View Full Version : Τα φώτα σας!
Καλησπέρα!Είμαι κάτοχος μίας KTN 990 adventure. Επειδή σε κάποια βόλτα σε χώμα η μηχανή μου έπεσε (κλασσικά) και τη λυπήθηκα τη κακομοίρα μου πέρασε η ιδέα για το λεγόμενο ξεκαυ.....μα του ΣΚ εκτός δρόμου να πάρω ένα εντουράκι. Δεν έχω ξαναοδηγήσει enduro. Δεν είμαι πιτσιρικάς! ϋψος 1,74 Η χρήση: enduro βόλτες σε χωματινους δρόμους κυρίως και καμιά φορά σε μονοπάτια. Θα ήθελα τα φώτα σας! 2χρονο ή τετράχρονο? Κυβικά? Τιμη: έως 1500 για αρχή.Απο μία έρευνα αγοράς στρέφομαι προς KTM exc 200, honda crm 250, yamaha wr250F. Περιμένω τα ΦΩΤΑ ΣΑΣ! Ευχαριστώ!
doctoras
20/09/2020, 09:16
νομίζω οτι για δάφορους λόγους έχει εγκαταλειφθεί το άθλημα, παλιά διαλέγαμε μέρες για να αποφύγουμε συνωστισμό στα μονοπάτια, πάντως διαθέσιμα στο car.gr δίχρονα exc. υπάρχουν τα παράκατω
4 exc 125
7 exc 200
15 exc 250
παραδόξως υπάρχουν ακόμη αρκετά για την παλαιότητα του μοντέλου crm250
τα λεφτά που διαθέτεις είναι λίγα, ή θα μετακινήσεις το μπατζετ σε 3000-3500 να πάρεις τετράχρονο με το ρίσκο επισκευής τετράχρονου
ή θα πάρεις όποιο δίχρονο βρείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο μπατζετ σου και θα προυπολογίσεις ένα 600ρικο για μαζέματα(πιστόνι ελατήρια ρουλεμαν, ρουλεμαν τροχών-τιμονιού, λαστιχα, συντήρηση αναρτήσεων)
η ακόμη καλύτερα θα ψάξεις τον σπανο (https://www.allroad-training.com/enduro-training/) να κάνεις μαθήματα offroad - enduro το οποίο προσωπικά για έναν αρχάριο θεωρώ πιο ενδεδειγμένο πριν ξεκινήσει οτιδήποτε και χάσει πολύ χρόνο(και χρήμα) απο το να μάθει εμπειρικά(όπως εγώ και πολλοί παλαιότεροι) έχεις την δυνατότητα να μάθεις το 990 να μεταμορφώνεται σε "χωμάτινη μπαλαρίνα" μέσα απο την δική σου εκπαίδευση
Το θέμα με τον Σπανό έχει ήδη δρομολογηθεί. Τα 125 cc τι λένε?