Σύνδεση

View Full Version : Δέσιμο μοτο σε σταθερό σημείο δικής μου, ας πούμε, δημιουργίας

dpapadakis
20/09/2020, 20:40
Γειά σε όλους, είναι το 1ο μου μύνημα.

Παραλαμβάνω αυτή την εβδομάδα το πρώτο μου όχημα, ένα μεγάλο σκούτερ. Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο όταν είσαι ιδιοκτήτης/οδηγός μιας μοτοσυκλέτας και παρότι θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα π.χ. ασφάλεια κλοπής, συναγερμός, disc lock, σχετικά ασφαλές πάρκινγκ κτλ. δε θα παύσω να προσπαθώ να κάνω πιο απίθανο το απευκταίο σενάριο που με βρίσκει χωρίς μηχανή είτε λόγω ατυχήματος είτε λόγω κλοπής/βανδαλισμού κτλ.

Έχουμε ασφαλή πιλοτή με ελεγχόμενη πρόσβαση οπότε επιπροσθέτως με τα υπόλοιπα μέτρα θέλω να φυτέψω στο έδαφος κι ένα σταθερό σημείο για να δένω το όχημα. Βλέπω στο εμπόριο ότι υπάρχουν ειδικές βάσεις που κάνουν αυτό που θέλω, αλλά επειδή αφενός είναι πανάκριβες κι αφετέρου δένουν με 2 βιδούλες στο έδαφος η σε τοίχο (με ένα απλό τράβηγμα ακόμη και με ΙΧ σπάνε) λέω να ανοίξω μια τρύπα στο έδαφος και να φυτέψω μέσα ένα παχύ μέταλλο σχήματος Π και το τσιμεντώσω. Το έχω δεί σε εφαρμογή, δεν είναι δικιά μου επινόηση.

Το πρόβλημα μου είναι πως θα συνενοηθώ με τους σιδεράδες αφενός, δηλαδή πως ονομάζεται κάτι τέτοιο; πως το ζητάω; Καλά, μπορώ να δείξω φωτογραφία, αλλά ας είμαι ενημερωμένος. Δεύτερον που θα βρώ σιδεράδικο στη περιοχή των Πατησίων; Και το κόστος που κινείται; Έχει κανείς πληροφορίες;

karellen
20/09/2020, 20:51
Γειά σε όλους, είναι το 1ο μου μύνημα.

Παραλαμβάνω αυτή την εβδομάδα το πρώτο μου όχημα, ένα μεγάλο σκούτερ. Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο όταν είσαι ιδιοκτήτης/οδηγός μιας μοτοσυκλέτας και παρότι θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα π.χ. ασφάλεια κλοπής, συναγερμός, disc lock, σχετικά ασφαλές πάρκινγκ κτλ. δε θα παύσω να προσπαθώ να κάνω πιο απίθανο το απευκταίο σενάριο που με βρίσκει χωρίς μηχανή είτε λόγω ατυχήματος είτε λόγω κλοπής/βανδαλισμού κτλ.

Έχουμε ασφαλή πιλοτή με ελεγχόμενη πρόσβαση οπότε επιπροσθέτως με τα υπόλοιπα μέτρα θέλω να φυτέψω στο έδαφος κι ένα σταθερό σημείο για να δένω το όχημα. Βλέπω στο εμπόριο ότι υπάρχουν ειδικές βάσεις που κάνουν αυτό που θέλω, αλλά επειδή αφενός είναι πανάκριβες κι αφετέρου δένουν με 2 βιδούλες στο έδαφος η σε τοίχο (με ένα απλό τράβηγμα ακόμη και με ΙΧ σπάνε) Υπάρχουν όμως και κρίκοι μεταλλικοί πάχους τουλάχιστον 15-20 χιλιοστών με βίδα 10 cm στο κάτω μέρος και βιδώνουν στο έδαφος με μεταλλικό ούπα,αυτοί δεν κουνιόυνται με τίποτα. λέω να ανοίξω μια τρύπα στο έδαφος και να φυτέψω μέσα ένα παχύ μέταλλο σχήματος Π και το τσιμεντώσω. Το έχω δεί σε εφαρμογή, δεν είναι δικιά μου επινόηση.Όχι απλώς Π αλλά κλειστό Π δηλαδή τετράγωνο για να είναι και μια οριζόντια πλευρά χωμένη μέσα εκτός,από τις κατακόρυφες.

Το πρόβλημα μου είναι πως θα συνενοηθώ με τους σιδεράδες αφενός, δηλαδή πως ονομάζεται κάτι τέτοιο; πως το ζητάω; Καλά, μπορώ να δείξω φωτογραφία, αλλά ας είμαι ενημερωμένος. Δεύτερον που θα βρώ σιδεράδικο στη περιοχή των Πατησίων; Και το κόστος που κινείται; Έχει κανείς πληροφορίες;
Θα πας σε ένα σιδερά και θα του πεις την ιδέα σου,αυτός θα το καταλάβει αμέσως.Τα υλικά είναι φθηνά είτε γωνιά 4cm πάρεις είτε στραντζαριστό.Ούτε ο κόπος του μάστορα θα πάει πολύ,μερικά κολλήματα με την ηλεκτροκόλληση θα κάνει.

νεοσσός
20/09/2020, 21:09
Υπάρχει και αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=sBIndVtHFKY) στα 90€. Αυξάνουν την προστασία αποσυναρμολόγησης με μεταλλικά καλύμματα (https://www.youtube.com/watch?v=2DiLSzzPVyE&feature=youtu.be&t=400).

dpapadakis
20/09/2020, 21:24
Θα πας σε ένα σιδερά και θα του πεις την ιδέα σου,αυτός θα το καταλάβει αμέσως.Τα υλικά είναι φθηνά είτε γωνιά 4cm πάρεις είτε στραντζαριστό.Ούτε ο κόπος του μάστορα θα πάει πολύ,μερικά κολλήματα με την ηλεκτροκόλληση θα κάνει.

Υπάρχει και αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=sBIndVtHFKY) στα 90€. Αυξάνουν την προστασία αποσυναρμολόγησης με μεταλλικά καλύμματα (https://www.youtube.com/watch?v=2DiLSzzPVyE&feature=youtu.be&t=400).

Καταπλητικές οι παρατηρήσεις σας παιδιά, σας ευχαριστώ.

Τα μελετάω αμέσως.

doctor_john
20/09/2020, 22:32
Mια σχετικά οικονομική ιδέα είναι να βρεις θηριώδη* αλυσίδα με σκλήρυνση επιφάνειας, να χρησιμοποιήσεις 5-6 κρίκους που θα δέσεις
με ατσαλόβεργες έτσι ώστε να προεξέχουν γύρω - γύρω. Την θάβεις με μπετό (συνταγή για θάλασσα, να μην τρίβεται) και προσέχεις
να κινείται ελεύθερα μόνο ο τελευταίος κρίκος που θα χρησιμοποιείς.

Έτσι έχεις ένα πολύ καλό σημείο δεσίματος που κοστίζει πολύ σε χρόνο και εργαλεία να κοπεί αλλά πολύ σημαντικό: ο κρίκος δεν έχει θέση να μπορεί
κάποιος να τον κοντράρει. Αν δεν έχεις σταθερότητα και το αντικείμενο γλιστρά συνέχεια είναι πολύ δυσκολότερο να κοπεί, ειδικά όταν έχει βαφή σκλήρυνσης
καταντά επικίνδυνο.

Προσπάθησε να έχεις παραπάνω από έναν τρόπο κλειδώματος κάθε φορά. Το πέταλο-αλυσίδα και η κλειδαριά δισκόφρενου
που θα χρησιμοποιείς εκτός σπιτιού, προσθέτουν δυσκολία στο κλείδωμα στο σπίτι.

* προφανώς συζητώ για αλυσίδα με τουλάχιστον 8mm πάχος ή παραπάνω. Αν δεν βρείς στο εμπόριο, συνεννοήσου με άλλους δύο
να πάρετε μια καλή και να κοπεί στα τρία. (~100ε)

kons
20/09/2020, 23:20
421130

Κρίκο αλυσίδας αγγυροβολίας τύπου "Θ" σε διάσταση Φ60, αγορά απο Πειραιά (ρετσίνα) σε ναυτιλιακά. Φυτεύεις τον κρίκο σε μπετό μαζί με το Θ αφήνοντας την μια ακρη του κρίκου έξω. Κόβεται μόνο με κόφτη οξυγόνο και για 2 κοψίματα χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά. Μάλλον οτιδήποτε άλλο που θα έχεις βάλει θα κοπεί ποιο εύκολα.....

dpapadakis
20/09/2020, 23:27
Mια σχετικά οικονομική ιδέα είναι να βρεις θηριώδη* αλυσίδα με σκλήρυνση επιφάνειας, να χρησιμοποιήσεις 5-6 κρίκους που θα δέσεις
με ατσαλόβεργες έτσι ώστε να προεξέχουν γύρω - γύρω. Την θάβεις με μπετό (συνταγή για θάλασσα, να μην τρίβεται) και προσέχεις
να κινείται ελεύθερα μόνο ο τελευταίος κρίκος που θα χρησιμοποιείς.

Έτσι έχεις ένα πολύ καλό σημείο δεσίματος που κοστίζει πολύ σε χρόνο και εργαλεία να κοπεί αλλά πολύ σημαντικό: ο κρίκος δεν έχει θέση να μπορεί
κάποιος να τον κοντράρει. Αν δεν έχεις σταθερότητα και το αντικείμενο γλιστρά συνέχεια είναι πολύ δυσκολότερο να κοπεί, ειδικά όταν έχει βαφή σκλήρυνσης
καταντά επικίνδυνο.

Προσπάθησε να έχεις παραπάνω από έναν τρόπο κλειδώματος κάθε φορά. Το πέταλο-αλυσίδα και η κλειδαριά δισκόφρενου
που θα χρησιμοποιείς εκτός σπιτιού, προσθέτουν δυσκολία στο κλείδωμα στο σπίτι.

* προφανώς συζητώ για αλυσίδα με τουλάχιστον 8mm πάχος ή παραπάνω. Αν δεν βρείς στο εμπόριο, συνεννοήσου με άλλους δύο
να πάρετε μια καλή και να κοπεί στα τρία. (~100ε)

Πολύ καλή και εν δυνάμει φθηνή σε κόστος. Για πές μου κάτι: εννοείς ότι στις άκρες τις αλυσίδας που θα μπούν στο έδαφος να περάσω ατσαλόβεργες ώστε να «πιάσει» καλύτερα μέσα στο έδαφος. Με το «»συνταγή για θάλασσα» τι εννοείς; δεν κατάλαβα.

dpapadakis
20/09/2020, 23:28
421130

Κρίκο αλυσίδας αγγυροβολίας τύπου "Θ" σε διάσταση Φ60, αγορά απο Πειραιά (ρετσίνα) σε ναυτιλιακά. Φυτεύεις τον κρίκο σε μπετό μαζί με το Θ αφήνοντας την μια ακρη του κρίκου έξω. Κόβεται μόνο με κόφτη οξυγόνο και για 2 κοψίματα χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά. Μάλλον οτιδήποτε άλλο που θα έχεις βάλει θα κοπεί ποιο εύκολα.....

Το πιστεύεις ότι μου ήρθε στο μυαλό; Αλλά αυτός ο κρίκος πρέπει να ναι τέρας, αφενός πρέπει να το μεταφέρω με ΜΜΜ αφετέρου θα πρέπει να σπασω πολυ δάπεδο στη πιλοτή και μπορεί να μου την πεί κανας περίεργος...

Αλλά το κρατάω. Μπορεί να κατέβω στη Ρετσίνα μια βόλτα, να δώ τι μεγέθη υπάρχουν...

doctor_john
21/09/2020, 00:44
Στους κρίκους που θα είναι μέσα στο μπετό θα γυρίσεις από μία ατσαλόβεργα πολύ απλά σαν μισό κόμπο και θα αφήσεις τα άκρα να περισσεύουν.
Ρώτησε σε χρωματοπωλείο ή κάποιον επαγγελματία να σου πει δοσολογία για μπετό μέσα σε θάλασσα, νομίζω προσθέτουν και ένα γαλάκτωμα.

Ο κρίκος Θ είναι η πιο καρτουνίστικη λύση! φοβερή εικόνα, έρχομαι παρέα αν πάρει κάποιος για να δώ τα μούτρα του πωλητή..
Δυστυχώς έχει τόσο μεγάλη επιφάνεια ενώ θα είναι σταθερός, που μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον κλέφτη.

toyar
21/09/2020, 06:56
Πάντως ότι και να φυτέψει στο μπετό αδύνατο σημείο θα παραμένει η εκάστοτε κλειδαρια

doctor_john
21/09/2020, 08:15
Μιλάς για απότομη αλλαγή θερμοκρασίας ή κοπή - σύνθλιψη; βλέπω πώς τα περνάνε από τεστ δοκιμάζοντας τα χειρότερα
αλλά και εγώ που έχω βρεθεί δύο φορές να προσπαθώ να ανοίξω κλειδαριές δισκόφρενου 15ετίας δεν τα κατάφερα.

Αν είναι κάτι που μου διαφεύγει και το έχεις σίγουρο, καλύτερα μην το αναφέρουμε δημόσια, πες το μου σε pm.

Σαν τον τύπο αυτής της abus (https://www.motorparts.com.gr/kleidaria-diskofrenou-abus-granit-sledg-77-grip-red.html) σκέφτομαι την επόμενη διπλής χρήσης, λογικά
θα υπάρχει και από Citadel που είναι θυγατρική, 1/3 φθηνότερη όπως ελπίζω και για την δεύτερη (https://d.scdn.gr/images/sku_main_images/006871/6871171/xlarge_20150525144829_abus_granit_victory_x_plus_68.jpeg).

toyar
21/09/2020, 10:44
Τρόποι υπάρχουν
Κάθε δέσιμο έχει την αντοχή του πιο αδύνατου σημείου του.
Ότι αγκυρωση και να κάνεις πάντα θα υπάρχει κλειδαριά που ανοίγει σπάει κλπ

S705
21/09/2020, 11:35
Πρέπει να υπάρχει μια ομοιομορφία σε αυτά που θα δέσεις την μηχανή.
Τι να κάνεις τον κρίκο από την άγκυρα του τιτανίου αν έχεις λουκέτο των 30 ευρώ?
Οποιαδήποτε ατσάλινη αλυσίδα πάνω από 18mm διάμετρο είναι ένα καλό εμπόδιο για τους επίδοξους κλέφτες, στα ναυτιλιακά θα βρεις με το μετρό σε λογικές τιμές. Μαζί με ένα καλό λουκέτο τις τάξεις των 80 ευρώ είσαι μια χαρά. Αντίστοιχης διαμέτρου να είναι και η αγκυροση σου.
Αν σε παίρνει ο χώρος μπεις να φυτέψεις 4 κρίκους από την ίδια την αλυσίδα.

Kickstart
21/09/2020, 13:28
Πες και μια μάρκα σκουτερ (μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου όλη αυτή η βαβούρα)

το λέω γιατι θεωρω αυτό που έγραψες "θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα π.χ. ασφάλεια κλοπής, συναγερμός, disc lock, σχετικά ασφαλές πάρκινγκ κτλ." ως υπεραρκετο σχεδον για όλα τα σκουτερ της αγορας...

εκτός κι αν εχεις πάρει κανα xadv κτλ

S705
21/09/2020, 15:39
Δεν έχεις άδικο αλλά ασε τον άνθρωπο να κοιμάται ήσυχος.

dpapadakis
21/09/2020, 15:55
Πρέπει να υπάρχει μια ομοιομορφία σε αυτά που θα δέσεις την μηχανή.
Τι να κάνεις τον κρίκο από την άγκυρα του τιτανίου αν έχεις λουκέτο των 30 ευρώ?
Οποιαδήποτε ατσάλινη αλυσίδα πάνω από 18mm διάμετρο είναι ένα καλό εμπόδιο για τους επίδοξους κλέφτες, στα ναυτιλιακά θα βρεις με το μετρό σε λογικές τιμές. Μαζί με ένα καλό λουκέτο τις τάξεις των 80 ευρώ είσαι μια χαρά. Αντίστοιχης διαμέτρου να είναι και η αγκυροση σου.
Αν σε παίρνει ο χώρος μπεις να φυτέψεις 4 κρίκους από την ίδια την αλυσίδα.

Ναι σωστός, αυτή την άποψη έχω κι εγώ, δηλαδή όσο γαμάτη δουλειά και να κάνω στο φύτεμα αν δε πάρω αντίστοιχης ποιότητας αλυσίδα και λουκέτο τότε κλάφτο.

Θα ξεχυθώ στην αγορά τη Πέμπτη και θα σας πώ τι πήρα.

dpapadakis
21/09/2020, 15:57
Πες και μια μάρκα σκουτερ (μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου όλη αυτή η βαβούρα)

το λέω γιατι θεωρω αυτό που έγραψες "θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα π.χ. ασφάλεια κλοπής, συναγερμός, disc lock, σχετικά ασφαλές πάρκινγκ κτλ." ως υπεραρκετο σχεδον για όλα τα σκουτερ της αγορας...

εκτός κι αν εχεις πάρει κανα xadv κτλ

Δεν είναι τίποτα πολυτελές, αλλά καθότι κλασσικός μισθωτός, για 1,5 έτος ακόμα τουλάχιστον, δε θέλω να βρεθώ στην θέση που το κλαίς γιατί δεν είχες βάλει κλοπή, και το δάνειο να τρέχει ασταμάτητα...

Είναι ένα ολοκαίνουργιο Sym Cruisym, με βαλίτσα μεγάλη, και συναγερμό. Παράλληλα όμως ενδέχεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα να δένεται κι ένα Tracer 900GT.

Parking
21/09/2020, 16:00
421143

Εγώ πήρα το Βαγγέλα και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Μένω όμως μόνος.
Το μόνο κακό είναι και τη γκόμενα μου με το ζόρι την ανέχεται
και δεν μπορώ να την αφήσω καν μόνη στο σπίτι
Αυτό έχει και κάποια θετικά όμως.

:rolleyes:

Στη φωτογραφία δεν είναι ο Βαγγέλας
αλλά του μοιάζει

spyrval
27/09/2020, 09:29
Τα μούσια του λείπουν και ο όγκος. Το βλέμμα είναι ίδιο.

katsar
27/09/2020, 10:20
Ελπίζω να μην τον κατακρεούργησες και εσύ τον καημένο τον Βαγγέλα .

zoslen
27/09/2020, 12:54
Πάντως και οι τρελές υπερβολές σε θέματα κλειδώματος ειναι άνευ νοήματος. Αν πραγματικά θέλω να σου κλέψω το μηχανάκι-αυτοκίνητο, απλά θα σου επιτεθώ όσο είσαι πάνω του, να έχω και τα κλειδιά. Δείτε άπειρες τέτοιες περιπτώσεις πχ. στην Αγγλία. Σύντομα και στα μέρη μας δυστυχως...

Πραγματικά στην Ελλάδα αξίζει να είσαι απατεώνας. Σίγουρο κέρδος, ελάχιστη ποινη, εάν και εφοσον πιαστεις...

panagos
26/11/2020, 15:28
Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε και καλής ποιότητας ανωξηδοτη την μασάει ο κόφτης νομίζω μόνο με τροχό κοβευε

kosnik
28/01/2021, 09:59
Γειά σας παιδιά, έχει ψωνίσει κανένας από xlmoto.eu? Ψ'αχνοντας για αλυσιδες και λουκετα έπεσα εδω, και βλέπω έχει πολύ καλές τιμές (ίσως παραείναι καλές?) και αναρωτιέμαι αν είναι safe η παραγγελία.

Για παράδειγμα
https://www.xlmoto.eu/motorcycle-accessories/motorcycle-accessories_c90/motorcycle-locks--alarms_c2576/oxford-big-boss-alarmed-lock-16-mm_pid-OF4
https://www.xlmoto.eu/motorcycle-accessories/motorcycle-accessories_c90/motorcycle-locks--alarms_c2576/oxford-nemesis-lock-kit_pid-PM-0053044

kostaskk
28/01/2021, 15:38
Ακόμα και ο κρίκος από άγκυρα κόβεται με τροχό η σιδεροπριονο χειρός,. Ότι και να βάλεις πρέπει να περνάει από το πλαίσιο η σημείο με δύσκολο λύσιμο,. Αν η αλυσίδα περνάει από τον μπροστινό τροχό,πίσω τροχό,ψαλίδι,σχάρα με 2-3 απλά εργαλεία μπορούν να βγάλουν τα εξαρτήματα αυτά και να πάρουν την υπόλοιπη,. Ακόμα και δεμένη να είναι σωστά μπορούν να ξεβιδωσουν πλαστικά,ντεπόζιτο,εξατμίσεις αρκετά εύκολα

doctor_john
28/01/2021, 18:04
Αυτό που λες θέλει 10' απο εκπαιδευμένη ομάδα. Απο δύσκολο λύσιμο ναι, να μην τεντώνει όμως σε κανένα σημείο.

Kickstart
29/01/2021, 12:36
και αναρωτιέμαι αν είναι safe η παραγγελία.

η παραγγελία σου είναι φούλ safe, προχώρα αφοβα, εχω πάρει αρκετά προϊόντα από το εν λόγω (εντουράδικα κυρίως) .

Έρχονται πολύ γρήγορα τα πράγματα τέλεια συσκευασμένα και σε αρκετές περιπτώσεις κάνει δώρα και τα μεταφορικά.

kosnik
29/01/2021, 17:17
η παραγγελία σου είναι φούλ safe, προχώρα αφοβα, εχω πάρει αρκετά προϊόντα από το εν λόγω (εντουράδικα κυρίως) .

Έρχονται πολύ γρήγορα τα πράγματα τέλεια συσκευασμένα και σε αρκετές περιπτώσεις κάνει δώρα και τα μεταφορικά.

Ευχαριστώ πολύ

S705
12/03/2021, 15:27
και μιας και αυτό το προϊών https://www.oxfordproducts.com/motorcycle/brands/oxford/security/chain_locks_and_chains/beast_22mm_chain_x_20m/ και είναι πανάκριβο και δεν υπάρχει αλλού εκτός από uk έκανα το εξής
από εδώ αγόρασα 2 μετρά 22 mm μακρύ κρίκο.
https://www.dakoutros.gr/%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%86%cf%89%ce%bd/

σε ένα τυχαίο μαγαζί που κάνει χρώμια την βούτηξαν για ένα βράδυ στο οξύ να φύγει το γαλβανι.

μετά την πήγα εδώ για ενανθράκωση και βαφή.
http://uddeholm.gr/portal/10040-Heat-Treatment.aspx

λουκέτο από
https://www.fc-moto.de/en/Oxford-Beast-Lock

οποίος θέλει πληροφορίες και λεπτομέρειες παρακαλώ μόνο με pm.

tuning
13/03/2021, 11:01
οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει.
και επειδη με ολες αυτες τις σουπερ αλυσιδες που ειδα πιο πανω θα ειναι κομματαρα δυσκολο να κατσουν να ασχοληθουν για να τις σπασουν,τοτε μαντεψε, απλα θα ανοιξουν το λουκετο,οσο πιο καλο το λουκετο τοσο πιο πολυ χρονο θελουν

S705
13/03/2021, 12:32
οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει.
και επειδη με ολες αυτες τις σουπερ αλυσιδες που ειδα πιο πανω θα ειναι κομματαρα δυσκολο να κατσουν να ασχοληθουν για να τις σπασουν,τοτε μαντεψε, απλα θα ανοιξουν το λουκετο,οσο πιο καλο το λουκετο τοσο πιο πολυ χρονο θελουν

Είπε κανείς όχι? Φυσικά θα έχει και άλλα η μηχανή επάνω!