PDA

View Full Version : παπι και νομοι

alexrokas97
13/07/2020, 01:49
εχω διπλωμα για 125 και εχω ενα παπι honda c50 (50αρι στα χαρτια δηλαδη) εχω αλλαξει κινητηρα λογο καταστροφεις σε ανευ και το εχω δηλωσει (στιν αδεια γραφει οτι ειναι ανευ) αλλα ο κινητηρας δεν ειναι 50 ειναι 125.. ειπαρχει περιπτωση να με γραψουν για υπερκυβισμο;; η με καλυπτει το διπλωμα;; αν και με εχουν σταματησει δεν μου εχουν πει τιποτα για τον κινητηρα (φαινεται οτι ειναι θηριο) για πειτε ρε μαγκες

mikes
13/07/2020, 20:33
εχω διπλωμα για 125 και εχω ενα παπι honda c50 (50αρι στα χαρτια δηλαδη) εχω αλλαξει κινητηρα λογο καταστροφεις σε ανευ και το εχω δηλωσει (στιν αδεια γραφει οτι ειναι ανευ) αλλα ο κινητηρας δεν ειναι 50 ειναι 125.. ειπαρχει περιπτωση να με γραψουν για υπερκυβισμο;; η με καλυπτει το διπλωμα;; αν και με εχουν σταματησει δεν μου εχουν πει τιποτα για τον κινητηρα (φαινεται οτι ειναι θηριο) για πειτε ρε μαγκες

λογικα αμα ο κινητηρας ειναι δηλωμενος στην αδεια (ασχετα το ανευ), και η αδεια παραμενει μοτοποδηλατου, δε θα εχεις κανενα θεμα..

bulmont
13/07/2020, 21:08
Εχω την εντύπωση ότι υπάρχει περιορισμός στην τοποθέτηση μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα από
τον αρχικό (μάλλον +25% ).........

typhoon
13/07/2020, 23:34
Αρχικά ξέρουμε κι εσύ κι εγώ ότι είσαι παράνομος. Το κλείνουμε αυτό.
Παρακάτω.
Σε έλεγχο δύσκολα θα έχεις θέμα, θα πρέπει να πέσεις σε στραβοξυλο. Αμα πέσεις όμως μπορείς να σου κάνει κ κατάσχεση ακόμη. Υποθέτω τον κινητήρα τον έχεις αγοράσει με τιμολόγιο κ έχει νούμερα επάνω. Αν για κάποιο λόγο δεν έχει (aka κλεμμένο) κατάσχεση κ δικαστήριο που θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Σε ατύχημα όμως που θα μπλέξουν ασφαλιστικές, ακόμη κ να μην φταις, την γαμησες... Ανασφάλιστο (ακόμη κ να έχεις ασφάλεια δεν θα σε καλύψει) κ δικαστήρια μέχρι να δακρύσεις. Δεν φαντάζεσαι τι π... τσα θα φας. Συγνώμη που στο λέω τόσο ωμά, αλλά είναι η πραγματικότητα κ εσύ μου κάνεις για "επιρρεπες" άτομο.

alexrokas97
14/07/2020, 02:06
Αρχικά ξέρουμε κι εσύ κι εγώ ότι είσαι παράνομος. Το κλείνουμε αυτό.
Παρακάτω.
Σε έλεγχο δύσκολα θα έχεις θέμα, θα πρέπει να πέσεις σε στραβοξυλο. Αμα πέσεις όμως μπορείς να σου κάνει κ κατάσχεση ακόμη. Υποθέτω τον κινητήρα τον έχεις αγοράσει με τιμολόγιο κ έχει νούμερα επάνω. Αν για κάποιο λόγο δεν έχει (aka κλεμμένο) κατάσχεση κ δικαστήριο που θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Σε ατύχημα όμως που θα μπλέξουν ασφαλιστικές, ακόμη κ να μην φταις, την γαμησες... Ανασφάλιστο (ακόμη κ να έχεις ασφάλεια δεν θα σε καλύψει) κ δικαστήρια μέχρι να δακρύσεις. Δεν φαντάζεσαι τι π... τσα θα φας. Συγνώμη που στο λέω τόσο ωμά, αλλά είναι η πραγματικότητα κ εσύ μου κάνεις για "επιρρεπες" άτομο.

ο κινητηρας δεν εχει αριθμους ειναι σκετος εξου και το ανευ.. εχω τιμολογιο αγορας και χαρτι απο μαστορα οτι μου εκανε τιν αλλαγει του κινητηρα... με αυτο το χαρτι το τιμολογιο και το παπι με τον καινουργιο κινητηρα πιγα στο τμημα και το ειδαν και μου το δηλωσαν ανευ.... δηλαδη εχει εγκριθει και στην αδεια πλεον γραφει ανευ αριθμου (και στην τελευταια σελιδα γραφει τμημα τροχαιας ταδε δηλωθηκε αλλαγη κινητηρα-καρτερ απο c50E-ταδε σε ανευ αριθμου, ημερομηνια και σφραγιδα) οποτε για την ασφαλιστικη δεν υπαρχει θεμα απλος δεν ξερω αν λογο οτι εχω το διπλομα 125 με καλυπτει η θεωρειται υπερκυβισμο

typhoon
14/07/2020, 09:03
Εως 50cc θεωρούνται μοτοποδήλατα, άδειες κ πινακίδες βγαίνουν απο την τροχαία.
Τα 125 θεωρούνται μοτοσυκλέτες, άδειες και πινακίδες βγαίνουν απο το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Η δική σου περίπτωση θεωρείται τυπικά υπερκυβισμός. Ναι μεν το δίπλωμα σε καλύπτει για τα κυβικά, τα χαρτιά της μοτό όμως είναι απο την τροχαία.
Θα μου πεις πως αποδεικνύεται κάτι τέτοιο...
Τρέχα γύρευε θα σου απαντήσω, ωστόσο επιμένω ότι σε περίπτωση "στραβής" θα βρεθείς μπλεγμένος.

OldMan
14/07/2020, 11:31
Το μοτερ ανευ (αριθμου) δεν αποδεικνυει απολυτως τπτ..!!!
Υποθετικα, εσυ μπορεις να αλλαξεις οσα μοτερια γουσταρεις (και οτι κυβισμου γουσταρεις) με το αρχικο χαρτι του μαστορα..
(και να εισαι σιγουρος οτι αν ο μαστορας κληθει σε καποιο δικαστηριο να αναγνωρισει τον υπερκυβισμο, απλα ΔΕΝ θα το κανει..)

cityfly
14/07/2020, 12:55
Δεν έχεις θέμα οδήγησης χωρίς δίπλωμα.
Όμως το ότι άλλα γράφει η άδεια και άλλη είναι η πραγματικότητα συνεπάγεται μια σειρά από διάφορες παρανομίες.
Πχ, πληρώνεις άλλη ασφάλεια από αυτήν που θα έπρεπε, πληρώνεις άλλα τέλη κυκλοφορίας από αυτά που θα έπρεπε και σίγουρα και διάφορα άλλα που δεν τα γνωρίζω. Αν με κάποιον τρόπο αυτά εντοπιστούν θα έχεις πρόβλημα, τι ακριβώς δεν μπορώ να ξέρω βρες ένα δικηγόρο να σου πει.

alexrokas97
15/07/2020, 11:45
Δεν έχεις θέμα οδήγησης χωρίς δίπλωμα.
Όμως το ότι άλλα γράφει η άδεια και άλλη είναι η πραγματικότητα συνεπάγεται μια σειρά από διάφορες παρανομίες.
Πχ, πληρώνεις άλλη ασφάλεια από αυτήν που θα έπρεπε, πληρώνεις άλλα τέλη κυκλοφορίας από αυτά που θα έπρεπε και σίγουρα και διάφορα άλλα που δεν τα γνωρίζω. Αν με κάποιον τρόπο αυτά εντοπιστούν θα έχεις πρόβλημα, τι ακριβώς δεν μπορώ να ξέρω βρες ένα δικηγόρο να σου πει.

Έκανα αυτό που μου είπε ρώτησα δικηγόρο και μου είπε ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. κάποιο πρόστιμο μπορεί αν πέσω σε κανέναν που θέλει να με γράψει λογο υπερκιβισμου η δικαστήριο αν με πιάσουν να κάνω κόντρες που δεν είμαι άτομο που κάνει κόντρες όποτε είμαι μια χαρά.. με ασφαλιστικές δεν έχω πρόβλημα απλός πρέπει να ενημερώσω την ασφαλιστική μου να ξέρει ότι είναι πλέον άνευ αριθμού και λογικά θα ανέβει λίγο η τιμή λογο και καλά μεγαλύτερου κυβισμου

buckley
15/07/2020, 12:16
Έκανα αυτό που μου είπε ρώτησα δικηγόρο και μου είπε ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. κάποιο πρόστιμο μπορεί αν πέσω σε κανέναν που θέλει να με γράψει λογο υπερκιβισμου η δικαστήριο αν με πιάσουν να κάνω κόντρες που δεν είμαι άτομο που κάνει κόντρες όποτε είμαι μια χαρά.. με ασφαλιστικές δεν έχω πρόβλημα απλός πρέπει να ενημερώσω την ασφαλιστική μου να ξέρει ότι είναι πλέον άνευ αριθμού και λογικά θα ανέβει λίγο η τιμή λογο και καλά μεγαλύτερου κυβισμου

Δεν κατάλαβες μάλλον αυτά που σου είπαν

DRAKONET
15/07/2020, 14:07
Εχεις διπλωμα για 125.....και το νεο μοτερ ειναι 125....και ειναι δηλωμενο ετσι λες...
Δεν νομιζω να εχεις κανενα θεμα !

alexrokas97
15/07/2020, 15:54
Δεν κατάλαβες μάλλον αυτά που σου είπαν

αυριο θα παω στ αστυνομια και θα μιλησω και με την ασφαλιστικη μου και θα δω

cityfly
15/07/2020, 17:04

Από τη στιγμή και μόνο που σου είπε ότι πρέπει να ειδοποιήσεις την ασφαλιστική για αλλαγή σημαίνει ότι όπως είναι κάτι δεν είναι απολύτως εντάξει.
Στην περίπτωσή σου δεν υπάρχει θέμα διπλώματος καθώς αυτό το έχεις.
Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα τεχνικό (να επιτρέπεται πχ να κυκλοφορεί ένα τέτοιο όχημα) δεν λέω ότι απαραίτητα υπάρχει θέμα αλλά το μηχανάκι είναι διαφορετικό από ότι ήταν αποδεκτό να κυκλοφορεί. (Πιθανότατα το «αποδεκτό» να μην είναι ο σωστός όρος αλλά καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ)
Επίσης αν τα τέλη για το 50άρι και το 125άρι είναι τα ίδια τότε δεν έχεις ουσιαστικά θέμα με εφορία (ή γενικά το κράτος) καθώς δεν χάνουν κάτι αν όμως δεν είναι το ίδιο θα έχεις εφόσον κάποιος αποφασίσει να το κυνηγήσει.
Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια

Δεν πιστεύω ότι είναι και πολύ πιθανό να ασχοληθεί κάποιος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Edit, διευκρίνησέ μας κάτι, στα χαρτιά του μάστορα γράφει τα κυβικά; Αν ναι τότε εσύ δεν έχεις κάνει κάτι λάθος, θα πρέπει όμως να αλλάξεις την ασφάλεια, έχω την εντύπωση πάντως ότι κάτι μπακαλίστικο έγινε από μεριά της τροχαίας, αν δεν έγγραφε τότε προφανώς θεώρησαν ότι παρέμεινε 50άρι

viper1
15/07/2020, 17:29
αυριο θα παω στ αστυνομια και θα μιλησω και με την ασφαλιστικη μου και θα δω

Πες για έναν φίλο μου ρωτάω όχι για εμένα :lol:

alexrokas97
15/07/2020, 20:03
Πες για έναν φίλο μου ρωτάω όχι για εμένα :lol:

ενα παιδι απο το χωριο δεν τον ξερεις

viper1
15/07/2020, 20:09
Στο μοτέρ δεν έχει καθόλου νούμερα?

OldMan
16/07/2020, 13:01
ΑΝΕΥ λεμε ρε καστορα..
(παλια τα λεγαμε "λιμαρισμενα"..)

Τι δεν καταλαβαινεις, για..??

viper1
16/07/2020, 15:45
Αν δεν έχει νούμερα και η άδεια γράφει άνευ μόνο αν δουν τον κύλινδρο και γράφει 125cc θα σε γράψουν. Κατά τα άλλα όλα καλά

alexrokas97
16/07/2020, 19:16
Αν δεν έχει νούμερα και η άδεια γράφει άνευ μόνο αν δουν τον κύλινδρο και γράφει 125cc θα σε γράψουν. Κατά τα άλλα όλα καλά

Αυτό μου είπαν και στην αστυνομία ότι από την στιγμή που έχω δηλώσει ότι άλλαξα καρτερ (γιατί σαν αλλαγή καρτερ το περνούν το ανευ και όχι αλλαγή κινητήρα. Το ίδιο παρατήρησα στο στο χάρτη του μάστορα αλλαγή καρτερ σε άνευ λέει) αν με σταματήσουν θα με γράψουν μόνο ότι είναι υπερκυβισμός.. Δηλαδή θεωρείται ότι από τον μανατο κινητήρα άλλαξα μόνο το καρτερ τώρα ο υπερκυβισμος είναι δικό μου θεμα.. και σε κάποιο τρακάρισμα μόνο για υπερκυβισμο θα είμαι παράνομος...μου ειπαν σε περιπτώσεις κλοπής του κινητήρα δεν θα κάνουν απόλυτος τίποτα γιατί δεν έχει αριθμούς όποτε είναι δύσκολο να βρεθεί, Και να βρεθεί κάποιος άνευ θα κατασχεθεί γιατί δεν θα υπάρχει απόδειξη ότι είναι δικός μου. Το ιδιο αν κλεψουν κάποιου άλλου που έχει δηλωμένο ανευ κινητηρα και να με σταματισουν εμενα δεν μπορουν να μου κανουν κατι γιατι το εχω δηλώσει αν δεν το ειχα θα ελεγαν οτι το εκλεψα εγω και θα μου κατεσχεζαν το παπι ολόκληρο και θα ειχα δικαστήριο..για την ασφάλεια δεν μου είπαν κάτι τους είπα ότι έχω αλλάξει κινητήρα και μου είπαν δεν υπάρχει θέμα.. αυτά όλα καλά λοιπόν.. Στον κύλινδρος γράφει 120 κυβικά

rainmike
17/07/2020, 00:14
Αυτό μου είπαν και στην αστυνομία ότι από την στιγμή που έχω δηλώσει ότι άλλαξα καρτερ (γιατί σαν αλλαγή καρτερ το περνούν το ανευ και όχι αλλαγή κινητήρα. Το ίδιο παρατήρησα στο στο χάρτη του μάστορα αλλαγή καρτερ σε άνευ λέει) αν με σταματήσουν θα με γράψουν μόνο ότι είναι υπερκυβισμός.. Δηλαδή θεωρείται ότι από τον μανατο κινητήρα άλλαξα μόνο το καρτερ τώρα ο υπερκυβισμος είναι δικό μου θεμα.. και σε κάποιο τρακάρισμα μόνο για υπερκυβισμο θα είμαι παράνομος...μου ειπαν σε περιπτώσεις κλοπής του κινητήρα δεν θα κάνουν απόλυτος τίποτα γιατί δεν έχει αριθμούς όποτε είναι δύσκολο να βρεθεί, Και να βρεθεί κάποιος άνευ θα κατασχεθεί γιατί δεν θα υπάρχει απόδειξη ότι είναι δικός μου. Το ιδιο αν κλεψουν κάποιου άλλου που έχει δηλωμένο ανευ κινητηρα και να με σταματισουν εμενα δεν μπορουν να μου κανουν κατι γιατι το εχω δηλώσει αν δεν το ειχα θα ελεγαν οτι το εκλεψα εγω και θα μου κατεσχεζαν το παπι ολόκληρο και θα ειχα δικαστήριο..για την ασφάλεια δεν μου είπαν κάτι τους είπα ότι έχω αλλάξει κινητήρα και μου είπαν δεν υπάρχει θέμα.. αυτά όλα καλά λοιπόν.. Στον κύλινδρος γράφει 120 κυβικά

Νέε μου τα γράφεις ολίγον τι μπερδεμένα.

alexrokas97
17/07/2020, 00:19
Νέε μου τα γράφεις ολίγον τι μπερδεμένα.

Τι δεν κατάλαβες πες μου

rainmike
17/07/2020, 00:26
1) Τί είναι ο χάρτης του μάστορα?
2)Αν σε σταματήσουν θα σε γράψουν για υπερκυβισμό,δηλαδή γιατί άλλο να σε γράφανε εφόσον έχεις ενα 50 άρι με 125 αρι μοτερ.
3)Τι εννοείς ότι ο υπερκυβισμός είναι δικό σου θέμα,εσυ έχεις το παπάκι.

alexrokas97
17/07/2020, 01:54
1) Τί είναι ο χάρτης του μάστορα?
2)Αν σε σταματήσουν θα σε γράψουν για υπερκυβισμό,δηλαδή γιατί άλλο να σε γράφανε εφόσον έχεις ενα 50 άρι με 125 αρι μοτερ.
3)Τι εννοείς ότι ο υπερκυβισμός είναι δικό σου θέμα,εσυ έχεις το παπάκι.

1)χαρτί γαμημενο τ9
2/3) εννοώ ότι η αστυνομία μου δήλωσε τον κινητήρα σαν 50αρι εγώ το έχω 125 αν με σταματήσουν δεν εχει ευθύνη ο αστυνομικός που μου το δήλωσε (θα μπορούσα πχ να πω ότι είναι δηλωμένο 125)οπότε υπερκυβισμος θεωρείται και γλιτωνω το δικαστήριο

OldMan
17/07/2020, 15:36
Κοιτα να δεις που εβαλα στο γογγλη "χαρτί γαμημένο τ9" και μου εβγαλε με την μια "χάρτης του μάστορα"..