PDA

View Full Version : Street triple

Panagis131
18/07/2020, 08:21
Καλημέρα ομάδα.
Όντας νέος κάτοχος του street triple 675r 2013 το σκαλισα λίγο και παρατήρησα πως το abs είναι απενεργοποιημένο και δεν μπορώ να το βάλω στο on με κάποιον τρόπο.... υπάρχει κάνεις να ξέρει τι πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

karellen
18/07/2020, 08:27
Δεν έχεις manual?

doctoras
18/07/2020, 08:40
δες μήπως αφαίρεσε την ασφάλεια του abs στην ασφαλειοθήκη

Lioulios
18/07/2020, 08:58
Βαλε και abs στον τιτλο του θεματος...
Μπορει να το δει και κενεις που να ξερει τι θες η που και αυτος να ψαχνει και που δεν θα το εβλεπε σαν θεμα σε αναζητηση.

Panagis131
18/07/2020, 09:20
Δεν έχεις manual?

Όχι φίλε....το βρήκα όμως και λέει πως πρέπει να σβήσω και να ανοίξω την μηχανή

Panagis131
18/07/2020, 09:22
δες μήπως αφαίρεσε την ασφάλεια του abs στην ασφαλειοθήκη

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς

Panagis131
18/07/2020, 09:27
Τελικά ομάδα θέλει να κλείσεις και να ξανανοίξεις την κλειδαριά.... απίστευτη ιδέα να το κλείνεις με κουμπί και να το ανοίγεις με το κλειδί

doctor_john
18/07/2020, 10:37
Αν δεν κάνω λάθος έτσι είναι στα περισσότερα, στην ουσία δεν το "ανοίγεις" έχεις την δυνατότητα να το παύσεις εν κινήση
και να συγχρονίσει στην επαναλειτουργία με μικρή ταχύτητα.
Διάβασε μήπως για να μένει απενεργοποιημένο χρειάζεται να κρατάς πατημένο το κουμπί απενεργοποίησης την ώρα που ξεκινάς τον κινητήρα.

Σε λίγο παλιότερα abs το απενεργοποιούσες κατά την κίνηση αλλά συγχρόνιζε κάποια στιγμή αργότερα.
Δες το γιατί μπορεί να σου δίνει την δυνατότητα να το έχεις σε έναν τροχό με κάποιο χειρισμό κ.λπ.

Εφόσον υπάρχει να μπορείς να το διαχειριστείς.

Panagis131
24/07/2020, 13:30
το πήγα στο συνεργείο μου και μου είπε ότι είναι μια χαρά το μηχανάκι αλλά θέλει ρουλεμάν τιμονιού γτ κλείνει το τιμόνι δεξιά και μου έδωσε μια τιμή 80€ ρουλεμάν και άλλα τόσα εργασία... πολλά θα έλεγα αλλά ευρωπαϊκό μηχανάκι είναι λογικό λέω είναι....θα περάσω και από τον Σάκη μια βόλτα γτ όλοι εκεί μου λένε να το πάω...θα ήθελα να μου πείτε για την τιμή πρώτων... δεύτερον.....τι να προσέξω;;;;που βγάζουν πρόβλημα αν βγάζουν αυτά και τρίτων θέλω να μου πείτε για συναγερμό τι να βάλω....είδα ότι έχει συναγερμό πάνω αλλά έχει καεί...μην βάλω τπτ και τρέχω μετά για τα ηλεκτρονικά και δεν φτάνω....
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων....
Υ/Γ.: Είχα πριν από καιρό ένα Ζ750 αλλά το είχα παρατηρήσει το άθλημα λόγο τροχαίου και τώρα αποφάσισα για αγορά...διάλεξα το συγκεκριμένο λόγο μοναδικότητας και κατασκευής....όσο έχω οδηγήσει μέχρι τώρα το μηχανάκι είναι απίστευτο σε όλα του....και νιώθω και ασφάλεια όταν το οδηγάω για κάποιον λόγο...

dorso
25/07/2020, 15:01
Πόσα χλμ έχει κ θέλει ρουλεμάν?αν κ δεν παίζει τόσο ρόλο,ο προηγούμενος μπορεί ν ήταν καγκουρας.. Μπορεί να θέλουν μόνο καθαρισμα-γρασαρισμα κ όχι αλλαγή..Αν θέλουν αλλαγή να βάλεις κονικα αν δεν έχει..Πολλά μου φαίνονται σύνολο 160€ για ρουλεμάν.. Πήγαινε στο Σάκη κ θα σου πει αυτός τι κ πως ακριβώς..

Panagis131
27/07/2020, 08:23
Πόσα χλμ έχει κ θέλει ρουλεμάν?αν κ δεν παίζει τόσο ρόλο,ο προηγούμενος μπορεί ν ήταν καγκουρας.. Μπορεί να θέλουν μόνο καθαρισμα-γρασαρισμα κ όχι αλλαγή..Αν θέλουν αλλαγή να βάλεις κονικα αν δεν έχει..Πολλά μου φαίνονται σύνολο 160€ για ρουλεμάν.. Πήγαινε στο Σάκη κ θα σου πει αυτός τι κ πως ακριβώς..

19500χλμ....

o teos
27/07/2020, 15:47
Καλά είναι ένα 150αρι για αλλαγή ρουλεμάν λαιμού σε ένα συνεργείο σωστό.....ναι...εχμ....πηγαινε στο Σάκη...:bawl:

Χάρηηηηη....επίτηδες το κάνουν σιγουρα...:bawl:

o_gavros
27/07/2020, 18:21
Το σουτιέν σαν κάθε σπαζοπουτσι σουπερσπορ δε θέλει χρόνο για να λυθούν τα πάντα πάνω στο λαιμό;
Φαντάζομαι θέλει.
Αν υποθέσουμε ότι και τα ρουλεμάν είναι "αντιπροσωπείας", τότε το 80 δεν είναι εξωπραγματικό.
Μην κοιτάς εσυ,εγώ,ο δίπλα, που θα το πιάσεις μόνος σου,θ βρεις το ζεύγος τα ρουλεμάν με 40€ στο εμπόριο, και θα αρχίσει το ματσακονιασμα στο μηχανάκι κι όποτε τελειώσει.

Δεν το κάνουν όλοι αυτό.
Όσοι δε το κάνουν, θα πληρώσουν άλλον αναγκαστικά.
"Πάολο Κοέλιο"

dorso
27/07/2020, 18:51
Το σουτιέν σαν κάθε σπαζοπουτσι σουπερσπορ δε θέλει χρόνο για να λυθούν τα πάντα πάνω στο λαιμό;
Φαντάζομαι θέλει.
Αν υποθέσουμε ότι και τα ρουλεμάν είναι "αντιπροσωπείας", τότε το 80 δεν είναι εξωπραγματικό.
Μην κοιτάς εσυ,εγώ,ο δίπλα, που θα το πιάσεις μόνος σου,θ βρεις το ζεύγος τα ρουλεμάν με 40€ στο εμπόριο, και θα αρχίσει το ματσακονιασμα στο μηχανάκι κι όποτε τελειώσει.

Δεν το κάνουν όλοι αυτό.
Όσοι δε το κάνουν, θα πληρώσουν άλλον αναγκαστικά.
"Πάολο Κοέλιο"
Γυμνό είναι..πιο γυμνό δεν γίνεται..

dorso
27/07/2020, 18:53
19500χλμ....
Πολύ λίγα μου φαίνονται για αλλαγή.. Λογικά με ένα καθαρισμα-γρασαρισμα θα είσαι οκ..

o_gavros
27/07/2020, 20:42
Γυμνό είναι..πιο γυμνό δεν γίνεται..

Πω ναι ρε,επική μαλακια πέταξα.
Επηρεαστηκα από τον τέο που χει εκείνος ντυμενο σουτιέν και λίγο τα λόγια του παπά λίγο η κούραση της ημέρας, να τα.

Δεν νομίζω πάντως ότι θα βρει συνεργείο που θα κάνει αυτή τη δουλειά για κάτω από 120€.
Οπότε ναι τσιμπημενο το 160 αλλά στα (πανω) όρια του νορμαλ

Panagis131
28/07/2020, 18:40
Το ότι κόβει δεξιά που μπορεί να ευθύνεται... πέσιμο δεν έχει

Volpad
28/07/2020, 21:51
Τσέκαρε ρουλεμάν τιμονιού.
Ακόμα, μπορεί και από τα λάστιχα αν ήταν πολύ καιρό παρκαρισμένο στο πλαϊνό. (Πολυ πολύ καιρό ομως).
Πώς είσαι 100% σίγουρος ότι δεν έχει πεσιμο;

BLiTzER
28/07/2020, 22:03
Ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Του απάντησε "όχι".

viper1
29/07/2020, 03:10
Ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Του απάντησε "όχι".

"Όχι από εμένα" λένε συνήθως :lol:

Panagis131
29/07/2020, 09:50
Δεν υπάρχει πουθενά χτύπημα το παραμικρό ούτε από πετραδάκι σε τπτ πάνω ούτε μανιτάρια ούτε μανετες ούτε ντεπόζιτο ούτε τιμόνι ούτε πουθενά....και το έψαξα κιόλας με την πινακίδα και δεν έχει μπλέξει σε τρακάρισμα... τώρα αν έχει πέσει και το έχει φτιάξει έχει κάνει πολύ καλή δουλειά....πριν 500χλμ το είχε πάει για σέρβις και έκανε και στα μπροστινά στην intermoto....

basilis_k6
29/07/2020, 13:25
Ρουλεμαν τιμονιου δεν εχω αλλαξει σε κανενα μηχανακι κατω απο τις 50κ χλμ. Η εχει πολλα χλμ παραπανω η εχει ζησει και τα 19500 στη μια ροδα.

Panagis131
29/07/2020, 13:38
Παίζει να το έχουν δέσει λάθος μετά το σέρβις;

Cpt_Slow
29/07/2020, 13:50
μπορει να ειναι ταλαιπωρημενα απο σουζες.

Panagis131
29/07/2020, 15:19
Από μεγάλο άνθρωπο το πήρα δεν νομίζω να έκανε σουζες... επίσης όπως προείπα έχουν ανοιχτεί τα μπροστινά δεν θα έλεγαν τπτ;

sapila racing
29/07/2020, 15:23
Από μεγάλο άνθρωπο το πήρα δεν νομίζω να έκανε σουζες..;
Αυτό είναι για τα ανέκδοτα!! :lol:

Το ότι κόβει δεξιά που μπορεί να ευθύνεται... πέσιμο δεν έχει

Πως το εννοείς αυτό το 'κόβει δεξιά' ?

Αφηνεις το τιμόνι πχ με 60 χλμ ωρα και το μηχανάκι παει δεξια?

Αν κολλάει το πηρούνι σε κάποιο σημείο η όχι μπορείς να το δείς αρκετά εύκολα. Αν δεν κολλάει πουθενα τότε δεν ειναι θέμα ρουλεμαν.

Parking
29/07/2020, 16:28
Από μεγάλο άνθρωπο το πήρα δεν νομίζω να έκανε σουζες...

Το θείο μου τον έπιασαν να κάνει σούζα πριν μερικά χρόνια 50+

Panagis131
29/07/2020, 17:28
Το αφήνω χωρίς χέρια και πάει δεξιά.... τώρα το συνεργείο που το πήγα μουντό έδειξε και αλλιώς....το σήκωσε στο πλαϊνό σταντ και έκοψε το τιμόνι δεξιά...το άφησε και έφτασε μέχρι την μέση...και μου λέει θέλει ρουλεμάν γτ κανονικά έπρεπε να έρθει στην άλλη πλευρά...έτσι όπως φάνηκε ο άνθρωπος έτσι τον έκοψα τώρα αν ήταν κανένας καγκουρας το έκρυψε πολύ καλά

SeniorCanardo
29/07/2020, 17:54
Έτσι όπως τα λες, θα μπορούσε να είναι ρουλεμάν τιμονιού.

Γιατί δεν κάνεις και μια δοκιμή μόνος σου για επαλήθευση;

Σήκωσε μπροστά τροχό, στάσου μπροστά του, πιάσε τα πιρούνια και δοκίμασε να τα κάνεις μπρος-πίσω.
Αν νοιώσεις τζόγο, πας για άλλαγμα.

Αν ακούς και κανένα "κλακ-κλακ", πας για άλλαγμα το συντομότερο δυνατόν.

Και αφού είσαι εκεί δοκίμασε με "ελάχιστη" δύναμη, ΕΛΑΧΙΣΤΗ, να γυρίσεις το τιμόνι δεξιά-αριστερά, αν νιώθεις "μάγκωμα" κάπου, τα ρουλεμάν σου θέλουν αλλαγή.

Για αντίστοιχή εργασία σε "γνωστό" συνεργείο της "συμπρωτεύουσας", μου ζήτησε 40€ για εργασία και 70€ ανταλλακτικά.