View Full Version : AGV K6 ή SHOEI NXR?
Ήμουν για σκ Αθήνα καί βρέθηκα σε καταστήματα εξοπλισμού δοκιμάζοντας αυτά τα δύο κράνη και άλλα δηλαδή, αλλά μου άρεσαν αυτά τα δύο παραπάνω.. να πω ότι όσα δοκίμασα μου έμπαιναν χωρίς ιδιαίτερο θέμα... από τά δύο αυτά όμως ποιο θά λέγατε, ειδικά για ποιο touring χρήση?
harris_x
06/10/2020, 11:24
βασικά το ότι έμπαιναν "χωρίς ιδιαίτερο θέμα" σημαίνει ότι πρέπει να δεις άλλα κράνη.
Γενικά πάντως δεν θα έπαιρνα AGV.
H ποιότητα του SHOEI είναι μακράν ανώτερη.
Γενικά πάντως δεν θα έπαιρνα AGV.
H ποιότητα του SHOEI είναι μακράν ανώτερη.
Ακριβώς αυτό.
Προσωπικά θα σου πω ότι έχω εμπάθεια με την agv αλλά τό συγκεκριμένο κράνος έχει κάποια πλεονεκτήματα συγκριτικά με το nxr, όσο ποιοτικά ανώτερο και αν είναι πού δεν το αμφισβητώ! Εντελώς αντικειμενικά πάντα!
Προσωπικά θα σου πω ότι έχω εμπάθεια με την agv αλλά τό συγκεκριμένο κράνος έχει κάποια πλεονεκτήματα συγκριτικά με το nxr, όσο ποιοτικά ανώτερο και αν είναι πού δεν το αμφισβητώ! Εντελώς αντικειμενικά πάντα!
elaborate please
Αν θες πιο τουριστικό όπως γράφεις θα δεις το gt air της shoei.
Το δοκίμασα και ήταν μακράν ότι καλύτερο έβαλα και έπιασα στα 10 κρανοι που κοίταξα.
ΑΛΛΆ Δεν με βολεύει το κούμπωμα του που δεν είναι d ring. Με ενοχλούσε στον καριτζαβλο!
Το δοκίμασα καί εγώ αλλά μου φάνηκε λίγο πιο βαρύ ειδικά συγκριτικά με τά υπόλοιπα... κατά τα άλλα είναι φανταστικό!
Lioulios
06/10/2020, 13:17
Εχω την αισθηση πως agv και shoei κρανη στα ιδια νουμερα ,δεν εχουν την ιδια εφαρμογη.
Μιας και τα ειχα και απο τα δυο ,
Το agv ηταν λιγο πιο στενο και σε γυμνο μηχανακι το shoei μετα τα 140 σαν να ηθελε να φυγει.
Το agv σε medium μου καθοταν just.
Το 1ο μηνα το shoei εμπαινε ευκολα και το agv με δυσκολια , αλλα μαντεψε ποιο κρατησα .
Βαλτα στο κεφαλι σου και κρατα τα εκει κανα 10λεπτο αν εχεις τη δυνατοτητα.
Οσο το φορας και γυρνας το κεφαλι σου αποτομα δεξια -αριστερα δεν πρεπει να γυρναει στο κεφαλι σου.
Shoei σαφως καλυτερη ποιοτητα .
Αυτα τα βλεπεις σε αεραγωγους ,θορυβο κτλ κτλ.
Shinigami Ryuk
06/10/2020, 13:32
To NXR δεν ειναι για υψηλες ταχυτητες.Πανω απο τα 120 και χωρις ανεμοκαλυψη πρεπει να εχεις το κεφαλι σου υπο συγκεκριμενη κλιση για να μην σφυραει ΤΟΣΟ πολυ.Δεν ειναι οτι δεν πας καθολου,απλα ειναι λιγο κουραστικο
Lioulios
06/10/2020, 13:41
Εγω ειχα το 1100 οταν πρωτοβγηκε , αλλα οπως λες και αυτο στις μεγαλες ταχυτητες ενιωθα πως αν το λυσω και σηκωσω το καφαλι ...θα το χασω .
Το τοτε κ4 της agv βραχος !
...αλλα αλλο κρανος το ενα και αλλο το αλλο
Το δοκίμασα καί εγώ αλλά μου φάνηκε λίγο πιο βαρύ ειδικά συγκριτικά με τά υπόλοιπα... κατά τα άλλα είναι φανταστικό!
Καλησπέρα και από εμένα. Είναι πιο βαρύ αλλά είναι αρκετά καλά ζυγισμένο και δεν σε κουράζει στις πολλές ώρες. Σε εμένα προσωπικά είχα παρατηρήσει πάντως ότι δεν συμπεριφερόταν ιδιαίτερα σωστά με συνεπιβάτη στην εθνική. Έχει να κάνει βέβαια με το μηχανάκι, τον συνεπιβάτη κτλ.
Αυτό που λέει ο φίλος για το δέσιμο το οποίο ήταν όντως σπαστικό (ήταν αρκετά πίσω και ανάλογα την φυσιολογία του καθενός μπορεί να σε πίεζε στον λαιμό) θεωητικά το έχουν φτιάξει στο GT Air II. Σε κάθε περίπτωση αν σε ενδιαφέρει τουρισμός από την Shoei, το GT Air είναι το μοντέλο.
Κατά τα άλλα η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή (το είχα 8 χρόνια και οδηγώ κάθε μέρα) και είναι ακόμα σαν καινούργιο.
Καλησπέρα και από εμένα. Είναι πιο βαρύ αλλά είναι αρκετά καλά ζυγισμένο και δεν σε κουράζει στις πολλές ώρες. Σε εμένα προσωπικά είχα παρατηρήσει πάντως ότι δεν συμπεριφερόταν ιδιαίτερα σωστά με συνεπιβάτη στην εθνική. Έχει να κάνει βέβαια με το μηχανάκι, τον συνεπιβάτη κτλ.
Αυτό που λέει ο φίλος για το δέσιμο το οποίο ήταν όντως σπαστικό (ήταν αρκετά πίσω και ανάλογα την φυσιολογία του καθενός μπορεί να σε πίεζε στον λαιμό) θεωητικά το έχουν φτιάξει στο GT Air II. Σε κάθε περίπτωση αν σε ενδιαφέρει τουρισμός από την Shoei, το GT Air είναι το μοντέλο.
Κατά τα άλλα η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή (το είχα 8 χρόνια και οδηγώ κάθε μέρα) και είναι ακόμα σαν καινούργιο.
Μπα... Το IIεβαλα και ήταν έντονη η επαφή με το λαιμό.
Μπορείς να βάλεις d ring στέλνοντας το κράνος στην shoei αλλά θέλουν 80 ευρώ και κανένα 2μηνο πήγαινε - έλα!
Εχω την αισθηση πως agv και shoei κρανη στα ιδια νουμερα ,δεν εχουν την ιδια εφαρμογη.
Μιας και τα ειχα και απο τα δυο ,
Το agv ηταν λιγο πιο στενο και σε γυμνο μηχανακι το shoei μετα τα 140 σαν να ηθελε να φυγει.
Το agv σε medium μου καθοταν just.
Το 1ο μηνα το shoei εμπαινε ευκολα και το agv με δυσκολια , αλλα μαντεψε ποιο κρατησα .
Βαλτα στο κεφαλι σου και κρατα τα εκει κανα 10λεπτο αν εχεις τη δυνατοτητα.
Οσο το φορας και γυρνας το κεφαλι σου αποτομα δεξια -αριστερα δεν πρεπει να γυρναει στο κεφαλι σου.
Shoei σαφως καλυτερη ποιοτητα .
Αυτα τα βλεπεις σε αεραγωγους ,θορυβο κτλ κτλ.
Εγω που φοράω xs(δεν θέλω σχολεία για το μέγεθος μου) το k5δεν μου ήταν στενό ως έπρεπε. Ήταν σαν να το φορούσα έναν χρόνο και είχαν κάτσει τα μάγουλα! Το gt air ήταν κουτί!
Μπα... Το IIεβαλα και ήταν έντονη η επαφή με το λαιμό.
Μπορείς να βάλεις d ring στέλνοντας το κράνος στην shoei αλλά θέλουν 80 ευρώ και κανένα 2μηνο πήγαινε - έλα!
Μάλιστα. ΟΚ. Εγώ είχα το 1 και παρόλο που ήταν αρκετά πίσω το δέσιμο σε σχέση με άλλα κράνη, προσωπικά δεν με ενοχλούσε παρά μόνο λίγο μετά από αρκετές ώρες οδήγηση. Για το 2 είχα διαβάσει ότι η μετακίνηση προς τα εμπρός του συστήματος πρόσδεσης ήταν μια από τις βασικές αλλαγές υποτίθεται. Μάλλον δεν το διόρθωσαν εντελώς για να λες ότι σε ενοχλούσε.
Πώς γίνεται ρε παιδιά κραναρα τουριστική όπως το Shoei GT-AIR 2 στα 550€ να μην έχει d-ring? Δηλαδή για όνομα!
Θεωρούν το άλλο κούμπωμα (αυτό το κλικ κλικ ρε παιδί μου) πιο βολικό για κράνος γενικής χρήσης που πιθανών θα φοριέται πολλές φορές την ημέρα.
peterTHErider
09/10/2020, 15:28
παιδια πειτε γιατι ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης κρανους και αυτα ειναι τα επικρατεστερα!στo k6 μου αρεσουν πολυ τα σχεδια και τα χρωματα.
επισης σκεφτομαι να ανεβω στο xspirit 3 ως το καλυτερο.το xspirit ομως δουλευει σωστα σε ορθια θεση οδηγησης η μονο στα σκυφτα?ας μας πουν οσοι γνωριζουν!
Με ενοχλούσε στον καριτζαβλο!
τι είναι καρίτζαβλο???
harris_x
09/10/2020, 18:25
παιδια πειτε γιατι ειμαι και εγω σε φαση αλλαγης κρανους και αυτα ειναι τα επικρατεστερα!στo k6 μου αρεσουν πολυ τα σχεδια και τα χρωματα.
επισης σκεφτομαι να ανεβω στο xspirit 3 ως το καλυτερο.το xspirit ομως δουλευει σωστα σε ορθια θεση οδηγησης η μονο στα σκυφτα?ας μας πουν οσοι γνωριζουν!
Όχι, ο σχεδιασμός του Xspirit III είναι για Supersport.
peterTHErider
09/10/2020, 22:43
Όχι, ο σχεδιασμός του Xspirit III είναι για Supersport.
οποτε αναμεσα σε κ6 και nxr?
harris_x
10/10/2020, 08:46
οποτε αναμεσα σε κ6 και nxr?
Είχα SHOEI, Arai, τώρα έχω ξανά SHOEI (το x-spirit 3) έχω χρησιμοποιήσει AGV Κ3 και συχνά πυκνά χρησιμοποιώ Κ5.
Όμως όπως έγραψα και παραπάνω θα προτιμούσα το SHOEI.
Βέβαια θα πρέπει να δεις και ποιο κάθεται καλύτερα στο κεφάλι σου.
Στο δικό μου δεν καθόταν καλά το SHOEI Medium που είναι το μέγεθός μου, οπότε πήρα το Large με πιο χοντρά μαξιλαράκια το οποίο μου έκατσε πένα!