View Full Version : Hornet 600 2004 5χρονια σε ακινησια
Καλισπερες στο forum.
Eχω ενα Hornet 600 2004 μοντελο.
Η μηχανη βρισκεται ακαλυπτη ,σε πιλοτη, σε περιοχη με αρκετη υγρασια για περιπου 5 χρονια+,οποτε καταλαβενετε σε τι χαλια κατασταση ειναι...
Αξιζει να φτιαχτει? H περιοχη που μενω δεν εχει συνεργεια οποτε δεν ειναι απλο να την παω καπου να την δουν.
Δουλευε αψογα πριν αναγκαστω να την παρατησω (αν παιζει ρολο)
Την λυπαμαι,απο τα πιο ομορφα μηχανακια που εχει βγαλει η Honda
ευχαριστω.
panavour
12/07/2020, 23:21
Βαλε φωτο να την δουμε,πρωτα απ ολα καντης ενα πολυ καλο πλυσιμο, αστην να στεγνωσει καλα στον ηλιο, φορτισε την μπαταρια,και επιχειρησε να την βαλεις μπρος.Και μετα βλεπουμε.Φυσικα και αξιζει,αν δουλευε πριν.
Θες να τη φτιάξεις για να τη χρησιμοποιήσεις η επειδή τη λυπάσαι;
basilis_k6
12/07/2020, 23:45
Βαλε φωτο να την δουμε,πρωτα απ ολα καντης ενα πολυ καλο πλυσιμο, αστην να στεγνωσει καλα στον ηλιο, φορτισε την μπαταρια,και επιχειρησε να την βαλεις μπρος.Και μετα βλεπουμε.Φυσικα και αξιζει,αν δουλευε πριν.
κανονικά δεν την βάζεις μπρος. αλλάζεις λάδια, πλένεις ντεπόζιτο και βάζεις βενζινη και καθαρίζεις μπεκ γιατι όλα αυτα εκει ειναι τσιχλα τοσα χρονια μετα.
Θες να τη φτιάξεις για να τη χρησιμοποιήσεις η επειδή τη λυπάσαι;
και τα δυο
Να την βαλω μπρος μετα απο τοσα χρονια ακινησια ,δε νομιζω να ειναι καλη ιδεα...φανταζομαι το ντεποζιτο θελει καθαρισμα (αν σωζεται) λαδια και οτι εχει ξεραθει μετα απο τοσα χρονια τσιμουχες φλαντζες κλπ
θελει πολλη δουλεια
Να την βαλω μπρος μετα απο τοσα χρονια ακινησια ,δε νομιζω να ειναι καλη ιδεα...φανταζομαι το ντεποζιτο θελει καθαρισμα (αν σωζεται) λαδια και οτι εχει ξεραθει μετα απο τοσα χρονια τσιμουχες φλαντζες κλπ
θελει πολλη δουλεια
Ότι θέλει δουλειά, θέλει. Αν αξίζει; Ναι αξίζει. Ποιος όμως ο λόγος που έμεινε έτσι παρατημένη 5 ολόκληρα χρόνια;:confused:
sapila racing
13/07/2020, 08:37
Ότι θέλει δουλειά, θέλει. Αν αξίζει; Ναι αξίζει. Ποιος όμως ο λόγος που έμεινε έτσι παρατημένη 5 ολόκληρα χρόνια;:confused:
O ανθρωπος έγραψε οτι αναγκάστηκε να την παρατήσει για τόσο καιρό. Το γιατί ειναι δική του υπόθεση. :wave2:
@ Stain
Να αλλάξεις βενζίνη, λάδια, παραφλού, υγρά φρένων και με ενα καθάρισμα ψεκασμού λογικά θα είναι ΟΚ.
nassosxlvbros
13/07/2020, 08:49
O ανθρωπος έγραψε οτι αναγκάστηκε να την παρατήσει για τόσο καιρό. Το γιατί ειναι δική του υπόθεση. :wave2:
@ Stain
Να αλλάξεις βενζίνη, λάδια, παραφλού, υγρά φρένων και με ενα καθάρισμα ψεκασμού λογικά θα είναι ΟΚ.
Eχμ να ρωτήσω μιας και έχω το ίδιο μηχανάκι αλλά του 2005 (με το ανάποδο πηρούνι)
....Για ποιο ψεκασμό λέτε;
Καρμπυρατέρ έχει... :)
Από 2006 και μετά απέκτησαν ψεκασμό και άλλη σχεδίαση.
Η μηχανή είναι καλή και αξίζει να επανέλθει
Θέλει όμως κάτι πάραπανω από απλό σέρβις
Αυτό χρειάζεται προσωπική εργασία η εμπιστο μάστορα και κάποιο σοβαρό μπάτζετ
Εσύ ξέρεις τι έχεις από αυτά....
Το τι αξίζει πόσο μόνο εσύ το ξέρεις
Για κάποιους είναι μια καλόγρια για σένα είναι η γιαγιά σου πχ
:bawl::bawl:
Α ρε Παναβούρη ευθυμήσαμε πάλι.
Φίλε βάλε φωτό να κλάψουμε ,σε παραθαλάσσιο μέρος είσαι ?
Έχεις ταξίδι να κάνεις πάντως ,έχουν αρπάξει και τα καλάμια μόνο αυτό πες μου :cry:
Τεπόζιτο, καρμπς ,τρόμπα νερού και χρώμα υγρού κυκλώματος ψύξης έλεγξε πρώτα και καλή τύχη.
sapila racing
13/07/2020, 10:53
Eχμ να ρωτήσω μιας και έχω το ίδιο μηχανάκι αλλά του 2005 (με το ανάποδο πηρούνι)
....Για ποιο ψεκασμό λέτε;
Καρμπυρατέρ έχει... :)
Από 2006 και μετά απέκτησαν ψεκασμό και άλλη σχεδίαση.
Σωστη η πρατήρηση!
Πολύ φοβαμαι οτι θα ειναι πιο δύσκολο να καθαρίσει τα καρμπ.
Για Χόνδα μιλάμε, αέρα στα λάστιχα θέλει κ έφυγε. :bawl:
Θα μιλούσα με μάστορα εξηγώντας την κατάσταση ώστε να μου πει μια τάξη μεγέθους κόστος. Αν δω ότι έβγαινα, θα το φόρτωνα και θα του το πήγαινα στο συνεργείο ώστε να προλάβω το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Για Χόνδα μιλάμε, αέρα στα λάστιχα θέλει κ έφυγε. :bawl:
Θα μιλούσα με μάστορα εξηγώντας την κατάσταση ώστε να μου πει μια τάξη μεγέθους κόστος. Αν δω ότι έβγαινα, θα το φόρτωνα και θα του το πήγαινα στο συνεργείο ώστε να προλάβω το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Για να πιάσει μάστορας τέτοιο μηχανάκι μόνο από αρχές Οκτώβρη :cry:
Φίλε βάλε φωτό να κλάψουμε ,σε παραθαλάσσιο μέρος είσαι ?
Έχεις ταξίδι να κάνεις πάντως ,έχουν αρπάξει και τα καλάμια μόνο αυτό πες μου :cry:
Τεπόζιτο, καρμπς ,τρόμπα νερού και χρώμα υγρού κυκλώματος ψύξης έλεγξε πρώτα και καλή τύχη.
Να τα σέβεσαι τα χοντα
o_gavros
13/07/2020, 12:57
Μόνο σε μένα έκανε λίγο "παράγοντας Εδεσσαϊκού" το μήνυμα του μπακλυ; :D
Μόνο σε μένα έκανε λίγο "παράγοντας Εδεσσαϊκού" το μήνυμα του μπακλυ; :D
Μαζευτήκανε πολλές οι ήττες καμάρι τις τελευταίες μέρες :bawl:
:p
ευχαριστω για τισ απαντησεις :)
προσπαθησα να ανεβασω και foto αλλα λεει "το ανεβασμα του αρχειου απετυχε"
καλυτερα για εσας γιατι το θεαμα ειναι horror
ευχαριστω για τισ απαντησεις :)
προσπαθησα να ανεβασω και foto αλλα λεει "το ανεβασμα του αρχειου απετυχε"
καλυτερα για εσας γιατι το θεαμα ειναι horror
Μίκρυνε τη φωτό γύρω στα 500-600kb και θα ανέβει.
Άντε γιατί μας έπιασε η περιέργεια τώρα.
μπορείς να πας στην σελίδα https://postimages.org/ , να την ανεβάσεις εκεί αλλάζοντας το μέγεθος ,1280χ1024 δουλεύει για εμένα , μετά κάνεις save as και ανεβάζεις το καινούργιο αρχείο :wave2:
Εναλλακτικά με κάποιο πρόγραμμα επιλογής σου που μειώνει το μέγεθος της φωτογραφίας.
419604
419605
thnx για τα tips , sorry για το gore :(
πω ρε φίλε.αυτό θέλει restoration ,όχι συμμάζεμα....
Οκ είσαι σίγουρα κοντά στη θάλασσα.Πιάνουν τα χέρια σου ? Αν το βάλεις σκοπό όλα γίνονται ,μην απογοητεύεσαι...
το θεμα ειναι να βρω καποιο συνεργειο να παρω ενα estimation αν και εφοσον φτιαχνεται. :(
μονος μου δεν το εχω με τιποτα.
Να ξέρεις παίζει αν το πας συνεργείο εργατικά + κόστος ανταλλακτικών να συμφέρει να πάρεις ένα ίδιο μτχ.
Να ξέρεις παίζει αν το πας συνεργείο εργατικά + κόστος ανταλλακτικών να συμφέρει να πάρεις ένα ίδιο μτχ.
τοσο πολλα λες?
εγω υπολογιζα γυρο στο 1000ρικο να παει...
:(
Τι εννοώ , ρίξε μια ματιά εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157475&highlight=cb400
Το παλικάρι έκανε τα πάντα σχεδόν μόνος ή με παρέα και στο τέλος λέει του κόστισε 1.500 ε.Βέβαια έκανε εργασίες που το δικό σου δεν θέλει απαραίτητα όπως βαψίματα κτλ αλλά παίρνεις μια ιδέα.
Όπως και να έχει δείξε τις φωτογραφίες σε μάστορα με διάθεση να ασχοληθεί να σου πει ,εξαρτάτε όμως σε μεγάλο βαθμό από πράγματα που θα χρειαστούν αλλαγή και δεν φαίνονται με το μάτι εξωτερικά.
τοσο πολλα λες?
εγω υπολογιζα γυρο στο 1000ρικο να παει...
:(
Κάνε 2-3 κινήσεις μόνος σου με προσοχή μην κάνεις ζημιά. Καταρχήν πλύνε το προσεκτικά όχι με πίεση αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχουν ανοίξει από την πολυκαιρία τα λάστιχα των καρμπς και πάρει νερό.Μετά λίπανε την αλυσίδα να μπορεί να τσουλήσει γιατί είναι κόκκαλο.WD σε βίδες γύρω γύρω.
Υπάρχει καλός μηχανικός Σαλονίκη αλλά δεν τα πιάνουν όπως προείπα όταν έχουν δουλειά.
ΥΓ Ελπίζω να μην το χεις αφήσει με χρέη σημάτων.
την εκανε κοyκλα την μηχανη μπραβο στον φιλο!!!
εμενα παιζει να θελει παραπανω αν σκεφτεις οτι υπαρχει και πολυ σκουρια στη μεση ,γαμω την θαλασσα :)
bucκley δεν με καιει ο χρονος που θα κανει,αρκει να γινει καλα
Εναλλακτικά το πας στον panavour που ξέρει από honda :lol:
ps. Panavour humor κάνουμε. Ναι ?
panavour
13/07/2020, 19:21
Εναλλακτικά το πας στον panavour που ξέρει από honda :lol:
ps. Panavour humor κάνουμε. Ναι ?
δεν παρεξηγουμε πειτε οτι θελετε ,μονο μην με πειτε χλεμπονιαρη αδυνατο εκει θα παρεξηγηθω
Νομίζω ο Έλλην μάστορας δεν θα ασχοληθεί σοβαρά κι αν το κάνει θα είναι ασύμφορος
Βάλτο μια αγγελία αφού το πλύνεις μήπως βρεθεί κάποιος που γουστάρει να το επαναφέρει και μαζί με το 1000αρικο που υπολογίζεις βρες κάτι μαχιμο
Κάνε 2-3 κινήσεις μόνος σου με προσοχή μην κάνεις ζημιά. Καταρχήν πλύνε το προσεκτικά όχι με πίεση αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχουν ανοίξει από την πολυκαιρία τα λάστιχα των καρμπς και πάρει νερό.Μετά λίπανε την αλυσίδα να μπορεί να τσουλήσει γιατί είναι κόκκαλο.WD σε βίδες γύρω γύρω.
Υπάρχει καλός μηχανικός Σαλονίκη αλλά δεν τα πιάνουν όπως προείπα όταν έχουν δουλειά.
ΥΓ Ελπίζω να μην το χεις αφήσει με χρέη σημάτων.
Να πλύνει με ξύδι εννοείς
doctoras
13/07/2020, 20:48
Γιατι ρε παλικαρια.....:(
Ενα τυλιγμα με ζελατίνες, απο οικοδομικά υλικα και μια κουκουλα απο πανω θα το ειχες σώσει το καημένο..
Ειναι απογοητευτική η εικόνα..
Το ριστορεισον ειναι ακριβό χόμπυ και πρεπει να πιανουν τα χερια σου, ομως αν δεν γινεται αλλιως πλύνε το με πιεστικό, βγαλε 20 αναλυτικες φωτογραφιες και ρωτα μαστόρους που εμπιστεύεσαι να παρεις τιμη.
Μαλλον η περίοδο να το αναλάβουν δεν ευνοεί, αλλα απο Σεπτέμβριο θα ειναι ανετοι να το πιασουν.
Ειναι απογοητευτική η εικόνα...
για κλαματα ειναι οχι απλα απογοητευτικη
το θεμα ειναι να βρω καποιο συνεργειο να παρω ενα estimation αν και εφοσον φτιαχνεται. :(
μονος μου δεν το εχω με τιποτα.
Τι budget έχεις υπολογίσει?
Τι budget έχεις υπολογίσει?
γυρο στο χιλιαρικο
μετα, ζοριζει το θεμα
o_gavros
13/07/2020, 21:50
Γιατί τόση απογοήτευση ωρε;
Η εικόνα είναι σικέ.
Με τόση σκόνη και χώμα, και καινούριο να ήταν θα φαινόταν ερείπιο.
Νομίζω ένα πλύσιμο θα σε κάνει να αναθεωρήσεις.
Το κακο είναι ότι λάστιχα με αλυσογραναζα,μόνο αυτά τα δύο είναι κοντά στο 400αρι.
Γιατί τόση απογοήτευση ωρε;
Η εικόνα είναι σικέ.
Με τόση σκόνη και χώμα, και καινούριο να ήταν θα φαινόταν ερείπιο.
Νομίζω ένα πλύσιμο θα σε κάνει να αναθεωρήσεις.
Το κακο είναι ότι λάστιχα με αλυσογραναζα,μόνο αυτά τα δύο είναι κοντά στο 400αρι.
Που κοιτάς ρε νέος ποιο σικέ :a7: μακάρι να μας διαψεύσει η ποιότητα των χόνδα βέβαια...
419606
γυρο στο χιλιαρικο
μετα, ζοριζει το θεμα
Αν βάλεις ελαστικά αλυσιδογραναζα είσαι κοντά 350 ευρώ
Καθαρισμός πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ 80-100ευρω
Λάδια φίλτρα παραφλου υγρά φρένων 70 + ευρώ αναλόγως τι λάδια θα βάλεις
Βγάλε καθάρισε βάλε ρύθμισε καρμπς δεν γνωρίζω
Η τρόμπα φρένου μπροστά δουλεύει? Γιατί αν είναι κολλημένη πρέπει να λυθεί να γίνει γενική επισκευή εσωτερικά το ίδιο και δαγκάνες μπροστά όπως επίσης και το σύστημα φρένου πισω.
Καλάμια μπροστά θα χρειαστούν λάδια και πιθανόν Τσιμουχες. Κόστος περίπου 50-70 ευρώ Τσιμουχες λάδια
Ντίζες? Πρέπει να λυθούν να λιπανθουν και να μπουν επάνω.
Και αυτά είναι χωρίς ευρήματα και χωρίς εργατικά. Άσε που έχει πολλές διαβρωσεις που ενδεχομένως να σώζονται αλλά θέλει λύσιμο δέσιμο.
Οριακά θα σου φτάσουν.
Αν ξεκινήσεις και δεν φτάσουν τα χρήματα θα χάσεις και αυτά που έχεις δώσει. Αν συμπληρώσεις παραπάνω ίσως λείψουν από κάπου αλλού πιο σημαντικά.....
It's your call
Πλύσιμο ,wd γύρω γύρω γιατί δεν πρόκειται να ξεβιδώσουν ούτε οι βίδες που συγκρατούν το κάλυμμα της αλυσίδας...
Για να αναπτερωθούν οι ελπίδες σου, μετά το πλύσιμο πότισε ένα σύρμα κουζίνας wd και πάρε τα καλάμια να δεις αποτέλεσμα.
Αν βάλεις ελαστικά αλυσιδογραναζα είσαι κοντά 350 ευρώ
Καθαρισμός πλαστικοποίηση ρεζερβουάρ 80-100ευρω
Λάδια φίλτρα παραφλου υγρά φρένων 70 + ευρώ αναλόγως τι λάδια θα βάλεις
Βγάλε καθάρισε βάλε ρύθμισε καρμπς δεν γνωρίζω
Η τρόμπα φρένου μπροστά δουλεύει? Γιατί αν είναι κολλημένη πρέπει να λυθεί να γίνει γενική επισκευή εσωτερικά το ίδιο και δαγκάνες μπροστά όπως επίσης και το σύστημα φρένου πισω.
Καλάμια μπροστά θα χρειαστούν λάδια και πιθανόν Τσιμουχες. Κόστος περίπου 50-70 ευρώ Τσιμουχες λάδια
Ντίζες? Πρέπει να λυθούν να λιπανθουν και να μπουν επάνω.
Και αυτά είναι χωρίς ευρήματα και χωρίς εργατικά. Άσε που έχει πολλές διαβρωσεις που ενδεχομένως να σώζονται αλλά θέλει λύσιμο δέσιμο.
Οριακά θα σου φτάσουν.
Αν ξεκινήσεις και δεν φτάσουν τα χρήματα θα χάσεις και αυτά που έχεις δώσει. Αν συμπληρώσεις παραπάνω ίσως λείψουν από κάπου αλλού πιο σημαντικά.....
It's your call
Μακάρι να σώζεται το τεπόζιτο όπως του TL ,καρμπς 150 -200 πάνε.Μαζεύονται δυστυχώς.Φοβάμαι και κύκλωμα ψύξης ...
Στενάχωρο πάντως αν όταν το παράτησες ήταν κάπως έτσι
419607
Δεδομένου ότι το παραπάνω πωλείται 1700 συζητήσιμα ...
Μακάρι να σώζεται το τεπόζιτο όπως του TL ,καρμπς 150 -200 πάνε.Μαζεύονται δυστυχώς.Φοβάμαι και κύκλωμα ψύξης ...
Θα σώζεται. Του TL ήταν πιο πολλά χρόνια παρατημένο
Μου τη χαρίζεις,τη φτιάχνω από χειμώνα και στη δίνω βόλτα όποτε σου κάνει κέφι...win win....:smokin::bawl:
Πολύ τα γύρω φέρνω τα ιαπωνικά πάλι τελευταία....να το προσέξω αυτό....το relapse είναι εύκολο..:lol:
Και για να μη λέτε ότι τρολαρω μόνο......οντως θέλει πολύ δουλειά και μάστορας θα σε γδαρει...ειδικα στο θέμα καρμπ...θα θέλει σίγουρα χρόνο και χρημα(αν δεν τα κάνεις μόνος σου)..μιλαμε πάντα για να γίνει πλήρως λειτουργική και ασφαλής Όχι απλά να πάρει μπρος..