Σύνδεση

View Full Version : Δρακόλιμνες της Πίνδου

billy84
14/11/2020, 12:09
Ως δρακόλιμνες ονομάζουμε κάποιες απο τις αλπικές και υποαλπικές λίμνες της Πίνδου οι οποίες σχετίζονται με συγκεκριμένη μυθολογία.Περιέχουν αλπικούς τρίτωνες(Ichthyosaura alpestris) οι οποίοι κατά τις τοπικές παραδόσεις θεωρούνται οι απόγονοι των δράκων.

Η δημιουργία των λιμνών σχετίζεται με γεωλογικά φαινόμενα που συνέβησαν κατά την περίοδο των
παγετώνων ή τις περιόδους των ισχυρών τεκτονικών και ηφαιστειακών δράσεων.

Κατά τη μυθολογία οι 3 κύριες και πιο γνωστές δρακόλιμνες(Τύμφης,Σμόλικα,Λάκμου) δημιουργήθηκαν απο τα δάκρυα του δράκου Λύγκου μόλις βρήκε τον φίλο του Πίνδο (γιος του Αίολου) νεκρό απο τα αδέρφια του τα οποία τον φθονούσαν.

Μετά απο χρόνια ορεινών αναζητήσεων δημιούργησα ένα βίντεο που περιέχει τις δρακόλιμνες της Πίνδου.Αυτές οι πανέμορφες λίμνες στη μέση του πουθενά ήταν αυτές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με τράβηξαν σαν μαγνήτης στα βουνά.Η συνέχεια γνωστή...

Απολαύστε!

https://www.youtube.com/watch?v=gSz3PnU2-do

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2020, 15:18
Ως δρακόλιμνες ονομάζουμε κάποιες απο τις αλπικές και υποαλπικές λίμνες της Πίνδου οι οποίες σχετίζονται με συγκεκριμένη μυθολογία.Περιέχουν αλπικούς τρίτωνες(Ichthyosaura alpestris) οι οποίοι κατά τις τοπικές παραδόσεις θεωρούνται οι απόγονοι των δράκων.

Η δημιουργία των λιμνών σχετίζεται με γεωλογικά φαινόμενα που συνέβησαν κατά την περίοδο των
παγετώνων ή τις περιόδους των ισχυρών τεκτονικών και ηφαιστειακών δράσεων.

Κατά τη μυθολογία οι 3 κύριες και πιο γνωστές δρακόλιμνες(Τύμφης,Σμόλικα,Λάκμου) δημιουργήθηκαν απο τα δάκρυα του δράκου Λύγκου μόλις βρήκε τον φίλο του Πίνδο (γιος του Αίολου) νεκρό απο τα αδέρφια του τα οποία τον φθονούσαν.

Μετά απο χρόνια ορεινών αναζητήσεων δημιούργησα ένα βίντεο που περιέχει τις δρακόλιμνες της Πίνδου.Αυτές οι πανέμορφες λίμνες στη μέση του πουθενά ήταν αυτές που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με τράβηξαν σαν μαγνήτης στα βουνά.Η συνέχεια γνωστή...

Απολαύστε!

https://www.youtube.com/watch?v=gSz3PnU2-do

Πού έχεις πάει ρε άνθρωπε!!!Τι έχεις κάνει. Τι ωραίο ωραίο βίντεο!!!

Το 2010 με το βεστρομ και τη γυναίκα πήγαμε Ζαγοροχώρια. Στο μικρο παπικό .Στο τέλος του χωριού υπήρχε ένα μικρό μονοπάτι με μια πινακίδα πού έλεγε "προς δρακολιμνη".Εκει έμαθα τι είναι δρακολιμνη. Όσο και αν προσπάθησα να πεισω την γυναίκα να πάμε δε τα κατάφερα. Μήπως ξέρει κάποιος ποιά δρακολιμνη ήταν για να τη δω στο βίντεο?

giorgosb
14/11/2020, 16:43
Πανέμορφες εικόνες! Διακαής επιθυμία αυτή η διαδρομή για να τις δω από κοντά.. :beer:

Μήπως ξέρει κάποιος ποιά δρακολιμνη ήταν για να τη δω στο βίντεο?

Αν δεν κάνω λάθος, είναι η δρακολιμνη Τύμφης.

billy84
14/11/2020, 17:07
Πού έχεις πάει ρε άνθρωπε!!!Τι έχεις κάνει. Τι ωραίο ωραίο βίντεο!!!

Το 2010 με το βεστρομ και τη γυναίκα πήγαμε Ζαγοροχώρια. Στο μικρο παπικό .Στο τέλος του χωριού υπήρχε ένα μικρό μονοπάτι με μια πινακίδα πού έλεγε "προς δρακολιμνη".Εκει έμαθα τι είναι δρακολιμνη. Όσο και αν προσπάθησα να πεισω την γυναίκα να πάμε δε τα κατάφερα. Μήπως ξέρει κάποιος ποιά δρακολιμνη ήταν για να τη δω στο βίντεο?

Είναι η δρακόλιμνη του όρους Τύμφη και θα τη δεις στο 1.19 παγωμένη!.Είχα πάει Δεκέμβρη του 2015 με πολύ χιόνι.Ακόμα και χωρίς χιόνι όμως είναι απαιτητική η ανάβαση και χρειάζεται 4 ώρες.Βέβαια όταν φτάνεις ξεχνάς τα πάντα!!!

Βάλτο στο πρόγραμμα κάποτε να πας,είναι μοναδική εμπειρία ζωής!:beer:

azar41
14/11/2020, 22:00
Πολύ ωραίο βίντεο Βασίλη,οι δρακολίμνες είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της ομορφιάς και του μεγαλείου των βουνών μας,αυτή της Αετομηλίτσας ομολογώ δεν την ήξερα,θυμάσαι που είναι περίπου;

billy84
15/11/2020, 16:52
Πολύ ωραίο βίντεο Βασίλη,οι δρακολίμνες είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της ομορφιάς και του μεγαλείου των βουνών μας,αυτή της Αετομηλίτσας ομολογώ δεν την ήξερα,θυμάσαι που είναι περίπου;

Έτσι φίλε!Είναι τα στολίδια των βουνών μας!:beer:

Οι φωτογραφίες της δρακόλιμνης της Αετομηλίτσας είναι τραβηγμένες απο το μονοπάτι του Γκέσου προς το Περήφανο(2444m).Τη συναντάμε στο δεξί μας χέρι.Σίγουρα όμως και απο την Αετομηλίτσα προσεγγίζεται ακόμα και χωρίς μονοπάτι καθότι αλπικό το τεραίν.

Λευκάδιος
15/11/2020, 18:01
Ωραίο βίντεο Bill, επίτρεψε μου να τονίσω ότι οι εικόνες (βίντεο, φωτογραφίες) δεν πλησιάζουν καν το δέος που προκαλούν στον παρατηρητή/επισκέπτη όταν τα βλέπει από κοντά.
ΥΓ. Γκιστόβα είναι απωθημένο και έχασα την ευκαιρία να την δω το 2017 που πήγα Γράμμο, ελπίζω στο μέλλον..

Και μια φωτό από Βερλίγκα :beer:
422785

billy84
15/11/2020, 18:32
Ωραίο βίντεο Bill, επίτρεψε μου να τονίσω ότι οι εικόνες (βίντεο, φωτογραφίες) δεν πλησιάζουν καν το δέος που προκαλούν στον παρατηρητή/επισκέπτη όταν τα βλέπει από κοντά.
ΥΓ. Γκιστόβα είναι απωθημένο και έχασα την ευκαιρία να την δω το 2017 που πήγα Γράμμο, ελπίζω στο μέλλον..

Και μια φωτό από Βερλίγκα :beer:
422785

Πιο σωστός δε γίνεται!Κανένα βίντεο ακόμα και 4Κ δε μπορεί να πλησιάσει το ανθρώπινο μάτι που το βλέπει live!

Η Βερλίγκα είναι η πιο παράξενη απο όλες αν και έχω δει κάτι παρόμοιο στη Βάλια Κάλντα(Στο όρος Κακοπλεύρι αν θυμάμαι καλά αλλά μάλλον εποχική λίμνη).Και το ξύλο που τρως μέχρι να ανέβεις αυτό το ατελείωτο σπαστήρι είναι ο ορισμός του μαζοχισμού αλλά αξίζει όσο δεν πάει!

Εύχομαι να πας Γκιστόβα σύντομα.Εγώ μια μέρα απλά καβάλησα και ανέβηκα μονοήμερο,δεν το σκέφτηκα καθόλου.Ήταν η 1η μου δρακόλιμνη και απο εκεί και πέρα ήταν αναμενόμενο να ''κολλήσω''!

alexis72
15/11/2020, 19:01
φίλε billy84 ,
κάθε φορά μάς τρελαίνεις ευχάριστα -μιλάμε εκτός φυσικά απο το υπέροχο μέρος ,
βλέπουμε καθαρά 100% επαγγελματικό video ,
αν θέλεις γράψε ποιό μουσικό κομμάτι ακούγεται στο video (ταιριάζει αψογα με την παρουσίαση του video)
πάντα να εισαι καλά κ εσύ κ το nc700 ,για να μας προσφέρεις συνέχεια τέτοιες ομορφιές

billy84
16/11/2020, 16:40
φίλε billy84 ,
κάθε φορά μάς τρελαίνεις ευχάριστα -μιλάμε εκτός φυσικά απο το υπέροχο μέρος ,
βλέπουμε καθαρά 100% επαγγελματικό video ,
αν θέλεις γράψε ποιό μουσικό κομμάτι ακούγεται στο video (ταιριάζει αψογα με την παρουσίαση του video)
πάντα να εισαι καλά κ εσύ κ το nc700 ,για να μας προσφέρεις συνέχεια τέτοιες ομορφιές

Να είσαι καλά Αλέξη σε ευχαριστώ!:beer:

Εντάξει σίγουρα απέχει πάρα πολύ απο το να χαρακτηριστεί επαγγελματικό το βίντεο αλλά σίγουρα το βοηθάνε τα τοπία!:)

Εχω γράψει ποιο κομμάτι είναι στις πληροφορίες στο youtube κάτω απο τις λεπτομέρειες για τις δρακόλιμνες.Το γράφω και εδω:

Artist: Max Cooper
Song :Rule 110 (Synkro Remix)

Υ.Γ αν σου άρεσε αυτό το τραγούδι ψάξε στο youtube να βρεις και άλλα του Synkro ο οποίος είναι κορυφή στο είδος

spyro
16/11/2020, 19:36
φέτος το Καλοκαίρι απο την Ανάβαση στη Μόσια του Σμόλικα

:pink:

422811

alexis72
16/11/2020, 20:18
Να είσαι καλά Αλέξη σε ευχαριστώ!:beer:

Εντάξει σίγουρα απέχει πάρα πολύ απο το να χαρακτηριστεί επαγγελματικό το βίντεο αλλά σίγουρα το βοηθάνε τα τοπία!:)

Εχω γράψει ποιο κομμάτι είναι στις πληροφορίες στο youtube κάτω απο τις λεπτομέρειες για τις δρακόλιμνες.Το γράφω και εδω:

Artist: Max Cooper
Song :Rule 110 (Synkro Remix)

Υ.Γ αν σου άρεσε αυτό το τραγούδι ψάξε στο youtube να βρεις και άλλα του Synkro ο οποίος είναι κορυφή στο είδος

ευχαριστώ πολύ billy84 για την αμεση απάντηση - εγω επιμένω επαγγελματική δουλειά :beer:
εχω ακούσει φυσικά synkro ,
αλλά για μένα ΚΟΡΥΦΗ με μεγάλη διαφορά απο τούς υπολοίπους ειναι ο γερμανός Boris Brejcha , η μουσική του ειναι απο αλλον πλανήτη ,τον ειχα απολαύσει απο κοντά τον ιούνιο του 2019 σε ενα club στον αλιμο στο bolivar,μιλάμε για τον θεό στο ειδος της μουσικής που παίζει

billy84
16/11/2020, 21:39
ευχαριστώ πολύ billy84 για την αμεση απάντηση - εγω επιμένω επαγγελματική δουλειά :beer:
εχω ακούσει φυσικά synkro ,
αλλά για μένα ΚΟΡΥΦΗ με μεγάλη διαφορά απο τούς υπολοίπους ειναι ο γερμανός Boris Brejcha , η μουσική του ειναι απο αλλον πλανήτη ,τον ειχα απολαύσει απο κοντά τον ιούνιο του 2019 σε ενα club στον αλιμο στο bolivar,μιλάμε για τον θεό στο ειδος της μουσικής που παίζει

Πράγματι εξαιρετικός ο Boris αλλά εντελώς άλλο στυλ μουσικής σε στυλ Minimal που παρουσιάστηκε πριν καμιά δεκαετία.Το έχει εξελίξει κατα πολύ βέβαια!:cool:

George_M.
17/11/2020, 15:41
Το πάνε καλά οι Γερμανοί σε αυτόν τον τομέα όπως κ ο αγαπητός Βιλλ στα δικά του επίσης!
Ανεβαίνεις κατηγορία στα βίντεο φίλε, ωραίος.
Εγώ σαν μουσική ίσως έβαζα αυτό..
https://youtu.be/F8PCtwj8QD8

MARKOS-V
09/01/2021, 13:40
424621

αυτη ειναι η γκιστοβα ,χωριο Γραμμος
ειναι ζορι να ανεβεις εκει πανω.θελει ...ποδια

MARKOS-V
09/01/2021, 13:41
424622

δρακολιμνη στο σμολικα