PDA

View Full Version : Αγορά Μηχανής για νέο οδηγό

Σελίδες : 1 [2]

CorpseAlive
16/10/2020, 15:35
κλασσικη βλαβη το πισω ABS στο βερσις,αλλα το πισω ελαχιστο ρολο παιζει στο φρεναρισμα.

Και πάλι με ενόχλησε περισσότερο η ανειλικρίνεια του πωλητή παρά το θέμα.
Εκτός car.gr υπάρχει κάποιος άλλος ιστότοπος να κοιτάξω ?

katsar
16/10/2020, 15:37
Ίσως βρεις στο Marketplace του fb κάτι που δεν υπάρχει στο car.gr αν και δύσκολο,είναι το μεγαλύτερο site με πωλήσεις.

Dennis-
16/10/2020, 15:48
Νομιζω ειπες ηταν το ποιο φτηνο απ ολα που ειδες οποτε λογικο να θελει μαζεματα. Αν ειναι και μαζεματα που μπορεις να τα κανεις στο μελλον γιατι οχι. Δηλαδη αν κοιτας ενα οποιοδηποτε μηχανακι που ας πουμε το βρισκεις πενα στα 4.000 μην περιμενεις να το παρεις πενα στις 3.000. Λαθος του βεβαια που δεν σου ειπε για το πισω φρενο.

CorpseAlive
16/10/2020, 18:06
Το πιο φθηνό από ιδιώτη. Υπάρχουν κάτι ''ευκαιρίες'' από μαγαζιά που τις πουλάνε στα 2700...δεν πάω καν να την δω.
Τώρα κλείνω μια να δω σε συνεργείο. Μου είπε από μόνος του για τα ABS οτι έχει βάλει από την αντιπροσωπεία καινούριο εγκέφαλο και έχει τα email που αντάλλασε με την αντιπροσωπεία για αυτό.
Γνώμες για το παραπάνω?
58.000χλμ 2009 μοντέλο. τιμή 3500.

Nitse3
16/10/2020, 18:07
Δες και TDM.

CorpseAlive
16/10/2020, 18:10
Το έχω σκεφτεί. τα 900 κυβικά για πρώτη μηχανή με φοβίζουν είναι η αλήθεια.
Τάδε έφη Ζαρατούστρα. :)

katsar
16/10/2020, 18:17
Έχει και ένα άλλο καλό .
Με 2 μπουριά ακούγεται σαν τσόπερ :wave2:

alexis72
16/10/2020, 18:19
ενα πραγματικά , ασπαστο μηχανάκι ειναι το 650 bandit, το εχει αδελφικός μου φίλος ειναι του 2009 το πήρε 2ο χερι με 25.000 χλμ περίπου ,τωρα εχει προσθέσει αλλα 50.000 χλμ ,χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ,ποτέ δεν εμεινε στο δρόμο - ποτέ δεν του δημιούργησε το παραμικρό κ αυτός κάνει ταξίδια κάθε χρόνο τουλάχιστον ελλάδα - γερμανία 5-6 φορές το χρόνο , γερμανίδα ειναι η γυναίκα του, το μόνο μείον στο δικό του ειναι δεν εχει abs ...
π.χ. τυχαία αγγελία https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/28767591-suzuki-bandit-650

CorpseAlive
16/10/2020, 18:23
Επειδή δεν γνωρίζω μπορώ να ανεβάζω εδώ κάποιες αγγελίες που σκέφτομαι να μου λέτε γνώμες?

Nitse3
16/10/2020, 19:29
Το έχω σκεφτεί. τα 900 κυβικά για πρώτη μηχανή με φοβίζουν είναι η αλήθεια.
Τάδε έφη Ζαρατούστρα. :)

Καλά εσύ δεν ήσουν που κοίταγες τα gsr;;

CorpseAlive
16/10/2020, 19:44
Το GsR είναι 600 κυβικά. Έχει πολλά άλογα αλλά όχι το ίδιο βάρος και ύψος.
Και κυρίως τιμή.

Dennis-
16/10/2020, 21:40
Το gsr ειναι πολυ ποιο γρηγορο απ το tdm μην σε ξεγελανε τα κυβικα. +1 για το μπαντιτ 650 μηχαναρα με τα ολα της

CorpseAlive
16/10/2020, 21:44
Το gsr ειναι πολυ ποιο γρηγορο απ το tdm μην σε ξεγελανε τα κυβικα. +1 για το μπαντιτ 650 μηχαναρα με τα ολα της

Έκλεισα μόλις 2 τρανσαλπ 700 του 09 να δω απο εβδομάδα...ανέβηκα σε budget αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Γνώμη?

alexis72
16/10/2020, 22:48
Έκλεισα μόλις 2 τρανσαλπ 700 του 09 να δω απο εβδομάδα...ανέβηκα σε budget αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα. Γνώμη?
αριστη επιλογή το ξέρω πολύ καλά το 700 ,ασπαστο απο προβλήματα μηχανικά ηλεκτρικά ,σημαντικό επίσης οτι ειναι χαμηλό και το κουμαντάρεις πανεύκολα αν σου σβήσει π.χ. σε φανάρι σε ανηφόρα η ανεβαίνοντας πεζοδρόμιο κλπ ,εχει 2 μείον, 1/ τα πλαστικά του που ξεβάφουν απ τον ηλιο πολύ ευκολα ,κ για αυτό ελεγξε προσεκτικά την κατάσταση που βρίσκονται 2/ οτι φέρνει ζέστη το μοτέρ στα πόδια σου το καλοκαίρι κ οικονομικό βέβαια σε καύσιμα λόγω ψεκασμού κ οχι καρμπυρατέρ ,οπως το προηγούμενο 650 ...

katsar
16/10/2020, 22:59
Πολύ αντι-κουκου μηχανάκι το 700.Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.
Για κυριλέ βόλτες ότι πρέπει πάντως.
edit αφού ανεβάζεις το όριο σου δες κ αυτό ,https://www.car.gr/used-bikes/honda.html?make=22&model=3940&pg=1&sort=pra

Dennis-
16/10/2020, 23:16
5ταχυτο το τρανσαλπ υποψη σου. Αφου ανεβηκες σε μπατζετ δες nc η κανα vstrom

Nitse3
17/10/2020, 09:24
Με ανεβασμένο μπάτζετ προς v strom πάει η δουλειά :-)

ptc
17/10/2020, 10:43
Πολύ αντι-κουκου μηχανάκι το 700.Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.

Πραγματικά απ' τα πιο αδιάφορα μηχανάκια που έχω οδηγήσει. Οκ, αξιόπιστο αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια ο νέος αναβάτης δε θα καταλάβει και πολλά άλλα και πάλι...

TKM
17/10/2020, 13:38
Όταν λες "ανέβηκες σε μπάτζετ", πόσο ανέβηκες;

panavour
17/10/2020, 15:14
Πολύ αντι-κουκου μηχανάκι το 700.

Πραγματικά απ' τα πιο αδιάφορα μηχανάκια που έχω οδηγήσει. Οκ, αξιόπιστο αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια ο νέος αναβάτης δε θα καταλάβει και πολλά άλλα και πάλι...

Μα γιαυτο το παιρνει ο νεος το 700,γιατι του κανει κουκου το αλλο.
Ενω ο γερος θελει ενα κουκου μηχανακι ,για να υποκαταστησει το αλλο που ΔΕΝ του κανει κουκου:lol:

CorpseAlive
17/10/2020, 16:54
Μα γιαυτο το παιρνει ο νεος το 700,γιατι του κανει κουκου το αλλο.
Ενω ο γερος θελει ενα κουκου μηχανακι ,για να υποκαταστησει το αλλο που ΔΕΝ του κανει κουκου:lol:

χαχαχαχα
Πέρα από την πλάκα , για την δουλεία μου και τον λόγο που γενικά επιχειρώ να μπω στον κόσμο της μηχανής είναι οκ.
όσο μεγαλώνω φαντάζομαι και εγώ θα χρειαστώ περισσότερα άλογα για το κουκου.

alexis72
17/10/2020, 19:28
μιά χαρά μοτοσυκλέτα ειναι το 700 ,φυσικά για κάποιον που δεν εχει πολλές απαιτήσεις ,οπως π.χ. εμένα που το ειχα για 1 χρόνο σχεδόν ,
και για μένα σίγουρα μείον ειναι οτι το κιβώτιο εχει 5 ταχύτητες κ οχι 6 ,και επίσης ειχε θέμα στα μπουζοκαλώδια αλλά λογικά θα εχουν αλλαχτεί απο τον προηγούμενο, αν βρείς κ χωρίς abs να ξερεις εχει πολύ καλά φρένα ...κ κάτι σημαντικό ,προσπάθησε να βρείς 700 με κεντρικό stand ...ειναι παρα πολύ χρήσιμο κ ΔΕΝ το εδιναν standard αλλά το εβαζες εσύ μετά με κόστος 120-150 ευρώ...

CorpseAlive
19/10/2020, 17:33
Τελευταίο UPDATE από εμένα για αυτό το POST.
Αγοράστηκε (έδωσα προκαταβολή και αύριο γίνεται η μεταβίβαση) σήμερα Honda Transalp του 9/2008 με 30.000 χλμ ΑΛΗΘΙΝΑ. Και όμως κύριοι/κυρίες είναι πραγματικά χλμ , την είδε ο μηχανικός μου και έπαθε κοκομπλόκο. Η μηχανή είναι ΑΡΙΣΤΗ , θέλει αλλαγή λαδιού μόνο σε 1000χλμ. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή την αγορά, θεωρώ ότι θα έχει τρομερό Aftermarket value λόγω χλμ και εγγύησης Honda/Transalp και αν και δεν είναι στα γούστα μου εμφανισιακά (μαρέσει πολύ αλλά δεν πάθαινα ονείρωξη με αυτές τις μηχανές μικρός) θεωρώ πως για πρώτη μηχανή και για το σώμα μου είναι ίσως από τις καλύτερες επιλογές .
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας και τις προτάσεις σας και τον χρόνο που αφιερώσατε σε αυτό το Post.
Εύχομαι καλούς δρόμους και ασφαλή ταξίδια.
Θα με δείτε να lurk σε άλλα ποστ εδώ γύρω.
422004

doctor_john
19/10/2020, 18:01
Μεγειές! Καλοτάξιδο!
και ωραίο χρώμα!

Μη χολοσκάς για μεταπώληση κ.λπ. είναι άρτιο, γυρνας την ευρώπη για πλάκα ;)

doctoras
19/10/2020, 18:20
καλορίζικο να είναι! ωραίο!

Dennis-
19/10/2020, 18:58
Καλοριζικο φιλε! Αλλαξε λαδακια να ξερεις τι εχει μεσα να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο! Καλες βολτες!

ptc
19/10/2020, 19:55
Καλοτάξιδο! Σαν καινούριο είναι! :beer:

TKM
19/10/2020, 21:52
Καλορίζικη! Είναι πολύ φιλική μηχανή, θα σου αρέσει και πραγματικά τα κάνει όλα! Σε άριστη κατάσταση δείχνει.

Επιτέλους κι ένας που μας είπε τι αποφάσισε τελικά μετά από τόση κουβέντα... οι περισσότεροι εξαφανίζονται.

CorpseAlive
19/10/2020, 22:14
Καλορίζικη! Είναι πολύ φιλική μηχανή, θα σου αρέσει και πραγματικά τα κάνει όλα! Σε άριστη κατάσταση δείχνει.

Επιτέλους κι ένας που μας είπε τι αποφάσισε τελικά μετά από τόση κουβέντα... οι περισσότεροι εξαφανίζονται.

Θα υπάρξει και Follow up σε 6 μήνες και σε 1 χρόνο!
Κυρίως για όταν κάποιος με ίδιο σκεπτικό ψάξει το φορουμ να καταλάβει πως κινείται η αγορά, τι να περιμένεις όταν κοιτάς για πρώτη μηχανή και τις υποχωρήσεις που θα πρέπει να κανεις.
Π.χ. οτι έψηνα να αγοράσω μια GSR για πρώτη ήταν τραγικό.

doctor_john
20/10/2020, 11:36
Εσύ να σαι καλά και βγάλε το μπαούλο τώρα στην αρχή, ιδανικά για πάντα. Αν θεωρείς ότι έχεις απόλυτη ανάγκη το μπαούλο
μπορείς να έχεις μια αριστερή πλαϊνή ακριβώς όσο την χρειάζεσαι ή κάποια εξειδικευμένη (πχ χαρτοφύλακας) με τις βάσεις της σχάρας.

ptc
20/10/2020, 12:05
Έχω ακόμα μια αμφιβολία για τον τύπο μηχανής (naked) γενικά. Επειδή λόγω δουλειάς θα πρέπει να κουβαλάω φάκελους, χαρτιά κλπ. και βλέποντας κάποιες GSR με Top μπαγκάζια και ξενερώνω φούλ οπτικά , έχει κάποιος κάποια λύση για το συγκεκριμένο θέμα ή να φύγω και από την κατηγορία ,καθώς όλες οι naked με βαλίτσα πίσω φαίνονται χάλια? (Χαζή ερώτηση αλλά είπαμε νέος οδηγός)

Εσύ να σαι καλά και βγάλε το μπαούλο τώρα στην αρχή, ιδανικά για πάντα. Αν θεωρείς ότι έχεις απόλυτη ανάγκη το μπαούλο
μπορείς να έχεις μια αριστερή πλαϊνή ακριβώς όσο την χρειάζεσαι ή κάποια εξειδικευμένη (πχ χαρτοφύλακας) με τις βάσεις της σχάρας.

Εδω αλλαξε κατηγορια μηχανης για να εχει μπαουλο και εσυ θες να το βγαλει απο το TA;

Ποσο πια σας πληγωνει αυτη η μπαγκαζιερα ρε παιδια; Ειναι μεγαλο το πληγμα; :lol:

OldMan
20/10/2020, 14:41
Ποσο πια σας πληγωνει αυτη η μπαγκαζιερα ρε παιδια; Ειναι μεγαλο το πληγμα; :lol:

Αν δεν εχεις φρακαρει ποδι στο ξεκαβαλημα να φαει τουμπα το μηχανακι, δεν μπορεις να γνωριζεις..

STOYBI
20/10/2020, 15:12
Αν δεν εχεις φρακαρει ποδι στο ξεκαβαλημα να φαει τουμπα το μηχανακι, δεν μπορεις να γνωριζεις..

Να την βαζεις στο σταντ πρωτα και μετα να κατεβαινεις....!

OldMan
20/10/2020, 15:33
Να την βαζεις στο σταντ πρωτα και μετα να κατεβαινεις....!

Δεν θα μΕ πεις εσυ τι να κανω...!!!

STOYBI
20/10/2020, 15:52
Δεν θα μΕ πεις εσυ τι να κανω...!!!

Ε...ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΡΕ......

Και ειμαι και μακρυα να σε φροντισω γμτ την κενωνια μου...!:beer:

PaNick67
20/10/2020, 16:00

Ενταξει. Ο φιλος ειναι νεος. Μπορει να σηκωνει και να λυγιζει το ποδι ταυτοχρονα :lol:

:p

:bawl:

CorpseAlive
20/10/2020, 18:56
Ενταξει. Ο φιλος ειναι νεος. Μπορει να σηκωνει και να λυγιζει το ποδι ταυτοχρονα :lol:

:p

:bawl:
Η μπαγκαζίερα δεν πάει πουθενά. Όταν βρω το Budget, ιδανικά θα ήθελα μια μεταλλική αλλά είμαι υπο σκέψη , αυτή που έχει είναι 2 ετών και σε άριστη κατάσταση.
Σήμερα την πήγα για πλύσιμο-κέρωμα σε ένα πολύ δυνατό (για την περιοχή ) πλυντήριο μοτο ,δεν λέω το όνομα εκτός αν επιτρέπεται δεν γνωρίζω τους κανόνες, παρήγγειλα και τους νέους καθρέπτες και περιμένω τον επόμενο μήνα για ένα γυάλισμα τα άβαφτα πλαστικά και αλλαγή των λαμπτήρων από αλογόνο σε Led 25w.
Άλλαξα και τα λάδια της και οψόμεθα.
Η μηχανή στην βόλτα της είναι σούπερ και η γυναίκα την ερωτεύθηκε.

CorpseAlive
20/10/2020, 19:09
Επίσης ο άνθρωπος μου έκανε την ζελατίνη ΜΑΜΑ της Honda δώρο. Είναι άθικτη.(έχει βάλει την ψηλή της GIVI και μου αρέσει και εμένα καλύτερα) Ξέρετε αν αξίζει να την πουλήσω για να βάλω λίγο παραπάνω Budget στον εξοπλισμό και πόσο αξίζει? Ένας μηχανικός μου είπε καινούρια κάνει 200+ αλλά δεν το έχω ψάξει καθόλου.

OldMan
21/10/2020, 14:23
Η μηχανή στην βόλτα της είναι σούπερ και η γυναίκα την ερωτεύθηκε.

Τοτε φιλαρακι τις παντρευτηκες και τις 2...:(

CorpseAlive
21/10/2020, 19:53
Τοτε φιλαρακι τις παντρευτηκες και τις 2...:(

Η γυναίκα είναι ήδη με δακτυλίδι στο χέρι!
Έχω πάθει πλάκα με την μηχανή , αρχίζω να καταλαβαίνω αυτούς που θέλουν να την βάζουν ακόμα και μέσα στην κρεββατοκάμαρα.

CorpseAlive
22/10/2020, 13:01
422070

Μετά από αλλαγή Καθρεπτών, γυάλισμα-ματάρισμα τα άβαφα πλαστικά, πλύσιμο-κέρωμα , αλλαγή λάμπας αλογόνου με LED .

katsar
22/10/2020, 14:45
Ωραίος,κούκλα.Τα επόμενα χρήματα δώστα σε μία ανακατασκευή της σέλας,κερδίζεις και σε ομορφιά αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αλλά και σε άνεση !

CorpseAlive
22/10/2020, 15:04
Ωραίος,κούκλα.Τα επόμενα χρήματα δώστα σε μία ανακατασκευή της σέλας,κερδίζεις και σε ομορφιά αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αλλά και σε άνεση !

Ανακατασκευή σέλας ,εννοείς τις σκαφτές?
Σκέφτομαι τα επόμενα να αλλάξω φλας να τα κάνω με LED (οχι τσίρκο απλά να φαίνεται πιο μοντέρνα) και να αλλάξω την αλυσίδα που θέλει άλλαγμα σε 1-2 χρόνια γιατι φοράει ακόμα την μαμα.

OldMan
22/10/2020, 15:09
να αλλάξω την αλυσίδα που θέλει άλλαγμα σε 1-2 χρόνια γιατι φοράει ακόμα την μαμα.

Με 30.000 πραγματικα χιλιομετρα..??
(χθες επρεπε να την αλλαξεις, ασχετα απο τζογο και φθορες..)

CorpseAlive
22/10/2020, 15:11
Με 30.000 πραγματικα χιλιομετρα..??
(χθες επρεπε να την αλλαξεις, ασχετα απο τζογο και φθορες..)

Την τσέκαραν και ο μηχανικός και ο Σπύρος από Golden Bike που μου την γυάλισε,κέρωσε, μου είπε δεν θέλει ακόμα η αλυσίδα...

doctor_john
22/10/2020, 15:31
Ότι πει ο μηχανικός αλλά μάθε και εσύ (βιντεο (https://www.google.com/search?q=motorcycle+chain+check&rlz=1C1GCEA_enGR876GR876&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwim4K29p8jsAhUNWsAKHVjOAicQ_AUoAnoECBQQBA&biw=1536&bih=722)) να ελεγχεις την αλυσίδα σου πέρα απο την συντήρηση.
Κάποια πράγματα δεν είναι για να απασχολείς το μηχανικό εκτός service.

CorpseAlive
22/10/2020, 15:34
Ότι πει ο μηχανικός αλλά μάθε και εσύ (βιντεο (https://www.google.com/search?q=motorcycle+chain+check&rlz=1C1GCEA_enGR876GR876&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwim4K29p8jsAhUNWsAKHVjOAicQ_AUoAnoECBQQBA&biw=1536&bih=722)) να ελεγχεις την αλυσίδα σου πέρα απο την συντήρηση.
Κάποια πράγματα δεν είναι για να απασχολείς το μηχανικό εκτός service.

Ούτως ή άλλως , θα άλλαξει την άνοιξη και για αισθητικούς δίκους μου λόγους. Προφανώς θα μπει χρυσή αλυσίδα. :D

doctor_john
22/10/2020, 15:53
Γενικά, έχε υπόψιν πως αποφεύγουμε να ταιριάζουμε χρώματα που ήδη υπάρχουν αν δεν είναι ακριβώς ίδια.
Ένα από τα δύο θα δείχνει λιγότερη ένταση και ξαφνικά θα μοιάζει "λιγότερο" απο πρίν.

Η αλυσίδα έχει και δικό της χαρακτήρα, βάλε ότι σου αρέσει. Κίτρινες μανέτες για παράδειγμα θα έδειχναν φτηνιάρικες.

sapila racing
22/10/2020, 15:59
Ούτως ή άλλως , θα άλλαξει την άνοιξη και για αισθητικούς δίκους μου λόγους. Προφανώς θα μπει χρυσή αλυσίδα. :D

Πρωτη φορά ακούω για αλλαγή αλυσίδας μοτοσυκλέτας για αισθητικούς λόγους. :uplate:

CorpseAlive
22/10/2020, 15:59
Πρωτη φορά ακούω για αλλαγή αλυσίδας μοτοσυκλέτας για αισθητικούς λόγους. :uplate:

Αφού θα χρειαστεί που θα χρειαστεί αλλαγή , είπα να μαρέσει κιολας είναι κακό?

PaNick67
22/10/2020, 16:12
Αφού θα χρειαστεί που θα χρειαστεί αλλαγή , είπα να μαρέσει κιολας είναι κακό?

Kαλοριζικο και καλοβολτο το Transalp. Να το χαρεις.

Η αλυσιδα συνηθως ειναι ειτε λερωμενη ειτε λαδωμενη, ειτε και τα δυο. Οι στιγμες που ειναι ασημι, χρυση, μπλε η ο,τι χρωμα την εφτιαξε ο κατασκευαστης της ειναι οι στιγμες που την πλενεις με παραφινελαιο και η πρωτη φορα που την τοποθετησες ΠΡΙΝ την λαδωσει ο μηχανικος. Επισης αν το χρωμα της δεν ειναι ιδιο με της μηχανης, δεν θα δειχνει ωραιο. Προσωπικα δεν θα εδινα ουτε 1€ παραπανω για κατι που σπανια θα το βλεπω οπως ειναι.

Ακομα μια συμβουλη αν θες. Λαδια, τακακια, αλυσιδογραναζα και λαστιχα αλλαζουμε παντα αμεσως μετα την αγορα μεταχειρισμενης μηχανης, εκτος αν μας αποδειξει ο πωλητης προσφατη αλλαγη τους, για να ειμαστε σιγουροι εμεις για την κατασταση τετοιων ζωτικων εξαρτηματων. Τα "αντεχει", "εχει ψωμι ακομα", "κρατανε" να τα ακους βερεσε. Αν δεν σου δειξει DOT προσφατο στα λαστιχα, αποδειξη σερβις η αγορας ανταλλακτικων να μην πιστευεις κανενα.

CorpseAlive
22/10/2020, 16:26

Η αλυσιδα συνηθως ειναι ειτε λερωμενη ειτε λαδωμενη, ειτε και τα δυο. Οι στιγμες που ειναι ασημι, χρυση, μπλε η ο,τι χρωμα την εφτιαξε ο κατασκευαστης της ειναι οι στιγμες που την πλενεις με παραφινελαιο και η πρωτη φορα που την τοποθετησες ΠΡΙΝ την λαδωσει ο μηχανικος. Επισης αν το χρωμα της δεν ειναι ιδιο με της μηχανης, δεν θα δειχνει ωραιο. Προσωπικα δεν θα εδινα ουτε 1€ παραπανω για κατι που σπανια θα το βλεπω οπως ειναι.

Ακομα μια συμβουλη αν θες. Λαδια, τακακια, αλυσιδογραναζα και λαστιχα αλλαζουμε παντα αμεσως μετα την αγορα μεταχειρισμενης μηχανης, εκτος αν μας αποδειξει ο πωλητης προσφατη αλλαγη τους, για να ειμαστε σιγουροι εμεις για την κατασταση τετοιων ζωτικων εξαρτηματων. Τα "αντεχει", "εχει ψωμι ακομα", "κρατανε" να τα ακους βερεσε. Αν δεν σου δειξει DOT προσφατο στα λαστιχα, αποδειξη σερβις η αγορας ανταλλακτικων να μην πιστευεις κανενα.

Ο συγκεκριμένος είχε κρατήσει απόδειξη αγοράς για λάστιχα από το κατάστημα και είχαν αλλαχθεί τον Μάρτιο του 2020.
Για τα υπόλοιπα , είχα δώσει εντολή στον μηχανικό μου να αλλάξει ότι χρειάζεται αλλαγή. Άλλαξε μόνο λάδι. Τα υπόλοιπα μου είπε είναι σε τέλεια κατάσταση,φαντάζομαι ο μηχανικός έχει όφελος να τα αλλάξει αν χρειαστεί. Για να μου πει ότι δεν χρειάζεται φαντάζομαι πως πράγματι δεν χρειάζεται. Ακόμα και στο πλυντήριο μου το επιβεβαίωσαν το παραπάνω.
Είμαι πολύ ψείρας γενικά με μηχανή και αυτοκίνητο , αν μου πουν άλλαξε τα θα τα αλλάξω άμεσα.

CorpseAlive
16/02/2021, 23:53
425572
Ένα Update, αν εξαιρέσεις τα χιόνια, την μηχανή την έχω κάνει ποδήλατο. Με βολεύει απίστευτα.
Τώρα προσπαθώ να κάνω κάτι μικροαλλαγές από εδώ και από εκεί .
Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο οδηγό με παρόμοια κυβικά με εμένα.

viper1
17/02/2021, 08:26

Λαδια και φίλτρο λαδιού συμφωνώ. Για τα υπόλοιπα όχι. Και ο λόγος είναι ότι υπάρχει έλεγχος που μπορεί να γίνει. Ειτε οπτικός είτε μετρικος

KAWAMANRIDER
17/02/2021, 08:58
425572
Ένα Update, αν εξαιρέσεις τα χιόνια, την μηχανή την έχω κάνει ποδήλατο. Με βολεύει απίστευτα.
Τώρα προσπαθώ να κάνω κάτι μικροαλλαγές από εδώ και από εκεί .
Την προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο οδηγό με παρόμοια κυβικά με εμένα.

διάβασα το θρεντ που άνοιξες και πολύ χαίρομαι με την επιλογή σου μετά από τόσο ψάξιμο και χαίρομαι πάνω από όλα που έχεις ενθουσιαστεί και έχεις μείνει ευχαριστημένος με την μοτοσυκλέτα σου , είναι πολύ όμορφη να είσαι πάντα καλά και πάντα όρθιοι

CorpseAlive
18/02/2021, 20:58
διάβασα το θρεντ που άνοιξες και πολύ χαίρομαι με την επιλογή σου μετά από τόσο ψάξιμο και χαίρομαι πάνω από όλα που έχεις ενθουσιαστεί και έχεις μείνει ευχαριστημένος με την μοτοσυκλέτα σου , είναι πολύ όμορφη να είσαι πάντα καλά και πάντα όρθιοι

Σε ευχαριστώ πολύ.
Τα παιδιά με τις απαντήσεις τους βοήθησαν πολύ μπορώ να πω.
Περιμένω να ανοίξει ο καιρός για να συμμετάσχω στην πανευρωπαική της Transalp που φέτος ( αν δεν ακυρωθεί όπως πέρσι ) είναι στην Ελλάδα.

KAWAMANRIDER
19/02/2021, 08:07
Σε ευχαριστώ πολύ.
Τα παιδιά με τις απαντήσεις τους βοήθησαν πολύ μπορώ να πω.
Περιμένω να ανοίξει ο καιρός για να συμμετάσχω στην πανευρωπαική της Transalp που φέτος ( αν δεν ακυρωθεί όπως πέρσι ) είναι στην Ελλάδα.

μακάρι να μην ακυρωθεί και να συμμετέχεις αυτά είναι από τις ωραιότερες μοτο εμπειρίες

CorpseAlive
01/11/2021, 09:20
Update , μιας και έκλεισα με την μηχανή μου 1 χρόνο.

Με έμαθε πολλά σε αυτόν τον χρόνο, με έβγαλε από καταστάσεις που έμπλεξα λόγω απειρίας, π.χ. χωματόδρομος από αφράτο από βροχή κοκκινόχωμα . Την ζόρισα στον καύσωνα.
Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αυτή την μηχανή. Κάνει πιστά αυτό που υπόσχεται.
Είναι για τα πάντα , αλλά πραγματικά δεν κάνει τίποτα άριστα.
Για όποιον ψάχνει μια μηχανή ελβετικό σουγιά είναι μια καλή επιλογή.
Και χώμα πήγα( με το κατάλληλο λάστιχο)
Και 1400 χλμ έκανα (Αθήνα-Καρπενήσι-Άγγραφα-Αθήνα) σε 4 μέρες δικάβαλος.
Και την Πάρνηθα ανεβαίνω συχνά πυκνά , για να ξεσκάσω .
Και κάθε μέρα πηγαινοέρχομαι σε δουλειές στο κέντρο.
Από θετικά.
+Πολύ καλά φρένα
+Πιο μαζεμένο σε όγκο από τα παραπλήσια του
+Πληθώρα ανταλλακτικών
+Καλοζυγισμένο
+Οκ σε κατανάλωση
Από Αρνητικά .
- ανεμοκάλυψη πάνω από τα 90 χλμ/ωρα, κακή
- 5 ταχύτητες κιβώτιο και εθνική είναι σχετικά κουραστικός συνδυασμός
-ηλίθιο φλοτερ στο ντεπόζιτο
-κακό πλαινό σταντ (γέρνει πολύ η μηχανή)
-Δεν έχει τις επιδόσεις μιας V-Strom, Gs 650 , Versys 650

Από παρατράγουδα ,
Ένας διακλαδωτής παραφλού με το καλησπέρα , λόγω ακινησίας από τον προηγούμενο κάτοχο.
Λαστιχάκι-βάση στο σωληνάκι υποπίεσης στην τρόμπα βενζίνης (εκεί πονάνε τα 700ρια) που αν δεν ήταν μάγκας ο μηχανικός να βρει από άλλο μοντέλο θα πλήρωνα όλη την τρόμπα ήτοι 450Ε.

CorpseAlive
21/10/2022, 04:48
Επετειακό σχεδόν Post.
Κλείνω 2 χρόνια με την μηχανή.
-----------------------------------
Ισχύουν όλα τα παραπάνω.
Από θέμα βλαβών είναι καθαρή.
Τα Service να τηρείς δεν φοβάσαι τίποτα.

Ωστόσο. Πρέπει να εισαι κατασταλαγμένος για το μηχανάκι αυτό.
Τι εννοώ?
Είναι μηχανάκι συνταξιοδότησης.
Μεγαλώνοντας μοτοσυκλετιστικά και διευρύνοντας τις ικανότητες μου οδηγικά και εμπειρικά, αυξάνονται οι ανάγκες σου.
Οι ανάγκες αυτές με έκαναν να την βελτιώσω με αναρτήσεις, φίλτρο αέρος , πιο γυμνό λάστιχο.
Μην παρεξηγηθώ είναι το τέλειο μηχανάκι για αρχή . Σου δείχνει μια καθολική εικόνα για την μηχανή, σε πάει βουνό και χώμα σε πάει πόλη και σε πάει και εθνική ταξίδι.
Αλλά αρχίζει να με τρώει λίγο το μικρόβιο για αλλαγή. Σε τι δεν έχω κατασταλάξει ακόμα και προσπαθώ να πάρω τον χρόνο μου για να κάνω μια επιλογή που να με καλύψει για μία δεκαετία μπροστά καθώς δεν είμαι της νοοτρόπιας συχνών αλλαγών.

doctor_john
21/10/2022, 08:58
Έτσι είναι οι μοτό που στοχεύουν σε "transalpine". Δεν της λείπει κάτι, "προσέχει" για να έχει να σε ταξιδέψει.
Αναρτήσεις - λάστιχα είναι αντικείμενο συμβιβασμού σχεδόν σε όλες τις μοτό. Δεν έκανες κάποια αλλαγή εκτός προδιαγραφών
είναι σαν να κοντύνεις το παντελόνι σου ή να αλλάξεις κορδόνια γιατί σε ενοχλούν.

Είναι "ρυθμίσεις" που κάνεις σε μια μοτό διατηρώντας τον χαρακτήρα της. Με βλέπεις και γράφω γι αυτήν ενώ δεν την ήθελα ποτέ
γιατί εκτιμώ αυτήν ακριβώς την χρήση που προδιαγράφει από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε!

Μην έχεις τύψεις γιατί σκέφτεσαι πως την χάρηκες και θες να οδηγήσεις και κάποια άλλη.
Είναι πολύ φυσιολογικό. Όσο έχουν την παραμικρή απόλαυση στην χρήση τους διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους αλλά κρίνονται
και για το βαθμό που τις απολαμβάνεις.
Πόσο; όσο αντέχεις οικονομικά να δίνεις περισσότερη σημασία σε αυτά που απολαμβάνεις πέρα από την μετακίνηση σου.

CorpseAlive
21/10/2022, 16:56
Έτσι είναι οι μοτό που στοχεύουν σε "transalpine". Δεν της λείπει κάτι, "προσέχει" για να έχει να σε ταξιδέψει.
Αναρτήσεις - λάστιχα είναι αντικείμενο συμβιβασμού σχεδόν σε όλες τις μοτό. Δεν έκανες κάποια αλλαγή εκτός προδιαγραφών
είναι σαν να κοντύνεις το παντελόνι σου ή να αλλάξεις κορδόνια γιατί σε ενοχλούν.

Είναι "ρυθμίσεις" που κάνεις σε μια μοτό διατηρώντας τον χαρακτήρα της. Με βλέπεις και γράφω γι αυτήν ενώ δεν την ήθελα ποτέ
γιατί εκτιμώ αυτήν ακριβώς την χρήση που προδιαγράφει από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε!

Μην έχεις τύψεις γιατί σκέφτεσαι πως την χάρηκες και θες να οδηγήσεις και κάποια άλλη.
Είναι πολύ φυσιολογικό. Όσο έχουν την παραμικρή απόλαυση στην χρήση τους διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους αλλά κρίνονται
και για το βαθμό που τις απολαμβάνεις.
Πόσο; όσο αντέχεις οικονομικά να δίνεις περισσότερη σημασία σε αυτά που απολαμβάνεις πέρα από την μετακίνηση σου.

Κοίτα ο τύπος του On/Off είναι βολικός.
Αν θα πάω σε κάτι θα είναι σε κάτι νέο και σε ανάλογο στήσιμο με μεγαλύτερη έμφαση στο Street κομμάτι.
Δλδ με γοητεύει η BMW XR 900
με γοητεύει η Tracer GT 900
αλλά δεν ξέρω τα 900 κυβικά πως θα τα έχω μέσα στην πόλη.

doctor_john
21/10/2022, 17:17
Όπως τα άρβυλα. Υποτίθεται δεν είναι για πόλη αλλά συνηθίζεις :lol:

Είναι στα ίδια κιλά με το transalp και σίγουρα πιο εύχρηστες γιατί να σε προβληματίσουν;

CorpseAlive
21/10/2022, 17:52
Όπως τα άρβυλα. Υποτίθεται δεν είναι για πόλη αλλά συνηθίζεις :lol:

Είναι στα ίδια κιλά με το transalp και σίγουρα πιο εύχρηστες γιατί να σε προβληματίσουν;

Και μέσα στο σύνολο θα μπει και το V-Strom XT 650 γιατί είναι σχεδόν γραφικό η μετάβαση από τρανσαλπ σε V-strom
Με το καλό όταν το πάρω απόφαση θα γίνει σοβαρό Post.
Θα μελετηθεί πλήρως. Με τα τότε δεδομένα του τι παίζει καινούριο.

PaNick67
21/10/2022, 18:07
Και μέσα στο σύνολο θα μπει και το V-Strom XT 650 γιατί είναι σχεδόν γραφικό η μετάβαση από τρανσαλπ σε V-strom
Με το καλό όταν το πάρω απόφαση θα γίνει σοβαρό Post.
Θα μελετηθεί πλήρως. Με τα τότε δεδομένα του τι παίζει καινούριο.

Καθολου γραφικο θα ελεγα. Αν θες κατι σαν αυτο που εχεις, πιο καινουργιο, κλπ

Βεβαια τα Tracer /XR ειναι 900ρια, πολυ πιο δυνατα, πιο παιχνιδιαρικα, ταξιδιαρικα κλπ. Στην αρχη θα καινε λιγοτερο στην πολη γιατι θα σε τρομαζει η δυναμη τους, οσο τα μαθαινεις θα αλλαζει αυτο. Προυποθεση βεβαια να εισαι / γινεις λιγο ινδιανος. Απλα με αυτα ξεχνας το χωμα. Μην κοιτας τον Billy84, αυτος ειναι ειδικη περιπτωση

Ωραιο διλημμα!

CorpseAlive
21/10/2022, 20:46
Καθολου γραφικο θα ελεγα. Αν θες κατι σαν αυτο που εχεις, πιο καινουργιο, κλπ

Βεβαια τα Tracer /XR ειναι 900ρια, πολυ πιο δυνατα, πιο παιχνιδιαρικα, ταξιδιαρικα κλπ. Στην αρχη θα καινε λιγοτερο στην πολη γιατι θα σε τρομαζει η δυναμη τους, οσο τα μαθαινεις θα αλλαζει αυτο. Προυποθεση βεβαια να εισαι / γινεις λιγο ινδιανος. Απλα με αυτα ξεχνας το χωμα. Μην κοιτας τον Billy84, αυτος ειναι ειδικη περιπτωση

Ωραιο διλημμα!

Το αίμα είναι ινδιάνικο. Θα γίνουν και οι κατάλληλες επιμορφώσεις και σιγά σιγά θα γίνουν και τα χέρια ινδιάνικα.

νεοσσός
21/10/2022, 22:53
Νομίζω ότι είσαι στο σημείο καμπής που περνάνε πολλοί μοτοσυκλετιστές, όταν αρχίζουν να μην εισπράττουν μεγάλη ικανοποίηση από τη μοτοσυκλέτα τους, παρόλο που δεν έχει κάποιο μειονέκτημα που να δικαιολογεί την αλλαγή. Οι επιλογές είναι είτε να ενδώσεις στον πειρασμό και να αγοράσεις άλλη μοτοσυκλέτα και μετά ξανά άλλη, είτε να το δεις ορθολογιστικά και να μείνεις με την καλή μοτοσυκλέτα που ήδη έχεις.

Είναι θέμα περίσσειας χρημάτων, προτεραιοτήτων και κυρίως υλιστικής θεώρησης. Το είχα περάσει στον παρελθόν, ενώ μου έρχεται κατά καιρούς, αλλά προς το παρόν συγκρατούμαι, διότι ξέρω ότι αργά ή γρήγορα όλα παύουν να είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά τα χρήματα θα έχουν φύγει. Οπότε πρέπει να σταθμίσεις τη μεγάλη χρηματική επένδυση που θα κάνεις, ως κάτι που θα σου δώσει επιπλέον συγκινήσεις, σε σχέση με αυτές που είδη εισπράττεις από ένα καλό όχημα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει καλή ή κακή επιλογή, απλά καλό είναι να το αποφασίσεις ενσυνείδητα. Διαφορετικά μπορεί να σου λείψει το Transalp ή μετά την πρώτη περίοδο ενθουσιασμού να συνειδητοποιήσεις πως για τη χρήση που κάνεις δεν προσφέρει κάτι περισσότερο το νέο όχημα που αγόρασες.

stefanos
21/10/2022, 23:24
Νομίζω ότι είσαι στο σημείο καμπής που περνάνε πολλοί μοτοσυκλετιστές, όταν αρχίζουν να μην εισπράττουν μεγάλη ικανοποίηση από τη μοτοσυκλέτα τους, ...........

να συνειδητοποιήσεις πως για τη χρήση που κάνεις δεν προσφέρει κάτι περισσότερο το νέο όχημα που αγόρασες.

Αυτό νομίζω είναι όλο το νόημα.
Η ικανοποίηση προκύπτει από την χρήση, όποια και να είναι αυτή.
Συνήθως διαλέγουμε κάτι για την χρήση που θα θέλαμε να κάνουμε αλλά τελικά καταντάμε να πηγαίνουμε στο γραφείο με λάθος μηχανάκι :lol:

CorpseAlive
22/10/2022, 00:26
Κοίτα, σε γενικά πλαίσια δεν θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του πάθους ή άνθρωπο δεν σταθμίζει πολλούς παράγοντες στις επιλογές του.
Ωστόσο, η μηχανή για εμένα έγινε στην πορεία κάτι πολύ παραπάνω από μεταφορικό μέσο.
Είναι κατά έναν τρόπο μια συνέχεια της προσωπικότητας μου.
Αν την είχα ως απλά ένα μεταφορικό μέσο θα έπαιζα μπάλα με σκούτερ όπως τόσοι άλλοι και καλά κάνουν.
Επομένως το αν θα κρατήσω την τιμία και πλέον απόλυτα εξοπλισμένη μου Transalp με κάποια πειράγματα σε πρόγραμμα τελικό ή αν θα προχωρήσω σε κάτι κούτα ανάλογου στησίματος πιο δρομίσιο και πιο γλήγορο θα έχει να κάνει με τις υποχρέωσεις μου τότε και με το τι παίζει καινούριο.
Θέλω να γίνει το κλικ και όχι να αγοράσω κάτι και βλέπουμε.
Τα μόνο κλίκ που ένιωσα βλέπωντας μηχανές ήταν η Triumph tiger 900 με ακτινωτές ζάντες , η Multistrada και η Bmw 850 GS .
Τα υπόλοιπα θα είναι επιλογές που θα έκανα βάσει πρακτικότητας και όχι γούστου. (Tracer 900 , Vstrom 650/1050, Honda Transalp 750 *θα δούμε τι θα βγάλει φυσικά πρώτα* )

νεοσσός
22/10/2022, 08:41
Αν πηγαίνεις με το παθος, δες και BMW S1000XR. Πολύ όμορφη, άπλετη ισχύς, αλλά δεν έχει την εκτός δρόμου εμφάνιση που σου αρέσει, ούτε πολύ άνετη σέλα για τον πισινό του ...πισινού.

viper1
22/10/2022, 09:04
ούτε πολύ άνετη σέλα για τον πισινό του ...πισινού.[/QUOTE]

438910

νεοσσός
22/10/2022, 09:08
Ο δικηγόρος παίρνει μαζί τη γυναίκα του (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159394&p=3073628&viewfull=1#post3073628) σε ταξίδια. Οπότε η παράμετρος της άνεσης του πισινού του πισινού πρέπει να ληφθεί υπόψη.

CorpseAlive
22/10/2022, 11:59
Ο δικηγόρος παίρνει μαζί τη γυναίκα του (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159394&p=3073628&viewfull=1#post3073628) σε ταξίδια. Οπότε η παράμετρος της άνεσης του πισινού του πισινού πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ναι ακριβώς. Γιατί η μη άνεση του πισινού του πισινού γίνεται δική μου ταλαιπώρια τελικώς.

stefanos
22/10/2022, 12:48
Αν πηγαίνεις με το παθος, δες και BMW S1000XR. Πολύ όμορφη, άπλετη ισχύς, αλλά δεν έχει την εκτός δρόμου εμφάνιση που σου αρέσει, ούτε πολύ άνετη σέλα για τον πισινό του ...πισινού.

Η ομορφιά της μοτοσυκλέτας συνήθως πάει περίπατο όταν έχει και εμάς επάνω
ή στην τελική είναι κάτι που δεν διαπιστώνεται από φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας μόνο.
Η ισχύς είναι πολύ ωραία όταν πραγματικά χρειάζεται αλλά είναι παρούσα ακόμα και όταν δεν την χρειάζεσαι,
οπότε οι δυνατότερες μοτοσυκλέτες απαιτούν περισσότερη προσοχή στο χειρισμό και λιγότερο "χάζεμα" (οκ έχουμε ηλεκτρονικά).
Τέλος λόγω τεράστιας εμπειρίας στο χώρο ο πισινός ενοχλείται από πάρα πολλά πράγματα, η σέλα μπορεί να είναι ένα από αυτά, αλλά η πραγματική λύση είναι το μονόσελο :)

viper1
22/10/2022, 13:36
Αγαπάμε το εταιρον ήμισυ αλλά αν αγοράζαμε με αυτά που θα ήθελαν θα περναμε όλοι σκούτερ :D

Acacius
22/10/2022, 14:23
Αγαπάμε το έτερον ήμισυ αλλά αν αγοράζαμε με αυτά που θα ήθελαν θα περναμε όλοι κάμπριο :D
Σου διόρθωσα ένα μικρό ορθογραφικό :D

masterone
22/10/2022, 15:46
Θα γράψω και εγω την αποψη μου μηπως και βοηθησω το παιδί. Λοιπον εγω ειμαι κατοχος ενος vstrom 650 2021 οχι το xt καθως δεν ηθελα να μπλεξω με ακτινες δικο μ κόλλημα αυτό. Πριν ειχα ενα cb500x του 2015. 1μιση χρόνο μετά με το Vstrom δεν σου κρυβω οτι πλεον αρχιζω και ακεφτομαι να το αλλαξω. Για μενα το vstrom πρεπει να το βγαλεις απο τις επιλογές σου καθως δεν θα σου δωσει πολλα παραπανω σε σχέση με το transalp που εχεις ηδη. Τώρα θα σου αναφερω θετικα και αρνητικα του Vstrom.
Θετικα+
Φορτώνεται σαν γαϊδούρι βαλτου τριβαλιτσα τανκμπαγκ βαλιτσες πανω απο τις πλαϊνές και δεν θα πει οχι

Κανει μια σχετικα νορμαλ διελευση απο χωμα και σε αφηνει μα παιξεις και λιγο αν ο χωματοδρομος ειναι βατος και οχι κατσικοδρομος

Ο ηχος του V2 για εμενα ειναι τρομερος αλλα αυτο ειναι υποκειμενικό

4 χρονια εγγυηση που πλεον ακομα και καποια ιταλικα τοσα έχουν

Αρνητικά-

Στην εθνικη 3βαλιτσο δικαβαλο με 140-150 καιει αρκετα γυρω στα 7.5-8 και ισως και παραπανω

Η αναρτησεις του ειναι για να στριψεις με ταχυτητες εως 100 βαρια 110χλμτρα απο εκει και περα πλεει πολύ και πολλες φορες δεν σ κρυβω οτι δεν το νιωθω και ασφαλές να στριψω με περισσότερα βεβαια και αυτό θέλει εξάσκηση

1μιση χρονο μετα το μηχανακι εχει αρχισει και μου βαζει ορια στο στριψιμο βρισκοντας μαρσπιεδες κατω ενω εχω και αλλο να δωσω σαν οδηγος δεν ειμαι στο οριο μου

Επειδη εχει πολυ μακρια το τιμονι απο τον οδηγο και την ζελατινα με aftermarket ζελατινα givi airflow εχω αρκετη φασαρία στο κρανος(shoei nxr 2). Οδηγησα προσφατα forza 750 και ηταν λες και οδηγουσα αυτοκινητο μολις εμπαινα πισω απο την ζελατίνα δεν καταλαβαινα τπτ απο αερα

Τα φρενα του εμενα δεν με καλυπτουν θα ηθελα να έχει ποιο δυνατα φρενα και να μην μπαινει το abs τοσο ευκολα

Τα φωτα του ειναι αθλια (αλλαξα λαμπες με λεντ βελτιωθηκαν λιγο αλλα και παλι δεν ειναι το ιδανικο, ενδεικτικά ενα cb125f του 22 που εχω εχει καλυτερα φωτα απο το Vstrom).

Κραδασμοι στα μαρσιπιε και στην σελα πανω απο τις 6 χιλιαδες στροφες και στις 7.5 χιλιαδες γινονται αισθητοι και στο τιμονι.

Αυτα ελπιζω να σε καλυψα οσο αφορα το Vstrom του 21. Τωρα όσο αφορα τα μηχανακια που κοιτας πχ tracer 900 xr 900 ειναι πολυ καλα μηχανακια και τιμιο τουλαχιστον το tracer αλλα ξεχνας εστω και το λιγο παιχνιδι στο χωμα κανεις μονο διελευση σε βατο χωματοδρομο. Ενα τιμιο μηχανακι επειδη θες να παρεις κατι καλυτερο στην ασφαλτο θεωρώ πως ειναι το Versys 650. Πρόσφατα οδηγησα ενα multistrada 950(συντομα θα οδηγησω και v4 pikes peak) και επαθα πλακα απο το ποσο ευκολα εστριβε και αλλαζε κατευθυνση απο τα φρενα του που οσο και αν τα ζοριζα δεν αναβε abs οπως επισης και απο την ανεμοκαλυψη καθως και την θεση οδηγησης που σε βαζει ποιο κοντα στο τιμονι σαν να οδηγεις μοταρντ. Θα σ λεγα να κοιταξεις και το multi 950 οχι το v4 καθώς 170 αλογα σε δημοσιο δρομο δεν ειναι διαχειρισιμα σε καμία περίπτωση. Τωρα απο συντηρηση ξερβ οτι ειναι ακριβο αλλα με μια σωστη διαχειριση βγαινει. Το κακο του multi ειναι οτι στην απλη εκδοση δεν εχει cruise control και για να το παρεις πρέπει να παρεις το s μοντελο που στοιχιζει +4κ μαζι με επιπλεον καλουδια οπως ηλεκτρονικες αναρτησεις quick shifter cornerning lights και φεν θυμαμαι τι αλλο. Εμενα το επομενο μηχανάκι μου θα ειναι λογικά αυτο η s εκδοση οταν πεσουν λιγο ακομη οι τιμές στα 950s μεταχειρισμενο του 21 και μετα καθώς οτιδηποτε αλλο θα είναι ημιμετρο και συντομα θα ψαχνω για αλλαγή. Μια αλλη λυση ειναι το tracer 9 gt για μενα αλλα εκει ξεχναω το χώμα. Οχι με το μουλτι θα κανω ταρζανιες αλλα θα νιωθω λιγο ποιο ασφαλες στην διέλευση. Να προσθεσω επισης ότι vstrom 1050 xt δεν εχει σχεση με το 650 . Ειναι πολυ καλύτερη σχεδον σε όλα και ειναι μια απο τις επιλογες μου αντι του multistrada αλλα το multi ειναι και λιγο καψουρα για μενα και αν δεν το παρω θα μ μεινει απωθημένο

CorpseAlive
22/10/2022, 17:45
Τέτοιες απαντήσεις παίρνω τις ψάχνω μετά και....το Post αλλαγής θα έρθει συντομότερα .
Πάντως ρε παιδιά , είναι εθιστικός ο κόσμος της μοτοσυκλέτας.
ΠΟΤΕ δεν με ενδιέφεραν τα αμάξια και οι επιδόσεις και όλη η φάση. Από τότε που έβαλα το πρώτο μου αυτοκόλλητο πάνω της σαν να έγινε ένα κλικ μέσα μου και μπαίνω πιο συχνά στο MOTO (και το περιοδικό ) να διαβάσω ποστ από ότι στο Facebook/Insta μου.

katsar
22/10/2022, 17:48
:beer:

Nitse3
22/10/2022, 18:02
Κάτι για στρογυλοφαναρα monster και rebel έλεγες πριν δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά, τώρα οι προτιμήσεις έγιναν on off.

CorpseAlive
22/10/2022, 18:39
Κάτι για στρογυλοφαναρα monster και rebel έλεγες πριν δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά, τώρα οι προτιμήσεις έγιναν on off.

Είμαι Πανμοτοφιλος .
Αν είχα τα χρήματα τώρα κυριολεκτικά θα είχα 6-7 μηχανές.
Απλά τα γυμνά τα θεωρώ πρόβλημα και για το ταξίδι και για το δικάβαλο σε αυτή την φάση

masterone
22/10/2022, 20:34
Είμαι Πανμοτοφιλος .
Αν είχα τα χρήματα τώρα κυριολεκτικά θα είχα 6-7 μηχανές.
Απλά τα γυμνά τα θεωρώ πρόβλημα και για το ταξίδι και για το δικάβαλο σε αυτή την φάση

Δυστυχώς είμαστε υπερκαταναλωτικα οντα και δεν ευχαριστιομαστε με τπτ. Πιστεύω οι περισσότεροι απο εμας αν ειχαν την οικονομική δυνατότητα θα ειχαμε καμία 10αρια μηχανες μεσα στο γκαραζ. Αυτο που πρέπει να κανουμε ειναι να γραφουμε χλμτρα με ότι έχουμε και αποκταμε ταξιδιωτικες εμπειριες. Όλα τα αλλα ειναι για την καφετέρια και να χουμε να λέμε και να κάνουμε ονειρα!!!

runner
26/10/2022, 12:09
Θα γράψω και εγω την αποψη μου μηπως και βοηθησω το παιδί. Λοιπον εγω ειμαι κατοχος ενος vstrom 650 2021 οχι το xt καθως δεν ηθελα να μπλεξω με ακτινες δικο μ κόλλημα αυτό.
...
Τα φωτα του ειναι αθλια (αλλαξα λαμπες με λεντ βελτιωθηκαν λιγο αλλα και παλι δεν ειναι το ιδανικο, ενδεικτικά ενα cb125f του 22 που εχω εχει καλυτερα φωτα απο το Vstrom).

...

I know βγαινω offtopic αλλα για δωσε μου τα φωτα σου :D Ποιες led εβαλες και αν αλλαξες και τη μεγαλη σκαλα γιατι αυτη ειναι καλη. Η μεσαια ειναι χαλια. Ιδιο μηχανακι για τους ιδιους λογους.:lol: