PDA

View Full Version : ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΤΟ

elohimaros
09/09/2020, 17:29
Καλησπέρα παιδια , ειμαι ετοιμος να αποκτήσω καινουργια μοτο και θα ηθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε ποιες εταιρείες κανουν ασφάλειες ολικης κλοπης για μοτο . Επειτα απο ενα γρηγορο ψάξιμο εχω βρει ετήσιες προσφορες με μεσο ορο τα 1000 ευρω. Επισης μου εχουν πει οτι αν βρισκεται σε παρκινγκ η ασφαλιστικη δεν σε καλυπτει . !!! πιστευω οτι ειναι παρα πολλα , υπαρχουν αλλες προτάσεις ? ευχαριστω προκαταβολικα.

xaotikos
10/09/2020, 00:24
Interamerican, aig.
Ακριβές δυστυχώς..

Nik0s_Dk
10/09/2020, 01:08
Καλησπέρα παιδια , ειμαι ετοιμος να αποκτήσω καινουργια μοτο και θα ηθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε ποιες εταιρείες κανουν ασφάλειες ολικης κλοπης για μοτο . Επειτα απο ενα γρηγορο ψάξιμο εχω βρει ετήσιες προσφορες με μεσο ορο τα 1000 ευρω. Επισης μου εχουν πει οτι αν βρισκεται σε παρκινγκ η ασφαλιστικη δεν σε καλυπτει . !!! πιστευω οτι ειναι παρα πολλα , υπαρχουν αλλες προτάσεις ? ευχαριστω προκαταβολικα.

,
Έκανα σε,μοτοσυκλέτα του κουτιού στην ιντεραμερικαν 6μηνη 344, χρόνου έβγαινε 650 (περίπου). Αξία ασφαλιζομενου οχήματος 8400. Το κόστος είναι ανάλογο της αξίας που ασφαλίζεις. Έτσι μου είπαν και έτσι αποδείχτηκε ( όταν το έψαξα πριν την αγοράσω τη μηχανή υπολόγιζα με ποσό περί τις 9000 και έβγαινε περίπου 60 70 ευρω παραπάνω). Πάρε και τις 2 και ζητά προσφορά δε κοστίζει αυτό!

MG
10/09/2020, 10:21
Γνωμη μου, ειναι καλυτερα να επενδυσετε τα οποια παραπανω χρηματα για την ολικη ασφαλιση ΜΟΤΟ, σε ενα Παρκινκ, καλο αντικλεπτικο και GPS TRACKER

H ασφαλιση ειναι καλη μεν αλλα ειναι για ΜΕΤΑ την κλοπη. Το θεμα ειναι να μη στην κλεψουν.

Φιλικα MG

McGyver
10/09/2020, 10:30
H AIG έχει απαλλαγή 25% της αξίας.

rainmike
10/09/2020, 16:26

Και εγώ πιστεύω ότι το κλειστό παρκινγκ και μια καλή αλυσίδα αρκούν.
Αν την κάνεις την ασφάλεια κλοπής και το μηχανάκι σου βρεθεί ο μη γεννοιτο σε κακό χάλι ,θα σε καλύψουν?

xaotikos
10/09/2020, 16:51
Και εγώ πιστεύω ότι το κλειστό παρκινγκ και μια καλή αλυσίδα αρκούν.
Αν την κάνεις την ασφάλεια κλοπής και το μηχανάκι σου βρεθεί ο μη γεννοιτο σε κακό χάλι ,θα σε καλύψουν?
Οχι δεν θα σε καλύψουν. Δυστυχώς αυτά έχουμε σε μια χώρα με πάααρα πολλές κλοπές, ανυπαρκτη αστυνόμευση + τις οποιες πιθανές λαμογίες γίνονται.

Τωρα για το αν αξίζει η όχι αποφασίζει ο καθένας με βάση το κεφάλαιο ασφάλιση, το κόστος, τις πιθανότητες, το που κυκλοφορεί κλπ κλπ
ΟΛΑ κλέβονται

elohimaros
10/09/2020, 20:38
Οχι δεν θα σε καλύψουν. Δυστυχώς αυτά έχουμε σε μια χώρα με πάααρα πολλές κλοπές, ανυπαρκτη αστυνόμευση + τις οποιες πιθανές λαμογίες γίνονται.

Τωρα για το αν αξίζει η όχι αποφασίζει ο καθένας με βάση το κεφάλαιο ασφάλιση, το κόστος, τις πιθανότητες, το που κυκλοφορεί κλπ κλπ
ΟΛΑ κλέβονται

Φιλε μου , σε ολα συμφωνώ εκτος απο την ανύπαρκτη αστυνόμευση που αναφέρεις . Υπαρχουν παρα πολλές ομαδες ΔΙ.ΑΣ αλλα και περιπολικά της Α.Δ και των τμημάτων τα οποια μερα νύχτα βρισκονται έξω και πραγματικά προσπαθούν . Οταν όμως εξαρθρώνεται μια σπείρα ( απο συγκεκριμένη υπηρεσία ) η οποια διαπράττει κλοπές συστηματικά και παραπέμπεται στη δικαιοσύνη και ως τιμωρία ακους την '' αναστολή '' αυτα θα συνεχίσουν να γίνονται . Μπορει η αστυνομία να πάσχει οπως ολες οι εργασίες ομως οταν υπάρχει ατιμωρησία δημιουργείται μεγαλύτερη ανοχή ως προς αυτο . Οσον αφορά την ασφαλεια κλοπης υπαρχει περίπτωση να μην σε αποζημιώσει ολικά εφοσον κλαπει απο το παρκινγκ ?

rainmike
10/09/2020, 22:05
Φιλε μου , σε ολα συμφωνώ εκτος απο την ανύπαρκτη αστυνόμευση που αναφέρεις . Υπαρχουν παρα πολλές ομαδες ΔΙ.ΑΣ αλλα και περιπολικά της Α.Δ και των τμημάτων τα οποια μερα νύχτα βρισκονται έξω και πραγματικά προσπαθούν . Οταν όμως εξαρθρώνεται μια σπείρα ( απο συγκεκριμένη υπηρεσία ) η οποια διαπράττει κλοπές συστηματικά και παραπέμπεται στη δικαιοσύνη και ως τιμωρία ακους την '' αναστολή '' αυτα θα συνεχίσουν να γίνονται . Μπορει η αστυνομία να πάσχει οπως ολες οι εργασίες ομως οταν υπάρχει ατιμωρησία δημιουργείται μεγαλύτερη ανοχή ως προς αυτο . Οσον αφορά την ασφαλεια κλοπης υπαρχει περίπτωση να μην σε αποζημιώσει ολικά εφοσον κλαπει απο το παρκινγκ ?

Αν κλαπεί θα σε αποζημιώσουν αν κλαπεί και βρεθεί σε κακο χάλι θα σε αποζημιώσουν? Ξεκαθάρισε αυτό πριν πας να σκάσεις τα λεφτά σου σε οποιαδήποτε ασφαλιστική.Ως γνωστόν
αν μπορούν να μην πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν.

Bowleno
11/09/2020, 04:19
Αν κλαπεί θα σε αποζημιώσουν αν κλαπεί και βρεθεί σε κακο χάλι θα σε αποζημιώσουν? Ξεκαθάρισε αυτό πριν πας να σκάσεις τα λεφτά σου σε οποιαδήποτε ασφαλιστική.Ως γνωστόν
αν μπορούν να μην πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν.

Από όσο ξέρω, αν βρεθεί έστω και μαρπιέ και αποδείξουν ότι προέρχεται από το κλεμμένο μηχανάκι σου, δεν παίρνεις μια....

xaotikos
11/09/2020, 08:28
Από όσο ξέρω, αν βρεθεί έστω και μαρπιέ και αποδείξουν ότι προέρχεται από το κλεμμένο μηχανάκι σου, δεν παίρνεις μια....
Αυτό ισχύει. Για να αποδείξουν όμως πως προέρχεται από το μηχανάκι σου πρέπει είτε να έχει κάποιο αριθμό χτυπημένο είτε κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό. Επίσης, υπάρχει και μη αποζημίωση από αμέλεια ..πχ την παράτησες με τα κλειδιά επάνω στο κέντρο της Αθήνας..

Από εκεί και πέρα όλα αυτα μετράνε στην οποία περίοδο αναμονής έχει η κάθε ασφαλιστική, νομίζω η μία έχει 1 μήνα και η άλλη 3. Μετά από αυτή την περίοδο και ολόκληρη να βρεθεί επειδή έχει δοθεί αποζημίωση απλά πέρνα η κυριότητα στην ασφαλιστική.
Μακρυά από εμάς λοιπόν αλλά για κάποιους είναι μια δικλείδα ασφάλειας (κάτι θα πάρω και δεν θα μείνω με την @ στα χερια) ενώ άλλοι προτιμούν την λύση της εξτρα προφύλαξης και ίσως και αποταμίευσης των χρηματων αυτων. Και οι 2 πλευρές έχουν τα δίκια τους.

OldMan
11/09/2020, 11:45

Quite right..!! ;)

Επίσης, ενω το ποσο του ασφαλιστρου παραμενει το ιδιο (ακομη και αν ζητησεις απομειωση..) η αποζημιωση θα ανερχεται στο υψος της αξιας της μηχανης κατα την ημερομηνια της κλοπης..
(με βαση την εμπορικη της αξια σαν μεταχειρισμενη + κατι - τουλαχιστον περιεργους - πινακες απομειωσης παγιας αξιας..)

Κοινως, σε συμφερει να κανεις την ασφαλεια και να φροντισεις να στην κλεψουν μεσα στον πρωτο μηνα...:p

dpapadakis
20/09/2020, 20:50

Λάθος, σε καλύπτει η ασφάλιση για Μερική Κλοπή. Πρόσεξε, έχουμε Ολική Κλοπή, δηλαδή στο σηκώνουν όλο και Μερική Κλοπή, δηλαδή σου κλέβουν τεμάχια η εξαρτήματα που είναι στερεά προσδεδεμένα σε αυτό και είναι απαραίτητα για τη κίνηση και τη λειτουργία του.

Έχουν λεπτομέρειες όλα αυτά απο ασφαλιστική σε ασφαλιστική αλλά βασικά εμείς 2 υπολογίζουμε για κλοπή: την AIG και την Interamerican.

Τουλ για την Ιντεραμέρικαν, αν το δηλώσεις εντός 8ημέρου και δεν βρεθεί εντός 45ημέρου, τους πάς τη μύνηση -που αφού τρέχει δεν έχεις ειδοποιηθεί απο αστυνομία ότι βρέθηκε- τους δίνεις έγγραφα για μεταβίβαση, κλειδιά κι εκκινεί η διαδικασία αποζημίωσης. Πρόσεξε τώρα, αν το βρούν αφού αποζημιωθείς, είσαι υποχρεωμένος να τους ενημερώσεις αλλα σου δίνουν το δικαίωμα να αποφασίσεις αν θα το κρατήσεις επιστρέφοντας την αποζημίωση η το αφήνεις ως έχει, μετεβιβασμένο δηλαδή.

Η ιντεραμέρικαν έχει ειδικό οδηγό στον ιστότοπο της, ολόκληρο βιβλίο είναι, και τα εξηγεί αναλυτικά.

νεοσσός
20/09/2020, 20:58
... Επισης μου εχουν πει οτι αν βρισκεται σε παρκινγκ η ασφαλιστικη δεν σε καλυπτει . !!! ...
Πού είναι γραμμένος τέτοιος όρος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Αφού το parking υποτίθεται ότι παρέχει επιπλέον ασφάλεια από το δημόσιο δρόμο.

Λάθος, σε καλύπτει η ασφάλιση για Μερική Κλοπή. Πρόσεξε, έχουμε Ολική Κλοπή, δηλαδή στο σηκώνουν όλο και Μερική Κλοπή, δηλαδή σου κλέβουν τεμάχια η εξαρτήματα που είναι στερεά προσδεδεμένα σε αυτό και είναι απαραίτητα για τη κίνηση και τη λειτουργία του.
Απ' όσο γνωρίζω η Interamerican σε καλύπτει μόνο για ολική κλοπή. Όχι για μερική κλοπή.

dpapadakis
20/09/2020, 21:04
Αυτό ισχύει. Για να αποδείξουν όμως πως προέρχεται από το μηχανάκι σου πρέπει είτε να έχει κάποιο αριθμό χτυπημένο είτε κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό. Επίσης, υπάρχει και μη αποζημίωση από αμέλεια ..πχ την παράτησες με τα κλειδιά επάνω στο κέντρο της Αθήνας..

Από εκεί και πέρα όλα αυτα μετράνε στην οποία περίοδο αναμονής έχει η κάθε ασφαλιστική, νομίζω η μία έχει 1 μήνα και η άλλη 3. Μετά από αυτή την περίοδο και ολόκληρη να βρεθεί επειδή έχει δοθεί αποζημίωση απλά πέρνα η κυριότητα στην ασφαλιστική.
Μακρυά από εμάς λοιπόν αλλά για κάποιους είναι μια δικλείδα ασφάλειας (κάτι θα πάρω και δεν θα μείνω με την @ στα χερια) ενώ άλλοι προτιμούν την λύση της εξτρα προφύλαξης και ίσως και αποταμίευσης των χρηματων αυτων. Και οι 2 πλευρές έχουν τα δίκια τους.

Με συγχωρείς αλλά πόσοι έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν έξτρα επίπεδα ασφαλείας που για να λέμε του στραβού το δίκιο εκτός απο κλειστό πάρκινγκ σωστά οργανωμένο δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Απο την άλλη, με συγχωρείς, έστω και που κοστίζει η κλοπή το διπλάσιο σχεδόν απο τη βασικό πακέτο και αυξάνεται αναλόγως με την ασφαλιζόμενη αξία, πόσοι απο τους ιδιοκτήτες αποταμιεύουν τόσα λίγα; Για παράδειγμα, ένα yamaha tracer 900gt πληρώνει 700€ για ασφάλεια με κλοπή. Χωρίς κλοπή θα του πήγαινε 200€, 499€ ήταν για ακρίβεια το ασφάλιστρο για μερική/ολική κλοπή.

Άρα η διαφορά για αυτό το μηχανάκι είναι 500€ χοντρά χοντρά και 500 διά 12 κάνει 40€ μηνιαίως.

Ας μη κοροδευόμαστε, αποταμιεύοντας 40€, με όλο τον σεβασμό προς απανταχού χαμηλομισθωτούς -κι εγώ είμαι- , δεν αποταμιεύεις για να πάρεις μηχανή! Ειδικά δε για όχημα που σε ανησυχεί τόσο πολύ αν στο κλέψουν.

Άρα τα σκάς για ασφάλεια μερικής/ολικής η απλά το συμπεριλαμβάνεις στον αρχική σου έρευνα αγοράς και κρατάς το κόστος της μηχανής σου τόσο χαμηλά ώστε να σε συμφέρει μακροπρόθεσμα.

dpapadakis
20/09/2020, 21:20
Πού είναι γραμμένος τέτοιος όρος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Αφού το parking υποτίθεται ότι παρέχει επιπλέον ασφάλεια από το δημόσιο δρόμο.

Απ' όσο γνωρίζω η Interamerican σε καλύπτει μόνο για ολική κλοπή. Όχι για μερική κλοπή.

Έχεις δίκιο, απολογούμαι.

Ο πίνακας της εταιρείας λέει για Ολική Κλοπή αλλά ας μη προτρέχουμε γιατί κάθε συμβόλαιο έχει τους όρους του. Βασικά εγώ αύριο το πρωί κιόλας θα πάω σε ένα απο τα επίσημα γραφεία πωλήσεων για να κάνω την ασφάλεια για το σκούτερ μου οπότε θα σας γράψω λεπτομέρειες μόλις επιστρέψω.

Σπάω το κεφάλι μου τώρα να θυμηθώ που είδα για μερική κλοπή για μοτοσυκλέτα.

montechristo
21/09/2020, 10:13
Πολυ πιθανον να υπαρχει, καθως υπαρχει και μικτη για μοτοσυκλετα. Απλα εχει τεραστιο κοστος, πχ περιπου 1500ευρω για ετησιο συμβολαιο για μοτο αξιας 7000ευρω...

PortisHead
21/09/2020, 15:05
Δεν διαβασα ολα τα απο πανω, μπορει να εχει ειπωθει.
Θα σου ελεγα οποια κλοπης και να διαλεξεις, να διαβασεις καλα το συμβολαιο, τις λεπτομερειες.
Προσφατα αλλαξα στο αμαξι, γιατι νομισα οτι ειχα κλοπης στην Χ εταιρεια και τελικα ειχα υπο "τραγικες" προυποθεσεις,
τις οποιες και επιβεβαιωσα με απαντητικο email και εφυγα.

Ξερω, δικο μου λαθος που δεν τα διαβασα αναλυτικα, αλλα το λεω μπας και σωσω κανεναν αλλον.

Εμενα ελεγε, ισχυει μονο αν το οχημα εχει immobilizer (δεν πα να χει και συναγερμο αξιας 1000 ευρω αδιάφορο) και αν η κλοπή γινει σε κλειστο χωρο σταθμευσης στην διευθυνση κατοικιας.
Δλδ. αν μου το κλεβαν στο Φλοισβο....πάπαλα.
Διαβασε τις λεπτομερειες !!!!

dpapadakis
21/09/2020, 15:48
Πολυ πιθανον να υπαρχει, καθως υπαρχει και μικτη για μοτοσυκλετα. Απλα εχει τεραστιο κοστος, πχ περιπου 1500ευρω για ετησιο συμβολαιο για μοτο αξιας 7000ευρω...

Τώρα γύρισα απο ένα απο τα επίσημα γραφεία πωλήσεων της Ιντεραμέρικαν στην Αθήνα.

Λεπόν: Η ασφάλεια κλοπής είναι κατα μία έννοια μικτή, δηλαδή, δεν καλύπτει όπως η φουλ μερική, πράγματα επιπρόσθετα που μπορεί να έχουν μπεί στο μηχανάκι, αλλά καλύπτει μόνο τα ουσιώδη απο τα οποία εξαρτάται η κίνηση του οχήματος. Για παράδειγμα, αν το βουτήξουν και το βρεί η αστυνομία εντός 45 ημερών τόσο σμπαράλια ώστε να μη κινείται, η π.χ. έχουν κατεβάσει το μοτέρ, η έχουν πάρει τους τροχούς, τότε μη σκάτε: η Ιντεραμέρικαν καλύπτει!

Νούμερα τώρα: Πήρα την Extra, ετήσια, έχει μέσα πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατικές, οδική, νομική προστασία, επίδομα για προσωπικό ατύχημα και τέλος μερική/ολική κλοπή, συν το επασφάλιστρο για νέο οδηγό, που είναι 80€, σύνολο 563€

Η διαφορά ετήσιας με εξάμηνη, δηλαδή αν κάνεις χ2 την εξάμηνη, είναι 20€ περίπου, δηλαδή τρίχες κατσαρές η έκπτωση, απλά μόνο στην ετήσια μπορούσαν να βάλουν δόσεις σε πιστωτική, η εξάμηνη και η τρίμηνη είναι εφάρπαξ.

Τσούζει, τσούζει αλλά δε θέλω να το κλαίω.

Εχω ένα Sym Cruisym 250, δεν έχει βγεί στο δρόμο ακόμα, ολοκαίνουργιο.

gk8719
05/10/2020, 22:54
Για τενερε 700 κούτα , η Ίντεραμερικαν ζητά γυρω στα 720 ευρω ετησίως για κλοπή κ οδική βοήθεια

Maradi
06/10/2020, 01:45
Ω ρε τι ξέσκισμα είναι τούτο; Σκωτία η Τemerge 700 μου κοστίζει περίπου £180 λίρες το χρόνο, πάνω κάτω €200 για ολική και οδική βοήθεια. Τελικά, ότι θέλουν ..

AristidisZ
06/10/2020, 06:48
Για τενερε 700 κούτα , η Ίντεραμερικαν ζητά γυρω στα 720 ευρω ετησίως για κλοπή κ οδική βοήθεια

Δες και την AIG

Sachry
14/11/2020, 16:47
Υπάρχει μια νέα ασφαλιστική που κάνει και για κλοπή και είναι πολύ φθηνή. Η apeiron. Αν κάποιος γνωρίζει τι παίζει να μας πει .

viper1
16/11/2020, 04:38
Υπάρχει μια νέα ασφαλιστική που κάνει και για κλοπή και είναι πολύ φθηνή. Η apeiron. Αν κάποιος γνωρίζει τι παίζει να μας πει .

Μάλλον παίζει ότι αν στην κλέψουν θα περιμένεις epapeiron να πάρεις την αποζημίωση

Sachry
16/11/2020, 07:55
Μάλλον παίζει ότι αν στην κλέψουν θα περιμένεις epapeiron να πάρεις την αποζημίωση

Χαχαχαχαχα τόσο χάλια λες να είναι ;

panagos
26/11/2020, 11:49
Κομμένα στα μέτρα τους τα έχουν ολα