View Full Version : Η καρδιά λέει όχι, μη......
...το μυαλό και η λογική όμως λένε πρέπει...
Ο λόγος για το στραντάκι μου.
Μετά από 10,5 Χρόνια αρμονικής συμβίωσης, δυστυχώς ήρθε η ώρα που θέλοντας και μη, πρέπει να το δώσω για κάτι μικρότερο (παπί..)
Όντας 3,5 χρόνια στην ανεργία και μη βλέποντας φως στον ορίζοντα ελέω πανδημίας και λοιπών ζητημάτων (ποιος παίρνει για δουλειά έναν 53χρονο κωφό; )
Με αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 20 χλμ. το πολύ, εντός των τειχών, κάθε φορά που βγαίνω, με μηδενικό εισόδημα.
Η διατήρηση του έχει γίνει πολύ δύσκολη. 55 ευρώ τέλη, 6-6,5 λίτρα/100 χλμ., 70 ευρώ το ελάχιστο για σέρβις, 230-250 για λάστιχα κάθε φορά (τα τελευταία είχαν ξεραθεί τόσο πολύ που είχαν ανοίξει σε πολλά σημεία με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας και τα άλλαξα τον Γενάρη με πολύ πόνο στην τσέπη.....)
Αλυσογράναζα 130 και πάει λέγοντας.
Το παπί δεν έχει ούτε το 1/5 του κόστους ετησίως, συγκριτικά. Επιπλέον, πιθανότατα θα μπορέσω να κάνω delivery....
Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου;
ratamahatta
09/10/2020, 07:54
Από την στιγμή που δεν υπάρχει εισόδημα η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος, πάρε ένα παπί ώστε να κάνεις τουλάχιστον delivery-courier δουλειές και που ξέρεις;; Κάποια στιγμή ίσως μπορέσεις να επιστρέψεις σε κάτι άλλο που θα σε ικανοποιεί.
thunder ace
09/10/2020, 07:59
...το μυαλό και η λογική όμως λένε πρέπει...
Ο λόγος για το στραντάκι μου.
Μετά από 10,5 Χρόνια αρμονικής συμβίωσης, δυστυχώς ήρθε η ώρα που θέλοντας και μη, πρέπει να το δώσω για κάτι μικρότερο (παπί..)
Όντας 3,5 χρόνια στην ανεργία και μη βλέποντας φως στον ορίζοντα ελέω πανδημίας και λοιπών ζητημάτων (ποιος παίρνει για δουλειά έναν 53χρονο κωφό;)
Με αποστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 20 χλμ. το πολύ, εντός των τειχών, κάθε φορά που βγαίνω, με μηδενικό εισόδημα.
Η διατήρηση του έχει γίνει πολύ δύσκολη. 55 ευρώ τέλη, 6-6,5 λίτρα/100 χλμ., 70 ευρώ το ελάχιστο για σέρβις, 230-250 για λάστιχα κάθε φορά (τα τελευταία είχαν ξεραθεί τόσο πολύ που είχαν ανοίξει σε πολλά σημεία με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας και τα άλλαξα τον Γενάρη με πολύ πόνο στην τσέπη.....)
Αλυσογράναζα 130 και πάει λέγοντας.
Το παπί δεν έχει ούτε το 1/5 του κόστους ετησίως, συγκριτικά. Επιπλέον, πιθανότατα θα μπορέσω να κάνω delivery....
Πως σε καταλαβαινω:sad::sad::sad:
Τελείως οικονονικά πόσο μπορείς να πάρεις απο το μηχανάκι σου και τι θα κάνεις με αυτά τα χρήματα.
Θα πάρεις το παπί που μπορεί να σου δώσει και ένα εισόδημα ( delivery ) ή θα τα χαλάσεις σε καθημερινά και στο τέλος θα βρεθείς χωρίς μηχανάκι.
Αν είναι το πρώτο μπορεί για μένα προχώρατο. Αν τώρα τα χρήματα είναι λίγα και δεν φτάνουν να πάρεις παπί και θα περιμένεις να μαζέψεις και βλέπουμε μήν το κάνεις.
Βλέπω αρκετoύς στην ηλικία σου στην περιοχή μου να κάνουν delivery και πιστέυω οτι ένα μεροκάματο το βγάζουν. Αν μπορείς να το κάνεις προχώρα γιατί απο την μία δουλειά ερχεται η άλλη και μπορεί σε κάποιο καιρό να είσαι και με δουλειά και με μηχανή πάλι.
sapila racing
09/10/2020, 08:11
Λυπάμαι που είσαι σε αυτη την κατάσταση να σκέφτεσαι να δώσεις το μηχανακι λογω αναγκης.
Μόνο εσυ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
Τελείως οικονονικά πόσο μπορείς να πάρεις απο το μηχανάκι σου και τι θα κάνεις με αυτά τα χρήματα.
Θα πάρεις το παπί που μπορεί να σου δώσει και ένα εισόδημα ( delivery ) ή θα τα χαλάσεις σε καθημερινά και στο τέλος θα βρεθείς χωρίς μηχανάκι.
Αν είναι το πρώτο μπορεί για μένα προχώρατο. Αν τώρα τα χρήματα είναι λίγα και δεν φτάνουν να πάρεις παπί και θα περιμένεις να μαζέψεις και βλέπουμε μήν το κάνεις.
Βλέπω αρκετoύς στην ηλικία σου στην περιοχή μου να κάνουν delivery και πιστέυω οτι ένα μεροκάματο το βγάζουν. Αν μπορείς να το κάνεις προχώρα γιατί απο την μία δουλειά ερχεται η άλλη και μπορεί σε κάποιο καιρό να είσαι και με δουλειά και με μηχανή πάλι.
Λογικά θα δοθεί γύρω στα 2.200-2.400 (θα δείξει.....) με τα χρήματα αυτά εξυπακούεται θα πάρω άμεσα κούτα παπί, οκ όχι από τα πρώτης ποιότητας που λένε αν και έχω βάλει στο μάτι το crypton S.
Με το καλημέρα θα μπουν σωστά λάστιχα και τουλάχιστον (πιστεύω....) για 2 Χρόνια θα μειωθούν πολύ τα πάγια έξοδα συντήρησης (καύσιμα, ασφάλεια, τέλη, σέρβις, το οποίο σε παπί το κάνω άνετα μόνος μου) ενώ και τα αναλώσιμα σε σχέση με το στράντα θα έχουν αστείο κόστος....
Για να ξαναπάρω κάποτε μηχανή; (διότι δεν θεωρώ μηχανές τα παπιά....) πολύ χλωμό εκτός πια και συμβεί κάτι συνταρακτικό.
Αν μπορείς να βάλεις δόσεις στο παπί γιατί να δώσεις το μεγαλο;
Εννοειται το παπί βγάζει μεροκάματο με πολλούς τρόπους
Εγώ έχω δουλέψει πιτσαρία, ανθοπωλείο, οδοντοτεχνικο εργαστήριο, ασφαλιστικό γραφειο, και τώρα εισπράκτορας σε εταιρεία
Όλα με 250αρι...
Έχω συνάδελφο 58 που δουλεύει δύο δουλειές με c50 όποτε μη μασάς!!
Σου εύχομαι το παπί να σου ανοίξει νέους εργασιακούς ορίζοντες, να σε κάνει αισιόδοξο και να σε βοηθήσει οικονομικά. Καλό ξεκίνημα!
George_M.
09/10/2020, 08:53
Προχώρα όπως το σκέφτεσαι. Σωστός.
Όταν η ζωή δείχνει η λογική ακολουθεί.
Τα συναισθήματα για σίδερα αξίζουν όταν υπάρχουν προϋποθέσεις.
Vstrommer71
09/10/2020, 09:04
(...)
Θα έγραφα αυτό που έγραψες κι εσύ και μπράβο με απόλυτη ειλικρίνεια.
Εγώ ως τζόβενο 49 ετών από τον Γενάρη ξαναρίχνω μια μούτζα πίσω και γυρνάω Σουηδία τον Γενάρη μπας και γλυτώσω.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφω περιπτώσεις που αν μπορέσω θα βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.
Σε καταλαβαίνω επίσης γιατί από το 2011 είμαι χωρίς μηχανή και λέω άντε να ανασάνουμε επαγγελματικά κάποια στιγμή.Στο Ελλάντα όμως δυστυχώς χλωμό το βλέπω.
Πιο πολύ το γράφω αυτό για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος.Αυτό είναι σημαντικό.Και μπράβο στο φόρουμ που,από σπόντα,μας φέρνει πιο κοντά!
Μας γ@μησες πρωί-πρωί.............:( :( :(
Μακάρι ότι κάνεις να σε πάει σε κάτι καλύτερο !!!!!!!!!!!!!!!!!
patsavour
09/10/2020, 09:16
Καλοπουλητο και καλη καινουργια αρχη, σου ευχομαι να παει καλυτερα απο το δικο μου ,που το εχω βαλει αγγελια εδω και στο car αλλα ανταποκριση 0.Δυσκολοι καιροι.Ελλειψις χρηματος-στασις εμποριου ,που λεει και το γνωστο γνωμικο.:cry:
George_M.
09/10/2020, 09:33
Βάλτο αγγελία κ άμα δεις ότι δεν φεύγει τραβά σε μαγαζί για ανταλλαγή.
Σημασία έχει να ξεκινήσεις την νέα πορεία σου
Δεν έχει κάτι να σκεφτείς, προχώρα το. Η οικονομία που θα έχεις είναι πολύ μεγάλη, η μεγάλη μηχανή έχει σοβαρά έξοδα.
Να ξέρεις μόνο ότι οι τιμές που βλέπεις σε αγγελίες στο car είναι από μηχανές που ΔΕΝ έχουν πουληθεί (σε αυτά τα λεφτά που ζητάνε). Εκτός κι αν είσαι τυχερός, για να φύγει η μηχανή θα χρειαστεί να πέσεις (λίγο έως αρκετά) σε σχέση με αυτό που υπολογίζεις. Σου το λέω ως άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια πουλάει μίνιμουμ ένα όχημα το χρόνο.
Καλή τύχη!:beer:
Προχώρα όπως το σκέφτεσαι. Σωστός.
Όταν η ζωή δείχνει η λογική ακολουθεί.
Τα συναισθήματα για σίδερα αξίζουν όταν υπάρχουν προϋποθέσεις.
Συμφωνώ!
Είμαστε όλοι (σχεδόν) συναισθηματικοί με τις μοτο μας, αλλά όταν ζορίζουν τα πράγματα πρέπει να θυμόμαστε ότι τελικά είναι απλά αντικείμενα για να γουστάρουμε και να μας διευκολύνουν, όχι να μας πιέζουν.
Έχω πουλήσει στο παρελθόν για οικονομικούς λόγους μηχανή και πήρα παπί, σκούτερ και δεν πήρα τίποτα (ζορίστικα πολύ χωρίς 2τροχο :( ),
και σήμερα πούλησα μηχανή για δεύτερη φορά για τους ίδιους λόγους :( .
Όταν την άλλαξα με παπί, πραγματικά ανέβηκε η ψυχολογία μου πάντως, η διαφορά κόστους χρήσης είναι μεγάλη!
Ειδικά εφόσον υπάρχει η προοπτική να σου φέρει και εισόδημα, προχώρα χωρίς ενδοιασμούς!
Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά το συντομότερο
Έδωσες το Trident;;
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157497
nassosxlvbros
09/10/2020, 10:41
Σε νιώθω αδερφέ....
Το πέρασα το λούκι για 4 σχεδόν χρόνια και το παπί-λέγε με ΚΑΖΕ-με έβγαλε ασπροπρόσωπο....
Από μικροδουλειές,περιστασιακά μεροκάματα ,ντελίβερι μέχρι ψώνια ήταν είναι και θα είναι ο απόλυτος εργάτης.
Κόστος σερβις από ασήμαντο έως αστείο... 3€ ένα λίτρο λάδι ένα μπουζί άλλα 4 και 5€ βενζίνη που σε βγάζει στη χειρότερη για 120 χιλιόμετρα...
Αν μπορείς να βάλεις δόσεις στο παπί γιατί να δώσεις το μεγαλο;
Εννοειται το παπί βγάζει μεροκάματο με πολλούς τρόπους
Εγώ έχω δουλέψει πιτσαρία, ανθοπωλείο, οδοντοτεχνικο εργαστήριο, ασφαλιστικό γραφειο, και τώρα εισπράκτορας σε εταιρεία
Όλα με 250αρι...
Έχω συνάδελφο 58 που δουλεύει δύο δουλειές με c50 όποτε μη μασάς!!
Δεν διαβάζεις και θα σε μαλώσω:p
Πως ακριβώς βάζεις δόσεις με μηδέν εισόδημα;:confused: (το εισόδημα της γυναίκας δεν το λαμβάνουμε υπόψη)
Δεν μπορώ να συντηρήσω το στράντα και θα έχω να ταίζω 2;
Βάλτο αγγελία κ άμα δεις ότι δεν φεύγει τραβά σε μαγαζί για ανταλλαγή.
Σημασία έχει να ξεκινήσεις την νέα πορεία σου
Σε μαγαζί για ανταλλαγή θα πάει το σφάξιμο γόνατο..... Θα δείξει
giorgosb
09/10/2020, 11:13
Κάνε το βήμα για το παπί, όλο και κάποια δουλειά θα προκύψει με αυτό και θα έχεις μειώσει και τα έξοδά σου. Εύχομαι να πάνε όλα προς το καλύτερο. :)
SeniorCanardo
09/10/2020, 11:26
Ότι και να κάνεις, σκέψου το όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα και με ουσιαστικούς μαθηματικούς υπολογισμούς.
Ο συναισθηματισμός μπορεί να λειτουργήσει και αντιστρόφως.
"Δεν μπορώ να την βλέπω να κάθεται, να μην έχω λεφτά να την συντηρήσω, δεν κάνω βόλτες, ας την πουλήσω".
Κατά τη γνώμη μου έχεις να αντιμετωπίσεις δύο διαφορετικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αλληλοεπικαλύπτονται μπορεί όμως και όχι.
Το πρώτο πρόβλημα είναι η εύρεση εργασίας-εισοδήματος κλπ.
Το δεύτερο η διατήρηση, συντήρηση, κατοχή ενός περιουσιακού στοιχείου,εργαλείου,"έρωτα", πες το όπως θες...
Αν θεωρείς αρκετά πιθανό, ότι αγοράζοντας παπί εξασφαλίζεις εργασία, άρα εισόδημα,η απόφαση είναι σχετικά απλή.
Αν από την άλλη πιθανολογείς αορίστως, ότι το παπί θα εξασφαλίσει ντετερμινιστικά και εργασία, θα σου έλεγα ξανά σκέψου το.
Μπορείς να βρεθείς χωρίς μηχανή, με παπί και χωρίς εργασία.
Μείωσες μεν τα έξοδα σου, αλλά δεν έλυσες μακροπρόθεσμα κανένα πρόβλημα.
Μετά από λίγο καιρό μπορεί να χρειαστεί να πουλήσεις το παπί, γιατί δεν θα μπορείς να καλύψεις τα έξοδα του και να ψάχνεις για ποδήλατο.
Κάπως έτσι "σκότωσα" μηχανή, μετά από λίγο το παπί, τα χρήματα φαγώθηκαν για να καλύψουν άλλες ανάγκες και δεν μείνανε ούτε για ποδήλατο.
Οπότε δούλεψε αρκετά ο γαστροκνήμιος και το πάντα απεχθές λεωφορείο. :lol:
Πολύ στενάχωρο το θέμα...:(
Για μένα η κίνηση που σκέφτεσαι θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη εδώ και 2 (τουλάχιστον) χρόνια.Στη θέση σου δε θα κοιτούσα για καινούργιο παπί αλλά για ένα καλό μεταχειρισμένο στο 1000άρικο χωρίς να χρειάζεται σύντομα αναλώσιμα ώστε να ξεκινήσει αμέσως να βγάζει λεφτά και να σου μείνει ένα 1000άρικο στην άκρη για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη χρειαστεί.
Μητσε, θα το δωσεις το στραντα και να μη λεμε μαλακιες.. ;)
Βασικα, να λεμε οσες μαλακιες θελουμε και γουσταρουμε αλλα να ξερουμε οτι λεγονται υπο την μορφην προσφορας ωμου για κλαμα και φιλικου χτυπηματος στην πλατη..
:beer::beer::beer:
Ότι και να κάνεις, σκέψου το όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα και με ουσιαστικούς μαθηματικούς υπολογισμούς.
Ο συναισθηματισμός μπορεί να λειτουργήσει και αντιστρόφως.
"Δεν μπορώ να την βλέπω να κάθεται, να μην έχω λεφτά να την συντηρήσω, δεν κάνω βόλτες, ας την πουλήσω".
Κατά τη γνώμη μου έχεις να αντιμετωπίσεις δύο διαφορετικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να αλληλοεπικαλύπτονται μπορεί όμως και όχι.
Το πρώτο πρόβλημα είναι η εύρεση εργασίας-εισοδήματος κλπ.
Το δεύτερο η διατήρηση, συντήρηση, κατοχή ενός περιουσιακού στοιχείου,εργαλείου,"έρωτα", πες το όπως θες...
Αν θεωρείς αρκετά πιθανό, ότι αγοράζοντας παπί εξασφαλίζεις εργασία, άρα εισόδημα,η απόφαση είναι σχετικά απλή.
Αν από την άλλη πιθανολογείς αορίστως, ότι το παπί θα εξασφαλίσει ντετερμινιστικά και εργασία, θα σου έλεγα ξανά σκέψου το.
Μπορείς να βρεθείς χωρίς μηχανή, με παπί και χωρίς εργασία.
Μείωσες μεν τα έξοδα σου, αλλά δεν έλυσες μακροπρόθεσμα κανένα πρόβλημα.
Μετά από λίγο καιρό μπορεί να χρειαστεί να πουλήσεις το παπί, γιατί δεν θα μπορείς να καλύψεις τα έξοδα του και να ψάχνεις για ποδήλατο.
Κάπως έτσι "σκότωσα" μηχανή, μετά από λίγο το παπί, τα χρήματα φαγώθηκαν για να καλύψουν άλλες ανάγκες και δεν μείνανε ούτε για ποδήλατο.
Οπότε δούλεψε αρκετά ο γαστροκνήμιος και το πάντα απεχθές λεωφορείο. :lol:
Το να βρεθώ χωρίς έστω το παπί, δεν παίζει παρά μόνο αν με "απαλλοτριώσουν".... η γυναίκα με στηρίζει στα στοιχειώδη έξοδα αλλά και αυτής το εισόδημα έχει τις ανοχές του οπότε η μηχανη θεωρείται too much (αν το λέω σωστά) ιδιαίτερα τώρα που οι μετακινήσεις μου όπως προείπα φτάνουν το μέγιστο τα 20 χλμ.(για μεγαλύτερες υπάρχει και το αμάξι της) και αυτό σπανίως κιόλας. συνήθως 3-4 χλμ....(ρε που καταντήσαμε, κάποτε έκανα 400+ την εβδομάδα για την πλάκα μου και μόνο.....) λεωφορείο; τι είναι αυτό; τρώγεται; :lol:
Vstrommer71
09/10/2020, 12:43
Μητσε, θα το δωσεις το στραντα και να μη λεμε μαλακιες.. ;)
Βασικα, να λεμε οσες μαλακιες θελουμε και γουσταρουμε αλλα να ξερουμε οτι λεγονται υπο την μορφην προσφορας ωμου για κλαμα και φιλικου χτυπηματος στην πλατη..
:beer::beer::beer:
Κι όχι μόνο.Τόσοι διαβάζουνε αυτό το ρημαδοφόρουμ.Υπάρχουν φαντάζομαι και κάποιοι που μπορούν να προσφέρουν και μια θέση εργασίας σε κάποιον συμφορουμίτη.Εν κακό!
(Κι όσοι παιδιά είστε άνεργοι,δεν είναι ντροπή.Ούτε ζητιανιά.Βγείτε πείτε το,μπορεί κάποιος να βοηθήσει)
GogosLux
09/10/2020, 12:44
Για μένα η κίνηση που σκέφτεσαι θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη εδώ και 2 (τουλάχιστον) χρόνια.Στη θέση σου δε θα κοιτούσα για καινούργιο παπί αλλά για ένα καλό μεταχειρισμένο στο 1000άρικο χωρίς να χρειάζεται σύντομα αναλώσιμα ώστε να ξεκινήσει αμέσως να βγάζει λεφτά και να σου μείνει ένα 1000άρικο στην άκρη για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη χρειαστεί.
Ακριβώς ετσι, προχωρα και με το καλο παιρνεις κατι αλλο οταν μπορείς.
Επισης μην δώσεις περισσότερα για παπι απο οσα χρειαζονται, δωσε τα 1000 για παπι και κρατα τα ρεστα για προκαταβολή στο επομενο οταν με το καλο θα μπορείς ;)
Ετσι θα πονέσει και λιγοτερο, κατ' εμε.
ΥΓ άνοιξη του 2010 εδωσα το ΚΤΜ που ειχα παρει πριν ενα χρονο μεταχειρω χωρις να κινδυνευω απο ανεργια αλλα βλεποντας τι έρχεται.
Τόσοι διαβάζουνε αυτό το ρημαδοφόρουμ.Υπάρχουν φαντάζομαι και κάποιοι που μπορούν να προσφέρουν και μια θέση εργασίας σε κάποιον συμφορουμίτη.Εν κακό!
Κακο εν ειναι, ρε Γιαννακη..
Αυτονόητο (θα επρεπε να) ειναι..!!
Vstrommer71
09/10/2020, 12:49
ΥΓ άνοιξη του 2010 εδωσα το ΚΤΜ που ειχα παρει πριν ενα χρονο μεταχειρω χωρις να κινδυνευω απο ανεργια αλλα βλεποντας τι έρχεται.
Και δυστυχώς στο άμεσο μέλλον ξαναβλέπω πάλι να έρχεται 2010 στην Ελλαδίτσα μας
(Αλλά δεν πειράζει,θα διοργανώσω στο προσεχές διάστημα το Σκανδιναβικό κλιμάκιο του φόρουμ :D )
Ως προς το πρώτο σκέλος, έχεις απόλυτο δίκιο (με κυνηγούσε και η γυναίκα....:lol: ) Αλλά η καρδιά που λέγαμε δεν με άφηνε και το τρέναρα όσο γινόταν με την ελπίδα ότι κάτι θα έβρισκα. Η πανδημία όμως έβαλε οριστική ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες. για 2 κομμάτι, το συζήτησα με την γυναίκα και επιμένει μόνο κούτα "για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας μια διετία έστω"
Κοιτα ρε κατι περιεργους που θελουν να παρουν μεταχειρω μηχανακι και η γυναικα τους επιμενει στο "μονο κουτα"..!!
O tempora, o mores..!!! :eek:
Nostradamus
09/10/2020, 12:55
Συναισθηματισμοι, δεν χωράνε κατά την γνώμη μου όταν συγκεκριμένα "όρια" έχουν ξεπεραστεί..
Δώσε το μηχανάκι και προχώρα παρακάτω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.. Οι περισσότεροι έχουμε πλέον μια εικόνα από ανεργία, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. Θα βρεθεί λύση, κανένα μεροκάματο δεν είναι ντροπή και το παπί, συνήθως θα" βγαλει" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Καλή τύχη εύχομαι και υγεία πάνω απ όλα
Lioulios
09/10/2020, 12:55
Πανω απο 5 χρονια τωρα ειμαι με το σκουτερ και καποια στιγμη περιμενω να ερθει η ωρα να ξαναπαρω και ολο και κατι τυχαινει.
Ευχομαι να σου πανε ολα καλα .
Vstrommer71
09/10/2020, 12:58
Ως προς το πρώτο σκέλος, έχεις απόλυτο δίκιο (με κυνηγούσε και η γυναίκα....:lol: ) Αλλά η καρδιά που λέγαμε δεν με άφηνε και το τρέναρα όσο γινόταν με την ελπίδα ότι κάτι θα έβρισκα. Η πανδημία όμως έβαλε οριστική ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες. για 2 κομμάτι, το συζήτησα με την γυναίκα και επιμένει μόνο κούτα "για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας μια διετία έστω"
Με παπί ντελίβερυ και αναμενόμενα 35-40000 χλμ ετησίως ούτε να την σκέφτεσαι ότι θα την βγάλεις δύο χρόνια καθαρή.Ας βγεί ένας χρόνος και βλέπουμε.
Θα πήγαινα σε κάποιο αξιοπρεπές 2ο χέρι.
Vstrommer71
09/10/2020, 13:00
Κοιτα ρε κατι περιεργους που θελουν να παρουν μεταχειρω μηχανακι και η γυναικα τους επιμενει στο "μονο κουτα"..!!
Ζητείται κοπέλα για σοβαρό σκοπό(αγορά 790 adventure)
Πληροφορίαι εντός
Αυτές είναι αποφάσεις αντρίκιες που έπρεπε να παρθούν εδώ και καιρό αγαπητέ (για τον μπόουλερ μιλώ), ούτε καν να γίνεται διάλογος "μυαλό καρδιά" μπρος πίσω σε ένα φόρουμ.
Πάρε ότι πάρεις από το απρίλια και προχώρα σε παπί του μεροκάματου, γιατί διαβάζω κάτι για κούτα crypton s και δεν βλέπω να είσαι ρεαλιστής.
Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε την πολυτέλεια επιλογών :wave2:
Καλή τύχη.
Αυτές είναι αποφάσεις αντρίκιες που έπρεπε να παρθούν εδώ και καιρό αγαπητέ (για τον μπόουλερ μιλώ), ούτε καν να γίνεται διάλογος "μυαλό καρδιά" μπρος πίσω σε ένα φόρουμ.
Πάρε ότι πάρεις από το απρίλια και προχώρα σε παπί του μεροκάματου, γιατί διαβάζω κάτι για κούτα crypton s και δεν βλέπω να είσαι ρεαλιστής.
Σε αυτό το σημείο δεν έχουμε την πολυτέλεια επιλογών :wave2:
Καλή τύχη.
Ένα δίκιο το έχεις (όπως έχει και η.....η γυναίκα :cry: ) μίλησα για crypton για λόγους αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου μιας και είχα την πρώτη γενιά, το 105 κάπου το 1998 και έβγαλε 110.000 σε 2 χρόνια χωρίς κιχ (διανομή φαρμάκών, γαρ) και το μόνο σέρβις που έβλεπε ήταν λαδάκια και αναλώσιμα φρένων..... μηψανικός το είδε μόνο στα πρώτα 1000 και μετά όσο είδατε εσείς τον Παναή.....:lol:
George_M.
09/10/2020, 13:23
Σε μαγαζί για ανταλλαγή θα πάει το σφάξιμο γόνατο..... Θα δείξει
Δεν διαφωνώ αλλά... Άμα η αγγελία κλείσει 4μηνο χωρίς σοβαρό ενδιαφέρον (η' δεκάδες χασομερηδες) τότε θα βλέπεις τον εμπορα με άλλο μάτι...πόσο μάλλον αν είσαι άνεργος κ θες όχημα να ξεκινήσεις διανομέας..
Το ΤΑ650 που έδινα ήταν χαρτί κ έκανε 9 μήνες να φύγει ενώ τα τηλέφωνα ήταν 5 όλα κ όλα...!!
GogosLux
09/10/2020, 13:26
Και δυστυχώς στο άμεσο μέλλον ξαναβλέπω πάλι να έρχεται 2010 στην Ελλαδίτσα μας
(Αλλά δεν πειράζει,θα διοργανώσω στο προσεχές διάστημα το Σκανδιναβικό κλιμάκιο του φόρουμ :D )
Aνεβα να τα πουμε μιας και το επομενο ταξιδι θελω να το κανω προς τα πανω ;)
alexis72
09/10/2020, 13:28
σίγουρα στενάχωρη ειδηση ,
1 ψάξε κοντά στο σπίτι σου κυρίως, μήπως βρείς κατάστημα που να θελει ατομα για delivery κ διαθέτει δικά της μηχανάκια
2 πούλα με κρύα καρδιά σιγουρα το strada .αλλά πάρε η καινούργιο 125 cc παπί target η sprider ,η βρές ενα απο αυτά τα 2 μετ/να με την 2ετή εγγύηση να τρέχει
3 μην πάρεις με τιποτα το kawasaki athlete ,ειναι το πιο φθηνό απο τις μεγαλες μάρκες, πολύ καλό στον δρόμο απο κράτημα - φρένα κ πολύ σημαντικό οτι βαζεις βενζίνη χωρις να σηκώνεσαι απο την σέλα.αλλά εχει ενα ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΕΙΟΝ ,εχει καρμπυρατέρ με τεράστιο πρόβλημα τον χειμώνα δεν κρατάει ρελαντί σβηνει στο ρελαντί στα φανάρια κλπ ,το καλοκαίρι ειναι αψογο
4 στο οικονομικό τώρα , για delivery στην αθηνα αθηνα δίνουν 3.50 ευρω την ωρα με εξοδα βενζινης και service δικά σου ,εχω 2 φιλικά μου ατομα που δουλεύουν σε αλυσίδα καφε , ο ενας μάλιστα εχει 2 παιδιά 10-12 ετων κ ζει αποκλειστικά την οικογένειά του με το delivery αλλά δουλεύει σε 3 μαγαζιά καθημερινά ,δηλ. πάνω απο 17-18 ωρες καθημερινά ,απο ενσημα ομως χάλια σχεδόν τα 9 στα 10 μαγαζιά σου κολλάνε 1 η 2 την εβδομάδα, ο αλλος ειναι ελεύθερος κ ειναι πιο ανετος οικονομικά ,ο πρώτος εχει το target ο αλλος το sprinter ,χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα ,πήραν κ 2ετή εγγυηση σαν καινούργια
Ένα δίκιο το έχεις (όπως έχει και η.....η γυναίκα :cry: ) μίλησα για crypton για λόγους αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου μιας και είχα την πρώτη γενιά, το 105 κάπου το 1998 και έβγαλε 110.000 σε 2 χρόνια χωρίς κιχ (διανομή φαρμάκών, γαρ) και το μόνο σέρβις που έβλεπε ήταν λαδάκια και αναλώσιμα φρένων..... μηψανικός το είδε μόνο στα πρώτα 1000 και μετά όσο είδατε εσείς τον Παναή.....:lol:
Θα ξεκινήσεις ας πούμε να κάνεις delivery με ένα γυαλιστερό crypton, την τρίτη τέταρτη φορά που θα ανέβεις σε κάποιο διαμέρισμα που σου έχουν παραγγείλει πράγματα καταλαβαίνεις τι θα γίνει το crypton στο δρόμο ε ? :cry:
doctoras
09/10/2020, 13:38
θεωρώ πως αν έχεις χορτάσει δίκυκλα στο βίο σου όχι μονο δεν θα σου λείψει η μοτό, αλλα η μετάφορά σε παπί δεν θα έπρεπε να θεωρείται υποβάθμιση. Ότι έχει κάτω στα πόδια πιστόνι που παλινδρομείται και με τον δεξί καρπό ορίζεις την περιστορφή του η αίσιθηση δεν θα σου λείψει. Και σίγουρα θα εκτιμήσεις απείρως τα 80 λιγότερα κιλά απο το στράντα
Επίσης αν είσαι ταξιδιάρα ψυχή και έχεις χρόνο και λίγο χρήμα μπορεις να γυρίσεις όλη την ελλάδα σε άλλους ρυθμούς πιο "φυσιολατρικούς".
Τώρα όσο αναφορά την πώληση..ειναι πολύ δύσκολη περίοδος, ειδικά των μεταχειρισμένων. Λόγω συγκυριών είτε θα την σκοτώσεις 1500εωρώ να φύγει (και να κάνεις κάποιον μάγκα), ή θα αναστείλεις την πώληση για την ερχόμενο Απρίλιο-Μαιο στα λεφτά που υπολογίζεις
Και επίσης προσπάθησε door to door όπου έχει δουλειά (που μπορείς να ανταποκριθείς) να βρεθείς εκεί και να την ζητήσεις. Είσαι μικρός ηλικιακά έχεις μια 15ετία μπροστά σου να δώσεις στους γύρω σου
doctor_john
09/10/2020, 14:06
Πολύ το σκέφτεσαι και χάνεις χρόνο, είσαι χαρούμενος άνθρωπος και η συγκεκριμένη εργασία είναι ήπια γι'αυτούς που έχουν μάθει να μην εξαντλούνται.
Τα χρήματα είναι λογικά, υπάρχει συνδικάτο ενεργό και σταθερότητα αντίστοιχη του καταστήματος.
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα καλυφθείς γρήγορα και σε λιγότερο απο χρόνο θα κοιτάς την επόμενη μοτό.
Το μόνο "σκληρό" είναι κάποιας μορφής σήμανση, να είναι εύκολα διακριτό πως χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν οπτικό ερέθισμα
όσοι θέλουν "να σου πουν" κάτι στο δρόμο.
Θα ξεκινήσεις ας πούμε να κάνεις delivery με ένα γυαλιστερό crypton, την τρίτη τέταρτη φορά που θα ανέβεις σε κάποιο διαμέρισμα που σου έχουν παραγγείλει πράγματα καταλαβαίνεις τι θα γίνει το crypton στο δρόμο ε ? :cry:
Γνωστός μου είχε κρύπτονα λευκό (κάπου το '10) από καινούριο και έκανε delivery σε ταχυφαγείο. Όταν κατέβηκε από την πολυκατοικία το μηχανάκι είχε κάνει φτερά!
Πολύ το σκέφτεσαι και χάνεις χρόνο, είσαι χαρούμενος άνθρωπος και η συγκεκριμένη εργασία είναι ήπια γι'αυτούς που έχουν μάθει να μην εξαντλούνται.
Τα χρήματα είναι λογικά, υπάρχει συνδικάτο ενεργό και σταθερότητα αντίστοιχη του καταστήματος.
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα καλυφθείς γρήγορα και σε λιγότερο απο χρόνο θα κοιτάς την επόμενη μοτό.
Το μόνο "σκληρό" είναι κάποιας μορφής σήμανση, να είναι εύκολα διακριτό πως χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν οπτικό ερέθισμα
όσοι θέλουν "να σου πουν" κάτι στο δρόμο.
Για την τελευταία παράγραφο.... Δούλευα οδηγός φορτηγού (οκ, 3,5τονο, δεν μου επιτρέπουν να βγάλω για μεγαλύτερο....) κάπου μια δεκαετία συνολικά. Ζήτημα να είχα ένα χτύπημα με δική μου ευθύνη, ευτελούς αξίας, μέσα στο χάος της Αγίας Άννης/Ορφέως (όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν τι λέω) την ώρα που άλλοι με μάτια και αυτιά..... Ασε μην πω. Δούλευα στην εταιρία που εισάγει τα "αγροτικά" Isuzu, 13 χρόνια έχοντας ετοιμάσει εκατοντάδες αμάξια για πελάτες, δημοσιογράφους κλπ. Προ κρίσης και 30 τον μήνα! ) Δεν έγδαρα έστω ένα! Συνολικά έχω 30 χρόνια εργασίας με πάσης φύσεως οχήματα, σε 35 χρόνια εργατικό βίο. (Εκλεκτό μέλος του φόρουμ ξέρει....) και λες για βοηθήματα κλπ;:bawl:
πιθανότατα θα μπορέσω να κάνω delivery....
Ντελίβερι χωρίς δεύτερη σκέψη για επιβίωση αλλά με τα μάτια ανοιχτά
μπας και βρεθεί κάτι πιο καλό
Εγώ αυτό θα έκανα
καλή τύχη φίλε
Γνωστός μου είχε κρύπτονα λευκό (κάπου το '10) από καινούριο και έκανε delivery σε ταχυφαγείο. Όταν κατέβηκε από την πολυκατοικία το μηχανάκι είχε κάνει φτερά!
Κακό αυτό... Θα το συζητήσω;)
Δυσκολα τα πραγματα γενικως,ακομα και στον Σκλαβενιτη να θες να δουλεψεις θες βισμα γιατι δινει παραπανω απο τον βασικο μισθο οποτε πλακωσαν ολοι και υπαρχει ανταγωνισμος.
Οι μονες δουλειες που ξερω που βρισκεις ευκολα δουλεια και σε παιρνουν ανεξαρτητως ηλικιας/ικανοτητων/προσοντων κτλ ειναι οπως σωστα αναφερεται το ντελιβερι οπου χρειαζεσαι διπλωμα/παπι ή σεκιουριτι οπου χρειαζεσαι αδεια σεκιουριτι.Αυτες οι δυο δουλειες παιζουν πολυ μεσα στην κριση για να εχεις εναν βασικο μισθο να βγαζεις τα προς το ζην μεχρι να βρεις κατι καλυτερο.
doctor_john
09/10/2020, 16:06
GLX 90.. ανακατασκευή μοτερ 35', διήμερο όλο. Περνάς και ένα ωραίο εργαλειόχρωμα και δεν πλησιάζει τίποτα.
Πολύ στενάχωρο το θέμα και όχι για τη προοπτική αποχώρησης της Strada από τη ζωή σου. Είναι σωστό να φύγει. Η ιστορία σου είναι βαθιά κοινωνική και πράγματι δεν είσαι ο μόνος.
Εγώ το πέρασα για 15 μήνες από το 2011 προς το 2012. Ευτυχώς στάθηκα πολύ τυχερός και βρήκα μια πολύ καλή δουλειά με αρκετά καλό εισόδημα παρόλο που δεν υπάρχει σύγκριση με το εισόδημα του παρελθόντος. Τουλάχιστον υπάρχει σταθερότητα που είναι πολύ βασικό.
Τι να το κάνεις όμως όταν η αδερφή σου, ο γαμπρός σου και ο καλύτερος σου φίλος βιώνουν ανεργία τα τελευταία 4-5 χρόνια και είσαι ανήμπορος να βοηθήσεις. Ο γαμπρός μου κάνει ένα μεροκάματο τα ΣΚ σε διάφορες εργασίες οικοδομικής φύσης, η αδερφή μου όποτε βρει για μερικούς μήνες κάνει μπέιμπι σίτινγκ και ο κολλητός βρήκε μόνιμη εργασία πρόσφατα στη καθαριότητα στο Νιάρχειο πάρκο της Καλλιθέας. Τους θαυμάζω όλους για την αξιοπρέπεια τους και το τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη σκληρότητα της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα της μόνιμης κρίσης.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/10/2020, 22:03
Και από μένα προχωρά σε παπί και δε θα το μετανιώσεις. Και τη δουλειά σου θα κάνεις και θα εξοικονομήσεις χρήματα και ταξίδια μπορείς να κάνεις.
Θα σού έλεγα να πάρεις ένα γιαπωνέζικο μεταχειρισμένο φτηνό και με προσωπική εργασία να το φέρεις εκεί που θες.Με τα υπόλοιπα χρήματα να μπαλώσεις τρύπες ή να μείνουν στην άκρη.Εσυ ξέρεις.
Βάλε το στραντα αγγελία και άν δεν πουληθεί υπάρχει και η επιλογή τής ανταλλαγής. Κάποιος με παπί να θέλει να ανταλλάξει με μεγαλύτερη μότο και να δώσει τη διαφορά. Μιλάμε πάντα για ιδιώτη. Οι μαντραδες λεφτά δεν. Στο Καρ υπάρχει αυτό το φίλτρο.
Σού εύχομαι ότι και να κάνεις να σε φωτίσει ο Θεός και να έχεις καλή τύχη.
Ενδεικτικά. https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=25&significant_damage=f&st=private&features=172
Όλοι είναι με ανταλλαγή.
atom_smasher
09/10/2020, 22:38
Το πουλας και παιρνεις παπι. Και εγω ετοιμαζομαι να το σουταρω το versys λογω εξορθολογισμου των εξοδων...
Συμφωνώ με τους περισσότερους, πουλάς το Strada και αγοράζεις πάπιο. Αν είσαι σχετικά δεμένος με τη μηχανή θα σε πονάει πάντα το ότι την πούλησες (όποτε τη θυμάσαι τουλάχιστον), αλλά αν το παπί σού βγει τίμιο θα είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου και με τον εαυτό σου, διότι έβαλες τις σωστές προτεραιότητες.
stefanos
10/10/2020, 08:00
Εδώ που καταντήσαμε ... ΔΕΝ υπάρχει χώρος για συναίσθημα.
Φτάσαμε να έχουμε μηχανάκια που δεν μπορούμε να τα κυκλοφοράμε.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε κάτι τέτοιο, όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον
και σου καταστρέφει την ψυχολογία.
Να πηγαίνεις στο βενζινάδικο και να κλαις το δεκάρικο για την βενζίνη.
Πουλάς και παίρνεις κάτι να κάνεις την ψυχοθεραπεία σου.
Αν είναι να δώσεις το strada και να πας για δουλειά με παπι καντο. Αν είναι να το δώσεις και τελικά δεν πιάσεις δουλειά με το παπί θα το μετανιώσεις . Οπότε σκέψου καλά οτι έχεις αποφασίσει οτι 6α δουλέψεις διανομή
Αν είναι να δώσεις το strada και να πας για δουλειά με παπι καντο. Αν είναι να το δώσεις και τελικά δεν πιάσεις δουλειά με το παπί θα το μετανιώσεις . Οπότε σκέψου καλά οτι έχεις αποφασίσει οτι 6α δουλέψεις διανομή
Μάλλον κάτι δεν έχετε αντιληφθεί. Σκοπός αρχικά είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν τα κόστη. ΑΝ προκύψει και δουλειά με αυτό, καλοδεχούμενη, δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Τα κόστη με ενδιαφέρουν επί του παρόντος. Έχω κάνει και delivery σε πιτσαρία για 3 χρόνια στο Αιγάλεω και πέριξ, ούτε να το θυμάμαι δεν θέλω....
Μάλλον κάτι δεν έχετε αντιληφθεί. Σκοπός αρχικά είναι να μειωθούν όσο το δυνατόν τα κόστη. ΑΝ προκύψει και δουλειά με αυτό, καλοδεχούμενη, δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Τα κόστη με ενδιαφέρουν επί του παρόντος. Έχω κάνει και delivery σε πιτσαρία για 3 χρόνια στο Αιγάλεω και πέριξ, ούτε να το θυμάμαι δεν θέλω....
Αν το έχεις εκτός κυκλοφορίας νομίζω ότι το κόστος συντήρησης είναι μικρό. Και μπορείς να την επαναφερεις σε κίνηση οπότε εσύ νομίζεις. Κάθε 12 μήνες λάδια και να την βάζεις μπροστά οποτε.
Αν το έχεις εκτός κυκλοφορίας νομίζω ότι το κόστος συντήρησης είναι μικρό. Και μπορείς να την επαναφερεις σε κίνηση οπότε εσύ νομίζεις. Κάθε 12 μήνες λάδια και να την βάζεις μπροστά οποτε.
Δεν παίζει αυτό.. κυκλοφορώ καθημερινά, παντού για διάφορους λόγους, οπότε.
Οπότε το δίνεις και παίρνεις κάτι μικρότερο φτηνότερο. Καλορίζικο το παπί :D
Vstrommer71
10/10/2020, 11:01
Εσείς οι άνεργοι κωλοβαράτε και κάνετε βόλτες όλη μέρα.Γι'αυτό δεν πάει μπροστά η ρημάδα η οικονομία:lol:
Εσείς οι άνεργοι κωλοβαράτε και κάνετε βόλτες όλη μέρα.Γι'αυτό δεν πάει μπροστά η ρημάδα η οικονομία:lol:
https://youtu.be/zrMmN33dQ9c
Τα λέει ο Κυρανακης αλλά εσείς είστε αναρχοαπλυτοι και δεν κάνετε Google
Εγώ θα διαφωνήσω
Αν η μηχανή σου είναι καλή και τη γουστάρεις μην την κάνεις παπί γιατί πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να ξαναπάρεις τέτοια
Μπορείς να μηδενισεις το κόστος της καταθέτοντας πινακίδα μέχρι να ορθοποδησεις
Ένα αξιοπρεπές παπί έχει 1500 ευρώ καινούργιο και πιάνοντας δουλειά το κάνεις απόσβεση σε 3 μήνες
Βρες έναν τρόπο να κάνεις την αρχη
Αν το καταφέρεις τώρα την επόμενη άνοιξη θα έχεις ενα εργαλείο για δουλεια και τη μηχανή σου ετοιμοπόλεμη για βολτες
:moutza::moutza::bawl:
Εγώ θα διαφωνήσω
Αν η μηχανή σου είναι καλή και τη γουστάρεις μην την κάνεις παπί γιατί πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να ξαναπάρεις τέτοια
Μπορείς να μηδενισεις το κόστος της καταθέτοντας πινακίδα μέχρι να ορθοποδησεις
Ένα αξιοπρεπές παπί έχει 1500 ευρώ καινούργιο και πιάνοντας δουλειά το κάνεις απόσβεση σε 3 μήνες
Βρες έναν τρόπο να κάνεις την αρχη
Αν το καταφέρεις τώρα την επόμενη άνοιξη θα έχεις ενα εργαλείο για δουλεια και τη μηχανή σου ετοιμοπόλεμη για βολτες
Θα μΕ δανείσεις εσύ τα 1500; :D
Δεν υπάρχει σάλιο λέμε, και ποιος έμπορος θα δώσει με γραμμάτια σε κάποιον με μηδενικό εισόδημα;:confused: επιπλέον, θα πάει ο κούκος αηδόνι.... :cry:
Επίσης δεν θέλω να χρωστάω πουθενά, πάγια τακτική....
George_M.
10/10/2020, 11:54
Ιδέα ρίχνω..
Αν πας σε αλυσίδα πιτσαρίας που έχει δικά της μηχανάκια η άλλη τέτοια επιχείρηση το χεις σκεφτεί, δλδ να πιάσεις ντελιβερι χωρίς δικό σου κεφάλαιο..
Δεν ξερω.. Παίζουν αυτά;
Ιδέα ρίχνω..
Αν πας σε αλυσίδα πιτσαρίας που έχει δικά της μηχανάκια η άλλη τέτοια επιχείρηση το χεις σκεφτεί, δλδ να πιάσεις ντελιβερι χωρίς δικό σου κεφάλαιο..
Δεν ξερω.. Παίζουν αυτά;
Το να πας σε τέτοια επιχείρηση, είναι περίπου σαν να κερδίσεις το τζόκερ.....
Θα μΕ δανείσεις εσύ τα 1500; :D
Δεν υπάρχει σάλιο λέμε, και ποιος έμπορος θα δώσει με γραμμάτια σε κάποιον με μηδενικό εισόδημα;:confused: επιπλέον, θα πάει ο κούκος αηδόνι.... :cry:
Επίσης δεν θέλω να χρωστάω πουθενά, πάγια τακτική....
Αν βρεις εγγυητή?
Πάρε το παπί. Σιγά το μηχανάκι που θα χάσεις. Όταν επανέλθεις, αγοράζεις πολύ καλύτερο, αν θέλεις.
Αν βρεις εγγυητή?
:bawl::bawl:
Πάρε το παπί. Σιγά το μηχανάκι που θα χάσεις. Όταν επανέλθεις, αγοράζεις πολύ καλύτερο, αν θέλεις.
Όχι όταν.... ΑΝ εδώ που έχουμε φτάσει γενικώς:(
Προσωπική άποψη.
Αν δώσεις το strada πιθανών να μην μπορέσεις ποτέ να το αντικαταστησεις.
Στην θέση σου θα έκανα.
Κατάθεση πινακίδων που σημαίνει 0 πάγια για την μηχανή.
Εύρεση οποιασδήποτε εργασίας. Έχω ανοίξει πολλές φορές μέσα στην κρίση χρυσή ευκαιρία και δουλίτσες πάντα έβρισκα.
Αγορά παπιου μετά από μερικούς μήνες για καθημερινή μετακίνηση.
Και ύστερα κοιτάς τι σε παίρνει να κάνεις με την μηχανή.
Προσωπικά την μηχανή την είχα από το 2012 σε ακινησία 6 μήνες και κυκλοφορία άλλους 6 μόνο για 2 εκδρομές και ελάχιστες μετακινήσεις εντός Αθήνας, ακόμα και περίοδο που έκανα διανομέας με 2 μικρά παιδιά και νοίκι!
αλλη προταση....
υπαρχουν δουλειες εκτος ντελιβερυ που αντι για πολλες μικρες διαδρομες θελουν λιγες μεγαλες
αν κανεις μια τετοια δουλεια με τη μηχανη σου αν θελεις βγαζεις παπι στο τριμηνο
δλδ σε 5000χλμ βαρια βαρια
δλδ με μια αλλαγη λαδιων
προσωπικη εμπειρια.....
δουλευω με 250αρι εδω και 1,5 χρονο 3 μερες τη βδομαδα 3 ωρες την ημερα.....παπι αν ηθελα εβγαζα στους 7 μηνες
patsavour
10/10/2020, 15:34
αλλη προταση....
υπαρχουν δουλειες εκτος ντελιβερυ που αντι για πολλες μικρες διαδρομες θελουν λιγες μεγαλες
αν κανεις μια τετοια δουλεια με τη μηχανη σου αν θελεις βγαζεις παπι στο τριμηνο
δλδ σε 5000χλμ βαρια βαρια
δλδ με μια αλλαγη λαδιων
δεν θελει ρε ο ανθρωπος τετοια δουλεια,θελει ΤΙΜΙΑδουλεια.:lol:
421616
lleonidas
10/10/2020, 15:36
Για κάποιο λόγο, αυτό το thread μου θυμίζει την πρόσφατη κινητοποίηση που προήλθε από την ανάγκη για υποστήριξη που είχε το forum... έντονη και στα δύο μια ανθρώπινη αίσθηση αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης... το παρατηρώ και σε άλλες καταστάσεις γύρω μας... ίσως είναι ίδιον του λαού μας, να γινόμαστε υποστηρικτικοί και αλληλέγγυοι(λεκτικά ή/και με πράξεις) στα δύσκολα ενώ στα φυσιολογικά μας είμαστε ικανοί να τρωγόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ :D
@Bowleno, ακούγεσαι ζωντανός και ευχάριστος άνθρωπος παρά τις αντιξοότητες, εύχομαι από καρδιάς να είσαι υγιής και σύντομα να βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά.Τα υπόλοιπα θα έρθουν :)
Με αφορμή το ποστ του S705 πιο πάνω αλλά και κάποιων inbox, νιώθω την ανάγκη να (επανα)διευκρινήσω κάποια πράγματα. Το να πάρω π.χ. μια χρυσή ευκαιρία, να κάνω καφέ και να αρχίσω τα τηλ σε δουλειές που βλέπω, είναι μια δυνατότητα που εγώ καλώς η κακώς, ΔΕΝ την έχω. (Όσοι πιο καινούργιοι εδώ, διαβάστε προσεκτικά το 1ο ποστ γιατί).
Πριν βρω την τελευταία μου δουλειά, στην Isuzu, ήμουν άνεργος για έναν χρόνο με ένα παιδάκι 2 ετών (τότε, 19 χρόνων κρεμανταλάς τώρα :lol:) αγαρευα την τότε Κουνιάδα να παίρνει σβάρνα τα τηλ. Που έβρισκα.
Στην κουβέντα "παίρνω για τον γαμπρό μου που έχει πρόβλημα ακοής..." Της το έκλειναν στα μούτρα....
Στην Isuzu πήγα κατόπιν τύχης και γνωριμιών "για 2-3 μήνες" μέχρι να στηθεί το δίκτυο και έμεινα 13 χρόνια....
Είχα εκεί συνάδελφο τον harris_X ο οποίος μου σύστησε το φόρουμ όταν έψαχνα τι μηχανή να πάρω και προσπάθησε πολύ, είναι η αλήθεια, να μην πάρω το στράντα:lol:
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι σε επικοινωνία face to face, δύσκολα αντιλαμβάνεται ο άλλος ότι είμαι κωφός.... Το ξέρουν επίσης ο mikegian και ο billymouse.
Με αυτά και αυτά, λοιπόν αν δεν πάω κάπου "συστημένος" δεν πρόκειται να γίνει κάτι.
Ευχαριστώ όσους απάντησαν στο παρόν θρεντ, ξεδιάλυνα τους οποίους ενδοιασμούς και σκέψεις είχα, αυτές τις μέρες το στράντα θα πλυθεί για φωτό κλπ και θα αναρτηθεί η αγγελία του.:beer:
patsavour
10/10/2020, 17:57
Με αφορμή το ποστ του S705 πιο πάνω αλλά και κάποιων inbox, νιώθω την ανάγκη να (επανα)διευκρινήσω κάποια πράγματα. Το να πάρω π.χ. μια χρυσή ευκαιρία, να κάνω καφέ και να αρχίσω τα τηλ σε δουλειές που βλέπω, είναι μια δυνατότητα που εγώ καλώς η κακώς, ΔΕΝ την έχω. (Όσοι πιο καινούργιοι εδώ, διαβάστε προσεκτικά το 1ο ποστ γιατί).
Πριν βρω την τελευταία μου δουλειά, στην Isuzu, ήμουν άνεργος για έναν χρόνο με ένα παιδάκι 2 ετών (τότε, 19 χρόνων κρεμανταλάς τώρα :lol:) αγαρευα την τότε Κουνιάδα να παίρνει σβάρνα τα τηλ. Που έβρισκα.
Στην κουβέντα "παίρνω για τον γαμπρό μου που έχει πρόβλημα ακοής..." Της το έκλειναν στα μούτρα....
Στην Isuzu πήγα κατόπιν τύχης και γνωριμιών "για 2-3 μήνες" μέχρι να στηθεί το δίκτυο και έμεινα 13 χρόνια....
Είχα εκεί συνάδελφο τον harris_X ο οποίος μου σύστησε το φόρουμ όταν έψαχνα τι μηχανή να πάρω και προσπάθησε πολύ, είναι η αλήθεια, να μην πάρω το στράντα:lol:
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι σε επικοινωνία face to face, δύσκολα αντιλαμβάνεται ο άλλος ότι είμαι κωφός.... Το ξέρουν επίσης ο mikegian και ο billymouse.
Με αυτά και αυτά, λοιπόν αν δεν πάω κάπου "συστημένος" δεν πρόκειται να γίνει κάτι.
Ευχαριστώ όσους απάντησαν στο παρόν θρεντ, ξεδιάλυνα τους οποίους ενδοιασμούς και σκέψεις είχα, αυτές τις μέρες το στράντα θα πλυθεί για φωτό κλπ και θα αναρτηθεί η αγγελία του.:beer:
Σχεδον ολοι οι παντρεμενοι θα σε ζηλευαν.
Σχεδον ολοι οι παντρεμενοι θα σε ζηλευαν.
:moutza::moutza:
Και νομίζεις ότι γλιτώνω την μουρμούρα; Αμ δε....:cry:
:bawl:
:moutza::moutza:
Και νομίζεις ότι γλιτώνω την μουρμούρα; Αμ δε....:cry:
:bawl:
Στα γράφει σε πινακάκι ρε ? :cry:
George_M.
10/10/2020, 20:06
προβληματισμένος με ολο το σεναριο ερωτω..
μηπως το ντελιβερι ''δεν'' είναι η λυση που ψάχνεις γιατι...εφόσον εχεις θεμα ακοης (εσυ ξερεις ποσο) θα είναι καπως δυσκολο να εισαι στους δρομους με αποτέλεσμα να κινδυνευει η σωματικη σου ασφαλεια…
Στα γράφει σε πινακάκι ρε ? :cry:
Διαβάζω χείλη ρε:moutza:
προβληματισμένος με ολο το σεναριο ερωτω..
μηπως το ντελιβερι ''δεν'' είναι η λυση που ψάχνεις γιατι...εφόσον εχεις θεμα ακοης (εσυ ξερεις ποσο) θα είναι καπως δυσκολο να εισαι στους δρομους με αποτέλεσμα να κινδυνευει η σωματικη σου ασφαλεια…
Ούτε εσύ διαβάζεις και θα μαλώσω κι εσένα:p
3 χρόνια έκανα αυτή τη δουλειά και άλλα 15 και βάλε, μεταφορές, διανομές (ναι, μόνος μου)
harris_x
10/10/2020, 21:10
Δώσε το Δημήτρη, πάρε ένα οικονομικό μτχ παπί να κάνεις τη δουλειά σου και σιγά σιγά θα έρθει ξανά η μηχανή.
Συγνώμη ρε φίλε αλλά όταν έγραψες στο πρώτο ποστ προβλήματα ακοής δεν φανταζόμουν και προφανώς και κάποιοι άλλοι, τον βαθμό!
Συγνώμη ρε φίλε αλλά όταν έγραψες στο πρώτο ποστ προβλήματα ακοής δεν φανταζόμουν και προφανώς και κάποιοι άλλοι, τον βαθμό!
Κωφός έγραψα ρε συ, :cry: πως λέμε τυφλός; Έτσι.
99% απώλεια σύμφωνα με το τελευταίο ακοόγραμμα....
Κουφάλογο εντελώς δηλαδή:lol:
George_M.
10/10/2020, 22:12
Κ ξαναρωτω.. Άσε τι έκανες παλιά...
Με 99% off θες να βγεις στους δρόμους..; να ακούς τι.. Ρε φίλε.. Συμπαθαμε κιολας..
Κ ξαναρωτω.. Άσε τι έκανες παλιά...
Με 99% off θες να βγεις στους δρόμους..; να ακούς τι.. Ρε φίλε.. Συμπαθαμε κιολας..
Μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις, συμπάθα με κι εσύ:wave2:
Είχα γνωρίσει κάποτε ένα παλικάρι κωφό που οδηγούσε ένα XT χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε για τον εαυτό του ούτε για τους άλλους. Ήταν και ηθοποιός σε θεατρική ομάδα.
Τον θαύμασα και βγήκαμε για καφέ. Κατάλαβα ότι αναπτύσσονται διαφορετικές δεξιότητες και πρόκειται απλά για έναν διαφορετικό τρόπο να οδηγείς. Μια χαρά!
Διαβάζω χείλη ρε:moutza:
Ούτε εσύ διαβάζεις και θα μαλώσω κι εσένα:p
3 χρόνια έκανα αυτή τη δουλειά και άλλα 15 και βάλε, μεταφορές, διανομές (ναι, μόνος μου)
ΧΤ πάρε :p
προσπαθώ να το ελαφρύνω το θρεντ λίγο :wave2:
AristidisZ
11/10/2020, 10:50
Πάντως επειδή και εγώ έδωσα τη μηχανή για να μειώσω τα έξοδα διατήρησης που έχει ένα τέτοιο όχημα, και τώρα έχω λυσσάξει να πάρω ξανά, θα σου πω να το κάνεις μόνο αν έχεις πραγματικά αποφασίσει μέσα σου ότι δε θα ξανακαβαλήσεις μοτοσυκλέτα (και θα αρκεστείς σε ένα παπιοσκουτερ)
Γιατί μόλις τα πράματα στρίψουν λίγο προς το καλύτερο (που από καρδιάς εύχομαι να συμβεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα), αμέσως θα την θέλεις πίσω, και σίγουρα δε θα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχες με τα ίδια χρήματα
ΧΤ πάρε :p
Δεν θα σε πετύχω πουθενά στο Χαλάνδρι εσένα;:moutza:
:lol::lol::beer:
Δεν θα σε πετύχω πουθενά στο Χαλάνδρι εσένα;:moutza:
:lol::lol::beer:
Θα τον ακούσεις νά ΄ρχεται.....................
Ε και πάλι συγνώμη, δεν αντελήφθην (που έλεγε και ο καραβάνες!).
Ένα τεράστιο μπράβο όμως που είσαι τόσο ακομπλεξαριστος και δέχεσαι όλα αυτά τα "πειράγματα". Δείχνει δύναμη.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/10/2020, 20:55
Πάντως επειδή και εγώ έδωσα τη μηχανή για να μειώσω τα έξοδα διατήρησης που έχει ένα τέτοιο όχημα, και τώρα έχω λυσσάξει να πάρω ξανά, θα σου πω να το κάνεις μόνο αν έχεις πραγματικά αποφασίσει μέσα σου ότι δε θα ξανακαβαλήσεις μοτοσυκλέτα (και θα αρκεστείς σε ένα παπιοσκουτερ)
Γιατί μόλις τα πράματα στρίψουν λίγο προς το καλύτερο (που από καρδιάς εύχομαι να συμβεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα), αμέσως θα την θέλεις πίσω, και σίγουρα δε θα βρίσκεις κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχες με τα ίδια χρήματα
Έτσι την έπαθα και εγώ. Πούλησα το βεστρομ λόγο οικονομικής κρίσης. Το είχα πάρει καινούριο και μετά από 4 χρόνια το έδωσα για παπί. Καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα ενα χρόνο με το παπί μέχρι πού το πουλησα και ξαναπήρα μηχανή. Η αλήθεια είναι ότι το φριγουιντ είναι ένας οικονομικός εργάτης. Ενα μεγάλο παπάκι. Αν δεν ήτανέτσι τώρα θα το είχα δώσει και θα ξαναπαιρνα στρώμα πού έχουν πέσει πολύ οι τιμές.
contes di Zante
12/10/2020, 19:27
Φίλε Δημήτρη κ' εγώ το strada το έδωσα το 2017 λόγω οικονομικών προβλημάτων και είχα φρικάρει για δύο χρόνια που ήμουν αμήχανος. Όμως, όπως περιγράφεις την κατάσταση, είναι η καλύτερη λύση γιατί είναι δύσκολη εποχή και θα ζορίσει ακόμη περισσότερο. Να έχεις υπόψιν σου πάντως ότι για να φύγει και ειδικά τώρα που χειμωνιάζει θα το σκοτώσεις (βάση της πραγματικής του αξίας) αλλά έτσι είναι ο νόμος της αγοράς....η ζήτηση καθορίζει την τιμή
Φίλε Δημήτρη κ' εγώ το strada το έδωσα το 2017 λόγω οικονομικών προβλημάτων και είχα φρικάρει για δύο χρόνια που ήμουν αμήχανος. Όμως, όπως περιγράφεις την κατάσταση, είναι η καλύτερη λύση γιατί είναι δύσκολη εποχή και θα ζορίσει ακόμη περισσότερο. Να έχεις υπόψιν σου πάντως ότι για να φύγει και ειδικά τώρα που χειμωνιάζει θα το σκοτώσεις (βάση της πραγματικής του αξίας) αλλά έτσι είναι ο νόμος της αγοράς....η ζήτηση καθορίζει την τιμή
Το γνωρίζω αυτό.... Δεν θα το κάψω, έχω ακόμα κάποιο περιθώριο να περιμένω να δοθεί σε "σωστή" τιμή.
Το γνωρίζω αυτό.... Δεν θα το κάψω, έχω ακόμα κάποιο περιθώριο να περιμένω να δοθεί σε "σωστή" τιμή.
Φίλε aprilia-νε, αυτό που νιώθεις πως πρέπει να κάνεις είναι το σωστό. Μην κρατάς κάτι που δεν χαίρεσαι, δωστο σε όποια τιμή θεωρείς σωστή και προχώρα.
Συναισθηματισμοι δεν χωράνε, ιδίως αν πρόκειται για οικονομικά προβλήματα.
Δεν είναι το τέλος του κόσμου χωρίς μοτοσυκλέτα, πίστεψέ με. Ακόμα και με το παπί μπορείς να κάνεις την πλάκα σου, και αν έρθουν τα πραγματα όπως ευχόμαστε να ερθουν, πάντα υπάρχει η επιλογή να πάρεις κάτι άλλο στο μέλλον.
Σε ότι αφορά το επόμενο παπί, συμφωνώ με τους περισσότερους. Εφόσον οι λόγοι είναι καθαρα οικονομικοί και το θέλεις για εργάτη, μου φαίνεται περιττή και αχρείαστη πολυτέλεια να πάρεις crypton κούτα.
:beer:
Σχεδόν τρία χρόνια (αλήθεια, πως πέρασαν; ) μετά, Αφού δόθηκε το strada, αποκτήθηκε το Sym VF125.
Έμεινε περίπου έναν χρόνο όπου τα πράγματα άλλαξαν άρδην προς το (πολύ) καλύτερο, ανέλπιστα, Δόθηκε και αυτό και αποκτήθηκε το AC 300.
To μικρόβιο,, όμως, μικρόβιο...Δεν άντεξα και αφού είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση, πήγα πρόσφατα στο AC500.
Ξέθαψα τούτο το θρεντ, για να το δουν τυχόν νέα μέλη, να θυμηθούν οι παλιότεροι, για όσους τυχόν βρέθηκαν η μπορεί να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση (φτου σκόρδα) όσο και να είναι η κατάσταση αντίξοη, πάντα στο βάθος του κουτιού της Πανδώρας θα κρύβεται η ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Καλά να είμαστε πρωτίστως και όλα βρίσκουν τον δρόμο τους.....
Σχεδόν τρία χρόνια (αλήθεια, πως πέρασαν; ) μετά, Αφού δόθηκε το strada, αποκτήθηκε το Sym VF125.
Έμεινε περίπου έναν χρόνο όπου τα πράγματα άλλαξαν άρδην προς το (πολύ) καλύτερο, ανέλπιστα, Δόθηκε και αυτό και αποκτήθηκε το AC 300.
To μικρόβιο,, όμως, μικρόβιο...Δεν άντεξα και αφού είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση, πήγα πρόσφατα στο AC500.
Ξέθαψα τούτο το θρεντ, για να το δουν τυχόν νέα μέλη, να θυμηθούν οι παλιότεροι, για όσους τυχόν βρέθηκαν η μπορεί να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση (φτου σκόρδα) όσο και να είναι η κατάσταση αντίξοη, πάντα στο βάθος του κουτιού της Πανδώρας θα κρύβεται η ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Καλά να είμαστε πρωτίστως και όλα βρίσκουν τον δρόμο τους.....
Καλοτάξιδος πάντα!