PDA

View Full Version : Hangover remedy

hidefnick
27/12/2020, 10:55
Λίγο άκυρο το μηχανάκι, αλλά γούστα είναι αυτά :

https://www.youtube.com/watch?v=y8HEZ-x4-_w

doctor_john
27/12/2020, 11:09
δεν φαντάζεσαι σε πόσα βρωμόλαδα έχω σβήσει ατσάλι για να γίνει μαύρο.. σε ελαιόλαδο; ωραίος!

karellen
27/12/2020, 12:16
Τι είπες τώρα.
Ούτε εντυπωσιακές μουσικές ούτε αφηγήσεις,παρ' όλα αυτά το βλέμμα εκεί.Μπράβο του.

sapila racing
27/12/2020, 13:03

Γιατί άκυρο, επειδή είναι Ural? Το Ural M61 ήταν η μικρότερη έκδοση του M72 και ήταν για την εποχή και τον τόπο της πολυ καλή μοτοσυκλέτα.
Οχι μια χαρά είναι και ο τύπος που έφτιαξε το video ειναι φοβερός!

bulmont
27/12/2020, 14:06

Ωραίο βιντεάκι!!!!!!!!!!!!!!!!

cosgili
27/12/2020, 20:46
πολύ ωραίο βιντεο. Ωραία δουλειά! Λιτή και περιεκτική!

νεοσσός
27/12/2020, 21:10
Πολύ ωραία πλάνα και μεθοδευμένοι ήχοι τύπου ASMR, συνθέτουν ένα ευχάριστο video.

Άραγε στην πράξη, πόσον καιρό χρειάζεται κάτι τέτοιο; Απαιτούνται πολλές γνώσεις σε διαφορετικούς τομείς, καθώς και εργαλεία.

stefanos
27/12/2020, 21:32
Όλα ωραία, εντυπωσιακή χημεία, να πώ την αμαρτία μου, μου άρεσε και η αρχική κατάσταση ωραία γερασμένο μηχανάκι, πλήρες, και νομίζω ή άψογη βαφή και τα βερνίκια κλπ
δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

lospsi
27/12/2020, 22:08
Καλλιτέχνης ο τύπος και στην τεχνογνωσία αλλά και στην κινηματογράφηση!

motojojo
27/12/2020, 22:47
Το είδα κι εγω όλο. Φοβερή δουλειά, τόσο το restoration όσο και το βίντεο. Πολύ υπομονή, μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια. Η μηχανή απλά υπέροχη.

Γιατί να μην έχει κι εμενα ο παππούς μου μια τέτοια μοτοσυκλέτα? :cry:

(βασικά είχε μια δυομισάρα BMW, r50κατι, του την καβάτζωσε ο πατέρας μου μια περίοδο φοιτητής και μετά την πούλησε...) :moutza:

bulmont
27/12/2020, 22:53
Όλα ωραία, εντυπωσιακή χημεία, να πώ την αμαρτία μου, μου άρεσε και η αρχική κατάσταση ωραία γερασμένο μηχανάκι, πλήρες, και νομίζω ή άψογη βαφή και τα βερνίκια κλπ
δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Αν έμενε λίγα ακόμα χρόνια άφτιαχτη θα έφτανε σε κατάσταση μη αναστρέψιμη, σκράπ....

typhoon
28/12/2020, 09:39
Το βίντεο είναι εφάμιλλο της δουλειά που έριξε στο μηχανάκι.
Όντως τα βερνίκια δεν ταιριάζουν τόσο στο χαρακτήρα της μοτοσυκλετας, αλλά... Όταν βερνίκωνει κ τ αυτοκόλλητα...
Να πάει να.... ο χαρακτήρας της μοτο! Τον αγαπώ!!!!

motojojo
28/12/2020, 09:42
Τι εννοείτε όταν λέτε ότι τα βερνικια δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας? Δηλ τι εχουν τα βερνικια και ποιος είναι ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας?

panavour
28/12/2020, 09:50
Τι εννοείτε όταν λέτε ότι τα βερνικια δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας? Δηλ τι εχουν τα βερνικια και ποιος είναι ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας?

εννοει μαλλον οτι το βερνικι στα ss ταιριαζουν ,διοτι μειωνουν την τριβη και κερδιζουν 0,1 χλμ στα 250,ενω το ρούσκι ουτε 80 δεν παει οποτε κερδος μηδεν.:bawl::roflmao:

doctor_john
28/12/2020, 10:18
Σε σχέση με το πως είχε βαφτεί αρχικά, με μονής και σμαλτου στα σιρίτια, χαλκομανίες.

motojojo
28/12/2020, 10:35
εννοει μαλλον οτι το βερνικι στα ss ταιριαζουν ,διοτι μειωνουν την τριβη και κερδιζουν 0,1 χλμ στα 250,ενω το ρούσκι ουτε 80 δεν παει οποτε κερδος μηδεν.:bawl::roflmao:

Ισχύει κάτι τέτοιο??
Πφφφ ντιπ ασχετος είμαι.... :lol:

panavour
28/12/2020, 10:45
Ισχύει κάτι τέτοιο??
Πφφφ ντιπ ασχετος είμαι.... :lol:

θα παρεις δυο ρουσικες,θα βαλεις στην μια βερνικι ,και θα το διαπιστωσεις.:lol:

o_gavros
28/12/2020, 10:46
το βίντεο και η μαστοριά του ανθρώπου είναι σε άλλα επίπεδα!
Απολαυστικό!

μόνος σου βγάζεις τέτοια συμπεράσματα ωρέ παναβούρ

panavour
28/12/2020, 11:08
το βίντεο και η μαστοριά του ανθρώπου είναι σε άλλα επίπεδα!
Απολαυστικό!

μόνος σου βγάζεις τέτοια συμπεράσματα ωρέ παναβούρ

κοιταξα διπλα μου και δεν ειδα κανεναν αλλον.αρα μονος μου.

o_gavros
28/12/2020, 11:09
ταπ ταπ

panavour
28/12/2020, 11:13
ταπ ταπ

https://www.youtube.com/watch?v=IU28GHMcYxM

o_gavros
28/12/2020, 11:14
στην πλάτη ρε, όχι στο κεφάλι :lol:

stefanos
28/12/2020, 11:44

Επαναλαμβάνω τα προηγούμενα (και τα επόμενα) είναι προσωπικά γούστα και απόψεις.
Εγώ λοιπόν είδα ένα μηχανάκι 60 χρονών βρώμικο με τα σημάδια της χρήσης και τη φθορά των χρόνων
πλήρες με το εργοστασιακό χρώμα να έχει φύγει από το τρίψιμο στα παντελόνια και αλλού ακόμα και το αστάρι έδωσε τη θέση του στο μέταλλο που ήρθε ο χρόνος και το σκούριασε ελαφρά.
Με ελάχιστες "τσαπατσουλιές" από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και αν όχι σε λειτουργική κατάσταση πολύ κοντά σε αυτή.
Αυτό το μηχανάκι το επισκεύαζα, το έπλενα, το πέρναγα, ένα κερί και έβγαινα βόλτα.
Η σκουριά θα φύγει ακριβώς όπως έφυγε και το χρώμα, από τη χρήση και το τρίψιμο στο παντελόνι.:D
Και θα είχα ένα μηχανάκι 60 χρονών όπως το έφτιαξε το εργοστάσιο.

toyar
28/12/2020, 11:55
το προβλημα ειναι οτι η σκουρια τρωει το σιδερο προς τα μεσα και η ψωρα τα χρωμια
το σωστο βαψιμο δεν ειναι θεμα ομορφιας αλλα σταματηματος της διαβρωσης

Parking
28/12/2020, 12:48

Να ξέρεις ότι στα αγωνιστικά ακόμα και η βαφή παίζει ρόλο
και δεν είναι αστείο
Μετρημένα όλα στο mg Όχι στο γραμμάριο.
Στη φ1 πχ βάφουν μ 1,5 κιλό χρώμα όλο το αμάξι
-----------------------------------------------------------

Το βίντεο είναι άπαιχτο
Συνήθως τα πιο πολλά τα βαριέσαι στο πρώτο δίλεπτο
Θα ήθελα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο μια μέρα

Μια απορία έχω μόνο αφού το έβγαλε στο χιόνι
πόσες ώρες το έγλυφε μετά!

lospsi
28/12/2020, 12:58
Μια απορία έχω μόνο αφού το έβγαλε στο χιόνι
πόσες ώρες το έγλυφε μετά!

Εδώ και εγώ ψάρωσα, χαρά στο κουράγιο του μετά από τόσες ώρες δουλειάς να το λασπώσει. Βέβαια, από την άλλη, διπλή μαγκιά που το έκανε!

motojojo
28/12/2020, 13:01
Επαναλαμβάνω τα προηγούμενα (και τα επόμενα) είναι προσωπικά γούστα και απόψεις.
Εγώ λοιπόν είδα ένα μηχανάκι 60 χρονών βρώμικο με τα σημάδια της χρήσης και τη φθορά των χρόνων
πλήρες με το εργοστασιακό χρώμα να έχει φύγει από το τρίψιμο στα παντελόνια και αλλού ακόμα και το αστάρι έδωσε τη θέση του στο μέταλλο που ήρθε ο χρόνος και το σκούριασε ελαφρά.
Με ελάχιστες "τσαπατσουλιές" από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και αν όχι σε λειτουργική κατάσταση πολύ κοντά σε αυτή.
Αυτό το μηχανάκι το επισκεύαζα, το έπλενα, το πέρναγα, ένα κερί και έβγαινα βόλτα.
Η σκουριά θα φύγει ακριβώς όπως έφυγε και το χρώμα, από τη χρήση και το τρίψιμο στο παντελόνι.:D
Και θα είχα ένα μηχανάκι 60 χρονών όπως το έφτιαξε το εργοστάσιο.

Μου αρέσει αυτή η οπτική. Ναι είναι μια άποψη, να φαίνεται οσο πιο κοντα στην αρχική του μορφή όπως βγηκε από τη γραμμή παραγωγής χωρίς να χάσει τα "παράσημα" από την ζωή του (σημάδια, μικροφθορές κλπ) που για μένα δίνουν και αυτά αξία στο μηχάνημα.

Από την άλλη όμως ειναι ένα μουσειακό έκθεμα, το restoration εκεί αποσκοπεί και θες να κάνεις την καλύτερη δουλειά ωστε να διατηρηθεί και στο χρόνο. Οι πιο σύγχρονες διαδικασίες βαφής που ενδεχομένως ακολουθήθηκαν πρακτικά δεν μειώνουν την αξία (όχι χρηματική) της μοτοσυκλέτας, αντιθετως την ανεβάζουν. Από τη στιγμή που μηχανολογικά είναι άρτια και αυθεντική, η σωστή βαφή μόνο κακό δεν κάνει. Άλλωστε δεν την έκανε και περλα!!!

Εκεί που πόνεσα λίγο είναι που την έβγαλε βόλτα στα χιόνια. Όχι στα χιονια ρε φίλε! Έκανες τόση δουλεια και τη βγάζεις στα χιονια? Περίμενε να περάσει ο χειμώνας, να ζεστάνει ο καιρός και μια ωραία ημέρα με ηλιο την κανεις μια σωστή βόλτα όπως της αξίζει!

bulmont
28/12/2020, 13:11
.... Έκανες τόση δουλεια και τη βγάζεις στα χιονια? Περίμενε να περάσει ο χειμώνας, να ζεστάνει ο καιρός και μια ωραία ημέρα με ηλιο την κανεις μια σωστή βόλτα όπως της αξίζει!

Πώς φαίνονται όσοι δεν έχουν νιώσει ποτέ την αναμονή της ανακατασκευής........................

.............οχι μόνο στα χιόνια, ακόμα και ξεβράκωτος το βγάζεις βόλτα..............................

motojojo
28/12/2020, 13:15
Πώς φαίνονται όσοι δεν έχουν νιώσει ποτέ την αναμονή της ανακατασκευής........................

.............οχι μόνο στα χιόνια, ακόμα και ξεβράκωτος το βγάζεις βόλτα..............................

Όχι, δεν θα πω μεγάλα λόγια! :D
Για να το λες όμως.... :rolleyes:

lospsi
28/12/2020, 13:35
Πάντως ο τύπος ανεβάζει μια ανακατασκευή τον χρόνο. Δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο του, είναι πραγματικά πολύ καλός και με πρωτότυπη προσέγγιση στις ανακατασκευές του μέσω των ηλεκτροχημικών κατεργασιών.

Parking
28/12/2020, 14:05
Πάντως ο τύπος ανεβάζει μια ανακατασκευή τον χρόνο. Δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο του, είναι πραγματικά πολύ καλός και με πρωτότυπη προσέγγιση στις ανακατασκευές του μέσω των ηλεκτροχημικών κατεργασιών.

Αυτός ήταν σίγουρα μεταλλουργός.
Που αλλού μπορεί να τα έμαθε αυτά?
Εκεί πάνω από μέταλλα ξέρουν γιατί έχουν βαριά βιομηχανία.
Είναι αξιοθαύμαστος πάντως

doctor_john
28/12/2020, 14:48
ενώ εμείς εδώ δεν πολυχαμπαριάζουμε ε; :lol:
Άνοιξε το πεδίο σου και γνώρισε καλύτερα την χώρα.

panavour
28/12/2020, 14:52
ενώ εμείς εδώ δεν πολυχαμπαριάζουμε ε; :lol:
Άνοιξε το πεδίο σου και γνώρισε καλύτερα την χώρα.

Xαμπαριαζουμε και μεις,αλλα αλλα τα ματια του λαγου αλλα της κουκουβαγιας.Αλλη βιομηχανικη παραδοση εχουμε εμεις,που πλεον δεν κατασκευαζουμε ουτε βιδα,και αλλο μια χωρα που ΠΡΩΤΗ πηγε στο διαστημα.