PDA

View Full Version : Επιλογή νέου κράνους

jonas
13/10/2020, 13:57
Καλησπέρα στο φόρουμ
Είμαι στη διαδικασία ψαξίματος για αγορά μεταχειρισμένης μηχανής μεσαίου κυβισμού. (500-700 κ.εκ.). Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγοράσω και καινούργιο κράνος.
Η μηχανή θα οδηγείται στην επαρχία, ενδεχομένως και με 1-2 στάσεις κάθε φορά που την καβαλάω, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι μικρές εκδρομές μέχρι 100 χιλιόμετρα απόσταση (one way).
Έχω μακρύ μαλλί κάτι το οποίο δυσχεραίνει το βάλε - βγάλε.
Με αυτά τα δεδομένα καλοβλέπω τα flip up κράνη αλλά σε όποιο μαγαζί έχω πάει μου προτείνουν τα κλειστά. Δοκίμασα κλειστό κράνος στα μαγαζιά που πήγα και μου έβγαλε την πίστη για να βγει και να μπει. Είναι μαθηματικώς σίγουρο ότι θα κατεβάσω καντήλια στην καθημερινότητά μου.
Έχετε κάποια πρόταση σε flip up είτε έστω και σε κλειστά μέχρι 150 ευρώ με πολύ καλά ratings ασφάλειας?
Ένα ΜΤ revenge που βλέπω κάνει τη δουλειά;

Volpad
13/10/2020, 14:41
Εγώ πάντως μία ζωή κλειστά κράνη είχα και δεν είχα κανένα απολύτως θέμα με το μακρύ μαλλί.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι στις μεγάλες ταχύτητες φεύγει το λαστιχάκι και αν μείνω αρκετή ώρα σε αυτές, μπλέκονται τα μαλλιά πίσω και μου βγαίνει η πίστη να τα ξεμπλέξω.
Αλλα κανένα απο αυτά δεν έχει σχέση με το κράνος.

basilis_k6
13/10/2020, 15:02
το μακρυ μαλλι δεν ξερω τι σχεση εχει με το κράνος. παντως τα φλιπ ειναι πολύ πιο ακριβα, καλύτερα κλειστό για την χρηση που λές. με 200 ευρω εχεις αρκετές καλές επιλογές

jonas
13/10/2020, 15:15
το μακρυ μαλλι δεν ξερω τι σχεση εχει με το κράνος. παντως τα φλιπ ειναι πολύ πιο ακριβα, καλύτερα κλειστό για την χρηση που λές. με 200 ευρω εχεις αρκετές καλές επιλογές

Το μακρύ (σγουρό πυκνό να προσθέσω) μαλλί έχει να κάνει με το ότι το κεφάλι μου γίνεται μεγαλύτερο. Οπότε το να το βαλω και να το βγάλω είναι ακόμα πιο δύσκολο, χώρια τον πόνο. Ίσως είναι θέμα συνήθειας βέβαια. Όντως βρίσκω καλά κρανάκια και με ωραία σχέδια (δευτερεύον κριτήριο).

Όσο για τον Volpad, να πω ότι τα δικά μου είναι μονίμως μπλεγμένα!! Να ρωτήσω όμως, το κράνος το φοράς με λυτά μαλλιά ή με κότσο;

Επειδή όπως προείπα το ψιλοέψαξα, βρήκα τα εξής, πάντα με κύριο γνωμονα τα ratings της ασφάλειας, συμβουλευόμενος και το sharp.

Full face:
HJC C70

Flip up:
Caberg DUKE II

Volpad
13/10/2020, 15:25
Συνήθως το φοράω με δεμένα, αλλα αυτό γιατι αλλιώς μπαίνουν τα μαλλιά πάνω απο τα αυτιά και με ενοχλεί.
Μερικές φορές το φοράω με λυτά μαλλια, αλλα κάνω το κεφάλι πίσω για να μην πάει πάνω στα αυτιά μου.

Όσο για τον όγκο, όντως κάνει το κεφάλι μεγαλύτερο, οπότε η λύση είναι να πάρεις μεγαλύτερο κράνος. Πάλι δεν έχει σημασία αν είναι κλειστό ή ανοιχτό.
Δεν παίζει κανένα ρόλο ώς προς τα μαλλιά το αν θα είναι κλειστό ή ανοιχτό το κράνος. Με τον ίδιο τρόπο το φοράς.

Προφανώς δεν έχεις βρεί ακόμα το "σωστό" τρόπο που να σε βολεύει με το μαλλί. Θα τον βρείς σιγά σιγά.

Πάρε κλειστό κράνος.
Η HJC έχει καλά κράνη για τα χρήματά της.

DoctoR_k6
13/10/2020, 15:34
Εχετε σκεφτει να κουρευτειτε?

jonas
13/10/2020, 15:37
Συνήθως το φοράω με δεμένα, αλλα αυτό γιατι αλλιώς μπαίνουν τα μαλλιά πάνω απο τα αυτιά και με ενοχλεί.
Μερικές φορές το φοράω με λυτά μαλλια, αλλα κάνω το κεφάλι πίσω για να μην πάει πάνω στα αυτιά μου.

Όσο για τον όγκο, όντως κάνει το κεφάλι μεγαλύτερο, οπότε η λύση είναι να πάρεις μεγαλύτερο κράνος. Πάλι δεν έχει σημασία αν είναι κλειστό ή ανοιχτό.
Δεν παίζει κανένα ρόλο ώς προς τα μαλλιά το αν θα είναι κλειστό ή ανοιχτό το κράνος. Με τον ίδιο τρόπο το φοράς.

Προφανώς δεν έχεις βρεί ακόμα το "σωστό" τρόπο που να σε βολεύει με το μαλλί. Θα τον βρείς σιγά σιγά.

Πάρε κλειστό κράνος.
Η HJC έχει καλά κράνη για τα χρήματά της.

Κοίτα έτσι κι αλλιώς το ανοιγόμενο το θέλω για να μπαίνει ευκολότερα. Κλειστό το φοράω το κράνος όταν καβαλάω τη μηχανή.
Αρχίζεις και με πείθεις, συν-χαιτε.

basilis_k6
13/10/2020, 15:44
Κοίτα έτσι κι αλλιώς το ανοιγόμενο το θέλω για να μπαίνει ευκολότερα. Κλειστό το φοράω το κράνος όταν καβαλάω τη μηχανή.
Αρχίζεις και με πείθεις, συν-χαιτε.

Μπαίνουν ακριβως το ιδιο. Το πυκνο μαλλι θα ανεβασει το νουμερο που πρεπει να παρεις ισως, δεν θα εχεις την ιδια προστασία, το μαλλι δεν βολευει στην πτωση αλλα ψιλα γράμματα μιλαμε για μικρη διαφορα.

jonas
13/10/2020, 15:56
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Για τα ΜΤ και τα Airoh τι γνωμη εχετε;

tzimidis
13/10/2020, 16:04
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
Για τα ΜΤ και τα Airoh τι γνωμη εχετε;

Μέχρι 150-180€ για μέσα στην πόλη με νορμάλ ταχύτητες καλά ειναι, αλλά η ποιότητα κατασκευής δεν είναι και τίποτα το φοβερό.
Είχα 2 φορές το airoh mathisse rs και τελευταία πήρα ένα Mt Optimus tarmac, Με καθημερινή χρήση φθείρονται πολύ πολύ γρήγορα.

Για τα πιο ακριβά μοντέλα τους δεν έχω άποψη.

Υ. Γ. Για κλειστό κράνος μπορεί να χρησιμοποιείς και μπαλακλαβα, μπαινοβγαινει πολύ πιο εύκολα.

Volpad
13/10/2020, 16:11

ναί... Το έχω κόψει κοντό και το έχω ξαναμακρύνει 5 φορές απο το 2006. (πρώτη φορά το 2008 που πήγα στρατό)
Τώρα είναι μακρύ πάλι, μέχρι να βαρεθώ να ξεμπλέκω και να το ξανακόψω...

harris_x
13/10/2020, 16:11
Καλησπέρα στο φόρουμ
Είμαι στη διαδικασία ψαξίματος για αγορά μεταχειρισμένης μηχανής μεσαίου κυβισμού. (500-700 κ.εκ.). Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αγοράσω και καινούργιο κράνος.
Η μηχανή θα οδηγείται στην επαρχία, ενδεχομένως και με 1-2 στάσεις κάθε φορά που την καβαλάω, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι μικρές εκδρομές μέχρι 100 χιλιόμετρα απόσταση (one way).
Έχω μακρύ μαλλί κάτι το οποίο δυσχεραίνει το βάλε - βγάλε.
Με αυτά τα δεδομένα καλοβλέπω τα flip up κράνη αλλά σε όποιο μαγαζί έχω πάει μου προτείνουν τα κλειστά. Δοκίμασα κλειστό κράνος στα μαγαζιά που πήγα και μου έβγαλε την πίστη για να βγει και να μπει. Είναι μαθηματικώς σίγουρο ότι θα κατεβάσω καντήλια στην καθημερινότητά μου.
Έχετε κάποια πρόταση σε flip up είτε έστω και σε κλειστά μέχρι 150 ευρώ με πολύ καλά ratings ασφάλειας?
Ένα ΜΤ revenge που βλέπω κάνει τη δουλειά;

το ότι έχεις μακριά μαλλιά δεν έχει να κάνει με το ότι προτιμάς flip up κράνος.
Να τα πιάνεις κοτσίδα χαμηλά και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Εγω τα έβαζα και μέσα απο το μπουφάν για να μη μπερδευονται.

Δες και HJC

harris_x
13/10/2020, 16:12

Γιατι να το κάνουν αυτό;

harris_x
13/10/2020, 16:15
ναί... Το έχω κόψει κοντό και το έχω ξαναμακρύνει 5 φορές απο το 2006. (πρώτη φορά το 2008 που πήγα στρατό)

δεν θέλω αηδίες, όσοι μπορείτε να τα έχετε μακριά να τα έχετε :rockon:

ούτε σωστό headbanging δεν μπορώ να κάνω πια :cry:

DoctoR_k6
13/10/2020, 16:24
Γιατι να το κάνουν αυτό;

Για να μην τους απασχολει τι θα τα κανουνε...να τα ξεμπλεκουνε κλπ κλπ.
Ασε που οι μαλλιαδες ειναι αλητοβιοι...ξουξου 666!!! :lol:

harris_x
13/10/2020, 16:29
Για να μην τους απασχολει τι θα τα κανουνε...να τα ξεμπλεκουνε κλπ κλπ.
Ασε που οι μαλλιαδες ειναι αλητοβιοι...ξουξου 666!!! :lol:

:eek:

τα καλύτερα παιδιά είναι οι μαλλιάδες :beer:

jonas
13/10/2020, 16:46
:eek:

τα καλύτερα παιδιά είναι οι μαλλιάδες :beer:

Συμφωνω!!

Είχα 2 φορές το airoh mathisse rs και τελευταία πήρα ένα Mt Optimus tarmac, Με καθημερινή χρήση φθείρονται πολύ πολύ γρήγορα.

Είδα καλές κριτικές ασφάλειας για το Airoh Valor, αν και παλιούτσικο. Μάλλον για κανένα HJC με κόβω εν τέλει. Για το FG-ST καποια γνωμη;

giorgosb
13/10/2020, 17:05
Για full face κοίτα, δεν θα έχεις θέμα. Πιάνε τα χαμηλά πάνω απ τον σβέρκο, πέρασε τα μέσα κ από το μαντήλι λαιμού αν φοράς και μέσα απ το μπουφάν. Ούτε θα μπλέκονται ούτε τίποτα. Ψάξε για HJC FG-17, i70 ή Bell SRT..

Εγώ σταμάτησα στις 3, όταν τα κούρεψα τελευταία φορά τον Μάϊο.. Δεν με βλέπω να τα ξαναμακραίνω πάλι όμως..

δεν θέλω αηδίες, όσοι μπορείτε να τα έχετε μακριά να τα έχετε

Έτσι.. :)

katsar
13/10/2020, 17:07
Αρκετά καλό το FGST για τα λεφτά του,έχει ξαναγίνει κουβέντα.Θα σε συμβούλευα να το δοκιμάσεις πρώτα,είναι λίγο στριμόκωλο,αν δεν στρώσω σωστά το δεξί μου αυτί με ενοχλεί μετά από 20-30 λεπτά.

pano kato
13/10/2020, 19:42
Παρε full face. Τα μαλια τα βαζεις μεσα στο μπουφαν. Μην ακους αυτους που σου λενε να κουρευτεις, ειναι ζηλιαρηδες:mad: Τα φραγκα που θα γλυτωσεις απ'τον κουρεα τα κανεις βενζινες η μπυρες! :cool:

lospsi
13/10/2020, 20:37
Αρκετά καλό το FGST για τα λεφτά του,έχει ξαναγίνει κουβέντα.Θα σε συμβούλευα να το δοκιμάσεις πρώτα,είναι λίγο στριμόκωλο,αν δεν στρώσω σωστά το δεξί μου αυτί με ενοχλεί μετά από 20-30 λεπτά.

Ακριβώς το ίδιο (με το αυτί) συμβαίνει και στο δικό μου RHPA 11! Επίσης, με τα HJC (έχω 2) έχω ανέβει ένα νούμερο, από XL σε XXL.

viper1
13/10/2020, 21:12
Γιατι να το κάνουν αυτό;

Συμπόνια για τους καραφλους

harris_x
14/10/2020, 09:25
Συμπόνια για τους καραφλους

:bawl::bawl::bawl:

byron
14/10/2020, 10:26
Για την καθημερινή χρήση του scooter χρησιμοποιώ ένα Airoh Rides που είναι νομίζω πιο ακριβό απ΄τα Mathisse. Οκ, βολικό για μέσα στην πόλη αν καπνίζεις :p, και πολύ βολική η φυμέ ζελατίνα που κατεβάζεις στον ήλιο.
Από ποιότητα δεν θα έλεγα και τα καλύτερα. Χωρίς να έχει σπάσει/φύγει κάτι (αν και οι ήχοι του στο κλείδωμα/ξεκλέιδωμα είναι κάπως ανατριχιαστικοί), μετά από 1-1,5 χρόνο χρήσης το "δέρμα" στο κάτω μέρος του κράνους έχει σκιστεί, ενώ και τα μαξιλάρια του έχουν πέσει με αποτέλεσμα να είναι χαλαρό.

Για κάτι που έχει 150-200€ δεν περιμένεις και πολλά, αλλά μην φανταστείς πως θα μακροημερεύσει αν το φοράς συνέχεια.

jonas
14/10/2020, 11:11
Συμπόνοια για τους καραφλούς γιατί με τα full face σε λιγο καιρό θα μας πέσουν κι εμάς!!

Λοιπόν, δοκίμασα σήμερα το C70 σε XL και XXL. Το πρώτο ήταν εντάξει, αν και αρκετά σφιχτό στα μάγουλα. Επίσης ένιωθα το "στεφάνι" του στο κούτελο, όχι ότι με έσφιγγε υπερβολικά, αλλά το ένιωθα, δηλαδή σίγουρα θα έκανε κοκκινίλα. Το XXL ήταν απλά λίγο χαλαρότερο στα μάγουλα.

Προχθές είχα δοκιμάσει το DUKE II και το XL δεν μου έκλεινε...

νεοσσός
15/04/2023, 11:12
Συνεχίζω σε αυτό το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο.

Είμαι στην αναζήτηση κράνους και ιδανικά θα ήθελα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- Full face
- Δέσιμο double-D ring
- Λευκό χρώμα
- Sun visor

Είμαι σχετικά ευέλικτος στα παραπάνω, ανάλογα τι θα βρω να μου ταιριάζει. Θα ήθελα λευκό χρώμα διότι είναι πολύ καλύτερα ορατό, ειδικά μέσα στην πόλη και αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια.

Βλέπω κράνη κατηγορίας τιμής ~120€ να έχουν προδιαγραφές ECE 22.06, ενώ άλλα των 400€ να έχουν ECE 22.05. Είναι σημαντική η επιλογή κράνους με νέες προδιαγραφές ασφαλείας; Ή περισσότερο μετράει η μάρκα και ενδέχεται κάποια εταιρεία που δηλώνει ότι συμμορφώνεται με κάποιο πρότυπο ασφαλείας, στην πράξη να μην το τηρεί;

Υπάρχουν μάρκες που πρέπει να αποφύγω; Βλέπω καλές τιμές στα LS2 και σε κάποια HJC.

GoFigure
15/04/2023, 11:54
Στην θέση σου θα πήγαινα άφοβα σε HJC. Είμαι κάτοχος δύο κρανών της και είμαι πολύ ευχαριστημένος και την θεωρώ πραγματικό vfm. Στα χαρακτηριστικά που περιγράφεις το rpha70 φαίνεται πολύ ταιριαστό και πωλείται σε δελεαστικότατη τιμή. Προσωπικά δεν θα στεκόμουν στην απουσία της νέας πιστοποίησης, ωστε να πάω στο rpha71 που το αναπληρώνει, αν η διαφορά τους έγκειται μόνο ως προς αυτό. Προτείνω να πας σε ένα κατάστημα και να τα δοκιμάσεις ωστε να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι.

νεοσσός
15/04/2023, 12:01
Υπάρχει επίσης το HJC i71 (https://www.skroutz.gr/s/40702999/HJC-I71-Semi-Flat-Pearl-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-ECE-22-06.html), που είναι πιστοποιημένο κατά ECE 22.06 με κόστος 210€.

Έχω την απορία αν μειώνεται η ασφάλεια με την αγορά ενός κράνους π.χ. 120€ ή 200€, πιστοποιημένα κατά ECE 22.06, σε σχέση με κράνος των 400€.

Τώρα είμαι με παλιό μοντέλο Arai Chaser (ECE 22.05), που δεν θεωρείται ελαφρύ κράνος και δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ με το βάρος του. Ο αεροδυναμικός του θόρυβος, σε συνδυασμό με γυμνή μοτοσυκλέτα, είναι σχετικά μεγάλος στα 130 km/h. Να γίνει ακόμα χειρότερος με φθηνότερο, αλλά σύγχρονο κράνος; Έτσι κι αλλιώς σπάνια κινούμαι με τριψήφια νούμερα ταχύτητας.

Τι πληρώνεις σε ένα ακριβότερο κράνος με ίδια πιστοποίηση ασφαλείας με ένα πιο φθηνό; Την ασφάλεια, το βάρος, την αεροδυναμική, τη σχεδίαση, τη δυνατότητα προσθήκης συστήματος ενδοεπικοινωνίας, την αντοχή στο χρόνο, την ανθεκτικότητα σε πιθανή πτώση όταν δεν το φοράς;

GoFigure
15/04/2023, 12:24
[..]

Τι πληρώνεις σε ένα ακριβότερο κράνος με ίδια πιστοποίηση ασφαλείας με ένα πιο φθηνό; Την ασφάλεια, το βάρος, την αεροδυναμική, τη σχεδίαση, τη δυνατότητα προσθήκης συστήματος ενδοεπικοινωνίας, την αντοχή στο χρόνο, την ανθεκτικότητα σε πιθανή πτώση όταν δεν το φοράς;Όλα τα παραπάνω.

Απο την έως τώρα εμπειρία μου έχω καταλήξει πως διαφέρουν ως επι των πλείστον στην ποιότητα κατασκευής, την εργονομία και την σχεδίαση. Την ασφάλεια την θεωρώ δεδομένη σε πιστοποιημένα κράνη επώνυμων εταιρείων.

νεοσσός
15/04/2023, 12:37
Είναι κάποια χαρακτηριστικά που μπορείς να τα κρίνεις όταν δοκιμάσεις το κράνος. Για παράδειγμα αν σου αρέσει η σχεδίαση και η εργονομία. Άλλα υποτίθεται ότι τα εξασφαλίζουν οι πιστοποιήσεις.

Άλλα πάλι θεωρώ ότι δεν είναι μεγάλης σημασίας για εμένα. Π.χ. το βάρος του δικού μου δεν με ενόχλησε ποτέ, παρόλο που θεωρείται μέτριο. Επίσης από αερισμό δεν είχα ποτέ θέμα το καλοκαίρι, δεν ιδρώνω εύκολα στο κεφάλι. Δεν ξέρω πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει ένα άλλο κράνος σε θέμα αερισμού, ώστε να προκύψει θέμα αερισμού, αλλά δεν το θεωρώ και απίθανο.

Το θέμα αντοχής στο χρόνο, δύσκολα γίνεται αντιληπτό πιάνοντας απλά το κράνος κι εκεί ίσως ελπίζεις ότι ένα ακριβό θα έχει δώσει προσοχή.

basilis_k6
15/04/2023, 14:05
Συνεχίζω σε αυτό το θέμα για να μην ανοίγω καινούριο.

Είμαι στην αναζήτηση κράνους και ιδανικά θα ήθελα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- Full face
- Δέσιμο double-D ring
- Λευκό χρώμα
- Sun visor

Είμαι σχετικά ευέλικτος στα παραπάνω, ανάλογα τι θα βρω να μου ταιριάζει. Θα ήθελα λευκό χρώμα διότι είναι πολύ καλύτερα ορατό, ειδικά μέσα στην πόλη και αυξάνει την ενεργητική ασφάλεια.

Βλέπω κράνη κατηγορίας τιμής ~120€ να έχουν προδιαγραφές ECE 22.06, ενώ άλλα των 400€ να έχουν ECE 22.05. Είναι σημαντική η επιλογή κράνους με νέες προδιαγραφές ασφαλείας; Ή περισσότερο μετράει η μάρκα και ενδέχεται κάποια εταιρεία που δηλώνει ότι συμμορφώνεται με κάποιο πρότυπο ασφαλείας, στην πράξη να μην το τηρεί;

Υπάρχουν μάρκες που πρέπει να αποφύγω; Βλέπω καλές τιμές στα LS2 και σε κάποια HJC.

Τα ece τηρουνται. Οσα βλεπεις με 05 δεν εχουν αλλαξει μοντελο. Ειναι μικρες οι διαφορες, ιδανικα παρε 06. Τα φθηνα εχουν κακο εσωτερικο, κακο αερισμο, κακο μηχανισμό ζελατινας, κακη ζελατινα που ψιλοπαραμορφωνει, βαρος, φθηνα πλαστικά που σπανε στους αεραγωγους κτλ.
Hjc δεν θα ξαναπαιρνα συντομα. Το βαρος οσο εισαι νεος δεν το νιωθεις. Αργοτερα οι πονοι σε αυχένα θα κανουν την εμφανιση τους. Βεβαια σε μικρες διαδρομες δεν εχει σημασια. Ουτε σε χαμηλες ταχυτητες. Το βαρος ειναι προβλημα οταν παλευεις λογω του αερα να κρατας το κεφαλι σου ισιο/καθετο στο λαιμο σου.
Η προταση μου ειναι να δεις μερικα λευκα κρανη στα 300+ και οχι παρακατω.

asilver
15/04/2023, 14:11
Πριν μια βδομάδα πήρα HJC C70 στα 128Ε σε λευκό, μια χαρά κράνος για τα λεφτά του, καλή ποιότητα κατασκευής, με Microlock, ECE 22.05 και με 5 αστέρια από την sharp, βέβαια σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να είσαι ανεκτικός σε ότι αφορά τον θόρυβο και το βάρος (1550 γραμμάρια σε XL) λίγο πιο σφικτό στα μάγουλα από LS2, το φόρεσα 2-3 ώρες στο σπίτι και τώρα είναι Οκ, το λουράκι του είναι μικρό για μένα (πόντιος γαρ) το έχω σχεδόν τέρμα για να κλείνει όλη η γλώσσα, πολύ καλή ορατότητα (για Commuter μηχανές)
https://www.skroutz.gr/s/15962146/HJC-C70-Metal-Pearl-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1500gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html

McGyver
15/04/2023, 14:14
Το HJC RPHA71 έχει όλα όσα θες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

BabisStinson
15/04/2023, 14:30
Και βασικά μην κοιτάς το λευκό για θέμα ορατότητας. Αν χρειάζεται να δει ο άλλος το λευκό κράνος σου για να πάρει πρέφα ότι υπάρχει μπροστά του μοτοσικλέτα άστα να πάνε. Οπότε πάρε ότι χρώμα σου αρέσει.

Δεν παρατήρησα πουθενά να αναφέρεσαι σε budget. όπως σωστά γράφτηκε πιο πανω, όσο ανεβάινει η τιμή ανεβαίνει η ποιότητα σε όλα.

AUFGEBRACHT
15/04/2023, 16:59
Και βασικά μην κοιτάς το λευκό για θέμα ορατότητας. Αν χρειάζεται να δει ο άλλος το λευκό κράνος σου για να πάρει πρέφα ότι υπάρχει μπροστά του μοτοσικλέτα άστα να πάνε. Οπότε πάρε ότι χρώμα σου αρέσει.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC387473/

νεοσσός
15/04/2023, 17:32
Τόνιζε συχνά ο δάσκαλος της οδήγησης για το λευκό χρώμα του κράνους. Πιθανώς ήταν υπόδειξη του υπουργείου.

Δεν είναι τυχαίο που οι τροχονόμοι φοράνε λευκά γάντια και λευκό καπέλο. Βλέπω και ο ίδιος ότι το λευκό χρώμα στα κράνη τα κάνει άμεσα διακρίσιμα στον δρόμο.

THRESH
15/04/2023, 17:59
ECE 22.06 έχει και rotational impact , πολύ σημαντικό γιατί ρεαλιστικά το κεφάλι δεν πέφτει σαν ταύρος head on αλλά έχει και περιστροφή.
Εδώ https://www.motocard.com/en/blog/shopping-guides/technical-corner/ece-22-06-homologation-motorcycle-helmet-dot/ και
εδώ https://www.youtube.com/watch?v=9d8MALEJCHg για περαιτέρω ψάξιμο.

Στα φθηνότερα κράνη δεν είναι τόσο θέμα ασφάλειας (αν και δεν ξέρεις επακριβώς πόσο άνετα έχει περάσει το τεστ ένα κράνος....) αλλά στην ενεργητική ασφάλεια,
που βασίζεται στην αεροδυναμική του , στο βάρος, στην ηχομόνωση του , στη καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό κλπα.
Αυτά είναι στοιχεία που θα σε κουράσουν περισσότερο οπότε μειώνουν την προσοχή σου.
Υπερβάλλω λίγο για να αναδείξω τη σημασία που έχει να είσαι όσο το δυνατόν ξεκούραστος και πιο συγκεντρωμένος.

Οπότε παίρνοντας ένα φθηνότερο κάνεις τη δουλειά σου μεν , μπορεί να γίνει ασφαλέστερα όμως.

Προσωπικά απο το Shoei NXR 2 είμαι πολύ ευχαριστημένος σε συνδυασμό με τη μηχανή που οδηγώ , αν και καταλαβαίνω οτι τα χρήματα που ζητά είναι σημαντικά.

geioann
15/04/2023, 18:53
Υπάρχει επίσης το HJC i71 (https://www.skroutz.gr/s/40702999/HJC-I71-Semi-Flat-Pearl-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-ECE-22-06.html), που είναι πιστοποιημένο κατά ECE 22.06 με κόστος 210€.

Έχω την απορία αν μειώνεται η ασφάλεια με την αγορά ενός κράνους π.χ. 120€ ή 200€, πιστοποιημένα κατά ECE 22.06, σε σχέση με κράνος των 400€.

Τώρα είμαι με παλιό μοντέλο Arai Chaser (ECE 22.05), που δεν θεωρείται ελαφρύ κράνος και δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ με το βάρος του. Ο αεροδυναμικός του θόρυβος, σε συνδυασμό με γυμνή μοτοσυκλέτα, είναι σχετικά μεγάλος στα 130 km/h. Να γίνει ακόμα χειρότερος με φθηνότερο, αλλά σύγχρονο κράνος; Έτσι κι αλλιώς σπάνια κινούμαι με τριψήφια νούμερα ταχύτητας.

Τι πληρώνεις σε ένα ακριβότερο κράνος με ίδια πιστοποίηση ασφαλείας με ένα πιο φθηνό; Την ασφάλεια, το βάρος, την αεροδυναμική, τη σχεδίαση, τη δυνατότητα προσθήκης συστήματος ενδοεπικοινωνίας, την αντοχή στο χρόνο, την ανθεκτικότητα σε πιθανή πτώση όταν δεν το φοράς;

Δεν είμαι και απολύτως σίγουρος αλλά έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχουν κράνη με double D δέσιμο σε budget κάτω των 250 ευρώ. Εκτός και αν βρεις καμία προσφορά. Πέρσι που έψαχνα και εγώ με double D για χρήση σε πίστα το πιο φθηνό που βρήκα και πήρα ήταν το Scorpion exo R1 στα 310 σε προσφορά.

husky21
15/04/2023, 19:03
Το HJC RPHA71 έχει όλα όσα θες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Αν δεν θελεις να δωσεις τοσα πολλα υπαρχει και το HJC F70

Vassilis
15/04/2023, 19:12
Κατα την αποψη μου επειδη το κρανος ειναι ο σημαντικοτερος εξοπλισμος στην μηχανη αν μπορεις αξιζει ν ανεβεις σε budget. Και με το γυμνο που εχεις ειναι σημαντικο ενα κρανος με καλη αεροδυναμικη και ηχομονωση. Γενικα για εμενα ανεβα οσο μπορεις ν ανεβεις.

strokt up
15/04/2023, 19:55
Βγαίνει σε λευκό το gt air 2 νομίζω

νεοσσός
15/04/2023, 20:53
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Πράγματι βγαίνει σε λευκό χρώμα το Shoei GT-Air II και μου αρέσει, αλλά είναι ECE 22.05. Αν είναι να δώσω 500€ για κράνος, θα ήθελα να έχει ECE 22.06.

Δεν έχω αποκλείσει κάτι, σκέφτομαι όλα τα ενδεχόμενα. Απλά είναι σεβαστό το κόστος και θέλω χρόνο για να το επεξεργαστώ και να αποφασίσω τι αξίζει να πληρώσω. Πλέον η χρήση που κάνω είναι μικρή, δεν κάνω ταξίδια, αλλά μικρές διαδρομές αραιά και πού. Επομένως παράγοντες που κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολύωρη ή καθημερινή χρήση (βάρος, αεροδυναμική, εξαερισμός), νομίζω ότι δεν θα λάβουν σημαντικό συντελεστή βαρύτητας στην απόφαση.

Όταν είχα πάρει το Arai Chaser, υπήρχε περισσότερος ενθουσιασμός, ενώ έκανα σχεδόν καθημερινή χρήση και ταξίδια.

Dr.Monty
15/04/2023, 21:48
Θα αναφερθώ στα κράνη που ακούστηκαν με οσες πληροφορίες είχα μαζέψει.

HJC C70. Το έχω πάρει για συνεπιβάτη μου. Παρα πολυ καλη ποιότητα, 5 αστέρια και πολύ καλή τιμή. Δεν περιλαμβάνει το pinlock. Περιλαμβάνει sunvisor. Δεν εχει double d ring.

HJC i70 ήρθε για να αντικαταστήσει το C70. Ολόιδια ειναι. Περιλαμβάνει και sunvisor kai pinlock. Επισης πολυ καλη ποιότητα. Στα rate βέβαια πήρε 4 αστερια. (Γιαυτο όταν πήγα για του συνεπιβάτη πήρα το C70.)

Διάβασα οτι το I71 ειναι διάδοχος του Ι70. Δεν έχω πληροφορία.

Το GTAIRII το πήρα πρόσφατα. Οπως έγραψα σε άλλο thread το HJC δεν υστερεί σε τιποτα, αλλα το GTAIRII είναι σε όλα ένα λεβελ πάνω. Βασικά εχει πολυ καλή ηχομόνωση και εξαερισμό.

Σχετικά με τα standard (05 vs 06). Το αρθρο που έστειλε ο THRESH ειναι πολυ καλό. Απο μια διαγώνια που το ειδα, η διαφορά στα δύο στάνταρντ έχει να κανει με τα τέστ που περνάει ενα κράνος για να πάρει πιστοποίηση. Δεν σημαινει οτι ενα κράνος .05 θα κοβόταν στα τεστ του 0.6. Απλά δεν εχει υποβληθει σε αυτα.