PDA

View Full Version : Βοήθεια σε επιδιόρθωση γρατζουνιάς στο ψαλίδι και αυτοκόλλητο Unit Pro Link

MartinEden
08/12/2020, 16:41
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επιδιόρθωση γρατζουνιάς μετα απο μικρό ατύχημα (μακακία μου) ! Που θα βρω αυτοκόλλητο και κωδικό χρώματος ψαλιδιού.

423457

Ευχαριστώ!

rainmike
08/12/2020, 16:49
Καλησπέρα...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επιδιόρθωση γρατζουνιάς μετα απο μικρό ατύχημα (μακακία μου) ! Που θα βρω αυτοκόλλητο και κωδικό χρώματος ψαλιδιού.

423457

Ευχαριστώ!423457
Αστο έτσι scars of battle:cool:

billy84
08/12/2020, 16:52
Για κωδικό χρώματος ίσως στο service manual?

Το αυτοκόλλητο ίσως είναι ακριβό αν πας σε γνήσιο Honda αλλά δε χάνεις και τιποτα να ρωτήσεις.Εναλλακτικά πας σε μαγαζί που εκτυπώνει τα πάντα(καμβάδες,αυτοκόλλητα κλπ) και θα στο αντιγράψει πολύ φθηνότερα.Είναι απλό αυτοκόλλητο όχι κάτι τρελό.

McGyver
08/12/2020, 17:09
Κωδικός για το αυτοκόλλητο 87121-MEL-D20, γύρω στα €4,00 το original.

doctor_john
08/12/2020, 17:14
Αυτά είναι, δεν το φανταζόμουν ότι έχει κωδικό το αυτοκόλλητο. Νόμιζα πως είχαν σετ με τα δευτερεύοντα κ.λπ.
Το χρώμα θα μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση αν δίνουν κωδικό γιατί συνήθως είναι ηλεκτροστατικής, εσύ βλέπεις κάτι σαν αστάρι εσωτερικά;
Μπορείς να διακρίνεις το είδος της βαφής;

Ρώτησε για κωδικό και δες τι είδος είναι να δούμε πως μπορείς να το διορθώσεις.

MartinEden
08/12/2020, 19:21
Αστο έτσι scars of battle:cool:

Χαχαχχαχαχα καλο !!!

MartinEden
08/12/2020, 19:22

Ευχαριστώ!!!

MartinEden
08/12/2020, 19:33
Αυτά είναι, δεν το φανταζόμουν ότι έχει κωδικό το αυτοκόλλητο. Νόμιζα πως είχαν σετ με τα δευτερεύοντα κ.λπ.
Το χρώμα θα μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση αν δίνουν κωδικό γιατί συνήθως είναι ηλεκτροστατικής, εσύ βλέπεις κάτι σαν αστάρι εσωτερικά;
Μπορείς να διακρίνεις το είδος της βαφής;

Ρώτησε για κωδικό και δες τι είδος είναι να δούμε πως μπορείς να το διορθώσεις.

Θα ψάξω αύριο για τον κωδικό. Ευχαριστώ!

Pew
08/12/2020, 22:07
Γι'αυτο λοιπον, θα κανεις κατι που πολλοι συνηθιζουν και προσωπικα το εκανα και εξακολουθω να το κανω και εγω σε οσα stand μοτο εχουν περασει απο τα χερια μου.

Το διχαλο, θα το ντυσεις με αρκετες στρωσεις ηλεκτρομονωτικης ταινιας.
Εκει που ασκειται δυναμη με τον καιρο θα ξεφτισει, αλλα το σημειο που σου εγδαρε το ψαλιδι θα κρατησει την ταινια για παντα.
Στην επομενη γκαντεμια, το πολυ πολυ να αφησει ελαφρυ θαμπωμα που με αλοιφη σωζεται, αλλα οχι γρατζουνια :)

Επισης κατι που προσεξα, εχω την εντυπωση πως τα εχεις αναποδα. Κανε swap δεξι αριστερο.

νεοσσός
08/12/2020, 22:29
Έλεος πια Θωμά! Άσε και κάτι να μην το ξέρεις. Όχου, πετάγεσαι συνέχεια και δίνεις τη λύση, εκεί που θα γεμίζαμε μερικές δεκάδες σελίδες. :p

billy84
08/12/2020, 23:33
Έλεος πια Θωμά! Άσε και κάτι να μην το ξέρεις. Όχου, πετάγεσαι συνέχεια και δίνεις τη λύση, εκεί που θα γεμίζαμε μερικές δεκάδες σελίδες. :p

Εγώ εντυπωσιάστηκα με το πόσο φθηνό είναι το γνήσιο αυτοκόλλητο!:uplate::uplate::uplate:

MartinEden
08/12/2020, 23:43
Γι'αυτο λοιπον, θα κανεις κατι που πολλοι συνηθιζουν και προσωπικα το εκανα και εξακολουθω να το κανω και εγω σε οσα stand μοτο εχουν περασει απο τα χερια μου.

Το διχαλο, θα το ντυσεις με αρκετες στρωσεις ηλεκτρομονωτικης ταινιας.
Εκει που ασκειται δυναμη με τον καιρο θα ξεφτισει, αλλα το σημειο που σου εγδαρε το ψαλιδι θα κρατησει την ταινια για παντα.
Στην επομενη γκαντεμια, το πολυ πολυ να αφησει ελαφρυ θαμπωμα που με αλοιφη σωζεται, αλλα οχι γρατζουνια :)

Επισης κατι που προσεξα, εχω την εντυπωση πως τα εχεις αναποδα. Κανε swap δεξι αριστερο.

Έχεις δίκιο, την έκανα την μακακία και έπεσε από το paddock. Ευτυχώς την έπιασα και δεν έπεσε κατάχαμα. Οσων αφορά την ταινία το σκέφτηκα και γω ως λύση και θα υλοποιηθεί άμεσα! Τώρα τα δίχαλα αν δεν κάνω μεγάλο λάθος είναι σωστά τοποθετημένα. Αν τα κάνω swap το μακρύ μέρος του διχάλου θα είναι πίσω και αυτό θα ήταν ανάποδα. Αλλά όντως χρειάζεται γύρισμα γιατί το διχαλο θα έπρεπε να είναι ποιο επίπεδο.

Ευχαριστώ!

MartinEden
08/12/2020, 23:48
Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για το αυτοκόλλητο γιατί 1ον δεν μπορώ να βρω από που να το αγοράσω και 2ον αναζητώντας το με τον κωδικό μου βγάζει το αυτοκόλλητο με μαύρο φόντο και όχι με ασημί φόντο και μαυρα γράμματα (Unit) που είναι το δικό μου.

Ευχαριστώ!

lospsi
09/12/2020, 06:38
Έχεις δίκιο, την έκανα την μακακία και έπεσε από το paddock. Ευτυχώς την έπιασα και δεν έπεσε κατάχαμα. Οσων αφορά την ταινία το σκέφτηκα και γω ως λύση και θα υλοποιηθεί άμεσα! Τώρα τα δίχαλα αν δεν κάνω μεγάλο λάθος είναι σωστά τοποθετημένα. Αν τα κάνω swap το μακρύ μέρος του διχάλου θα είναι πίσω και αυτό θα ήταν ανάποδα. Αλλά όντως χρειάζεται γύρισμα γιατί το διχαλο θα έπρεπε να είναι ποιο επίπεδο.

Ευχαριστώ!

Τα δίχαλα όντως είναι ανάποδα, θέλει το μακρύ κομμάτι να είναι πίσω!

(τελικά, όλοι την έχουμε κάνει την μακακία:D )

MartinEden
09/12/2020, 08:15

Ρε παιδιά,,, μην με μπερδεύετε...το μακρύ κομματι στα διχαλα ειναι σε όλες της φώτο που έχω δει από μπροστά...Τι ισχύει τελικά;;;

423466423467

bulmont
09/12/2020, 08:42
Να μην σου σαβουρδιαστεί η μηχανή και κλαίς ......αυτό είναι το ζητούμενο!!!!!!!!!!

McGyver
09/12/2020, 08:43
Αν κάποιος μπορεί να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για το αυτοκόλλητο γιατί 1ον δεν μπορώ να βρω από που να το αγοράσω και 2ον αναζητώντας το με τον κωδικό μου βγάζει το αυτοκόλλητο με μαύρο φόντο και όχι με ασημί φόντο και μαυρα γράμματα (Unit) που είναι το δικό μου.

Ευχαριστώ!

O κωδικός που σου έδωσα είναι από εδώ (https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/1000-MOTO/CBR/2006/CBR1000RR6/Frame/SWINGARM/13MEL401/F__2500/2/2507).

Έψαξα για 2006 CBR1000RR.

Δες το κι εσύ.

Για online αγορές, εγώ έχω ψωνίσει από MotoSP (http://www.motosp.gr/) (no affiliation).

:wave2:

sapila racing
09/12/2020, 08:47

Oχι σωστά το έχει το stand.
Το μακρύ κομμάτι μπαίνει εμπρός για να πιάνει πιο εύκολα το stand.

MartinEden
09/12/2020, 09:05
Να μην σου σαβουρδιαστεί η μηχανή και κλαίς ......αυτό είναι το ζητούμενο!!!!!!!!!!

Πως κατέληξες σε τούτο το συμπέρασμα ;;; Δεν το είχα σκεφτεί με αυτή την οπτική !

sapila racing
09/12/2020, 09:11
Πως κατέληξες σε τούτο το συμπέρασμα ;;; Δεν το είχα σκεφτεί με αυτή την οπτική !

Οταν σηκώνεις την μηχανή σε paddock stand και είσαι μόνος σου, πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις για να μην υπαρχει κίνδυνος να σου πέσει.
Το ίδιο ισχύει και οταν την κατεβάζεις απο το stand.

Για να γίνει αυτη η γρατζουνιά εκει που έγινε, δείχνει οτι κατι δεν κάνεις σωστά.

lospsi
09/12/2020, 10:52
Oχι σωστά το έχει το stand.
Το μακρύ κομμάτι μπαίνει εμπρός για να πιάνει πιο εύκολα το stand.

Ναι, σόρρυ. Έχετε δίκιο, εγώ μπερδεύτηκα.

Μακακία εννοώ ότι μου έχει πέσει και μένα από το paddock σταντ μοτοσυκλέτα, ευτυχώς επίσης με ελάχιστες ζημιές και αφού την ψιλοκράτησα/ψιλοέπεσε πάνω μου.

McGyver
09/12/2020, 11:07
https://amc-carbon.com/product/honda-cbr-1000rr-swingarm-covers-2/

:evil:

MartinEden
09/12/2020, 11:22

:evil:

Ωραίος!!!!

viper1
10/12/2020, 12:28