.χ. εχεις κλείσει ξενοδοχείο - δωμάτιο κλπ σε νησί κ πρέπει να φύγεις αμεσα σε μιά-δυό ημέρες κλπ - τίς παραλαμβάνεις κανονικά τίς πινακίδες (αφού την εχεις ασφαλίσει κιόλας ) αλλά θα πρέπει να πληρώσεις ΟΛΟ το 2020 υποχρεωτικά δηλ. κ τούς 12 μήνες ,αλλιώς περιμένεις πότε θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ....

alexis72
03/07/2020, 12:48
χαχαχαχα και ο αγιος φοβέρα θέλει ....(λέει ο λαός...)
σήμερα παρασκευή κατά τίς 10 την πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής τής εφορίας (που εκανε παράπονα πώς ΔΕΝ σήκωναν τα τηλ. κλπ) και της ειπε ,να πάει να πάρει τίς πινακίδες γιατί επιτέλους γράφτηκε στο φεκ κ φυσικά πήγε και τίς πήρε κ τέλος καλό ολα καλά ...οπότε απο δευτέρα οποιος θέλει να πάρει πίσω τίς πινακίδες ας πάει αρκεί να εχει βέβαια πρώτα ασφαλίσει το ιχ η μοτο κ να βγάλει φωτοτυπία την ασφάλεια γιατί το ενα αντίτυπο το κρατά η εφορία κ να εχει μαζί την ταυτότητα κ το χαρτί που τού εδωσαν οταν παρέδωσε τίς πινακίδες κ φυσικά το χρήμα...για πληρωμή τών τελών κυκλοφορίας

chris 1150
03/07/2020, 14:49
https://www.businessnews.gr/el/politiki-oikonomia/politiki-kai-oikonomia/se-ishy-ta-meiomena-teli-kykloforias-olokliro-fek.html

mankam
03/07/2020, 14:57
χαχαχαχα και ο αγιος φοβέρα θέλει ....(λέει ο λαός...)
σήμερα παρασκευή κατά τίς 10 την πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής τής εφορίας (που εκανε παράπονα πώς ΔΕΝ σήκωναν τα τηλ. κλπ) και της ειπε ,να πάει να πάρει τίς πινακίδες γιατί επιτέλους γράφτηκε στο φεκ κ φυσικά πήγε και τίς πήρε κ τέλος καλό ολα καλά ...οπότε απο δευτέρα οποιος θέλει να πάρει πίσω τίς πινακίδες ας πάει αρκεί να εχει βέβαια πρώτα ασφαλίσει το ιχ η μοτο κ να βγάλει φωτοτυπία την ασφάλεια γιατί το ενα αντίτυπο το κρατά η εφορία κ να εχει μαζί την ταυτότητα κ το χαρτί που τού εδωσαν οταν παρέδωσε τίς πινακίδες κ φυσικά το χρήμα...για πληρωμή τών τελών κυκλοφορίας

Το επιβεβαιώνω και εγώ, Σήμερα πέρασα απο την εφορία και ρώτησα αν ήρθε η εγκύκλιος με τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα , μου είπε ότι ήρθε να πάω από δευτέρα να πάρω τις πινακίδες

doctoras
03/07/2020, 18:16
Μιάμιση ωρα αναμονη στην ουρα αλλα εξυπηρετηθηκαμε, τις επόμενες μερες θα ομαλοποιηθουν τα πραματα, αν δε ειναι επείγον μη βιαζεστε να πατε στην εφορια

bros 650
03/07/2020, 18:41
Το με τον μήνα σημαίνει ότι μπορείς να πας να πάρεις τις πινακίδες να πεις εγώ θέλω να το κυκλοφορήσω 3 μήνες πχ. Ιούλιο Αύγουστο Σεπτεμβρίο και μετά Οκτωβρίο να τις παραδώσεις και του χρόνου αν θέλεις πάλι το ίδιο ή άμα θέλεις μόνο για ένα μήνα;;;;;;

STF
03/07/2020, 19:01
Το με τον μήνα σημαίνει ότι μπορείς να πας να πάρεις τις πινακίδες να πεις εγώ θέλω να το κυκλοφορήσω 3 μήνες πχ. Ιούλιο Αύγουστο Σεπτεμβρίο και μετά Οκτωβρίο να τις παραδώσεις και του χρόνου αν θέλεις πάλι το ίδιο ή άμα θέλεις μόνο για ένα μήνα;;;;;;

Ότι ισχύει είναι μόνο για φέτος. Αν τις πάρεις για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα πληρώσεις τα 3/12 των τελών κυκλοφορίας αλλά 30 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψεις τις πινακίδες πάλι στην εφορία σου. Έλεγαν ότι από φέτος θα μονιμοποιηθεί η διαδικασία αλλά πάλι μια από τα ίδια. Το μόνο καλό είναι πως αφαίρεσαν το οικονομικό πενάλτι των +1 και +2 μήνες αν έπαιρνες τις πινακίδες μέχρι 3 μήνες ή από 4 μήνες και πάνω (αν έπαιρνες τις πινακίδες για 3 μήνες πλήρωνες 4/12, ενώ αν έπαιρνες τις πινακίδες για 4 μήνες πλήρωνες 6/12). Δυστυχώς αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο οπότε κάθε χρόνο περιμένεις.

Είχα κάνει ενέργειες στο παρελθόν και τους εξήγησα με έγγραφο που τους κοινοποίησα για το πως λειτουργεί το πράγμα στη Γερμανία -εξαιρετικά και εύκολα- και πως με αυτό το μέτρο θα είχαν και περισσότερα έσοδα και τους πολίτες ευχαριστημένους. Φυσικά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Οι πεφωτισμένοι τους ξέρουν καλύτερα.

doctoras
03/07/2020, 20:51
Στην ελβετια που εχω γνωστό, τι κανουν, οσα μηχανακια και να εχεις υπο την κατοχη σου, εχεις μια πινακίδα την οποια μεταφερεις σε οποιο θελεις να οδηγησεις..
Αντε γεια! Ειναι πολυ μακριά οι τύποι!!

Tallyban
03/07/2020, 21:13
[QUOTE=Ζεύκας;3054547]Α στο αρχικό μνμ πήγε με σκοπό να πληρώσει τα τέλη και τώρα πήγε με σκοπό να ξεχέσει το διευθυντή για τα τηλέφωνα και να κάνει μια ερώτηση
για το αν ξέρει ένας υπάλληλος της εφορίας πόσο καιρό παίρνει στη Βουλή από τη ψήφιση μιας διάταξης μέχρι τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Μάλιστα.

Καλό θα ήταν -και το λέω γενικά- πρώτα να κοιτάμε τι κάνουμε και πόσο σωστοί είμαστε εμείς σαν πολίτες και μετά να αρχίζουμε να κράζουμε το Κράτος.

Και επί τη ευκαιρία, ένα μεγάλο μπράβο στην ΙΓ' εφορία Αθηνών που έστειλα ένα ερώτημα με email και μου απάντησαν τηλεφωνικώς μέσα σε 24 ώρες.[/QUOTE
Πήρες σειρά και συ για το λόγο που δεν ανταποδίδω χαιρετισμό στα μηχανάκια πια...

Acacius
03/07/2020, 22:08
Πήρες σειρά και συ για το λόγο που δεν ανταποδίδω χαιρετισμό στα μηχανάκια πια...

Αδερφέ, πάρε ένα Toyota Yaris να μη χαλιέσαι άδικα.

dankannn
04/07/2020, 08:43
Ειναι τοσο μεγάλη η παρακμή μας σαν λαος που δεν ξέρουμε που βαδίζουμε πια.
Μου αρεσει που ευχαριστείς φιλε μου την εφορία που σου απαντησε σε 24 ωρες.
Τα αυτονόητα τα θεωρούμε σαν κατι το καλο.
Απλα χρεωθηκε ο υπάλληλος το mail με αριθμό πρωτοκόλλου και για αυτο σου απαντησε.
Ακομα ολοι οι διευθυντές λαμβανουν τα φεκ σε pdf με mail και απλα κανουν την πάπια.
Καποτε ειχα παει με την γυναίκα μου να καταθεση στο ΙΚΑ τα ένσημα της για καταμετρηση.
Ο υπάλληλος αρνούνταν να τα παρει και την εβρισε, της ελεγε οτι για την συγκεκριμένη περιπτωση δεν χρειάζεται.
Φυσικα εμεις ξεραμε το φεκ αλλα αυτο ανένδοτος.
Πισω μου ηταν ενας δικηγόρος που κατάλαβε ακριβος τι λεγαμε.
Με πιανει απο το χέρι και μου λεει, πας στον διευθυντή του δείχνεις το φεκ και του λες οτι εμεις θα καταθεσουμε τα ενσημα οπως και να εχει.
Όντως και ετσι εγινε, αν και ουτε αυτος ήξερε το φεκ εδωσε εντολη στο πρωτόκολλο να τα παραλαβουν.
Φεύγοντας μου λεει ο δικηγόρος που μας βοήθησε οτι ολες οι δημόσιες υπηρεσίες εχουν υποχρέωση να λαβουν
το αίτημα σου στο πρωτόκολλο ακόμα και αν δεν ειναι σωστό και απλα θα σου απαντησουν αρνητικά.
Αρα mail που λαμβανουν αριθμο ticket και πρωτοκόλλο ειναι η σωτηρία για εμας του πολίτες

STF
04/07/2020, 09:27
Ειναι τοσο μεγάλη η παρακμή μας σαν λαος που δεν ξέρουμε που βαδίζουμε πια.
Μου αρεσει που ευχαριστείς φιλε μου την εφορία που σου απαντησε σε 24 ωρες.
Τα αυτονόητα τα θεωρούμε σαν κατι το καλο.
Απλα χρεωθηκε ο υπάλληλος το mail με αριθμό πρωτοκόλλου και για αυτο σου απαντησε.
Ακομα ολοι οι διευθυντές λαμβανουν τα φεκ σε pdf με mail και απλα κανουν την πάπια.
Καποτε ειχα παει με την γυναίκα μου να καταθεση στο ΙΚΑ τα ένσημα της για καταμετρηση.
Ο υπάλληλος αρνούνταν να τα παρει και την εβρισε, της ελεγε οτι για την συγκεκριμένη περιπτωση δεν χρειάζεται.
Φυσικα εμεις ξεραμε το φεκ αλλα αυτο ανένδοτος.
Πισω μου ηταν ενας δικηγόρος που κατάλαβε ακριβος τι λεγαμε.
Με πιανει απο το χέρι και μου λεει, πας στον διευθυντή του δείχνεις το φεκ και του λες οτι εμεις θα καταθεσουμε τα ενσημα οπως και να εχει.
Όντως και ετσι εγινε, αν και ουτε αυτος ήξερε το φεκ εδωσε εντολη στο πρωτόκολλο να τα παραλαβουν.
Φεύγοντας μου λεει ο δικηγόρος που μας βοήθησε οτι ολες οι δημόσιες υπηρεσίες εχουν υποχρέωση να λαβουν
το αίτημα σου στο πρωτόκολλο ακόμα και αν δεν ειναι σωστό και απλα θα σου απαντησουν αρνητικά.
Αρα mail που λαμβανουν αριθμο ticket και πρωτοκόλλο ειναι η σωτηρία για εμας του πολίτες

Έχεις δίκιο γιατί αναφέρεσαι σε όλους μας. Όλοι μας ευθυνόμαστε για τη κατάντια μας και όλοι μας μπορούμε να το αλλάξουμε ενεργώντας ατομικά όπως έκανες κι εσύ και μπράβο σου.
Όμως θέλω να γράψω και αυτό (σαν γενική τοποθέτηση), τα τελευταία χρόνια γευτήκαμε πολλά και συνεχίζουμε να γευόμαστε περί τίνος πρόκειται όταν αναφερόμαστε στους "προχωρημένους" Ευρωπαίους. Μπορεί να είναι καλύτεροι μας σε "κάποια" πράγματα. Με το κλίμα που έχουν όμως, δε θα επιβίωναν αν δεν είχαν λειτουργικά συστήματα.
Γεννημένος και σχεδόν μεγαλωμένος στη Γερμανία για πολλά χρόνια ασκούσα σκληρή κριτική στη χώρα μας, πιο σωστά όχι στη χώρα μας αλλά στο κρατικό της μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό που κατάλαβα είναι πως η κριτική αρκεί (δεν είναι απαραίτητη η "σκληρή" κριτική) και να προσπαθώ εγώ να είμαι καλύτερος ατομικά, να δρω -όπως εσύ εν προκειμένω- και να μη "δωρίζω" στους απ'έξω τη γκρίνια μας. Εμάς ακούνε-διαβάζουν και αναφέρονται στην Ελλάδα υποτιμητικά, ενώ οι ίδιοι δεν το κάνουν ποτέ για τις χώρες τους και έχουν κακώς κείμενα και αυτοί... πολλά!

Δεν αναφέρθηκες εσύ στους Ευρωπαίους, εγώ το κάνω.

Ζεύκας
04/07/2020, 09:30
Είναι τόσο μεγάλη η παρακμή μας σαν λαός που τις σωστές -έστω και αυτονόητες- πράξεις δεν τις αντιμετωπίζουμε με ευγένια και εκτίμηση.

"Έλα μωρέ και τι έκανες; Τη δουλειά σου έκανες." -Ο κλασικός, ο απαξιωτικός ο Έλληνας.

STF
05/07/2020, 01:20
fixed

fixed και στο πρωτότυπο! Ευχαριστώ!

nassosxlvbros
06/07/2020, 08:43
Βλέποντας κατά τύχη ειδήσεις χτες,αναφέρθηκαν στο θέμα των πινακίδων και μάλιστα δεν ισχύει το +ένας μήνας καπέλο.
Πληρώνεις μόνο για τους μήνες/μήνα που θες,αλλά στην επιστροφή θα πρέπει να είσαι συνεπής...μια μέρα καθυστέρηση και το πρόστιμο πάει 2 φορές τα τέλη όλου του χρόνου....
Αν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ας μας πει τι γίνεται.

dankannn
06/07/2020, 12:22
Είναι τόσο μεγάλη η παρακμή μας σαν λαός που τις σωστές -έστω και αυτονόητες- πράξεις δεν τις αντιμετωπίζουμε με ευγένια και εκτίμηση.

"Έλα μωρέ και τι έκανες; Τη δουλειά σου έκανες." -Ο κλασικός, ο απαξιωτικός ο Έλληνας.

Βρε Ζεύκας μου, άλλο αν είσαι ευγενικός και να εκτιμάς έναν υπάλληλο που κάνει την δουλειά του όπως πρέπει και άλλο να τον θεωρώ σαν κατι διαφορετικό γιατί απλά έκανε αυτό που έπρεπε σωστά . Και όχι δεν είμαι “Ο κλασικός, ο απαξιωτικός ο Έλληνας”
Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στο δημόσιο υπάρχουν οι σωστοί υπάλληλοι και οι λάθος .
Απλά στο δημόσιο σαν κατι να γίνετε λάθος και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν μεγάλες παθογένειες .Φυσικά σε αυτό έχουμε και εμείς οι πολίτες μεγάλο μέρος της ευθύνης .
Υπάλληλοι που μιλάνε άσχημα σε πολίτες που πάνε να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους , που δεν σηκώνουν τα τηλεφωνά τους , που θέλουν μίζες κλπ.
Φυσικά μέσα σε όλο αυτό υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις των υπάλληλων που είναι υπόδειγμα εργαζομένων και τους ευχαριστούμε για αυτό.
Όμως όχι , σαν χώρα και λαός δεν βαδίζουμε σωστά και αυτή είναι η άποψη μου.
Και ξέρεις κατι ,αν γίνουν ποτε αξιολογήσεις όλες αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογηθούν αρνητικά, ενώ τα λαμογια που βρίζουν, που μιλούν άσχημα και δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους θα βγουν λάδι.
Συγγνώμη αν έχω χαλάσει το post

Vice
07/07/2020, 09:17
Ουτως ή άλλως το μέτρο ήταν ένα ανέκδοτο. Για κάποιον που κυκλοφορεί την μηχανή άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο και πλήρωνε υπόλοιπο χρονιάς το "κέρδος" ήταν αστείο. Φέτος ειδικά που φτάσαμε Ιούλιο για να αρχίσουν να το εφαρμόζουν....πληρώσαμε εδώ και 1-2 μήνες ολόκληρη την χρονιά και περαστικά μας. Αυτά να είναι τα έδοδα...

Υ.Γ. Ακόμη και τα μπουρδέλα όταν κάνεις σεξ με μια ιερόδουλη πληρώνεις για μία, όχι συν 2.

Άρα +1 πόντος για τα μπουρδέλα.

mankam
07/07/2020, 13:44
Βλέποντας κατά τύχη ειδήσεις χτες,αναφέρθηκαν στο θέμα των πινακίδων και μάλιστα δεν ισχύει το +ένας μήνας καπέλο.
Πληρώνεις μόνο για τους μήνες/μήνα που θες,αλλά στην επιστροφή θα πρέπει να είσαι συνεπής...μια μέρα καθυστέρηση και το πρόστιμο πάει 2 φορές τα τέλη όλου του χρόνου....
Αν κάποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει ας μας πει τι γίνεται.
Ισχύει

STF
08/07/2020, 12:51
Ουτως ή άλλως το μέτρο ήταν ένα ανέκδοτο. Για κάποιον που κυκλοφορεί την μηχανή άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο και πλήρωνε υπόλοιπο χρονιάς το "κέρδος" ήταν αστείο. Φέτος ειδικά που φτάσαμε Ιούλιο για να αρχίσουν να το εφαρμόζουν....πληρώσαμε εδώ και 1-2 μήνες ολόκληρη την χρονιά και περαστικά μας. Αυτά να είναι τα έδοδα...

Υ.Γ. Ακόμη και τα μπουρδέλα όταν κάνεις σεξ με μια ιερόδουλη πληρώνεις για μία, όχι συν 2.

Άρα +1 πόντος για τα μπουρδέλα.

Το μέτρο δημιουργήθηκε για να μπορέσουν να εισπράττουν "κάτι" από τα χιλιάδες δίλιτρα που παραδίδουν πινακίδες επ' αόριστο με τις τραγικές αυξήσεις που έκαναν στα τέλη κυκλοφορίας από την έναρξη της κρίσης και μετά (αν βάλεις στην εξίσωση και την παράνομη επανένταξη στο φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων που αγοράστηκαν σε εποχές που δεν ίσχυε αυτό, το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο).

Και φυσικά έχεις δίκιο, ακόμη και αυτό το μέτρο ήταν "αρπαχτικού" χαρακτήρα από όλες τις απόψεις.