Σύνδεση

View Full Version : Μετά το Bandit τι;

strokt up
30/09/2020, 16:33
Καλησπέρα παλικάρια. Όπως δεν ξέρετε έχω πάρει εδώ και 14 μήνες ένα Bandit 650 μαύρο κούκλα με abs σε πολύ καλή τιμή και του φόρτωσα κάμποσα χιλιομετράκια. Οργώσαμε την Ελλάδα σχεδόν, απο Έβρο μέχρι Κρήτη. Απο τις 21.000 της αγοράς φτάσαμε στις 47. Δεν λέω, καλό χρυσό, κάνει αυτά που θέλω ,αλλά το ψιλοβαρέθηκα και με ταλαιπώρησε αρκετά μέσα στην κίνηση στην Αθήνα. Μικρότερο μηχανάκι να τα κάνει όλα δεν μπορώ και δεν θέλω να πάρω (θα πάρω ένα παπί ή ενα σκούτερ για το πήγαινε έλα στην δουλειά και στο super market μάλλον), οπότε πάμε για μεγαλύτερο. Τι μεγαλύτερο τωρα; Η καψούρα είναι μια. Busa. Το κακό είναι ότι τα gen 2 είναι απλησίαστα για μένα οπότε πάμε μάλλον για πρώτης γενιάς απο το 2005 και μετά. Αξιζει να κάνω την μετάβαση αυτή απο το ένα μηχανάκι στο άλλο; Έχω garage οπότε δεν παίζει τόσο το σενάριο κλεψίματος.

RaGe_Raptor
30/09/2020, 16:39
Καλησπέρα παλικάρια. Όπως δεν ξέρετε έχω πάρει εδώ και 14 μήνες ένα Bandit 650 μαύρο κούκλα με abs σε πολύ καλή τιμή και του φόρτωσα κάμποσα χιλιομετράκια. Οργώσαμε την Ελλάδα σχεδόν, απο Έβρο μέχρι Κρήτη. Απο τις 21.000 της αγοράς φτάσαμε στις 47. Δεν λέω, καλό χρυσό, κάνει αυτά που θέλω ,αλλά το ψιλοβαρέθηκα και με ταλαιπώρησε αρκετά μέσα στην κίνηση στην Αθήνα. Μικρότερο μηχανάκι να τα κάνει όλα δεν μπορώ και δεν θέλω να πάρω (θα πάρω ένα παπί ή ενα σκούτερ για το πήγαινε έλα στην δουλειά και στο super market μάλλον), οπότε πάμε για μεγαλύτερο. Τι μεγαλύτερο τωρα; Η καψούρα είναι μια. Busa. Το κακό είναι ότι τα gen 2 είναι απλησίαστα για μένα οπότε πάμε μάλλον για πρώτης γενιάς απο το 2005 και μετά. Αξιζει να κάνω την μετάβαση αυτή απο το ένα μηχανάκι στο άλλο; Έχω garage οπότε δεν παίζει τόσο το σενάριο κλεψίματος.

Αν ρωτάς εμένα , ΝΑΙ . Πολλά άλογα παραπάνω , χωρίς επιπλέον βάρος:a05::tooth:

Nitse3
30/09/2020, 16:40
Ε καλά εσύ απλά επιβεβαίωση θέλεις, έχεις ήδη αποφασίσει :D Πάρε Busa λοιπόν!!!

Lioulios
30/09/2020, 17:36
Busa

strokt up
30/09/2020, 17:51

χαχαχα Δεν με προβλημάτισε πουθενά το βάρος σε αυτό το μηχανάκι, ίσα ίσα έκανε τα ταξίδια του στην εθνική ξεκούραστα.

strokt up
30/09/2020, 17:52
Ε καλά εσύ απλά επιβεβαίωση θέλεις, έχεις ήδη αποφασίσει :D Πάρε Busa λοιπόν!!!
Πιο πολύ σκέφτηκα μην μου πει κανείς όχι γιατί είναι ζημιάρικο ξερω γω μήπως με γλιτώσει απο έξοδα. Στο καημένο το bandit μόνο λάστιχα βάζω.

strokt up
30/09/2020, 17:52
Busa

Χομπίστας. (https://www.youtube.com/watch?v=6KxvSJMQdYg&ab_channel=MrAtlas41)

RaGe_Raptor
30/09/2020, 18:01
Πιο πολύ σκέφτηκα μην μου πει κανείς όχι γιατί είναι ζημιάρικο ξερω γω μήπως με γλιτώσει απο έξοδα. Στο καημένο το bandit μόνο λάστιχα βάζω.

Μιλάμε για μτχ 13-15 ετών , που ποιός ξέρει τι και πως . Φυσικά και κάνεις εξονυχιστικό έλεγχο στο βαθμό του δυνατού αλλά...
Γενικότερα θεωρούνται bulletproof.

strokt up
30/09/2020, 18:25
Μιλάμε για μτχ 13-15 ετών , που ποιός ξέρει τι και πως . Φυσικά και κάνεις εξονυχιστικό έλεγχο στο βαθμό του δυνατού αλλά...
Γενικότερα θεωρούνται bulletproof.

Καλά γενικά εννοείται αυτό. Απλά μήπως έχει τίποτα κουσούρια, γιατί ανεβαίνουμε που ανεβαίνουμε στα κόστη μην τινάξουμε την τράπεζα στον αέρα.

Kickstart
30/09/2020, 18:56
Εγώ που είχα επίσης bandit και το δωσα πρόσφατα (πήρα σκούτερ κούτα για τα πήγαινε έλα) κοιτάζω για μότο που θα κάνει μόνο ταξίδια και βόλτες το cbr600f το ψεκαστο από τα τελευταία που βγήκαν στη μορφή f4i 2005-2006... Περισσότερα άλογα μικρότερο βάρος οπτικά μου αρέσει ταξιδεύει ανετότατα το ίδιο ασπαστο με τον ληστή (ίσως και παραπάνω) ανταλλακτικά παντού στο νετ.. Το μόνο που θα συμβιβαστώ αν τελικά το χτυπήσω είναι η απουσία abs... Αλλά έχει φρενάρες απ ότι ξέρω οπότε δεν θα πάθω και τίποτα.

Καλό το μπούσα αλλά το ψιλόφοβάμαι το μηχανάκι... Πολύ το γκάζι και δεν ξέρω, με προβληματίζει..

Βέβαια εγώ είμαι και κάποιας ηλικιας πχια οπότε εσύ ξέρεις καλύτερα.

billy84
30/09/2020, 20:02
Απο τη στιγμή που θα υπάρχει μικρό όχημα για κάθε μέρα παίρνεις ότι θες.Busa,ZZR1400 κλπ.Υπάρχει και η επιλογή του Bandit αλλά σε 1250.Γνώριμο για σένα αλλά τα κυβικά και η ροπή θα κάνουν τη διαφορά.;)

Εννοείται το Busa είναι άλλη κατηγορία και δε συγκρίνεται.

strokt up
30/09/2020, 20:35
Εγώ που είχα επίσης bandit και το δωσα πρόσφατα (πήρα σκούτερ κούτα για τα πήγαινε έλα) κοιτάζω για μότο που θα κάνει μόνο ταξίδια και βόλτες το cbr600f το ψεκαστο από τα τελευταία που βγήκαν στη μορφή f4i 2005-2006... Περισσότερα άλογα μικρότερο βάρος οπτικά μου αρέσει ταξιδεύει ανετότατα το ίδιο ασπαστο με τον ληστή (ίσως και παραπάνω) ανταλλακτικά παντού στο νετ.. Το μόνο που θα συμβιβαστώ αν τελικά το χτυπήσω είναι η απουσία abs... Αλλά έχει φρενάρες απ ότι ξέρω οπότε δεν θα πάθω και τίποτα.

Καλό το μπούσα αλλά το ψιλόφοβάμαι το μηχανάκι... Πολύ το γκάζι και δεν ξέρω, με προβληματίζει..

Βέβαια εγώ είμαι και κάποιας ηλικιας πχια οπότε εσύ ξέρεις καλύτερα.

Το έχει φίλος το f4i. Καλό μηχανάκι, το έχω πάει βόλτα, αλλά δεν με κάλυψε στην εμφίνιση ούτε στον όγκο που το θέλω. Είμαι 1.88 και 90 κιλά.

strokt up
30/09/2020, 20:38
Απο τη στιγμή που θα υπάρχει μικρό όχημα για κάθε μέρα παίρνεις ότι θες.Busa,ZZR1400 κλπ.Υπάρχει και η επιλογή του Bandit αλλά σε 1250.Γνώριμο για σένα αλλά τα κυβικά και η ροπή θα κάνουν τη διαφορά.;)

Εννοείται το Busa είναι άλλη κατηγορία και δε συγκρίνεται.

Bandit 1250 θα το έπαιρνα αν το έβρισκα πρίν το 650. Καλό μηχανάκι δεν λέω, αλλά δεν θέλω να πάρω το ίδιο μηχανάκι (τουλάχιστον εμφανισιακά).

Nitse3
30/09/2020, 20:56
Το busa είναι ιδιαίτερη κατηγορία μαζί με zzr και blackbird. Ανάλογα με το μπάτζετ σου μπορείς να πας από μοντέλο αρχές 00ς μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον στο Σουζούκι και στο Καβασάκι. Αν είσαι και σουζουκακιας τότε busa δαγκωτο.

strokt up
30/09/2020, 21:01
Το busa είναι ιδιαίτερη κατηγορία μαζί με zzr και blackbird. Ανάλογα με το μπάτζετ σου μπορείς να πας από μοντέλο αρχές 00ς μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον στο Σουζούκι και στο Καβασάκι. Αν είσαι και σουζουκακιας τότε busa δαγκωτο.

Πιο πολύ το θέμα είναι Bandit 650 vs Busa
Το blackbird με αφήνει αδιάφορο γιατί honda. Το Kawasaki καλό, αν δεν υπήρχε το busa το σκεφτόμουν πιο σοβαρά.

motojojo
30/09/2020, 21:20
Αφου η busa ειναι καψούρα, ξεκίνα κιολας να ψάχνεις. Δεν εχει νοημα να το συζητας, πέρα από τυχόν θέματα που μπορεί να εχει και να χρειάζονται προσοχή.

strokt up
30/09/2020, 22:10
Αφου η busa ειναι καψούρα, ξεκίνα κιολας να ψάχνεις. Δεν εχει νοημα να το συζητας, πέρα από τυχόν θέματα που μπορεί να εχει και να χρειάζονται προσοχή.

Να φύγει πρώτα το bandit, δεν μπορώ να έχω πάλι δύο γυναίκες ταυτόχρονα, πρέπει να είμαι μονογαμικός. :smokin:

Lioulios
01/10/2020, 00:48
Εχε υπ οψην σου πως πολλοι με busa που δεν μπορουν να το εχουν άλλο ,θα το ανταλλαζαν με το μηχανακι σου +συν καποια διαφορα απο σενα αναλογα την περιπτωση .
Εγω στη θεση σου , θα πηγαινα στο car και θα κοιταζα μπουσα με επιλογη στις ιδιαιτεροτητες ανταλλαγη με μοτο δεκτη και θα εψαχνα για τα black edition ,δηλ να εχει και μαυρο πλαισιο .

strokt up
01/10/2020, 08:36
Εχε υπ οψην σου πως πολλοι με busa που δεν μπορουν να το εχουν άλλο ,θα το ανταλλαζαν με το μηχανακι σου +συν καποια διαφορα απο σενα αναλογα την περιπτωση .
Εγω στη θεση σου , θα πηγαινα στο car και θα κοιταζα μπουσα με επιλογη στις ιδιαιτεροτητες ανταλλαγη με μοτο δεκτη και θα εψαχνα για τα black edition ,δηλ να εχει και μαυρο πλαισιο .

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Ευχαριστώ.

Lioulios
01/10/2020, 09:37
Δεν γνωρίζω κάτι για τα μοντελα πλην των βασικών , αλλά τα μαυρα πλαισια μου αρέσουν περισσότερο .
Έκτος και ΑΝ η μηχανή είναι άσπρη .
Οπως και τα Β στρωμ που τα 03 04 έβγαιναν με ασημί χρώμα και μαυρισε από 05 και μετά. Μου κάνει πολύ άσχημη αντίθεση.

Καλό ψαξιμο

strokt up
01/10/2020, 09:42
Δεν γνωρίζω κάτι για τα μοντελα πλην των βασικών , αλλά τα μαυρα πλαισια μου αρέσουν περισσότερο .
Έκτος και ΑΝ η μηχανή είναι άσπρη .
Οπως και τα Β στρωμ που τα 03 04 έβγαιναν με ασημί χρώμα και μαυρισε από 05 και μετά. Μου κάνει πολύ άσχημη αντίθεση.

Καλό ψαξιμο

Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι όσοι ανταλλάσουν το κάνουν ανταλλαγή με gen 2 ή on/off μικρότερου κυβισμού, είτε με ss1000 2009+ :lol:

katsar
01/10/2020, 09:50
Συμφωνώ και εγώ με το μαύρο πλαίσιο ,νομίζω είναι αισθητική μόνο η διαφορά.
Όπως και να έχει έχω βγάλει και θα βγάλω και άλλα γούστα με την ''χοντρούλα'' ( του αδερφού μου). Να το πάρεις το κορίτσι.
edit αν έχεις βαρύ χέρι ή βγαίνεις βόλτες για ξεκ@υλωμα ,ετοιμάσου,ένα 20ρικο βενζίνη το κάνει σκόνη για πλάκα :wave2:
421340

Lioulios
01/10/2020, 10:06
Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι όσοι ανταλλάσουν το κάνουν ανταλλαγή με gen 2 ή on/off μικρότερου κυβισμού, είτε με ss1000 2009+ :lol:

Ψαξιμο θελει .δεν ειναι ευκολα ολα στη ζωη .

strokt up
01/10/2020, 10:32
Συμφωνώ και εγώ με το μαύρο πλαίσιο ,νομίζω είναι αισθητική μόνο η διαφορά.
Όπως και να έχει έχω βγάλει και θα βγάλω και άλλα γούστα με την ''χοντρούλα'' ( του αδερφού μου). Να το πάρεις το κορίτσι.
edit αν έχεις βαρύ χέρι ή βγαίνεις βόλτες για ξεκ@υλωμα ,ετοιμάσου,ένα 20ρικο βενζίνη το κάνει σκόνη για πλάκα :wave2:
421340

Κουκλί, να το χαίρεται.
Καθημερινό δεν θα είναι σε καμία περίπτωση οπότε ας καίει ότι θέλει.

strokt up
01/10/2020, 10:36
Ψαξιμο θελει .δεν ειναι ευκολα ολα στη ζωη .

:beer:

harris_x
01/10/2020, 11:42

Ξέχασες ότι το busa έχει και πλαίσιο απο μέταλλο όχι απο λάστιχο :tooth:

DoctoR_k6
01/10/2020, 12:11
Ξέχασες ότι το busa έχει και πλαίσιο απο μέταλλο όχι απο λάστιχο :tooth:

Να πουμε κ του στραβου το δικαιο πανω κατω στα κιλα ιδια ειναι κ τα 2 τα μοτο.
Απλα εχει καμια 100αρια αλογα παραπανω το busa...

harris_x
01/10/2020, 12:54
Να πουμε κ του στραβου το δικαιο πανω κατω στα κιλα ιδια ειναι κ τα 2 τα μοτο.
Απλα εχει καμια 100αρια αλογα παραπανω το busa...

ναι οκ, αλλα τι σχέση έχει αυτό με το πλαίσιο;

DoctoR_k6
01/10/2020, 12:57
ναι οκ, αλλα τι σχέση έχει αυτό με το πλαίσιο;

Καμια... :lol:
Για το βαρος το ειπα.
Ασε που εχει καλυτερο πλαισιο.

harris_x
01/10/2020, 13:10
Καμια... :lol:
Για το βαρος το ειπα.
Ασε που εχει καλυτερο πλαισιο.

Αυτό δεν άφησα να εννοηθεί;

Θα με τρελάνεις :a26::a018::a38:

BLiTzER
01/10/2020, 13:32
Όταν, σε συζήτηση μοτοσικλετών, τσακώνονται για το ποια "μοτοσικλέτα" των ~260 κιλών είναι ελαφρύτερη. :lol: :lol: :lol: :lol:

Volpad
01/10/2020, 13:41
BTW τα Benelli δεν θα τα προτείνουμε σε αυτό το νήμα?

strokt up
01/10/2020, 13:58
Ρε παιδιά με μπερδέψατε τώρα. Να κρατήσω το bandit καλύτερα δηλαδή;

harris_x
01/10/2020, 14:13
Ρε παιδιά με μπερδέψατε τώρα. Να κρατήσω το bandit καλύτερα δηλαδή;

ουτε καν

απλα έχε κατα νου ότι το άλλο (busa) θέλει εμπειρία.
δεν αρκει δλδ αυτή που έχεις απο το μπαντιτ.

strokt up
01/10/2020, 14:51
Όταν, σε συζήτηση μοτοσικλετών, τσακώνονται για το ποια "μοτοσικλέτα" των ~260 κιλών είναι ελαφρύτερη. :lol: :lol: :lol: :lol:

Εντάξει δεν είμαστε αριθμολάγνοι να τσακωθούμε για 2-3 κιλά.

strokt up
01/10/2020, 14:51
BTW τα Benelli δεν θα τα προτείνουμε σε αυτό το νήμα?

Είχα το trk όταν πρωτοβγήκε για ένα φεγγάρι. Άθλιο μηχανάκι.

strokt up
01/10/2020, 14:53
ουτε καν

απλα έχε κατα νου ότι το άλλο (busa) θέλει εμπειρία.
δεν αρκει δλδ αυτή που έχεις απο το μπαντιτ.

Πίστεψε με δεν πάω για το χρονόμετρο ούτε έχω τέτοιο σκοπό. Άν αγοράζαμε μηχανάκι που μπορούμε να εξαντλήσουμε έστω το 50% των δυνατοτήτων του η μισή Ελλάδα θα είχε 250άρια.

katsar
01/10/2020, 15:05
Δεν είναι θέμα χρονόμετρου,είναι πως αυτή η κατηγορία ανεβάζει πολύ γρήγορα ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα στο κοντερ ,κάνει μπάντες,σούζες και είναι βαριά.
edit Δεν ξέρω βέβαια αν έχεις οδηγήσει κάτι αντίστοιχο αλλά αν την πάρεις τελικά η πρώτη φορά που θα βγεις σε μεγάλο δρόμο και πεις ''τώρα θα την σπάσω'' θα είναι one of a kind memory. :D

RaGe_Raptor
01/10/2020, 15:18
Ξεγελάνε τα άτιμα. Το ακούς να γουργουριζει , το αισθάνεσαι βράχο/σταθερότατο και νομίζεις ότι ταξιδεύεις με κάποια "φυσιολογική" ταχύτητα μέχρι να κάνεις το λάθος να κοιτάξεις το ταχύμετρο.

lospsi
01/10/2020, 17:14
Ξεγελάνε τα άτιμα. Το ακούς να γουργουριζει , το αισθάνεσαι βράχο/σταθερότατο και νομίζεις ότι ταξιδεύεις με κάποια "φυσιολογική" ταχύτητα μέχρι να κάνεις το λάθος να κοιτάξεις το ταχύμετρο.

Σωστότατος!
Όταν είχα το μπούσα (2005 μοντέλο), χάζεψα με την ηρεμία του στα πολλά χλμ. Έβγαινα Εθνική, πήγαινα με 200 και νόμιζα ότι πήγαινα με 100, είχα πάθει τέτοιο σοκ που πραγματικά πίστευα ότι έχει χαλασμένο κοντέρ. Παρόλα αυτά, δεν το θεωρώ περισσότερο επικίνδυνο από οποιοδήποτε μηχανάκι μεγάλου κυβισμού, θέλει απλά λίγη συνήθεια αυτή η ψευδαίσθηση (και το γεγονός ότι δεν σταματάς εύκολα).

panavour
01/10/2020, 19:54
Αν σε εκνευριζε στην πολη το μπαντιτ βαλε με το νου σου το μπουζα ποσο θα σε εκνευρισει.13 Eτων και βαλε μηχανακι αυτου του χαρακτηρα θελει πολυ ψαξιμο ,για να βρεις κατι καλο,και απο σοβαρο χρηστη.Ψαχτο πολυ καλα.

strokt up
01/10/2020, 21:12
Σωστότατος!
Όταν είχα το μπούσα (2005 μοντέλο), χάζεψα με την ηρεμία του στα πολλά χλμ. Έβγαινα Εθνική, πήγαινα με 200 και νόμιζα ότι πήγαινα με 100, είχα πάθει τέτοιο σοκ που πραγματικά πίστευα ότι έχει χαλασμένο κοντέρ. Παρόλα αυτά, δεν το θεωρώ περισσότερο επικίνδυνο από οποιοδήποτε μηχανάκι μεγάλου κυβισμού, θέλει απλά λίγη συνήθεια αυτή η ψευδαίσθηση (και το γεγονός ότι δεν σταματάς εύκολα).

Γενικά ή θα πάω σε χιλιάρι (160+ άλογα) και 200 κιλά ειτε στο μπουσα με 170 αλογα αλλά 250 κιλά. Δεν το θεωρώ πιο επικίνδυνο απο ένα χιλιάρι δηλαδή.

strokt up
01/10/2020, 21:14
Αν σε εκνευριζε στην πολη το μπαντιτ βαλε με το νου σου το μπουζα ποσο θα σε εκνευρισει.13 Eτων και βαλε μηχανακι αυτου του χαρακτηρα θελει πολυ ψαξιμο ,για να βρεις κατι καλο,και απο σοβαρο χρηστη.Ψαχτο πολυ καλα.

Δεν προορίζεται για καθημερινό μηχανάκι σε καμία περίπτωση. Στο καλύτερο σενάριο μια βόλτα την εβδομάδα.

katsar
01/10/2020, 23:31
Ταξιδιάρης φαίνεσαι , με 1.88 πάνω στο χιλιάρι θα υποφέρεις.Εγώ είμαι ~184 και όταν κατεβαίνω από ένα παλιό gsx-r 750 φίλου θέλω φυσιοθεραπεία :lol:

slzr
02/10/2020, 00:03
Πάρε το Busa...!

κι ένα MC Commute 2020 (https://youtu.be/VeHUxhGIwaY?t=1)!

strokt up
02/10/2020, 08:29
Ταξιδιάρης φαίνεσαι , με 1.88 πάνω στο χιλιάρι θα υποφέρεις.Εγώ είμαι ~184 και όταν κατεβαίνω από ένα παλιό gsx-r 750 φίλου θέλω φυσιοθεραπεία :lol:

Καλά είναι και στο bandit ακόμα σε περίπτωση που το κρατούσα για δεύτερη σεζόν είχα αρχίσει να κοιτάζω για ρυθμιζόμενα μαρσπιέ να ξεφορτίσω λίγο τα γόνατα.

νεοσσός
02/10/2020, 09:45
Πάντως στο βίδεο που παρατέθηκε πιο πριν με τη χαϊαμπούσα 2020, ο τύπος αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί για ψηλούς αναβάτες (NBA level). Φαντάζομαι ότι θα είναι μεγάλη η διαφορά στην εργονομία, σε σχέση με το 1000άρι.

strokt up
02/10/2020, 10:00
Πάντως στο βίδεο που παρατέθηκε πιο πριν με τη χαϊαμπούσα 2020, ο τύπος αναφέρει ότι έχει σχεδιαστεί για ψηλούς αναβάτες (NBA level). Φαντάζομαι ότι θα είναι μεγάλη η διαφορά στην εργονομία, σε σχέση με το 1000άρι.

Ναι σε χιλιάρι δεν πολυχωράω άνετος. Πάνω απο μια ωρα πιστεύω θα έχω θέμα.

montechristo
02/10/2020, 12:47
ΠΑντως σε Bandit 1250, ειχα γυρισει αναποδα τα μαρσπιε, εναλλασοντας τα (αν θυμαμαι καλα) και το αριστερο στα δεξια και τουμπαλιν, γεγονος που μου χαμηλωσε λιγακι τα ποδια. Δοκιμασε το ,τσαμπα ειναι...;)