View Full Version : Σερρες 10-11 Οκτωβριου 2020 Ζαφειροπουλος TD
sapila racing
01/10/2020, 08:46
Θα είναι κανείς απο εδω στο trackday του Ζαφειρόπουλου στις Σέρρες 10-11 Οκτωβρίου?
Εμείς ετοιμαζόμαστε!
Φανταζομαι δε θα ειναι οι IOM οδηγοι στο event λογω Covid?
sapila racing
01/10/2020, 09:49
Φανταζομαι δε θα ειναι οι IOM οδηγοι στο event λογω Covid?
Σωστά το φαντάστηκες.
Θα ειναι ενα κανονικό trackday.
harris_x
01/10/2020, 09:50
Θα είναι κανείς απο εδω στο trackday του Ζαφειρόπουλου στις Σέρρες 10-11 Οκτωβρίου?
Εμείς ετοιμαζόμαστε!
Άλλος απο 'δω, έχουμε τον Λίνο έχουμε και τον Αρη.... :(
Δυστυχώς δεν θα τα καταφέρω :sad:
Καλά να περάσετε Αρη :vroum:
panos_zip
08/10/2020, 21:46
Θα είμαστε και εμείς τελικά.
6 μηχανακια, τα 4 από αυτα θα είναι φυσικά Triumph
Ρε? Κανα ινφο, καμιά φωτο θα δούμε?
sapila racing
12/10/2020, 01:48
Θα είμαστε και εμείς τελικά.
6 μηχανακια, τα 4 από αυτα θα είναι φυσικά Triumph
Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα!
Ρε? Κανα ινφο, καμιά φωτο θα δούμε?
Φωτό αργότερα και θα έχει και video!
info που καίει ....
το Panigale V4 είναι φοβερό μηχανάκι, καμμια σχέση με GSXR και μην ακούτε τι λένε. Δεν είναι εύκολο μηχανάκι όμως!
Ειχα την τύχη να μου το δώσουν μια βόλτα στην πίστα. :)
Το κανόνισε ο Νίκος, ο πρόεδρος του Ducati Club και τον ευχαριστώ πολύ!!! :beer:
sapila racing
12/10/2020, 02:17
Το tablet έδειχνε πολλά πράγματα αλλά που να τα καταλάβεις όλα. Αναβαν και κατι λαμπάκια αλλά αντε βρες άκρη.
Παμε να δούμε πως είναι στην πίστα. :cool:
Τελικά δεν είχε βενζίνη, έκοψε στην ευθεία με τέρμα γκάζι, αλλά έφτασα στα πιτς κυριλέ.
Απο δίπλα ο Γιάννης που έχει το V4S!
RaGe_Raptor
12/10/2020, 06:32
Φωτό αργότερα και θα έχει και video!
info που καίει ....
το Panigale V4 είναι φοβερό μηχανάκι, καμμια σχέση με GSXR και μην ακούτε τι λένε. Δεν είναι εύκολο μηχανάκι όμως!
Μην τα λες σ'εμας, στους ρεβζίλλες πες τα που τα δοκίμασαν και τα 2 :D
Ειχα την τύχη να μου το δώσουν μια βόλτα στην πίστα. :)
Το κανόνισε ο Νίκος, ο πρόεδρος του Ducati Club και τον ευχαριστώ πολύ!!! :beer:
Πολύ καλή φάση! Άμα έχεις κονέ...
RaGe_Raptor
12/10/2020, 06:34
Το tablet έδειχνε πολλά πράγματα αλλά που να τα καταλάβεις όλα. Αναβαν και κατι λαμπάκια αλλά αντε βρες άκρη.
Παμε να δούμε πως είναι στην πίστα. :cool:
Τελικά δεν είχε βενζίνη, έκοψε στην ευθεία με τέρμα γκάζι, αλλά έφτασα στα πιτς κυριλέ.
Απο δίπλα ο Γιάννης που έχει το V4S!
Δεν βλέπω κάτι παράξενο,σε όλα τα ιταλικά ανάβουν:lol:
Τελικά ? Έβαλες βενζίνη,συνεχισες?
sapila racing
13/10/2020, 07:10
Ναι βενζίνη μου έβαλαν αλλά μέχρι να γίνει αυτό είχε μπεί το γρηγορο γκρουπ και δεν ηθελα να μπω στους γρήγορους με αυτό το μηχανάκι.
Ετσι τέλειωσε λίγο άδοξα η δοκιμή.
Οπως και να χει βόλτα το πήγα το μηχανάκι, δεν το ζόρισα καθόλου όπως ειναι φυσικό, απλα πήρα μια ιδέα.
RaGe_Raptor
13/10/2020, 07:12
Ναι βενζίνη μου έβαλαν αλλά μέχρι να γίνει αυτό είχε μπεί το γρηγορο γκρουπ και δεν ηθελα να μπω στους γρήγορους με αυτό το μηχανάκι.
Ετσι τέλειωσε λίγο άδοξα η δοκιμή.
Οπως και να χει βόλτα το πήγα το μηχανάκι, δεν το ζόρισα καθόλου όπως ειναι φυσικό, απλα πήρα μια ιδέα.
Φυσικά και δεν θα το ζοριζες, αλίμονο.
Κρίμα για την βενζίνη ρε συ.
Από R6 δεν έχουμε τίποτα?
sapila racing
13/10/2020, 07:16
Βλέπω απο την χρονομέτρηση οτι το R6 μας είναι 2ο σε αριθμό γύρων μεταξύ όλων των μοτοσυκλετών που ηταν στο track day και ηταν πολλές.
105 γυρους το Σαββατο και αλλους 52 την Κυριακή!
Πήγε πολύ καλά το track day, εγω έκανα 1:33:1 που ειναι κοντα στον ταχυτερό μου γύρο, ο κουμπάρος μετα απο 2 χρόνια απουσίας πήγε καλά κι αυτός και περάσαμε τέλεια.
Βέβαια εγώ την άκουσα στο δεξί γόνατο αλλά τώρα είμαι καλύτερα.
Τα λάστιχα μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους, το πίσω GP212 Endurance το τουμπάραμε το Σαββατο το απόγευμα και ηταν μια χαρά.
Μην ξεχνάμε οτι το μηχανάκι το έχουμε συνεταιρικό κι έπαιζε συνεχώς σε 2 γκρουπ!
Βλέπω απο την χρονομέτρηση οτι το R6 μας είναι 2ο σε αριθμό γύρων μεταξύ όλων των μοτοσυκλετών που ηταν στο track day και ηταν πολλές.
105 γυρους το Σαββατο και αλλους 52 την Κυριακή!
:uplate::uplate:
Μην ξεχνάμε οτι το μηχανάκι το έχουμε συνεταιρικό κι έπαιζε συνεχώς σε 2 γκρουπ!
Εμ πες το ετσι ρε Αρη, και ειπα τι γινεται εδω? :lol:
Σπαμ ον.
τρΑκ ντΕυ το 12 η 13, δε θυμαμαι, Κυριακη απογευμα λιγο πριν κλεισει ενα ομορφο διημερο, κοιταζω την οθονη με τα γυρολογια κ με βλεπω να εχω συμπληρωσει 98 γυρους με το 600ρακι. Εδω ειμαστε λεω, Χρονο μπορει να μην εγραψα (για αλλους λογους ανεβαινα τα τελευταια χρονια) αλλα τουλαχιστον μπορω και .pdfατα που λεγαμε στο Βικενετ να ειμαι πρωτος και με διαφορα στο συνολο των γυρων :D
Βγαζω μπροστινη κουβερτα, φοραω κρανος και γαντια και βουρ για να κανουμε μερικους γυρους ακομα.....
Με το που ξεκιναω, αισθανομαι το πισω μερος να χορευει, λες και πατησα λαδια, παγο και γρασσο μαζι.....
Ταυτοχρονα ακουω τον Μπουστα να φωναζει.... "ΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" :lol:
Γυριζω κεφαλι, βλεπω οτι ειχα φυγει μαζι με τη κουβερτα,δε καναμε τριππσΗφιο αριθμο γυρων :mad:
sapila racing
13/10/2020, 09:04
:uplate::uplate:
Εμ πες το ετσι ρε Αρη, και ειπα τι γινεται εδω? :lol:
Σπαμ ον.
τρΑκ ντΕυ το 12 η 13, δε θυμαμαι, Κυριακη απογευμα λιγο πριν κλεισει ενα ομορφο διημερο, κοιταζω την οθονη με τα γυρολογια κ με βλεπω να εχω συμπληρωσει 98 γυρους με το 600ρακι. Εδω ειμαστε λεω, Χρονο μπορει να μην εγραψα (για αλλους λογους ανεβαινα τα τελευταια χρονια) αλλα τουλαχιστον μπορω και .pdfατα που λεγαμε στο Βικενετ να ειμαι πρωτος και με διαφορα στο συνολο των γυρων :D
Βγαζω μπροστινη κουβερτα, φοραω κρανος και γαντια και βουρ για να κανουμε μερικους γυρους ακομα.....
Με το που ξεκιναω, αισθανομαι το πισω μερος να χορευει, λες και πατησα λαδια, παγο και γρασσο μαζι.....
Ταυτοχρονα ακουω τον Μπουστα να φωναζει.... "ΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" :lol:
Γυριζω κεφαλι, βλεπω οτι ειχα φυγει μαζι με τη κουβερτα,δε καναμε τριππσΗφιο αριθμο γυρων :mad:
Αυτα είναι!
Στα γυρολογια φαίνεται οτι ενα μηχανακι που το είχαν ξένοι εκανε κι αυτό 105 το Σαββατο αλλά 53 την Κυριακή, συνεταιρικό κι αυτό κι έπαιζε κι αυτό σε 2 γκρουπ.
Εκαναν εναν γυρο παραπάνω οι άτιμοι!
Αν δεν ειχα το πρόβλημα στο γόνατο που με εκανε να σταματήσω νωρις θα ημασταν ανετα πρωτοι. :zzz:
:lol:
....είχε μπεί το γρηγορο γκρουπ και δεν ηθελα να μπω στους γρήγορους με αυτό το μηχανάκι..
Στο κοκκινο επρεπε να μπεις Αρη. Το κοκκινο γκρουπ οσο κι'αν φαινεται επικυνδινο, ειναι το πιο σιγουρο (αρκει βεβαια να μη γυριζουμε στο 40φευγα ε?) γιατι
ολοι στο κοκκινο εχουν κανει ενα σκασμο γυρους κ ξερουν τη πιστα, ξερουν που να σε περασουν, πως να σε περασουν χωρις να τους καταλαβεις, και ειναι οι πιο προβλεψιμοι εκει μεσα.
Το κιτρινο γκρουπ (που φανταζομαι ηθελες να μπεις) ειναι το πιο ανισοροπο. Απο τη μια εχεις τους αργους που λογω εγωισμου δε καταδεχονται να πανε στο πρασινο γκρουπ, απο την αλλη εχεις τους γρηγορους που θελουν να μπουνε κιτρινο για να περνανε κοσμο και να νοιωσουν μπαγκοσμιοι....
Το αποτελεσμα? Να σου χωνονται οποιδηποτε διχως αυριο μερικοι, και να τσαρουχωνουν τα φρενα, να αλλαζουν γραμμες οι ιππολοιποι
Για το πρασινο δε λεω, δε χρειαζεται
sapila racing
13/10/2020, 09:14
Στο κοκκινο επρεπε να μπεις Αρη. Το κοκκινο γκρουπ οσο κι'αν φαινεται επικυνδινο, ειναι το πιο σιγουρο (αρκει βεβαια να μη γυριζουμε στο 40φευγα ε?) γιατι
ολοι στο κοκκινο εχουν κανει ενα σκασμο γυρους κ ξερουν τη πιστα, ξερουν που να σε περασουν, πως να σε περασουν χωρις να τους καταλαβεις, και ειναι οι πιο προβλεψιμοι εκει μεσα.
Το κιτρινο γκρουπ (που φανταζομαι ηθελες να μπεις) ειναι το πιο ανισοροπο. Απο τη μια εχεις τους αργους που λογω εγωισμου δε καταδεχονται να πανε στο πρασινο γκρουπ, απο την αλλη εχεις τους γρηγορους που θελουν να μπουνε κιτρινο για να περνανε κοσμο και να νοιωσουν μπαγκοσμιοι....
Το αποτελεσμα? Να σου χωνονται οποιδηποτε διχως αυριο μερικοι, και να τσαρουχωνουν τα φρενα, να αλλαζουν γραμμες οι ιππολοιποι
Για το πρασινο δε λεω, δε χρειαζεται
Σωστά τα λές, και σε άλλα track days εχω παει στο γρήγορο group και ηταν τέλεια.
Με ξένο πανακριβο μηχανακι δεν γινονται αυτα ομως.
Εδω δεν μπηκα στο γρήγορο με το R6 ενω παλιότερα έμπαινα!
πχ το 15 στο track day πρωτομαγια με τον Χαλαρη ημουν στο γρήγορο, πέρναγα και 5-6 οδηγούς κι εβλεπα πολύ ωραία πράγματα.
Σε αυτό το track day όμως, ισως και λογω extra session που ειχε το ducati club, οι γρήγοροι ηταν μαζι με τους αγωνιζόμενους και με 1:33:1 που έκανα δεν επιανα το οριο για το γρήγορο.
Αν γινόταν θα ηταν πολυ καλο και για τον κουμπάρο που αναγκάστηκε να μπεί στους αργούς αφού εγω μπήκα στο μεσαίο και τα ειδε ολα. Ηταν ο πιο γρηγορος απο τους αργους αλλά δεν φανταζεσαι τι τραβηξε.
Οταν εγώ ζοριστηκα με το γονατο και σταματησα μπηκε στους μεσαίους κι αυτός και πήγε καλύτερα φυσικα.
DoctoR_k6
13/10/2020, 09:16
Δωσε βιντεο κ φωτο στο λαο Αρη!!!
sapila racing
13/10/2020, 09:23
Δωσε βιντεο κ φωτο στο λαο Αρη!!!
Tο video αργει λιγο, φωτό δεν πηραμε αλλά κατι περιμένω.
:wave2:
οι γρήγοροι ηταν μαζι με τους αγωνιζόμενους
Τοτε το πραμα αλλαζει. Ακυρο οτι σου ειπα πριν ;)
sapila racing
13/10/2020, 09:51
print screen photos απο video πίσω απο τον Νίκο.
Αυτα τα GSXR τα Κ5 είναι γρήγορα τα άτιμα! Ειδικά στην ευθεία. :D
sapila racing
13/10/2020, 10:59
Eγώ φεύγω με το Ducati V4 και το R6 παρακολουθεί...
Ελπίζω να μη μου το κρατάει!!!
sapila racing
14/10/2020, 10:26
Ανεβηκε το 1ο video.
Είναι Σάββατο πρωι, ενα καλό κατα τα άλλα session που διακόπηκε νωρίς λόγω κοκκινης σημαίας καθώς είχαν πέσει 2 αναβατες στην έξοδο της Κ5.
Στην αρχή με περνάνε καμπόσοι καθώς δεν έχω κουβέρτες και ζεσταίνω λάστιχα τον 1ο γυρο.
https://youtu.be/ymTe2a5HVFU
giorgos.boun
14/10/2020, 12:34
Μου φαίνεται ότι δεν εκμεταλλεύεσαι ολο το φαρδος τις πίστας ή όχι;
sapila racing
14/10/2020, 13:40
Μου φαίνεται ότι δεν εκμεταλλεύεσαι ολο το φαρδος τις πίστας ή όχι;
Σε καποιους γυρους το κανω στην 1 αυτό επίτηδες.
Το χρησιμοποιώ σαν προπονηση για προσπέραση στα φρένα.
Μπορεί να το κανω κι αλλού, αλλά δεν ειναι επιτηδες!
RaGe_Raptor
14/10/2020, 13:48
Βασικά ,κι απ'ότι έχω δεί σε βίντεο (χρόνων≈ .22 , .21) δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί όλο το φάρδος της πίστας, παντού.
Γενικά,και σε συνάρτηση με το τι προηγείται και τι ακολουθεί, σε αργές στροφές κοιτάς να κερδίζεις μέτρα (5,10 στην είσοδο) και σε γρήγορες χλμ/Ω (9,16)
giorgos.boun
14/10/2020, 15:09
Σε καποιους γυρους το κανω στην 1 αυτό επίτηδες.
Το χρησιμοποιώ σαν προπονηση για προσπέραση στα φρένα.
Μπορεί να το κανω κι αλλού, αλλά δεν ειναι επιτηδες!
Ποσό σας ζηλευω να ήξερες με την καλή έννοια που δεν προλαβαίνω να το κάνω και εγώ!!!
panos_zip
15/10/2020, 16:19
Περάσαμε πολύ ωραία το σ/κ στην πίστα!
Χάρηκα για τη γνωριμία Sapila!
Λοιπόν, μετά απο 1 χρόνο αποχής περιπου κουράστηκα πάρα πολύ, αν και ελαφρύτερος κατα 12 (δώδεκα) κιλά από το τελευταίο TD.
Έριξα το PB, μετά έπεσα και τέλος έριξα άλλο 1 δλ το χρόνο μου.
Τελικά 1:34.5 με αρκετά θεματάκια στο σετάπ του μοτέρ αλλά και της ανάρτησης.
Το σημαντικό ειναι ότι όλη η παρέα βελτιωθηκαμε, κουραστήκαμε, και περάσαμε απίστευτα.
Βίντεο εγώ δεν εχω, οταν ανεβάσουν οι άλλοι θα βάλω λινκ.
421901 421902
RaGe_Raptor
17/10/2020, 05:23
.
Βίντεο εγώ δεν εχω, οταν ανεβάσουν οι άλλοι θα βάλω λινκ.
Το βίντεο είναι πολύ καλό εργαλείο εντοπισμού λαθών και βελτίωσης. Πολλές φορές,in the heat of the moment άλλα πράγματα νομίζουμε ότι κάνουμε,κι άλλα όντως κάνουμε.
Αρκεί να βάζεις την κάμερα να γράφει και μετά να ξεχνάς ότι υπάρχει μέχρι να κατέβεις.
:beer:
panos_zip
17/10/2020, 15:26
Αυτό ισχύει.
Η αλήθεια ειναι ότι δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάρω εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι εχουν μαζεψει αρκετό υλικό από το διήμερο, και θα πέσει μελέτη.
sapila racing
17/11/2020, 18:27
Ενα video ακόμα απο το TD με περισσότερο action!
Στην αρχή ζεσταίνω λάστιχα πίσω απο τον φίλο μου τον Νίκο με το GSXR1000 k5, κάνουμε αλλον ενα γυρο παρέα, και μετά ανεβάζω καλό ρυθμό.
Κάπου συναντάω ενα R1 που εξαφανιζόταν στο άνοιγμα του γκαζιού στην ευθεία και αναβοσβηνε και το πίσω στοπ σε ασχετα σημεία.
Εκει φαίνεται και η δυσκολία να περάσεις εναν πιο αργό οδηγό με 1000ρι ενω καβαλας 600.
Βέβαια το R6 του sapila racing team δεν είναι και το πιο γρήγορο στην ευθεία αλλά ούτε και αργό είναι για 600ρι 15ετίας.
Υπαρχει το θέμα οτι έχει εξάτμιση και φίλτρο αλλά δεν έχει πρόγραμμα και δεν πάει όσο θα μπορούσε. Είναι στα υπόψιν εδω και καιρό....
Του έχω και βουλωμένο το μισό ram air γιατί έκοβε πολύ στην ευθεία απο φτωχό μίγμα. Το ram air που έχει βέβαια με το racing fairing ειναι και 4πλασιο απο το μαμα.
https://youtu.be/HVxT8km775w
:beer: