View Full Version : Κράνος-Μπουφάν.
CorpseAlive
18/10/2020, 17:41
Καλησπέρα, πρόκειται αυτό το διάστημα να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάποια On/off μέχρι 700 cc .
Θα κυκλοφορώ κυρίως πρωινές ώρες , κέντρο Αθηνών, ελάχιστα Εθνική/Αττική Οδό και καθόλου χώμα.
Είμαι εύσωμο αγόρι. Επομένως θέλω προτάσεις και σε σχέση με αυτό.
Χρειάζομαι ένα κράνος
Είτε Full face είτε Flip.
Και ένα μπουφάν χειμερινό .
Με ενδιαφέρει περίσσοτερο η ασφάλεια και σε δεύτερη φάση η εξωτερική του εμφάνιση που προτιμώ να είναι εντελώς απλό και μαύρο το ίδιο ισχύει για το μπουφάν.
Το Budget δεν ειναι μεγάλο περί τα 150 ευρώ για κράνος και άλλα τόσα για μπουφάν.
Προτάσεις?
doctor_john
18/10/2020, 18:02
Απλός και μαύρος είναι και ο ηλιακός.. ;)
Δες τι σου αρέσει και βάλε λινκ να πάρεις γνώμες αν θες να το επισπεύσεις.
CorpseAlive
18/10/2020, 18:11
Κράνος : https://www.motoexpert.gr/el/krani-mixanis/krani-full-face/ls2-stream-evo-ff320-solid-mat-black
Μπουφάν: https://www.motoexpert.gr/el/mpoifan-mixanis/mpoufan-heimerina/nordcap-citizen-ii-black
Επίσης για κλείδωμα της μηχανής τι να προτιμήσω, τι θεωρείται πιο πρακτικό/ασφαλές?
lleonidas
18/10/2020, 18:25
Καλησπέρα φίλε μου!
Προτείνω να πας μια βόλτα από Καλλιρρόης ή όπου αλλού εσύ επιθυμείς για να προβάρεις κάποια κράνη επώνυμων εταιρειών, αυτό είναι το βασικό κριτήριο επιλογής, μαζί φυσικά με την ποιότητα κατασκευής. Ενδεικτικά αναφέρω AGV K1, Nolan N60, HJC C70, LS2 FF800.
Το ίδιο και για το μπουφάν, να βρεις ένα ζεστό χειμερινό μπουφάν που θα ταιριάζει στο σωματότυπό σου και θα έχει επαρκείς προστασίες στους ώμους, τους αγκώνες και την πλάτη. Εντός του budget που διαθέτεις, μπορείς να βρεις κάποιο μπουφάν της Nordcap, ίσως και κάποιο Alpinestars Drystar ή κάποιο οικονομικό μοντέλο της Revit. Εναλλακτικά, κοιτάζεις για περισσότερες εταιρείες και πιο ακριβά μοντέλα σε αγγελίες μεταχειρισμένων.
CorpseAlive
18/10/2020, 18:27
Καλησπέρα φίλε μου!
Προτείνω να πας μια βόλτα από Καλλιρρόης ή όπου αλλού εσύ επιθυμείς για να προβάρεις κάποια κράνη επώνυμων εταιρειών, αυτό είναι το βασικό κριτήριο επιλογής μαζί φυσικά με την ποιότητα κατασκευής. Ενδεικτικά αναφέρω AGV K1, Nolan N60, HJC C70, LS2 FF800
Το ίδιο και για το μπουφάν, να βρεις ένα ζεστό χειμερινό μπουφάν που θα ταιριάζει στο σωματότυπό σου και θα έχει επαρκείς προστασίες στους ώμους, τους αγκώνες και την πλάτη. Εντός του budget που διαθέτεις, μπορείς να βρεις κάποιο μπουφάν της Nordcap, ίσως και κάποιο Alpinestars Drystar ή κάποιο οικονομικό μοντέλο της Revit. Εναλλακτικά, κοιτάζεις για περισσότερες εταιρείες και πιο ακριβά μοντέλα σε αγγελίες μεταχειρισμένων.
Έχω ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα, είμαι παντελώς άσχετος με τις μάρκες και την αντίστοιχη ποιότητα του εξοπλισμού. Δεν γνωρίζω καν ποιες θεωρούνται επώνυμες ή όχι μάρκες. Ξέρω την Givi από τα βαλιτσάκια και την Nordcap επειδή φαίνεται όμορφη και φθηνή. :P
Έχω ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα, είμαι παντελώς άσχετος με τις μάρκες και την αντίστοιχη ποιότητα του εξοπλισμού. Δεν γνωρίζω καν ποιες θεωρούνται επώνυμες ή όχι μάρκες. Ξέρω την Givi από τα βαλιτσάκια και την Nordcap επειδή φαίνεται όμορφη και φθηνή. :P
Σε GIVI .μαλλον δεν θα βρεις νούμερο οπότε κάνε μια βόλτα στην καλιροης όπως σου έγραψαν ποιο πάνω και άρχισε τις δοκιμές
CorpseAlive
18/10/2020, 18:33
Εϊναι κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα στην Καλλιρόης που πρέπει να ψάξω ?
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ga-rev1&source=android-browser&sxsrf=ALeKk02eYXXMaQND4QZVJ4wTktX6ZUJu1w%3A1603040260741&ei=BHSMX4XBLJCnrgTMhq3ABQ&q=καταστηματα+εξοπλισμου+μοτοσυκλετας+στην+καλλιρροης&oq=καταστηματα+εξοπλισμου+μοτοσυκλετας+στην+καλλιρροη &gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAE EdQAFgAYL-mAmgAcAJ4AIABAIgBAJIBAJgBAMgBCMABAQ&sclient=mobile-gws-wiz-serp
CorpseAlive
18/10/2020, 19:09
https://www.google.com/search?client=ms-android-samsung-ga-rev1&source=android-browser&sxsrf=ALeKk02eYXXMaQND4QZVJ4wTktX6ZUJu1w%3A1603040260741&ei=BHSMX4XBLJCnrgTMhq3ABQ&q=καταστηματα+εξοπλισμου+μοτοσυκλετας+στην+καλλιρροης&oq=καταστηματα+εξοπλισμου+μοτοσυκλετας+στην+καλλιρροη &gs_lcp=ChNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwEAMyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAEEcyBAgAE EdQAFgAYL-mAmgAcAJ4AIABAIgBAJIBAJgBAMgBCMABAQ&sclient=mobile-gws-wiz-serp
Οκ κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ!
Μοτομαγαζα και επιλογες απειρα...
Το πιο πρακτικο ειναι να πας σε καποιο καταστημα, να τους πεις ποσο μπατζετ εχεις και να τους ζητησεις κρανος-τζακετ-γαντια με αυτα τα λεφτα. Καποια καταστηματα τα εχουν ολα σαν πακετο ετοιμα. Αν ειναι μικρομαγαζο πολυ πιθανο να σου κοψει αρκετα, αν ειναι μεγαλο μαγαζι δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει.
Μην τρελαινεσαι με μαρκες και μοντελα, ο,τι πληρωνεις παιρνεις, στα λεφτα που δινεις μια χαρα κανεις τη δουλεια σου, πανω κατω ιδιες ποιοτητες θα βρεις. Απλα να φροντισεις να σου ειναι καλα στο μεγεθος.
CorpseAlive
18/10/2020, 20:10
Μοτομαγαζα και επιλογες απειρα...
Το πιο πρακτικο ειναι να πας σε καποιο καταστημα, να τους πεις ποσο μπατζετ εχεις και να τους ζητησεις κρανος-τζακετ-γαντια με αυτα τα λεφτα. Καποια καταστηματα τα εχουν ολα σαν πακετο ετοιμα. Αν ειναι μικρομαγαζο πολυ πιθανο να σου κοψει αρκετα, αν ειναι μεγαλο μαγαζι δεν υπαρχει περιπτωση να το κανει.
Μην τρελαινεσαι με μαρκες και μοντελα, ο,τι πληρωνεις παιρνεις, στα λεφτα που δινεις μια χαρα κανεις τη δουλεια σου, πανω κατω ιδιες ποιοτητες θα βρεις. Απλα να φροντισεις να σου ειναι καλα στο μεγεθος.
Κατατοπιστικότατος. Ευχαριστώ!
Η hjc έχει πολύ καλά και φθηνά μοντέλα που τα έχω σε υπόληψη. Πχ fg st ή fg17. Επίσης,το k3 της agv είναι παραπάνω από δοκιμασμένο σε καλή τούμπα και ενώ το κράνος έσπασε(όπως και πρέπει άλλωστε για να απορροφήσει την σύγκρουση) το κεφάλι συγγενικού μου προσώπου δεν έπαθε τίποτα,παρόλο που είναι από θερμοπλαστικό(που πολλοί λένε ότι είναι υποδεέστερα από άποψη ασφαλείας). Το μόνο σίγουρο είναι ότι κράνη από θερμοπλαστικό τείνουν να είναι βαρύτερα,κάτι που πρέπει να το'χεις στον νου σου. Προσωπικά,θα απέφευγα μάρκες όπως η givi.
Υπολογισε γυρω στα 80 90 ευρωπουλα για τα ενα λουκετο φρενου και αλυσιδα τα ποιο φτηνα! Η φτηνη σειρα της abus καπου εκει ειναι. Και παρε και ενα σετακι ισοθερμικα πανω κατω και μπαλακλαβα!
CorpseAlive
18/10/2020, 22:54
Ευχαριστώ για την απάντηση, τι θεωρείται ιδανικό βάρος για XL κράνη?
Ευχαριστώ για την απάντηση, τι θεωρείται ιδανικό βάρος για XL κράνη?
Ιδανικό είναι 1200-1300gr,αλλά τα περισσότερα φθηνά κράνη είναι 1400+. Μην το σκέφτεσαι τόσο,δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Εμένα πιο πολύ με ενοχλούσε όταν το κρατούσα έξω σε βόλτα παρά όταν το φορούσα.
Οτι και να παρεις σε θερμοπλαστικο και XL θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα 1500++
Σ'αυτη την περιπτωση περισσοτερη σημασια εχει να ειναι σωστα ζυγισμενο το κρανος παρα το απολυτο νουμερο του βαρους του.
AGV Κ3 και οι οικονομικες σειρες τις HJC ειναι μονοδρομος για εμενα
panavour
19/10/2020, 07:53
μια συμβουλη για το κρανος.παρτο σε ανοιχτο χρωμα ,για λογους ορατοτητας απο τους αλλους το βραδυ(ασφαλεια) και για λογους ζεστης το καλοκαιρι.(το μαυρο χρωμα απορροφαει πολυ ζεστη).
Γενικά στα είδη εξοπλισμού ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις και συνήθως το ακριβότερο (μέχρις ενός σημείου πάντα, εξαιρούνται ρεπλίκες κλπ) είναι και καλύτερο.
Ωστόσο οι ανάγκες μιας καθημερινής αστικής μετακίνησης δεν είναι τόσο αυξημένες που να απαιτείται πχ ενα carbon κράνος ή ένα πολύ ακριβό μπουφάν.
Προτάσεις σου έδωσαν οι παραπάνω.
Δυο συμβουλές απο μεριάς μου.
Μεταξύ flip up και full face, προτίμησε το δεύτερο. Το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει είναι μακράν ανώτερο για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ανοίγει.
Βέβαια οι εταιρείες φωνάζουν, τα flip up να ανοίγουν μόνο σταματημένοι, ειδάλλως δεν προσφέρουν προστασία καλύτερη απο ενα απλό jet κράνος συν το ότι με ανοιγμένη την πρόσοψη, αεροδυναμικά μετατρέπονται σε τούβλα, καταπονώντας μακροχρόνια τον αυχένα.
Οπότε πάρε full face !
Μα θα μου πείς το χειμώνα ,καλό είναι...το καλοκαίρι δεν παλεύεται!
Όντως ισχύει. Είναι ένα "τίμημα" που χρειάζεται να πληρώσεις για να είσαι ασφαλής.
Παρόλα αυτά, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα βολευτείς με το full face τώρα και όταν αρχίσουν οι ζέστες μια πολύ καλή εναλλακτική που μπορείς να σκεφτείς είναι τα κράνη του εντούρο. Είναι σχεδιασμένα για να έχουν πολύ καλό αερισμό (τουλάχιστον στο πρόσωπο τα φθηνότερα) και η προστασία που προσφέρουν είναι πάλι ανώτερη των jet και των ανοιχτών flip up. Τιμές περί τα 90-100€ έχουν .Αεροδυναμικά επίσης δεν είναι πολύ καλά, αλλά μπορείς πάντα να αφαιρέσεις το γείσο και να είσαι οκ(για τον ήλιο και τα κλαδιά υπάρχει έτσι κι αλλιώς)
Ένα τελευταίο όσον αφορά μια παρανόηση που γράφτηκε παραπάνω περι θερμοπλαστικών κελυφών. Το θερμοπλαστικό δεν θα σπάσει στην κρούση (προφανώς μιλάμε για ποιοτικά κράνη με πιστοποιήσεις όχι φθηνά τύπου λιντλ). Εκεί που υστερεί σε σχέση με τα ακριβότερα υλικά πχ carbon ή το aim της shoei είναι στην τριβή. Δηλαδη σε πτώση που το κράνος θα συρθεί. Το carbon απλά φθείρεται διατηρώντας όμως την ακεραιότητα του. Το θερμοπλαστικό αρχίζει και λίωνει τοπικά απο την τριβή και παρατηρείται το φαινόμενο να κολλάει και να ξεκολλάει στιγμιαία στην ασφάλτο επιβαρύνοντας πάρα πολύ τον αυχένα με αυτές τις μικρές επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις.
Lioulios
19/10/2020, 14:11
Η Hjc βγαζει πολυκαρμπονικο κρανος που ειναι καλυτερο απο θερμοπλαστικο σε λιγοτερο απο 100ευρω.Το ειχα παρει και εγω και ηταν σουπερ ασχετα αν το πουλαω γιατι δεν εχω πια μοτο , αλλα δες το και αυτο γιατι ειναι πολυ καλο για τα χρηματα που ζηταει και παιρνει και πινλοκ.
By the way το δικο μου δεν σου κανει .ειναι Μedium.
Κοιτα το παντως
https://www.skroutz.gr/s/10592989/HJC-CS-15-Songtan-MC-4HSF.html
panavour
19/10/2020, 14:19
Γενικά στα είδη εξοπλισμού ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις και συνήθως το ακριβότερο (μέχρις ενός σημείου πάντα, εξαιρούνται ρεπλίκες κλπ) είναι και καλύτερο.
Ωστόσο οι ανάγκες μιας καθημερινής αστικής μετακίνησης δεν είναι τόσο αυξημένες που να απαιτείται πχ ενα carbon κράνος ή ένα πολύ ακριβό μπουφάν.
Προτάσεις σου έδωσαν οι παραπάνω.
Δυο συμβουλές απο μεριάς μου.
Μεταξύ flip up και full face, προτίμησε το δεύτερο. Το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει είναι μακράν ανώτερο για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν ανοίγει.
Βέβαια οι εταιρείες φωνάζουν, τα flip up να ανοίγουν μόνο σταματημένοι, ειδάλλως δεν προσφέρουν προστασία καλύτερη απο ενα απλό jet κράνος συν το ότι με ανοιγμένη την πρόσοψη, αεροδυναμικά μετατρέπονται σε τούβλα, καταπονώντας μακροχρόνια τον αυχένα.
Οπότε πάρε full face !
Μα θα μου πείς το χειμώνα ,καλό είναι...το καλοκαίρι δεν παλεύεται!
Όντως ισχύει. Είναι ένα "τίμημα" που χρειάζεται να πληρώσεις για να είσαι ασφαλής.
Παρόλα αυτά, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα βολευτείς με το full face τώρα και όταν αρχίσουν οι ζέστες μια πολύ καλή εναλλακτική που μπορείς να σκεφτείς είναι τα κράνη του εντούρο. Είναι σχεδιασμένα για να έχουν πολύ καλό αερισμό (τουλάχιστον στο πρόσωπο τα φθηνότερα) και η προστασία που προσφέρουν είναι πάλι ανώτερη των jet και των ανοιχτών flip up. Τιμές περί τα 90-100€ έχουν .Αεροδυναμικά επίσης δεν είναι πολύ καλά, αλλά μπορείς πάντα να αφαιρέσεις το γείσο και να είσαι οκ(για τον ήλιο και τα κλαδιά υπάρχει έτσι κι αλλιώς)
Ένα τελευταίο όσον αφορά μια παρανόηση που γράφτηκε παραπάνω περι θερμοπλαστικών κελυφών. Το θερμοπλαστικό δεν θα σπάσει στην κρούση (προφανώς μιλάμε για ποιοτικά κράνη με πιστοποιήσεις όχι φθηνά τύπου λιντλ). Εκεί που υστερεί σε σχέση με τα ακριβότερα υλικά πχ carbon ή το aim της shoei είναι στην τριβή. Δηλαδη σε πτώση που το κράνος θα συρθεί. Το carbon απλά φθείρεται διατηρώντας όμως την ακεραιότητα του. Το θερμοπλαστικό αρχίζει και λίωνει τοπικά απο την τριβή και παρατηρείται το φαινόμενο να κολλάει και να ξεκολλάει στιγμιαία στην ασφάλτο επιβαρύνοντας πάρα πολύ τον αυχένα με αυτές τις μικρές επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις.
μια χαρα πιστοποιησεις εχουν.
CorpseAlive
19/10/2020, 15:59
Σε σχέση με το κράνος αγόρασα δύο (ένα και για την γυναίκα) Full Face μαύρα γυαλιστέρα κράνη SHARK , στα 100 το ένα με sunvisor και υποδοχή για pinlock.
Σχετικά με το μπουφάν , δεν βρήκα κάποιο να είναι της αρεσκείας μου ακόμα και αυτά που μαρέσουν έχουν κόστος που ξεφεύγει του Budget μου αυτή την στιγμή (πάνω από 300 ευρώ) .
Περιμένω να βρω κάτι σε χαμηλό budget και σε μεγάλα μεγέθη , γιατί από κάτω θα φοράω κουστούμι και θέλω να είναι και 3/4 . Η μόνη του χρήση θα είναι εντός πόλης, ενώ όταν θα κατεβαίνω από την μηχανή θα το βγάζω αμέσως.
Έλα ρε έχει νομίζω η Nordcap αρκετά μοντέλα δες στο σκρουτζ, metropolis, colorado, london με 100-110 €.
CorpseAlive
19/10/2020, 17:27
Έλα ρε έχει νομίζω η Nordcap αρκετά μοντέλα δες στο σκρουτζ, metropolis, colorado, london με 100-110 €.
Έχω ακούσει τα χείριστα εδώ μέσα για την Nordcap/Nordcode σε άλλα Posts. Τελικά τι ισχύει?
Έχω ακούσει τα χείριστα εδώ μέσα για την Nordcap/Nordcode σε άλλα Posts. Τελικά τι ισχύει?
Τα χειροτερα :D
Ισχύει θα έλεγα ότι ισχύει με κάθε προιόν οποιασδήποτε κατηγορίας αγαθών που είναι το φτηνότερο.
Θα κάνεις την δουλειά σου αλλά κάποιος λόγος υπάρχει συνήθως.
Μια χαρά είναι η Nordcap. Το δικό μου(Storm) το έχω 4+ χρόνια και το φοράω χειμώνα καλοκαίρι. Απλό,φθηνό μπουφάν. Εννοείται λέει ότι είναι αδιάβροχο,ενώ δεν είναι. Εννοείται έχει ξεθωριάσει λίγο. Εννοείται έχουν σκιστεί τα 2 απ'τα 4 πιαστράκια της επένδυσης(ευτυχώς 1 απ'την μια κι 1 απ'την άλλη :lol: ),αλλά και πολύ ζεστό είναι και σε μια γερή τούμπα που είχα με προστάτευσε χωρίς να πάθει τίποτα. Και το 'χα πάρει κανά κατοστάρικο.
Και κάτι ακόμα.
Αν θέλεις να είσαι ασφαλής το καλοκαίρι θα χρειαστείς και καλοκαιρινό μπουφάν.
CorpseAlive
19/10/2020, 19:52
Ας βρω μπουφάν για τον χειμώνα και τα βρίσκουμε για καλοκαίρι εδώ θα είμαστε.
doctoras
20/10/2020, 06:39
Ας βρω μπουφάν για τον χειμώνα και τα βρίσκουμε για καλοκαίρι εδώ θα είμαστε.
φιλτράροντας τις πιο επώνυμες εταιρείες θα δεις πολλές επιλογές σε χειμερινό 3/4
https://www.skroutz.gr/c/1206/mpoufan-mhxanhs/m/3105_13074_13076_13083_13860_17018/Dainese_or_Spidi_or_Rev-IT_or_Bering_or_Clover_or_Alpinestars/f/372706_421973_772650/andriko-cheimerino-makry-3-4.html?o=%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%BD+%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%82+%CE%B 1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1&order_by=pricevat&order_dir=asc
Εδώ και δύο χρόνια έχω ένα nordcap χειμερινό που είχα πάρει λίγο πάνω από 100 (110-120?) με όλες τις προστασίες (δε θυμάμαι σίγουρα αν είχε πλάτης ή την πήρα έξτρα, νομίζω την είχε).
Δύο χειμώνες λοιπόν κυκλοφορεί καθημερινά και για την ώρα το μόνο που έχει χαλάσει είναι ένα τρουκ (έχει μια σειρά από δαύτα μπροστά από το κεντρικό φερμουάρ).
Για το κρύο είναι μια χαρά.
Έχω φάει και βροχή δυνατή και μέσα δεν πέρασε νερό. 'Ομως ήταν εξαίρεση, γιατί όταν βρέχει βάζω πάντα αδιάβροχο από πάνω (δεν έχει φάει δλδ τις βροχές 2 χρόνων). Αυτό το κάνω πάντα, καθώς η αδιάβροχη επένδυση είναι παραμέσα στα μπουφαν, οπότε τα εξωτερικά στρώματα παπαριάζουν, γίνεται το μπουφάν πολύ βαρύ και αργεί πολύ να στεγνώσει (ίσως κάτι καλύτερης ποιότητας να μην το κάνει αυτό, αλλά έτσι είναι ετούτο & ένα bering που είχα παλιότερα).
Για τα λεφτά του είναι πολύ τίμιο δλδ, δε ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα βγάλει προτού πάθει κάτι σοβαρό, αλλά η διαφορά κόστους ήδη το κάνει να συμφέρει.
doctor_john
20/10/2020, 10:25
Παιδιά τα τεχνικά υφάσματα που αντιστέκονται στο νερό αλλά επιτρέπουν την αναπνοή, συντηρούνται
έυκολα με σπρέϋ αδιαβροχοποίησης για jacket.
Υπάρχουν απο μεγάλες εταιρείες ρούχων και ανεξάρτητα.
Το περνάς μετά από πλύσιμο στην αρχή της σεζόν και σε 10' είναι έτοιμο, πιθανά σαν καινούριο.
Υπάρχουν και υδροφοβικά σπρέϋ που μπορούν να αδιαβροχοποιήσουν και βαμβακερό φούτερ
αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σε ακριβά ρούχα να ξέρω μη τυχόν προκαλούν κάτι μετά από μήνες στο ρούχο.
CorpseAlive
20/10/2020, 19:15
Καταλήγω στο να τσεκάρω περισσότερο προς RevIT. Σαν επωνυμία θεωρείτε ότι είναι αξιόπιστη?
motojojo
20/10/2020, 19:31
Σχετικά με τα κράνη θα πρότεινα να πάρεις κάποιο με sunvisor. Είναι πλέον αρκετά με αυτό το εξτρα.
Δε χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου από μέσα, το ανοιγοκλείνεις κατά βούληση (πχ σε ένα τουνελ ή σε τοπική σκιά) και σε χαμηλές ταχύτητες μπορείς να κινείσαι με το μεγάλο visor ανοιχτό για καλύτερο εξαερισμό.
Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει πάρα πολύ.
CorpseAlive
20/10/2020, 20:40
Σχετικά με τα κράνη θα πρότεινα να πάρεις κάποιο με sunvisor. Είναι πλέον αρκετά με αυτό το εξτρα.
Δε χρειάζεται να φοράς γυαλιά ηλίου από μέσα, το ανοιγοκλείνεις κατά βούληση (πχ σε ένα τουνελ ή σε τοπική σκιά) και σε χαμηλές ταχύτητες μπορείς να κινείσαι με το μεγάλο visor ανοιχτό για καλύτερο εξαερισμό.
Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει πάρα πολύ.
Αγόρασα 2 full face, SHARK, με Sunvisor και pinlock ready στα 240 ευρώ και τα 2.
CorpseAlive
20/10/2020, 20:42
Άσχετο, γνωρίζετε , πόσο αξίζει μια μεταχειρισμένη αχρησιμοποίητη , ζελατίνα μοτοσυκλέτας original Honda για Transalp? Μου την έδωσε δώρο ο πωλητής και σκέφτομαι να την πουλήσω για να δώσω έξτρα χρήματα στον εξοπλισμό.
panavour
20/10/2020, 20:47
Άσχετο, γνωρίζετε , πόσο αξίζει μια μεταχειρισμένη αχρησιμοποίητη , ζελατίνα μοτοσυκλέτας original Honda για Transalp? Μου την έδωσε δώρο ο πωλητής και σκέφτομαι να την πουλήσω για να δώσω έξτρα χρήματα στον εξοπλισμό.
καινουργια απο 80-150,μετχ/νη κανα 40ρι.το θεμα ειναι,οτι και καινουργια να ειναι αν ειναι unboxed χανει πολυ απ την αξια της.
CorpseAlive
20/10/2020, 20:50
Άρα για 40 ευρώ δεν αξίζει ιδιαίτερα να την πουλήσω. Αν και να είμαι ειλικρινής ακόμα και η GIVI ψηλή που έχει πάνω τώρα να χαλάσει , πάλι τέτοια θα έβαζα. Η χαμηλή δεν μου αρέσει καθόλου.
panavour
20/10/2020, 20:57
Άρα για 40 ευρώ δεν αξίζει ιδιαίτερα να την πουλήσω. Αν και να είμαι ειλικρινής ακόμα και η GIVI ψηλή που έχει πάνω τώρα να χαλάσει , πάλι τέτοια θα έβαζα. Η χαμηλή δεν μου αρέσει καθόλου.
Σε βλεπω γενικως οτι κρινεις τα περισσοτερα πραγματα κυριως απο την εμφανιση.Καλον ειναι για τις ζελατινες να τις κρινεις απο την αποτελεσματικοτητα.
CorpseAlive
20/10/2020, 21:25
Σε βλεπω γενικως οτι κρινεις τα περισσοτερα πραγματα κυριως απο την εμφανιση.Καλον ειναι για τις ζελατινες να τις κρινεις απο την αποτελεσματικοτητα.
Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, ο ίδιος ο πωλητής μου είπε πως πάνω από 100χλμ δεν κόβει τον αέρα καλά το original.
panavour
20/10/2020, 21:34
Δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, ο ίδιος ο πωλητής μου είπε πως πάνω από 100χλμ δεν κόβει τον αέρα καλά το original.
αναλογα με τον σωματοτυπο του καθενος
CorpseAlive
20/10/2020, 21:52
Εγώ είμαι 1.83. Περνούσα τον πωλητή πάνω από μισό κεφάλι. Φαντάζομαι πως αν αυτόν ενοχλούσε η χαμηλη ζελατινα, εμένα με θα σκότωνε.
Παιδιά τα τεχνικά υφάσματα που αντιστέκονται στο νερό αλλά επιτρέπουν την αναπνοή, συντηρούνται
έυκολα με σπρέϋ αδιαβροχοποίησης για jacket.
Υπάρχουν απο μεγάλες εταιρείες ρούχων και ανεξάρτητα.
Το περνάς μετά από πλύσιμο στην αρχή της σεζόν και σε 10' είναι έτοιμο, πιθανά σαν καινούριο.
Υπάρχουν και υδροφοβικά σπρέϋ που μπορούν να αδιαβροχοποιήσουν και βαμβακερό φούτερ
αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει σε ακριβά ρούχα να ξέρω μη τυχόν προκαλούν κάτι μετά από μήνες στο ρούχο.
Μήπως μπορείς να το δοκιμάσεις στην μασχάλη αν σταματάει την υγρασία μπας και γλυτώσω από το αποσμητικό? :lol:
doctor_john
21/10/2020, 09:35
μποτοξακια κάνουν γι'αυτό αλλά είναι stage 3, αν δεν έχεις ανοίξει ρουθούνια, στόμα, κώλο θα σου χαλάσει... :a01:
Dr.Monty
21/10/2020, 22:14
Θα ειμαι τελείως offtopic: Είμαι ανίδεος απο μηχανες, εξοπλισμους κτλ κτλ, και λεω να αγοράσω την πρώτη μου (εχω γράψει σε άλλο θρεντ). Πάλι καλά που ειναι ο corpseAlive και εχει ρωτήσει χιλιαδες πράγματα και παιρνω μια ιδεα. Αλλιώς το απόλυτο χάος.
CorpseAlive
21/10/2020, 22:52
Θα ειμαι τελείως offtopic: Είμαι ανίδεος απο μηχανες, εξοπλισμους κτλ κτλ, και λεω να αγοράσω την πρώτη μου (εχω γράψει σε άλλο θρεντ). Πάλι καλά που ειναι ο corpseAlive και εχει ρωτήσει χιλιαδες πράγματα και παιρνω μια ιδεα. Αλλιώς το απόλυτο χάος.
Φίλε έψαχνα σχεδόν κάθε μέρα για μηχανή. Είχαν γίνει τα μάτια μου αυγά. Κάνε υπομονή και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις κάτι που θα σου κάνει το click. Αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια...ευχαρίστως να σου απαντήσω σε αυτό το topic. Ούτως ή άλλως έχω πάρει ήδη το 50% του εξοπλισμού.
Nordcap metropolis, 3/4 σε city γραμμή και τιμή χώμα. Κάνεις την δουλειά σου και σε 2-3 χρόνια το ξαναβλέπεις.
Πέρι Nordcap/Nordcode, έχω 3 μπουφάν τους (Metropolis, softcell, terra flow) που τα χρησιμοποιώ καθημερινά. Δεν είναι και η πρώτη ποιότητα, με τον καιρό οι ραφές αρχίζουν και ξεφτίζουν (δεν σκίζονται, απλά βλέπεις κλωστούλες να εξέχουν -ΟΚ, θυμήθηκα ότι έχει σκιστεί μια εσωτερική τσέπη στο metopolis)), τα φερμουάρ αρχίζουν και δυσκολεύονται στο πάνω κάτω. Ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.
Όμως με το μπάτζετ ενός "καλού" επώνυμου μπουφάν έχω 3 διαφορετικά για κάθε εποχή και κάνω την δουλειά μου πιο άνετα, διαμοιράζοντας και την φθορά. Προστασίες σε όλα, το χειμερινό πολύ ζεστό, είμαι ευχαριστημένος και μάλλον θα ξαναπάρω.
Dr.Monty
22/10/2020, 08:28
Φίλε έψαχνα σχεδόν κάθε μέρα για μηχανή. Είχαν γίνει τα μάτια μου αυγά. Κάνε υπομονή και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις κάτι που θα σου κάνει το click. Αν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια...ευχαρίστως να σου απαντήσω σε αυτό το topic. Ούτως ή άλλως έχω πάρει ήδη το 50% του εξοπλισμού.
Καλημέρα! Εχω βρει τι θα πάρω. Ειμαι ερωτευμένος με τη yamaha ys125, αλλα για πολλούς λόγους θα περιμενω την καινουργια την cb125f τον Γενάρη που επίσης ειναι κουκλι. Οι απορίες μου όμως ειναι ΠΑΡΑ πολλες!!
Ασφάλεια αναβάτη
--Τι κράνος?
--Τι μπουφάν?
--Το μπουφάν ειναι απαραίτητο? και πως σε προστατευει ένα μπουφάν πέρα απο τις γρατζουνιές όταν μιλαμε για πτώση?
--CSS ή Χουντρας?
Χρηστικότητα
--Να βάλω πίσω μπαγαζιέρα?
--Πόσο βαραινει το όχημα?
--Να βάλω και πλαινές? (Εμενα δεν με πειράζει να ειναι και φίδι το μηχανάκι, εννοώ αν βαρυνει πολυ)
Κλοπή
--Ποια ειναι τα must που πρεπει να έχει καποιος (π.χ. αλυσίδα, συναγερμος)?
--Πόσο κοστίζει η ασφάλεια και τι καλυπτει; (Βρηκα ενα πολυ καλο θρέντ χθες και ελυσα αρκετες αποριες)
Μεταφορά
--Υπάρχει τρόπος μεταφοράς της μηχανής μέσα στην Ελλάδα? (μεταφορική, οσε κτλ κτλ) Σε αυτο αν γνωρίζει καποιος ας απαντησει. Για Αθηνα-Θεσσαλονίκη.
Το απίστευτο ειναι οτι συνειδητοποίησα οτι το μηχανάκι εχει 2700 και τελικα θέλεις αλλο ενα χιλιαρικο το λιγοτερο για τα γυρω γύρω (ασφαλειες, μπαγαζιέρες, κρανος, παρκινγκ, αλυσιδες, συναγερμους, riding school....)
Τεσπα χιλιαδες πραγματα. Το χειρότερο ειναι οτι οι περισσότερες ερωτησεις ειναι αυτονόητη γνώση για τους περισσέτερους, οποτε δεν υπαρχουν καταγεγραμμένες απαντησεις...
Να ευχαριστηθείς τη μηχανή σου και να εισαι παντα όρθιος
Γεια σου.
με την σειρά
-- Οποιοδήποτε κλειστό κράνος γνωστής μάρκας σου κάνει.Από θέμα ασφάλειας είσαι καλυμμένος ,από εκεί και πέρα πληρώνεις το υλικό κατασκευής,βάρος,αεροδυναμική συμπεριφορά,ποιότητα περιφερειακών( εσωτερικό,μηχανισμός ζελατίνας κτλ) κ.α
-- Μπουφάν χρειάζεσαι ένα χοντρό για χειμώνα και ένα ελαφρύ διάτρητο για το καλοκαίρι.Με τα φτηνά nordcap κάνεις κανονικά την δουλειά σου με μια μικρή έκπτωση στην ποιότητα στο πέρασμα του χρόνου.Για την βροχή χρειάζεσαι αδιάβροχο,σε μια βροχή μικρής έντασης και διάρκειας θα σε προστατέψει και το μπουφάν αλλά ως εκεί εκτός και αν αγοράσεις κάτι πολύ ακριβό.
-- https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159300 διάβασε εδώ και κρίνε
-- Μπότες-μποτάκια . https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=157836 διάβασε εδώ και κρίνε
-- Κιθαρίστας ή Ντράμερ ;
--Να βάλεις πίσω μπαγαζιέρα
-- Όχι και πολύ ,δεν πιστεύω πως επηρεάζει τόσο τα μικρά οχήματα των 125κε που πάνε με 100-110 χλμ τέρμα.
-- ΔΓ/ΔΑ
--Εγώ έφερα την δικιά μου από Καβάλα στην Πελοπόννησο με μεταφορική εταιρία.
CorpseAlive
22/10/2020, 12:09
Καλημέρα! Εχω βρει τι θα πάρω. Ειμαι ερωτευμένος με τη yamaha ys125, αλλα για πολλούς λόγους θα περιμενω την καινουργια την cb125f τον Γενάρη που επίσης ειναι κουκλι. Οι απορίες μου όμως ειναι ΠΑΡΑ πολλες!!
Ασφάλεια αναβάτη
--Τι κράνος?
--Τι μπουφάν?
--Το μπουφάν ειναι απαραίτητο? και πως σε προστατευει ένα μπουφάν πέρα απο τις γρατζουνιές όταν μιλαμε για πτώση?
--CSS ή Χουντρας?
Χρηστικότητα
--Να βάλω πίσω μπαγαζιέρα?
--Πόσο βαραινει το όχημα?
--Να βάλω και πλαινές? (Εμενα δεν με πειράζει να ειναι και φίδι το μηχανάκι, εννοώ αν βαρυνει πολυ)
Κλοπή
--Ποια ειναι τα must που πρεπει να έχει καποιος (π.χ. αλυσίδα, συναγερμος)?
--Πόσο κοστίζει η ασφάλεια και τι καλυπτει; (Βρηκα ενα πολυ καλο θρέντ χθες και ελυσα αρκετες αποριες)
Μεταφορά
--Υπάρχει τρόπος μεταφοράς της μηχανής μέσα στην Ελλάδα? (μεταφορική, οσε κτλ κτλ) Σε αυτο αν γνωρίζει καποιος ας απαντησει. Για Αθηνα-Θεσσαλονίκη.
Το απίστευτο ειναι οτι συνειδητοποίησα οτι το μηχανάκι εχει 2700 και τελικα θέλεις αλλο ενα χιλιαρικο το λιγοτερο για τα γυρω γύρω (ασφαλειες, μπαγαζιέρες, κρανος, παρκινγκ, αλυσιδες, συναγερμους, riding school....)
Τεσπα χιλιάδες πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότερες ερωτήσεις είναι αυτονόητη γνώση για τους περισσότερους, οποτε δεν υπαρχουν καταγεγραμμένες απαντησεις...
Να ευχαριστηθείς τη μηχανή σου και να είσαι πάντα όρθιος
Θα απαντήσω σε όσα ξέρω.
1) Κράνος
Το πόσο ακριβό είναι ένα κράνος έχει να κάνει με την άνεση, την ανθεκτικότητα του στον χρόνο και την παθητική ασφάλεια. Το τελευταίο έχει να κάνει με το πως είναι μελετημένο να αντιδρά σε σύγκρουση με άσφαλτο κλπ με πολλά χλμ. Οσο πιο ακριβό το κράνος τόσο περισσότερο από τα παραπάνω θα απολαύσεις. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν κάποια στάνταρτ ασφάλειας . Επομένως όλα τα κράνη θα σε προστατεύσουν για τα βασικά. Εγώ πήρα ένα Shark στα 100 ευρώ . Τα MT είναι πολύ καλά διαβάζω απλά δεν βρήκα κάποιο στο μέγεθος μου. Κοίτα και LS2 φαίνονται τρομερά και έχουν καλές κριτικές.
Τα κράνη είναι φτιαγμένα με 3 τρόπους
α) Θερμοπλαστικό (φθηνότερο αλλά πιο βαρύ)
β) carbon fiber( ακριβότερο αλλά πιο ελαφρύ)
γ) Composite (Ακόμα πιο ακριβό και πιο ελαφρύ)
2) ΜΠΟΥΦΑΝ
Για το τι προσφέρει ένα μπουφάν πρέπει να αναρωτηθείς για τι χρήση το θες.
Για πόλη που είναι και η πιο συνήθης χρήση και αυτή που μπορώ να απαντήσω τα βασικά ισχύουν τα εξής :
έχει προστασία σε αγκώνες και ώμους για να απορροφήσουν κραδασμό με αποτέλεσμα να μην τραυματιστείς τόσο όσο χωρίς. Δεν εννοώ για γρατζουνιές αλλά για σπασίματα-μώλωπες κλπ.
Σε προστατεύει από τον καιρό και αν έχει ανακλαστικά σε κάνει πιο εμφανή στους υπόλοιπους οδηγούς.
Φτιάχνονται από συνθετικό ύφασμα(φθηνότερο) και από δέρμα(ακριβότερο)
Σε σχέση με τις μάρκες , υπάρχουν 2 απόψεις.
Είτε ψώνισε ακριβό για να μην αλλάζεις συχνά πυκνά και να έχεις καλύτερη ασφάλεια είτε ψώνισε φθηνό ώστε να μην είσαι δεσμευμένος σε περίπτωση που δεν σε βολέψει, χαλάσει από στατικό πέσιμο ή κακό πλύσιμο.
Η γνώμη μου επειδή είσαι και εσύ καινούριός είναι να πάρεις ένα φθηνό ώστε να καταλάβεις τις ανάγκες σου.
Φθηνές μάρκες είναι Nordcode/Nordcap, Modeca,Ixon .
Οικονομικά αλλά πιο επώνυμα είναι Rev it , LS2
High end είναι DAINESE , RICHA , ALPINESTARS
Διαλέγεις και παίρνεις. Για εμένα είναι τόσο στάνταρ όσο το κράνος το μπουφάν.
3) ΓΑΝΤΙΑ , μπορείς να βρεις με μικρή προστασία στις αρθρώσεις από 20 ευρώ . Πάρε σε βοηθά πολύ αυτή την εποχή.
4) ΑΣΦΑΛΕΙΑ, anytime 216ΕΥΡΩ 12 μήνες με ασφάλιστρο νέου οδηγού και οδική βοήθεια. Δεν ασφάλισα για κλοπή γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να σε γ@μησει η ασφαλιστική και δεν έχει νόημα (Προσωπική άποψη μην πέσετε να με φάτε) . Δεν έβαλα νομική κάλυψη για τους προφανείς λόγους. Η ασφάλεια είναι για 680 cc Honda Transalp 2008. Σε σένα θα είναι πιο φθηνή λόγω λιγότερων CC.
5) Κλοπή, αλυσίδα πάρε για όταν έχεις να την κλειδώσεις κάπου ,δέντρο, κολώνα κλπ. αλλιώς λουκέτο με συναγερμό στα δισκόφρενα.
6) Μεταφορά
Έχει μεταφέρει ο πατέρας μου μηχανή με μεταφορική (φορτηγό) Αθήνα-Κέρκυρα με 60 ευρώ. Δεν γνωρίζω για Θεσσαλονίκη αλλά είμαι σίγουρος υπάρχουν.
7) Μπα γκαζιέρα
Ανάλογα την χρήση, αν θες να μεταφέρεις μόνο βασικά ,κινητό κλπ δες καλύτερα για ένα καλό Backpack. Αν θες να μεταφέρεις πιο βαριά πράγματα έγγραφα κλπ Top case τότε.
8) χούντρας ή CSS
Δεν γνωρίζω, έχω ακούσει περισσότερα για τον Χούντρα πάντως και όσους γνωρίζω και πήγαν μου είπαν τα καλύτερα.
Οικονομικά αλλά πιο επώνυμα είναι Rev it , LS2 , AGV PRO
Μια διόρθωση εδώ. Τα AGV Pro δεν είναι επώνυμα. Ίδια κατηγορία με τα Norcode/Nordcap είναι. Δεν είναι AGV. Απλά ο έμπορος έπαιξε δυνατά με την επιλογή του ονόματος που θα δώσει κι έτσι έχουν τσιμπήσει πολλοί.
CorpseAlive
22/10/2020, 15:29
Μια διόρθωση εδώ. Τα AGV Pro δεν είναι επώνυμα. Ίδια κατηγορία με τα Norcode/Nordcap είναι. Δεν είναι AGV. Απλά ο έμπορος έπαιξε δυνατά με την επιλογή του ονόματος που θα δώσει κι έτσι έχουν τσιμπήσει πολλοί.
Ναι έχεις απόλυτο δίκιο, θεώρησα και εγώ ότι είναι της AGV. Το έψαξα μόλις δεν είναι οπότε γράψτε λάθος.
Dr.Monty
22/10/2020, 15:57
Πραγματικα ευχαριστω πολυ για τις εκτενεις απαντήσεις!
http://fimasia-live.com/list-of-2020-fim-homologated-helmets/
AUFGEBRACHT
25/10/2020, 19:24
Σωστή η επισήμανση, έχω την εντύπωση ότι είναι ελληνική εταιρεία, άσχετο σαν έχουν κοτσάρει μια ιταλική σημαιούλα δόλωμα. Παραγωγή σίγουρα Κίνα μεριά πρέπει να 'ναι, πάντως θυμάμαι πριν καμιά 10αριά χρόνια που είχα κανονίσει βόλτα με κάποιο φίλο και μου έσκασε μύτη με μπουφανάκι καλοκαιρινό διάτρητο της εν λόγω εταιρείας, το οποίο ήταν ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ του Rev'it Air που είχα εγώ. Μόνο το όνομα άλλαζε...
karellen
25/10/2020, 19:46
Rev'it δερμάτινο παντελόνι αγόρασα κάποτε από γνωστό κατάστημα της Αθήνας.Ταμπελάκια-λογότυπο ίδια μέχρι και η απόστροφος στη φίρμα υπήρχε!
Μόνο που το έμβλημα,αυτό το τρίγωνο,ήταν διαφορετικό και φυσικά η εφαρμογή και η ποιότητα ήταν μέτριες.
Επεστράφη με συνοπτικές.
CorpseAlive
25/10/2020, 20:45
Rev'it δερμάτινο παντελόνι αγόρασα κάποτε από γνωστό κατάστημα της Αθήνας.Ταμπελάκια-λογότυπο ίδια μέχρι και η απόστροφος στη φίρμα υπήρχε!
Μόνο που το έμβλημα,αυτό το τρίγωνο,ήταν διαφορετικό και φυσικά η εφαρμογή και η ποιότητα ήταν μέτριες.
Επεστράφη με συνοπτικές.
Ενδιαφέρον, θα έπρεπε να αναφέρεις και το μαγαζί, για να προφυλαχτούμε και οι υπόλοιποι.