View Full Version : Μπερδεμένος με απόκτηση μηχανής ή σκούτερ
kynodontas
26/10/2020, 21:07
Όπως είπα και σε ένα άλλο θέμα σκέφτομαι να πάρω σκούτερ. Στο μυαλό μου δεν είχα υπόψιν την διαφοροποίηση μεταξύ σκούτερ και μηχανήως καθώς ήμουν-έιμαι ψιλοάσχετος από αυτά. Όμως το να έχω δίκυκλο πέραν από την καυλα που έχει (συγγνώμη για την έκφραση) θεωρώ πως θαμεβολέψει πολύ. Ενδιαφέρομαι για κάτι τύπου beverly ή meddley 150-300 κυβικά. Το βασικό μου θέμα είναι το οικονομικό δεν μπορώ να δώσω πάνω από 4 χιλιάρικα (εννοώ για καινούριο όχι μεταχειρισμένο). Σε αυτή την τιμή υπάρχει περίπτωση να βρω μηχανή; Γιατί το θεώρησα μάλλον χωρίς λόγο ότι οι μηχανές θα ελιναι πολύ πιο ακριβές αλλά τελικά δεν ισχύει. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια μοντέλα; Κυβικά κάπου στα 300 και για κύρια χρήση εντός πόλης (Αθήνα). Από ασφάλεια υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ σκούτερ και μηχανής;
harris_x
27/10/2020, 07:20
Αν η χρήση που θα κάνεις είναι αυτή που περιγράφεις στο άλλο θέμα (δουλειά σπίτι), να πάρεις σκούτερ.
Οτιδήποτε άλλο δεν θα σε βολέψει.
kynodontas
27/10/2020, 09:56
ναι τέτοια θα είναι κυρίως η χρήση και καμιά βόλτα καφέ κτλ
MHXANAPA
(τα σκούτερ στο σκουπίδια )
Υπάρχει και η εναλλακτική των Sym VF 185 / GTR 150 για ευκολία, επιδόσεις, αξιοποστία και οικονομία.
Όπως είπα και σε ένα άλλο θέμα σκέφτομαι να πάρω σκούτερ. Στο μυαλό μου δεν είχα υπόψιν την διαφοροποίηση μεταξύ σκούτερ και μηχανήως καθώς ήμουν-έιμαι ψιλοάσχετος από αυτά. Όμως το να έχω δίκυκλο πέραν από την καυλα που έχει (συγγνώμη για την έκφραση) θεωρώ πως θαμεβολέψει πολύ. Ενδιαφέρομαι για κάτι τύπου beverly ή meddley 150-300 κυβικά. Το βασικό μου θέμα είναι το οικονομικό δεν μπορώ να δώσω πάνω από 4 χιλιάρικα (εννοώ για καινούριο όχι μεταχειρισμένο). Σε αυτή την τιμή υπάρχει περίπτωση να βρω μηχανή; Γιατί το θεώρησα μάλλον χωρίς λόγο ότι οι μηχανές θα ελιναι πολύ πιο ακριβές αλλά τελικά δεν ισχύει. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια μοντέλα; Κυβικά κάπου στα 300 και για κύρια χρήση εντός πόλης (Αθήνα). Από ασφάλεια υπάρχει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ σκούτερ και μηχανής;
Αν θέλεις να εξυπηρετησεις καθημερινές και βασικές ανάγκες μεταφοράς λόγω χρόνου και κόστους τότε πάρε scooter, θα εχει χωρο, ευκολια οδηγησης στην πολη και θα σε προφυλάξει καλύτερα στο κρύο και στην βροχή. Αν η χρήση δεν είναι τόσο καθημερινή οχι οτι το sccοter δεν εξυπηρετεί αλλά μια μηχανή για μενα ισως εχει πιο χαβαλε..
και καμιά βόλτα καφέ κτλ
Αν το κτλ περιλαμβανει και τσαρκα το προσωπο σε ειδυλλιακες μαγευτικες ακρογιαλιες να χαζευετε τις βαρκουλες που κουνιουνται, χτυπα κανενα on-off ..
(και στο caffee αποξω αραγμενο το κανει το κομματι του..)
panavour
27/10/2020, 14:03
αμα παιζει και θηλυκο το σκουτερ ειναι μονοδρομος.
Kickstart
27/10/2020, 20:58
Αν και πότε δεν τα συμπάθησα (τα θεωρώ άψυχα χωρίς χαρακτήρα) πάρε σκούτερ.. Κι εγώ πήρα πρόσφατα για τις ανάγκες που περιγράφεις. Μόλις το βαρεθείς φεύγει εύκολα, στα λ7 που διαθέτεις έχει καλές επιλογές σε καινούργιο και καλύτερες σε used.
Αυτά τα σκούτερ στα 300 κυβικά και με περίπου 25 άλογα είναι αλήθεια πως είναι μπαλαντέρ. Κάνουν για τα πάντα. Και στην κίνηση είναι οικονομικά και εύχρηστα, και σε μεγάλη πόλη με λεωφόρους πάνε άνετα, και εκδρομούλα μπορείς να κάνεις, και έχουν χώρους και προστασία για να είσαι άνετος σε καθημερινότητα.
Αν ο μοτοσυκλετισμός δεν είναι σκοπός, τότε με ένα τέτοιο όχημα καλύπτεις πάρα πολλές ανάγκες μετακίνησης μαζί. Πάρε ένα τέτοιο να δεις πως πάει κι αν σου αρέσει το άθλημα μπορείς αργότερα να πάρεις και μεγάλη μηχανή με ταχύτητες.
Καλα ολα αυτα για τα σκουτερ, αλλα σε δρομους ελληνικων πολεων πρεπει να εχεις σπονδυλικη ρομποκοπ για να αντεχει τις λακουβες.
kynodontas
28/10/2020, 11:39
Αν θέλεις να εξυπηρετησεις καθημερινές και βασικές ανάγκες μεταφοράς λόγω χρόνου και κόστους τότε πάρε scooter, θα εχει χωρο, ευκολια οδηγησης στην πολη και θα σε προφυλάξει καλύτερα στο κρύο και στην βροχή. Αν η χρήση δεν είναι τόσο καθημερινή οχι οτι το sccοter δεν εξυπηρετεί αλλά μια μηχανή για μενα ισως εχει πιο χαβαλε..
Βασικά για πηγαινέλα στη δουλειά το θέλω. Παγκράτι-Αμπελόκηποι φάση. Τώρα τι να σου πω, αν σταματήσω να δουλεύω όλο το 24ωρο ίσως θυμηθώ ότι μπορείς να πας και βόλτες και ν πάω πουθενά κανά ΣΚ :P
kynodontas
28/10/2020, 11:40
αμα παιζει και θηλυκο το σκουτερ ειναι μονοδρομος.
Δε θα παιρνα μηχανή ή σκούτερ με κριτήριο το αν έχω σχέση ή όχι.. αλλά μόνο αρσενικό παίζει προς το παρόν, ο εαυτός μου δηλαδή.. άντε και μια backpack :P
kynodontas
28/10/2020, 11:43
Αυτά τα σκούτερ στα 300 κυβικά και με περίπου 25 άλογα είναι αλήθεια πως είναι μπαλαντέρ. Κάνουν για τα πάντα. Και στην κίνηση είναι οικονομικά και εύχρηστα, και σε μεγάλη πόλη με λεωφόρους πάνε άνετα, και εκδρομούλα μπορείς να κάνεις, και έχουν χώρους και προστασία για να είσαι άνετος σε καθημερινότητα.
Αν ο μοτοσυκλετισμός δεν είναι σκοπός, τότε με ένα τέτοιο όχημα καλύπτεις πάρα πολλές ανάγκες μετακίνησης μαζί. Πάρε ένα τέτοιο να δεις πως πάει κι αν σου αρέσει το άθλημα μπορείς αργότερα να πάρεις και μεγάλη μηχανή με ταχύτητες.
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος θεώρησα το σκούτερ θα είναι πιο εύκολο στο οδήγημα. Στην ουσία σταμάτα ξεκίνα είναι δεν έχει ταχύτητες και φαντάζομαι η "τοποθέτηση" του οδηγού επί αυτού είναι πιο εύκολη. Επίσης δεν έχω σκοπόι να τρέχω οπότε να χω ένα θηρίο και να πάω ψιλοαργά θα είναι αστείο νομίζω.
Κατα τ'αλλα σε ένα μαθημα οδήγησης που είδα onlne είδα μια μηχανή και ερωτεύτηκα αλλά δεν μπορώ να τη βρω πουθενά να δω πόσο κάνει καινούρια.
https://www.youtube.com/watch?v=i07l4B3AHLY&t=161s
αυτή τη μηχανή γουστάρω πολύ φοβάμαι θα είναι απλησίαστη.
giorgosb
28/10/2020, 12:25
Για καινούργια λίγο δύσκολο γιατί δεν πωλείται πλέον.. Με 3.000-3.500 βρίσκεις όμως μια χαρά μεταχειρισμένη με ABS
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=used&offer_type=sale&onlyprice=1&price=%3E50&make=22&model=1547&mileage-to=%3C100000&significant_damage=f&sort=pra&rg=3&hi=1&features=50
καθολου απλησιαστη, μεσα στο μπατζετ σου ειναι, απλα εχει πολυ περισσοτερα εξοδα συντηρησης...
kynodontas
28/10/2020, 13:28
Θα θελα κάτι σε καινούριο.. μέχρι 4 χιλιάρικα έχετε να μου προτείνετε μηχανή για να συγκρίνω; Γενικά τα σκούτερ η οι μηχανές είναι πιο ακριβά για δεδομένα χαρακτηριστικά;
lleonidas
28/10/2020, 13:41
Καλησπέρα φίλε μου! Όπως σωστά σου έγραψαν πιο πάνω, ένα scooter 150-300cc είναι η ενδεδειγμένη και λογική λύση για τις ανάγκες σου. Διαθέτει πρακτικότητα, ευελιξία, χώρους και μερική προστασία από καιρικές συνθήκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια μοτοσυκλέτα δε θα σε πάει άνετα όπου θέλεις εντός(και εκτός, φυσικά) πόλης.
Εδώ ο καθένας μας προτείνει κατηγορία ή μοντέλα ανάλογα με τα δικά του γούστα αλλά εσύ στην παρούσα φάση έχεις άγνοια, γι'αυτό και αμφιταλαντεύεσαι. Επιλέγοντας είτε το ένα είτε το άλλο και αποκτώντας εμπειρία με την καθημερινή χρήση, θα σταθμίσεις με τον καιρό τα + και τα - και θα γίνεις σοφότερος για την επόμενη αγορά σου.
Στα χρήματα που διαθέτεις, μπορείς να κοιτάξεις για καινούριο scooter 150cc όπως τα Medley, sh150, Nmax ή και 300cc όπως τα Beverly, Citycom, HD, Agility.
Σε καινούριες μοτοσυκλέτες οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες και από την κινέζικη κυρίως αγορά: Daytona, Benelli, Voge, CFMOTO.
Αν κινηθείς σε μεταχειρισμένο, οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.
panavour
28/10/2020, 13:44
Θα θελα κάτι σε καινούριο.. μέχρι 4 χιλιάρικα έχετε να μου προτείνετε μηχανή για να συγκρίνω; Γενικά τα σκούτερ η οι μηχανές είναι πιο ακριβά για δεδομένα χαρακτηριστικά;
https://www.sym.gr/model/citycom-s-300i-abs-euro-4/
αφου εισαι πρωταρης και κατα δηλωσιν σου ασχετος παρε το παραπανω ,να μην βρεχεσαι να μην κρυωνεις,να μην λασπωνεσαι,να μην λερωνεσαι ,να μην αλλαζεις ταχυτητες ναχεις ασφαλεια με ABS ,και να ταχεις και καλα με την γυναικα σου,καινουργιο με εγγυηση ,ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ.
Φίλε μου καλησπέρα.
Θα συμφωνήσω και εγώ με αυτούς που σου είπαν να δεις σκούτερ.Με 4κ έχει καλές επιλογές και νομίζω είναι ότι πρέπει για την χρήση που το θέλεις.
Σίγουρα έχουν θετικά και αρνητικά αλλά νομίζω πως θα σε βολέψει περισσότερο,δεν δείχνεις άνθρωπος που θέλει να γίνει ''μηχανόβιος'',μου κάνεις σε κάποιον που θέλει ένα 2τροχο εργαλείο και μεταφορικό μέσο,που θα πάει στο σούπερ μάρκετ αλλά θα κάνει σχετικά άνετα και μια πιο μεγάλη βόλτα και το σκούτερ είναι αυτό.
Από την άλλη αν θέλεις μοτοσυκλέτα καινούργια +- 300κε,εντός του χρηματικού σου ορίου νομίζω πως οι πιο αξιόλογες επιλογές είναι οι ποιοτικές-για κινέζικές Benelli - vogue
kynodontas
28/10/2020, 14:31
Φίλε μου καλησπέρα.
Θα συμφωνήσω και εγώ με αυτούς που σου είπαν να δεις σκούτερ.Με 4κ έχει καλές επιλογές και νομίζω είναι ότι πρέπει για την χρήση που το θέλεις.
Σίγουρα έχουν θετικά και αρνητικά αλλά νομίζω πως θα σε βολέψει περισσότερο,δεν δείχνεις άνθρωπος που θέλει να γίνει ''μηχανόβιος'',μου κάνεις σε κάποιον που θέλει ένα 2τροχο εργαλείο και μεταφορικό μέσο,που θα πάει στο σούπερ μάρκετ αλλά θα κάνει σχετικά άνετα και μια πιο μεγάλη βόλτα και το σκούτερ είναι αυτό.
Από την άλλη αν θέλεις μοτοσυκλέτα καινούργια +- 300κε,εντός του χρηματικού σου ορίου νομίζω πως οι πιο αξιόλογες επιλογές είναι οι ποιοτικές-για κινέζικές Benelli - vogue
Έγραψα μια απάντηση αλλά για κάποιο λόγο δεν εμφανίστηκε ποτέ :P
Δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνει ο όρος μηχανόβιος, αν εγώ δεν πείθω για μηχανόβιος γιατί δίνω την εικόνα φλώρου, δε θα το αρνηθώ. Ε βασικά για πηγαινέλα δουλειά και καμιά βόλτα. Τώρα αν καταφέρω να ξαναπάω διακοπές κάποτε θα ήθελα να έχω όχημα (δίκυκλο) για να κινούμαι εκεί. Αν έπρεπε να βγω εθνική, φοβάμαι θα έλεγα. Αλλά γενικά θα γούσταρα να μάθω να οδηγώ καλά, να ξεκινήσω από γατάκι που είμαι τώρα και να γίνω ένας καλός οδηγός. Ακούω και κάτι κακεντρεχείς που λένε ότι οι γιατροί δεν μαθαίνουμε ποτέ να οδηγούμε :P
Αλλά μηχανή-σκούτερ πάντα ήθελα να οδηγώ. Και πριν αρχίσω να ψάχνομαι δεν είχα αντιληφθεί ότι υπάρχει διαφορά. Η μόνη διάκριση που είχα στο μυαλό μου είναι παπάκι μηχανή και το μόνο που δεν ήθελα ηταν παπάκι. Τώρα σουπερμαρκετ και γυμναστήριο και τέτοια με ταπόδια θεωρώ να πάω γιατί είναι κοντά και γενικά ψιλοπερπατάω. Απλά έχω αρχίσει να νιώθω άσχημα που δεν έχω όχημα και πάω με το λεωφορείο. Νιώθω σαν να έχω μείνει πίσω σε αυτό το κομμάτι λες και είμαι μαθητής.
Φίλε μου συγνώμη αν ακούστηκα έτσι.
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ''φλώρος'' αλίμονο.Εννοούσα την κατηγορία ανθρώπου που μεγάλωσε διαβάζοντας περιοδικά,είχε αφίσες μηχανών σαν παιδί και έφηβος,αυτού που ναι του αρέσει η ταχύτητα,που θα αγοράσει μοτοσυκλέτα με βάση το πόσο καλό πλαίσιο ή αναρτήσεις έχει,που έχει σαν σκοπό να γυρίσει όλη την Ελλάδα με 2 ρόδες,που έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τις επισκευές/σερβις της μηχανής του και πολλά άλλα,δεν υπάρχει de facto ορισμός και συγνώμη αν ακούστηκε έτσι αυτό που έγραψα.
Αυτός που δεν το βλέπει μόνο σαν μέσο μετακίνησης αλλά κάτι παραπάνω.
Οι γιατροί γιατί να μην μάθουν να οδηγάνε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό :)
Πολύ πιθανό μετά την πρώτη σου επαφή με δίτροχο να αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τις μοτοσυκλέτες !
doctor_john
28/10/2020, 14:51
Δεν έχεις μείνει πίσω, ιδανικά ο κάτοικος σύγχρονης πόλης οφείλει το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και εκτός αυτού έχεις πετύχει
την καλύτερη δυνατή οικονομία για τις μετακινήσεις σου, πιθανά και την μέγιστη ασφάλεια.
Αν για λόγους ευχαρίστησης κ.λπ. το πήρες απόφαση να έχεις δικό σου μέσο, τώρα πρέπει να είσαι υπομονετικός
και να δοκιμάσεις όλα τα διαθέσιμα στις δυνατότητες σου.
doctor_john
28/10/2020, 14:58
...
Πολύ πιθανό μετά την πρώτη σου επαφή με δίτροχο να αλλάξει ο τρόπος που βλέπεις τις μοτοσυκλέτες !
Και καλά πως λειτουργούν μόνο με ήδη εφαρμοσμένες ρουτίνες, χωρίς φαντασία και χωρίς να προσέχουν ιδιαίτερα.
Θέλω να πιστεύω ότι οι γιατροί σήμερα έχουν πολύ ευρύτερη αντίληψη, μη μου το χαλάσετε.
Εγώ το αντίθετο θα έλεγα.Η μοτοσυκλέτα είναι ένα ακριβό χόμπι αν το δεις σαν απόλαυση ,ίσα ίσα σαν γιατρός που είναι ένα επάγγελμα με καλές οικονομικές απολαβές μπορείς να το απολαύσεις στο έπακρο !!!
kynodontas
28/10/2020, 15:23
Φίλε μου συγνώμη αν ακούστηκα έτσι.
Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ''φλώρος'' αλίμονο.Εννοούσα την κατηγορία ανθρώπου που μεγάλωσε διαβάζοντας περιοδικά,είχε αφίσες μηχανών σαν παιδί και έφηβος,αυτού που ναι του αρέσει η ταχύτητα,που θα αγοράσει μοτοσυκλέτα με βάση το πόσο καλό πλαίσιο ή αναρτήσεις έχει,που έχει σαν σκοπό να γυρίσει όλη την Ελλάδα με 2 ρόδες,που έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τις επισκευές/σερβις της μηχανής του και πολλά άλλα,δεν υπάρχει de facto ορισμός και συγνώμη αν ακούστηκε έτσι αυτό που έγραψα.
Αυτός που δεν το βλέπει μόνο σαν μέσο μετακίνησης αλλά κάτι παραπάνω.
Ντάξει μηχανόβιος δεν είμαι και μάλλον δε θα γίνω γιατί όνως είμαι λίγο φλώρος θεωρώ :P Μου φαίνεται περίεργο από τη μια τόσα χρόνια να φοβόμουν/να μην προσπαθούσα να οδηγήσω και ταυτόχρονα να μ φοβάμαι να συμμετέχω σε χειρουργεία ασθενών αλλά είναι θέμα χαρακτήρα μάλλον
Το ότι οι γιατροί δεν οδηγούν μάλλον είναι μια φήμη που τους ακολουθεί. Όταν μπήκα στη σχολή μου λέει η μητέραμου "νταξει βεβαιώθηκα ότι δεν θα οδηγήσεις ποτέ". Σημειώση και οι 2 γονείς μου οδηγούν αυτοκίνητο και μικροί οδηγούσαν και μηχανές (παπάκια βασικά). Οπότε μάλλον στο σκούτερ καταλήγω ότι θα είνναι καλύτερη λύση.
kynodontas
28/10/2020, 15:25
Δεν έχεις μείνει πίσω, ιδανικά ο κάτοικος σύγχρονης πόλης οφείλει το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και εκτός αυτού έχεις πετύχει
την καλύτερη δυνατή οικονομία για τις μετακινήσεις σου, πιθανά και την μέγιστη ασφάλεια.
Αν για λόγους ευχαρίστησης κ.λπ. το πήρες απόφαση να έχεις δικό σου μέσο, τώρα πρέπει να είσαι υπομονετικός
και να δοκιμάσεις όλα τα διαθέσιμα στις δυνατότητες σου.
Αυτό με το ενεργειακό αποτύπωμα το έχω κάνει με το παραπάνβω γιατί είμαι 28 και δεν έχω οδηγήσει :P To να μην έχεις δικό σου μέσα για μένα δεν παλεύεται. Αυτο το να περιμένεις το λεωφορείο, να μην έχει να κάτσεις, να ιδρώνεις, να μην μπορείς να κουνηθείς,να αλλάζεις λεωοφρεία να ψάχνεσαι ποια συγκοινωνία πάει εκεί, να απεργούν κτλ.. είναι κάτι που θέλω να φύγει από τη ζωή μου. Ο κολλητός μου που οδηγεί μηχανή δεν ξέρει που είνναι το μετρό και ζηλεύω λιγάκι (με την καλή έννοια)
kynodontas
28/10/2020, 15:26
Εγώ το αντίθετο θα έλεγα.Η μοτοσυκλέτα είναι ένα ακριβό χόμπι αν το δεις σαν απόλαυση ,ίσα ίσα σαν γιατρός που είναι ένα επάγγελμα με καλές οικονομικές απολαβές μπορείς να το απολαύσεις στο έπακρο !!!
Όταν θα έχω τις καλές απολαβές μάλλον δεν θα αντέχουν τα κόκαλα μου πολλά πολλά χαχαχα. Προς το παρόν δεν έχω καν λεφτά στην άκρη γιατί ενώ δουλευώ από τα 23 μου γενικά, κάλυπτα τρύπες της οικογένειας (γονιών, δεν έχω δικιά μου οικογένεια ακόμα :P)
Προχώρα και μην φοβάσαι ,και μην δίνεις σημασία στις ταμπέλες,σκούτερ/μηχανή whatever.
Επένδυσε σε εξοπλισμό ασφαλείας,κάνε και ένα μάθημα ασφαλούς οδήγησης αφού μένεις στην Αθήνα και όλα καλά θα πάνε!!
kynodontas
28/10/2020, 16:18
Προχώρα και μην φοβάσαι ,και μην δίνεις σημασία στις ταμπέλες,σκούτερ/μηχανή whatever.
Επένδυσε σε εξοπλισμό ασφαλείας,κάνε και ένα μάθημα ασφαλούς οδήγησης αφού μένεις στην Αθήνα και όλα καλά θα πάνε!!
Τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης πόσο πάνε; Επίσης σε εξοπλισμό τι ποσό να υπολογίζω; Μου έχουν πει για κράνος να κάνει γύρω στα 200 ευρώ για να ναι καλό. Για μπότες ψάχνω κάτι συγκεκριμένο;
Επίσης κάτι άλλο που βλέπω και με ξεπερνάει είναι ότι οι περισσότεροι δεν φοράνε κράνος. Και οκ φοράνε και σαγιονάρες κάποιοι λίγοι ακόμα και τώρα. Καιπεςπόδι είνναι θα το σπάσεις κάποτε θα ξανακολλήσει. Το κεφάλι δεν το φοβούνται;
Κοίτα το ιδανικό είναι να φοράς κράνος/μπουφάν/παντελόνι/παπούτσια/γάντια.
Θα μου πεις ,μα καλά όλα αυτά για καθημερινή μετακίνηση ;Οτιδήποτε από αυτά απουσιάζει αυξάνει υπερβολικά τις πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση ''χτυπα ξύλο'' κακιάς στιγμής.
Δυστυχώς ο εξοπλισμός κοστίζει ,χρειάζεσαι το λιγότερο 100ε για ένα αξιοπρεπές κράνος, άλλα 100 για ένα μπουφάν ,άλλα 100 αν πεις να πάρεις ένα διάτρητο για το καλοκαίρι,100 για μποτάκια πόλης ενισχυμένα .
Γαντάκια κανένα 50ρικο. Τα γόνατα μπορείς να τα προστατεύεις με επιγονατίδες αν δεν θέλεις να αγοράσεις παντελόνι,υπάρχουν ωραία τζινς αλλά κοστίζουν γύρω στα 150.
Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ έχει πολλές κουβέντες για το θέμα όπως επίσης και για τα riding schools,κάτι που ίσως τονώσει την αυτοπεποίθηση σου.
kynodontas
28/10/2020, 17:23
Κοίτα το ιδανικό είναι να φοράς κράνος/μπουφάν/παντελόνι/παπούτσια/γάντια.
Θα μου πεις ,μα καλά όλα αυτά για καθημερινή μετακίνηση ;Οτιδήποτε από αυτά απουσιάζει αυξάνει υπερβολικά τις πιθανότητες τραυματισμού σε περίπτωση ''χτυπα ξύλο'' κακιάς στιγμής.
Δυστυχώς ο εξοπλισμός κοστίζει ,χρειάζεσαι το λιγότερο 100ε για ένα αξιοπρεπές κράνος, άλλα 100 για ένα μπουφάν ,άλλα 100 αν πεις να πάρεις ένα διάτρητο για το καλοκαίρι,100 για μποτάκια πόλης ενισχυμένα .
Γαντάκια κανένα 50ρικο. Τα γόνατα μπορείς να τα προστατεύεις με επιγονατίδες αν δεν θέλεις να αγοράσεις παντελόνι,υπάρχουν ωραία τζινς αλλά κοστίζουν γύρω στα 150.
Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ έχει πολλές κουβέντες για το θέμα όπως επίσης και για τα riding schools,κάτι που ίσως τονώσει την αυτοπεποίθηση σου.
Ναι έχω δει θα κοιτάξω.. Γάντια θαθελα ούτως ή άλλως γιατί το χειμώνα γενικά αλλάζω δέρμα από το κρύο ασε
Στις μηχανές από έξτρας υπάρχουν κάποια must? πχ θελω κουβούκλιο για πίσω μάλλον (θα βάζω το κράνος αλλά ίσως μπαίνει και κάτω από το κάθισμα) και δεν ξέρω αν θέλει και τζάμι. Προσπαθώ γενικά ννα βγάλω ένα πόσο ννα ξέρω που κινούμαι.
Μηχανη: Πολυτελεια, καυλα, χομπυ..
Σκουτερ: Θα σου λυσει τα χερια, θα γινει ο καλυτερος σου φιλος, θα μεταφερει οτι μπορεις να φανταστεις και θα το παρατας και πιο ευκολα.. Το σκουτερ ειναι ο ξεκαθαρος νικητης απεναντι σε ολα τα αλλα οχηματα (αμαξια μηχανες ποδηλατα κλπ) στην πολη για λογους πρακτικοτητας. Και οταν λεω σκουτερ εννοω ενα αυτοματο δικυκλο σε νορμαλ διαστασεις με ΠΑΤΩΜΑ και οχι μπανιερες καναπεδες πολυθρονες κλπ με 2 ροδες..
kynodontas
29/10/2020, 20:47
Μηχανη: Πολυτελεια, καυλα, χομπυ..
Σκουτερ: Θα σου λυσει τα χερια, θα γινει ο καλυτερος σου φιλος, θα μεταφερει οτι μπορεις να φανταστεις και θα το παρατας και πιο ευκολα.. Το σκουτερ ειναι ο ξεκαθαρος νικητης απεναντι σε ολα τα αλλα οχηματα (αμαξια μηχανες ποδηλατα κλπ) στην πολη για λογους πρακτικοτητας. Και οταν λεω σκουτερ εννοω ενα αυτοματο δικυκλο σε νορμαλ διαστασεις με ΠΑΤΩΜΑ και οχι μπανιερες καναπεδες πολυθρονες κλπ με 2 ροδες..
Έκλαψα εκεί που λες μπανιέρες χαχα.. αλλά η αλήθεια είναι κυκλοφορούν κάτι δίκυκλα τα οποία μου φαίνεται υπερβολικά ογκώδη χωρίς λόγο.. τώρα σκέφτομαι μεταξύ meddley 150cc και beverly 300cc.. κυρίως λόγω κόστους εχω δίλημμα.
PaNick67
30/10/2020, 10:52
Έκλαψα εκεί που λες μπανιέρες χαχα.. αλλά η αλήθεια είναι κυκλοφορούν κάτι δίκυκλα τα οποία μου φαίνεται υπερβολικά ογκώδη χωρίς λόγο.. τώρα σκέφτομαι μεταξύ meddley 150cc και beverly 300cc.. κυρίως λόγω κόστους εχω δίλημμα.
Το πρωτο ειναι καινουργιο, το δευτερο στο τελος της ζωης του αφου αναμενεται ο αντικαταστατης του. Στην θεση σου θα κοιταζα και το SYM HD 300 που μοιαζει αρκετα στο Beverly οπως και το KYMCO PEOPLE 300. Ολα εντος budget ολα θα κανουν την δουλεια που θες, τα 300ρια θα σε πανε και πιο εξω.
Πηγαινε στα μαγαζια, δες τα απο κοντα, καντα και βολτα να δεις πως σου φαινονται, μην παρεις "γουρουνι στο σακι".
..όταν ξεκίνησα και εγώ πριν μερικά χρόνια είχα τις ίδιες απορίες και προβληματισμούς όπως κι εσύ και σκεφτόμουνα αρχικά την επιλογή μεταξύ μηχανή η scooter,
όταν δε κατέληξα στο σκούτερ εάν θα είναι 150 η 300 η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα 300 Μπέβερλί ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει για να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε μία εθνική οδό η σε μια προσπέραση που θα θέλεις να κάνεις.. γιατί τώρα στην αρχή μπορεί κανένα για σένα να μην κάνει τη διαφορά λόγω απειρίας αλλά όταν αργότερα γίνεσαι πιο έμπειρος θα καταλάβεις ότι Ότι ιδανική λύση για μέσα και εκτός πόλης είναι ένα 300αρι
kynodontas
30/10/2020, 20:16
Το πρωτο ειναι καινουργιο, το δευτερο στο τελος της ζωης του αφου αναμενεται ο αντικαταστατης του. Στην θεση σου θα κοιταζα και το SYM HD 300 που μοιαζει αρκετα στο Beverly οπως και το KYMCO PEOPLE 300. Ολα εντος budget ολα θα κανουν την δουλεια που θες, τα 300ρια θα σε πανε και πιο εξω.
Πηγαινε στα μαγαζια, δες τα απο κοντα, καντα και βολτα να δεις πως σου φαινονται, μην παρεις "γουρουνι στο σακι".
Εκεί που δουλεύω έχει ένα μαγαζί με σκούτερ της piaggio καιι κάθε φορά περνάω αργά για να τα χαζεύω.. αρκετά χρόνια γίνεται αυτή η ιστορία :P απλά δεν έχω κάποιον φίλο μου σχετικό να με κατευθύνει. Ο πατέρας μου ήξερε αλλά άντε βρες τον εκεί που είναι τώρα.
kynodontas
30/10/2020, 20:22
..όταν ξεκίνησα και εγώ πριν μερικά χρόνια είχα τις ίδιες απορίες και προβληματισμούς όπως κι εσύ και σκεφτόμουνα αρχικά την επιλογή μεταξύ μηχανή η scooter,
όταν δε κατέληξα στο σκούτερ εάν θα είναι 150 η 300 η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα 300 Μπέβερλί ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει για να μπορεί να ανταπεξέλθει και σε μία εθνική οδό η σε μια προσπέραση που θα θέλεις να κάνεις.. γιατί τώρα στην αρχή μπορεί κανένα για σένα να μην κάνει τη διαφορά λόγω απειρίας αλλά όταν αργότερα γίνεσαι πιο έμπειρος θα καταλάβεις ότι Ότι ιδανική λύση για μέσα και εκτός πόλης είναι ένα 300αρι
Και παρέμεινες τελικά στο σκούτερ; Συμφωνώ μαζί σου για αυτό λέω απλά να μαζέψω λεφτά για να μπορέσω να πάρω τελικά το beverly. Βλέπω μηχανάκια στο δρόμο και ζηλεύω θέλω να το δοκιμάσω και εγώ να οδηγήσω. Σε σχέση με το λεωφορείιο η αίσθηση ανεξασρτησίας τείνει στο άπειρο. Κολλάω με κάτι χαζό. Όταν θα πάρω το δίπλωμα και θα πάω να αγοράσω το σκούτερ.. απλά θα μαι ένα γατάκι που πέραν του δασκάλου δεν θα χω πιάσει σκούτερ, το μάθημα εφόσον θα κάνω για το μεγαλύτερο δίπλωμα θα ναι σε καμια honda.. και εγώ θα πιάσω το σκούτερ και θα προσπαθήσω να μην πέσω ενώ είμαι ακόμα στο οπτικό πεδίο του πωλητή. Πέραν της πλάκας, το βρίσκω πολύ αγχωτικό να βγω έτσι στο δρόμο αλλά φαντάζομαι απλά θα το αντιμεμτωπίσω.
TsipPower
31/10/2020, 20:04
Αν κοιτας και προς μοτοσυκλετα μερια θα μπορουσες να δεις και το SYM NH-T200 (183cc 18.4hp) το οποιο φοραει το μοτερ απο το υπερπαπι vf185 και ειναι οτι πρεπει, ειδικα στην τιμη των 2795 θα εχεις και ρεστα για εξοπλισμο :) εγω σε 3 μερες το παραλαμβανω επειτα απο παρα πολυ ψαξιμο, πραγματικα σε αυτα τα λευτα δεν καθεται τπτ διπλα του!
kynodontas
31/10/2020, 21:20
Αν κοιτας και προς μοτοσυκλετα μερια θα μπορουσες να δεις και το SYM NH-T200 (183cc 18.4hp) το οποιο φοραει το μοτερ απο το υπερπαπι vf185 και ειναι οτι πρεπει, ειδικα στην τιμη των 2795 θα εχεις και ρεστα για εξοπλισμο :) εγω σε 3 μερες το παραλαμβανω επειτα απο παρα πολυ ψαξιμο, πραγματικα σε αυτα τα λευτα δεν καθεται τπτ διπλα του!
Όντως φαίνεται πολύ όμορφο, με έβαλες σε σκέψεις.Μεγειά!
Nikospiaggio
01/11/2020, 07:36
Για να σε βοηθησω οσο μπορω κι εγω στην επιλογη σου.
Το πλεονεκτημα του scooter εναντι ολων των αλλων διτροχων ειναι οι χωροι και οτι δεν βρεχονται τα παπουτσια μου οταν παω στην δουλεια μου.
Ολα τα σκουτερ το δευτερο το κανουν.
Πια skooter ομως στην κατηγορια που θελω εχουν τους περισσοτερους χωρους?
Εως 200cc το medley
Απο 200 εως 400 sym gts
Βεβαια οποιοδηποτε σκουτερ εχει περισσοτερο χωρο απο μια μηχανη αλλα πιστεψε με φιλε
Οσο περισσοτερο χωρο εχεις τοσο πιο ευκολη γινεται η καθημερινοτητα σου
Και παρέμεινες τελικά στο σκούτερ; Συμφωνώ μαζί σου για αυτό λέω απλά να μαζέψω λεφτά για να μπορέσω να πάρω τελικά το beverly. Βλέπω μηχανάκια στο δρόμο και ζηλεύω θέλω να το δοκιμάσω και εγώ να οδηγήσω. Σε σχέση με το λεωφορείιο η αίσθηση ανεξασρτησίας τείνει στο άπειρο. Κολλάω με κάτι χαζό. Όταν θα πάρω το δίπλωμα και θα πάω να αγοράσω το σκούτερ.. απλά θα μαι ένα γατάκι που πέραν του δασκάλου δεν θα χω πιάσει σκούτερ, το μάθημα εφόσον θα κάνω για το μεγαλύτερο δίπλωμα θα ναι σε καμια honda.. και εγώ θα πιάσω το σκούτερ και θα προσπαθήσω να μην πέσω ενώ είμαι ακόμα στο οπτικό πεδίο του πωλητή. Πέραν της πλάκας, το βρίσκω πολύ αγχωτικό να βγω έτσι στο δρόμο αλλά φαντάζομαι απλά θα το αντιμεμτωπίσω.
Δεν παρέμεινα στο scooter γιατί αρκετά μετά κατάλαβα ότι οι ανάγκες μου δεν ήταν να καλύψω την καθημερινή μετακίνηση μου η να μειώσω το κόστος μετακίνηση.. προτιμώ το αμάξι για τις μετακινήσεις..
Τελικά κατέληξα σε μοτοσυκλέτα BMW R850cc που καλύπτει τις cruise χαλαρές βόλτες και το καφεδάκι.
Όχι ότι αν χρειαστεί να πάω στο γραφειο δεν το χρησιμοποιώ αλλά η συγκεκριμένη μηχανη μου δεν προορίζεται για αυτό τον λόγο.
Επομένως όπως πρότεινα και παραπάνω θα σου ελεγα να βρεις ένα τίμιο scooter στα 300cc
Ακριβώς το ίδιο πιστεύω και εγώ Και όπως έδειξε η συσσώρευση εμπειρίας τα τελευταία χρόνια.. ξεκινά με κάτι απλό που θα σε εξυπηρετήσει και μετά όσο το αγαπάς πίστεψε με θα βρεις μόνος σου το δρόμο
lleonidas
01/11/2020, 12:35
Για να σε βοηθησω οσο μπορω κι εγω στην επιλογη σου.
Το πλεονεκτημα του scooter εναντι ολων των αλλων διτροχων ειναι οι χωροι και οτι δεν βρεχονται τα παπουτσια μου οταν παω στην δουλεια μου.
Ολα τα σκουτερ το δευτερο το κανουν.
Πια skooter ομως στην κατηγορια που θελω εχουν τους περισσοτερους χωρους?
Εως 200cc το medley
Απο 200 εως 400 sym gts
Βεβαια οποιοδηποτε σκουτερ εχει περισσοτερο χωρο απο μια μηχανη αλλα πιστεψε με φιλε
Οσο περισσοτερο χωρο εχεις τοσο πιο ευκολη γινεται η καθημερινοτητα σου
Οι χώροι όντως είναι μεγάλο πλεονέκτημα.Ας υπολογίσουμε όμως τη συνολική δυνατότητα φόρτωσης, όχι μόνο το χώρο κάτω από τη σέλα.
Μιλωντας για καινούρια 300άρια με μεγάλους τροχούς και συνυπολογίζοντας 1.χώρο κάτω από τη σέλα, 2.πάτωμα/γάντζο και 3.βαλιτσάκι, νομίζω πως Beverly, Citycom,Agility έρχονται αρκετά ψηλά.
Τα xmax 300, forza 300 έχουν πολύ χώρο κάτω από τη σέλα αλλά όχι γάντζο/πάτωμα.Το sh300(όπως και το People) αντιθέτως, έχει χώρο μόνο για ένα κράνος κάτω από τη σέλα αλλά διαθέτει πάτωμα.
kynodontas
01/11/2020, 17:41
Οι χώροι όντως είναι μεγάλο πλεονέκτημα.Ας υπολογίσουμε όμως τη συνολική δυνατότητα φόρτωσης, όχι μόνο το χώρο κάτω από τη σέλα.
Μιλωντας για καινούρια 300άρια με μεγάλους τροχούς και συνυπολογίζοντας 1.χώρο κάτω από τη σέλα, 2.πάτωμα/γάντζο και 3.βαλιτσάκι, νομίζω πως Beverly, Citycom,Agility έρχονται αρκετά ψηλά.
Τα xmax 300, forza 300 έχουν πολύ χώρο κάτω από τη σέλα αλλά όχι γάντζο/πάτωμα.Το sh300(όπως και το People) αντιθέτως, έχει χώρο μόνο για ένα κράνος κάτω από τη σέλα αλλά διαθέτει πάτωμα.
Βασικά δεν με νοιάζει τόσο ο χώρος. Δηλαδή θα βάζω το κράννος είτε κάτω από τη σέλα αν χωράει είτε στο κουβούκλιο και θα χω και τσάντα ώμου με το macbook και τα ρούχα της δουλειάς. Οπότε εκτός και αν υπολογίζω κάτι λάθος, δεν χρειάζομαι και κάτι ιδιαίτερο.
Sebastian1980
01/11/2020, 18:29
Στην αρχή, φίλε kynodontas ότι και να επιλέξεις ( σκουτερ-μοτοσικλετα) τις πρώτες μέρες θα έχεις ένα άγχος, μέχρι να το μάθεις.
Μετά όμως...
Όταν δείς την ευκολία που προσφέρει ένα δίκυκλο στην καθημερινότητα σου καθώς και την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει θα είσαι χαρουμενος που το επέλεξες.
Αν και είμαι υπερ της μοτοσικλέτας, περισσότερο για την αίσθηση και ασφάλεια που προσφέρει θα σου πρότεινα αφου ξεκινάς από το 0 , σκουτερ 300cc. Που αν εξαιρέσεις τις αναρτήσεις, κάνει όλα αυτά που ζητάς.
Καλη τυχη ότι και να παρεις.
kynodontas
01/11/2020, 21:43
Στην αρχή, φίλε kynodontas ότι και να επιλέξεις ( σκουτερ-μοτοσικλετα) τις πρώτες μέρες θα έχεις ένα άγχος, μέχρι να το μάθεις.
Μετά όμως...
Όταν δείς την ευκολία που προσφέρει ένα δίκυκλο στην καθημερινότητα σου καθώς και την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει θα είσαι χαρουμενος που το επέλεξες.
Αν και είμαι υπερ της μοτοσικλέτας, περισσότερο για την αίσθηση και ασφάλεια που προσφέρει θα σου πρότεινα αφου ξεκινάς από το 0 , σκουτερ 300cc. Που αν εξαιρέσεις τις αναρτήσεις, κάνει όλα αυτά που ζητάς.
Καλη τυχη ότι και να παρεις.
Αυτό με την αίσθηση ελευθερίας το χω νιώσει. Όταν ανέβηκα στο παπάκι του πατέρα μου (που παπάκι ήταν δν ήταν και τπτ τρομερό) όταν ένιωσα τον άερα ένιωσα πολύ ωραία. Και στου κολλητού μου τη μηχανή επίσης. Σε σκούτερ δεν έχω ανέβει ποτέ. Φοβάμαι αρκετά την ιδέα ότι απλά με το που το πιάσω θα πέσω κάτω, αλλά θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά γιατί 2 βασικά πράγματα θα τα μάθω στη σχολή, προσεκτικός θα είμαι, δεν είναι επικίνδυνη και η διαδρομή.. και με τον καιρό θα του πάρω τον αέρα.
Επίσης μπορείς να λες το ''κουβούκλιο'' μπαγκαζιέρα ή έστω βαλίτσα πίσω :wave2:
Να μπαίνεις στο κλίμα σιγά σιγά ! :beer:
kynodontas
01/11/2020, 23:12
Επίσης μπορείς να λες το ''κουβούκλιο'' μπαγκαζιέρα ή έστω βαλίτσα πίσω :wave2:
Να μπαίνεις στο κλίμα σιγά σιγά ! :beer:
βαλίτσα δεν μαρέσει μου κάνει με ροδάκια και αεροδρόμιο χαχα
μπαγκαζιέρα μου θυμίζει το "από το ψυγείο στην μπαγκαζιέρα ο λεβέντης μου" από τα εγκλήματα χαχα
οκ θα το λεω μπαγκαζιέρα λοιπόν :P το οποίο στο beverly κάνει 180 ευρώ μόνο η μπαγκαζιέρα χωρίς τη βάση
Αγαπητέ φίλε επειδή απ’ όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι είσαι μετριοπαθής, low profile και έχεις τις φυσιολογικές αναστολές ενός πρωτάρη, θα σου πρότεινα τα εξής...
Δεν είσαι για αγορά μοτοσικλέτας τουλάχιστον για τώρα στην αρχή.. ένα scooter είναι πολύ πιο βολικό για όλους λόγους που έχουν προαναφερθεί
Πάρε κάποιο που σου αρέσει στα 300 κυβικά και με εξοπλισμό Μπαγαζιέρα και κουβέρτα για να μπορείς να μετακινείσαι και το χειμώνα χωρίς πρόβλημα
Οπωσδήποτε θα επενδύσεις σε ένα καλό κράνος, γάντια, μπουφάν και αν θέλεις μποτάκια
Θα πρότεινα ένα δυο μήνες αφού ξεκινήσεις δηλαδή να κυκλοφορείς και βλέποντας τις αδυναμίες σου που θα διορθώνονται μέρα με τη μέρα να προγραμματίσεις να περάσεις το riding school έτσι ώστε να σου δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μάθεις να οδηγείς σωστά
Τα υπόλοιπα έρχονται με το χρόνο, η εμπειρία σου και τα χιλιόμετρα που θα γράφεις καθημερινά θα σε βοηθάνε να χτίζεις το προφίλ του μοτοσικλετιστή
Αν σου αρέσει... στην πορεία θα καταλάβεις μόνος σου αν πρέπει να πας στη μοτοσικλέτα ή όχι... ή αν το scooter ικανοποιεί τις ανάγκες σου Και τότε μένεις εκεί
doctor_john
02/11/2020, 09:26
Αυτό με την αίσθηση ελευθερίας το χω νιώσει. Όταν ανέβηκα στο παπάκι του πατέρα μου (που παπάκι ήταν δν ήταν και τπτ τρομερό) όταν ένιωσα τον άερα ένιωσα πολύ ωραία. Και στου κολλητού μου τη μηχανή επίσης. Σε σκούτερ δεν έχω ανέβει ποτέ. Φοβάμαι αρκετά την ιδέα ότι απλά με το που το πιάσω θα πέσω κάτω, αλλά θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά γιατί 2 βασικά πράγματα θα τα μάθω στη σχολή, προσεκτικός θα είμαι, δεν είναι επικίνδυνη και η διαδρομή.. και με τον καιρό θα του πάρω τον αέρα.
Διάβαζα τον haf απο πάνω και σε συνδιασμό με αυτό που γράφεις, μου ήρθε να σε ρωτήσω κάτι που θεωρώ σημαντικό.
Πόσο άνετος είσαι να πάς μια βόλτα με οποιοδήποτε ποδήλατο;
kynodontas
02/11/2020, 11:04
Διάβαζα τον haf απο πάνω και σε συνδιασμό με αυτό που γράφεις, μου ήρθε να σε ρωτήσω κάτι που θεωρώ σημαντικό.
Πόσο άνετος είσαι να πάς μια βόλτα με οποιοδήποτε ποδήλατο;
Παιδι ηξερα να κανω ποδηλατο. Τωρα πριν 2-3 χρονια μια φιλη μου αγορασε ποδηλατο και λεω ας κανω να δω αν οντως δεν ξεχνιεται και εκανα 100 μετρα χωρις να σκεφτομαι οτι θα πες. Η να προσπαθω να ισορροπησω.
Χαιρετώ την παρέα!σχετικά με την απόκτηση μηχανής ή scooter! Είχα στην κατοχή μου versys 650 2019 καινούργιο και το πούλησα με 14000 χιλιόμετρα και 1000€ έξτρα! Πραγματικά το μηχανάκι ήταν για τα πάντα όλα πήγαινα βολτες, βουνά παντού! Το έδωσα λόγο πολύ προσωπικών λόγων και μάλιστα σε πιο καλή κατάσταση απ'οτι το πήρα! Πήγα και πήρα μετά forza 300 2020!! Πραγματικά πεταμένα λεφτά! 6500€ 300 κυβικά με κατανάλωση ίδια με το versys αν το πήγαινα χαλαρά ;) Και τα service????? Αχαχαχα άστο μην επεκταθω! Το έδωσα το forza με λίγα χιλιόμετρα και ησύχασα!τα service του είναι πιο ακριβά απ'οτι δίνω σε γενικό service στο αυτοκίνητο! Όσο για τα ανταλλακτικά άστο γιατί θα κλάψετε! Άσε που δεν είχε κρατήματα χτυπούσαν τα καλάμια μπροστά όσο για τα λάστιχα??? Για πέταμα!! Τα φρένα ήταν αλλα νταλων! Και όταν το πήγα πίσω στην honda να το πουλήσω για να πάρω κάτι άλλο τους τα είπα τα παράπονα και κουνούσαν το κεφάλι μόνο γιατί τα ήξεραν!! Τώρα έχω ένα gtr 150! Για εμένα προσωπικά φαίνεται τίμιο μηχανάκι και μην ακούω βλακείες ότι είναι άβολο και χίλια άλλα δύο! Είχα στην κατοχή μου astrea grand και fx 125!! Για εμένα είναι μια χαρά!! Αααα και κάτι τελευταίο μην συγκρίνετε honda με sym! Είναι βλασφημία! Θα τρίζουν τα κόκκαλα του futziyama! Για να σας λυθούν οι απορίες για το πιο είναι καλύτερο παπί μπείτε car.gr γράψτε gtr 150 ιδιώτης να δείτε πόσα πουλιούνται σε όλη την Ελλάδα και γράψτε μετά και το vf185 και μετά τα ξαναλέμε! Μέχρι τότε καλές βόλτες και πάντα όρθιοι!
στο επομενο μνμ θα εχεις δωσει το gtr και θα εχεις παρει chaly
Πούλησα το gtr και πήρα chally ;) Χαχαχα
Πλάκα πλάκα φίλε έχω ακόμα στην κατοχή μου town mate 80!!! Σεβασμός!
Kickstart
31/03/2021, 22:54
Το forza το χει ο αδερφος μου και συμφωνώ φίλε.. Έχω διαβασει κόσμο να το αποθεώνει αλλά μάλλον δεν είναι κάτοχοι.. Για τα λεφτά του όχι δεν αξίζει και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις οικονομία ζώντας μαζί του (σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό στα ίδια κυβικά) και έχει αρκετά θεματακια για χοντα.
Σωστά φίλε μου! Όλοι λένε τα καλύτερα μέχρι να το αποκτήσουν! Δεν θέλω να γίνομαι υπερβολικός αλλά για τα 6.500€ που ζητάει η Honda θα έπρεπε να έχει πιο μετρημένο στήσιμο και καλύτερα φρένα! Με τα λεφτά αυτά παίρνεις μεταχειρισμένο τανκς με λίγα χιλιόμετρα και πας όπου γουστάρεις!!
βαλίτσα δεν μαρέσει μου κάνει με ροδάκια και αεροδρόμιο χαχα
μπαγκαζιέρα μου θυμίζει το "από το ψυγείο στην μπαγκαζιέρα ο λεβέντης μου" από τα εγκλήματα χαχα
οκ θα το λεω μπαγκαζιέρα λοιπόν :P το οποίο στο beverly κάνει 180 ευρώ μόνο η μπαγκαζιέρα χωρίς τη βάση. Που να δεις του forza 300 που κάνει 500€ αχαχαχα γατάκια!
Manalishi
01/04/2021, 10:59
Εγώ με το Downtown 350 ABS/TCS είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πόλη που το θέλω.
Αν σε βολεύει και αρέσει σε εσένα εμάς μας περισσεύει!
CorpseAlive
01/04/2021, 11:45
Φίλε Κυνόδοντα, δεν έχω σε καμία των περιπτώσεων την εμπειρία που έχουν οι σύντροχοι που έχουν απαντήσει παραπάνω στο Thread και θα ήθελα να το έχεις στο μυαλό σου αυτό διαβάζοντας την δική μου σκέψη.
Έχω οδηγήσει και παπί και σκούτερ και μηχανή. Το παπί το βγάζω από την εξίσωση γιατί δεν ενδιαφέρεσαι και κατανοώ τους λόγους. Σχετικά ,λοιπόν, για σκούτερ ή για μηχανή , προσωπικά θεωρώ τα Σκούτερ κομματάκι πιο επικίνδυνα, υπό την έννοια ότι δεν έχεις απόλυτο έλεγχο (αυτόματα γαρ) για να παίξεις με ταχύτητες σε κατηφόρες στροφές κλπ. Είναι επίσης η στάση του σώματος που δεν '' αγκαλίαζεις'' την μηχανή επομένως στο άπειρο επαναλαμβάνω μυαλό μου θεωρώ πιο εύκολη την πτώση ή την έλλειψη ισορροπίας.
Στα θετικά του είναι προφανώς η άνεση και η ευκολία με τις ταχύτητες για μέσα στην πόλη.
Έχοντας πει τα παραπάνω όταν πήρα το Α δίπλωμα έψαχνα καθαρά μοτοσυκλέτα.
Είχα ανοίξει και ένα μεγάλο thread που πολλοί σύντροχοι έχουν παραθέσει τις απόψεις τους. Κατέληξα ότι το On/off για εμένα ήταν μονόδρομος, ήθελα να έχω μπαγκαζιέρα , είμαι σχετικά ογκώδης και με ενδιέφερε και το φαίνεσθαι.
Στο ποσό που μπορείς να διαθέσεις μπορείς να κοιτάξεις τα κινέζικα σε καινούρια.
Σε μεταχειρισμένα όμως μπορείς να βρεις τρομερές ευκαιρίες σε πολύ καλή τιμή. Η άποψη μου είναι πως η πρώτη μηχανή είναι καλό να είναι μεταχειρισμένη ώστε στην περίπτωση που δεν σου κανει να μην έχεις απώλεια χρημάτων .
Εγώ κατέληξα σε Transalp 700V που την βρήκα με 28.000 χλμ και σε άριστη κατάσταση στα 3500.
Μέχρι τα 4000 που διαθέτεις μπορείς να παίξεις και σε V-strom που προσωπικά δεν το προτείνω καθώς την δοκίμασα και είναι πιο δυσκίνητη μέσα στην πόλη αλλά καλύτερη σε εθνική.
ΌΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΕ ABS είναι απίστευτα σημαντικό για έναν νέο οδηγό (με έχει σώσει 3 φορές μέχρι τώρα)
Σχετικά με εξοπλισμό ,
υπολόγιζε ένα καλό κράνος 200-300 ευρώ( πάρε carbon composite έκανα το λάθος να πάρω φθηνό και ο αυχένας μου με μισεί) , γάντια περίπου 30-40 ευρώ (είναι απαραίτητα , είναι το πρώτο που χτυπάς σε μια πτώση) , μπουφάν 150-250 ευρώ (μην πάρεις all season πάρε χειμερινό που να βγαίνει η επένδυση από μέσα) , για μπότες δεν έχω άποψη ακόμα δεν έχω αγοράσει ο ίδιος.
Τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης κοστίζουν 160 ευρώ το κάθε σεμινάριο- μάθημα. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί έχει κλείσει λόγω καραντίνας η σχολή και προσωπικά το θεωρώ MUST να το κάνει κάποιος.
Αυτά από εμένα , εύχομαι επιτυχία στην αγορά σου.