View Full Version : οικονομική συντήρηση φόρουμ
δεν είναι όλοι μέλη στο facebook του moto.gr
καλό θα ήταν να περιγράψουμε τι έγινε και να το μεταφέρουμε και εδώ
δεν είναι όλοι μέλη στο facebook του moto.gr
καλό θα ήταν να περιγράψουμε τι έγινε και να το μεταφέρουμε και εδώ
Α, γειά σου !!!!!!!!!!!!!
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 17:54
Ναι ρε παιδια,εαν θελει ο σερβερ 400ε τον χρονο για να υπαρχει το φορουμ ειναι αστειο ποσο,φαση 1ε στον καθενα μας
Άνεργος είμαι αλλά ένα-2 ευρώ δεν με σώνουν όποιος ασχολείται με την πληρωμή του site, ας μου στείλει π.μ. που και πώς....
συμφωνώ και εγώ με την συνδρομή στα έξοδα λειτουργίας από πλευράς τον χρηστών του φόρουμ.
FotisFz1
25/09/2020, 18:11
Θα συμμετειχα και εγω στα εξοδα
To hosting κοστίζει περίπου 30€/μήνα. Το balance ήταν περίπου 15€ μείον από την αρχή του μήνα, και αν δεν πληρωνόταν έως αύριο, θα διέγραφαν τα δεδομένα. Είχαν ήδη στείλει αρκετές προειδοποιήσεις, τις οποίες όμως δεν έβλεπε κανείς. Long story.
Anyway, ναι, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνεται όλο αυτό "αυτόματα", όπως πολύ σωστά προτείνατε κάποιοι. Θα το μελετήσω λίγο και θα επανέλθω.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 18:11
συμφωνώ και εγώ με την συνδρομή στα έξοδα λειτουργίας από πλευράς τον χρηστών του φόρουμ.
Ας μην ειναι κανονικη συνδρομη.Ας βγαινει μια ανακοινωση οποτε τελειωνουν τα λεφτα για τον σερβερ μαζι με εναν αριθμο λογαριασμου για την καταθεση και να βαζει ο καθενας οτι μπορει.1ε ο ενας 5ε ο αλλος 10ε ο παραλλος θα βγουνε τα λεφτα.
Δες και ενημερωσε ρε Blitzer
To hosting κοστίζει περίπου 30€/μήνα. Το balance ήταν περίπου 15€ μείον από την αρχή του μήνα, και αν δεν πληρωνόταν έως αύριο, θα διέγραφαν τα δεδομένα. Είχαν ήδη στείλει αρκετές προειδοποιήσεις, τις οποίες όμως δεν έβλεπε κανείς. Long story.
Anyway, ναι, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνεται όλο αυτό "αυτόματα", όπως πολύ σωστά προτείνατε κάποιοι. Θα το μελετήσω λίγο και θα επανέλθω.
:a10::a10::a10::a013::a013::a013:
nikos_abel
25/09/2020, 18:14
Κοι, μπορεί να μη γράφουμε αλλά το φόρουμ το αγαπάμε.
Αναμένουμε λοιπόν πληροφορίες.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, δε θα υπάρξει ποτέ συνδρομή, όπως δε θα υπάρξουν ποτέ διαφημίσεις. Αυτό είναι αρχή των ανθρώπων που δημιούργησαν αυτό το φόρουμ, δε θα αλλάξει τώρα. Η φάση θα γίνει ίσως με "δωρεές". Όποιος θέλει, όσο θέλει, οπότε θέλει.
Εδώ είμαστε σε ότι χρειαστεί :wave2:
Σαν υποχρεωτική συνδρομή ούτε εμένα θα μου άρεσε να υπάρχει,(μου φτάνει η διατροφή) . Σίγουρα όμως οι περισσότεροι από εδώ μέσα θα έδιναν 5 με 10 ευρώ το έτος για να μην "χαθεί" το moto. Gr!
harris_x
25/09/2020, 18:20
πρέπει επί τέλους να ασχοληθεί με το φόρουμ κόσμος που πραγματικά θα ασχολείται.
Αυτό και τέλος.
:kiss:
RaGe_Raptor
25/09/2020, 18:20
Θέλω να αλλάξω λάστιχα, στείλτε.:bawl:
Για να είμαστε ξεκάθαροι, δε θα υπάρξει ποτέ συνδρομή, όπως δε θα υπάρξουν ποτέ διαφημίσεις. Αυτό είναι αρχή των ανθρώπων που δημιούργησαν αυτό το φόρουμ, δε θα αλλάξει τώρα. Η φάση θα γίνει ίσως με "δωρεές". Όποιος θέλει, όσο θέλει, οπότε θέλει.
Ας φτιαχτεί ένα paypal account και να κάνει donation όποιος επιθυμεί
Θέλω να αλλάξω λάστιχα, στείλτε.:bawl:
19000 χιλιόμετρα και συνεχίζω με τα ίδια. Αν έχεις παραπάνω χαλάλι σου!
RaGe_Raptor
25/09/2020, 18:28
19000 χιλιόμετρα και συνεχίζω με τα ίδια. Αν έχεις παραπάνω χαλάλι σου!
Μπα,με το ζόρι φτάνουν 6 τα δικά μου :cry:
tzimidis
25/09/2020, 18:34
Τρόποι υπάρχουν πολλοί, η συνδρομή δεν ειναι ένας από αυτούς.
Από όσα έχω δει σε διάφορα φόρουμ που δεν δέχονται διαφημίσεις, ή θα πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι μέχρι να ξε@αυλώσουν καποτε και μετά βλέπεις domain for sale,
ή θα πρέπει να γίνεται που και που κάνα χαππενινγκ του στυλ στην επόμενη εκδρομή όλοι 2€ συνεισφορά κλπ.
Πωλήσεις μπρελόκ μπλουζάκια κλπ, αλλά κι αυτά θα πρέπει κάποιος να έχει όρεξη να τα τρέξει.
Και οι δωρεές είναι μια λύση, αλλά πάλι θα δίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι μέχρι να βαρεθούν κάποτε.
Kickstart
25/09/2020, 18:34
βάλτε ρε σεις για αρχή ενα κουμπάκι donate πανω δεξια καπου...κριμα να χαθει το φορουμ...προσωπικά το διαβάζω σχεδόν απο την αρχή, ασχετα που γράφτηκα σχετικά προσφατα.
επίσης καλα κάνατε και το γραψατε γιατι οπως προ ειπώθηκε είμαστε παρα πολλοι που δεν περνάμε ούτε απέξω απο φεισμπουκ.
o_gavros
25/09/2020, 18:38
Πλιτσερινι ένα μεγάλο ευχαριστώ πρωτίστως, ακολουθούμενο απο μια (λίγο boomer) απορία για το πότε πρόλαβες!
Φτάσαμε κοντά αλλά τον αποφύγαμε τον γκρεμό.
Είναι μάλλον ώρα για αλλαγή στρατηγικής.
Θα γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις και θα επανέλθουμε.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 18:39
βάλτε ρε σεις για αρχή ενα κουμπάκι donate πανω δεξια καπου...κριμα να χαθει το φορουμ...προσωπικά το διαβάζω σχεδόν απο την αρχή, ασχετα που γράφτηκα σχετικά προσφατα.
επίσης καλα κάνατε και το γραψατε γιατι οπως προ ειπώθηκε είμαστε παρα πολλοι που δεν περνάμε ούτε απέξω απο φεισμπουκ.
Να μπει αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να υπαρχει και μια ενημερωση για την καβα.Γιατι θα παιχτει το σκηνικο να λενε ολοι "νταξ μωρε,βαζουν οι αλλοι" και στο τελος θα συμβει παλι το ιδιο.Ενω μολις υπηρξε ενημερωση στο φεισμπουκ κινητοποιηθηκαν πολλοι και ανεβηκε το φορουμ στο αψε σβησε,thanks to Blitzer.
Τώρα σοβαρά, υπάρχει σελίδα στο fb??? Ερε τι έχανα τόσα χρόνια! Για να πάω να μας βρω...
PaNick67
25/09/2020, 18:46
Να μπει αλλα νομιζω οτι θα πρεπει να υπαρχει και μια ενημερωση για την καβα.Γιατι θα παιχτει το σκηνικο να λενε ολοι "νταξ μωρε,βαζουν οι αλλοι" και στο τελος θα συμβει παλι το ιδιο.Ενω μολις υπηρξε ενημερωση στο φεισμπουκ κινητοποιηθηκαν πολλοι και ανεβηκε το φορουμ στο αψε σβησε,thanks to Blitzer.
Ακριβως. Ισως ενα κουμπι "Donate" που αναλογα αν υπαρχει αναγκη να ειναι ενεργο. Μολις μαζευτει το ποσο για ετησια ανανεωση, να γινεται ανενεργο
Πλιτσερινι ένα μεγάλο ευχαριστώ πρωτίστως, ακολουθούμενο απο μια (λίγο boomer) απορία για το πότε πρόλαβες!
Φτάσαμε κοντά αλλά τον αποφύγαμε τον γκρεμό.
Είναι μάλλον ώρα για αλλαγή στρατηγικής.
Θα γίνουν οι σχετικές διαβουλεύσεις και θα επανέλθουμε.
Γαυρούλη, ξεκίνησε από το γνωστό ποστ στο φμπ, προσφέρθηκαν αρκετοί να συνεισφέρουν, και το εκμεταλλεύτηκα, βρήκα τρόπο να γίνει αυτό άμεσα, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Και έτσι είμαστε εδώ τώρα. Θα γράψω περισσότερα αργότερα γιατί είμαι από κινητό.
Να ευχαριστείς όλα τα παιδιά που αγαπούν τόσο το φόρουμ ώστε να βοηθήσουν άμεσα, όχι εμένα.
o_gavros
25/09/2020, 18:59
Οκ, απο μεριάς μου λοιπόν ευχαριστώ όσους τώρα βοηθήσαν.
Το συγκεκριμένο ποστ, προσωπικά μου έφερε εκνευρισμό αλλά τον κάνω πέρα γιατί δεν υπάρχει λόγος για δημόσιο ξεκατίνιασμα.
Λύσεις ψάχνουμε τώρα.
Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ανθρώποι που νοιάζονται το μέσο.
Θα βρούμε (θέλω να ελπίζω) λοιπόν μια φόρμουλα που δεν θα μας ξαναφέρει εδώ.
Ας μην ειναι κανονικη συνδρομη.Ας βγαινει μια ανακοινωση οποτε τελειωνουν τα λεφτα για τον σερβερ μαζι με εναν αριθμο λογαριασμου για την καταθεση και να βαζει ο καθενας οτι μπορει.1ε ο ενας 5ε ο αλλος 10ε ο παραλλος θα βγουνε τα λεφτα.
Δες και ενημερωσε ρε Blitzer
χμμ κακή χρήση του όρου συνδρομή...εννοούσα να βοηθήσουμε οι χρήστες με τα έξοδα και όχι απαραίτητα να γίνει συνδρομητικό το φόρουμ...
harris_x
25/09/2020, 19:10
Οκ, απο μεριάς μου λοιπόν ευχαριστώ όσους τώρα βοηθήσαν.
Το συγκεκριμένο ποστ, προσωπικά μου έφερε εκνευρισμό αλλά τον κάνω πέρα γιατί δεν υπάρχει λόγος για δημόσιο ξεκατίνιασμα.
Λύσεις ψάχνουμε τώρα.
Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ανθρώποι που νοιάζονται το μέσο.
Θα βρούμε (θέλω να ελπίζω) λοιπόν μια φόρμουλα που δεν θα μας ξαναφέρει εδώ.
Για ποιο ξεκατίνιασμα μιλάς Τσωνη;
Εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.
Κουβεντούλα γίνεται και χαβαλές
DoctoR_k6
25/09/2020, 19:12
Ρε να μην έχουμε Facebook κ τοσες μέρες στο refresh...
Η θα πρέπει να τσόνταρουν κάποιοι η κάνα donate.
Γελοίο κόστος τον χρόνο για το φόρουμ.
Αφού βολτες δεν γίνονται όπως παλιά...μένουν λεφτά από βενζίνες.
Άντε να μην βάλει ο billys που σκίζεται στα χλμ.:lol:
RaGe_Raptor
25/09/2020, 19:12
Το "αόριστο" donate button μάλλον δεν θα δουλέψει.
Η "υποχρεωτική" συνδρομή το ίδιο.
Γνωστοποίηση στόχου/συλλεχθέντος ποσού 1 φορά το χρόνο, fundraiser τύπου gofundme.
o_gavros
25/09/2020, 19:13
Παίδες, συνεχίστε να ρίχνετε ιδέες.
Θα φανούν πολύ χρήσιμες.
Αν κατάλαβα καλά δεν πληρώθηκε όλο το ποσό για έναν χρόνο.
Άρα, σε πόσους μήνες έχει να δοθεί τι ποσό?
Ας κανονιστεί ΆΜΕΣΑ αυτό τώρα πόλη είναι ζεστό το θέμα και συνεχίζουμε κανονικά συζήτηση για κάτι μόνιμο.
Και για να κάνω την αρχή, που δίνω αύριο ένα ποσό?
Παιδες, έδω είμαστε να βοηθήσουμε.
Δεν πρέπει να χαθεί το moto.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 19:42
Αν κατάλαβα καλά δεν πληρώθηκε όλο το ποσό για έναν χρόνο.
Άρα, σε πόσους μήνες έχει να δοθεί τι ποσό?
Ας κανονιστεί ΆΜΕΣΑ αυτό τώρα πόλη είναι ζεστό το θέμα και συνεχίζουμε κανονικά συζήτηση για κάτι μόνιμο.
Και για να κάνω την αρχή, που δίνω αύριο ένα ποσό?
To hosting κοστίζει περίπου 30€/μήνα οπως προανεφερε ο Blitzer
ermisVTEC
25/09/2020, 19:45
Και εγώ θα δώσω ...
AggelakasK
25/09/2020, 19:56
υπολογίστε και εμένα !
Ρε κούκλε το διάβασα, είναι γελίο πόσο για ένα forums που γράφουν καθημερινά δεκάδες άτομα.
Αλλά θα ήθελα να μάθω αν το ποσό που πληρώθηκε ήταν για περασμένους μήνες ή δόθηκε και για 2, 3, 4 μελλοντικούς μήνες.
Να το δώσω το 10κακι μου αλλά να ξέρω.
Δεν ξέρω τη διαδικασία ώστε να μπορέσω να προτείνω κάτι, αλλά ξέρω σίγουρα ότι αν είχε δει κάποιος τα mail και ζήταγε βοήθεια από τα μέλη, σίγουρα θα καλυπτόταν η ανάγκη (όπως και έγινε).
Σαφώς και θα βοηθήσω οικονομικά αν χρειαστεί.
tzimidis
25/09/2020, 20:18
31 ντόλλαρς είναι 26 γιούρος.
Ακόμα πιο εύκολο πόσο.
Ας φτιαχτεί ένα paypal account και να κάνει donation όποιος επιθυμεί
Αυτό ακριβώς!
Θα μπορούσε να ξεκινήσει έτσι, και ίσως όποτε υπάρχει θέμα ένα ποστ του στυλ : δωρεά γιατί χανόμαστε,
και αν δούμε ότι δε δουλεύει το κοιτάμε και για κάτι πιο "σταθερό";
Εγώ θα πήγαινα για τις διαφημίσεις....
Αν ήμουν εσείς (αλλά δεν είμαι)
Εγώ θα πήγαινα για τις διαφημίσεις....
Αν ήμουν εσείς (αλλά δεν είμαι)
Προτιμώ τα έξτρα mb που θα χαλάω λόγο διαφημίσεων για να διαβάζω το moto όταν είμαι εκτός WiFi να τα δίνω για την πληρωμή του server!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/09/2020, 20:56
Και εγώ μέσα.
Φεισμπουκ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜ και λοιπές μαλακιες δεν εχω. Νόμιζα ότι φουνταρε το φόρουμ όπως άλλα φόρουμ.
Πραγματικά αυτές τις μέρες μου έλειψε.
Ίσως όπως ειπώθηκε παραπάνω να μαζεύονται λεφτά απο μπρελόκ μπλουζάκια αυτοκόλλητα ή και κοπες πίττας. Αλλιώς ότι έχει ο καθένας σε ένα λογαριασμό :D
Προφανώς και εγώ μέσα. Ενημερώστε για τρόπο συνεισφοράς/δωρεάς. Λογαριασμός?
AristidisZ
25/09/2020, 21:10
Καλά ρε σεις, ένα χρόνο έλειψα στη Κίνα, αλλα 2 χρόνια που δεν έχω μηχανή (το παπί δε μετράει) και παραλίγο να πάει απατο το moto ;
Εεεεεεεε
Είμαι μέσα για donations, βρείτε τρόπο και προτείνετε μας
doctoras
25/09/2020, 21:13
το μοτο.γρ είναι η μανα των μοτοφόρουμς, έχει την μεγαλύτερη βάση, επιβάλλεται να μείνει
αν καταλήξετε στην συνεισφορά μελών για την διαφάνεια της δωρεάς, δημιουργήστε ένα donation(αρχή κάθε έτους) με monitoring το rate του ποσού που απομένει για να καλυφθεί το ετήσιο ποσό (360ευρώ αν κατάλαβα σωστά) ούτως ώστε όλοι να είναι ενήμεροι αν το ποσό καλύφθηκε ή όχι. Όταν πιάνεται ο στόχος να κλείνει το donation.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 21:27
Ρε κούκλε το διάβασα, είναι γελίο πόσο για ένα forums που γράφουν καθημερινά δεκάδες άτομα.
Αλλά θα ήθελα να μάθω αν το ποσό που πληρώθηκε ήταν για περασμένους μήνες ή δόθηκε και για 2, 3, 4 μελλοντικούς μήνες.
Να το δώσω το 10κακι μου αλλά να ξέρω.
Ειμαι της αποψης οτι προφανως και να ξερεις.Δεν ξερω αν γινεται αλλα το ιδανικο θα ηταν να βρεθει ενας τροπος ωστε να μπορει το καθε μελος να κανει το donation αλλα να μπορει και να βλεπει τι καβα υπαρχει.Να μπορεις πχ εσυ μπεις και δεις οτι υπαρχουν 200ε στον λογαριασμοκαι να πεις να κανω την δωρεα μου.
Προφανως και δεν υπονοω κατι για τον Blitzer που μπηκε στην διαδικασια να να το τρεξει,και φανταζομαι οτι ολοι οσοι νοιαζονται για το φορουμ τον ευχαριστουμε πολυ για αυτο,αλλα ο καλυτερος τροπος ειναι να υπαρχει διαφανεια ετσι ωστε να υπαρχει και μεγαλυτερη συμμετοχη.
Το ξαναλεω ομως δεν ξερω εαν αυτος ο τροπος ειναι εφικτος.
Donation, διαφημίσεις (εντός του forum) και λοιπές παρόμοιες λύσεις μπορούν να δουλέψουν μόνο με εταιρικό πρόσωπο ή με δημιουργία συλλόγου/σωματείου που θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αλλιώς οι ιδιοκτήτες του forum θα "παίζουν" σε επικίνδυνα νερά. Καλύτερα μια αυθόρμητη υποστήριξη όπως έγινε (προσωπικά δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει ομάδα στο FB, γενικά δεν έχω έντονη συμμετοχή σε δαύτο).
Η καλύτερη λύση είναι κατασκευή δώρων (μπλουζάκια, μπρελόκ, κοπή πίτας κτλ) το οποίο απαιτεί 2-3 συνηθισμένους υπόπτους οι οποίοι υπάρχουν σε όλες τις συλλογικές εκφάνσεις -όπως είναι και ένα forum- και τραβάνε το κουπί. 400 ευρώ μαζεύονται πανεύκολα σε μια κοπή πίτας μαζί μια λαχειοφόρο. Δεν είναι μαλάκες και δεν το βλέπω έτσι, είναι απλά άτομα που αγαπάνε αυτό που κάνουν ή αυτό που υποστηρίζουν.
Επίσης αυτό που μπορεί να γίνει είναι ένα μεγάλο δώρο κάθε χρόνο (πάλι σε μια κοπή πίτας) το οποίο θα προσελκύει το ενδιαφέρον και θα αυξάνει τη συμμετοχή των μελών στο event. Σε άλλο forum (όχι μοτοσυκλετιστικού ενδιαφέροντος) ξεκινάγαμε από 15 Νοεμβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου και ορίζαμε ένα ποσό συμμετοχής ανά μέλος για να έχει δικαίωμα να μπει το όνομα του στη κλήρωση. Θα μπορούσε να είναι ένα μπουφάν Dainese των 300€ και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη κλήρωση να καταθέτουν ονομαστικά στο λογαριασμό κάποιου (που θα το τρέξει) δικαίωμα συμμετοχής π.χ. 10 ευρώ. Αν συμμετείχαν 50 άτομα στη κληρωση θα είχαν μαζευτεί 500€ εκ των οποίων τα 200€ θα υποστηρίζαν το forum και ο μεγάλος νικητής θα είχε κερδίσει με 10 ευρώ ένα μπουφάν των 300€.... Ανοίγει σχετικό θέμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι συμμετοχή η οποία είναι έγκυρη μόνο όταν κατατεθεί το δεκάρικο.
Ανοιχτά χαρτιά καθαρά πράγματα.
AristidisZ
25/09/2020, 21:43
Donation, διαφημίσεις (εντός του forum) και λοιπές παρόμοιες λύσεις μπορούν να δουλέψουν μόνο με εταιρικό πρόσωπο ή με δημιουργία συλλόγου που θα είναι μη λερδοσκοπικό σωματείο. Αλλιώς οι ιδιοκτήτες του forum θα "παίζουν" σε επικίνδυνα νερά. Καλύτερα μια αυθόρμητη υποστήριξη όπως έγινε (προσωπικά δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει ομάδα στο FB, γενικά δεν έχω έντονη συμμετοχή σε δαύτο).
Η καλύτερη λύση είναι κατασκευή δώρων (μπλουζάκια, μπρελόκ, κοπή πίτας κτλ) το οποίο απαιτεί 2-3 συνηθισμένους υπόπτους οι οποίοι υπάρχουν σε όλες τις συλλογικές προσπάθειες και τραβάνε το κουπί. 400 ευρώ μαζεύονται πανεύκολα σε μια κοπή πίτας μαζί μια λαχειοφόρο.
Επίσης αυτό που μπορεί να γίνει είναι ένα μεγάλο δώρο κάθε χρόνο (πάλι σε μια κοπή πίτας) το οποίο θα προσελκύει το ενδιαφέρον και θα αυξάνει τη συμμετοχή των μελών στο event. Σε άλλο forum (όχι μοτοσυκλετιστικού ενδιαφέροντος) ξεκινάγαμε από 15 Νοεμβρίου μέχρι 30 Δεκεμβρίου και ορίζαμε ένα ποσό συμμετοχής ανά μέλος για να έχει δικαίωμα να μπει το όνομα του στη κλήρωση. Θα μπορούσε να είναι ένα μπουφάν Dainese των 300€ και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη κλήρωση να καταθέτουν ονομαστικά στο λογαριασμό κάποιου (που θα το τρέξει) δικαίωμα συμμετοχής π.χ. 10 ευρώ. Αν συμμετείχαν 50 άτομα στη κληρωση θα είχαν μαζευτεί 500€ εκ των οποίων τα 200 θα υποστηρίζαν το forum και ο μεγάλος νικητής θα είχε κερδίσει με 10 ευρώ ένα μπουφάν των 300.... Ανοίγει σχετικό θέμα ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι συμμετοχή η οποία είναι έγκυρη μόνο όταν κατατεθεί το δεκάρικο. Ανοιχτά χαρτιά καθαρά πράγματα.
Και αν μαζευτούν 10 και όχι 50 που βάλουν ένα δεκάρικο τι γίνεται ;
Σε περίπτωση ανάστασης, ως γνωστόν το φέρετρο δεν επιστρέφεται...
Και αν μαζευτούν 10 και όχι 50 που βάλουν ένα δεκάρικο τι γίνεται ;
Σε περίπτωση ανάστασης, ως γνωστόν το φέρετρο δεν επιστρέφεται...
Όλα είναι θέμα καλής οργάνωσης και να βρεθούν 2-3 άτομα που να θέλουν να τρέξουν. Σε διαβεβαιώνω πως σε πολύ χαλεπούς καιρούς και σε forum με πολύ μικρότερη δυναμική μαζευόντουσαν και καμιά 40ριά συμμετοχές των 15 ευρώ και είχαν βρεθεί και μικρά δωρεάν δωράκια από διάφορους "σπόνσορες" πάλι γιατί κάποιοι 2-3 έτρεξαν. Αυτοί oi 2-3 είναι το κλειδί.
Και γινόταν τρελή κατάσταση με πολύ χαβαλέ στη ταβέρνα με "τη κοπή τη πίτα". Στη πράξη οι συμμετέχοντες στη κλήρωση έδιναν και 15 ευρώ για το λαχνό και άλλα 15 ευρώ (πάνω/κάτω) για να συμμετάσχουν σε μια όμορφη βραδιά με πολύ χαβαλέ και διασκέδαση. Αλλά θα μπορούσες να κερδίσεις το μεγάλο δώρο και ένα σκασμό άλλα μικρά δωράκια (μπρελόκ, κάλτσες, φθηνά γάντια, ημερολόγια) προσφορά της moto direct, του Τζωρτζόπουλου, του ΜΟΤΟ Μαρκετ, κτλ δώρα που τα έδιναν με χαρά προκειμένου να διαφημιστούν φθηνά στο event του moto.gr. Και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.
Δεν πιστεύω πως ένα σωστά οργανωμένο φαγοπότι δε θα μαζέψει 40-50 άτομα από το moto.gr οι οποίοι θα θυσιάσουν συνολικά 25 ευρώ σε απόσταση 2 μηνών (αφού πρώτα θα πρέπει να κατατεθούν τα 10€ και στο τραπέζι δυο μήνες μετά το κόστος του φαγητού) για να περάσουν όμορφα και να βοηθήσουν το forum (10 λαχνός και 15 φαγητό).
Μια ιδέα έριξα.... που έχει δουλέψει αλλού. Αν θέλουν οι Moderator μπορούν να με πάρουν τηλέφωνο μέσα στο ΣΚ να τους πως όλες τις λεπτομέρειες.
θέλετε ιδέα? Μάσκες με το λογότυπο του moto.gr. Ας πούμε 10 ευρώ το τεμάχιο, ακόμη θα μπορούσε να είναι σε συγκεκριμένο σημείο (κάποιο κατάστημα, καφέ κτλ) για να μην θυσιάζουν πολύ χρόνο όσοι ασχοληθούν.
Όποιος θέλει να βοηθήσει περνάει και αγοράζει. Οι εκτός Αθηνών με αντικαταβολή.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 22:17
Ρε παιδια αυτα προυποθετουν οτι καποιοι θα πρεπει να ασχοληθουν και να τρεξουν και ολα καλα αλλα περιμενουμε ολοι να τρεξει καποιος αλλος για εμας.Νομιζω οτι πρεπει να επικεντρωθουμε περισσοτερο στο να τρεχει το ενοικιο για το μαγαζι στον αυτοματο.Και τα υπολοιπα,κοπες πιτας-μπρελοκ-βολτες κλπ,να ερχονται αναλογως της ορεξης και της τριβης.Με δυο κουμπια να πληρωνεται το ενοικιο ετσι ωστε να μπορει να το κανει ο καθενας.
Πάντως πλάκα πλάκα, μπορώ να φτιάξω κάλτσες με το σήμα του moto.gr...
Άμα γίνει κάποια κίνηση για fundraiser, θα το δω σοβαρά και το συζητάμε.
Ρε παιδια αυτα προυποθετουν οτι καποιοι θα πρεπει να ασχοληθουν και να τρεξουν και ολα καλα αλλα περιμενουμε ολοι να τρεξει καποιος αλλος για εμας.Νομιζω οτι πρεπει να επικεντρωθουμε περισσοτερο στο να τρεχει το ενοικιο για το μαγαζι στον αυτοματο.Και τα υπολοιπα,κοπες πιτας-μπρελοκ-βολτες κλπ,να ερχονται αναλογως της ορεξης και της τριβης.Με δυο κουμπια να πληρωνεται το ενοικιο ετσι ωστε να μπορει να το κανει ο καθενας.
Προσπέρασες κάποια "θεματάκια" όμως, την ευθύνη των οποίων πάλι έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Στον αυτόματο δε τρέχει τίποτα σε αυτή τη ζωή, είναι ημίμετρο.
Γνώμη μου.
doctor_john
25/09/2020, 22:27
Και μένα μου αρέσουν μερκανταϊζ κλπ αν θέλουμε όμως γρήγορη λύση και χωρίς να κοστίζει σε χρόνο σε κάποιους, καλύτερα
να το ανακοινώνει ξεκάθαρα σαν προσωπική πρωτοβουλία κάποιος από εμάς και να προσφέρει ο καθένας ότι θέλει.
Νομίζω θα το ξεμπερδεύουμε σε μια - δυο μέρες κάθε φορά.
πλάκα πλάκα.....
2 πλακες :smokin:
Κ για να μη βγω εκτός θέματος, στις αγγελίες δημιουργείται νέο τοπίο πωλήσεων, που ο καθένας θα πουλάει οτιδηποτε έχει κ δε χρειάζεται πλέον, κ το ποσο θα πηγαίνει στο φόρουμ.
Πχ, πουλάω μπότες 30 ευρω. Τις θέλει ο Τρουπης. ΠλΕρωνει απευθείας τον αρμόδιο που εχει οριστεί, κ εγώ μετά του στέλνω το δέμα.
I have spoken
Θα είναι η μέγιστη μ@λακία να κλείσει το site .
Εννοείται πως είμαι μέσα στην οικονομική ενίσχυση.
Και μένα μου αρέσουν μερκανταϊζ κλπ αν θέλουμε όμως γρήγορη λύση και χωρίς να κοστίζει σε χρόνο σε κάποιους, καλύτερα
να το ανακοινώνει ξεκάθαρα σαν προσωπική πρωτοβουλία κάποιος από εμάς και να προσφέρει ο καθένας ότι θέλει.
Νομίζω θα το ξεμπερδεύουμε σε μια - δυο μέρες κάθε φορά.
Αυτό είναι πιο "πρακτικό" σενάριο.
Shinigami Ryuk
25/09/2020, 23:04
Προσπέρασες κάποια "θεματάκια" όμως, την ευθύνη των οποίων πάλι έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Στον αυτόματο δε τρέχει τίποτα σε αυτή τη ζωή, είναι ημίμετρο.
Γνώμη μου.
Οχι,ακριβως εκει ειναι το νοημα,επειδη την ευθυνη παλι θα την εχουνε 2-3 συγκεκριμενοι ανθρωποι ας τους κανουμε την ζωη πιο ευκολη.Ειναι αλλο πραγμα να χρειαζεται καποιος μια ανακοινωση και 2 κλικς για να πλΕρωθει το ενοικιο και αλλο να πρεπει να παει να βρει μαγαζι,να κλεισει συμφωνια,να βρει χορηγους,να εκτυπωσει λαχνους,να το κοινοποιησει στο φορουμ,να μασει τα λεφτα και με τον φοβο να μην μαζευτουν αρκετα ατομα.Το ιδιο ισχυει και για το μερκ που επεσημανε ο Dr John.Πολυ μεγαλυτερη μανουρα.
Και το θεμα αυτην την στιγμη ειναι η επιβιωση του φορουμ.
Σου ομως δινω ποιντ σε αυτο που ειπες περι νομοθεσιας δωρεων που πρεπει να δοθει προσοχη.
:beer::beer:
basilis_k6
25/09/2020, 23:05
δεν ξερω αν γράφτηκε αλλα μια κοπη τη πιτα το χρονο με 5 ευρω υπερ του φόρουμ ανα άτομο ειναι ευκολη λυση. με 80 άτομα βγήκε ο χρόνος.
doctor_john
25/09/2020, 23:39
δεν ξερω αν γράφτηκε αλλα μια κοπη τη πιτα το χρονο με 5 ευρω υπερ του φόρουμ ανα άτομο ειναι ευκολη λυση. με 80 άτομα βγήκε ο χρόνος.
80 x (7x10x2) = 11200cm3 ~11 κυβικά μέτρα Βασιλόπιτα... :hmm:
Αν αγοράζαμε server μήπως ερχόταν φθηνότερα; :D
Ουτε εγω ασχολουμαι με fb και νομιζα οτι ειχε κατεβει η σελιδα για λογους εργασιων / συντηρησης. Ουτε μου περασε απ΄το μυαλο οτι υπηρχε οικονομικο θεμα.
Donation στη λογικη της wikipedia νομιζω πως ειναι ο πιο απλος τροπος. Οταν υπαρχει η αναγκη ανεβαινει σε ενα νημα ενα link gofundme και μενει ενεργο μεχρι να μαζευτει το ποσο. Τοσα μελη ειμαστε εδω, τα ποσα που ακουω πιστευω θα μαζευονται μεσα σε μια μερα.
Ολες οι αλλες λυσεις (πιτες, merchandise, κτλ) προϋποθετουν χρονο και τρεξιμο απο καποιους. Και ως γνωστο ο χρονος ειναι χρημα.
νομίζω ότι όσο πιο άπλα τόσο πιο καλά. δεν γνωρίζω περί νομικών περιορισμών και ευθυνών άλλα π.χ.
στο forums μπαίνουμε σχεδόν καθημερινά άρα :
ένα ποστ - ανακοίνωση όπως όταν οργανώνετε μια βόλτα ,2 με 3 μίνες πριν την πληρωμή.
μια φόρμα που θα συμπληρώνει ο καθένας τα στοιχειά του και μόνο και αυτόματα θα εμφανίζετε πόσο για την κάλυψη του ενοικίου.
π.χ γράφτηκαν 10 αίματα ,36 ευρώ έκαστος = 360
γράφτηκαν 15 άτομα ,24 ευρώ έκαστος =360
γράφτηκαν 50 άτομα ,7.2 ευρώ έκαστος =360
όλο αυτό με μια ημερομηνία κλεισίματος έγγραφης . πέραν αυτής της ημερομηνίας μια εβδομάδα ή και δυο περιθώριο για κατάθεση του τελικού ποσού.
το σύστημα αυτό έχει το ατού ότι όλοι θα βλέπουν πόσοι προσφέρονται και τι πόσο χρεώνονται,όποτε θα δουλέψει το φιλότιμο και προκείμενου να μην πληρώσουν 10 -15 άτομα μόνο θα τραβήξει και άλλον κόσμο.
KotsosDR
26/09/2020, 00:16
2 πλακες :smokin:
Deja vu ! :hypnotize:
Lioulios
26/09/2020, 00:19
Το μονο σιγουρο ειναι οτι ειμαστε σε καλο δρομο.
Απο την αλλη ομως ηθελα να πω, πως ολο αυτο σε καποιον ανηκει .
Και με τετοιο κατοχυρωμενο ονομα θα μπορουσε να κανει χιλια δυο .
Προτιμαει λοιπον να το εχει ετσι οπως ειμαστε στο περείστικο κτλ κτλ .
Δεν εχω κανενα προβλημα να συνησφερω και εγω απο την μερια μου οπως και ολοι οπως βλεπω ,αλλα ρε παιδι μου ....
Ποιανου ειναι ;
Το χει ενας ;
Ειναι παρεα ;
Δεν εχω ιδεα και αν δεν παρω και απαντηση παλι δεν με νοιαζει αλλα θα ηθελα να γνωριζω.
tzimidis
26/09/2020, 00:19
Η πληρωμή γίνεται με το μήνα???
Πόσο φθηνοτερο ειναι αν πληρωθεί 12μηνο?
Ποιο είναι το ποσό για 12μηνο?
Grafton 505
26/09/2020, 00:27
Patreon.
Χάι!
Λοιπόν, τώρα διάβασα όλα τα μηνύματα και θα λύσω μερικές απορίες, ελπίζω όλες.
Το φόρουμ (host/domain) τυπικά ανήκει σε κάποιον, ο οποίος όμως δεν ασχολείται με το φόρουμ, έχει τη ζωή του και δε βρίσκεται καν στην Ελλάδα. Οπότε, στην ουσία, το φόρουμ πάντα έτρεχε από μια ομάδα ατόμων, τα οποία αλλάζουν ανά περίοδο. Κάποιοι βαριούνται, κάποιοι δε θέλουν, κάποιοι δεν έχουν χρόνο.
Τα έξοδα του hosting καλύπτονταν πάντα από την ομάδα διαχείρισης ή/και τους χρήστες. Όσο καιρό ήμουν εγώ admin τουλάχιστον, αυτό γινόταν κυρίως εμμέσως, με αγορά μπλουζακίων και λοιπού merchandise. Αυτό, όπως σωστά παρατηρήσατε, προϋποθέτει ότι κάποιος πρέπει να ασχοληθεί, να τρέξει, να αφιερώσει χρόνο και κόπο. Τελευταία φορά τα μπλουζάκια τα "έτρεξα" βασικά εγώ, και μετά νομίζω ήταν τα μπρελόκ του daz. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος έτρεχε. Ανιδιοτελώς, φυσικά. Προφανώς δεν υπάρχει πάντα κάποιο άτομο με τη διάθεση ή τον χρόνο να γίνει αυτό, οπότε θέλουμε κάτι "αυτόματο", αν θέλουμε να διατηρηθεί το φόρουμ στον αέρα.
Απόλυτη διαφάνεια δεν υπήρχε ΟΥΤΕ τότε με τα μπλουζάκια. Αυτό είναι αδύνατο, καθώς το φόρουμ δεν είναι εταιρεία ή κάτι. Ουσιαστικά πάντα θα πρόκειται για "δωρεές" και σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια άτομα εδώ μέσα που - πρέπει να - εμπιστευόμαστε, γιατί έχουν προσφέρει πολλά πράγματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, ξανατονίζω, απολύτως ανιδιοτελώς. Έχετε, φυσικά, πάντα την επιλογή να μην τα εμπιστεύεστε. Κανείς δε σας πιέζει να δώσετε ευρώ ή να αγοράσετε μπλουζάκι στην τιμή που τα "πουλάμε", μπορείτε κάλλιστα να πονηρευτείτε.
Συγκεκριμένα σε αυτήν τη φάση, που όλα έγιναν πρόχειρα και βιαστικά, είχαμε τον εξής απολογισμό, μέχρι αυτήν τη στιγμή που πληκτρολογώ (ναι, κρατάω αρχείο, για τυπικούς λόγους):
Κατέθεσαν λεφτά 11 άτομα, για ένα σύνολο σχεδόν 170€ (κάτι ψιλά λιγότερα).
Φυσικά, αν θέλετε με πιστεύετε. Μπορεί κάλλιστα να έβγαλα 5 χιλιάρικα και να ετοιμάζω την αγορά εκείνου του ντουκάτι που πάντα ήθελα.
Το "αστείο" της υπόθεσης είναι ότι κατά 80% πρόκειται για άτομα που δε γράφουν καν στο φόρουμ πλέον ή γράφουν εξαιρετικά σπάνια. Μάλιστα τουλάχιστον ένας δεν πρέπει να έχει λογκάρει στο φόρουμ εδώ και καμιά 2ετία. Ίσως 3 άτομα από αυτούς γράφουν/παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά. Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό. Άνθρωποι που έχουν πλέον καμία ή ελάχιστη συμμετοχή, αγαπούν το φόρουμ τόσο που έτρεξαν να βοηθήσουν. Και ΑΥΤΟ είναι πολύ σημαντικό. Λέει πολλά.
Ένα ακόμα "αστείο" είναι ότι τουλάχιστον άλλοι τόσοι ζήτησαν στοιχεία λογαριασμού, αλλά ποτέ δεν είδα καμία κατάθεση. :p
Η χρέωση γίνεται με τον μήνα. 31 δολάρια/μήνα. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση. Αυτό που κάνω είναι να "καταθέτω" λεφτά στο balance του λογαριασμού, ο οποίος χρεώνεται κάθε μήνα με το παραπάνω ποσό. Συνήθως καταθέτω τα λεφτά μαζεμένα, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Τώρα κατέθεσα μόνο τα $100, γιατί τόσα είχαν μαζευτεί μέχρι τότε και ήθελα να ανέβει το φόρουμ το συντομότερο. Αύριο θα καταθέσω ό,τι άλλο έχει σταλεί και θα ποστάρω εδώ μια φωτογραφία των τελευταίων κινήσεων.
Ο λογαριασμός είχε αρνητικό balance περίπου $15 από την τελευταία χρέωση, και μετά μπήκε σε suspend mode. Μετά από αυτό, σειρά είχε η διαγραφή των πάντων (2 μέρες μετά την τελευταία προειδοποίηση, η οποία είχε γίνει χτες, Πέμπτη...). Οπότε από όσα λεφτά θα μπουν, είμαστε μείον $15.
Ελπίζω να σας κάλυψα όλους. Για οποιαδήποτε απορία, βρίσκομαι στη διάθεσή σας. ;)
doctor_john
26/09/2020, 00:58
Patreon.
421155
Lioulios
26/09/2020, 01:42
Αυτο παει να πει πως σε κανα 3μηνο αν το αφησουμε greekstyle φαση και δεν οργανωθουμε ...παλι τα ιδια θα εχουμε.
Ναι. Σε 5-6 μήνες, για την ακρίβεια.
Ελπίζω ότι θα βρεθούν μερικοί ακόμα να συνεισφέρουν τις επόμενες μέρες, ώστε να κλείσουμε τουλάχιστον το ποσό για ένα έτος. Και του χρόνου το ξανασυζητάμε.
Ναι. Σε 5-6 μήνες, για την ακρίβεια.
Ελπίζω ότι θα βρεθούν μερικοί ακόμα να συνεισφέρουν τις επόμενες μέρες, ώστε να κλείσουμε τουλάχιστον το ποσό για ένα έτος. Και του χρόνου το ξανασυζητάμε.
στείλε μου παρακαλώ σε πμ έναν λογαριασμό να βάλω κάτι και εγώ.
κάλο είναι και οι υπόλοιποι που έδειξαν ενδιαφέρων στις παραπίσω σελίδες να κάνουν το ίδιο. :beer:
να κλείσει το έτος που είπες και μετά οργανωνομαστε.
Ντρέπομαι, αλλά ούτε πήγε το μυαλό μου τι είχε γίνει - όσο εγώ προπαθούσα να μπω τρεις φορές τη μέρα. Στο facebook δεν πολυπατάω αλλά δε θυμόμουν ότι το μοτο έχει σελίδα ούτως ή άλλως.
Ένα-δυο IBAN διαφορετικών τραπεζών θα έδιναν τη δυνατότητα να συνεισφέρει όποιος θέλει, όταν θέλει (εναλλακτικά patreon/paypal).
Το κακό είναι ότι το κουπί θα το τραβήξουν μόνο μερικοί, αλλά υποχρεωτικές συνδρομές, διαφορετικά δικαιώματα σε όσους συνεισφέρουν, διαφημίσεις κλπ. νομίζω είναι χειρότερες λύσεις. Προσωπικά βέβαια δεν έχω δώσει ποτέ φράγκο, με εξαίρεση ίσως κάτι αυτοκόλλητα προ αμνημονεύτων ετών.
The_Scientist
26/09/2020, 05:12
Αρχικά thanks σε όσους έτρεξαν το θέμα και σε όσους συνεισφέρουν (χρόνο, χρήματα, γνώσεις και οτιδήποτε άλλο) για να υπάρχει το φόρουμ.
Κάποιες ωραίες ιδέες γράφτηκαν και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλες. Νομίζω πάντως η πιο εύκολη λύση είναι :
- δώστε ένα λογαριασμό (έστω με pm γιατί φαντάζομαι θα είναι προσωπικός λογαριασμός κάποιου)
- αφήστε 1 μήνα να τρέξει ένα donation από όποιον το επιθυμεί
- το ποσό που θα μαζευτεί μπαίνει στο balance, το topic κλειδώνεται με τελευταίο post το expiry date του hosting. Ας γίνει και sticky να έχουμε το νου μας και να τσεκάρουμε που και που.
Εμπιστοσύνη δεδομένα υπάρχει και εν τέλει donation είναι, κανείς δεν υποχρεούται να συμμετέχει.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/09/2020, 06:17
Χάι!
Το φόρουμ (host/domain) τυπικά ανήκει σε κάποιον, ο οποίος όμως δεν ασχολείται με το φόρουμ, έχει τη ζωή του και δε βρίσκεται καν στην Ελλάδα. Οπότε, στην ουσία, το φόρουμ πάντα έτρεχε από μια ομάδα ατόμων, τα οποία αλλάζουν ανά περίοδο. Κάποιοι βαριούνται, κάποιοι δε θέλουν, κάποιοι δεν έχουν χρόνο.
Τα έξοδα του hosting καλύπτονταν πάντα από την ομάδα διαχείρισης ή/και τους χρήστες. Όσο καιρό ήμουν εγώ admin τουλάχιστον, αυτό γινόταν κυρίως εμμέσως, με αγορά μπλουζακίων και λοιπού merchandise. Αυτό, όπως σωστά παρατηρήσατε, προϋποθέτει ότι κάποιος πρέπει να ασχοληθεί, να τρέξει, να αφιερώσει χρόνο και κόπο. Τελευταία φορά τα μπλουζάκια τα "έτρεξα" βασικά εγώ, και μετά νομίζω ήταν τα μπρελόκ του daz. Σε κάθε περίπτωση, κάποιος έτρεχε. Ανιδιοτελώς, φυσικά. Προφανώς δεν υπάρχει πάντα κάποιο άτομο με τη διάθεση ή τον χρόνο να γίνει αυτό, οπότε θέλουμε κάτι "αυτόματο", αν θέλουμε να διατηρηθεί το φόρουμ στον αέρα.
Απόλυτη διαφάνεια δεν υπήρχε ΟΥΤΕ τότε με τα μπλουζάκια. Αυτό είναι αδύνατο, καθώς το φόρουμ δεν είναι εταιρεία ή κάτι. Ουσιαστικά πάντα θα πρόκειται για "δωρεές" και σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κάποια άτομα εδώ μέσα που - πρέπει να - εμπιστευόμαστε, γιατί έχουν προσφέρει πολλά πράγματα σε αυτό εδώ το φόρουμ, ξανατονίζω, απολύτως ανιδιοτελώς. Έχετε, φυσικά, πάντα την επιλογή να μην τα εμπιστεύεστε. Κανείς δε σας πιέζει να δώσετε ευρώ ή να αγοράσετε μπλουζάκι στην τιμή που τα "πουλάμε", μπορείτε κάλλιστα να πονηρευτείτε.
Συγκεκριμένα σε αυτήν τη φάση, που όλα έγιναν πρόχειρα και βιαστικά, είχαμε τον εξής απολογισμό, μέχρι αυτήν τη στιγμή που πληκτρολογώ (ναι, κρατάω αρχείο, για τυπικούς λόγους):
Φυσικά, αν θέλετε με πιστεύετε. Μπορεί κάλλιστα να έβγαλα 5 χιλιάρικα και να ετοιμάζω την αγορά εκείνου του ντουκάτι που πάντα ήθελα.
Το "αστείο" της υπόθεσης είναι ότι κατά 80% πρόκειται για άτομα που δε γράφουν καν στο φόρουμ πλέον ή γράφουν εξαιρετικά σπάνια. Μάλιστα τουλάχιστον ένας δεν πρέπει να έχει λογκάρει στο φόρουμ εδώ και καμιά 2ετία. Ίσως 3 άτομα από αυτούς γράφουν/παρακολουθούν σχεδόν καθημερινά. Μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό. Άνθρωποι που έχουν πλέον καμία ή ελάχιστη συμμετοχή, αγαπούν το φόρουμ τόσο που έτρεξαν να βοηθήσουν. Και ΑΥΤΟ είναι πολύ σημαντικό. Λέει πολλά.
Ένα ακόμα "αστείο" είναι ότι τουλάχιστον άλλοι τόσοι ζήτησαν στοιχεία λογαριασμού, αλλά ποτέ δεν είδα καμία κατάθεση. :p
Η χρέωση γίνεται με τον μήνα. 31 δολάρια/μήνα. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση. Αυτό που κάνω είναι να "καταθέτω" λεφτά στο balance του λογαριασμού, ο οποίος χρεώνεται κάθε μήνα με το παραπάνω ποσό. Συνήθως καταθέτω τα λεφτά μαζεμένα, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Τώρα κατέθεσα μόνο τα $100, γιατί τόσα είχαν μαζευτεί μέχρι τότε και ήθελα να ανέβει το φόρουμ το συντομότερο. Αύριο θα καταθέσω ό,τι άλλο έχει σταλεί και θα ποστάρω εδώ μια φωτογραφία των τελευταίων κινήσεων.
Ο λογαριασμός είχε αρνητικό balance περίπου $15 από την τελευταία χρέωση, και μετά μπήκε σε suspend mode. Μετά από αυτό, σειρά είχε η διαγραφή των πάντων (2 μέρες μετά την τελευταία προειδοποίηση, η οποία είχε γίνει χτες, Πέμπτη...). Οπότε από όσα λεφτά θα μπουν, είμαστε μείον $15.
Ελπίζω να σας κάλυψα όλους. Για οποιαδήποτε απορία, βρίσκομαι στη διάθεσή σας. ;)
Ευχαριστούμε ρε φίλε :a012:
arisrodolivos
26/09/2020, 06:40
Παρων κι εγώ να τσονταρω μόνο να'ναι εύκολος ο τρόπος γιατί είμαστε και λίγο
αγραμματοι.
Συγχαρητήρια στα παιδιά που τρέξαν..
Χάι!
:beer::beer:
Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα.
Μπράβο σου.
Sebastian1980
26/09/2020, 08:11
Ντρέπομαι, αλλά ούτε πήγε το μυαλό μου τι είχε γίνει - όσο εγώ προπαθούσα να μπω τρεις φορές τη μέρα. Στο facebook δεν πολυπατάω αλλά δε θυμόμουν ότι το μοτο έχει σελίδα ούτως ή άλλως.
Ένα-δυο IBAN διαφορετικών τραπεζών θα έδιναν τη δυνατότητα να συνεισφέρει όποιος θέλει, όταν θέλει (εναλλακτικά patreon/paypal).
Το κακό είναι ότι το κουπί θα το τραβήξουν μόνο μερικοί, αλλά υποχρεωτικές συνδρομές, διαφορετικά δικαιώματα σε όσους συνεισφέρουν, διαφημίσεις κλπ. νομίζω είναι χειρότερες λύσεις. Προσωπικά βέβαια δεν έχω δώσει ποτέ φράγκο, με εξαίρεση ίσως κάτι αυτοκόλλητα προ αμνημονεύτων ετών.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Acacius.
Γράψτε ένα-δυο ΙΒΑΝ διαφορετικών τραπεζών να μπορούμε να συνεισφέρουμε όσα χρήματα μπορούμε.
Καλό θα ήταν αυτό να γίνεται στην αρχή κάθε έτους, έτσι ώστε μετά τον Ιανουάριο να έχουμε ξεμπερδέψει με το οικονομικό.
Φυσικά το καλυτερο θα ήταν με την αγορά ενός καπέλου ή με αυτοκόλλητα moto.gr.Και θα κάλυπταν τα έξοδα του φόρουμ και θα το κάναμε διαφήμιση, για να γίνουμε περισσότεροι.
Και εγώ δεν έχω facebook, νόμιζα είχε κάποιο πρόβλημα η σελίδα του φόρουμ.
Vstrommer71
26/09/2020, 08:35
Paypal Donate αν γίνεται,η καλύτερη λύση.
Αλλιώς αριθμοί τραπεζών για να μπει μαρουλάκι.
Διατίθεμαι να εισφέρω ένα κασόνι μαρούλια σταθερά και αδιάλλειπτα.
Σέ νέ πά ποσίμπλ να μην μπορεί το περιβόλι να πλΕρώνει το νοίκι.
Την αγάπη μου.
Αποστείλατε μπάνκ ακάου παρακαλώ(κι άμα πάρεις ρε Ντουκάτι θα σε κυνηγάω μέχρι την έβδομη Πύλη της Κολάσεως:lol: )
Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει Facebook page. Κι εγώ σαν τους περισσότερους θεώρησα ότι για τεχνικούς λόγους κατέβηκε η σελίδα.
Διατίθεμαι κι εγώ να συνεισφέρω. Όποτε, ας με ενημερώσει κι εμένα ο υπεύθυνος για το πως μπορώ...
lazarefa
26/09/2020, 08:43
Καλημέρα. Σήμερα έμαθα κι εγώ για την αιτία που κατέβηκε το φόρουμ τόσες μέρες. Αν και μέλος γύρω στα 2 χρόνια, ειλικρινά στενοχωρήθηκα με την εξέλιξη.
Αν μπορείτε γράψτε δημόσια ή έστω με ομαδικό pm στοιχεία ΙΒΑΝ ή paypal ώστε όποιος μπορεί να εισφέρει κατά το δοκούν, ώστε τουλάχιστον να καλυφθεί καταρχάς ο ένας χρόνος και βλέπουμε για μετά με ποιο τρόπο θα κρατηθεί το φόρουμ ζωντανό.
Cpt. Haddock
26/09/2020, 08:51
Patreon.
Αυτό!
Patreon account ειναι η πιο απλη λυση με ενα μηνιαιο donation 1 ευρω. Βοηθαει οσους ειμαστε μακρια και δε μπορουμε να καταθεσουμε σε λογαριασμο ελλαδας. Επισης βλεπεις παντα πόσους patrons εχεις και τι ποσο εχει μαζευτει.
Επίσης χρειάζεται ελάχιστο τρέξιμο
thunder ace
26/09/2020, 08:58
Καλημέρα.
Μόλις εχτές έμαθα τι έχει συμβεί και δεν άνοιγε το φόρουμ.
Καί φυσικά ο μπαγλαμάς ιδέα δεν είχα ότι υπάρχει ΦΒ.
Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλουμε κάτι σέ λογαριασμό.... γράψτε το.
Δεν θα διαβάσω όλο το περιεχόμενο... βαριέμαι
Το πρόβλημα του moto.gr ποτέ δεν ήταν η έλλειψη ιδεών προκειμένου να μαζευτούν χρήματα. Το πρόβλημα όπως είπατε κάποιοι αλλά και ο Plitzer είναι η μορφή της "αυτοδιαχειριζομενης κοινότητας" που εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί. Όσο κάποιοι είχαν την όρεξη, το κέφι και τα χρήματα να προσφέρουν το οικονομικό θέμα έκλεινε.
Έχω σταματήσει να γράφω εδώ, αλλά η ιδέα του να διαγραφούν εκατομμύρια post και φωτογραφίες, εικόνες φίλων, εκδρομών, χαβαλέ και μιας εποχής που το moto ηταν η παρέα μας, μου φαίνεται ανεπίτρεπτο και απαραδεκτο.
Ευχαριστώ προσωπικά τον blitz που σε ρόλο διασωστη έβαλε πίσω τη πρίζα λίγο πριν το αιώνιο σκοτάδι...
Θεωρώ πως μόνο με κάποιο donate button που δίπλα θα έχει αντιστροφη μέτρηση για τον χρόνο που μένει το moto.gr ζωντανο θα βοηθήσει. Το κομβίον από μόνο του θα περάσει απαρατήρητο μετά από λίγο, όλοι θεωρούν πως τα θέματα του forum λύνονται μονα τους και με μαγικό τρόπο.
Το πρόβλημα του moto.gr ποτέ δεν ήταν η έλλειψη ιδεών προκειμένου να μαζευτούν χρήματα. Το πρόβλημα όπως είπατε κάποιοι αλλά και ο Plitzer είναι η μορφή της "αυτοδιαχειριζομενης κοινότητας" που εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί. Όσο κάποιοι είχαν την όρεξη, το κέφι και τα χρήματα να προσφέρουν το οικονομικό θέμα έκλεινε.
Έχω σταματήσει να γράφω εδώ, αλλά η ιδέα του να διαγραφούν εκατομμύρια post και φωτογραφίες, εικόνες φίλων, εκδρομών, χαβαλέ και μιας εποχής που το moto ηταν η παρέα μας, μου φαίνεται ανεπίτρεπτο και απαραδεκτο.
Ευχαριστώ προσωπικά τον blitz που σε ρόλο διασωστη έβαλε πίσω τη πρίζα λίγο πριν το αιώνιο σκοτάδι...
Θεωρώ πως μόνο με κάποιο donate button που δίπλα θα έχει αντιστροφη μέτρηση για τον χρόνο που μένει το moto.gr ζωντανο θα βοηθήσει. Το κομβίον από μόνο του θα περάσει απαρατήρητο μετά από λίγο, όλοι θεωρούν πως τα θέματα του forum λύνονται μονα τους και με μαγικό τρόπο.
Ακριβώς έτσι για το υλικό και την ιστορία, γεια σου ρε Βύρωνα.Ενημερωστε για τον τρόπο ή τρόπους βοήθειας...
Cpt. Haddock
26/09/2020, 09:07
Έχω σταματήσει να γράφω εδώ, [...]
Εμ, ανακάλυψες το Facebook στα γεραματα. :p
Παιδια και γω θα συνεισφερω. Οταν γινει το donation... Παρων!
filipp0s
26/09/2020, 09:20
+659
sapila racing
26/09/2020, 09:38
Φτασαμε λοιπόν πάλι στο ίδιο σημείο και το moto την γλυτωσε παρα τρίχα....
Σίγουρα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην ξανασυμβεί αυτό!
Αυτό το patreon που αναφέρθηκε πως δουλεύει?
Vstrommer71
26/09/2020, 09:43
Εμ, ανακάλυψες το Facebook στα γεραματα. :p
Μίλησε το τζόβενο:lol:
Ρε θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει,μα τον Τουτάτη:bawl:
Cpt. Haddock
26/09/2020, 09:44
Αρκετά απλό. Ανοίγεις ένα account πχ Moto forum Greece και ζητας απο κοσμο να γινει patron (χορηγος/μαικηνας σα να λεμε). Πολλοι το εχουν για να ανεβαζουν βιντεο με δουλειες τους, μουσικα ή και μη, επι πληρωμη και σαν ανταμοιβη εχεις βιντεο ή φωτο με αφιερωσεις, backstage κλπ.
Φτιάχνεις donation tiers πχ 1 ευρω, 2, 5 μηνιαιως. Για την περιπτωση μας, ενα tier ισως να φτανει. Πληρωνεις με καρτα απαξ μηνιαιως.
Ο διαχειριστής του account ξερει ποσους χορηγους εχει και τι μαζευει καθε μηνα (και μπορει να το μοιραστει εδω για διαφανεια).
Cpt. Haddock
26/09/2020, 09:45
Μίλησε το τζόβενο:lol:
Ρε θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει,μα τον Τουτάτη:bawl:
Λοιπόν, σύμφωνα με τα τοπικά στατιστικά, η Βρεττανη διάγει περίοδο 5ετους ξηρασίας (πολύ χαμηλή βροχόπτωση. Κοιτά να δεις, 5 χρόνια μένω εδώ... κάτι συμπτώσεις :D
Κάποια γαλλική μαλακία που έμαθε στο χωριό του asterix θα είναι. :D
Άνευ πλάκας, patreon/matreon/sugar daddy /οτι ναναι. Ας κάνει κάτι ο blitz, υποθέτω πως ειναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση, και εδώ είμαστε.
Δεν μπορουμε να μείνουμε αδιάφοροι στο να χαθεί το moto.gr
AristidisZ
26/09/2020, 09:58
Αρκετά απλό. Ανοίγεις ένα account πχ Moto forum Greece και ζητας απο κοσμο να γινει patron (χορηγος/μαικηνας σα να λεμε). Πολλοι το εχουν για να ανεβαζουν βιντεο με δουλειες τους, μουσικα ή και μη, επι πληρωμη και σαν ανταμοιβη εχεις βιντεο ή φωτο με αφιερωσεις, backstage κλπ.
Φτιάχνεις donation tiers πχ 1 ευρω, 2, 5 μηνιαιως. Για την περιπτωση μας, ενα tier ισως να φτανει. Πληρωνεις με καρτα απαξ μηνιαιως.
Ο διαχειριστής του account ξερει ποσους χορηγους εχει και τι μαζευει καθε μηνα (και μπορει να το μοιραστει εδω για διαφανεια).
Νομίζω το καλύτερο από όλα
Θεωρώ ότι ακόμα και με 1 ευρώ το μήνα θα γίνει εύκολα η δουλειά
Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν με την εξόφληση της οφειλής προς την εταιρεία hosting.
Η χρέωση γίνεται με τον μήνα. 31 δολάρια/μήνα.
Χρειάζεται να πληρώνετε server με τέτοια τιμή; Δεν έχω δει στατιστικά σε απαιτήσεις πόρων για το forum σε ώρες αιχμής, αλλά δεν έχω δει και ποτέ lag στο forum. Μήπως είναι overkill, για τη χρήση που γίνεται, τόσο ακριβός server;
Για παράδειγμα, απλό hosting βρίσκεις και με 5€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-sites/), ενώ servers με 15€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-servers/). Κάποιες εταιρείες το παρέχουν ακόμα φθηνότερα, π.χ. έχω στήσει απλό site (όχι forum με απαιτήσεις) σε hosting με 1€/μήνα. Ξαναλέω όμως ότι δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις του moto.gr σε CPU/RAM/αποθηκευτικό χώρο/traffic. Όμως π.χ. εδώ για vBulletin που είναι το forum, προτείνουν λύσεις από 2,6€/μήνα και οι γρήγορές τους είναι 13€/μήνα (https://www.a2hosting.com/vbulletin-hosting).
Το domain name είναι λιγότερο από 1€/μήνα επιπλέον. Πρακτικά δίνεις 20€ για δύο χρόνια κατοχύρωσης domain name .gr.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
26/09/2020, 10:04
Αυτό σκέφτηκα όταν νόμιζα ότι έκλεισε. Ότι δε θα ξαναδώ το ανορθόγραφα ταξιδιωτικό μου :smokin:
Αυτό το patreon που αναφέρθηκε πως δουλεύει?[/QUOTE]
Πρέπει να κάνεις login στην Πάτρα :lol:
Φτιάξτε το κουμπί donate να τελειώνουμε
Cpt. Haddock
26/09/2020, 10:07
Κάποια γαλλική μαλακία που έμαθε στο χωριό του asterix θα είναι. :D
:moutza::lol:
Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ασχολήθηκαν με την εξόφληση της οφειλής προς την εταιρεία hosting.
Χρειάζεται να πληρώνετε server με τέτοια τιμή; Δεν έχω δει στατιστικά σε απαιτήσεις πόρων για το forum σε ώρες αιχμής, αλλά δεν έχω δει και ποτέ lag στο forum. Μήπως είναι overkill, για τη χρήση που γίνεται, τόσο ακριβός server;
Για παράδειγμα, απλό hosting βρίσκεις και με 5€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-sites/), ενώ servers με 15€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-servers/). Κάποιες εταιρείες το παρέχουν ακόμα φθηνότερα, π.χ. έχω στήσει απλό site (όχι forum με απαιτήσεις) σε hosting με 1€/μήνα. Ξαναλέω όμως ότι δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις του moto.gr σε CPU/RAM/traffic. Όμως π.χ. εδώ για vBulletin που είναι το forum, προτείνουν λύσεις από 2,6€/μήνα και οι γρήγορές τους είναι 13€/μήνα (https://www.a2hosting.com/vbulletin-hosting).
Το domain name είναι 1€/μήνα επιπλέον.
Μήπως έχει να κάνει με το ότι οι φωτό για παράδειγμα ανεβαίνουν κατευθείαν στο φόρουμ και όχι μέσω ενός site με hosting images.
Μήπως δηλαδή πληρώνεται κάποιος σέρβερ με χώρο που ολοένα μεγαλώνει σε απαιτήσεις για τη φιλοξενία των φωτό. Μήπως είναι δύσκολο να αλλαχθεί αυτή η ρήτρα γιατί θα εξαφανιστούν όλες οι υπάρχουσες φωτό;
Δε ξέρω και πολλά, ρωτάω.
Cpt. Haddock
26/09/2020, 10:23
Για παράδειγμα, απλό hosting βρίσκεις και με 5€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-sites/), ενώ servers με 15€/μήνα (https://www.mediahost.gr/elastic-servers/). Κάποιες εταιρείες το παρέχουν ακόμα φθηνότερα, π.χ. έχω στήσει απλό site (όχι forum με απαιτήσεις) σε hosting με 1€/μήνα. Ξαναλέω όμως ότι δεν γνωρίζω τις απαιτήσεις του moto.gr σε CPU/RAM/traffic. Όμως π.χ. εδώ για vBulletin που είναι το forum, προτείνουν λύσεις από 2,6€/μήνα και οι γρήγορές τους είναι 13€/μήνα (https://www.a2hosting.com/vbulletin-hosting).
Το domain name είναι λιγότερο από 1€/μήνα επιπλέον. Πρακτικά δίνεις 20€ για δύο χρόνια κατοχύρωσης domain name .gr.
Άσχετη συζήτηση αυτή προς το παρόν. Και 1 ευρώ το μήνα να ήταν, αν δεν υπάρχει κάποιος να το πληρώσει, πάλι κάτω θα είναι.
Τα 31 δολλαρια δεν είναι τίποτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 μέλη συνδεδεμένα.
Ας λύσουμε το πρόβλημα διαχείρισης και τρόπου πληρωμής και βλέπουμε μετά.