Σύνδεση

View Full Version : Γυαλισμα μοτοσυκλετας-προιοντα

Galkar
13/12/2020, 12:07
Χαιρετώ ολη την παρεα του φορουμ, εχοντας παρα πολλες ωρες ελευθερες πλεον λογω καραντινας ξεσπαω στην τζουσουρου μου πλενοντας γυαλιζοντας και ολα τα σχετικα. Η ρουτινα εχει ως εξης: πλυσιμο με προσοχη στεγνωμα καλο με αερα και λιγο με πανακι μικροινων και μετα περασμα με https://muc-off.com/products/miracle-shine .
Θελω να ομολογησω οτι κανει παρα πολυ καλη δουλεια και πολυ ευκολα! Αλλα δεν ειναι για καθε πλυσιμο γιατι κραταει παρα πολυ πανω στην μηχανη (μονο σε γυαλιστερα πλαστικα και ζαντες βεβαια οποτε μενει εκτος πλαισιο κινητηρας και οτιδηποτε δεν ειναι γυαλιστερο η εχει πολλες εγκωπες και δεν μπορει να μπαφαριστει). Οποτε ψαχνω ενα προιον για να περασω και ολα τα υπολοιπα μερη της μηχανης συν τα πλαστικα βεβαια γιατι οσο και για γυαλιζει δεν φτανει ποτε :lol::D .
Μετα απο σχετικο διαβασμα εχω καταληξει σε κατι τετοιο
https://muc-off.com/collections/motorcycle-step-2-protect/products/silicon-shine-motorcycle .
Θα κραταει ενα τετοιο προιον μεχρι το επομενο πλυσιμο προστατευοντας παραλληλα ? Εχει δοκιμασει κανενας καποιο προιον για αντιστοιχη δουλεια ?
** Η σιλικονη συμπεριφερεται καλα με τον ηλιο ? γιατι εαν χαλαει - θαμπωνει δεν βαζω τιποτα :nono:

div400
13/12/2020, 12:54
Τα συγκεκριμένα που αναφέρεις δεν τα έχω δοκιμάσει...

εγώ έχω μείνει ευχαριστιμένος από την σειρά Hybrid Solutions της Turtle Wax Hybrid Solutions της Turtle Wax (https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi_hrKd7srtAhXvsaQKHZ36AQAQFjADegQIAhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.turtlewax.com%2Fproducts%2Fhybrid-solutions-ceramic-wax-spray-coating-16-fl-oz&usg=AOvVaw1Erp6vs9DO39abRFyAY3RV) που τα βρίσκεις και σχετικα εύκολα εδώ στη Ελλάδα.
ευκολία στη χρήση, γυαλάδα και υδροφοβικές ιδιότητες. και εάν μετά την πρώτη εφαρμογή χρησμοποιείς το σαμπουάν στα πλυσίματα θα σου κρατήσει και για αρκετό καιρό.

Ένα άλλο προϊόν με το οποίο εχω μείνει πολύ ευαχιστιμένος είναι το P&S Beadmaker (https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwikqJeA78rtAhXMy4UKHYb1BoMQFjABegQIAhAC&url=https%3A%2F%2Fwww.cleanyourcar.co.uk%2Fp-s-bead-maker-paint-protection&usg=AOvVaw3wXWaNE7IYiLu-d9Pd9ja-) αλλά αυτό θέλει παραγγελία από εξωτερικό... Προσφέρει γυαλάδα και υδροφοβικές ιδιότητες στην επιφάνεια εφαρμογής (βαμμένα πλαστικά, πλαίσο και ζελατίνα ακόμα).
Για τα άβαφα πλαστικά (undertray, καθρέπτες κτλ) προτείνω ανεπιφύλακτα το 303 Aerospace Protectant (https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiqva3J8crtAhUNjqQKHVBWAf8QFjANegQIHRAC&url=https%3A%2F%2Fwww.303products.com.au%2F&usg=AOvVaw2ttHz4Gl_lWHpuuSSMpUaZ) αλλά και αυτό δύσκολα το βρίσκεις Ελλάδα.

Road Pirat
13/12/2020, 13:50
Για ευκολία έχει η gyon ένα τύπου κεραμικό, πλένεις με το δικό τους σαμπουάν για προετοιμασία επιφάνειας, μετά ψεκάζεις το υλικό σε βρεγμένο και μετά ξεπλένεις. Το έχω κάνει στο αμάξι με πολύ καλό αποτέλεσμα και διάρκεια 2-3 μήνες σε όλες τις επιφάνειες. Ένα άλλο πολύ καλό προϊόν για τα βαμμένα και με πολύ μεγάλη διάρκεια είναι το κερί της soft99, αλλά θέλει πολύ καλή προετοιμασία της επιφάνειας και περισσότερο χρόνο για να το περάσεις. Για το μαύρα αβαφα πλαστικά έχω πάρει το perl της car pro και σε μια δοκιμή που έκανα έχει πολύ όμορφο αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρω τι κάνει από διάρκεια.

harris_x
13/12/2020, 14:09
Ή αν θέλεις επιπλέον ευκολία, πας σε ένα πλυντήριο και τέλος :p

Βέβαια αυτό που ακολουθώ εγώ και δεν έχω δυσκολευτεί καθόλου είναι μη την πλένω καν :bawl:

Galkar
13/12/2020, 14:36
Το να πάει σε πλυντήριο τώρα τον χειμώνα νομίζω πως δεν αξίζει γιατί βρέχει μέρα παρά μέρα και την κ8νω κάθε μέρα γιαυτό και ψάχνω έναν τρόπο να την προστατέψω από τον καιρό. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει-ακούσει κανένα από αυτά που προτείνεται οπότε έχω ξεκινήσει το ψάξιμο-διάβασμα για το καθένα. Ευχαριστώ πολύ

lospsi
13/12/2020, 15:25
Εγώ πάντως έχω ένα μπουκαλάκι υγρή σιλικόνη (νομίζω από κατάστημα με ναυτιλιακά) και με ένα πινελάκι περνάω τα αβαφα μέρη της μοτοσυκλέτας.
Πάντως, επειδή δεν έχω πιεστικό, προτιμώ και εγώ να το πηγαίνω σε πλυντήριο μια στις τόσες και ανάμεσα από αυτό, προσπαθώ να το κρατάω εγώ σε καλή καταστάση.

doctor_john
16/12/2020, 16:18
Ναι ρε παιδιά, μη βάζετε σιλικόνη στις βαφόμενες επιφάνειες.. το προτείνουν στα πλυντήρια και το ρίχνουν παντού.
Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο όσα διορθώνει.
Υπάρχουν γαλακτώματα για τα πλαστικά που περιέχουν σιλικόνη αλλά δεν ενοχλούν σε περίπτωση βαφής κ.λπ.

Ένα πολύ ωραίο υλικό που έχω τσεκάρει είναι το υγρό γυαλί, εφαρμόζεται σχετικά εύκολα, προστατεύει απο ένα σκασμό
πράγματα, προσθέτει μηχανική αντοχή και αντηλιακή προστασία. Νομίζω το εγγυώνται για 2 χρόνια και σου δείχνουν πως να το εφαρμόσεις.
Καμία σχέση με το συνονόματο εποξειδικό γυαλί που φτιάχνουμε έπιπλα κ.λπ.

HelenKoR
16/12/2020, 18:04
Ένα πολύ ωραίο υλικό που έχω τσεκάρει είναι το υγρό γυαλί, εφαρμόζεται σχετικά εύκολα, προστατεύει απο ένα σκασμό
πράγματα, προσθέτει μηχανική αντοχή και αντηλιακή προστασία. Νομίζω το εγγυώνται για 2 χρόνια και σου δείχνουν πως να το εφαρμόσεις.
Καμία σχέση με το συνονόματο εποξειδικό γυαλί που φτιάχνουμε έπιπλα κ.λπ.

Το έχεις εφαρμόσει σε κάποιο πλαστικό; Αν ναι, πριν πόσο καιρό;

doctor_john
16/12/2020, 20:58
Όχι δεν πήγε το μυαλό μου, σε βαμμένες επιφάνειες μόνο.

Σε Α110 κανα 4 χρόνια αλλά δεν βγαίνει συχνά, σε καθημερινό απο μέταλλο 2 χρόνια είναι λογικό αν δεν το σκίζεις στο πλύσιμο.

Pew
17/12/2020, 18:49
τζουσουρου ακουσα;; :look:

Κερί: Soft99

423750

Αλοιφή: 3M Finesse-It

423751

Γυαλισμα inox: Glanol

423752

Στα υπολοιπα, παραφινελαιο, παχια σαπουναδα αν μπει χέρι με 3 ξεχωριστα πανια, αλλιως πιεστικο.
ΠΟΤΕ ξεσκονισμα ή σκουπισμα με πανι οταν ειναι λερωμενη η σκονισμενη!

423753
423754
423755

Ελα τα GSR !! :beer:

viper1
17/12/2020, 18:56
τζουσουρου ακουσα;; :look:

Κερί: Soft99

423750

Αλοιφή: 3M Finesse-It

423751

Γυαλισμα inox: Glanol

423752

Στα υπολοιπα, παραφινελαιο, παχια σαπουναδα αν μπει χέρι με 3 ξεχωριστα πανια, αλλιως πιεστικο.
ΠΟΤΕ ξεσκονισμα ή σκουπισμα με πανι οταν ειναι λερωμενη η σκονισμενη!

423753
423754
423755

Ελα τα GSR !! :beer:

Μα σου φέρω και την δικιά μου ?:D

Pew
17/12/2020, 18:58
Μα σου φέρω και την δικιά μου ?:D
Πλυμμενη να 'ναι και βαζουμε χερι! :D

doctor_john
17/12/2020, 19:22
τι δένει σε αυτή την τρύπα πάνω απο τον ανορθωτή;

Pew
17/12/2020, 19:57
τι δένει σε αυτή την τρύπα πάνω απο τον ανορθωτή;

Η τρυπα πιστευω ειναι για την κακια στιγμη που το μοτερ θα πρεπει να μπει επανω σε καβαλετο για αποσυναρμολογηση! :p
(αν και συνηθως πιανεται απο 1-2 σημεια τα οποια ειναι τα τελευταια του παζλ)
Κι αλλα μηχανακια εχουν αντιστοιχες... μπορει να ειναι και απο τη χυτευση, ωστε κατα το καθαρισμα να κρεμιεται απο καπου.
Τα φωτα του καποιος, γιατι τωρα με σκαλωσες...

doctor_john
17/12/2020, 20:16
Ωπα είναι στα κύλινδρα; νόμιζα ότι είναι στο πλαίσιο.
Δε νομίζω να είναι για την κατασκευή, αυτό έχει προδιαγραφές, θα είναι για άλλο μοντέλο.

Pew
17/12/2020, 20:24
Ωπα είναι στα κύλινδρα; νόμιζα ότι είναι στο πλαίσιο.
Δε νομίζω να είναι για την κατασκευή, αυτό έχει προδιαγραφές, θα είναι για άλλο μοντέλο.
Tο εχουν και αλλοι κινητηρες της Suzuki.
Ειναι στον κορμο των κυλινδρων...

Galkar
17/12/2020, 22:00
Κουκλαρα η τζουσουρου την αλοιφή της 3Μ πως την περνάς με χέρι ή με αλοιφαδορο? Και με ποια σειρά? Να υποθέσω πας κρέμα και μετά κερί?

Pew
17/12/2020, 22:17
Κουκλαρα η τζουσουρου την αλοιφή της 3Μ πως την περνάς με χέρι ή με αλοιφαδορο? Και με ποια σειρά? Να υποθέσω πας κρέμα και μετά κερί?

Πρώτα καθαριζω με σαπουναδα πολυ καλα και στεγνωνω με δερμα τα παντα σχολαστικα.
αφαιρω σελα και πλαινα πλαστικα του ρεζερβουαρ.
Αλοιφη σε βαμβακερο πανι και απαλες κυκλικες κινησεις.
Το τονιζω, απαλες κυκλικες και γρηγορες. Δεν χρειαζεται δυναμη...
Σκουπιζω με μαλακο πανακι μικροϊνων και περναω το κερι με το απλικατερ, απο εκει που ξεκινησα πρωτα την αλοιφη.
Μεχρι να τελειωσω αργα-αργα τα τελευταια βαμμενα σημεια, ξεκιναω ξανα απο το 1ο κομματι με μικροϊνων και σκουπιζω το κερι.
Το Soft99 αρχικα ειναι μαλακο σαν βουτυρο, αλλα επειτα ξεραινεται και γινεται ολολευκο. Θελει λοιπον σκουπισμα και φυσημα διοτι γινεται σαν "σκονη".
Ειναι παιδεμα αλλα το αποτελεσμα αποζημιωνει!

Σχετικα με τα μαυρα ΑΒΑΦΑ πλαστικα ξεχασα να αναφερω το:

423768

Kανει τρομερη δουλεια και προστατευει απο UV
Το συγκεκριμενο αντεχει 3-4 πλυσιματα και ειναι παχυρευστο. Με 2-3 μεγαλες σταγονες καλυπτεις οτι αβαφο πλαστικο εχει η μηχανη.
Εαν η γυαλαδα ειναι too much το απλωνεις καλυτερα ή σκουπιζεις με το πανι κι αλλο.
Το δε πανι, μπορεις να το αφησεις στην ακρη και να επαναλαβεις μελλοντικα εαν ποτισε. Δεν εξατμιζεται.

Το προτιμω και για τα αβαφα πλαστικα του σκουτερ, που ειναι ιδιαιτερα ευπαθη.
5 χρονια και ακομα ειναι σαν καινουρια :)

Galkar
17/12/2020, 22:20
423769
Αυτή εδω η κυρία είναι η αιτία του νήματος περί γυαλίσματος :D :smokin:

Galkar
17/12/2020, 22:28
Πιστεύεις πως η αλοιφή της 3Μ θα βγάλει το αραχνιασμα από μερικά σημεία που δημιούργησα από βλακεια μου :facepalm: και εγώ βάζω ένα κεράκι της mucoff miracle shine το οποίο δουλεύεται παρόμοια. Ένα περάσματακι με πανάκι και σε 30 δευτερόλεπτα δημιουργεί σκόνη και θέλει απλά ένα πέρασμα με ένα πανάκι μικροίνον. Κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά το αραχνιασμα φαίνεται σε έντονο φως και είμαι ψυχαναγκαστικος :p το παραφινελαιο το βάζεις στο πλαίσιο?

Pew
17/12/2020, 22:34
Πιστεύεις πως η αλοιφή της 3Μ θα βγάλει το αραχνιασμα από μερικά σημεία που δημιούργησα από βλακεια μου :facepalm: και εγώ βάζω ένα κεράκι της mucoff miracle shine το οποίο δουλεύεται παρόμοια. Ένα περάσματακι με πανάκι και σε 30 δευτερόλεπτα δημιουργεί σκόνη και θέλει απλά ένα πέρασμα με ένα πανάκι μικροίνον. Κάνει πολύ καλή δουλειά αλλά το αραχνιασμα φαίνεται σε έντονο φως και είμαι ψυχαναγκαστικος :p το παραφινελαιο το βάζεις στο πλαίσιο?

Παραφινελαιο βαζω μονο σε αλυσιδα και με πανακι στη ζαντα ισα-ισα να ποτισει και να σκουπισει ταυτοχρονα.
Εαν ριξω, θα ριξω και στο εμπρος γραναζι, στο ψαλιδι οπου γινεται χαλια, πισω απο την πινακιδιερα και χαμηλα στο μοτερ εαν εκανα προσφατα αλλαγη λαδιων. Δεν μου αρεσει να απλωνεται γλιτσα με λαδι, θελω το μοτερ πεντακαθαρο να μπορω να δω εγκαιρως τυχον θεμα διαρροης.

Η all-around αλοιφη της 3Μ που θα βοηθησει σε γρατζουνιες αλλα και σε αραχνιασμα, ειναι η "Scratch and Swirl Remover".
Προσοχη ξανα στον τροπο που θα τριψεις με το χερι! Διαλεξε ενα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πανι, βαμβακερο ή μικροϊνων.
Πολλοι δεν καταλαβαινουν την κρισιμοτητα... εχω δει ατομο να εχει σκονισμενο πανι και να προσπαθει να κανει δουλεια... να αραχνιαζει σημεια τα οποια δεν ειχαν το παραμικρο! Κριμα ετσι;

Πιπιλα ειναι και 'σενα, φτου σκορδα :)

Galkar
17/12/2020, 22:43
Άσε το έκανα και εγώ αυτό Καταλαθος που πέρασα κεράκι μια μέρα :cry: ακόμη το σκέφτομαι και νευριαζω.
Οπότε θα πάω για την αλοιφή αυτή τρίψιμο με καθαρό πανάκι και βλέπουμε μετά. Έχω αφήσει αρκετά πλυσίματα χωρίς να περάσω το κερί της muc off, λες να έχει θέμα εάν έχει ακόμη πάνω ή θα φύγει και αυτό με την αλοιφή?

Pew
17/12/2020, 23:22
Άσε το έκανα και εγώ αυτό Καταλαθος που πέρασα κεράκι μια μέρα :cry: ακόμη το σκέφτομαι και νευριαζω.
Οπότε θα πάω για την αλοιφή αυτή τρίψιμο με καθαρό πανάκι και βλέπουμε μετά. Έχω αφήσει αρκετά πλυσίματα χωρίς να περάσω το κερί της muc off, λες να έχει θέμα εάν έχει ακόμη πάνω ή θα φύγει και αυτό με την αλοιφή?

Καλο πλυσιμο με παχυ σαπουνονερο και στεγνωμα με δερμα. Οση αλοιφη και κερι εμειναν, φευγουν ευκολα.

doctor_john
18/12/2020, 07:42
H αλοιφή δεν είναι πανάκεια, "αφαιρεί" τις γρατζουνίτσες γιατί τρώει τα γύρω γύρω, το βερνίκι στα εργοστασιακά
είναι 28 μικρά σε μέσο όρο. ;)

o_gavros
18/12/2020, 07:45
Προσεύχομαι (τρόπος του λέγειν) όλοι όσοι ανοίγετε τέτοια θρεντ με ανησυχίες περί καθαργιοτητας και γυαλισματος, σύντομα να βρείτε το δρόμο σας και να επανέλθετε στον δρόμο του ορθολογισμού :p

lospsi
18/12/2020, 08:41
Προσεύχομαι (τρόπος του λέγειν) όλοι όσοι ανοίγετε τέτοια θρεντ με ανησυχίες περί καθαργιοτητας και γυαλισματος, σύντομα να βρείτε το δρόμο σας και να επανέλθετε στον δρόμο του ορθολογισμού :p

εγώ πάλι, με κάτι τέτοια φτιάχνομαι...Δώσε κοντινές φωτό, ειδικά με καμιά φωτό από πεντακάθαρο χώρο κάτω από σέλα:D

Pew
18/12/2020, 09:28
εγώ πάλι, με κάτι τέτοια φτιάχνομαι...Δώσε κοντινές φωτό, ειδικά με καμιά φωτό από πεντακάθαρο χώρο κάτω από σέλα:D

Κοροιδευα οσους εγραφαν στις αγγελιες πως δεν εχουν πατησει σε βροχη... πετυχα ενα τετοιο.
Ποσταρω φωτο κατω απ τη σελα;;;

(Συνεχιζω την ιδια παραδοση καθως σε βροχη με τη μηχανη δε βρισκω καμια χαρα!)

doctor_john
18/12/2020, 16:09

αμα ξαναμιλήσω για αλοιφές.. 150ε ζημιά έκανα με μια γρατζουνιά..

gimli
16/03/2021, 20:28
Έχω αυτή τη μικρή (sic) γρατζουνιά στο φέρινγκ
426375
μπορεί να γίνει τίποτα με καμιά αλοιφούλα;

doctor_john
16/03/2021, 20:31
οταν το βρέχεις χάνεται με το νερό σαν φιλμ πάνω του;

interceptor
16/03/2021, 20:33
Παραφινελαιο βαζω μονο σε αλυσιδα και με πανακι στη ζαντα ισα-ισα να ποτισει και να σκουπισει ταυτοχρονα.
Εαν ριξω, θα ριξω και στο εμπρος γραναζι, στο ψαλιδι οπου γινεται χαλια, πισω απο την πινακιδιερα και χαμηλα στο μοτερ εαν εκανα προσφατα αλλαγη λαδιων. Δεν μου αρεσει να απλωνεται γλιτσα με λαδι, θελω το μοτερ πεντακαθαρο να μπορω να δω εγκαιρως τυχον θεμα διαρροης.

Η all-around αλοιφη της 3Μ που θα βοηθησει σε γρατζουνιες αλλα και σε αραχνιασμα, ειναι η "Scratch and Swirl Remover".
Προσοχη ξανα στον τροπο που θα τριψεις με το χερι! Διαλεξε ενα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ πανι, βαμβακερο ή μικροϊνων.
Πολλοι δεν καταλαβαινουν την κρισιμοτητα... εχω δει ατομο να εχει σκονισμενο πανι και να προσπαθει να κανει δουλεια... να αραχνιαζει σημεια τα οποια δεν ειχαν το παραμικρο! Κριμα ετσι;

Πιπιλα ειναι και 'σενα, φτου σκορδα :)τι σημαινει αραχνιαζουν καποια σημεια;

doctor_john
16/03/2021, 20:46
Αν δεις υπο γωνία οποιοδήποτε γυαλιστερό αντικείμενο που χρησιμοποιείται, σκουπίζεται κ.λπ. θα διακρίνεις
κάτι σαν ομόκεντρες μουντζούρες απο διακεκομμένες ελλείψεις που θυμίζουν ιστό αράχνης χωρίς τις ακτίνες στήριξης.
Το εφέ μετακινείται" ανάλογα την ευθυγράμμιση σου με το φώς.

gimli
16/03/2021, 20:47
οταν το βρέχεις χάνεται με το νερό σαν φιλμ πάνω του;

τι εννοείς;

interceptor
16/03/2021, 20:48
Αν δεις υπο γωνία οποιοδήποτε γυαλιστερό αντικείμενο που χρησιμοποιείται, σκουπίζεται κ.λπ. θα διακρίνεις
κάτι σαν ομόκεντρες μουντζούρες απο διακεκομμένες ελλείψεις που θυμίζουν ιστό αράχνης χωρίς τις ακτίνες στήριξης.
Το εφέ μετακινείται" ανάλογα την ευθυγράμμιση σου με το φώς.οχι δεν το ειχα ξανακουσει παλι.

doctor_john
16/03/2021, 20:58
τι εννοείς;

Αν το βρέξεις και δεις πως στιγμιαία (όσο έχει νερό πάνω του, σε ρόλο βερνικιού) χάνεται το γδάρσιμο, είναι πιθανό να σώζεται.
Δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτό, σχώρνα με.
Ακόμα και έτσι όμως, ρώτησε κάποιον που έχει εμπειρία απο γυαλίσματα γιατί μπορεί να μην έχει περιθώριο να γυαλιστεί (να κτυπήσεις χρώμα δηλαδή)
και να χρειάζεται να προστεθεί βερνίκι πρώτα (όχι απο σπρεϋ) και μετά την ωρίμανση να γυαλιστεί στο σύνολο του.

αν ψάξεις detailing κοντά σου θα βρείς σίγουρα κάποιον επαγγελματία να σε ενημερώσει.

gimli
16/03/2021, 22:05
Αν το βρέξεις και δεις πως στιγμιαία (όσο έχει νερό πάνω του, σε ρόλο βερνικιού) χάνεται το γδάρσιμο, είναι πιθανό να σώζεται.
Δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτό, σχώρνα με.
Ακόμα και έτσι όμως, ρώτησε κάποιον που έχει εμπειρία απο γυαλίσματα γιατί μπορεί να μην έχει περιθώριο να γυαλιστεί (να κτυπήσεις χρώμα δηλαδή)
και να χρειάζεται να προστεθεί βερνίκι πρώτα (όχι απο σπρεϋ) και μετά την ωρίμανση να γυαλιστεί στο σύνολο του.

αν ψάξεις detailing κοντά σου θα βρείς σίγουρα κάποιον επαγγελματία να σε ενημερώσει.

οκ θενκς
θα το δω και αν χρειαστεί θα επανέλθω...
δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά η γρατζουνιά είναι στη ζελατίνα της μηχανής

Galkar
17/03/2021, 06:39
Εάν η ζελατίνα σου είναι πλαστικό το οποίο όλο έχει ένα χρώμα και δεν είναι βαμμένο σώζεται.
Πρόσφατα γυάλισα και εγώ την δικιά με κρέμες, βέβαια είχε ένα μικρό σημείο που είχε μια καλή γρατζουνιά και οι υπόλοιπη είχε απλά αράχνη.

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι θα χρειαστείς διάφορες κρεμες για να πετύχεις το τέλειο εγώ χρησιμοποίησα τρεις. Δεν μας βοηθάει η φώτο σου ιδιαίτερα γιατί δεν φαίνεται καλά. Ίσως χρειαστεί πρώτα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο πρώτα με νερο εάν είναι πολύ βαθιά (και δεν είναι βαμμένη που δεν νομίζω) και μετά κρεμες. Εάν έχεις σκοπό να τις χρησιμοποιήσεις τις κρεμες μετά γενικά κάνε την κίνηση αλλιώς θα σου βγει πιο φθηνά να πας για στην γυαλίσει κάποιος που ξέρει.

Pew
17/03/2021, 09:18
Ολες οι ζελατινες σωζονται.

Γρατζουνια που την αισθανεσαι με το νυχι, δεν εξαφανιζεται με αλοιφη, αλλα θες τριψιμο με γυαλοχαρτο νερου. Απο χοντρο μεχρι πολυ ψιλο και τελος γυαλισμα.
(μιλωντας για αβαφο παντα!!!)

Galkar
17/03/2021, 10:22
Εάν θέλεις βέβαια να δοκιμάσεις η να γυαλίσεις ότι σώζεται για (ζελατίνα πάντα) μια οικονομική λύση που κάνει και πολύ καλή δουλειά είναι η Κ2 Q3 luster (στο σωληνάριο). Δοκιμασμένη και κάνει και σαν one stage ούτε αράχνη δεν αφήνει πίσω της.. ( στην ζελατίνα.. Σε στο βερνίκι κάνει ταραντούλες χάχα).

Kickstart
17/03/2021, 11:01
Να ρωτήσω κάτι κι εγώ ρε παίδες..

για την ποδιά του σκούτερ εκεί στη μέσα μεριά που ειναι το άβαφο σημείο τι προτείνεται;

για μετά το πλύσιμο εννοώ...

στις μηχανές μου παλιότερα όπου είχε άβαφα σημεία (φτερά, βάση πινακίδας κτλ) έβαζα σπρέι σιλικόνης αλλά με τον καιρό και τα νερά σταδιακά έφευγε και θεωρώ ότι η σιλικόνη κυρίως αναζωογονεί δεν προστατεύει...΄ψάχνω με λίγα λόγια κάτι να προστατεύει και να μην ασπρίσει με τον καιρό το πλαστικό και γίνει χάλι...(το σκούτερ ειναι καινούργιο)

Galkar
17/03/2021, 11:14
Εάν ψάξεις πιο πίσω στο ίδιο θέμα έχει προτείνει ένα ο pew που είναι πολύ καλό της autoglym το bumper and trim gel.
Κρατάει για ένα πλύσιμο και ξανά βάζεις πολύ λίγη ποσότητα και εάν δεν θες γυαλάδα σκουπίζεις λίγο με πανάκι.

Εγώ βάζω το σφουγγαράκι κάτω από την σελα και υπάρχει πάντα για έκτακτο περάσματα αφού είναι ποτισμένο.

Pew
17/03/2021, 11:23
Της Autoglym που προτεινα πιο πισω, κλεινει 3 χρονια χρησης. Ισως και παραπανω.
Προστατευει απο τις UV και κραταει σιγουρα 2-3 πλυσιματα με πιεστικο.
Αν τριψεις με σφουγγαρι επειδη μαζεψε πουρι, τοτε φευγει ευκολοτερα.
Αν δωσει υπερβολικη γυαλαδα, απλα σκουπιζεις με την "καθαρη" μερια του πανιου λιγο ακομα.
Ειναι παχυρευστο, 2-3 σταγονες και καλο απλωμα φτανουν για ενα μεγαλο σκουτερ.
Βοηθαει και στα πλαστικα του καθρεπτη και τα χειριστηρια του τιμονιου (ΟΧΙ γκριπ).

Το σκουτερ κλεινει 6 χρονια τον Ιουνιο και τα πλαστικα του ειναι σαν καινουρια... θεωρω οτι βοηθησε πολυ αυτο το τζελ καθως εγκαιρα αρχισα να το χρησιμοποιω.
Αναποφευκτο να τα δει ο ηλιος, αλλα το Α & Ω για να μην ξεθωριασει χρωμα βερνικι και τα πλαστικα, ειναι να αποφευγεις μακροχρονια εκθεση στην ηλιακη ακτινοβολια.
Παρκαρω οπου μπορω, σε σκια.

azar41
17/03/2021, 17:15
Για πλαστικα εντούρο που έχουν το χρώμα ενσωματωμένο,γνωρίζουμε άλλο τρόπο απο το πιστόλι αέρα;

Pew
17/03/2021, 18:04
Για πλαστικα εντούρο που έχουν το χρώμα ενσωματωμένο,γνωρίζουμε άλλο τρόπο απο το πιστόλι αέρα;

Γυαλοχαρτάρισμα καλο απο χοντρο μεχρι ψιλο και στο τελος αλοιφες.
Ορεξη να 'χεις ...!! :beer:

doctor_john
17/03/2021, 19:03
Tα πλαστικά που εκτίθενται στον Ήλιο χρειάζονται "ενυδάτωση" με αντίστοιχο γαλάκτωμα απο το πρώτο εξάμηνο.-
Θυμάστε τους λόγους που μας ζηλεύουν οι μοτοσυκλετιστές άλλων χωρών έτσι; ;)

Road Pirat
18/03/2021, 14:03
Ένα ακόμα προϊόν είναι το perl της carpro, θεωρείται από τα κορυφαία με βάση το νερό και αντοχή 3 μήνες, εγώ το βάζω σε αραίωση 1:1 η 1:3 στα αβαφα στο μηχανάκι και στο αμάξι με πολύ καλό αποτέλεσμα, το autoglym δεν το έχω δοκιμάσει αλλά η εταιρεία είναι από τις πολύ καλές του χώρου