PDA

View Full Version : Ειδικός τύπος

Σελίδες : [1] 2

Dr.Monty
09/12/2020, 14:10
Αν θεωρειται διαφήμηση ή προωθηση κτλ με βάση τους κανονισμους παρακαλω τους mod να το σβήσουν.

Θα ηθελα να ρωτησω για site ειδικου τύπου που σχετίζονται με μοτοσυκλετες.

Χρόνια τωρα εχω μεγάλη συμμετοχή σε διαφορα φόρουμ πιστευω οτι η γνωση που υπαρχει μεσα σε αυτα ειναι αναντικαταστατη.

Παρόλα αυτα αν θέλει καποιος να διαβάσει π.χ. ποιες ειναι οι κατηγοριες των αναρτήσεων, το φορουμ δεν εξυπηρετει και πολυ.

Διαβάζοντας λοιπον, εχω εκτιμήσει πολυ το mototriti.

Υπαρχουν άλλα που θεωρειτε αξιοπιστα και αξιζει να τα στηρίζουμε?

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 15:05
Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά. Το μότο Τρίτη εμένα δεν με καλύπτει.
Στα φόρουμ μαθαίνεις πράγματα που δεν τα γράφει ο ειδικός τύπος ούτε τα μοτοβλογκ.

sniper
09/12/2020, 15:08
,,,,

...

:tooth:

GogosLux
09/12/2020, 15:10
Αν θεωρειται διαφήμηση ή προωθηση
.
.
.
.
.
.

το mototriti.

Αυτα τα 2 πανε πακέτο και δεν χωρίζουν ουτε με εγχείρηση :lol:

Επίσης είναι ο Παπυρος Larousse του μοτοσυκλετισμού ;)

Dr.Monty
09/12/2020, 18:19
Χαιρομαι που σας εκανα να γελασετε.

Δεν φανήκατε ομως ιδιαίτερα χρήσιμοι, ουτε για μενα, ούτε για μελλοντικους χρήστες. Ξερω, στα π...ρια σας. Απλα το αναφέρω.

Στο θέμα μας.

Πολλοι ανθρωποι δεν φανταζονται τον εαυτο τους μηχανικό ή ειδήμονα στις μοτοσυκλέτες. Θέλουν μια απλη εξήγηση για απλές έννοιες.

Αν μη τι αλλο το συγκεκριμένο site γράφει τα πράγματα "εκλαικευμένα", χώρις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για καποιον που θέλει να πάρει μια ιδέα.

Ειναι το ιδιο πράγμα που κανατε και εσεις οταν θελατε να μαθετε για τον covid.

Σιγουρα δεν διαβασατε τις επιστημονικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.

Αρκεστήκατε στην καλη δουλειά που κανουν καποια site να μιλήσουν με απλα λόγια στον κόσμο (θα έγραφα κανα δυο αλλα θα μου πειτε παλι για διαφήμιση).

Αυτα λοιπον απο μένα. Θα είμαι πιο προσεκτικος στο μέλλον.

@kawa. Επειδη είσαι εμπειρος δεν σε καλυπτει και λογικο.

karellen
09/12/2020, 18:35
Οι περισσοτεροι γελάνε γιατί το moto triti έχει υποπέσει σε πολλές γκάφες στο παρελθόν και δεν είναι να το εμπιστεύεσαι, τουλάχιστον στα τεχνικά.
Μία γκέλα που μου ρχεται στο μυαλό είναι σε ένα άρθρο που συνιστούσε να παίρνουμε τη στροφή με πολύ λίγα χιλιομετρα και ρολλαριστοι για καλύτερο κράτημα! Φυσικά έφαγε πολύ κράξιμο και το άρθρο κατεβηκε μετά από λίγες ώρες.

panavour
09/12/2020, 18:36

Δεν φανήκατε ομως ιδιαίτερα χρήσιμοι, ουτε για μενα, ούτε για μελλοντικους χρήστες. Ξερω, στα π...ρια σας. Απλα το αναφέρω.

Στο θέμα μας.

Πολλοι ανθρωποι δεν φανταζονται τον εαυτο τους μηχανικό ή ειδήμονα στις μοτοσυκλέτες. Θέλουν μια απλη εξήγηση για απλές έννοιες.

Αν μη τι αλλο το συγκεκριμένο site γράφει τα πράγματα "εκλαικευμένα", χώρις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για καποιον που θέλει να πάρει μια ιδέα.

Σιγουρα δεν διαβασατε τις επιστημονικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.

Αρκεστήκατε στην καλη δουλειά που κανουν καποια site να μιλήσουν με απλα λόγια στον κόσμο (θα έγραφα κανα δυο αλλα θα μου πειτε παλι για διαφήμιση).

Αυτα λοιπον απο μένα. Θα είμαι πιο προσεκτικος στο μέλλον.

που πας ρε καραμητρο να τα βαλεις με τους παγκοσμιους?????:lol::lol:

mia_zoi_kawa
09/12/2020, 18:37
Όχι φίλε. Βασικά είμαι ευγενικός. Το Μότο Τρίτη είναι σαν να διαβάζεις τα διαφημιστικά φυλλάδια των εταιρειών. Εγώ μπαίνω εκεί μόνο για να δω τιμές και για να σκοτώσω την ώρα μου. Αντιθέτως υπάρχουν κάποια site που κάνουν αναλυτικά review σε μοτοσυκλέτες και κάνουν με bold γράμματα κάποια ουσιώδη χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών. Αυτά να προτιμάς γιατί είναι σαν να σου κλείνουν το μάτι και να σου λένε.... Μεγάλε εδώ πρόσεχε.... δεν μπορώ να γράψω σαν site παραπάνω λόγω της δύσκολης θέσης μου αλλα.... στο επισημαίνω!

bulmont
09/12/2020, 19:27

Σιγουρα δεν διαβασατε τις επιστημονικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.....

Δηλαδή αν διαβάζαμε επιστημονικές μελέτες σεεπιστημονικά περιοδικά θα γινόμαστε (ακόμα και αν
μπορούσαμε να κατανοήσουμε τα γραφόμενά τους....) ειδημόνες;;;;;;;;;;;;;;;

Να πάρω του Τσόδρα μερικά μπάς και πάρει χαμπάρι τι του γίνεται...........

motojojo
09/12/2020, 19:28
Άν έλεγες από τις πρωτες 2-3 γραμμές ότι έχεις εκτιμήσει το μοτοτριτη, δεν θα διάβαζε κανείς παρακάτω.

doctoras
09/12/2020, 19:41

Μη παρεξηγεισαι ιωαννη, ειναι χαλαρη η διαθεση

Αποψη μου ειναι να διαβάσεις τα παντα, ενα γκουκλαρισμα θα βρεις πολλες ελληνικές ιστοσελίδες τυπου για μοτοσυκλετες, θα μαθεις εν καιρο πραγματα και θα ξερεις ποιος υπερβάλλει που ειναι η ουσία και τι να μη εμπιστεύεσαι.

doctor_john
09/12/2020, 19:42
Dr Monty πες λίγο προς τα που εστιάζεις τα ενδιαφέροντα σου και αν διαβάζεις άλλες γλώσσες εκτός ελληνικής.
Το Mototriti θα μπορούσε να είναι αξιόλογο και στις δύο μορφές του, είναι εισαγόμενο "προϊόν" που δεν έχει καταφέρει
να παλέψει το εφέ του "συμβουλίου"* μέσω του οποίου διοικείται.

Ο "έλεγχος" που μπορεί να γίνει στον ειδικό τύπο είναι απο ανθρώπους που έχουν θυσιάσει πολλά
και γνωρίζουν το σύνολο των λειτουργιών μιας μοτό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέμα να διαβάσουν οτιδήποτε
χωρίς να επηρεαστούν.
Οι υπόλοιποι διαβάζουμε ότι κάτσει με προσοχή και ψάχνουμε - μελετάμε όσα μας ενδιαφέρουν.

* απο το ανέκδοτο με την Ferrari που κατέληξε Lada..

telegonos
09/12/2020, 19:52
Γνωρίζω άνθρωπο που γράφει στο Μοτοτρίτη. Θα σας πω μόνο, ότι για αυτό το ''βιαστικό-πρόχειρο-επιφανειακό'' στυλ γραφής, δεν φταίνε οι συντάκτες στο Μοτοτρίτη, γιατί ΔΕΝ είναι ελεύθεροι να γράψουν αυτό που θέλουν, πέφτει edit αν ξεφεύγει το άρθρο από την γραμμή που βάζει το περιοδικό. Από τον φίλο ξέρω πόσες φορές είχε πράγματα ενδιαφέροντα να γράψει, και απλά...κόπηκαν ή θα κοβόντουσαν. Γενικά είναι ένα αποδεκτού μέτριου επιπέδου περιοδικό, που χωρίς να παριστάνει το ''σπουδαίο'', κάποια πράγματα τα λέει και σου δίνει μια ιδέα.

Ωραία άρθρα με ωραίες αναλύσεις, είχε το περιοδικό Moto, μέχρι πάνω-κάτω το έτος 2000. Μέχρι εκεί όμως. Από κει και μετά, και ειδικά μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας πριν μερικά χρόνια, έχει πάρει μεγάλο κατήφορο και δυστυχώς δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό περιοδικό. Αν μπορείς να βρεις, εκείνα τα παλιότερα τεύχη, διαβάζοντας, μαθαίνεις πράγματα. Στα τεύχη αυτά, συχνά είχαν ένα κατάλογο στις τελευταίες σελίδες, το ΚΑΘΕ μοντέλο της αγοράς, σε ποιό τεύχος έχει γίνει παρουσίαση-τεστ-ανάλυση. Ειδικά στο τεύχος 500, είχαν ένα ωραίο ένθετο βιβλιαράκι με ΟΛΑ τα εξώφυλλα των 500 τευχών και από μια σελίδα κείμενο τι είχε το κάθε τεύχος. Αν το βρεις αυτό, μπορείς να βρίσκεις εύκολα, σε ποιό τεύχος βρίσκεται το θέμα που σε ενδιαφέρει. Εμένα, από το περιοδικό Μοτο, μου μπήκε το μικρόβιο, και τώρα ξέρω π.χ. πως μετράμε και αλλάζουμε μέταλλα στροφαλοφόρου.

Κυκλοφορούν διάφορες καλούτσικες εγκυκλοπαίδειες, που αναλύουν αρχές της μηχανικής των μοτοσυκλετών, όπως η κλασσική πλέον σειρά 6 τόμων Moto&Moto (https://karakotsoglou.com/wp-content/uploads/2019/07/MOTO-No-04-00-1.jpg)

Για εμένα, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που μπορείς να διαβάσεις, ώστε να μάθεις πράγματα συγκεκριμένα&εφαρμοσμένα, είναι το Service Manual της μηχανής σου. Το βρίσκεις ή το επίσημο της ίδιας της εταιρίας, στην εποχή του internet πολλά service manual τα βρίσκεις στο internet εύκολα π.χ. εδώ (https://www.carlsalter.com/motorcycle-manuals.asp) , ή σε εκδόσεις ανεξάρτητες όπως της εταιρίας Haynes. Ειδικά τα Haynes σε πάνε χεράκι-χεράκι, από το πως να αλλάξεις λάδια, μέχρι το πως κάνουμε ολικό λύσιμο και γενική επισκευή τον κινητήρα.

Κάποια sites του εξωτερικού π.χ. το motorcyclespecs (https://www.motorcyclespecs.co.za/index.htm), είναι καλά για να βρίσκεις μερικά δεδομένα για την μηχανή που σε ενδιαφέρει, αλλά ΜΗΝ το εμπιστεύεσαι με σιγουριά, έχει συχνά λάθη στα data, όπως έχω διαπιστώσει ο ίδιος. Για συμβουλή όμως καλό είναι.

Καλούτσικο για κάθε μοντέλο είναι το wikipedia. Μπορεί να μην αναλύει τεχνικά πράγματα, αλλά έχει πολύ σωστά την ιστορία-εξέλιξη-συνέχεια των μοντέλων μοτοσυκλετών.

typhoon
09/12/2020, 20:48
Σε καταλαβαίνω εν μέρει, ως αρχάριος χρήστης σε καλύπτει το moto triti. Κ γενικά όσο θες απλά να έχεις μια πολύ γενική άποψη στα τεκταινόμενα. Αν και όταν αποφασίσεις να εμβαθύνεις λίγο παραπάνω θα καταλάβεις κι εσύ το λόγο που "κοροιδεύουμε" οι περισσότεροι το συγκεκριμένο.
Πάντως καλό είναι που υπάρχει κι αυτό για να μπαίνουν στο νόημα νεότεροι και πιο άπειροι αναβάτες.

Αν είσαι fluent στα αγγλικά μπορείς να ρίχνεις μια ματιά στον εκεί τύπο.
Αν χρειαστείς να εμβαθύνεις περισσότερο σε συγκεκριμένο μοντέλο (πχ tracer που είναι και της μόδας) εκτός των fb γκρουπ που θα βρείς αρκετή αφιλτράριστη πληροφορία, τα εν λόγω fora θα λύσουν σχεδόν όλες τις απορίες σου. Και σ αυτή την περίπτωση βοηθάει πολύ αν γνωρίζεις καλά αγγλικά για να ψαχτείς σε διεθνή fora , όχι μόνο ελληνικά.

Επίσης με λίγο internetικο ψάξιμο μπορείς να βρείς owners και service manuals για το μηχανάκι που θέλεις. Πιο εξειδικευμένη πληροφορία απ αυτά δεν υπάρχει. Και αρχάριος να είσαι , με τις φωτογραφίες και τις επεξηγήσεις πολύ συντομα θα ανέβεις επίπεδο. Ξεκινάς με το owners που είναι πιο απλό, καθημερινή χρήση και συντήρηση και αργότερα πας στο service.
Δεν λέω ότι θα γίνεις μηχανικός, ούτε αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλά θα αποκτήσεις μια γνώση που δύσκολα θα μπορεί να σε ξεγελάσει κάποιος αετονύχης μάστορας και σίγουρα θα είσαι παραπάνω απο τους τυχάρπαστους του fb.

Πχ ψάχνεσαι για λάστιχα. Κλασσική περίπτωση.
Οι περισσότεροι θα κάνουν ερώτημα στο fb, θα πάρουν απαντήσεις ότι να ναι, απο supersport γόμες μέχρι touring. Οτι έχει βάλει ο καθένας μας και θεωρεί ότι το κάλυψε.
Ο λίγο πιο ψαγμένος , θα ψάξει και στο εκάστοτε moto triti. Παρουσιάσεις ελαστικών, νεα μοντέλα, μόνο που συνήθως οι παρουσιάσεις και οι συγκρίσεις είναι με τα παλαιότερα της ίδιας εταιρείας... 30% λεει βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο. Γαμάει δεν λέω. Αλλά προσωπικά κυκλοφορώ την μηχανή μου μόνο με καλό έως πολύ καλό καιρό και καθόλου όταν βρέχει. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να επιλέξω ένα τέτοιο ελαστικό. Αντιθέτως ενας αναβάτης που χρησιμοποιεί καθημερινά την μοτοσυκλέτα του σ όλες τις συνθήκες, χρειάζεται με το παραπάνω το έξτρα κράτημα στο βρεγμένο , με την σχετική θυσία στις επιδόσεις στο στεγνό προφανώς.
Εμένα πχ μου αρέσουν τα ταξίδια, και χρησιμοποιώ touring ελαστικά. Για την χρήση μου με καλύπτουν πλήρως. Αργούν πάρα πολύ να ζεσταθούν όμως και χρειάζονται εκ νέου ζέσταμα και προσοχή ακόμη και μετά απο ολιγόλεπτη στάση. Για μένα είναι τα καλύτερα λάστιχα! Τα συστήνα ανεπιφύλακτα, εξαιρετικό value for money.
Σε ένα comuter απλά δεν θα δουλέψουν ποτέ και ο αναβάτης θα είναι συνεχώς ανασφαλής...

Ο παραπάνω ψαγμένος λοιπόν, θα κοιτάξει πρώτα απ όλα να ζυγίσει τις ανάγκες του. Αστική, περιαστική μετακίνηση, ταξίδια, φορτωμένος, δικάβαλος, επιδόσεις, γεωμετρία, χλμ απόδοση. Ολοι αυτοί είναι παράγοντες που ξέρεις μόνο εσύ κι ας πίνω εγώ νερό στο όνομα του κάθε S22...

Ο συγκεκριμένος λοιπόν , ακόμη και αρχάριος να είναι θα ξεκινήσει με μπούσουλα το owners manual. Εκεί θα βρείς ποια κατηγορία ελαστικών προτείνει το εργοστάσιο σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας. Συνήθως σε παλία μηχανάκια τα λάστιχα που προτείνει ο κατασκευαστής δεν υπάρχουν στο εμπόριο πλεόν, αλλά με βάση αυτά έρχεσαι στα νεότερα μοντέλα.
Ερχεσαι λοιπόν και λες, αυτή είναι η κατηγορία μπούσουλας. Εγώ τι θέλω? Καλύτερο κράτημα πχ. Εμπιστοσύνη στις στροφές, γρήγορο ζέσταμα, γρήγορη κορώνα για ταχύτερες εναλλαγές κλίσης .
Άρα αν πχ η Γιαμάχα δίνει για το fazer , street ελαστικά, εγώ θα κοιτάξω στα παραπάνω, που είναι τα super sport.

Ωραία.
Προσανατολίστικά στο πρώτο κομμάτι,ποιο να επιλέξω απ όσα υπάρχουν?
Το mototriti θα τα έχει παρουσιάσει όλα και έκαστο στην παρουσίαση του θα ήταν η καλύτερη επιλογή.
Κοιτάς λίγο τιμές.
Πολύ χοντρικά η γκάμα για το fazer κυμαίνεται απο 180€ περίπου μέχρι 300+
Τα φθηνότερα είναι κάποια παλαιότερα μοντέλα, πολύ δημοφιλή (πχ το BT16) τα ακριβά πιθανότατα να είναι δυσανάλογα ακριβά για την τσέπη σου.
Πας στην μέση λύση. S22, diablo rosso 3 που είναι τα πιο δημοφιλή.
Γιατί είναι τα πιο δημοφιλή?
Γιατί ψάχνοντας στα fora βλέπεις εμπειρίες απο άτομα που δοκιμάσανε πχ μισελεν, dunlop και δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Σίγουρα θα βρείς και θετικές εντυπώσεις, αλλά εδώ θέλει και λίγο κριτική σκέψη σ ότι διαβάζεις.

Ανάμεσα σ αυτές τις δυο επιλογές, κανένα moto triti δεν θα σου δώσει απάντηση και κανένας λαστιχάς. Ισα ισα που ορισμένοι ανεπαρκείς επαγγελματίες θα κοιτάξουν να σου πασάρουν όποιο μοντέλο τους δίνει καλύτερη προμήθεια...

typhoon
09/12/2020, 20:49
Αμφότερες επιλογές βέβαια είναι εξαιρετικές για το fazer του παραδείγματος. Προσωπικά θα έκλεινα στα S22 γιατί έχω δοκιμάσει τα S21 και είχα μείνει τόσο ευχαριστημένος που τα έβαλα 3 φορές.
Και με λίγο παραπάνω ψάξιμο θα ανακαλύψεις ότι μια φόρμουλα που δούλευε συγκεκριμένα για το fazer ήταν S21 πίσω (που τρώει την πολύ φθορά) και RS10 (!!!! Μιλάμε για λάστιχο γόμα, πισταδόρικο καθαρά με ομολογκασιον δρόμου) μπροστά. Για sport touring χρήση με μεγάλη έμφαση στο sport, το μηχανάκι μεταμορφωνόταν προς το πολύ καλύτερο, σίγουρα δεν συμπαθούσε βροχές και η φθορά του εμπρός δεν ήταν τόσο δυσανάλογη του πίσω, οπότε πάλι ζευγάρι τα άλλαζες εκεί περί τις 12+ χιλιάδες χλμ.
Αυτά δεν θα στα πεί όμως κανένα mototriti όπως καταλαβαίνεις...:D

RaGe_Raptor
09/12/2020, 20:57
Πολλές φορές στο συγκεκριμένο site, φαίνεται να κάνουν "κόπι-πάστε" στο translator άρθρα από ξένα sites τα οποία δεν κατανοούν πλήρως. Γι'αυτό και υπάρχουν περιστατικά στα οποία κάποια από αυτά τα άρθρα "κατέβηκαν πριν τα δούμε" :bawl:

Dr.Monty
10/12/2020, 11:57
Διαβάζοντας την απάντηση μου συνειδητοποιώ ότι ήταν λίγο επθετική. Δεν το συνηθίζω.

Οπως ανέφερε ο doctoras προφανως η διαθεση ήταν λιγο χαλαρή

Sniper, GogosLux απολογούμαι.

Σχετικά με το θέμα ευχαριστω πολυ για τις εκτενεις απαντησεις.

Πηρα παραπανω απο αυτο που υπολογιζα

Parking
10/12/2020, 14:28
Διαβάζοντας την απάντηση μου συνειδητοποιώ ότι ήταν λίγο επθετική. Δεν το συνηθίζω.

Οπως ανέφερε ο doctoras προφανως η διαθεση ήταν λιγο χαλαρή

Sniper, GogosLux απολογούμαι.

Σχετικά με το θέμα ευχαριστω πολυ για τις εκτενεις απαντησεις.

Πηρα παραπανω απο αυτο που υπολογιζα

Δόκτορα να σου πω κι εγώ 2 πράγματα
Ο ειδικός τύπος δεν ζει από τα λεφτά που πληρώνει ο αναγνώστης
εδώ και πολλά χρόνια.
Ζει βασικά απ τις διαφημίσεις των εταιρειών που τους δίνουν και μηχανάκια για τεστ
και τους τραπεζώνουν από δω κι από εκεί.
Άρα αυτά που γράφονται εδώ και πολλά χρόνια δεν γράφονται ως τεστ αλλά ως διαφήμιση
Δεν θα διαβάσεις ΠΟΤΕ πχ ότι το τάδε μηχανάκι είναι ΜΑΠΑ ή ότι η αντιπροσωπία χρεώνει
τον κούκο αηδόνι

Τώρα στα φόρουμ ο καθένας θα γράψει το παραμύθι του
ανάλογα το χαρακτήρα του και την εμπειρία του
Συχνά φυσικά δεν έχει και ιδέα για το τι λέει μια και μιλάει
ως φερέφωνο :lol: του γκουγκλ

Άρα ένας που οδηγάει παπί θα σου πει ότι το ΚΤΜ 390 είναι μεγάλη μηχανή
με πολλά άλογα κι άλλος που έχει ρο1 θα σου πει ότι ανοίγει τέρμα και δεν συμβαίνει τίποτε.
Που είναι η αλήθεια?
Πουθενά.

Αν θες να καταλάβεις τι συμβαίνει πρέπει ν αρχίσεις από τον εαυτό σου
Θέλω μηχανάκι για να το κάνω τι?
Τι εμπειρία έχω
Πόσα λεφτά κλπ
Έτσι μόνο θα βρεις το μηχανάκι που ταιριάζει σ εσένα
και είναι καλό για εσένα

Ούτε μότο Τρίτη ούτε φωστήρες του φόρουμ

karellen
10/12/2020, 16:00
Ειδικός ιντερνετικός τύπος (μη χesω) : ''Πριν από κάθε στροφή πρέπει να ελέγχουμε το δρόμο για τυχόν λάδια-ολισθηρότητα κλπ.Γι αυτό και στο Motogp οι οδηγοί πριν από κάθε στροφή βγάζουν το πόδι τους'' !!

jimpap
14/12/2020, 10:01
Ειδικός ιντερνετικός τύπος (μη χesω) : ''Πριν από κάθε στροφή πρέπει να ελέγχουμε το δρόμο για τυχόν λάδια-ολισθηρότητα κλπ.Γι αυτό και στο Motogp οι οδηγοί πριν από κάθε στροφή βγάζουν το πόδι τους'' !!

Πού το βρήκες αυτό το διαμάντι; Εκτύπωση και κάδρο!! :bawl:

nikonian
14/12/2020, 10:57
Ο ειδικός τύπος, στη χρυσή δεκαετία, που μάζευε το χρήμα με το τσουβάλι, επηρέαζε μόνον τους πολύ νέους, είτε στην ηλικία, είτε στο σπορ. Οι άνω των 25 και ψιλοέμπειροι, γελούσαν. Διαφορετικά , τα περιοδικά θα είχαν κλείσει τον Σαρακάκη και η Ελληνμότο θα είχε εξαγοράσει τις μαμά εταιρείες.

telegonos
14/12/2020, 11:12
Ο ειδικός τύπος, στη χρυσή δεκαετία, που μάζευε το χρήμα με το τσουβάλι, επηρέαζε μόνον τους πολύ νέους, είτε στην ηλικία, είτε στο σπορ. Οι άνω των 25 και ψιλοέμπειροι, γελούσαν. Διαφορετικά , τα περιοδικά θα είχαν κλείσει τον Σαρακάκη και η Ελληνμότο θα είχε εξαγοράσει τις μαμά εταιρείες.

Quiz: Σε ποιά χώρα, ποιό περιοδικό, δύο από τους τακτικούς συντάκτες του περιοδικού, αφού επί σειρά ετών λιβάνιζαν τα προιόντα της αντιπροσωπείας στα συγκριτικά τεστ, προσελήφθησαν στην αντιπροσωπεία αυτή, και σήμερα ο ένας από τους δύο, γράφει και πάλι στο ίδιο περιοδικό;

AUFGEBRACHT
14/12/2020, 11:21
Οι περισσοτεροι γελάνε γιατί το moto triti έχει υποπέσει σε πολλές γκάφες στο παρελθόν και δεν είναι να το εμπιστεύεσαι, τουλάχιστον στα τεχνικά.
Μία γκέλα που μου ρχεται στο μυαλό είναι σε ένα άρθρο που συνιστούσε να παίρνουμε τη στροφή με πολύ λίγα χιλιομετρα και ρολλαριστοι για καλύτερο κράτημα! Φυσικά έφαγε πολύ κράξιμο και το άρθρο κατεβηκε μετά από λίγες ώρες.

Θα μπορούσα άνετα να είμαι ο καλύτερος συντάκτης τους!!! Κι εγώ έτσι παίρνω στροφή :lol:

AUFGEBRACHT
14/12/2020, 11:23
Quiz: Σε ποιά χώρα, ποιό περιοδικό, δύο από τους τακτικούς συντάκτες του περιοδικού, αφού επί σειρά ετών λιβάνιζαν τα προιόντα της αντιπροσωπείας στα συγκριτικά τεστ, προσελήφθησαν στην αντιπροσωπεία αυτή, και σήμερα ο ένας από τους δύο, γράφει και πάλι στο ίδιο περιοδικό;

Ελλαδιστάν και περιοδικό ΜΟΤΟ; Να τολμήσω και αντιπροσωπεία; ΚΤΜ, BMW...

Zid
14/12/2020, 11:41
Quiz: Σε ποιά χώρα, ποιό περιοδικό, δύο από τους τακτικούς συντάκτες του περιοδικού, αφού επί σειρά ετών λιβάνιζαν τα προιόντα της αντιπροσωπείας στα συγκριτικά τεστ, προσελήφθησαν στην αντιπροσωπεία αυτή, και σήμερα ο ένας από τους δύο, γράφει και πάλι στο ίδιο περιοδικό;:a014:

AUFGEBRACHT
14/12/2020, 11:44
Πάντως υπάρχουν και χειρότερα από το κάθε Mototriti και ιντερνετικό περιοδικό... το ανεκδιήγητο ανέκδοτο που λέγεται Traction, που ουσιαστικά είναι θυρίδα τηλεπώλησης και αυτοπροσδιορίζεται ως η μοναδική εκπομπή για... αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα στην ελληνική τηλεόραση. Κωμική εκπομπή ναι, και μάλιστα πετυχημένη, ειλικρινά την βλέπω και γελάω απίστευτα από αυτά που λένε και κάνουν... τι να πρωτοσχολιάσεις... θυμάμαι σε μια δoκιμ... εεε, διαφήμιση εννοούσα ενός SUV, εκθείαζαν το εξελιγμένο infotainment και τις λειτουργίες του, όπως την αλλαγή σταθμών και μενού με την κίνηση του χεριού, χωρίς να χρειαστεί να αγγίξεις την οθόνη... επειδή όμως τους είχαν δώσει την απλή έκδοση, προσποιούνταν ότι το χησιμοποιούσαν, έβγαζαν κάτι κραυγές "ουάου, απίστευτο, φοβερό", χωρίς να δείχνουν βεβαίως το infotainment :bawl:

Ομολογώ πάντως ότι το Autotriti το παρακολουθώ ανελιπώς στο internet, γτ ειλικρινά διασκεδάζω με κάτι άρθρα τύπου Non paper και κάτι πομπώδεις τίτλους... σήμερα ας πούμε είχε άρθρο "Εσύ ξέρεις να οδηγείς diesel? 5 λάθη που κάνουν όσοι έχουν ντιζελοκίνητα"...

nikonian
14/12/2020, 16:42

Με τον τελευταίο συντάκτη αρπαζόμασταν συχνά σε ένα message board που γράφαμε πριν το moto.gr , με θέμα φυσικά, την κόντρα ducati vs Japan . O άνθρωπος δεν ήταν ανέντιμος, συνήθως τα πίστευε αυτά που έγραφε, απλά ήταν fan και δεν μπορούσε να γράψει αντικειμενικά.

lospsi
14/12/2020, 19:38
Εγώ πάλι θα γράψω ότι το ΜΟΤΟ έχει κάνει σοβαρά βήματα προς τα εμπρός και αξίζει να το διαβάζεις. Δεν δουλεύω στο περιοδικό, δεν γνωρίζω τους συντάκτες, απλά διαβάζω ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ειδικό τύπο από το 1995.
Μιας που το κουβεντιάζουμε λοιπόν, ΕΣΕΙΣ τι θα κάνατε σε ένα περιοδικό για να είναι επιτυχημένο?

AUFGEBRACHT
14/12/2020, 20:07
Εγώ πάλι θα γράψω ότι το ΜΟΤΟ έχει κάνει σοβαρά βήματα προς τα εμπρός και αξίζει να το διαβάζεις. Δεν δουλεύω στο περιοδικό, δεν γνωρίζω τους συντάκτες, απλά διαβάζω ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ειδικό τύπο από το 1995.
Μιας που το κουβεντιάζουμε λοιπόν, ΕΣΕΙΣ τι θα κάνατε σε ένα περιοδικό για να είναι επιτυχημένο?

Κι εγώ διάβαζα το ΜΟΤΟ και θυμάμαι τα βήματα πίσω που έκανε...ας πούμε ακόμα θυμάμαι που είχα λυώσει το πρώτο MEGA TEST εκεί γύρω στο 1994 αν δεν απατώμαι...

Τώρα αν κάναμε κάτι σε ένα περιοδικό... δεν θα ήταν πετυχημένο, γιατί απλά δεν θα ήταν βιώσιμο... δεν θα τα είχε καλά με τις εταιρείες... πως έγινε με τους 2Τροχούς τότε που έγραψε κακή κριτική για ένα τουριστικό Triumph και ο εισαγωγέας τους έκανε εμπάργκο;

Εγώ τι θα έκανα παρόλα αυτά; Θα δοκίμαζα μια μοτό, και θα είχα και δοκιμή από 2 αναγνώστες. Ή όταν παρουσίαζα μια μοτοσυκλέτα, θα είχα και κριτική από ήδη κατόχους... για μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί...

panavour
15/12/2020, 03:20
Οποιος δεν εχει διαβασει ΜΟΤΟΤΕΧΝΙΚΗ επιθεωρηση,δεν εχει διαβασει τιποτα.Η ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΝ μη ΒΙΩΣΙΜΟ δε.

doctoras
15/12/2020, 07:38
Οποιος δεν εχει διαβασει ΜΟΤΟΤΕΧΝΙΚΗ επιθεωρηση,δεν εχει διαβασει τιποτα.Η ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΝ μη ΒΙΩΣΙΜΟ δε.

εκείνα δεν ήταν περιοδικά αλλα service manual

δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση σας, η έννοια του περιοδικού είναι να είναι μια μπροσούρα προιόντων, οι εξειδικευμενες απόψεις-γνωσεις δεν δίνονται σε περιοδικά αλλά σε βιβλία, παλαιότερα η διαφήμιση και το μαρκετινκ ήταν λιγότερο παρούσες οπότε συμπλήρωναν με διαφορες ενότητες το υλικό.

ο παπανδρέου είχε κάνει πριν λιγα χρόνια μια προσπάθεια αναβίωσης, αλλά πήγε δε πήγε ενα χρόνο και ήταν λογικό.. αυτοί που είναι στον χώρο με συνεχόμενη παρουσία δε είναι τυχαίο-τυχαίοι
το έντυπο μοτοτριτι δεν είναι καν περιοδικό έντυπο, αλλά όπως ίδιοι ονομάζουν ως μια εβδομαδιαία εφημερίδα

Kas_Tracer
15/12/2020, 07:40
2-3 δεκαετίες πριν τα περιοδικά ήταν η πηγή της ενημέρωσης (και των διαφημίσεων φυσικά).
Η τεχνολογία της μεταλουργίας και των κινητήρων έτρεχε , τα κιλά έπεφταν , οι επιδόσεις ανέβαιναν , η τεχνογνωσία ειδικά στον ελληνικό χώρο ήταν σε χαμηλό επίπεδο.
Τα νέα μοντέλα και τα αγωνιστικά νέα τα μάθαινες από ένα-δύο περιοδικά.
Πήγαιναν και στις πίστες για τις νέες παρουσιάσεις και εκστασιασμένοι σου λέγανε τι ωραία που ήταν.
Ο ρόλος τους γενικότερα ήταν πολυ-ποίκιλος και σημαντικός.

Τώρα τι να κάνουν. Τα νέα τα βλέπεις από 1500 site με ένα κλικ.
Η ζωή έγινε ένα κλικ , μία ατάκα . Το ψάξιμο της γνώσης είναι μισή ώρα μακρυά (ταυτόχρονα και της παραπληροφόρησης φυσικά).

Τι να προσφέρει ένα περιοδικό πέρα από τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη του?
Πόσοι (σε ποσοστό) νεανίες μπορούν να διαβάσουν ένα άρθρο πάνω από 3 γραμμές?
Πόσοι μπορούν να σεβαστούν την προσωπική άποψη ενός ανθρώπου που εκτίθεται πρωτού αρχίσουν τα γνωστά ειρωνικά-υβριστικά σχόλια?
Εν τω μεταξύ , πέρα από τα παιδιά του moto ( γκριζαρισμένοι κι αυτοί σε προχωρημένη ηλικία ) και μερικούς άλλους σκόρπιους ξεχασμένοι από μία παλιότερη εποχή ,
οι υπόλοιποι είναι για χαστούκια κυριολεκτικά. Σκόρπια πλάνα σε βιντεάκια, οδηγικές ικανότιτες κάτω του μετρίου , ήθος γραφής και ομιλίας για τα τάρταρα.

Και για τις οδηγικές πληροφορίες σηκώνει συζήτηση. Όλες είναι προσωπικές απόψεις και μόνο. Ποιός είναι ο ορισμός της αντικειμενικότητας δηλαδή?
Να έρθει κάποιος να μας πει ότι το σουπερ-ντουπερ-αντβεντζουρ κάνει και για μοτοκρος επειδή έτσι θέλουμε να ακούσουμε?

Δείτε τι καγκουρίλα κυκλοφορεί στο ελληνικό youtube. Αμορφωσιά και βλακεία μαζεμένη σε τόνους. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση εγώ θα αναπολώ τις εποχές των περιοδικών έστω και εάν έχουν περάσει.

Bladerunner
15/12/2020, 09:14
Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.
Τα "ειδικά" άρθρα θέλουν και "ειδικούς" αναγνώστες. Η πλειοψηφία δεν έχει ιδέα πώς δουλεύει ένα μηχανάκι ούτε πώς οδηγείται.
Τα παραπάνω έντυπα με τα εύληπτα για όλους κείμενα απευθύνεται στην πλειοψηφία και όχι στην μειοψηφία. Γι' αυτό επιβιώνουν, εν αντιθέσει με εκείνα που τόλμησαν να απευθυνθούν στους λίγους.

ΓιώργοςΤΤ
15/12/2020, 09:49
Στα φόρουμ(φόρα) γράφουν άνθρωποι που αγαπάνε την μοτοσυκλέτα, έχουν περάσει δεκαετίες της ζωής τους πάνω στην σέλα και έχουν εμβαθύνει τις γνώσεις τους σε αυτές. Στα περιοδικά σήμερα, τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν. Οι σχέση που έχουν οι περισσότεροι συντάκτες με την μοτοσυκλέτα είναι το παπάκι που πηγαίνουν στο γραφείο. Τόσο απλά.

Για τα κατά καιρούς μαργαριτάρια τι να πει κανείς; Όχι ότι στο φόρουμ δεν υπάρχουν. Αλλά εδώ μπορείς να δεις ποιος είναι τί. Δηλαδή, γράφω κάτι για οδήγηση στην πίστα εγώ και γράφει κάτι αντίθετο ο PTC. Ποιον θα πάρεις στα σοβαρά; Εμένα που δέκα ώρες μαστορευω και πέντε λεπτά οδηγάω ή τον PTC που είναι στην πίστα δύο φορές την εβδομάδα?

Για τον lopsi που ρώτησε: Θα φρόντιζα να υπάρχει το αντίστοιχο κεφάλαιο/χορηγία εκτός χώρου, ώστε να μπορεί το περιοδικό να είναι αντικείμενο. Να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και να μην είναι φυλλάδιο προσφορών του Liddle. Θα έβαζα ανθρώπους που αγαπάνε την μοτοσυκλέτα στα άρθρα. Τα τεχνικά άρθρα θα ήταν τεχνικά άρθρα με συνεντεύξεις ανθρώπων του χώρου και όχι ότι διάβασε σκόρπια στο ίντερνετ ο δημοσιογράφος μου. Πχ θέλεις να γράψεις για αναρτήσεις: πήγαινε σε ένα επαγγελματία του χώρου και γράψε. Μην αντιγράφεις ότι διαβάζεις δεξιά αριστερά.

Τα σοβαρά περιοδικά και εκπομπές έχουν εξαφανιστεί σαν τους δεινόσαυρους. Αυτά που απέμειναν λειτουργούν με τοποθέτηση προϊόντος. Τόσο απλά. Ότι άλλο γράψουμε είναι σπατάλη bandwidth.

AUFGEBRACHT
15/12/2020, 10:00
Εννοείται πως τα "ειδικά" άρθρα θέλουν και "ειδικούς" αναγνώστες, οι οποίοι είναι λίγοι, πολύ λίγοι, άρα εφ' όσον είναι περιορισμένο το κοινό, είναι περιορισμένα και τα έσοδα - και άρα η επιβίωση.

Δεν ξέρω πως θεωρείς το "ειδικό" άρθρο, φαντάζομαι ότι εννοείς κάτι εξειδικευμένο, ή κάτι που δίνει περισσότερη έμφαση στα μηχανολογικά του οχήματος. Καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία ζητά να πληροφορηθεί άλλα πράγματα. Πχ, ένας υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκινήτου, ενδιαφέρεται για την ποιότητα κύλισης, την οδική συμπεριφορά, την ποιότητα κατασκευής, τους χώρους. Δεν τον ενδιαφέρει το πως δουλεύει το common rail, στις πόσες ατμόσφαιρες πίεσης, κτλ. Και λογικό ίσως αυτό... δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο γνώσεων.

Από την άλλη, τα περιοδικά -έντυπα και μη- του χώρου, εδώ και χρόνια είναι απλά διαφημιστικές μπροσούρες. Φράσεις κλισέ κι άγιος ο Θεός... Έχει τύχει να διαβάζω -σε ιντερνετικά περιοδικά- άρθρα για αυτοκίνητο και σχεδόν σε ΟΛΑ η εισαγωγή να είναι η ίδια, απλά αλλαγμένες λίγο οι φράσεις. Επειδή έχω χρόνια να πάρω περιοδικό μοτοσυκλέτας, θα μιλήσω για περιοδικά αυτοκινήτου, καθώς επειδή σχετικά πρόσφατα άλλαξα αυτοκίνητο, είχε πέσει πολύ ψάξιμο σε έντυπο και ιντερνετικό τύπο.

Δεν μπορεί να ισχύει το "ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι". Παίρνω συγκεκριμένο παράδειγμα, το Nissan Qashqai. Μοσχοπουλημένο, τρελή επιτυχία, κι όμως τα προβλήματα ποιότητας είναι γνωστά σε κατόχους και μη. Μια μικρή ματιά να ρίξεις, ένας σεβαστός αριθμός κατόχων παραπονείται για την έκπτωση στην ποιότητα συναρμογής της καμπίνας, για ταμπλό που τρίζουν, για πλαστικά που χορεύουν και συντονίζονται, για ξεφλουδίσματα σε υλικά κλπ κλπ. Και διαβάζεις σε ΟΛΑ τα άρθρα την κλισέ φράση "η ποιότητα συναρμογής και συναρμολόγησης είναι κορυφαία", "όσο το είχαμε στην κατοχή μας δεν ακούστηκε τίποτα", " η ποιότητα των υλικών είναι κορυφαία". Αντικειμενικά ο χώρος αποσκευών του δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, απλοί αριθμοί είναι, και διαβάζεις "ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους που υπάρχουν". Έχει τύχει να διαβάζω παρουσίαση σε ιντερνετικό περιοδικό και στο τέλος του άρθρου να αναφέρει "στην παρουσίαση φωτογραφήθηκε άλλη έκδοση από αυτήν που είχαμε στη διάθεσή μας". Είχαν την "φτωχή" έκδοση, παρ' όλα αυτά παρουσίαζαν την ακριβή έκδοση και πήραν τις φωτογραφίες από αυτοκίνητο που τους έδωσαν μόνο για τη φωτογράφιση.

telegonos
15/12/2020, 10:37
Τα σημερινά ελληνικά περιοδικά Μοτοσυκλέτας, είναι μέτρια περιοδικά. Δεν είναι κακά. Διαβάζοντάς τα, όλο και κάτι θα μάθεις, όλο και κάτι θα προβληματιστείς, θα σου μείνει κάτι. Δεν είναι όμως και καλά, δεν διαβάζεις και μένεις ενθουσιασμένος για την γραφή, το πλήθος της πληροφορίας, και ειδικά κάτι ιντερνετικές φυλλάδες είναι σε ΚΑΚΗ ελληνική γλώσσα, ασύντακτα και ανορθόγραφα κείμενα.

Κάτι θα μάθεις απο τα σημερινά περιοδικά, αλλά δεν θα ενθουσιαστείς κιόλλας.

Την δεκαετία του '90 δεν έχανα τεύχος του Μοτο. Έδινα το ποσό που έκανε το τεύχος, και θεωρούσα ότι άξιζε τα χρήματά του. Σήμερα αγοράζω το περιοδικό, αραιά, όταν έχει κάποιο άρθρο-μοντέλο που με ενδιαφέρει. Θεωρώ όταν δίνω τα χρήματα για ένα σημερινό περιοδικό σαν ''πες οτι τα έχασες, σου πέσαν από την τσέπη ή οτι τα έβαλες βενζίνη για άσκοπη βόλτα''

Όταν θα κάνουν τέστ το RS660 ας πούμε, θα πάω να το πάρω.

Μου λείπουν τα παλιά τεχνικά άρθρα. Μου λείπει ο Ντάνης Φώτος και οι πάντα ενδιαφέρουσες απόψεις του, αλλά και τα λίγα τεστ που είχε κάνει ο ίδιος (που κατά κανόνα τον απέκλειε η αντιπροσωπία μετά). Μου λείπει που στην τελευταία σελίδα έλεγε τι θα έχει το επόμενο τεύχος. Μου λείπει που οι διαφημίσεις και τα άρθρα δεν ανακατεύονταν στις σελίδες, τέλειωνε το άρθρο και μετά οι διαφημίσεις, και μετά άλλο άρθρο. Μου λείπει που ΟΥΤΕ παλιά (πλην των τεστ του Φώτου δλδ) δεν έλεγαν άμεσα τι κακό έχει ένα μοντέλο, ΑΛΛΑ αν διάβαζες προσεκτικά το έλεγαν απέξω-απέξω.

Δεν μου λείπει καθόλου που τα σημερινά άρθρα είναι το press kit με λίγα λόγια από τον συντάκτη. Δεν μου λείπει καθόλου το φτηνό, επαναλαμβανόμενο και αυτοδιαφημιστικό χιούμορ του Λύκου. Δεν μου λείπει καθόλου που όλα τέλεια τα βρίσκουν και κανένα μοντέλο δεν έχει σοβαρά ελαττώματα, ποτέ. Δεν μου λείπει καθόλου η αγένεια, και τα ολοφάνερα κόμπλεξ τύπου παιδάκια δημοτικού των συντακτών, και παλιά θα είχανε φαντάζομαι αλλά παλιά δεν βγαίνανε στο ιντερνετ.

Η κάθε εποχή έχει και τα δικά της, τα έντυπα περιοδικά κατά την γνώμη μου βαδίζουν προς το τέλος τους και ειδικά στην Ελλάδα και ακόμα πιο ειδικά τα ειδικού τύπου, το ιντερνετ τα έχει καταπιεί όλα. Βαδίζουμε στην κάθε εποχή με ότι αυτή έχει, και κοιτάμε να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε στην ζωή μας και να μας ικανοποιεί.

Εδώ ψοφήσανε τα φόρουμ, τα περιοδικά θα μείνουνε;

AUFGEBRACHT
15/12/2020, 10:44
Ο από πάνως τα γράφει πολύ ωραία και συμφωνώ σχεδόν σε όλα!!! Thumbs up!

Εντάξει, τέλη δεκαετίας του 90 ήθελα άλλο ένα σπίτι από τα περιοδικά που αγόραζα κάθε μήνα, γενικού και ειδικού τύπου. Έχω μετανιώσει που πριν λίγα χρόνια πέταξα (ανακύκλωση) όλα τα τεύχη του ΜΟΤΟ που είχα κρατήσει, κι ανάμεσά τους ήταν μερικά από τότε... Υπήρχαν και κάτι βραχύβια περιοδικά που δεν θυμάμαι καν πως τα έλεγαν, ένα από αυτά είχε ένα φανταστικό και χορταστικό αφιέρωμα τότε στο πρωτοεμφανιζόμενο Funduro, που δεν το είχε ούτε το εδραιωμένο και κυρίαρχο ΜΟΤΟ, κι όμως μετά από λίγο διέκοψε κυκλοφορία. Εγώ έπαιρνα το ΜΟΤΟ, τους 2Τ και το RIDER, το τελευταίο το αγόραζε ο Βασίλης ο Αντζουλάτος, δεν θυμάμαι πόσα τεύχη βγήκαν, αλλά τα είχα όλα, δεν έφτανε τα άλλα, όμως για ένα περίεργο λόγο μου άρεσε... τότε πρέπει να μουν 16-17 το πολύ...

ΟΚΤΑΝΙΟ
15/12/2020, 10:52
Μου λείπει που οι διαφημίσεις και τα άρθρα δεν ανακατεύονταν στις σελίδες, τέλειωνε το άρθρο και μετά οι διαφημίσεις, και μετά άλλο άρθρο

Μιλας για πολυ παλαιΑ γεροντα, τοτε που ο Νωε εκοβε κΣυλα για τη κιβωτο

Τα τελευταια χρονια* το ειχαν ξεχεσει το θεμα. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα τεστ 11 σελιδες, οι 5 ηταν το αρθρο και οι ιππολοιπες διαφημησεις, ενναλαξ. Μια αρθρο μια διαφημηση κ παει λεγοντας

*(σημ. τελευταια χρονια, εννοω πριν 15-20 χρονια που το επαιρνα :lol: )

peterTHErider
15/12/2020, 16:22
πολύ παλιός δεν είμαι(ακόμα) αλλά από το 2000 και μετά αγοράζω το μοτό κάθε μήνα.παλιά κάθε 15 όπως ΟΛΑ τα περιοδικά της εποχής.
εγώ το μότο το θεωρώ το κορυφαίο περιοδικό μοτοσυκλέτας της χώρας με μόνο το 0-300 να το πλησίασε.
Δεν θα μπώ σε ανάλυση αν έχει πολύ διαφήμιση ή όχι αλλά θα πω πως συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση μιάς μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας.τουλάχιστον έτσι το εισέπραξα εγώ.
έφηβος τότε έκανα μάθημα σε όλους τους συμμαθητές μου να φοράνε κράνος και εξοπλισμό κάτι που θεωρούσα αυτονόητο διαβάζοντας το περιοδικό.Εμενα με έκανε πόλυ σωστότερο αναβάτη.Αν έκανε και άλλους τότε μόνο για αυτό αξίζει τον σεβασμό μας.

nikonian
15/12/2020, 17:47
Δεν θα ξεχάσω:

1. Στο 0-300 μετρούσα 27-30 σελίδες ΚΤΜ. Ανακατεμένες διαφημίσεις με διαφημιστικά "τεστ". Πολλά τεστ, πολλές σελίδες για διάφορα μοντέλα προορισμένα να πουλήσουν 5-10 τεμάχια στην Ελλάδα, αφού δεν έβγαζαν καν πινακίδες.
2. Το πρώτο τεστ ΚΤΜ Adv 950 που έσπασε την πρώτη μέρα και το υπόλοιπο τεστ έγινε με άλλο μηχανάκι. Τίποτα φυσικά δεν αναφέρθηκε στο περιοδικό. Από συντάκτη τα μάθαμε.
3. Όταν έκλεισε το 0-300, μπήκαν εδώ στο moto.gr ένας-δυο άνεργοι πλέον συντάκτες και έκαναν αποκαλύψεις. Οι παλαιοί χαμογέλασαν, οι νέοι έμειναν ενεοί.
4. Τον τότε εκδότη του ΜΟΤΟ σε μια εκδήλωση στο club 22 , να παίρνει το μικρόφωνο και να μιλάει ευθαρσώς για την υποχρέωση που ένοιωθε σε δυο αντιπροσώπους, που τον είχαν σώσει από χρεωκοπία όταν είχε ανάγκη.
5. Τους πολύτιμους φίλους στα πρώτα χρόνια του ΜΟΤΟ, Ν.Θεοδωράκη , Αλμπάνη, Κέφαλο, Καραχάλιο.

Μου την έδινε πάντα:

1. Που ό,τι κι αν έγραφε ένα συγκριτικό , στην κατακλείδα έγραφαν ότι το Χ ευρωπαϊκό απευθύνεται σε ανήσυχους σπορτίφ νέους και το Ψ ιαπωνικό σε συντηρητικούς χαρτογιακάδες και προσπαθούσαν έτσι να κατευθύνουν ύπουλα τις αγορές των νεότερων.
2. Που όχι μόνο στα τεστ, αλλά ακόμα και στα τεστ μεταχειρισμένων, δεν έγραφαν στην ουσία κανένα από τα προβλήματα που έβγαζαν και τα πιο διαβόητα σαπάκια.

Acacius
15/12/2020, 18:51
δεν έγραφαν στην ουσία κανένα από τα προβλήματα που έβγαζαν και τα πιο διαβόητα σαπάκια.

Με εξαίρεση το XT 350 κατά τα γραφόμενα των ιδίων :D

Τα περισσότερα τεύχη μοτο που είχα τα έχω πετάξει αφού πήρα απόφαση ότι πλέον πιάνουν μόνο χώρο. Έχω κρατήσει ελάχιστα, όπως π.χ. αυτά με το τεστ του NR και του NSR του Doohan. Γενικά πάντως, τα περισσότερα από όσα ξέρω για μοτοσυκλέτες τα έμαθα από το μοτο των αρχών των 90s και τα τεχνικά που συχνά είχε, κυρίως του Διονύση Χοϊδά αν θυμάμαι καλά. Τα τεύχη του R&D που έχω, τα κράτησα όλα...

Με βάση όσα έγραψε ο Οκτάνιος, ο Φώτος είχε ενίοτε λίγο την πρηξαρχιδίλα του συγγραφέα, αλλά όντως 1-2 τεστ μοτοσυκλετών που θυμάμαι και είχε γράψει ήταν απόλαυση.

katsar
15/12/2020, 19:25
Άσχετα με το τι μπορεί να είναι σήμερα το ΜΟΤΟ ,στις αρχές των 90's που δεν υπήρχε το ιντερνετ ήταν ο μοναδικός τρόπος για έφηβους της επαρχίας να μάθουν για νέα μοντέλα ,να διαβάσουν τις όποιες δοκιμές,να το ...κόψουν και να διακοσμήσουν τα βιβλία ,μέχρι το τι έγινε στο MotoGp !Ήταν κάτι σαν το Playboy :wave2:

peterTHErider
15/12/2020, 22:39
Άσχετα με το τι μπορεί να είναι σήμερα το ΜΟΤΟ ,στις αρχές των 90's που δεν υπήρχε το ιντερνετ ήταν ο μοναδικός τρόπος για έφηβους της επαρχίας να μάθουν για νέα μοντέλα ,να διαβάσουν τις όποιες δοκιμές,να το ...κόψουν και να διακοσμήσουν τα βιβλία ,μέχρι το τι έγινε στο MotoGp !Ήταν κάτι σαν το Playboy :wave2:

:beer::beer::beer:

Konstantinos
15/12/2020, 22:46
Προσωπικά, μέσα από το ΜΟΤΟ αγάπησα τη μοτοσικλέτα.
Το πρώτο μου τεύχος ήταν το 1990. Έκτοτε και για αρκετά χρόνια το αγόραζα ανελλιπώς κάθε μήνα μέχρι που έγινε 15-ήμερο και το αραίωσα.
Πλέον το αγοράζω πολύ σπάνια, μόνο όταν έχει κάποια δοκιμή που με ενδιαφέρει.
Κατά καιρούς διάβαζα και άλλα περιοδικά, 2ΤΡΟΧΟΙ, RIDER, 0-300, MOTOSPORT (?), αλλά το ΜΟΤΟ ήταν η σταθερή επιλογή.
Καταλάβαινες από τα άρθρα ότι οι συντάκτες του είχαν τρέλα με τη μοτοσικλέτα.
Θυμάμαι ότι για να κάνουν αναλυτική δοκιμή στην εμβληματική NR750, επειδή δεν υπήρχε "δημοσιογραφικό" μοντέλο τελικά την αγόρασαν!
Και κλασικά στην τελευταία σελίδα το JOE BAR TEAM.
Μερικά ονόματα που μου έρχονται: Χατζάρας (ο εκδότης), Χούντρας, Θεοδωράκης, Καραχάλιος, Φώτος και άλλοι που ξεχνάω.
Κατά τη γνώμη μου και η φουρνιά συντακτών των τελευταίων ετών (Μέντης, Μαυράκης, Φελούκας, με αρχηγό τον Καραχάλιο) είναι αξιόλογη.
Κορυφαία εκδήλωση του ΜΟΤΟ (η οποία δεν ξέρω αν γίνεται πουθενά αλλού) το ετήσιο TEST RIDE EVENT, όπου μπορούσες να οδηγήσεις δεκάδες καινούρια μοντέλα στην πίστα των Μεγάρων.
Όσον αφορά κάποια σχόλια (δεν ξέρω αν ήταν για το ΜΟΤΟ), ότι στις δοκιμές το περιοδικό δεν παίρνει θέση ή ότι κάνει διαφήμιση, προσωπικά δεν το έχω διαπιστώσει.

DrBig
15/12/2020, 22:58
Αν θεωρειται διαφήμηση ή προωθηση κτλ με βάση τους κανονισμους παρακαλω τους mod να το σβήσουν.

Θα ηθελα να ρωτησω για site ειδικου τύπου που σχετίζονται με μοτοσυκλετες.

Χρόνια τωρα εχω μεγάλη συμμετοχή σε διαφορα φόρουμ πιστευω οτι η γνωση που υπαρχει μεσα σε αυτα ειναι αναντικαταστατη.

Παρόλα αυτα αν θέλει καποιος να διαβάσει π.χ. ποιες ειναι οι κατηγοριες των αναρτήσεων, το φορουμ δεν εξυπηρετει και πολυ.

Υπαρχουν άλλα που θεωρειτε αξιοπιστα και αξιζει να τα στηρίζουμε?

Εδω εισαι:
https://www.amazon.com/Motorcycle-Basics-Techbook-Editors-Manuals-dp-0857339982/dp/0857339982/ref=dp_ob_title_bk

Triathlon 7
16/12/2020, 00:40
εκείνα δεν ήταν περιοδικά αλλα service manualΟποία σχέση!

δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση σας, η έννοια του περιοδικού είναι να είναι μια μπροσούρα προιόντωνΕξαρτάται από το είδος του (πάλαι ποτέ) περιοδικού και σε ποιους απευθυνόταν.

οι εξειδικευμενες απόψεις-γνωσεις δεν δίνονται σε περιοδικά αλλά σε βιβλίαΤα βιβλία τα αγόραζες (και τα αγοράζεις) από σκονισμένα ράφια, ενώ η τεχνολογία τρέχει. Έγραφαν πχ κάπου στην δεκαετία του 80: "Στο μέλλον θα επικρατήσουν οι κινητήρες με τον εκκεντροφόρο επικεφαλής"!!!! Την ίδια ώρα που δεν πρέπει να είχαν παραμείνει στην αγορά παραπάνω από δύο - τρία μοντέλα με ωστήρια. Ίντερνετ δεν υπήρχε και αν ήθελες να εμβαθύνεις στις νέες τεχνολογίες και να διευρύνεις και τις γνώσεις σου σαν ερασιτέχνης (και πατεντιάρης), ο Γκουρού - Χοϊδάς με το αχτύπητο επιτελείο του ήταν το must της εποχής για τους ψαγμένους αναβάτες.

Κατά τα άλλα, λέγεται και "χάσμα γενεών".

Kas_Tracer
16/12/2020, 01:14
Οποία σχέση!

Εξαρτάται από το είδος του (πάλαι ποτέ) περιοδικού και σε ποιους απευθυνόταν.

Τα βιβλία τα αγόραζες (και τα αγοράζεις) από σκονισμένα ράφια, ενώ η τεχνολογία τρέχει. Έγραφαν πχ κάπου στην δεκαετία του 80: "Στο μέλλον θα επικρατήσουν οι κινητήρες με τον εκκεντροφόρο επικεφαλής"!!!! Την ίδια ώρα που δεν πρέπει να είχαν παραμείνει στην αγορά παραπάνω από δύο - τρία μοντέλα με ωστήρια. Ίντερνετ δεν υπήρχε και αν ήθελες να εμβαθύνεις στις νέες τεχνολογίες και να διευρύνεις και τις γνώσεις σου σαν ερασιτέχνης (και πατεντιάρης), ο Γκουρού - Χοϊδάς με το αχτύπητο επιτελείο του ήταν το must της εποχής για τους ψαγμένους αναβάτες.

Φυσικά να εξηγήσουμε ότι ο ρόλος των (εξειδικευμένων) περιοδικών δεν ήταν η αντικατάσταση των βιβλίων.
Ένα περιοδικό προωθούσε , διαφήμιζε και επηρέαζε . Σου έδειχνε κάποιους δρόμους , και μετά όπου ήθελες πήγαινες .
Για τα τεχνικά βιβλία μάθαινες από αυτούς.
Όπως και για τις τεχνολογικές εξελίξεις.

doctoras
16/12/2020, 07:58
Οποία σχέση!

Εξαρτάται από το είδος του (πάλαι ποτέ) περιοδικού και σε ποιους απευθυνόταν.

Τα βιβλία τα αγόραζες (και τα αγοράζεις) από σκονισμένα ράφια, ενώ η τεχνολογία τρέχει. Έγραφαν πχ κάπου στην δεκαετία του 80: "Στο μέλλον θα επικρατήσουν οι κινητήρες με τον εκκεντροφόρο επικεφαλής"!!!! Την ίδια ώρα που δεν πρέπει να είχαν παραμείνει στην αγορά παραπάνω από δύο - τρία μοντέλα με ωστήρια. Ίντερνετ δεν υπήρχε και αν ήθελες να εμβαθύνεις στις νέες τεχνολογίες και να διευρύνεις και τις γνώσεις σου σαν ερασιτέχνης (και πατεντιάρης), ο Γκουρού - Χοϊδάς με το αχτύπητο επιτελείο του ήταν το must της εποχής για τους ψαγμένους αναβάτες.

εάν το βιβλίο ήταν εκπαιδευτική μηχανολογία που διδάσκονταν σε λύκειο πολυτεχνείο γραμμένο το '60, ναι. Στον ελευθερουδάκη για παράδειγμα υπήρχαν πάντα βιβλία σύγχρονης τεχνολογίας είτε ελληνικά είτε μεταφρασμένα για μυημένους που θα σου μάθει αυτά που στοχεύεις με φωτογραφίες διαγράμματα και όλη την θεωρητική ανάλυση απο πίσω. Οι μαστόροι με @@ των 80ties είχαν μεγάλη βιβλιοθήκη απο τέτοια, πως αλλιώς υιοθετούσαν τα τεχνολογικά μοντέλα της εποχής απο τα ανύπαρκτα trainings των κατασκευαστών...

Και κάτι άλλο, αυτοί που κάνουν κριτική παρακολουθώ οτι είναι απο 40 και άνω, δηλαδή ξεκίνησες κάπου στα τελη 80 να διαβάζεις - ενημερώνεσαι και αφού έχεις "παραμορφωθεί" σήμερα κάνεις κριτική στον τύπο. Η κριτική θα είχε βάση εάν ξεκινούσες σήμερα ως 20χρονος χωρίς ιντερνέτ να κρίνεις τον έντυπο τύπο που σου πλασάρεται.

αν το χάσμα γενεών πάει για μένα, δυστυχώς για μένα είμαι και εγώ μεσήλιξ, έχοντας κάποτε ένα δωμάτιο απο διαβασμένα περιοδικά

Dr.Monty
16/12/2020, 14:08
Εδω εισαι:
https://www.amazon.com/Motorcycle-Basics-Techbook-Editors-Manuals-dp-0857339982/dp/0857339982/ref=dp_ob_title_bk

Ευχαριστώ. Το εχω βρει αυτο. Αν καποιος το θελει

mia_zoi_kawa
16/12/2020, 23:01
Εντάξει παιδιά συμφωνώ σε πολλά μαζί σας.

Πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν σας ότι ήσασταν νέοι τότε και η έλλειψη ενημέρωσης και τα ελάχιστα μέσα για να την αποκτήσεις θεοποιουσε την ελάχιστη που μας παρείχαν αυτά τα περιοδικα.

Σας θυμίζω ότι τότε για να μάθεις κάτι σε βάθος έπρεπε να πας να ψάξεις με τις ώρες τα βιβλιοπωλεία και μερικές φορές δεν το βρίσκεις κιολας.
Σήμερα σταματάς για καφέ και την ώρα που τρως την τυρόπιτα (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ) το βρίσκεις στο GOOGLE.. και με το παραπάνω!!!

Μόνο και μόνο από αυτήν την συνθήκη δεν μπορείς να έχεις τον ειδικό τύπο που είχες αυτά τα χρόνια.

Να θυμηθώ και εγώ στα τέλη του 80 άρθρα του μότο για εκπαίδευση στην οδήγηση εντουρο σε αγωνες.Ήταν από τον Χούντρα ή τον Ερρίκο Καρερ (νομίζω έτσι ονομαζόταν). Απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΆ!!!

Όμως και αυτήν την εποχή γινόντουσαν τραγικά λαθη και οι συντάκτες κάναν τις δικές τους προβολές πάνω στα μηχανάκια που οδηγαγαν. Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν έγινε το πρώτο τεστ σε τρανσαλπ από το μότο (πρέπει να ήταν το 89) έγραψαν ότι αυτή η μηχανή κανονικά δεν θα πρεπε να υπάρχει και ότι ήταν μεγάλο σφάλμα της Honda χαχαχ. Διαμαντάκια ακόμα τα θυμάμαι.

doctor_john
16/12/2020, 23:18
Μη γελάς καθόλου, ξέρεις πόσοι την πάτησαν; :evil:

mia_zoi_kawa
16/12/2020, 23:24
Και εσύ Honda καβάλας ρε φίλε! Το cbf είναι το τρανσαλπ των στριτ 1000 χάχα!

Triathlon 7
16/12/2020, 23:28
εάν το βιβλίο ήταν εκπαιδευτική μηχανολογία που διδάσκονταν σε λύκειο πολυτεχνείο γραμμένο το '60, ναι. Στον ελευθερουδάκη για παράδειγμα υπήρχαν πάντα βιβλία σύγχρονης τεχνολογίας είτε ελληνικά είτε μεταφρασμένα για μυημένους που θα σου μάθει αυτά που στοχεύεις με φωτογραφίες διαγράμματα και όλη την θεωρητική ανάλυση απο πίσω. Οι μαστόροι με @@ των 80ties είχαν μεγάλη βιβλιοθήκη απο τέτοια, πως αλλιώς υιοθετούσαν τα τεχνολογικά μοντέλα της εποχής απο τα ανύπαρκτα trainings των κατασκευαστών...

Και κάτι άλλο, αυτοί που κάνουν κριτική παρακολουθώ οτι είναι απο 40 και άνω, δηλαδή ξεκίνησες κάπου στα τελη 80 να διαβάζεις - ενημερώνεσαι και αφού έχεις "παραμορφωθεί" σήμερα κάνεις κριτική στον τύπο. Η κριτική θα είχε βάση εάν ξεκινούσες σήμερα ως 20χρονος χωρίς ιντερνέτ να κρίνεις τον έντυπο τύπο που σου πλασάρεται.

αν το χάσμα γενεών πάει για μένα, δυστυχώς για μένα είμαι και εγώ μεσήλιξ, έχοντας κάποτε ένα δωμάτιο απο διαβασμένα περιοδικά
Doctora δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε. Έχεις την άποψη σου και έχω την δική μου.
Πολύ περισσότερο δεν είναι απαραίτητες εκφράσεις του τύπου "παραμορφωθεί"........ Συζήτηση κάνουμε.
Για τα βιβλία, σωστά κατάλαβες. Ήταν από αυτά που διδάσκονταν στους υποψήφιους μηχανικούς (και ιδιοκτήτες) συνεργείων.
Στον Ελευθερουδάκη (παρότι βιβλιοφάγος) δεν ξέρω αν υπήρχαν "σύγχρονα" βιβλία που δεν ήταν επιστημονικά συγγράμματα αλλά απευθύνονταν στον μέσο ερασιτέχνη. Που να ανέλυαν με εκλαϊκευμένο τρόπο τα πρωτοεμφανιζόμενα μοχλικά μοτοαναρτήσεων (πχ), όπως το έκανε με μοναδικό για την εποχή τρόπο η Μοτοτεχνική. Ο υπόλοιπος ειδικός και μη τύπος, περιέγραφε την συμπεριφορά της κάθε νέας τεχνολογίας στην πράξη (τεστ), ενώ η τεχνική ανάλυση ήταν κατά κανόνα μία παράθεση των εργοστασιακών press kit. Μηχανικό με εκτεταμένη αγγλόφωνη βιβλιοθήκη στο συνεργείο του, είχα φίλο και παλαιό γείτονα. Με εξαιρετική φήμη, κάπου στην Καλλιθέα. Μάντεψε. Και αυτός φανατικός αναγνώστης της Μοτοτεχνικής ήταν!
Την ανάγνωση του ειδικού τύπου την ξεκίνησα στην αρχή των 70s, όταν άρχισε να αγοράζει ο αδελφός μου τα πρώτα περιοδικά αυτοκινήτου, με δύο - τρεις σελίδες μοτοπεριεχομένου στο τέλος. Πάρε εδώ μία γεύση για τον τρόπο που γίνονταν τα τεστ. Ο Σωτήρης Τσαγρής δοκιμάζει το πρωτοεμφανιζόμενο RD 350, με σαγιονάρα και καμπάνα παντελόνι!
423692

Αν λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική εμείς οι αναγνώστες του, που ζήσαμε την γέννηση, την άνοδο, την χρυσή εποχή και το τέλος (μην εθελοτυφλούμε) του έντυπου ειδικού τύπου, τότε ποιος θα την κάνει; Δεν είναι λογοτεχνικά συγγράμματα να περιμένουν τους κριτικούς Τέχνης. Ο 20χρονος του άστοχου παραδείγματος σου, με την ανεξάντλητη ακαριαία ενημέρωση που έχει στην διάθεση του τα τελευταία χρόνια, μόνο να φανταστεί μπορεί την επίδραση του ειδικού τύπου σε εποχές στείρας ενημέρωσης, όπως τις έζησαν οι πατεράδες και οι παππούδες του.

Το "χάσμα γενεών" ήταν ένα γενικό σχόλιο. Αλλά αφού το πήρες προσωπικά, ναι ταιριάζει και σε εμάς.
Εσύ μεσήλιξ και εγώ δυστυχώς :( υπερήλιξ.

RaGe_Raptor
16/12/2020, 23:35
Έζησα τα χρυσά χρόνια του ειδικού τύπου, τότε που δεν είχες άλλη πρόσβαση στα της μοτοσυκλέτας. Περίμενα πως και πως το νέο τεύχος και δεν έχανα κανένα. Έχω ακόμα κούτες ολόκληρες. Πρέπει να έχω και όλα τα R&D του Χοϊδά (μπορεί να μου ξέφυγαν κάνα δυό τεύχη)

mia_zoi_kawa
16/12/2020, 23:44
Θεωρώ ότι η μεγάλη διαφορά στην ενημέρωση ήρθε όταν άνοιξε το Νοlimits στην Καλλιρρόης στα μεσα του 90. Δεν υπήρχε το ίντερνετ ακόμα. Εκεί τα λεφτά που έδωσα για βιβλία ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα σε ενημέρωση πάνω στις μοτοσυκλέτες ever.

katsar
17/12/2020, 14:13
Ε Χαρακτηριστικά θυμάμαι όταν έγινε το πρώτο τεστ σε τρανσαλπ από το μότο (πρέπει να ήταν το 89) έγραψαν ότι αυτή η μηχανή κανονικά δεν θα πρεπε να υπάρχει και ότι ήταν μεγάλο σφάλμα της Honda χαχαχ. Διαμαντάκια ακόμα τα θυμάμαι.

Έτσι,για την κουβέντα.
Είναι 1989 και βγαίνει το ΤΑ.Μια εποχή που υπάρχει το Africa 650 και είναι χρυσή εποχή για ''ψευδεντούρο'',dual purpose ,onoff,όπως θέλεις πες το.
Ίσως να είχε λογική η σκέψη τους με βάση τις συνθήκες της εποχής , πχ τι να κάνω με αυτό;Να το πάρω αντί XR ή VRV;Να το πάρω για εθνικές;Για αυτό έχουμε τα cbr τα χιλιάρια.Να το πάρω αντί για Τενερέ; :wave2:

doctor_john
17/12/2020, 14:23
στις κίτρινες σελίδες: 999.000 το transalp 1.1??.000 το Tenere, 1.2??.000 το Africa
έλεγα στον κολλητό θα σπασει ταμεία και μου έλεγε έλα μωρέ με το κλαστήρι :lol:

Parking
17/12/2020, 14:28
Στα φόρουμ(φόρα) γράφουν άνθρωποι που αγαπάνε την μοτοσυκλέτα, έχουν περάσει δεκαετίες της ζωής τους πάνω στην σέλα και έχουν εμβαθύνει τις γνώσεις τους σε αυτές. .

Θεωρώ ότι η μεγάλη διαφορά στην ενημέρωση ήρθε όταν άνοιξε το Νοlimits στην Καλλιρρόης στα μεσα του 90. Δεν υπήρχε το ίντερνετ ακόμα. Εκεί τα λεφτά που έδωσα για βιβλία ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα σε ενημέρωση πάνω στις μοτοσυκλέτες ever.
:rolleyes:

Το "χάσμα γενεών" ήταν ένα γενικό σχόλιο. Αλλά αφού το πήρες προσωπικά, ναι ταιριάζει και σε εμάς.
Εσύ μεσήλιξ και εγώ δυστυχώς :( υπερήλιξ.

τι διάλο ΚΑΠΙ είναι εδώ μέσα????
:D

Δεν ξέρω πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα αλλά εγώ που δεν είμαι 50άρης
και με σχετικά λίγα Αγγλικά βρίσκω μια χαρά στο διαδίκτυο ακόμα και πολύ ειδικές γνώσης
Το θέμα είναι μόνο αν θέλω να ασχοληθώ.
Παλιά απλά δεν μπορούσες.
Άσε που επικρατούσε και η μυθολογία!

Παλιά περιοδικά δεν έχω δει δεν έχω διαβάσει δεν ξέρω.
καινούρια δεν μου λένε τίποτε γιατί δεν κάνουν τεστ
έκθεση ιδεών γράφουν και συχνά είναι πάρα πολύ φάουλ

Η τεχνολογία πάντως σε κάνει να μην ασχολείσαι

doctoras
17/12/2020, 15:01
Έζησα τα χρυσά χρόνια του ειδικού τύπου, τότε που δεν είχες άλλη πρόσβαση στα της μοτοσυκλέτας. Περίμενα πως και πως το νέο τεύχος και δεν έχανα κανένα. Έχω ακόμα κούτες ολόκληρες. Πρέπει να έχω και όλα τα R&D του Χοϊδά (μπορεί να μου ξέφυγαν κάνα δυό τεύχη)

εδώ βρε 'σείς περιμέναμε πως και πώς(!) τα: ποπάυ,μικυ, περιπέτεια, μπλεκ, λουκιλουκ, τιραμολα, ταρατατά κλπ.....έτσι ήταν η ψυχαγωγία τότε
συνεπώς και περιμέναμε να μάθουμε απο περιοδικά μοτοσυκλέτας.

Σήμερα όμως (γιαυτόυς που θέλουν) η ενημέρωση / εκπαίδευση / εξειδικευμένη γνώση έχει πάει σε αστρονομικό επίπεδο σε σχέση με τότε

katsar
17/12/2020, 15:29
Έτσι πάει.Ο καθένας θυμάται και δένεται με την εποχή που ήταν νέος,ανέμελος και έκανε κάποια πράγματα για πρώτη φορά.
Μου έχει πει ο πατέρας μου ιστορία και έχω δει φωτογραφίες 70'ς που κατέβηκαν 30 μηχανές,δίχρονα τα περισσότερα και αρκετά 50ρια δικάβαλα από την Β.Ελλάδα στην Αθήνα.Χωρίς κράνος ,κοντομάνικοι ,τα γνωστά.
Τώρα εγώ τι να του πω ,ότι έχω μέχρι και ειδικό σώβρακο για να μην ιδρώνω το καλοκαίρι;:wave2:

Kas_Tracer
17/12/2020, 15:34
εδώ βρε 'σείς περιμέναμε πως και πώς(!) τα: ποπάυ,μικυ, περιπέτεια, μπλεκ, λουκιλουκ, τιραμολα, ταρατατά κλπ.....έτσι ήταν η ψυχαγωγία τότε
συνεπώς και περιμέναμε να μάθουμε απο περιοδικά μοτοσυκλέτας.

Σήμερα όμως (γιαυτόυς που θέλουν) η ενημέρωση / εκπαίδευση / εξειδικευμένη γνώση έχει πάει σε αστρονομικό επίπεδο σε σχέση με τότε

Ταρατατά :lol::lol:
Στα "ειδικά" περιοδικά κατατάσεται και αυτό?

Dr.Monty
18/12/2020, 09:15
Μου πέταξε αυτο σε διαφήμιση στο φβ αλλα δεν εχει καμια πληροφορία. Συγγραφέα κτλ κτλ κτλ

https://karakotsoglou.com/product/set-moto-moto/

Πάντως τα εξώφυλλα μου θυμίζουν δεκαετία 80

TONYBANDIT
18/12/2020, 11:53

Για το πρώτο θα συμφωνήσω για τα άλλα 2 μήν είσαι και τόσο σίγουρος.Η εξειδικευμένη γνώση θέλει πολύ ψάξιμο διάθεση και συνήθως δεν είναι δωρεάν.

Όσο για τον ειδικό τύπο οποίος έχει διαβάσει τεστ του Δημήτρη Παπανδρέου από το Motorsport θεωρεί τα σημερινά τεστ μικρότερα και από τα φυλλάδια των εταιρειών.
Προσωπικά προτιμώ το ύφος του Ντανη Φώτου παλιά στο ΜΟΤΟ από τα σημερινά τεστ που όλα είναι καλά όλα ανθηρά για το τάδε μοντέλο και μπαίνεις σε ένα φόρουμ και νιώθεις από μ.....ς έως πολύ Μ......Σ

bmwr1100gs
18/12/2020, 13:30

Για το πρώτο θα συμφωνήσω για τα άλλα 2 μήν είσαι και τόσο σίγουρος.Η εξειδικευμένη γνώση θέλει πολύ ψάξιμο διάθεση και συνήθως δεν είναι δωρεάν.

Όσο για τον ειδικό τύπο οποίος έχει διαβάσει τεστ του Δημήτρη Παπανδρέου από το Motorsport θεωρεί τα σημερινά τεστ μικρότερα και από τα φυλλάδια των εταιρειών.
Προσωπικά προτιμώ το ύφος του Ντανη Φώτου παλιά στο ΜΟΤΟ από τα σημερινά τεστ που όλα είναι καλά όλα ανθηρά για το τάδε μοντέλο και μπαίνεις σε ένα φόρουμ και νιώθεις από μ.....ς έως πολύ Μ......Σ

Καλησπέρα και από εμένα,

Ο Ντάνης Φώτος είναι πάρα πολύ καλός, αλλά μάλλον γι' αυτό δεν έχει χώρο στα περιοδικά του ειδικού τύπου, παρά είναι "ειδικά"

AUFGEBRACHT
17/01/2024, 19:50
Ξεθάβω το παρόν νήμα μετά από 3 χρόνια...αφορμή ο πίνακας ταξινομήσεων μοτό Δεκεμβρίου...μπαίνω χτες στο Moto, διαβάζω δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα για τον Δεκέμβριο 2023 το Yamaha Tracer 9, με 25 ταξινομήσεις...μπαίνω σήμερα στο Mototriti, πρώτο το Benelli TRK702 με 21 ταξινομήσεις...λέω, τι στον κόρακα συμβαίνει;...

To Mototriti θεωρεί ένα μοντέλο το TRK702/702X, διαφορετικό μοντέλο το Tracer 9 από το Tracer 9GT...το δε MOTO, τα μετράει κανονικά αμφότερα, ως ένα μοντέλο...εξαρτάται από ποια οπτική σκοπιά το βλέπεις (και μάλλον από το ποιος σε πληρώνει να το παρουσιάσεις όπως το παρουσιάζεις...)

lykourgi
17/01/2024, 20:41
Ξεθάβω το παρόν νήμα μετά από 3 χρόνια...αφορμή ο πίνακας ταξινομήσεων μοτό Δεκεμβρίου...μπαίνω χτες στο Moto, διαβάζω δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα για τον Δεκέμβριο 2023 το Yamaha Tracer 9, με 25 ταξινομήσεις...μπαίνω σήμερα στο Mototriti, το Benelli TRK702 με 21 ταξινομήσεις...λέω, τι στον κόρακα συμβαίνει;...

To Mototriti θεωρεί ένα μοντέλο το TRK702/702X, διαφορετικό μοντέλο το Tracer 9 από το Tracer 9GT...το δε MOTO, τα μετράει κανονικά αμφότερα, ως ένα μοντέλο...εξαρτάται από ποια οπτική σκοπιά το βλέπεις (και μάλλον από το ποιος σε πληρώνει να το παρουσιάσεις όπως το παρουσιάζεις...)

Απίστευτο!
Γίνονται τέτοια πράγματα;

Bowleno
17/01/2024, 21:07
Απίστευτο!
Γίνονται τέτοια πράγματα;

Άμα πλΕρώνεις, θα σου βρουν τρόπο να βγάλουν πρώτο το Himalayn....:cry:

:lol:

Sorath
18/01/2024, 13:03
Η προσέγγιση του MOTO μου φαίνεται ως σωστή. Μιλάμε για ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα, απλά με άλλο εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, στα αυτοκίνητα τo Seat Ibiza έχει 4 εκδόσεις (Reference, Business, Style, Optimum). Φυσικά στις πωλήσεις αναφέρεται συνολικά ως Ibiza, και όχι ξεχωριστά κάθε έκδοση.

AUFGEBRACHT
18/01/2024, 20:42
Η προσέγγιση του MOTO μου φαίνεται ως σωστή. Μιλάμε για ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα, απλά με άλλο εξοπλισμό.

Για παράδειγμα, στα αυτοκίνητα τo Seat Ibiza έχει 4 εκδόσεις (Reference, Business, Style, Optimum). Φυσικά στις πωλήσεις αναφέρεται συνολικά ως Ibiza, και όχι ξεχωριστά κάθε έκδοση.

Προφανώς και η προσέγγιση του ΜΟΤΟ φαίνεται να είναι η σωστή...και αυτό ακριβώς "καυτηριάζω", το μαγείρεμα του Mototriti, μάλλον επειδή η αντιπροσωπεία της Benelli είναι γαλαντόμα...

OldMan
23/01/2024, 12:38
Ωρες ωρες γινεστε παιδια..

(δεν ειναι κακο αν εισαι νήπιο..)

peterTHErider
23/01/2024, 14:37
Αφού λοιπόν βρήκαμε πως ο ειδικός τύπος τα παίρνει και τα μαγειρεύει γιατί η γαλαντομα αντιπροσωπεία της benelli δεν τα χώνει σε όλους να την έχουν όλοι πρώτη? Μισές δουλειές κάνει στην πονηρή της εκστρατεία?και αν ήθελε να φανεί θα τα έσπρωχνε στο μοτο που είναι σοβαρό περιοδικό.
Η απλά κάποιοι γραμματείς της μοτοτριτη είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο.
Γιατί πάντα ψάχνουμε τον δράκο? Και το τρελό της υπόθεσης είναι πως τον βρίσκουμε.

AUFGEBRACHT
23/01/2024, 18:52
Αφού λοιπόν βρήκαμε πως ο ειδικός τύπος τα παίρνει και τα μαγειρεύει γιατί η γαλαντομα αντιπροσωπεία της benelli δεν τα χώνει σε όλους να την έχουν όλοι πρώτη? Μισές δουλειές κάνει στην πονηρή της εκστρατεία?και αν ήθελε να φανεί θα τα έσπρωχνε στο μοτο που είναι σοβαρό περιοδικό.
Η απλά κάποιοι γραμματείς της μοτοτριτη είναι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο.
Γιατί πάντα ψάχνουμε τον δράκο? Και το τρελό της υπόθεσης είναι πως τον βρίσκουμε.

Το είπες μόνος σου, επειδή το ΜΟΤΟ είναι πιο σοβαρό περιοδικό...και θ΄αντιστρέψω το ερώτημα...γτ να ΜΗΝ υπάρχει δράκος στην προκειμένη περίπτωση; Κανείς δεν ξέρει...

Δηλ ο/η αδαής γραμματέας του Mototriti, θεώρησε ότι Benelli 702 και 702Χ είναι το ίδιο, ενώ Tracer 9 και 9GT είναι διαφορετικό...αν ήταν όντως αδαής, θα είχε 4 διαφορετικές ταξινομήσεις.

karellen
23/01/2024, 19:10
Αναρωτιέμαι πότε βαφτίστηκαν "ειδικός τύπος" τα ανυπόγραφα άρθρα των online (και μόνο) περιοδικών και οι αμέτρητοι youtubers που κοντράρονται ποιος θα θεοποιήσει περισσότερο την κάθε εταιρεία για να παίρνει αποκλειστικότητες στις παρουσιάσεις μοντέλων.

stefanos
23/01/2024, 20:39
Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω τι πληροφορία αντλούμε από τα νούμερα των πωλήσεων που δημοσιεύονται.

Bowleno
23/01/2024, 20:51
Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω τι πληροφορία αντλούμε από τα νούμερα των πωλήσεων που δημοσιεύονται.

Πουλάει πολύ, άρα είναι καλό....:cry:

doctor_john
23/01/2024, 23:39
Αν όντως προσπάθησαν γι' αυτό είναι μικροπρέπεια.
Οι μοτό να πωλούνται μόνες τους και αυτοί να επενδύουν σε ανούσια απάτη;

RaGe_Raptor
24/01/2024, 13:02
κινεζόφιλος συντάκτης. είναι πλέον δογματικοί :lol:
πάμ'παρακάτ' :D

Garfield
05/02/2024, 20:57
Δεν ξέρω αν το έβαλα στο σωστό topic αλλά αφορά παλαιότερο άρθρο του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα όλοι εσείς που οδηγάτε σκούτερ και παπιά είστε "γίδια" για τον συντάκτη του άρθρου (και ίσως για το ίδιο το περιοδικό)!

450455

Εδώ και το σχετικό link https://www.motomag.gr/news/dokimes-moto/dokimi-ktm-1290-superduke-gt-2019

giorgosb
05/02/2024, 21:19
Πιο πολύ μου φαίνεται να βγάζει το άχτι του ο αρθρογράφος γι αυτούς που πατάνε διάβαση/αφηρημένους στο φανάρι, παρά ότι κράζει κατόχους σκουτερόπαπων..

Garfield
05/02/2024, 21:34
Πιο πολύ μου φαίνεται να βγάζει το άχτι του ο αρθρογράφος γι αυτούς που πατάνε διάβαση/αφηρημένους στο φανάρι, παρά ότι κράζει κατόχους σκουτερόπαπων..

Αν ήταν έτσι αντί να γράφει "τα γίδια με τα παπιά και τα scooter" δεν θα έγραφε "τα γίδια με τα δίκυκλα"; Δεν στοχοποιεί έτσι μόνο των συγκεκριμένων τύπων δικύκλων τους οδηγούς; Ή μήπως, όπως ξέρουμε όλοι, ότι αυτή η συμπεριφορά έχει να κάνει με τον οδηγό και όχι με το είδος δικύκλου που οδηγά;

Και για του λόγου το αληθές η παρακάτω φωτογραφία είναι από βίντεο γνωστού motoblogger

450456

ptc
05/02/2024, 21:44
Ολοι οσοι εχουν παπια και σκουτερ δεν ειναι γιδια, αλλα τα περισσοτερα γιδια οδηγανε παπια και σκουτερ.

Με βρισκει συμφωνο προσωπικα το αρθρο. Η πλειονοτητα των ευκαιριακων δικυκλιστων που εξαφανιζονται το χειμωνα και επιστρεφουν σαν τα χελιδονια οταν ανοιγει ο καιρος -για να πιασουν θεση πανω στις διαβασεις- οδηγανε αυτες τις δυο κατηγοριες δικυκλου. Μπαρμπας ακρανοβιτς με τα ποδια να κρεμονται δεξια κι αριστερα σαν ροδακια ποδηλατου φαση...

stefanos
05/02/2024, 22:12
Ενώ οι δημοσιογράφοι που οδηγούν με 150 ακούγοντας άνετα το ραδιόφωνο...

telegonos
05/02/2024, 22:59
Δεν ξέρω αν το έβαλα στο σωστό topic αλλά αφορά παλαιότερο άρθρο του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα όλοι εσείς που οδηγάτε σκούτερ και παπιά είστε "γίδια" για τον συντάκτη του άρθρου (και ίσως για το ίδιο το περιοδικό)!

450455

Εδώ και το σχετικό link https://www.motomag.gr/news/dokimes-moto/dokimi-ktm-1290-superduke-gt-2019

Δεν λέει αυτό που ισχυρίζεσαι το άρθρο. Το συμπερασμα το κατάλαβες εσύ, είναι εμφανώς ψευδές, εμφανώς για όποιον μπορεί να κατανοήσει κείμενο.

Γίδια λέει αυτούς με τα παπιά που ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ (πατάνε την διάβαση).

Δεν λέει γίδια όσους έχουν παπιά γενικά.

Να τους την λέμε όταν γράφουν μαλακίες, αλλά μην τις βγάζουμε και από την στομάχα μας.

katsar
05/02/2024, 23:06
καλά για τις μ@λ@κίες περί ''σεβασμού'' και ''μπουμπουνιτών με ξερογκαζιές'' μόνο εγώ σκάλωσα;
Από την μία τον ενοχλεί η ηχορύπανση από τα παπάκια αλλά αν είναι από ''εργαλείο'' Its ok.
Να ξέρω όταν ξαναδω καμιά Χάρλευ ή ψευτοχάρλευ να μπουμπουνίζει να της αποδώσω σεβασμό στο φανάρι.
Δεν έχει άδικο για αυτό που γράφει και εμένα μου την σπάει αλλά τα άλλα είναι περί πίπας το ανάγνωσμα.
Σεβασμός στον κάθε διαστημόβλαχο *με τα 198 αυστριακά καθαρόαιμα.
Αυτά.

edit * δεν αναφέρομαι στον συντάκτη συγκεκριμένα με αυτόν τον χαρακτηρισμό αλλά σε όποιον καβαλάει με ύφος ''δοξάστε με'' λόγο του οχήματος.

stefanos
05/02/2024, 23:14
Εγώ πάντως παραδέχομαι ότι είμαι γίδι, δεδομένου ότι πάντα ανοίγομαι μπροστά από τα αυτοκίνητα προκειμένου να περάσουν και τα υπόλοιπα μηχανάκια και να μην αναγκάζονται να ξεκινάνε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.:)

panavour
06/02/2024, 01:16
Εν τω μεταξύ τα γίδια είναι απ' τα πιο έξυπνα και συμπαθή ζώα.

PaNick67
06/02/2024, 08:04
Δεν λέει αυτό που ισχυρίζεσαι το άρθρο. Το συμπερασμα το κατάλαβες εσύ, είναι εμφανώς ψευδές, εμφανώς για όποιον μπορεί να κατανοήσει κείμενο.

Να τους την λέμε όταν γράφουν μαλακίες, αλλά μην τις βγάζουμε και από την στομάχα μας.

Αν ηταν ετσι θα ελεγε για τα γιδια δικυκλους που πατανε την διαβαση, αλλα δεν..... Του δωσανε εργαλειο για δοκιμη και τους βλεπει ολους απο ψηλα

καλά για τις μ@λ@κίες περί ''σεβασμού'' και ''μπουμπουνιτών με ξερογκαζιές'' μόνο εγώ σκάλωσα;
Από την μία τον ενοχλεί η ηχορύπανση από τα παπάκια αλλά αν είναι από ''εργαλείο'' Its ok.
Να ξέρω όταν ξαναδω καμιά Χάρλευ ή ψευτοχάρλευ να μπουμπουνίζει να της αποδώσω σεβασμό στο φανάρι.
Δεν έχει άδικο για αυτό που γράφει και εμένα μου την σπάει αλλά τα άλλα είναι περί πίπας το ανάγνωσμα.
Σεβασμός στον κάθε διαστημόβλαχο *με τα 198 αυστριακά καθαρόαιμα.
Αυτά.

edit * δεν αναφέρομαι στον συντάκτη συγκεκριμένα με αυτόν τον χαρακτηρισμό αλλά σε όποιον καβαλάει με ύφος ''δοξάστε με'' λόγο του οχήματος.

και ο συντακτης "διαστημοβλαχος" ειναι. Αυτο που τον ενοχλει ειναι οτι μπαινουν μπροστα του τα μικρα και δεν εχει χωρο να ορμηξει με τα 198 αλογα του θηριου που καβαλαει. Γι' αυτο τους τρομαζει με ξερογκαζιες, αλλωστε αυτες των παπιων ενοχλουν μονο, οι δικες του ειναι μελωδια στα αυτια

Την επομενη βδομαδα που θα εχει το Xingyiang 125 για δοκιμη θα ισιωσει :bawl:

harris_x
06/02/2024, 08:41

450455

μεγάλο φάουλ και του συντάκτη αλλα κυρίως του αρχισυντάκτη που το άφησε να περάσει. :a06:

CorpseAlive
06/02/2024, 09:34
Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι τα "γίδια" με τα παπιά και τα scooter, που έρχονται από πίσω και σταματούν μπροστά σου πάνω στη διάβαση. Όχι μόνο γιατί εμποδίζουν τους πεζούς, ούτε γιατί δεν βλέπουν πότε θα γίνει πράσινο το φανάρι αναγκάζοντας τους κανονικούς ανθρώπους να κορνάρουν, δημιουργώντας άσκοπη ηχορύπανση. Κυρίως γιατί νομίζουν ότι η “ελεύθερη” εξάτμιση έχει μεταμορφώσει το ταϊλανδέζικο παπί τους σε superbike. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν πως άλλο πράγμα είναι τα db κι άλλο πράγμα τα hp.

1. Ο χαρακτηρισμός πάει στον αναβάτη και όχι στον τύπο μηχανής.
Φυσικά προβοκατόρικη , φυσικά ωμή ως διατύπωση αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Στατιστικά μιλώντας για κάθε 1 μηχανή εκεί έξω κυκλοφορούν 10 παπιά-σκούτερ.
Επίσης στατιστικά αυτοί που καβαλάνε παπιά σκούτερ και οδηγούν ως γίδια είναι άτομα που δεν έχουν ΚΑΝ δίπλωμα-εμπειρία μηχανής , είναι με την τροποποίηση του ΚΟΚ με το Β2 , είναι επομένως κουτάκιδες σε σκούτερ για να γλιτώσουν κίνηση-παρκάρισμα.
Ε αυτοί οδηγούν ΑΤΣΑΛΑ.

2. Κυρίως γιατί νομίζουν ότι η “ελεύθερη” εξάτμιση έχει μεταμορφώσει το ταϊλανδέζικο παπί τους σε superbike. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν πως άλλο πράγμα είναι τα db κι άλλο πράγμα τα hp.
Θέλει επεξήγηση?
Έχω δει GLX να ακούγεται από 3 τετράγωνα και να πηγαίνει με 50 γιατί η ροπή είναι πεθαμένη από το λάθος σετάρισμα.
Εϊναι κακό?
ΝΑΙ.
Είναι καγκουριά που δε θα έπρεπε να κάνουν?
ΝΑΙ.
Έχουν δικαίωμα να το κάνουν?
ΟΧΙ. Ανεξαρτήτως μηχανής.
Αλλάζει κάτι αν ήταν ένα σουπερσπορτ?
ΝΑΙ, πέραν του ήχου έχει πρακτική χρήση σε σωστό σετάρισμα. Παίζει να είναι λάθος το σετάρισμα σε καλύτερο μηχανάκι?
Σίγουρα, όχι όμως τόσο συχνά όσο στα παπιά.

Το πέτυχε τον σκοπό του το άρθρο όμως.
Συζητείται.

est
06/02/2024, 10:14
Εγώ πάντως παραδέχομαι ότι είμαι γίδι, δεδομένου ότι πάντα ανοίγομαι μπροστά από τα αυτοκίνητα προκειμένου να περάσουν και τα υπόλοιπα μηχανάκια και να μην αναγκάζονται να ξεκινάνε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.:)
Το ίδιο κι εγώ, αλλά προτιμώ να το κάνω μόλις το ανθρωπάκι γίνει κόκκινο.

viper1
06/02/2024, 10:27
Μπεεεεεε

bulmont
06/02/2024, 11:43
Μπεεεεεε

Λάθος.

Tα γίδια κάνουν ''μεεεεεεεεεε......''

Zodd
06/02/2024, 13:51
Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι τα "γίδια" με τα παπιά και τα scooter, που έρχονται από πίσω και σταματούν μπροστά σου πάνω στη διάβαση. Όχι μόνο γιατί εμποδίζουν τους πεζούς, ούτε γιατί δεν βλέπουν πότε θα γίνει πράσινο το φανάρι αναγκάζοντας τους κανονικούς ανθρώπους να κορνάρουν, δημιουργώντας άσκοπη ηχορύπανση. Κυρίως γιατί νομίζουν ότι η “ελεύθερη” εξάτμιση έχει μεταμορφώσει το ταϊλανδέζικο παπί τους σε superbike. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν πως άλλο πράγμα είναι τα db κι άλλο πράγμα τα hp.

1. Ο χαρακτηρισμός πάει στον αναβάτη και όχι στον τύπο μηχανής.
Φυσικά προβοκατόρικη , φυσικά ωμή ως διατύπωση αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Στατιστικά μιλώντας για κάθε 1 μηχανή εκεί έξω κυκλοφορούν 10 παπιά-σκούτερ.
Επίσης στατιστικά αυτοί που καβαλάνε παπιά σκούτερ και οδηγούν ως γίδια είναι άτομα που δεν έχουν ΚΑΝ δίπλωμα-εμπειρία μηχανής , είναι με την τροποποίηση του ΚΟΚ με το Β2 , είναι επομένως κουτάκιδες σε σκούτερ για να γλιτώσουν κίνηση-παρκάρισμα.
Ε αυτοί οδηγούν ΑΤΣΑΛΑ.

Η πρόταση είναι ξεκάθαρα γραμμένη. Ο χαρακτηρισμός πάει στον συνδιασμό αναβάτη, συμπεριφοράς και είδους οχήματος. Η δήλωση ότι οι αναβάτες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι "το μόνο πρόβλημα" δηλώνει ότι αν δεν είχαν την ίδια συμπεριφορά ή αν την είχαν αλλά οδηγούσαν κάτι άλλο τότε δεν αποτελούν πρόβλημα (κατά τον αρθρογράφο).

Η ερμηνεία που της δίνεις, δεν είναι μόνο νοηματικά διαφορετική από το κείμενο του άρθρου αλλά αντιφάσκει και με το "πνεύμα" των συμφραζόμενων, τα οποία επίσης δείχνουν ότι, τουλάχιστον η περσόνα1 του αρθρογράφου, θεωρεί ότι αναβάτες διαφορετικών μοτοσυκλετών έχουν και διαφορετικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε εν δυνάμει2 επικίνδυνη οδήγηση (80-130 km/h υπό έντονη βροχή, τεστ για θόρυβο στα 150 km/h) και ξερογκαζιές στα φανάρια για να δείξει ποιος καβαλάει το ισχυρότερο μηχάνημα. Σε κανένα σημείο (του αποκόμματος) δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο αρθρογράφος στηρίζει την άποψη στην άτσαλη οδήγηση των κουτάκιδων που πήραν σκούτερ.

Φαντάζομαι συμφωνούμε στο ότι η ίδια συμπεριφορά (περνάω μπροστά από το φανάρι και μπαστακώνομαι στην διάβαση ή και στην δισταύρωση ακόμα) είναι προβληματική ανεξάρτητα από το είδος του οχήματος3 που το κάνει.

1. Το οτι το γράφει δεν σημαίνει ότι τα πιστεύει κιόλας. Πρέπει να πουλήσει και το μεκανακι στους αναγνώστες.
2. Στο απόκομμα δεν αναφέρεται αν η οδήγηση έγινε στο οδικό δικτυο, σε αλάνα/ιδιωτικό χώρο, πίστα ή κάπου αλλού.
3. Για όποιον/α δεν έχει δει αυτοκίνητο να κάνει το ίδιο, περάστε μια μέρα από την διασταύρωση Παλαιολόγου & Εθν. Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Φιλικά πάντα, απλά μου έκατσε πολύ λάθος το "πέρα για πέρα αληθινή" :beer:

CorpseAlive
06/02/2024, 14:13
Η πρόταση είναι ξεκάθαρα γραμμένη. Ο χαρακτηρισμός πάει στον συνδιασμό αναβάτη, συμπεριφοράς και είδους οχήματος. Η δήλωση ότι οι αναβάτες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι "το μόνο πρόβλημα" δηλώνει ότι αν δεν είχαν την ίδια συμπεριφορά ή αν την είχαν αλλά οδηγούσαν κάτι άλλο τότε δεν αποτελούν πρόβλημα (κατά τον αρθρογράφο).

Η ερμηνεία που της δίνεις, δεν είναι μόνο νοηματικά διαφορετική από το κείμενο του άρθρου αλλά αντιφάσκει και με το "πνεύμα" των συμφραζόμενων, τα οποία επίσης δείχνουν ότι, τουλάχιστον η περσόνα1 του αρθρογράφου, θεωρεί ότι αναβάτες διαφορετικών μοτοσυκλετών έχουν και διαφορετικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε εν δυνάμει2 επικίνδυνη οδήγηση (80-130 km/h υπό έντονη βροχή, τεστ για θόρυβο στα 150 km/h) και ξερογκαζιές στα φανάρια για να δείξει ποιος καβαλάει το ισχυρότερο μηχάνημα. Σε κανένα σημείο (του αποκόμματος) δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο αρθρογράφος στηρίζει την άποψη στην άτσαλη οδήγηση των κουτάκιδων που πήραν σκούτερ.

Φαντάζομαι συμφωνούμε στο ότι η ίδια συμπεριφορά (περνάω μπροστά από το φανάρι και μπαστακώνομαι στην διάβαση ή και στην δισταύρωση ακόμα) είναι προβληματική ανεξάρτητα από το είδος του οχήματος3 που το κάνει.

1. Το οτι το γράφει δεν σημαίνει ότι τα πιστεύει κιόλας. Πρέπει να πουλήσει και το μεκανακι στους αναγνώστες.
2. Στο απόκομμα δεν αναφέρεται αν η οδήγηση έγινε στο οδικό δικτυο, σε αλάνα/ιδιωτικό χώρο, πίστα ή κάπου αλλού.
3. Για όποιον/α δεν έχει δει αυτοκίνητο να κάνει το ίδιο, περάστε μια μέρα από την διασταύρωση Παλαιολόγου & Εθν. Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

Φιλικά πάντα, απλά μου έκατσε πολύ λάθος το "πέρα για πέρα αληθινή" :beer:

Η λέξη κλειδί είναι το ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.
Προσωπικά τους θεωρώ ΌΛΟΥΣ γίδια όσους μπαστακώνονται στην διάβαση των πεζών είτε έχουν μεκανάρα είτε μεκανάκι είτε κουτί.
Ωστόσο από την στιγμή που κυκλοφορούν περισσότερα σκούτερ-παπιά ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ είναι πιθανότερο να κάνουν αυτοί την παράβαση αυτή.
Προφανώς διαφωνώ με το ύφος του τύπου.

Garfield
06/02/2024, 21:24

Όπως έγραψα και παραπάνω γιατί έγραψε "τα γίδια με τα παπιά και τα scooter" δεν θα έγραψε "τα γίδια με τα δίκυκλα"; Μήπως αν δεν οδηγάνε scooter ή παπιά δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά; Ή μήπως θέλει να πει ότι οι οδηγοί μηχανών είναι άλλη πάστα και δεν κάνουν τέτοιες παραβάσεις; Όλοι ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει. Από ότι φαίνεται ο συντάκτης του κειμένου αυτού βγάζει μια εμπάθεια η οποία καταντά παρεξηγήσιμη.

Και εν πάση περιπτώσει γράφεις ρε φίλε σε ένα σοβαρό περιοδικό (έτσι θέλει να αυτοαποκαλείται) και όχι στο moto.gr!

Bowleno
06/02/2024, 22:22
Και εν πάση περιπτώσει γράφεις ρε φίλε σε ένα σοβαρό περιοδικό (έτσι θέλει να αυτοαποκαλείται) και όχι στο moto.gr!

Τι υπονοείς; ότι το www.moto.gr δεν είναι σοβαρό φόρουμ; :confused:

:D

telegonos
06/02/2024, 22:23
Όπως έγραψα και παραπάνω γιατί έγραψε "τα γίδια με τα παπιά και τα scooter" δεν θα έγραψε "τα γίδια με τα δίκυκλα";

Τέτοια είδε μπροστά του, για τέτοια έγραψε. Η πρόταση Α συνεπάγεται την πρόταση Β, δεν μας δίνει κάποια πληροφορία, τι συνεπάγεται μια άλλη προταση Γ, δεν έχει λογική αυτό.

Καλά, για το περιοδικό αυτό τα έχουμε πει, πολλές φορές.

Nomand
06/02/2024, 22:55
Γίδι είναι και ο πεζός που περνάει με κόκκινο ο παππούς με το εγγονάκι του που περνάει κάθετα το δρόμο εκτός διάβασης πεζός και γενικά ο Έλληνας οδηγός η μη που δεν έχει την κατάλληλη παιδεία οδικής συμπεριφοράς, και αυτό φυσικά περιλαμβάνει την ηχορύπανση από κάθε είδους δίτροχο η τετράτροχο ανεξαρτητως αξίας η μεγέθους, δυστυχώς το βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους που οδηγούμε.

doctoras
07/02/2024, 07:36
Η διάκριση που έκανε είναι δεδομένη.
garfield μιας και το έχει έτοιμο δεν τους κάνεις ένα email

Garfield
07/02/2024, 11:52
Η διάκριση που έκανε είναι δεδομένη.
garfield μιας και το έχει έτοιμο δεν τους κάνεις ένα email

I will my friend.