View Full Version : Pilot snake ή....?
Καλημέρα, ψάχνω κράνος για διαδρομές εκτός πόλης. Όχι τρέλες ταχύτητες και είμαι κυρίως συνεπιβάτης. Δοκίμασα full face shark, agv,mt 130-200€ και όλα με πίεζαν στο μέτωπο( κάποια παρά πολύ). μια πωλήτρια μου πρότεινε το pilot snake που έκατσε τέλεια και ήταν σαν να μην φοράω κράνος(με σωστή εφαρμογή). Επειδή έχει πολύ χαμηλή τιμή φοβάμαι για την ποιότητα του. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Υπάρχει κάποια εταιρεία που να έχει πιο άνετα μαξιλαράκια στο μέτωπο; Ακόμη δεν είδα Caberg, HJC
Shinigami Ryuk
09/07/2020, 10:34
Ενας γενικος κανονας ειναι οτι το κρανος θα πρεπει να σε πιεζει στο μετωπο και στα μαγουλα.Θα το συνηθισεις και με τον καιρο ανοιγει και δεν θα ειναι ενοχλητικο.Δες και τον γιωργη http://www.google.com/search?q=jorge+lorenzo+wearing+helmet&tbm=isch&ved=2ahUKEwj80Zyb4L_qAhUC7eAKHQk-ClkQ2-cCegQIABAA&oq=jorge+lorenzo+wearing+helmet&gs_lcp=CgNpbWcQAzoCCAA6BAgAEB46BAgAEBM6CAgAEAUQHhATOggIABAIEB4QE1DPkQFYiK0BYMCvAWgAcAB4AIABkwGIAa8Ok gEEMC4xNZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1n&sclient=img&ei=P9UGX7y2GoLagweJ_KjIBQ&bih=625&biw=1366#imgrc=YIIWnFoZmp23mM
Γενικα οταν αγοραζεις κρανος σου μετρανε την περιφερεια του κεφαλιου με μεζουρα για να βρουν το μεγεθος σου αλλα απο εταιρεια σε εταιρεια παιζουν μικροδιαφορες στην εφαρμογη.Οποτε δοκιμασε και αγορασε αυτο που νιωθεις πιο ανετα στο κεφαλι σου.Αλλα σου ξαναλεω οτι το κρανος θα πρεπει να σε ψιλοπιεζει.
giorgosb
09/07/2020, 10:38
Ενας γενικος κανονας ειναι οτι το κρανος θα πρεπει να σε πιεζει στο μετωπο
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό
harris_x
09/07/2020, 10:51
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό
σωστά νομίζεις
Το πάνω/πίσω μέρος του κράνους δεν πρέπει να σε πιέζει πουθενά, πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς. Τα μάγουλα "κάθονται" λίγο (ή πολύ) με τη χρήση, οπότε εκεί ίσως βοηθήσει λίγη υπομονή.
Επίσης τα αγωνιστικά κράνη - πρέπει να - έχουν πολύ πιο στενή εφαρμογή, αλλά οι περισσότεροι δε θέλουμε τέτοια στην καθημερινότητά μας.
Γενικά, το κράνος πρέπει να κάθεται σφιχτά, αλλά χωρίς να ενοχλεί/πονάει πουθενά.
harris_x
09/07/2020, 10:57
Καλημέρα, ψάχνω κράνος για διαδρομές εκτός πόλης. Όχι τρέλες ταχύτητες και είμαι κυρίως συνεπιβάτης. Δοκίμασα full face shark, agv,mt 130-200€ και όλα με πίεζαν στο μέτωπο( κάποια παρά πολύ). μια πωλήτρια μου πρότεινε το pilot snake που έκατσε τέλεια και ήταν σαν να μην φοράω κράνος(με σωστή εφαρμογή). Επειδή έχει πολύ χαμηλή τιμή φοβάμαι για την ποιότητα του. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα; Υπάρχει κάποια εταιρεία που να έχει πιο άνετα μαξιλαράκια στο μέτωπο; Ακόμη δεν είδα Caberg, HJC
Απο όσα αναφέρεις θα κοιτούσα μόνο Shark, AGV & HJC και θα έπαιρνα όποιο μου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι.
pilot snake και κομπρες :p δεν θα έβαζα στο κεφάλι μου.
Για το τι σημαίνει "κάθεται καλύτερα" δες το μήνυμα του BLiTzER απο πάνω ;)
καλές αγορές και αχρείαστο να είναι :beer:
:yawn::yawn:
Πολύ χασμουριεμαι τελευταία......η φταίνε τα θρεντ η πρέπει να το κοιτάξω.....μετρα ΣΩΣΤΑ το κεφάλι σου και δες το size chart κάθε μάρκας,το ότι φοράς ας πούμε medium σε shark δε σημαίνει ότι είσαι medium σε hjc ...και μετά δοκίμασε σωστά τα κράνη...ενα μεγάλο μέρος των πωλητών ΔΕΝ γνωρίζουν σωστά τη δουλειά τους στον τομέα αυτο.........
DoctoR_k6
09/07/2020, 15:30
Mηπως εχει κατι το μετωπο σου? :lol:
ΔΕΝ γινεται να μην βρεις κρανος σωστο για το κεφαλι σου.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απλά ρωτάω αν ειχε και κάποιος άλλος θέμα με το μέτωπο και αν ναι τελικά ποια εταιρεία επέλεξε.
basilis_k6
09/07/2020, 18:29
δεν υπάρχουν μαξιλαράκια στο μέτωπο. Το κεφάλι έρχεται σε (σχεδόν) απευθείας επαφή με την πολυστερίνη. Η επένδυση σε εκεινο το σημείο ειναι απλα για να μην ακουμπας το μέτωπο σου στο φελιζόλ. Τα κράνη δεν εφαρμόζουν σε όλους στο κρανίο σωστά. Πρέπει να ψάξεις ανάμεσα σε πολλά μοντέλα αν δεν είσαι το τυπικό σχήμα κεφαλιού. Το συγκεκριμένο κράνος δεν το γνωρίζω. Με μια ματιά ειναι θερμοπλαστικό του 1μιση κιλού. Δηλαδη σε ζυγαριά υπολόγισε κάνα 1600άρι. Τραγικό αλλα τοσα δίνεις αυτο παίρνεις. Με 70 ευρω λογικό μου φαίνετε.
Ο τρόπος να επιλέξεις κράνος ειναι:
Το φοράς και κάθεσαι 10 λεπτά με το κράνος στο κεφάλι. Αν σε πιέζει οπουδήποτε εκτός απο τα μάγουλα δεν κάνει. Μεγαλύτερο μέγεθος αρχικά. Αν κολυμπάει το μεγαλύτερο πας σε άλλο κράνος. Τα μάγουλα στο σαγόνι πρέπει να σε πιέζουν ελάχιστα. Αν δοκιμάσεις να ανοιγοκλείσεις το στόμα σου με το κράνος θα πρέπει να μήν νιώθεις καμία ενόχληση κατά την κίνηση. το κράνος πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει δύσκολα.
Πιάνεις το πιγούνι του κράνους και το κουνας δεξια αριστερα πανω κατω. Το κράνος πρεπει να έχει ελάχιστο αέρα στην κίνηση αυτή. μισό πόντο ας πούμε.
https://www.youtube.com/watch?v=Y1Y93JW7Tsc
Βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα! Το κεφάλι μου είναι στρόγγυλο και το αυτόν τον λόγο νιώθω πιο έντονη την πίεση στο μέτωπο.
Βρήκα ποιο είναι το πρόβλημα! Το κεφάλι μου είναι στρόγγυλο και το αυτόν τον λόγο νιώθω πιο έντονη την πίεση στο μέτωπο.
Και σου χω τη λύση...πας σε ένα τοίχο κατά προτίμηση μπετό...χτυπας το κεφάλι σου όσο χρειάζεται ώστε να γίνει τετράγωνο και έτοιμος...βαζεις ότι θες Μετά.....
.
.
.
.
Oh wait τα κράνη είναι στρογγυλά.......μετρα άνθρωπε μου το κεφάλι σου να δεις ποια εταιρία και ποιο μέγεθος σου κάθεται σωστά και άντε να δοκιμάσεις...εκτος και αν σε δελεασε τόσο η αστεία τιμή όποτε πάρτο και όλοι χαρούμενοι....προχωραμε...
Μπορεί και Όχι....:lol:
Bladerunner
10/07/2020, 20:24
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Απλά ρωτάω αν ειχε και κάποιος άλλος θέμα με το μέτωπο και αν ναι τελικά ποια εταιρεία επέλεξε.
Κάποτε μου χάριζε η YAMAHA όποιο κράνος Shark ήθελα.
Τα δοκίμασα όλα σε όλα τα μεγέθη. Τζίφος! 'Η θα με πίεζαν εξωφρενικά στο μέτωπο ή θα με ενοχλούσαν στο σαγόνι.
Είναι να μην έχεις περίεργο κρανίο... Τελικά, τα μόνα που μου κάθονται άψογα είναι τα Arai (δυστυχώς) και κάπως τα HJC και X-Lite
ψάξε λίγο στις εταιρίες, η Bell για παράδειγμα βγάζει μερικά κράνη ως intermediate oval , δηλαδή λίγο πιο στενόμακρο
η LS2 αν θυμάμαι καλά , βγάζει oval πιο πολύ εκτός απο ένα adventure των 120-130 ευρώ
είναι σημαντικό να το δοκιμάσεις
ΥΓ στο δια ταύτα , παίρνω για 2η φορά ένα ΜΤ Street ως απλό και ελαφρύ μέχρι να βρώ ένα πιο καλό jet , μάλλον το Airoh Helios