PDA

View Full Version : Μετά το Gixxer τι?

MadMar
28/08/2020, 10:26
Χαιρετώ την όμορφη παρέα!

Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και περίπου 1.5 χρόνο είμαι κάτοχος ενός πανέμορφου :p GSXR 600 K8.

Πριν το πάρω πολλά μέλη του φόρουμ μου είχαν δώσει τις απόψεις τους περί καταλληλότητας της μοτοσυκλέτας για την χρήση που κάνω (καθημερινό και μοναδικό μέσο μετακίνησης παντού και πάντα).

True Story -> Στην καθημερινότητα (δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά) δεν με κουράζει ιδιαίτερα. Δέχομαι ότι το ταλαιπορώ στην κίνηση και στους άθλιους δρόμους της Αθήνας όμως. Σε ταξίδια άνω των 150-200χμ με ταλαιπωρεί αφάνταστα αν πηγαίνω με μια νορμάλ ταχύτητα (130-140 χμ/ώρα). Στην πίστα (Μέγαρα) μπορώ να πω ότι είναι το ιδανικό μηχανάκι που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Μετά λοιπόν από αυτό το μικρό ίντρο, ήρθε η ώρα για την ερώτηση. Σκέφτομαι να το αλλάξω... :( Πίστα, πηγαίνω μια φορά το τετράμηνο και πλέον με την άφιξη του τέταρτου μέλους της οικογένειας σε λίγο καιρό, εκτιμώ ότι αυτός ο ρυθμός θα μειωθεί εκθετικά. Ταξιδάκια (μοτοβολτούλες) θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά όπως είπα κουράζει. Σε μια βόλτα με παρέα δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να ταξιδεύει με 170 -180 χμ/ώρα απλά επειδή εσένα σου έχει κοπεί η μέση (ειδικά όταν η μηχανή του ταξιδεύει άνετα με 130-140). Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την μηχανή ως βασικό και μόνο μέσο μετακίνησης.

Παρακαλώ λοιπόν ως προς την άποψή σας για τα παρακάτω,

KTM 390 Adventure (Κούτα): Διαβάζω αρκετά καλά σχόλια για αξιοπιστία και ποίτητα κατασκευής. Μου αρέσει εμφανισιακά αρκετά. Καλύπτει το 90% των αναγκών μου (πίστα μάλλον θα αντικατασταθεί από χωμάτινες βολτούλες). Τα μπλιμπλικια του είναι αξιοπρόσεκτα για την τιμή του (ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος-πίσω, cornering abs, traction-control, κλπ). Είναι ελαφρύ, έχει μικρή κατανάλωση, ελπίζω να είναι λίγο παιχνιδιάρικο (σήμερα θα το κάνω test ride και θα σας πω απόψεις), βασικά είναι ταμάμ για την καθημερινότητά μου.

Μεταχειρισμένο On-Off Αποκλείω μηχανάκια όπως V-Strom, Versys, NC, CB500X κλπ κλπ. Γενικά αποκλείω τις μοτοσυκλέτες που έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάθε γωνιά του δρόμου. Ιδανικά θα σκεφτόμουν, 990 Adventure, F 800GS, R 1200GS... Όπως βλέπετε δεν υπάρχει συνοχή στο τι ζητάω. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, θέλω να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω το κάτι παραπάνω. Αν πάω σε καινούργιο βλέπω ως μονόδρομο το 390 Adventure.

Το budget είναι γύρω στα 6500 εκτός αν είναι κάτι πολύ καλό που θα εξέταζα μια άνοδο μέχρι τα 7000-7500.

Δεκτή οποιαδήποτε άποψη όπως πάντα ;)

karellen
28/08/2020, 10:30
Αφού θα την χρησιμοποιείς ως βασικό και μόνο μέσο μετακινησης τότε F 800.Αρκετά οικονομικό στην αστική κατανάλωση και ούτε μεγάλο πρόβλημα με θερμοκρασίες σαν το ΚΤΜ. Αν μου έλεγες κυρίως ταξίδια θα σου πρότεινα το 1200.

doctoras
28/08/2020, 10:34
καλορίζικο απλά !

motojojo
28/08/2020, 11:01
Σε καινουργιο sv650

Μτχ καποιο τετρακυλινδρο φαση cb650 κλπ για τον απλουστατο λόγο ότι δεν θα χάσεις πολύ σε γκάζι σε σχέση με το gsxr ενώ θα σου κάνει όλα τα γούστα πιο ξεκούραστα.

Το ΚΤΜ παρόλα αυτά φαίνεται να είναι η πιο ορθολογική επιλογή για καθημερινή χρήση (αν και προσωπικά το sv θα επέλεγα πάλι).

MadMar
28/08/2020, 11:14
Ευχαριστώ όλους για τις σύντομες απαντήσεις!

@karellen Είναι όντως μια καλή επιλογή. Το έχω σοβαρά στο μυαλό μου αν δεν καταλήξω στο 390!

@doctorasΕυχαριστώ πολύ :) Για ποιό μηχανάκι λέμε :rolleyes:

@motojojo Θα ήθελα κάτι σε On-Off προσανατολισμό κυρίως για να μην το ταλαιπορώ και ταλαιπορούμαι και εγώ από τις τάφρους (ε συγνώμη λακούβες ήθελα να πω) των δρόμων της Αθήνας. Επίσης θα ήθελα να έχει κάποια κάλυψη απ τον αέρα για άνετο ταξιδάκι (οπότε γυμνά αποκλείονται). Είπαμε, αν πάω σε μεταχειρισμένο ζητάω το κάτι παραπάνω. Επίσης το γκάζι δεν θα έλεγα ότι είναι αυτοσκοπός στην περίπτωσή μου.

RaGe_Raptor
28/08/2020, 14:58
SV 650 κούτα.
Τίμια τιμή γι'αυτό που παίρνεις. Με λίγο σκάλισμα σε αναρτήσεις , φρένα πάει τάπα στις πίστες.

o teos
28/08/2020, 15:08
Mt07:cool:
Σαφώς καλύτερη επιλογή από το 390

DrBig
28/08/2020, 15:12
Χαιρετώ την όμορφη παρέα!

Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και περίπου 1.5 χρόνο είμαι κάτοχος ενός πανέμορφου :p GSXR 600 K8.

Πριν το πάρω πολλά μέλη του φόρουμ μου είχαν δώσει τις απόψεις τους περί καταλληλότητας της μοτοσυκλέτας για την χρήση που κάνω (καθημερινό και μοναδικό μέσο μετακίνησης παντού και πάντα).

True Story -> Στην καθημερινότητα (δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά) δεν με κουράζει ιδιαίτερα. Δέχομαι ότι το ταλαιπορώ στην κίνηση και στους άθλιους δρόμους της Αθήνας όμως. Σε ταξίδια άνω των 150-200χμ με ταλαιπωρεί αφάνταστα αν πηγαίνω με μια νορμάλ ταχύτητα (130-140 χμ/ώρα). Στην πίστα (Μέγαρα) μπορώ να πω ότι είναι το ιδανικό μηχανάκι που θα μπορούσε να έχει κάποιος.

Μετά λοιπόν από αυτό το μικρό ίντρο, ήρθε η ώρα για την ερώτηση. Σκέφτομαι να το αλλάξω... :( Πίστα, πηγαίνω μια φορά το τετράμηνο και πλέον με την άφιξη του τέταρτου μέλους της οικογένειας σε λίγο καιρό, εκτιμώ ότι αυτός ο ρυθμός θα μειωθεί εκθετικά. Ταξιδάκια (μοτοβολτούλες) θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά όπως είπα κουράζει. Σε μια βόλτα με παρέα δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να ταξιδεύει με 170 -180 χμ/ώρα απλά επειδή εσένα σου έχει κοπεί η μέση (ειδικά όταν η μηχανή του ταξιδεύει άνετα με 130-140). Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την μηχανή ως βασικό και μόνο μέσο μετακίνησης.

Παρακαλώ λοιπόν ως προς την άποψή σας για τα παρακάτω,

KTM 390 Adventure (Κούτα): Διαβάζω αρκετά καλά σχόλια για αξιοπιστία και ποίτητα κατασκευής. Μου αρέσει εμφανισιακά αρκετά. Καλύπτει το 90% των αναγκών μου (πίστα μάλλον θα αντικατασταθεί από χωμάτινες βολτούλες). Τα μπλιμπλικια του είναι αξιοπρόσεκτα για την τιμή του (ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μπρος-πίσω, cornering abs, traction-control, κλπ). Είναι ελαφρύ, έχει μικρή κατανάλωση, ελπίζω να είναι λίγο παιχνιδιάρικο (σήμερα θα το κάνω test ride και θα σας πω απόψεις), βασικά είναι ταμάμ για την καθημερινότητά μου.

Μεταχειρισμένο On-Off Αποκλείω μηχανάκια όπως V-Strom, Versys, NC, CB500X κλπ κλπ. Γενικά αποκλείω τις μοτοσυκλέτες που έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάθε γωνιά του δρόμου. Ιδανικά θα σκεφτόμουν, 990 Adventure, F 800GS, R 1200GS... Όπως βλέπετε δεν υπάρχει συνοχή στο τι ζητάω. Αν πάω σε μεταχειρισμένο, θέλω να μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω το κάτι παραπάνω. Αν πάω σε καινούργιο βλέπω ως μονόδρομο το 390 Adventure.

Το budget είναι γύρω στα 6500 εκτός αν είναι κάτι πολύ καλό που θα εξέταζα μια άνοδο μέχρι τα 7000-7500.

Δεκτή οποιαδήποτε άποψη όπως πάντα ;)

Λες πως σε ταλαιπωρει στα 130-140. Υπαρχει περιπτωση να εχεις ψηλη ζελατινα?

lleonidas
28/08/2020, 16:20
Καλησπέρα φίλε μου!
Ακούγεσαι συνειδητοποιημένος αλλά κάπως μπερδεμένος...εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε μπερδέψουμε περισσότερο :D
Αφού έχεις προγραμματίσει test ride με το 390 adv, θα μας γράψεις την άποψη που σχημάτισες. Προσωπικά θεωρώ ότι το 390 adv είναι downgrade και είναι πιθανό να μη σε καλύψει σε βάθος χρόνου μετά τη μετάβαση από το gsxr.
Το πρώτο που μου ήρθε στο νου διαβάζοντας το αρχικό μήνυμα είναι το Tiger 800.
Επίσης, το Tracer 700 θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα επιλογή, αν δε συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των μοτοσυκλετών που ανέφερες ότι έχεις βαρεθεί να βλέπεις.

L.omerta
28/08/2020, 16:22
Λες πως σε ταλαιπωρει στα 130-140. Υπαρχει περιπτωση να εχεις ψηλη ζελατινα?

Φαντάζομαι εννοεί ότι 130-140 βαριέσαι να κάθεσαι σαν το ρόσσι και ότι τα ss χρειάζονται μεγαλύτερες ταχύτητες ταξιδιού για να ξεμπερδεύεις με την εθνική κάτι που δεν υπάρχει στους γνωστούς του για βόλτες.

MadMar
28/08/2020, 17:40
Φαντάζομαι εννοεί ότι 130-140 βαριέσαι να κάθεσαι σαν το ρόσσι και ότι τα ss χρειάζονται μεγαλύτερες ταχύτητες ταξιδιού για να ξεμπερδεύεις με την εθνική κάτι που δεν υπάρχει στους γνωστούς του για βόλτες.

Αυτό ακριβώς εννοώ, κουράζει η θέση οδήγησης ειδικά σε εθνική οδό για πολύ ώρα. Επίσης το εθνικό επαρχιακό δίκτυο που θα μπορούσε να είναι εναλλακτική είναι γεμάτο λακκούβες και ανωμαλίες οπότε και πάλι Χ...

MadMar
28/08/2020, 17:56
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις έως τώρα απαντήσεις.

Sv650 και MT07 που προτάθηκαν δεν τα κοιτάζω γιατί είναι γυμνά. Θέλω κάτι πιο on-off. Επιπλέον, όσον αφορά το Suzuki δεν έχω καμία άποψη πέρα απ ότι το έχω δει στα μέγαρα και γυρίζει πολύ καλά. Το MT07 ωστόσο θεωρώ ότι στο μόνο που υπερτερεί του ΚΤΜ είναι η δύναμη. Τίποτα παραπάνω, ένα μέτριο μηχανάκι.

Το ΚΤΜ δεν είναι μέτριο; Σίγουρα δεν είναι σαν τα αδέρφια του ναι, αλλά είναι ένα μηχανάκι που με σχετικά μικρό κόστος αγοράς και συντήρησης σου δίνει κάποιες μικρές δώσεις ευχαρίστησης (Πας και λίγο χώμα με την παρέα). Αυτό έχω σαν εικόνα.

Όσον αφορά το test ride μόλις έγινε!!! Απόψεις:

Πολύ ελαφρύ σε σημείο που φαίνεται παιχνίδι. Πολύ καλά φρένα (όσο μπόρεσα να δοκιμάσω στο 30λεπτο). Πολύ άνετη θέση οδήγησης. Και η κρίσιμη ερώτηση, δύναμη;;;

Δεν περίμενα να μου τραβήξει τα χέρια πίσω και όντως δεν το έκανε. Επιταχύνει ωστόσο πολύ καλά μέχρι τα 120 χωρίς ιδιαίτερο ζορίσμα (για να είμαι ειλικρινής, δεν καταλάβαινα ότι έχω φτάσει τα 120 μέχρι να αρχίσει να σταματάει να ανεβάζει με τέτοιο ρυθμό όπου και κοίταζα το κοντέρ).

Αυτό που με απασχολούσε ήταν πως είναι η αίσθηση στα 130-140. Διάβαζα ότι πάει αξιοπρεπώς χωρίς κραδασμούς κλπ κλπ αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ισχύει. Δεν ξέρω τι έχει κάνει η ΚΤΜ αλλά είναι λες και είναι δικύλινδρο. Εγώ δεν αισθάνθηκα τον παραμικρό ενοχλητικό κραδασμό.

Τελική;;; Δεν ξέρω, δεν πήγα. Ξέρω ότι με 6η 130-140 είχα περίπου 7000 στροφές. Πήγαινε κι άλλο αλλά ούτε ηθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στον Κηφισο ούτε υπάρχει νόημα να ζητάς παραπάνω από μια τέτοια μοτοσυκλέτα.

Εν κατακλείδι, μου άφησε μια πολύ θετική εικόνα για τα λεφτά του!

MadMar
28/08/2020, 18:14
Καλησπέρα φίλε μου!
Ακούγεσαι συνειδητοποιημένος αλλά κάπως μπερδεμένος...εδώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σε μπερδέψουμε περισσότερο :D
Αφού έχεις προγραμματίσει test ride με το 390 adv, θα μας γράψεις την άποψη που σχημάτισες. Προσωπικά θεωρώ ότι το 390 adv είναι downgrade και είναι πιθανό να μη σε καλύψει σε βάθος χρόνου μετά τη μετάβαση από το gsxr.
Το πρώτο που μου ήρθε στο νου διαβάζοντας το αρχικό μήνυμα είναι το Tiger 800.
Επίσης, το Tracer 700 θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα επιλογή, αν δε συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των μοτοσυκλετών που ανέφερες ότι έχεις βαρεθεί να βλέπεις.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Λεωνιδα. Από τη δίκη μου οπτική, δεν το βλέπω σαν downgrade αλλά σαν αλλαγή κατηγορίας σε μια που θα με βολέψει περισσότερο στη χρήση που κάνω. Όσον αφορά τα μοντέλα που παρέθεσες, υπάρχουν σαν σκέψη όντως. Το μόνο που σκέφτομαι είναι γιατί να πληρώσω το εξτρα κόστος (ή να πάω σε μεταχειρισμένο) αφού ουσιαστικά δεν μου προσφέρουν κάτι παραπάνω απ το 390 στη χρήση που κάνω.

Σε βάθος χρόνου τώρα ναι ίσως δεν με καλύπτει το 390 συμφωνώ και το γνωρίζω. Το πλάνο που έχω στο μυαλό μου είναι να το κρατήσω όσο δεν μπορώ να ευχαριστηθώ ταξίδια ή πίστα λόγω μικρών τέκνων και όταν ξεπεταχτούν λίγο και μπορώ να πάω μια μακρινή εκδρομουλα, το 790 είναι μονόδρομος (από τη στιγμή που το οδήγησα δεν το έχω βγάλει απ την σκέψη μου!!!!)

lleonidas
28/08/2020, 19:02
Να είσαι καλά! Σίγουρα η δική σου οπτική μετράει και τώρα που το οδήγησες, ξεδιάλυνες ορισμένα ζητήματα.
Με όσα γράφεις στα τελευταία posts, θεωρώ πως δεν έχεις λόγο να περιμένεις, προχώρα για το 390! Το οδήγησες, σου άρεσε, ξέρεις τι ακριβώς θέλεις και τι μπορεί να σου δώσει, είναι ολοκαίνουριο...συνεπώς μάλλον είναι η βέλτιστη επιλογή, μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και τα πιτσιρίκια σου :)

basilis_k6
28/08/2020, 19:07
καταρχην τα ss δεν κουράζουν σε ανοιχτο δρομο. περιεργο μου φαινεται που το γράφεις αυτο. με ορθιο μηχανάκι κουράζομαι πολύ περισσοτερο και σιγουρα επιβαρυνει την μέση σου.
το 390 για μένα ειναι κακή αγορά. πρώτον ειναι μικρο και το γκάζι ειναι λίγο, δευτερον έρχεται το 490. δηλαδη σε λίγο καιρο θα έχεις λυμένα και τα δύο βασικα του θέματα. αν το 490 ειναι μοντέλο 21 εγω θα περίμενα. πιστευω θα ανακοινωθει το καλοκαιρι.

ηκαι οχι
https://www.bikewale.com/news/48250-ktm-490-adventure-being-developed-by-bajaj-in-pune.html

typhoon
28/08/2020, 19:37
Θα πρότεινα αβλεπή τα μεγάλα LC8 μοτέρ της ΚΤΜ σ ότι παραλλαγή επιθυμείς (adv, sm, smt)
Απο budget είσαι οκ και έχουν υψηλότατο fun factor.
Αλλά καταφανώς δεν είναι μοτοσυκλέτες για καθημερινή χρήση κυρίως λόγω κινητήρα.

Μέσες άκρες ότι έχει συζητηθεί παραπάνω...
Μια εναλλακτική για απολαυστική βόλτα όποτε είναι να κινηθείς σε κάποιο budget comuter και τα ρέστα πινακιδωμένο εντουράκι . Βγάζουν απίθανα γούστα ,ξελαμπικάρουν το μυαλό εντός 2ώρου (χαλαρά είσαι σπίτι για μεσημεριανό την κυριακή) ενώ απο θέμα κόστους χρήσης δεν είναι δυσβάσταχτο (όσο δεν είσαι κάφτης βέβαια και να ζητάει αναλώσιμα συνέχεια)

Εντελώς ενδεικτικά, προσωπικά με δίχρονο 250άρι , απο την στιγμή που το έφερα σε λογαριασμό με τα αναλώσιμα του να μην ζητάει (λάστιχα , αλυσίδα, σέρβις) το κόστος της βόλτας είναι 8€ βενζινόλαδο και 1,5€ σπαστός, νεράκι, σοκοφρέτα.
Η βαρυμπόμπη βρίθει απλών διαδρομών και πανεύκολων μονοπατιών (δεν μπαίνουν όμως μικρά adv γιατί με 19αρι μπροστά και ασφάλτινα στην πρώτη λάσπη τέλος)

Nitse3
28/08/2020, 20:59
Αφού τα ταξίδια είναι εκτός για τα προσεχή χρόνια λόγω οικογένειας γιατί έχεις αποκλείσει τα γυμνά;; Κανά triumph τρικυλινδρο ίσως;;

Xlitos
28/08/2020, 23:30
Απ τη στιγμη που οδηγησες το 390 και εμεινες ευχαριστημενος απο τις ταχυτητες που ΘΑ κινεισαι (αν αποφασισεις να παρεις αυτο) δεν εχει νοημα να κοιτας σε παραπανω κυβικα....πολλοι βεβαια εδω μεσα οπως κι εγω δε θα μπορουσαν να ζησουν με ενα αξιολογοτατο μεν,commuter δε,390 αλλα να το ειχαν μονο σα δευτερο...Εγω πχ αν πουλαγα το κ8 και ηταν να εχω ΕΝΑ μηχανακι για ολα δε θα μπορουσε να ειναι μικροτερο απο v-strom 650 πχ.Αν εισαι σιγουρος οτι δε θα σου λειψει το γκαζι τοτε παρ'το.

MadMar
28/08/2020, 23:59
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις απόψεις σας.

Ο λόγος που ακόμα το σκέφτομαι ενώ μου άρεσε το 390 είναι ότι στα ίδια λεφτά βρίσκω αξιοπρεπέστατα 990 Adventure που είναι και αποθημενο ετών. Παρόλα αυτά οπως αναφέρθηκε και παραπάνω δεν είναι για καθημερινή χρήση. Επομένως επειδή δεν καίγομαι να κάνω την αλλαγή άμεσα, προσπαθώ να σκεφτώ όλες τις εναλλακτικές και όλες τις απόψεις.

Όσον αφορά για τα γυμνά, τα αποκλείω για πολλούς λόγους. Αυτά που μου κάνουν το κλικ (lc8, touono) δεν θα μου δώσουν ουσιαστική διαφορά στο θέμα χρηστικοτητας. Τα υπόλοιπα, αφενός δεν με αγγίζουν ώστε να θέλω να τα οδηγήσω, αφετέρου σκέφτομαι τα εξής:
- Τετρακυλινδρα: Σκάνε στην πόλη, καίνε βενζίνη άσκοπα, γκάζι που δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς για παρόμοιους με τους σημερινούς μου λόγους.
-Τρικύλινδρα: Λιγότερη κατανάλωση, πιο fun to ride, αλλά κι εκεί για να είναι fun to ride πρέπει να μπεις πίστα (εγώ τουλάχιστον που δεν κάνω ταρζανιές στους δρόμους)... Άρα δεν λύνω κάποιο πρόβλημα πρακτικά.
-Δικυλινδρα: Μια ασφαλής επιλογή. Κατανάλωση νορμαλ, ταξίδι νορμαλ, πίστα αν θες κλπ κλπ. Να την πω την αμαρτία μου;

MadMar
29/08/2020, 00:04
(Διπλή απάντηση μιας και δεν με αφήνει να ποστάρω όλο το μήνυμα)

Όταν ακούω λοιπόν το ήχο δικύλινδρου σε γυμνό μου φαίνεται ότι δεν ταιριάζει (εξαιρώ τα lc8, tuono). Αυτό είναι προσωπική άποψη βέβαια.

Επομένως με ένα ονοφακι, λύνεις προβλήματα όπως λακούβες, πεζοδρόμια, κατανάλωση, ταλαιπωρία γενικότερα και επιπλέον μπορείς να πας και μια Κυριακάτικη βολτίτσα στον Υμηττο να κανεις το παιχνίδι σου.

MadMar
29/08/2020, 00:58
καταρχην τα ss δεν κουράζουν σε ανοιχτο δρομο. περιεργο μου φαινεται που το γράφεις αυτο. με ορθιο μηχανάκι κουράζομαι πολύ περισσοτερο και σιγουρα επιβαρυνει την μέση σου.
το 390 για μένα ειναι κακή αγορά. πρώτον ειναι μικρο και το γκάζι ειναι λίγο, δευτερον έρχεται το 490. δηλαδη σε λίγο καιρο θα έχεις λυμένα και τα δύο βασικα του θέματα. αν το 490 ειναι μοντέλο 21 εγω θα περίμενα. πιστευω θα ανακοινωθει το καλοκαιρι.

ηκαι οχι
https://www.bikewale.com/news/48250-ktm-490-adventure-being-developed-by-bajaj-in-pune.html

Φίλε Βασίλη, σε εθνική οδό ταξιδεύοντας 130-140 παρατηρώ ότι μετά από κανα μισάωρο ο αυχένας και η μέση αρχίζουν να φωνάζουν σταμάτα. Το αποδίδω στην κλήση του σώματος προς τα εμπρός και του κεφαλιού να παραμένει σε ευθεία θέση (ένα s) ουσιαστικά. Στα 170+ είναι ο παράγοντας αδρεναλινη που λειτουργεί θετικά πιθανολογώ, συν το γεγονός ότι οποιαδήποτε στροφή σε τέτοιες ταχύτητες απαιτεί μετατόπιση του σώματος (κορμός) κάτι που ουσιαστικά ενεργοποιεί τους μυς που σε άλλη περίπτωση αδρανούν σε μια λάθος (εκ φύσεως) στάση του ανθρώπινου σώματος.

Όσον αφορά για το 490, ελπίζω να μην περιμένουμε 7 χρόνια όπως με το 390

DrBig
29/08/2020, 05:18
Φίλε Βασίλη, σε εθνική οδό ταξιδεύοντας 130-140 παρατηρώ ότι μετά από κανα μισάωρο ο αυχένας και η μέση αρχίζουν να φωνάζουν σταμάτα. Το αποδίδω στην κλήση του σώματος προς τα εμπρός και του κεφαλιού να παραμένει σε ευθεία θέση (ένα s) ουσιαστικά. Στα 170+ είναι ο παράγοντας αδρεναλινη που λειτουργεί θετικά πιθανολογώ, συν το γεγονός ότι οποιαδήποτε στροφή σε τέτοιες ταχύτητες απαιτεί μετατόπιση του σώματος (κορμός) κάτι που ουσιαστικά ενεργοποιεί τους μυς που σε άλλη περίπτωση αδρανούν σε μια λάθος (εκ φύσεως) στάση του ανθρώπινου σώματος.

Όσον αφορά για το 490, ελπίζω να μην περιμένουμε 7 χρόνια όπως με το 390

Δεν ειπες τι ζελατινα εχεις. Σ αυτες τις ταχυτητες που αναφερεις η μαμα ζελατινες στελνουν τον αερα στο στηθος, σε "σηκωνουν" και παιρνουν βαρος απο τα χερια.
Αν εισαι οκ με γονατα, τα ss ειναι πολυ ανετα μηχανακια για να πηγαινεις με 150αρες, αλλα η ζελατινα παιζει τεραστιο ρολο.

MadMar
29/08/2020, 07:53
Δεν ειπες τι ζελατινα εχεις. Σ αυτες τις ταχυτητες που αναφερεις η μαμα ζελατινες στελνουν τον αερα στο στηθος, σε "σηκωνουν" και παιρνουν βαρος απο τα χερια.
Αν εισαι οκ με γονατα, τα ss ειναι πολυ ανετα μηχανακια για να πηγαινεις με 150αρες, αλλα η ζελατινα παιζει τεραστιο ρολο.

Ζελατίνα έχω μια της Fabri φιμέ. Έτσι το αγόρασα επομένως δεν ξέρω μοντέλο κλπ.

https://ibb.co/99wNM1h

DrBig
29/08/2020, 08:08
Ζελατίνα έχω μια της Fabri φιμέ. Έτσι το αγόρασα επομένως δεν ξέρω μοντέλο κλπ.

https://ibb.co/99wNM1h

Ειναι απλο, αν δεν νοιωθεις τον αερα στο στηθος σ αυτες τις ταχυτητες να σε σηκωνει, πολυ πιθανο να φταιει η ζελατινα που κουραζεσαι. Συγκρινε απο φωτογραφιες αυτην που εχεις με την μαμισια.

MadMar
29/08/2020, 08:26
Ειναι απλο, αν δεν νοιωθεις τον αερα στο στηθος σ αυτες τις ταχυτητες να σε σηκωνει, πολυ πιθανο να φταιει η ζελατινα που κουραζεσαι. Συγκρινε απο φωτογραφιες αυτην που εχεις με την μαμισια.

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Συγκρίνοντας το δική μου με άλλες που βλέπω στο δρόμο, οπτικά δεν έχω δει διάφορες ως προς το σχήμα.

Επιπλέον, αδυνατώ λίγο να καταλάβω από φυσικής πλευράς πως ο αέρας που στέλνεται μέσω της ζελατίνας στο στήθος βοηθάει την κατάσταση.

Για να είμαι ξεκάθαρος, όντως στα 140-150 αν δεν σκύψω πάνω στο τεπόζιτο, ο αέρας έρχεται ακριβώς στο στήθος μου. Αυτό όμως δεν μου φαίνεται να διορθώνει την κατάσταση για τους εξής λόγους:

Πρώτον, η ύπαρξη κλιπ-ονς έναντι τιμονιού στα ss εξ ορισμού φέρουν το σώμα σε θέση κάμψης προς τα εμπρός. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι σε φυσιολογική θέση καθίσματος η σπονδυλική στήλη είναι ευθεία, σε αυτή την περίπτωση κάνει ένα σχήμα s στον αυχένα.

Δεύτερον, η δύναμη που ασκείται απ τον αέρα σε αυτό που περιγράφεις το μόνο που καταφέρνει είναι να ασκεί μια αντίθετη δύναμη στον κορμό και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα επιπλεον καταπόνηση.

Τα παραπάνω τα λέω πολύ φιλικά και θέλοντας να καταλάβω το επιχείρημα της ζελατίνας!

Tallyban
29/08/2020, 08:43
SV650S ή Bandit 650 για "έξω",και ένα 300Χ για "μέσα".Πανέμορφο το 390 ,αλλά 6+ χιλιάρικα για μηχανάκι χωρίς μοχλικο στην ανάρτηση;

MadMar
29/08/2020, 08:55
SV650S ή Bandit 650 για "έξω",και ένα 300Χ για "μέσα".Πανέμορφο το 390 ,αλλά 6+ χιλιάρικα για μηχανάκι χωρίς μοχλικο στην ανάρτηση;

Ευχαριστώ φίλε μου για την πρόταση. Το θέμα των δυο μοτοσικλετών είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό κι εμένα. Βεβαίως όχι για να αγοράσω 2, αλλά για να κρατήσω το τζιξερ (μόνο για πίστα όταν και όποτε) χωρίς πινακίδες, και να πάρω άλλο ένα για κάθε μέρα.

Αλλά, δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στάθμευσης στο σπίτι. Με αποτέλεσμα μια από τις δυο να έμενε εκτεθειμένη στο κάθε κ@λοπαιδο να τη σηκώσει. Άρα ενώ θα ήταν η ιδανική για μένα λύση, δεν παίζει λόγω συνθηκών δυστυχως.

doctoras
29/08/2020, 09:00
βρε τι το συζητάς αφού έχεις καταλήξει καλορίζικο το 390 είπαμε, ο καθε ένας μας θα πει τα δικά θέλω
το τζιξερ βρήκες να το πουλήσεις? γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, οι αγοροπωλησίες εάν δεν είναι "σκοτωμού" δεν φεύγουν. Η αγορά είναι εύκολη πας στην αντιπροσωπεία και καπαρώνεις το νέο εργαλείο

sam4g
29/08/2020, 09:01
Είπα κι εγώ, πως και δεν έχουν πέσει ακόμα στο τραπέζι τα bandit 650 και sv650s :bawl: Περιμένω να του προταθεί και το all arounder KLE... :lol::lol::p

MadMar
29/08/2020, 09:13
βρε τι το συζητάς αφού έχεις καταλήξει καλορίζικο το 390 είπαμε, ο καθε ένας μας θα πει τα δικά θέλω
το τζιξερ βρήκες να το πουλήσεις? γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, οι αγοροπωλησίες εάν δεν είναι "σκοτωμού" δεν φεύγουν. Η αγορά είναι εύκολη πας στην αντιπροσωπεία και καπαρώνεις το νέο εργαλείο

Φίλε δόκτορα, φαίνεται ότι έχω καταλήξει γιατί μιλάει η φωνή της λογικής, αλλά η καρδιά κάνει πίσω. Όπως και να έχει αν και το 390 είναι ότι πρέπει για τη χρήση που κάνω, δεν είναι ένα μηχανάκι που το βλέπω και μου πέφτει το σαγόνι. Στα λεφτά που διαθέτω ξέρω ότι μπορώ να βρω κάτι που να να είναι μεν πιο άνετο απ το τζιξερ αλλά να είναι και Μηχανή! ( 990 it is)

Οσον αφορά την πώληση, δεν καίγομαι γι αυτό δεν θα το σκοτώσω το τζιξερ. Όντας ψήρας εγώ και οι προηγούμενοι 2 ιδιοκτητες του, είναι ένα μηχανάκι που το βλέπεις και νομίζεις οτι είναι καινούργιο οπότε δεν θα το έδινα για κανένα λόγο σε τιμή σκότωμα (προτιμώ να μου μείνει αμανάτι που λένε!!!)

MadMar
29/08/2020, 09:17
Είπα κι εγώ, πως και δεν έχουν πέσει ακόμα στο τραπέζι τα bandit 650 και sv650s :bawl: Περιμένω να του προταθεί και το all arounder KLE... :lol::lol::p

Πως και δεν είχα σκεφτεί την Κλαιρη;;;

lospsi
29/08/2020, 09:42
Κάνα κινέζικο κούτα κοιτάς?
Πολύ καλά λόγια γράφονται για το voge 500 και είναι σαφώς πιο μηχανή από το 390...
Είναι βέβαια άγνωστος Χ αυτά τα μηχανάκια.

sam4g
29/08/2020, 10:15
Ο,τι να ναι...

DrBig
29/08/2020, 10:22
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Συγκρίνοντας το δική μου με άλλες που βλέπω στο δρόμο, οπτικά δεν έχω δει διάφορες ως προς το σχήμα.

Επιπλέον, αδυνατώ λίγο να καταλάβω από φυσικής πλευράς πως ο αέρας που στέλνεται μέσω της ζελατίνας στο στήθος βοηθάει την κατάσταση.

Για να είμαι ξεκάθαρος, όντως στα 140-150 αν δεν σκύψω πάνω στο τεπόζιτο, ο αέρας έρχεται ακριβώς στο στήθος μου. Αυτό όμως δεν μου φαίνεται να διορθώνει την κατάσταση για τους εξής λόγους:

Πρώτον, η ύπαρξη κλιπ-ονς έναντι τιμονιού στα ss εξ ορισμού φέρουν το σώμα σε θέση κάμψης προς τα εμπρός. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι σε φυσιολογική θέση καθίσματος η σπονδυλική στήλη είναι ευθεία, σε αυτή την περίπτωση κάνει ένα σχήμα s στον αυχένα.

Δεύτερον, η δύναμη που ασκείται απ τον αέρα σε αυτό που περιγράφεις το μόνο που καταφέρνει είναι να ασκεί μια αντίθετη δύναμη στον κορμό και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα επιπλεον καταπόνηση.

Τα παραπάνω τα λέω πολύ φιλικά και θέλοντας να καταλάβω το επιχείρημα της ζελατίνας!

Η σκυφτη θεση ειναι κουραστικη για δυο λογους, πιεση στους καρπους λογω βαρους του σωματος που πεφτει σε αυτους και πιεση στον αυχενα λογω βαρους κεφαλιου. Οταν ομως σε χτυπαει ενα ομαλο ρευμα αερα απο μπροστα και το βαρος στους καρπους λιγοστευει και το βαρος στον αυχενα γιατι ελαφρωνουν σωμα και κεφαλι. Δεν εχω ευλιγισια μπαλαρινας, καθε αλλο, αλλα πχ για να κανω 500αρα στην εθνικη θα προτιμησω ενα χαγιαμπουσα απο οποιοδηποτε αλλο μηχανακι. Με ψηλη ζελατινα ειναι μαρτυριο, με την μαμισια ομως ειναι κ@υλα. Αλλαξα τρεις ζελατινες μεχρι να καταληξω στην μαμισια.

Απο την αλλη, η ανετη θεση οδηγησης στον αυτοκινητοδρομο δεν ειναι η καθετη γιατι ολο το βαρος το τρωει η μεση. Η ανετη θεση ειναι αυτη που σε βαζει με καποια κλιση σκυμενο προς τα εμπρος.

D3300
29/08/2020, 10:26
Έχεις σκεφτεί τα ρυθμιζόμενα κατ' ύψος clip-ons και μια ψηλότερη ζελατίνα touring?
Θα φέρεις το μηχανάκι στα μέτρα σου χωρίς την ανάγκη της αγοράς άλλης μοτοσυκλέτας.
Στο 390 προσωπικά δεν θα πήγαινα, λόγω KTM (έχεις συνηθίσει την πρακτικότητα και την απουσία βλαβών ενός γιαπωνέζικου) και φυσικά λόγω ιπποδύναμης.

Xlitos
29/08/2020, 10:52
Η σκυφτη θεση ειναι κουραστικη για δυο λογους, πιεση στους καρπους λογω βαρους του σωματος που πεφτει σε αυτους και πιεση στον αυχενα λογω βαρους κεφαλιου. Οταν ομως σε χτυπαει ενα ομαλο ρευμα αερα απο μπροστα και το βαρος στους καρπους λιγοστευει και το βαρος στον αυχενα γιατι ελαφρωνουν σωμα και κεφαλι. Δεν εχω ευλιγισια μπαλαρινας, καθε αλλο, αλλα πχ για να κανω 500αρα στην εθνικη θα προτιμησω ενα χαγιαμπουσα απο οποιοδηποτε αλλο μηχανακι. Με ψηλη ζελατινα ειναι μαρτυριο, με την μαμισια ομως ειναι κ@υλα. Αλλαξα τρεις ζελατινες μεχρι να καταληξω στην μαμισια.

Απο την αλλη, η ανετη θεση οδηγησης στον αυτοκινητοδρομο δεν ειναι η καθετη γιατι ολο το βαρος το τρωει η μεση. Η ανετη θεση ειναι αυτη που σε βαζει με καποια κλιση σκυμενο προς τα εμπρος.

ειναι κουραστικα τα ss αντικειμενικα...και μονο τα μαρσπιε να σκεφτεις που ειναι ψηλα και πισω κουραζει η σταση του σωματος.Και για να λεει οτι κουραζετε τοτε αυτο συμβαινει,δε φταιει κατι αλλο.

Παιδες αν η καυλα ειναι μεγαλη κανεις δε το πουλαει το ss,κι εγω κουραζομαι αλλα δε το πουλαω γιατι εχω αλλα μυαλα απο τον φιλο madmar...SS παιρνεις γιατι με την κουραστικη θεση οδηγησης κανεις αλλα πραγματα και οχι touring,αν κανεις touring με ss τοτε απλα συμβιβαζεσαι.

Το Busa μπαινει στα sport touring χωραφια και ειναι πιο ανετο απο gsxr600.Δηλαδη να πουμε πιο εινα ιπιο ανετο hayabusa vs gs1200 οκ να το συζητησουμε....αλλα οχι gsxr600 vs gs1200 δεν υπαρχει συγκριση σε θεματα ανεσης

MadMar
29/08/2020, 11:09
ειναι κουραστικα τα ss αντικειμενικα...και μονο τα μαρσπιε να σκεφτεις που ειναι ψηλα και πισω κουραζει η σταση του σωματος.Και για να λεει οτι κουραζετε τοτε αυτο συμβαινει,δε φταιει κατι αλλο.

Παιδες αν η καυλα ειναι μεγαλη κανεις δε το πουλαει το ss,κι εγω κουραζομαι αλλα δε το πουλαω γιατι εχω αλλα μυαλα απο τον φιλο madmar...SS παιρνεις γιατι με την κουραστικη θεση οδηγησης κανεις αλλα πραγματα και οχι touring,αν κανεις touring με ss τοτε απλα συμβιβαζεσαι.

Το Busa μπαινει στα sport touring χωραφια και ειναι πιο ανετο απο gsxr600.Δηλαδη να πουμε πιο εινα ιπιο ανετο hayabusa vs gs1200 οκ να το συζητησουμε....αλλα οχι gsxr600 vs gs1200 δεν υπαρχει συγκριση σε θεματα ανεσης

Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα, δεν συγκρίνεται hayabusa με GSXR. Το hayabusa δεν είναι ss σε καμία μα καμία περίπτωση.

doctoras
29/08/2020, 11:39
αν θες πιο πολύ να το κρατήσεις απο τον να πάρεις το 390, δώστου μια δεύτερη ευκαιρία και κάνε την μετατροπή που είπε ο D3300 απο πάνω, ή μετατροπή σε handlebar
420563
Ξέρω κάποιος θα πει τι είναι αυτό, δεν μπορούμε να τα έχουμε κάπου πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός

ptc
29/08/2020, 12:11
Έχεις σκεφτεί τα ρυθμιζόμενα κατ' ύψος clip-ons και μια ψηλότερη ζελατίνα touring?
Θα φέρεις το μηχανάκι στα μέτρα σου χωρίς την ανάγκη της αγοράς άλλης μοτοσυκλέτας.
Στο 390 προσωπικά δεν θα πήγαινα, λόγω KTM (έχεις συνηθίσει την πρακτικότητα και την απουσία βλαβών ενός γιαπωνέζικου) και φυσικά λόγω ιπποδύναμης.

αν θες πιο πολύ να το κρατήσεις απο τον να πάρεις το 390, δώστου μια δεύτερη ευκαιρία και κάνε την μετατροπή που είπε ο D3300 απο πάνω, ή μετατροπή σε handlebar
Ξέρω κάποιος θα πει τι είναι αυτό, δεν μπορούμε να τα έχουμε κάπου πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός

@MadMar

Αν ειναι κατι που σε ενδιαφερει πες μου να σου δωσω πληροφοριες απο πρωτο χερι. Ειχα βαλει adjustable clip-ons σε 636 και εχω φιλαρακι με GSXR 750 που εχει βαλει τιμονι.

Απλα επειδη ξερω πως για πολλους purists ειναι θεμα ταμπου και το αποκλειουν χωρις δευτερη σκεψη, να μην μπαινω αδικα σε λεπτομερειες αν δεν το βλεπεις ως πιθανη λυση.

MadMar
29/08/2020, 14:43
@doctoras & ptc Το τιμόνι δυστυχως δεν το σκέφτομαι καθόλου σαν λύση. Αυτό όχι γιατί είμαι κάποιος purist κλπ. Απλά, αισθητικά δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα. Σε κάτι stunt bikes που είναι απογυμνωμενα ss οκ, αλλά στο δικό μου με τίποτα! Ευχαριστώ πολύ πάντως που ασχοληθήκατε με το θέμα μου, και που προτείνατε μια ομολογουμένως καλή λύση...

MadMar
29/08/2020, 14:45
@d3300 & ptc, τα ρυθμιζόμενα clip-ons δεν τα έχω ξανακούσει... Αν μπορείτε βάλτε κάποιο λινκ να ενημερωθώ αν και θα το ψάξω στο Γουγλη

DrBig
29/08/2020, 14:56
Φίλε μου συμφωνώ απόλυτα, δεν συγκρίνεται hayabusa με GSXR. Το hayabusa δεν είναι ss σε καμία μα καμία περίπτωση.

Το gsxr600 (06) εχει πιο ανετη θεση απο το busa (gen1). Καθεσαι πιο ορθιος και εχεις καλλιτερες γωνιες σε γονατα και γοφους. Το busa σε βαζει μακρια απο το τιμονι λογω τεποζιτου, κι εκει ειναι και το μεγαλο εργονομικο του προβλημα. Μια επισκεψη στο cycle-ergo.com θα σου φανει διαφωτιστικη.

ptc
29/08/2020, 15:21
Η αληθεια ειναι πως το τιμονι ειναι κατα τη γνωμη μου χειροτερη λυση απ'τα κλιπ-ονς. Μεγαλυτερο κοστος και μεγαλυτερη παρεμβαση στη μηχανη για ιδιο αποτελεσμα. Τα κλιπ ονς δεν χτυπανε τοσο πολυ στο ματι ενω αν βρεις το σωστο ανταλλακτικο μπορεις να εχεις μεγαλυτερη αλλαγη υψους απ'ο,τι με το τιμονι. Εγω στο δικο μου ειχα βαλει αυτα (https://en.dixerparts.com/produkt/aluminum-clip-on-fully-adjustable-50mm-stunt-racetrack-gymkhana/). Παρακατω και φωτογραφια της μηχανης μου με τα κλιπ ονς τερμα σηκωμενα (μπορεις να τα βαλεις και πιο χαμηλα καθως και να παιξεις με ολες τις γωνιες).

420565

420568

Το αποτελεσμα ηταν σταση σωματος εντελως στριταδικη, πλεον ο μονος περιορισμος ανεσης ηταν η σκληρη σελα και λιγοτερο τα σχετικα ψηλα μαρσπιε του ss. Αυτα ομως τα εχεις ηδη και ξερεις αν σε δυσκολευουν ή οχι.

420566

Το μειονεκτημα ηταν οτι για να βαλω τα κλιπ ονς οσο πιο ψηλα γινοταν χρειαστηκε να κοψω φερινγκ. Το Κ8 αν θυμαμαι καλα εχει αρκετα μεγαλη εσοχη στο φερινγκ, οποτε πρεπει να μπορεις να παιξεις στο υψος αρκετα και χωρις να κοψεις (αναφερομαι στο κιτρινο βελακι στην παρακατω φωτογραφια).

420567

Κοστος μετατροπης λιγο πανω απο 200€ (κλιπ ον απο το παραπανω site, σωληνακια υψηλης για το μπροστα μεγαλυτερου μηκους και καθρεφτες που επιαναν πανω στα κλιπ ον- αυτο επειδη εκοψα φερινγκ). Σε σχεση με το τιμονατο k9 του φιλου μου το 636 μου ηταν αισθητα πιο ανετο (ειχαν ερθει πιο ψηλα τα χερια). Να σημειωσω εδω οτι ειμαι 1,90, οποτε στο θεμα του υψους ειμαι εκ των πραγματων απαιτητικος. Ο,τι αλλο θες ρωτας.

buckley
29/08/2020, 15:40
Ψηλέ, θέλει εγγραφή ο Πολωνός ? για κάποιο λόγο με πετάει έξω.Μπας και έχει τέτοια μετατροπή για παλιά καλάμια (37χιλ) ?

ptc
29/08/2020, 15:50
Ψηλέ, θέλει εγγραφή ο Πολωνός ? για κάποιο λόγο με πετάει έξω.Μπας και έχει τέτοια μετατροπή για παλιά καλάμια (37χιλ) ?

Οχι δε θελει εγγραφη Πανο, απλα δε λειτουργει σωστα το site λογω ανακαινισης (ειναι προσφατη η αλλαγη και μαλλον δεν εχουν λυθει τα οποια bugs). Κι εγω για να βρω το λινκ απο google εψαξα. Παντως κοιτωντας για 37mm δε μου βγαζει κατι δυστυχως.

Αναζητηση για 50mm (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk018gz1LCAjc8CnrgE-xRRWi5wisDA%3A1598708918445&ei=tlxKX4ruGve61fAP5vyRyA8&q=50mm%2C+site%3Adixerparts.com&oq=50mm%2C+site%3Adixerparts.com&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQA1D3CljUGGD8G2gAcAB4AIABvQGIAYgHkgEDMC41mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiKobvpxsDrAhV3XRUIHWZ-BPkQ4dUDCAw&uact=5) και η αντιστοιχη για 37mm (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk03FSH6kJ5l8ZhIy3pl4oHHL5Q5pkA%3A1598709020235&ei=HF1KX7vzDdLxxgOLt6iQBg&q=37mm%2C+site%3Adixerparts.com&oq=37mm%2C+site%3Adixerparts.com&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQA1DCGVivIWD9JGgAcAB4AIABnwKIAeYJkgEFMC40LjKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi78f-Zx8DrAhXSuHEKHYsbCmIQ4dUDCAw&uact=5).

Στειλε ενα mail παντως, γραφει πως μπορουν να τα κανουν σε οποια διαμετρο ζητησεις.

420569

buckley
29/08/2020, 17:34
Οχι δε θελει εγγραφη Πανο, απλα δε λειτουργει σωστα το site λογω ανακαινισης (ειναι προσφατη η αλλαγη και μαλλον δεν εχουν λυθει τα οποια bugs). Κι εγω για να βρω το λινκ απο google εψαξα. Παντως κοιτωντας για 37mm δε μου βγαζει κατι δυστυχως.

Αναζητηση για 50mm (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk018gz1LCAjc8CnrgE-xRRWi5wisDA%3A1598708918445&ei=tlxKX4ruGve61fAP5vyRyA8&q=50mm%2C+site%3Adixerparts.com&oq=50mm%2C+site%3Adixerparts.com&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQA1D3CljUGGD8G2gAcAB4AIABvQGIAYgHkgEDMC41mAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiKobvpxsDrAhV3XRUIHWZ-BPkQ4dUDCAw&uact=5) και η αντιστοιχη για 37mm (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk03FSH6kJ5l8ZhIy3pl4oHHL5Q5pkA%3A1598709020235&ei=HF1KX7vzDdLxxgOLt6iQBg&q=37mm%2C+site%3Adixerparts.com&oq=37mm%2C+site%3Adixerparts.com&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQA1DCGVivIWD9JGgAcAB4AIABnwKIAeYJkgEFMC40LjKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6wAEB&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwi78f-Zx8DrAhXSuHEKHYsbCmIQ4dUDCAw&uact=5).

Στειλε ενα mail παντως, γραφει πως μπορουν να τα κανουν σε οποια διαμετρο ζητησεις.

420569

thanks φίλε.

Acacius
29/08/2020, 18:13
Η μετατροπή από κλιπον σε τιμόνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία. Η LSL π.χ. παρέχει κιτ που έχουν και έγκριση TÜV.

https://louis-moto.co.uk/artikel/lsl-superbike-handlebar-kits-various-models/10021320

DoctoR_k6
30/08/2020, 00:36
Το εχεις κλειδώσει μέσα σου ότι το Κ πρέπει να φύγει, οπότε προχωρά στην αλλαγή.
Να αλλάξεις με τιμόνι η κλιπον στον Θεό δεν το καταλαβαίνω.
Θα έχεις ένα μοτό που δεν θα κάνει τίποτα από τα 2 (θεωρητικά) που προσπαθείς να συνδυάσεις σωστά.

MadMar
30/08/2020, 08:51
Καλημέρα σε όλους! Καλή Κυριακή να έχουμε!

Λοιπόν, αυτό που πολλοί μου είπατε ότι ίσως είναι πολύ λίγο το 390 και αν και μπορεί να μου καλύψει το 90% των απαιτήσεων ίσως η μεταπήδηση απ το τζιξερ σε κάτι τέτοιο να έχει ως αποτέλεσμα να το βαρεθώ πολύ γρήγορα, το σκέφτηκα πολύ καλά και μου φαίνεται ορθολογικό. Είναι σίγουρο πως θα έρθει αυτή η στιγμή, και πολύ πιθανό να έρθει σύντομα.

Εντάξει η οικονομία, εντάξει η άνεση αλλά πάντα προσπαθούσα όσο μου το επιτρέπουν οι συνθήκες (οικονομικές) να έχω μια μηχανή που και μόνο που την βλέπω να μου χαρίζει χαμογελα!

Επομένως, δεν θα προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά. Αυτό που έχω ακόμα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είναι είτε να πάω στο 990, να αλλάξω λίγο κατηγορία είτε να περιμένω λίγο να δω πως θα πάνε τα πράγματα με το καινούργιο μέλος της οικογένειας που έρχεται και αν με παίρνει να πάρω το 790 που τα συνδυάζει όλα.

Ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας!

motojojo
30/08/2020, 10:20
Ίσως να αξιζε να δοκιμασεις την παραπάνω πατέντα, δεν ξέρω αν κοστίζει αρκετά αλλά φαίνεται ενδιαφέρουσα και το κυριοτερο μπορεις να επαναφέρεις τη μηχανη στην αρχική της μορφή ανα πάσα στιγμή.

zannisvel
31/08/2020, 13:25
Νομίζω σωστά το σκέφτεσαι. Το 390 θα σου φαινόταν ωραίο μόνο όσο κρατούσε ο ενθουσιασμός του καινούριου.
Αφού θέλεις ψηλό το 990 από μένα.

MadMar
11/03/2021, 11:48
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Λοιπόν, το Gixxerάκι έφυγε και το νέο μέλος ήρθε μετά από πολλή σκέψη και εσωτερικές αναζητήσεις:rolleyes:

Το 390 το έκανα test ride και μου φάνηκε πολύ παιχνιδιάρικο και κάλυπτε σχεδόν το 90% των απαιτήσεών μου (άψογο για commuting, αρκετά σπιρτόζικο για τα κυβικά του, υπέρ του δέοντος καλά φρένα, πολύ καλές αναρτήσεις, αρκετά μπλιμπλίκια που δεν τα βρίσκεις στην κατηγορία του). Αλλά.... Σε καμιά εκδρομή με συνεπιβάτη νομίζω θα τα έβρισκε και αυτό λίγο σκούρα, αλλά και οι επιβένοντες δεν θα είχαν καμία προσφερόμενη άνεση.

Το 990 ήταν και παραμένει έρωτας. Πολλά χρήματα όμως για μοτοσυκλέτα 10 ετίας και πλέον, και διαβάζοντας για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις αν δεν γινόταν σωστή συντήρηση από τους προκατόχους ο έρωτας παραμένει πλατωνικός.

Πολλά άλλα πέρασαν απ το μυαλό μου όπως το CB500X που φαντάζει αρκετά τίμιο, αλλά δεν έκαναν το κλικ.

Η σκέψη λοιπόν ήρθε εν μια νυκτί, η απόφαση πάρθηκε, η μοτοσυκλέτα βρέθηκε και είναι πλέον μαζί μου!!!

Το όνομα αυτής Suzuki (παραμένουμε στη μαμά) V Strom 650 K9

Ήταν η πρώτη μου εμπειρία αγοράς από έμπορο, και παρ'όλες τις κακές προδιαθέσεις που είχα, ο άνθρωπος ήταν σωστότερος και από ιδιώτη. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση γι αυτό δεν θα δώσω επωνυμία, αλλά του ζήτησα να την περάσει πιστοποίηση Moto Cert για πλαίσιο υποπλαίσιο, όχι μόνο την πέρασε αλλά μου την έκανε δώρο, καθώς την πέρασε και πιστοποίηση Moto Cert για πιρούνι και τιμονόπλακα. Μου είχε πει επίσης ότι θα μου έδινε εγγύηση για 6 μήνες εφάμιλλη με την εργοστασιακή. Όχι μόνο το είπε, αλλά μου την παρέδωσε γραπτή και άκουσον άκουσον χωρίς να είναι απραίτητο να πάει η μηχανή στο συνεργείο του για σέρβις. Μόνη προϋπόθεση, να είναι σε πιστοποιημένο σερβις Suzuki.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, όλα καλά με το νέο μου απόκτημα. Πιο ήρεμες καταστάσεις από το Gixxerάκι, αλλά και πιο ξεκούραστες και άνετες καθημερινές διαδρομές!!! Φωτό έπονται μόλις μπορέσουμε να πάμε μια σωστή βόλτα...:D

BLiTzER
11/03/2021, 11:59
Μεγειές και καλοτάξιδο, αλλά...

Αποκλείω μηχανάκια όπως V-Strom, Versys, NC, CB500X κλπ κλπ. Γενικά αποκλείω τις μοτοσυκλέτες που έχω βαρεθεί να βλέπω σε κάθε γωνιά του δρόμου.

:lol: :lol: :lol: :lol:

MadMar
11/03/2021, 12:27
Μεγειές και καλοτάξιδο, αλλά...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ποτέ μη λες ποτέ τελικά φίλτατε Blitzer:lol:

Όταν ξεμείνεις από επιλογές που να συμβαδίζουν με τα θέλω σου, γυρνάς στη λίστα με τα αποκλείεται και ξανασκέφτεσαι ορισμένα πράγματα...

:beer::beer::beer::beer::beer:

Lioulios
11/03/2021, 14:01
Για τη δουλεια που το θες , πολυ καλο ειναι.

zannisvel
11/03/2021, 14:58
Καλοτάξιδο και από μένα!!!

Του 2009 είναι το παλιό καλό σουλούπι του ΠΑΣΟΚ σωστά???? :lol:

Άντε να το ευχαριστηθείς!!!! :beer:

MadMar
11/03/2021, 15:16
Για τη δουλεια που το θες , πολυ καλο ειναι.

:beer:

MadMar
11/03/2021, 15:17
Καλοτάξιδο και από μένα!!!

Του 2009 είναι το παλιό καλό σουλούπι του ΠΑΣΟΚ σωστά???? :lol:

Άντε να το ευχαριστηθείς!!!! :beer:

Ναι ναι αυτό ακριβώς το σουλούπι είναι, το ορθόδοξο :D

billyka
11/03/2021, 15:31
Μετα το τζιξερ το χαααοος,μετα το τζιξερ το τιποτα!!! Οπως ελεγε και ο Σακης...

sam4g
11/03/2021, 15:40
Για να παραφράσω και μία πολύ γνωστή φράση...

Ο μοτοσικλετισμός είναι ένα χόμπι, στο οποίο συχνά αλλάζεις μηχανές για να βρεις ποια σου ταιριάζει και στο τέλος καταλήγεις με V-Strom 650 :beer:

giorgosb
11/03/2021, 15:43
Καλοτάξιδο :beer:

BLiTzER
11/03/2021, 15:44
Δεν είναι κακό να θέλει κανείς γυναικείο μηχανάκι, αλλά τουλάχιστον μην κάνετε όλον αυτόν τον πρόλογο, προσπαθώντας να δικαιολογηθείτε, και γράφουμε άδικα. :lol:

Εννοείται ότι αστειεύομαι ε.

Ή όχι. :D

doctoras
11/03/2021, 17:05
Μου είχε πει επίσης ότι θα μου έδινε εγγύηση για 6 μήνες εφάμιλλη με την εργοστασιακή. Όχι μόνο το είπε, αλλά μου την παρέδωσε γραπτή και άκουσον άκουσον χωρίς να είναι απραίτητο να πάει η μηχανή στο συνεργείο του για σέρβις. Μόνη προϋπόθεση, να είναι σε πιστοποιημένο σερβις Suzuki.

καλορίζικο το εργαλείο να το χαρείς!

όσο γιαυτό που λες, αν είσαι έμπορος χρόνια, γνώστης της αγοράς και σου έρθει αξιόπιστο μοντέλο, με σχετικά λίγα χλμ, service book απο τον προηγούμενο δεν ειναι ρίσκο να εγγυηθείς (αν είναι πολιτική του καταστήματος) ειδικά σε ανθρώπους που είναι ώριμοι μοτοσυκλετιστικά και δε γράφουν πια πολλά χλμ. γιατί όλο και κάποια πληροφορία θα του έδωσες.;)
Αν πήγαινε όμως κανα καγκούρι αντι για εσένα, θα ανασκουμπώνοταν :a55:

patsavour
11/03/2021, 17:12
426243

MadMar
11/03/2021, 18:34
καλορίζικο το εργαλείο να το χαρείς!

όσο γιαυτό που λες, αν είσαι έμπορος χρόνια, γνώστης της αγοράς και σου έρθει αξιόπιστο μοντέλο, με σχετικά λίγα χλμ, service book απο τον προηγούμενο δεν ειναι ρίσκο να εγγυηθείς (αν είναι πολιτική του καταστήματος) ειδικά σε ανθρώπους που είναι ώριμοι μοτοσυκλετιστικά και δε γράφουν πια πολλά χλμ. γιατί όλο και κάποια πληροφορία θα του έδωσες.;)
Αν πήγαινε όμως κανα καγκούρι αντι για εσένα, θα ανασκουμπώνοταν :a55:
Ο συγκεκριμένος την εγγύηση στα μεταχειρισμένα του την διαφημίζει στην αγγελια.
Προφανώς δεν δίνει σε όλες τις μοτοσυκλετες που πουλάει, πιθανολογώ μόνο σε αυτές που ισχύουν τα παραπάνω που ανέφερες κι εσύ.

Στη δίκη μου περίπτωση η μηχανή είχε έναν μόνο προηγούμενο ιδιοκτήτη, μάστορα παλαιών Σκαραβαίων, ψήρα στην συντήρηση της, με πλήρες βιβλίο σέρβις και χιλιόμετρα αποδεδειγμένα με τρία τελευταία ΚΤΕΟ. Οπότε δεν είναι και ρίσκο να εγγυηθείς αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστει να μπει το χέρι στην τσέπη έτσι κι αλλιώς.

MadMar
11/03/2021, 18:36
Δεν είναι κακό να θέλει κανείς γυναικείο μηχανάκι, αλλά τουλάχιστον μην κάνετε όλον αυτόν τον πρόλογο, προσπαθώντας να δικαιολογηθείτε, και γράφουμε άδικα. :lol:

Εννοείται ότι αστειεύομαι ε.

Ή όχι. :D

Pew
11/03/2021, 22:22
Επιπλεον, οταν σαν εμπορος αγοραζεις κατι σε πολυ χαμηλη τιμη (για τον οποιονδηποτε λογο) και το πουλας με ενα καλο κερδος, συνυπολογιζοντας οσα ειπωθηκαν, τοτε δεν σε χαλαει μια μικρη χασουρα ή και να μην βγει τιποτα.
Ωστοσο, τον πελατη τον καλυψες με τη ζημια και στην τελικη, εχεις μια θετικοτατη κριτικη! Η οποια απ'οτι φαινεται, στον κλαδο των "μαντραδων" κανει τον σωστο να ξεχωριζει παρα πολυ απο τον ανταγωνισμο του!
It's all business...

Μεγεια το V-strom! :beer:

doctoras
12/03/2021, 07:15
Στη δίκη μου περίπτωση η μηχανή είχε έναν μόνο προηγούμενο ιδιοκτήτη, μάστορα παλαιών Σκαραβαίων, ψήρα στην συντήρηση της, με πλήρες βιβλίο σέρβις και χιλιόμετρα αποδεδειγμένα με τρία τελευταία ΚΤΕΟ. Οπότε δεν είναι και ρίσκο να εγγυηθείς αφού κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστει να μπει το χέρι στην τσέπη έτσι κι αλλιώς.

αν είναι επιβεβαιωμένο αυτό, είσαι πολύ τυχερός που έπεσες πάνω σε τέτοιο. Φαντάζομαι το πλήρωσες παραπάνω αυτό, αλλά καλώς έπραξες το αξίζει 101%
Ενώ τα περισότερα μετά απο 2-3 κατόχους αν έχει περάσει και απο εμπορο δεν μπορείς να ξέρεις ούτε τα πραγματικά χλμ ούτε πόσο συνεπείς ήταν οι κάτοχοι στις συντηρήσεις.
Ενώ αν αγοράσεις πρώτο χέρι γνωρίζεις.
Ζήτησε να έχεις το τηλέφωνο του προηγούμενου κατόχου να του ρωτήσεις κάποια πράγματα που ενδέχεται να σου χρειαστούν στην πορεία
βαλε και μια φωτό για το μάτι

MadMar
12/03/2021, 09:09
Επιπλεον, οταν σαν εμπορος αγοραζεις κατι σε πολυ χαμηλη τιμη (για τον οποιονδηποτε λογο) και το πουλας με ενα καλο κερδος, συνυπολογιζοντας οσα ειπωθηκαν, τοτε δεν σε χαλαει μια μικρη χασουρα ή και να μην βγει τιποτα.
Ωστοσο, τον πελατη τον καλυψες με τη ζημια και στην τελικη, εχεις μια θετικοτατη κριτικη! Η οποια απ'οτι φαινεται, στον κλαδο των "μαντραδων" κανει τον σωστο να ξεχωριζει παρα πολυ απο τον ανταγωνισμο του!
It's all business...

Μεγεια το V-strom! :beer:

MadMar
12/03/2021, 09:23
αν είναι επιβεβαιωμένο αυτό, είσαι πολύ τυχερός που έπεσες πάνω σε τέτοιο. Φαντάζομαι το πλήρωσες παραπάνω αυτό, αλλά καλώς έπραξες το αξίζει 101%
Ενώ τα περισότερα μετά απο 2-3 κατόχους αν έχει περάσει και απο εμπορο δεν μπορείς να ξέρεις ούτε τα πραγματικά χλμ ούτε πόσο συνεπείς ήταν οι κάτοχοι στις συντηρήσεις.
Ενώ αν αγοράσεις πρώτο χέρι γνωρίζεις.
Ζήτησε να έχεις το τηλέφωνο του προηγούμενου κατόχου να του ρωτήσεις κάποια πράγματα που ενδέχεται να σου χρειαστούν στην πορεία
βαλε και μια φωτό για το μάτι

Φίλε doctora όντως πλήρωσα κάποιο premium σχετικά με τα υπόλοιπα που έπαιζαν στο γνωστό site αγοραπωλησιών. Νομίζω κι εγώ πως τα άξιζε (μένει να δείξει με το χρόνο βέβαια).

Αυτό που με παρακίνησε ήταν ότι είχα διαβάσει τα καλύτερα σχόλια για τον συγκεκριμένο έμπορο και από τη γνωστή μηχανή αναζήτησης αλλά και σε διάφορα φόρα και φατσοβιβλίο που είναι πιο προσωπικά τα πράγματα. Επίσης, μου έκανε θετική εντύπωση, ότι δεν είναι μια μάντρα-αποθήκη μεταχειρισμένων μικτής ποιότητας. Στο μαγαζί η πρώτη εικόνα είναι ότι έχει πολύ λίγα μηχανάκια, σε εξαιρετική κατάσταση όλα, σχετικά ακριβά μεταχειρισμένα (μέχρι και H2 έχει) και τα περισσότερα με πολύ λίγα χλμ. Όπως είπα και σε ένα άλλο νήμα είναι γνωστός για τις εισαγωγές που κάνει και ιδιαίτερα σε μοτοσυκλέτες παλιές (τύπου Katana).

Το μόνο που μπόρεσα να επιβεβαιώσω είναι ότι τα χλμ της μηχανής συνάδουν με τα τρία τελευταία ΚΤΕΟ που είχε περάσει, καθώς και το βιβλίο συντήρησης. Το ότι ήταν ένας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν ξέρω πως μπορείς να το επιβεβαιώσεις, παρόλα αυτά εμπιστεύτηκα (ίσως και λάθος) τον έμπορο γιατί απ την όλη του συμπεριφορά μου εξέπεμψε αυτό το συναίσθημα. Τηλέφωνο δεν ζήτησα δυστυχώς, αλλά όλα τα σερβις έχουν γίνει σε εξουσιοδοτημένο Suzuki οπότε εκεί θα έχουν και όλη την ιστορία της μοτο.

Φωτογραφίες έπονται σίγουρα, περιμένω να την πάω βόλτα για να την αποτυπώσω όπως της αξίζει ;) (έχω κόλλημα με τη φωτογραφία γενικά:rolleyes:).

MadMar
12/03/2021, 21:51
Μια πρόχειρη φωτό απ τη σημερινή βόλτα στον οδοντίατρο...

https://i.ibb.co/ySq56wW/78-C0038-E-1-C83-4119-B4-C4-42-FDE62-CCBAF.jpg

Έπονται πιο καλές, μόλις μας αφήσουν να πάμε καμιά κανονική βόλτα!

sam4g
12/03/2021, 21:53
Μια πρόχειρη φωτό απ τη σημερινή βόλτα στον οδοντίατρο...

https://i.ibb.co/ySq56wW/78-C0038-E-1-C83-4119-B4-C4-42-FDE62-CCBAF.jpg

Έπονται πιο καλές, μόλις μας αφήσουν να πάμε καμιά κανονική βόλτα!

Κούκλα!!!