View Full Version : Μπουφάν Dainese
johnnybond
14/09/2020, 14:50
Καλησπέρα στο φόρουμ και καλή βδομάδα. Μόλις πήρα ένα dainese (όχι από κατάστημα) και έχω δύο ερωτήσεις να κάνω σε περίπτωση που κάποιος ξέρει να μου απαντήσει.
1) Ξέρει κανείς πιο μοντέλο είναι το συγκεκριμένο jacket γιατί η ετικέτα μέσα είναι στραπατσαρισμένη και λείπει το product number?
2) Παρατήρησα μόλις έφτασα σπίτι ότι δεν βρίσκω φερμουάρ στη πλάτη για προστασία. Υπάρχουν dainese που δεν παίρνουν; ή να αρχίσω να σκέφτομαι ότι παίζει να μην είναι γνήσιο after all?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει κάτι.
[=CONFIG]420898[/ATTACH]
Δεν το έχω ξαναδει...αλλα είτε είναι πολύ παλιό είτε παίζει μαιμουδια όπως το βλέπω...
Δεν έχει πολλά πράγματα που τα έχει η dainese στα μπουφάν της....και δείχνει λίγο δεύτερο...μπορει απλά να είναι παλιάς τεχνολογίας μπουφάν αλλά άμα δεν έχει και στοιχεία το ταμπελακι........:rolleyes:
johnnybond
14/09/2020, 15:32
Δεν το έχω ξαναδει...αλλα είτε είναι πολύ παλιό είτε παίζει μαιμουδια όπως το βλέπω...
Δεν έχει πολλά πράγματα που τα έχει η dainese στα μπουφάν της....και δείχνει λίγο δεύτερο...μπορει απλά να είναι παλιάς τεχνολογίας μπουφάν αλλά άμα δεν έχει και στοιχεία το ταμπελακι........:rolleyes:
Τα στοιχεία είδα στο νετ ότι κάποια παλιά μοντέλα (πριν το 2010 δεν έχουν όλα product number) και σε ένα μάλιστα ήταν ακριβώς ίδιο το ταμπελάκι σε μοντέλο 2007.
Από κοντά μέσα έξω δεν φαίνεται μούφα και ούτε βλέπω να κάνει κάτι μπαμ. Το καλοκαιρινό που έχω τώρα είναι πάλι Dainese και δεν φαίνεται πιο γνήσιο το ένα δίπλα στο άλλο φάση.
Τώρα τι να πω αν όντως είναι ρέπρλικα κρίμα αλλά δεν βαριέσαι, δεν θα πεθάνουμε κιόλας για ένα μπουφάν.
Έστειλα και στη dainese και περιμένω μήπως μπορούν να με βοηθήσουν.
Ορίστε και άλλες φώτο. Ευχαριστώ πολύ παρεπιπτόντως
420899
johnnybond
14/09/2020, 15:33
420900
johnnybond
14/09/2020, 15:33
420901
johnnybond
14/09/2020, 15:35
420902
Εμένα ο γιακάς μου ξενίζει πάρα πολύ.
Δεν έχω ξαναδεί σε dainese δερμάτινο, αυτό το γιακά.
johnnybond
14/09/2020, 15:46
Το φερμουάρ του κλείνει μέχρι τέλους πάνω αλλά δεν έχει κουμπί αν αυτό εννοείς.
Εννοώ οτι όσα δερμάτινα dainese έχω δεί, έχουν κοντό γιακά (με κουμπί όπως λές).
Αυτός ο γιακάς είναι σαν να διπλώνει.
GogosLux
14/09/2020, 16:01
Ενα Dainese που εχω 15+ χρονων εχει τον ίδιο γιακά, οποτε απο γιακα είμαστε ΟΚ :lol:
Παρολα αυτα μοιαζει υποπτο :rolleyes:
Για μενα κυρίως οι παρα πολλες ραφες που έχει (πλατη και πισω μανίκι) μιας και δεν το συνηθίζει.
ΕΠΙΣΗΣ τα σηματα στο μανίκι, οι τσεπες αλλα και η περιοχή πισω απο τις μασχάλες που ειναι για ελαστικότητα δεν τα εχω δει σε dainese.
Δειχνει για αντιγραφη, ισως του μοντέλου που εχω μιας και ειναι πολύ κοντα.
johnnybond
14/09/2020, 16:04
Ενα Dainese που εχω 15+ χρονων εχει τον ίδιο γιακά, οποτε απο γιακα είμαστε ΟΚ :lol:
Παρολα αυτα μοιαζει υποπτο :rolleyes:
Για μενα κυρίως οι παρα πολλες ραφες που έχει (πλατη και πισω μανίκι) μιας και δεν το συνηθίζει.
ΕΠΙΣΗΣ τα σηματα στο μανίκι, οι τσεπες αλλα και η περιοχή πισω απο τις μασχάλες που ειναι για ελαστικότητα δεν τα εχω δει σε dainese.
Δειχνει για αντιγραφη, ισως του μοντέλου που εχω μιας και ειναι πολύ κοντα.
Μπορείς να μου πεις η να μου στείλεις το μοντέλο που έχεις να το δω;
GogosLux
14/09/2020, 16:07
Μπορείς να μου πεις η να μου στείλεις το μοντέλο που έχεις να το δω;
Φυσικα και δεν θυμαμαι το μοντελο, θα το βγαλω φωτο να στο δείξω αλλα ειναι πολύ κοντα.
johnnybond
14/09/2020, 16:08
Φυσικα και δεν θυμαμαι το μοντελο, θα το βγαλω φωτο να στο δείξω αλλα ειναι πολύ κοντα.
Σωστά δεν το σκέφτηκα, καλώς ευχαριστώ!
Επίσης εσένα παίρνει προστασία στη πλάτη η όχι;
giorgosb
14/09/2020, 16:13
...αλλα και η περιοχή πισω απο τις μασχάλες που ειναι για ελαστικότητα δεν τα εχω δει σε dainese.
Το δικό μου έχει τέτοια, αγοράστηκε το '13 (ίσως ήταν παλιότερο μοντέλο)..
420903
johnnybond
14/09/2020, 16:19
420903
Έχει product number το καρτελάκι ή λέει απλά τα υλικά; Επίσης εσένα παίρνει το δικό σου προστασία στη πλάτη; Γιατί αυτό που πήρα δεν έχει φερμουάρ για προσθήκη προστασίας.
420903
Αυτό είναι δερμάτινο?
Δεν φαίνεται δερμάτινο στη φωτογραφία
giorgosb
14/09/2020, 16:30
Έχει product number το καρτελάκι ή λέει απλά τα υλικά; Επίσης εσένα παίρνει το δικό σου προστασία στη πλάτη; Γιατί αυτό που πήρα δεν έχει φερμουάρ για προσθήκη προστασίας.
Έχει αυτό:
420904
Παίρνει το προστατευτικό πλάτης WAVE D1 G1
giorgosb
14/09/2020, 16:33
Αυτό είναι δερμάτινο?
Δεν φαίνεται δερμάτινο στη φωτογραφία
Όχι δεν είναι δερμάτινο, απλά έχει το ίδιο σχέδιο στις μασχάλες, απαντώντας και στον GogosLux για το σχόλιο..
johnnybond
14/09/2020, 16:33
Έχει αυτό:
420904
Σε ευχαριστώ
DRAKONET
14/09/2020, 16:54
Αρκετα μπουφαν τις dainese ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ και δεν εχουν πλατη !
Εχουν θεση ομως για να βαλεις τα νεοτερα μοντελα!
Επισης εαν εχετε ενα παλιο μπουφαν με προστασια FOAM μπορειτε να το αναβαθμισετε
βαζοντας αγκωνες-ωμους-πλατη .... νεα υλικα !
Σε μπουφαν τζιν η καποιο αλλο...εαν πιανει το χερι της γυναικας σας--μητερα σας...η οποιον αλλο εχετε..μπορειτε να
παρετε τις προστασιες και με πατρον αυτες να φτιαξετε τσεπες ωστε σε καθα μπουφαν σας να βαζετε και τις προστασιες
ΜΙΑ φορα θα τις αγορασετε.....σε ολα τα μπουφαν θα υπαρχουν.
Εδω μπορειτε να δειτε τις προδιαγραφες και να παρετε μια ιδεα !
https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_armor
Έχει αυτό:
420904
Αυτό είναι το Dainese Xantum D-Dry
johnnybond
14/09/2020, 17:00
Αρκετα μπουφαν τις dainese ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ και δεν εχουν πλατη !
Εχουν θεση ομως για να βαλεις τα νεοτερα μοντελα!
Επισης εαν εχετε ενα παλιο μπουφαν με προστασια FOAM μπορειτε να το αναβαθμισετε
βαζοντας αγκωνες-ωμους-πλατη .... νεα υλικα !
Σε μπουφαν τζιν η καποιο αλλο...εαν πιανει το χερι της γυναικας σας--μητερα σας...η οποιον αλλο εχετε..μπορειτε να
παρετε τις προστασιες και με πατρον αυτες να φτιαξετε τσεπες ωστε σε καθα μπουφαν σας να βαζετε και τις προστασιες
ΜΙΑ φορα θα τις αγορασετε.....σε ολα τα μπουφαν θα υπαρχουν.
Εδω μπορειτε να δειτε τις προδιαγραφες και να παρετε μια ιδεα !
https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_armor
Το ξέρω ότι η πλάτη πάει έξτρα όπως και στο καλοκαιρινό μου Dainese. Το θέμα είναι αν στα παλιότερα μοντέλα της εταιρίας δεν υπήρχε καν η δυνατότητα για προσθήκη. Προσπαθώ να καταλάβω με κάθε τρόπο αν είναι πολύ παλιό μοντέλο και δεν έχει product number/φερμουάρ για προσθήκη προστασίας πλάτης ή fake μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι για αυτό όσο νωρίς γίνεται.
Κια ομως εγω εχω το Imatra και ειναι με τετοιο γιακα.
https://papastavroushops.gr/wp-content/uploads/2019/11/8033431824107.jpg
GogosLux
14/09/2020, 17:56
Κια ομως εγω εχω το Imatra και ειναι με τετοιο γιακα.
https://papastavroushops.gr/wp-content/uploads/2019/11/8033431824107.jpg
Αυτο μοιαζει να ειναι επομενο μοντελο απο το δικό μου
Αυτο μοιαζει να ειναι επομενο μοντελο απο το δικό μου
Εγω πρεπει να το πηρα το 2008
giorgosb
14/09/2020, 18:09
Αυτό είναι το Dainese Xantum D-Dry
Το Xantum είναι ναι
DRAKONET
14/09/2020, 23:42
Το ξέρω ότι η πλάτη πάει έξτρα όπως και στο καλοκαιρινό μου Dainese. Το θέμα είναι αν στα παλιότερα μοντέλα της εταιρίας δεν υπήρχε καν η δυνατότητα για προσθήκη. Προσπαθώ να καταλάβω με κάθε τρόπο αν είναι πολύ παλιό μοντέλο και δεν έχει product number/φερμουάρ για προσθήκη προστασίας πλάτης ή fake μήπως και μπορέσω να κάνω κάτι για αυτό όσο νωρίς γίνεται.
Εχει και με τετοιο λαιμο...υπηρχε μια σειρα αλλα ειναι οντως παλια....το μπουφαν θεωρησε το συλλεκτικο !
GogosLux
15/09/2020, 08:55
420909
420910
420911
420912
420913
johnnybond
15/09/2020, 09:43
420909
420910
420911
420912
420913
Σε ευχαριστώ πολύ.
johnnybond
15/09/2020, 09:50
Με τη dainese άκρη δε βγαίνει παρόλο που είναι πρόθυμοι. Έχουν κολλήσει στον αριθμό ενώ τους έχω εξηγήσει 3 φορές και τους έχω στείλει και φωτογραφίες. Ελπίζω τώρα που ξαναρώτησα για το αν υπήρχαν στο παρελθόν μοντέλα με διαφορετικό ταμπελάκι χωρίς number ή είναι fake να μου απαντήσουν έστω μονολεκτικά. Γιατί το μεσημέρι εκτός απροόπτου σκοπεύω να το γυρίσω.
GogosLux
15/09/2020, 10:10
Με τη dainese άκρη δε βγαίνει παρόλο που είναι πρόθυμοι. Έχουν κολλήσει στον αριθμό ενώ τους έχω εξηγήσει 3 φορές και τους έχω στείλει και φωτογραφίες. Ελπίζω τώρα που ξαναρώτησα για το αν υπήρχαν στο παρελθόν μοντέλα με διαφορετικό ταμπελάκι χωρίς number ή είναι fake να μου απαντήσουν έστω μονολεκτικά. Γιατί το μεσημέρι εκτός απροόπτου σκοπεύω να το γυρίσω.
Εμενα μου μοιαζει για αντιγραφη, ιδιως σε συγκριση με το δικο μου.
Κυρίως λογω της υφής του δερματος και των πολλών ραφών ΙΔΙΩΣ σε λαθος μέρη, βλεπε κέντρο πλάτης ή κατω μερος μανικιών.
Επισης το δικο μου εχει θηκη για προστασια πλάτης, εχει προστασιες αγκώνα και ώμου.
Επισης, το ταμπελάκι στο μπρατσο βγαζει ματι, τα κουμπωματα στα μανικια , οι τσεπες ειναι αλλιως, κλπ κλπ.
Βεβαια ολα εξαρτώνται απο την τιμη και την χρήση, αν το θες για μεσα στην πόλη και η τιμη ηταν καλή δεν βλεπω μεγαλο προβλημα.
Στην θεση σου απλα θα εβγαζα τα ταμπελακι απο τα μανίκια μιας και ειναι με velcro απο οτι βλεπω.
Καλη συνέχεια
harris_x
15/09/2020, 10:37
εκτός όσων έχουν αναφερθεί, τα φερμουάρ δεν είναι σωστά και η πλέξη στο καρτελάκι που γράφει το νούμερο είναι αραιή, μάλλον για μαϊμουδιά πρόκειται.
DoctoR_k6
15/09/2020, 10:53
Κ τα 3 dainese που εχω (καλοκαιρινο, cordura κ δερμα) εχουν το ιδιο ταμπελακι/κωδικους κλπ κλπ.
Το δικο σου δειχνει εντελως διαφορετικο στο ταμπελακι.
Plus τα dainese στα μανικια.
Λες κ καποιος το εβαλε μετα.
johnnybond
15/09/2020, 14:02
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. Το γύρισα πριν λίγο όλα καλά. Το απόγευμα θα πάω να δω ένα γνήσιο απ'ότι φαίνεται dainese! :beer:
johnnybond
15/09/2020, 18:28
Μόλις πήρα ενα σωστό και γνήσιο αυτή τη φορά δερμάτινο Dainese και σε αρκετά καλή τιμή μάλιστα, είναι σαν καινούργιο και μου έκατσε γάντι.
Dainese stripes pelle black.
420926
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους γιατί με ωθήσατε ακόμα περισσότερο στο να το δώσω πίσω.
Καλές βόλτες σε όλους!
Περίεργο που δεν κατάλαβες ότι είναι απομίμηση από το ραφτό-αγορασμένο-από-Μοναστηράκι στο μανίκι. :p
Μεγειά το καινούριο!
johnnybond
15/09/2020, 18:37
Περίεργο που δεν κατάλαβες ότι είναι απομίμηση από το ραφτό-αγορασμένο-από-Μοναστηράκι στο μανίκι. :p
Μεγειά το καινούριο!
Κοίτα αδικαιολόγητο ήταν από μέρους μου αλλά λίγο ότι έκανα 1 ώρα ταξίδι να το δω, λίγο η ζέστη κλπ απλά το πήρα και έφυγα. Δεν είχα υπομονή να το δώ, έκανα και το λάθος του να μη τσεκάρω πριν γραμμές, σχέδια κλπ ενώ πάντα κάνω έρευνα αγοράς. Και το κυριότερο είναι όλος παραδόξως δεν είχα υπόψην μου μέχρι χθες ότι θα έπρεπε να φοβόμουν για κόπιες σε είδη ένδυσης μοτό. Τέλος καλό όλα καλά, καλό μου έκανε κιόλας γιατί από δω και πέρα θα προσέχω ακόμα περισσότερο!
Να σαι καλά και πάντα όρθιος!
Και το κυριότερο είναι όλος παραδόξως δεν είχα υπόψην μου μέχρι χθες ότι θα έπρεπε να φοβόμουν για κόπιες σε είδη ένδυσης μοτό.
Κοίτα,με γεια το μπουφάν πολύ ωραίο.Τώρα μπορείς να πάρεις και ένα καινούργιο κράνος,έχει στο ali SHOEI με κανα 100ρικο.
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200915084748&origin=y&SearchText=shoei :lol:
johnnybond
15/09/2020, 19:04
Κοίτα,με γεια το μπουφάν πολύ ωραίο.Τώρα μπορείς να πάρεις και ένα καινούργιο κράνος,έχει στο ali SHOEI με κανα 100ρικο.
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200915084748&origin=y&SearchText=shoei :lol:
Hahahah όχι ευχαριστώ. Κράνος, προφυλακτικά και παπούτσια πάντα πρόσεχα και προσέχω να είναι επώνυμα και όσο γίνεται από authorized dealers και distributors.
Αλλά χτύπησες φλέβα γιατί θέλω να πάρω για τυπικούς λόγους καινούργιο κράνος στη κοπέλα μου. ( Το shark της είναι πάνω από 4 χρόνων αν και στη πένα) καθώς και χειμερινό μπουφάν καί για εκείνη (έχει μόνο καλοκαιρινό) και το ταμείο είναι μείον.
Είναι τόσα πολλά τα έξοδα που ίσως θα έπρεπε το κράτος χορηγεί κάτιτίς. 1.5 σχεδόν χρόνο που έχω ξανά μοτό μετά από λίγα χρόνια αποχής όλο πληρώνω για το ένα και για το άλλο και πότε δεν είμαι πλήρης όσο αναφορά τον εξοπλισμό.
Anyway, να σαι καλά και πάντα όρθιος!
giorgosb
15/09/2020, 19:18
Ε κάτσε κι εσύ, μόλις έδωσε 17 μύρια στον Μορέα Α.Ε. ως αποζημίωση για την απώλεια εσόδων λόγω κορονοϊού. Που να βρει για επιδότηση εξοπλισμού..
Με γεια το μπουφάν!
johnnybond
15/09/2020, 19:43
Ε κάτσε κι εσύ, μόλις έδωσε 17 μύρια στον Μορέα Α.Ε. ως αποζημίωση για την απώλεια εσόδων λόγω κορονοϊού. Που να βρει για επιδότηση εξοπλισμού..
Με γεια το μπουφάν!
Ναι λες και τα είχε ανάγκη ο Μπόμπολας ή έχρηζε προτεραιότητας. Άστα μην εκνευριστώ περισσότερο βραδιάτικα.
Να σαι καλά, καλές βόλτες και πάντα όρθιος!
LOUKILOUK
15/09/2020, 22:05
420909
420910
420911
420912
420913
Αθάνατο μέρλιν?
Από τα σήματα και μόνο στα μανίκα βρωμάει μαιμουδίλα...
πολύ καλύτερο και ομορφότερο αυτό που πήρες:beer:
johnnybond
16/09/2020, 10:48
Αθάνατο μέρλιν?
Από τα σήματα και μόνο στα μανίκα βρωμάει μαιμουδίλα...
πολύ καλύτερο και ομορφότερο αυτό που πήρες:beer:
:beer:
DoctoR_k6
16/09/2020, 11:13
To αυθεντικο Dainese το καταλαβαινεις οταν χαλαει σχετικα γρηγορα το φερμουαρ στα μανικια κ μετα το κεντρικο. :lol:
johnnybond
16/09/2020, 11:47
To αυθεντικο Dainese το καταλαβαινεις οταν χαλαει σχετικα γρηγορα το φερμουαρ στα μανικια κ μετα το κεντρικο. :lol:
:lol: Στο καλοκαιρινό μου dainese στον σχεδόν ενάμιση χρόνο που το έχω χάλασε γρήγορα το original κεντρικό, το οποίο άλλαξα με καλο υποτίθεται μεταλλικό ( απ'οτι φαίνεται λάθος επιλογή για αυτή τη περίπτωση) και το ξανά άλλαξα πριν 1 βδομάδα που χάλασε και αυτό με κοκκάλινο αυτή τη φορά της ykk. Ελπίζω να μην συνεχίσει σε κανένα από τα δύο που έχω τώρα αυτό το σερί.
For the record αυτό που γύρισα πίσω είχε κοκκάλινο ykk παρακαλώ!
:lol: Στο καλοκαιρινό μου dainese στον σχεδόν ενάμιση χρόνο που το έχω χάλασε γρήγορα το original κεντρικό, το οποίο άλλαξα με καλο υποτίθεται μεταλλικό ( απ'οτι φαίνεται λάθος επιλογή για αυτή τη περίπτωση) και το ξανά άλλαξα πριν 1 βδομάδα που χάλασε και αυτό με κοκκάλινο αυτή τη φορά της ykk. Ελπίζω να μην συνεχίσει σε κανένα από τα δύο που έχω τώρα αυτό το σερί.
For the record αυτό που γύρισα πίσω είχε κοκκάλινο ykk παρακαλώ!
Βάζεις κρικάκι από μπρελόκ και ξεμπερδεύεις :D