View Full Version : Ταξίδι με παπί(sym vf 125)
Uehbejsiwnba
31/12/2020, 21:45
Γειά σας Ερώτηση:
Μπορεί ένα αερόψυκτο παπί και συγκεκριμένα το sym vf 125 να βγάλει απόσταση πάνω από 400 χλμ;
doctoras
31/12/2020, 21:59
Γειά σας Ερώτηση:
Μπορεί ένα αερόψυκτο παπί και συγκεκριμένα το sym vf 125 να βγάλει απόσταση πάνω από 400 χλμ;
Μπορει να βγαλει συνεχομενα 50000 χλμ χωρις να χρειαστεί επισκευή.
Δε σε τρολαρω, εχουν γραφτει πολλα ταξιδιωτικα round the world με μικρα κυβικά
Πιστευω να καλύφθηκες
Πως θα το κανεις? Απλα πραγματα, γκαζι εως τα 3/4 και ελεγχο στάθμης λαδιου
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/01/2021, 04:18
Γειά σας Ερώτηση:
Ναι.
Ναι, μπορεί.
Πως θα το κανεις? Απλα πραγματα, γκαζι εως τα 3/4 και ελεγχο στάθμης λαδιου
το παπι ναι...
εσυ μπορεις?
Όλοι αυτοί που θα σου που ναι..
Άνετα..
Κ ο παππούς μου το είχε κάνει με στρογγυλοφαναρο..
Προφανώς δεν έχουν ταξιδέψει ούτε με μηχανή τόσα χλμ..Το παπί δεν θα πάθει κάτι, αλλά εσύ είναι το θέμα..Κάποια χλμ θα βγουν εύκολα 150-200 μπορεί ν λέω κ πολλά, αλλά μετά κάθε τέταρτο θα θες διάλειμμα..
Τι λες ρε μαν...οι 500αρες σε μια μέρα όταν έμπαιναν κάποτε βόλτες εδω ήταν για χαβαλέ και ήταν όλοι κομπλέ...ναι με μηχανές...το θέμα απλα είναι ότι θα του παρει κάποιες ώρες παραπάνω και για αυτό θα ταλαιπωρηθεί κατά κύριο λόγο..μην γράφουμε ότι θέλουμε..άλλοι έχουν γυρίσει τον κόσμο με παπια και άλλοι με κάτι nc κάνουν 1000χλμ για να χαζεύουν τη θέα από ψηλά...προχωράμε...ναι φίλε μου μπορείς...θα κάνεις κάποιες υποχωρήσεις θα κουραστείς αλλα μπορείς...με μερικές στάσεις παραπάνω είσαι κομπλέ..:wave2:
Άλλοι έτσι...άλλοι αλλιώς.. ανοικεις στην κατηγορία που ανέφερα παραπάνω... προχωράμε.. όταν κάνεις ταξίδι με παπί τότε πες την γνώμη σου..Κ όλα αυτά δεν τα λέω για να το παίξω ξύπνιος, αλλά το βασικό τίθεται κ θέμα ασφάλειας..
Τα χουμε πει ξανα...οποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...το που ανήκω άσε να το ξερω καλύτερα εγω μιας και δε με ξέρεις δε σε ξέρω..το αν έχω ταξιδέψει με παπι επίσης άσε να το ξερω εγω...αν κάποιος έχει τη μηχανή για την καφετέρια και το πήγαινε έλα στη δουλειά είναι δικαίωμα του(πλειοψηφία πλεον)...το να λέει όμως σε άλλους τι είναι δυνατό και τι όχι και να τους μιλάει λες και τους ξέρει κιόλας...προχωράμε..:rolleyes:
Όποιος φοβάται πέφτει κ κοιμάται αυτά τα λέγαμε 15χρονων που σκεφτόμασταν με το κάτω κεφάλι..οι καταστάσεις όμως σε ωριμάζουν..Αν δεις πως μιλάς θα καταλάβεις ότι περιγραφής τον εαυτό σου ΜΑΝ..
Όποιος φοβάται πέφτει κ κοιμάται αυτά τα λέγαμε 15χρονων που σκεφτόμασταν με το κάτω κεφάλι..οι καταστάσεις όμως σε ωριμάζουν..Αν δεις πως μιλάς θα καταλάβεις ότι περιγραφής τον εαυτό σου ΜΑΝ..
Όπως πάντα πάω να χασμουρηθω στη γωνια μου γιατί συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο και στο τέλος θα φάει το θρεντ η μαρμαγκα...:yawn:
doctoras
01/01/2021, 20:54
Dorso, ουτε εσυ γνωρίζεις τις ταξιδιωτικες δυνατοτητες του ενδιαφερόμενου, δεν τον αποτρεπουμε, ρωτησε αν εχει προβλημα το μηχανακι του, οχι ο ιδιος. Ας τον αφήσουμε λοιπον να ανακαλύψει το ταξιδι και να περιγράψει αν θελει την εμπειρια του
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
01/01/2021, 21:21
Όλοι αυτοί που θα σου που ναι..
Άνετα..
Κ ο παππούς μου το είχε κάνει με στρογγυλοφαναρο..
Προφανώς δεν έχουν ταξιδέψει ούτε με μηχανή τόσα χλμ..Το παπί δεν θα πάθει κάτι, αλλά εσύ είναι το θέμα..Κάποια χλμ θα βγουν εύκολα 150-200 μπορεί ν λέω κ πολλά, αλλά μετά κάθε τέταρτο θα θες διάλειμμα..
Άμα δε ξέρεις μαν μη μιλάς. Σε βρίσκω πολύ απόλυτο.
Πού ξέρεις εσύ τι έχουμε κάνει εμείς που του λέμε ναι?
stefanos
01/01/2021, 21:30
δεν είναι τίποτα.
aetomenios
01/01/2021, 23:15
Οταν ειναι αναγκη και ΠΡΕΠΕΙ να γινει το ταξιδι των 400χλμ θα ελεγα οτι μπορει να γινει
υπο προυποθεσεις-συμβιβασμους-επιγνωση-θεληση κλπ κλπ...
Μια και προ πολλων ετων (αρκετα νεότερος) καταφερα κι εγω να κανω Θεσσαλονικη - Αθηνα
Πηγα με το λεωφορειο Θεσσαλονικη και γυρισα την αλλη μερα με παπι στην Αθηνα.
Αν μου πεις αν θα το ξανακανα τωρα θα σουλεγα ΟΧΙ.
Γιατι περαν τις 12 με 13 ωρες που εκανα,ειμουν για μερες πιασμενος παντου,
μια και δεν βοηθαει σε τετοια πολυωρα ταξιδια η χαμηλη ταχυτητα ο αερας και η θεση οδηγησης.
Κουραζεσαι πανευκολα και σου φαινεται ατελειωτο το ταξιδι.
Πρεπει να φυγεις χαραμα για ναχεις την μερα μπροστα σου και ποτε τερμα γκαζι αν θες να τα καταφερεις.
Αα και μην ξεχασεις ΚΡΑΝΟΣ,νερο,γαντια,νιτσεραδα και φλις απο μεσα για τετοια εποχη.
Υπομονη και κουραγιο ακρως απαραιτητα!!!
Είμαι καιρό εδώ στο φόρουμ και έχω διαβάσει διάφορα τρελά κατά καιρούς..Από την εμπειρία μου όταν κάποιος κάνει τέτοια ερώτηση είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει τέτοιο ταξίδι με κανένα δίτροχο,επόμενος έχει έλλειψη εμπειρίας και προσπαθώ να τον αποτρέψω γιατί το θεωρώ επικίνδυνο από πολλές απόψεις..Τι να πω ίσως είμαι παράλογος που βάζω την ασφάλεια πάνω από όλα...
Μια χαρά θα φτάσεις . Και αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ότι θα φτάσεις κάνε μια συνδρομή σε οδική και βάλε διεύθυνση διαμονής τον τόπο προορισμού του ταξιδιού :D
george.S
02/01/2021, 09:28
Dorso μπορείς να πεις και όχι να επιβάλεις την άποψή σου χωρίς να σχολιάζεις/χαρακτηρίσεις την άποψη των άλλων.
Ότι γίνεται γίνεται αλλά...
Από θέμα ασφάλειας μεγάλο ρόλο παίζει η διαδρομή που θα κάνεις καταρχήν .
Προσωπικά με παπιά μετά από 10' οδήγησης έχω ένα μούδιασμα στον προστάτη.
Για αυτό και μόνο τον λόγο εγω δεν θα το επιχειρούσα
Κατά τα αλλα δες στα ταξιδιωτικά αν θυμάμαι καλά τον Βρασίδα? Που έφυγε διακοπές με την πάπια
panavour
02/01/2021, 10:44
Πως γινεται καθε θεμα,να καταληγει σε προσωπικες διαφωνειες ποιος την εχει πιο μεγαλη δεν το καταλαβαινω.
Ας μην ειμαστε απολυτοι εφ οσον δεν γνωριζομαστε οι περισσοτεροι μεταξυ μας.
Και για να ξαναρθουμε στο θεμα μας.
Φιλε μου καλε αν ειχες ΧΟΝΤΑ ΠΑΝΓΙΟΥΡΟΠΕΑΝ 1300 θα σουλεγα οτι ενα ταξιδι 400 χλμ θα το εκανες ανετα σε 2,5-3,5 ωρες και πιθανως και χωρις σταση.Ομως με το παπι θα κανεις τις διπλασιες ωρες τουλαχιστον.Το παπι δεν εχει κανενα προβλημα μηχανικά.Ο πισινούλης σου και η μεσούλα σου,ομως θα εχουν (αναλογα και την ηλικια σου βεβαια)ΑΝ εισαι κατω απο 25 πιο καλα,αν εισαι παραπανω η πολυ παραπανω θα χειροτερευεις με γεωμετρικο λογο οσο ανεβαινει η ηλικια.
Αν επιμενεις να το κανεις οπλισου με υπομονη και προχωρας οσο αντεχουν τα παραπανω προαναφερθεντα μελη του σωματος σου.Κανεις σταση ξεκουραζεσαι και ξαναπροχωρας μεχρι να φτασεις στον πρρορισμο σου.Καλοταξιδος.
Oσο για τα υπολοιπα ''κοκορακια'' ταξιδευτες ή μή,θα αναφερω την εμπειρια μου (την εχω αναφερει πολλακις ,οι παλαιοτεροι το θυμουνται)οτι σε επανειλημμενες μετρησεις που εχω κανει σε σταθμους διοδιων παρασκευες(αναχωρησεις νωρις απογευμα και κυριακες αφιξεις αργα απογευμα-βραδυ) εδω και 15 χρονια,ποτε-ακομα και σε ηλιολουστες καλοκαιρινες μερες που περιμενες ολοι να ειναι εξω με τις μοτοσυκλεττες τους- μά ποτε ομως ,δεν μετρησα πανω απο 3 εως 4 στα χιλια ποσοστο μοτοσυκλεττες προς αυτοκινητα,πραγμα που αποδεικνυει οτι η μοτοσυκλεττα για την συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι ΑΣΤΙΚΟ σπορ.ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Πως γινεται καθε θεμα,να καταληγει σε προσωπικες διαφωνειες ποιος την εχει πιο μεγαλη δεν το καταλαβαινω.
Ας μην ειμαστε απολυτοι εφ οσον δεν γνωριζομαστε οι περισσοτεροι μεταξυ μας.
Και για να ξαναρθουμε στο θεμα μας.
Φιλε μου καλε αν ειχες ΧΟΝΤΑ ΠΑΝΓΙΟΥΡΟΠΕΑΝ 1300 θα σουλεγα οτι ενα ταξιδι 400 χλμ θα το εκανες ανετα σε 2,5-3,5 ωρες και πιθανως και χωρις σταση.Ομως με το παπι θα κανεις τις διπλασιες ωρες τουλαχιστον.Το παπι δεν εχει κανενα προβλημα μηχανικά.Ο πισινούλης σου και η μεσούλα σου,ομως θα εχουν (αναλογα και την ηλικια σου βεβαια)ΑΝ εισαι κατω απο 25 πιο καλα,αν εισαι παραπανω η πολυ παραπανω θα χειροτερευεις με γεωμετρικο λογο οσο ανεβαινει η ηλικια.
Αν επιμενεις να το κανεις οπλισου με υπομονη και προχωρας οσο αντεχουν τα παραπανω προαναφερθεντα μελη του σωματος σου.Κανεις σταση ξεκουραζεσαι και ξαναπροχωρας μεχρι να φτασεις στον πρρορισμο σου.Καλοταξιδος.
0σο για τα υπολοιπα ''κοκορακκια'' ταξιδευτες ή μή,θα αναφερω την εμπειρια μου (την εχω αναφερει πολλακις ,οι παλαιοτεροι το θυμουνται)οτι σε επανειλημμενες μετρησεις που εχω κανει σε σταθμους διοδιων παρασκευες(αναχωρησεις νωρις απογευμα και κυριακες αφιξεις αργα απογευμα-βραδυ) εδω και 15 χρονια,ποτε-ακομα και σε ηλιολουστες καλοκαιρινες μερες που περιμενες ολοι να ειναι εξω με τις μοτοσυκλεττες τους- μά ποτε ομως ,δεν μετρησα πανω απο 3 εως 4 στα χιλια ποσοστο μοτοσυκλεττες προς αυτοκινητα,πραγμα που αποδεικνυει οτι η μοτοσυκλεττα για την συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι ΑΣΤΙΚΟ σπορ.ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
Αμα ο ανθρωπος είναι μερακλής ταξιδεύει μ' ότι να 'ναι, με ότι έχει......
Δεν περνάνε όλοι διόδια..λέγονται επαρχιακοι και οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστες πάνε από κει για τη χαρά του σπορ..η εθνική είναι μονότονη..επίσης δίνεις δείγμα από συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο..ότι δηλαδή οποιος εχει μοτο βγάνει μονο εκείνες τις ώρες..σε πληροφορώ ότι άλλοι βγαίνουν μονοημερες Σάββατο αλλοι Κυριακή άλλοι γυρνάνε μεσημέρι άλλοι απόγευμα άλλοι βραδυ...οπότε αμέσως αμέσως η έρευνα σου εχει εσφαλμένα δεδομένα γιατί πας βάση των ταξιδεύτων του σκ με τα κουτιά που πάνε σε εξοχικά κλπ..προχωράμε...εμείς τα κοκόρια μαλλον δεν έχουμε θέση εδω γύρω....και ναι σε μένα και γενικά σε όσους απάντησαν στον dorso το πηγαινες..για άνθρωπος που δε σ αρέσουν οι διαφωνίες σε θρεντ δε δείχνεις να τις αποφεύγεις...:wave2:
Δεν περνάνε όλοι διόδια..λέγονται επαρχιακοι και οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστες πάνε από κει για τη χαρά του σπορ..η εθνική είναι μονότονη..επίσης δίνεις δείγμα από συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο..ότι δηλαδή οποιος εχει μοτο βγάνει μονο εκείνες τις ώρες..σε πληροφορώ ότι άλλοι βγαίνουν μονοημερες Σάββατο αλλοι Κυριακή άλλοι γυρνάνε μεσημέρι άλλοι απόγευμα άλλοι βραδυ...οπότε αμέσως αμέσως η έρευνα σου εχει εσφαλμένα δεδομένα γιατί πας βάση των ταξιδεύτων του σκ με τα κουτιά που πάνε σε εξοχικά κλπ..προχωράμε...εμείς τα κοκόρια μαλλον δεν έχουμε θέση εδω γύρω....και ναι σε μένα και γενικά σε όσους απάντησαν στον dorso το πηγαινες..για άνθρωπος που δε σ αρέσουν οι διαφωνίες σε θρεντ δε δείχνεις να τις αποφεύγεις...:wave2:
Εγω που περνάω διόδια χωρίς πινακίδα σε ποια κατηγορία ανηκω ? :lol:
Shinigami Ryuk
02/01/2021, 11:23
Εσυ δεν ειπε οτι πας στην γωνια σου να χασμουρηθεις γτ το βλεπεις να παιρνει φωτια το θρεντ?Γτ τωρα το συνεχιζεις?(αγνη απορια ειναι)
Εγω που περνάω διόδια χωρίς πινακίδα σε ποια κατηγορία ανηκω ? :lol:
Στην ίδια με εκείνους που περνάνε το διόδιο, δυο-δυο. :p
o_gavros
02/01/2021, 11:33
θα άλλαζε η χρονιά και δε θα'χε λίγο μαλλιοτράβηγμα; Αλίμονο και φτου κακά ταυτόχρονα.
Φαουλ (απ'αυτά που τα λέμε "στην κρίση του διαιτητή" όμως) ο ντόρσος με το "πολύ" ύφος που φάνηκε να έχει το γραπτό του, αλλά ντάξει δεν θα τον κρεμάσουμε ρε παιδιά τον άνθρωπο, καλή πρόθεση είχε.
Άκυρος ο Παναβούρης με τα άλματα λογικής που έχουν οι "αδιάσειστοι" υπολογισμοί του και οδηγούν -duuuuhh- σε αυθαίρετα συμπεράσματα.
Αυτο το λαμόγιο ο οχιάς όλο τρίβεται στη γκλίτσα και ο τεος κρατάει το λάβαρο των γουικεντ γουόριορζ ψηλά!
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!
Πις ρε, μα γιατί δεν ακούει κανένας πλέον τον καλό το γλάρο;
Στο -ίσως και bot!!!- χρήστη που άνοιξε το θρεντ, η απάντηση είναι μια δοκιμή θα σας πείσει.
Στα είπαν και τα έτσι στα είπαν και τα αλλιώς.
Άμα του άλλου το λέει η περδικούλα του θα φτάσει στο βόρειο πόλο με το παπί.
Καλού κακού βέβαια, ας κάνει καμια πρόβα πριχού, για να μη το φυσάει και δεν κρυώνει.
Εσυ δεν ειπε οτι πας στην γωνια σου να χασμουρηθεις γτ το βλεπεις να παιρνει φωτια το θρεντ?Γτ τωρα το συνεχιζεις?(αγνη απορια ειναι)
Ε πηγα χτες..χασμουρηθηκα...πόσο πχια θα μου φύγει το σαγόνι...:lol:
motojojo
02/01/2021, 12:05
Κανείς δε γεννήθηκε με εμπειρία. Όλοι απο κάπου ξεκινήσαμε, καποιες φορές φάγαμε τα μούτρα μας, καποιες φορές τα καταφέραμε.
Φοιτητής στην Πατρα με παπί μετάνοιωσα που δεν το ανέβασα μια φορά οδικώς στο πατρικο στο Βόλο, παρόλο που ο πατέρας μου μου το πρότεινε, κυρίως επειδή βαριόταν να κουβαλιέται κάτω με το τρεηλερ για να το φέρει (και να το ξαναπαει φυσικα). Το ειχα σκεφτει αλλά..... αυτά τα γαμημένα αλλά. Θα έκανα την τρέλα μου, θα το ζούσα και θα είχα να το λεω.
Χρόνια μετά, στη Γερμανια, έχω ήδη πάρει ένα αμάξι λίγο ότι ναναι έτσι για το γμτ (γιατί εκτός άλλων μου είχε λείψει και η οδήγηση) και αποφασίζω να κατεβω Ελλάδα οδικώς. Πρακτικά το μόνο που φοβόμουν ήταν η πλοήγηση. Δεν είχα offline navigation, καθόλου χάρτες και καθόλου δίκτυο εκτός χώρας για google maps. Αποφασίζω να κατέβω με ένα συνάδελφο που το είχε ξανακάνει και καλα είχε εμπειρία απο οδήγηση στο εξωτερικό. ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ EVER!!!! Μια που πηγαμε, μια που γυρισαμε μετα τις διακοπες. Ίδια φάση, εγω εχω εμπειρία και ξέρω, εσυ δεν εχεις ταξιδεψει ποτε εξωτερικο και δεν ξέρεις, οποτε κανεις οτι σου λεω. Εκανε κυριολεκτικα κουμαντο στο αμαξι μου.
Από τότε εχω κατέβει πολλες φορες, πάντα μόνος μου. 2000χλμ στα βαλκάνια μόνος μου, με αμάξι 15ετιας. Από σερί οδήγηση 20+ ωρες και στασεις σε βενζιναδικα μέχρι διανυκτέρευση για ξενάγηση σε πόλεις που ήθελα να δω (έτσι είδα Βελιγράδι και Βουδαπέστη). Να τη χέσω την εμπειρία του, όχι μόνο δε βοήθησε, έχει χάσει και την εκτίμηση μου και οποτε δίνει συμβουλές σκέφτομαι μόνο "τι μλκιες μου λες πάλι...."
Από τότε με έχουν ρωτήσει αρκετοί για την διαδρομή. Είναι κουραστική? Είναι, δε χωρά καμία αμφιβολία. Σε κανεναν δεν ειπα "μην το κάνεις", και μάλιστα ανεξαρτήτως οχηματος (γιατι άκουσα και τετοια σχόλια).
Από τότε όποιος ξεκινά με "φίλε αστο δεν εχεις εμπειρία" λέω απλά αντε γεια. Ψάχνω αλλού για πληροφοριες. Όποιος θέλει να βοηθήσει δεν θα σε αποτρεψει ποτε, θα επισημάνει τι να προσέξεις και μόνο "υπο συνθήκες" θα σε αποτρέψει να κανεις κάτι γιατί όντως θα υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Το "δεν εχεις εμπειρία" σκέτο ΔΕΝ είναι λόγος.
Η μηχανή που αγόρασα εδω βρισκόταν σε ένα κωλοχώρι 400χλμ απο μένα. Σχεδόν με όποιον το συζητούσα μου έλεγε να πληρώσω μεταφορικες ή να νοικιάσω φορτηγάκι, δηλ κανα 500αρικο+ καπέλο συν το χρόνο και ταλαιπωρια για τις συνεννοησεις. Ο πωλητής έβαλε τα γέλια οταν του είπα την παιρνω και φευγω. Εμπειρια απο ταξίδι? 1 φορα Αθηνα-Βόλο χωρις να ξαναεχω οδηγησει μηχανή πρακτικά. Με δανεικό εξοπλισμό, κρυο και κάποια βροχή στο δρόμο με γυμνο μηχανάκι, το έκανα και στα τετοια μου ολα. Το άλλο πρωι τη χάζευα στην αυλή και τα είχα ξεχάσει όλα.
Άρα?
Αν ο φίλος παπόβιος θέλει να το κάνει, είτε επειδή δεν έχει άλλο μέσο είτε έτσι για το γούστο, να το κάνει. Το τι να προσέξει ήδη αναφέρθηκε. Τα βάζει κάτω, τα μετράει και αποφασίζει.
Θα κουραστεί? Πιθανότατα, θα πρεπει να το περιμένει. Θα μάθει? Σίγουρα!
panavour
02/01/2021, 12:55
Κακως παρεξηγηθηκες,διοτι μαλλον εσυ θα εισαι στο 0,3-04% αυτων που προανεφερα.Η στατιστικη εχει γινει και σε αλλες ωρες και σε παλαιες Εθνικες και τοπικα δικτυα με ακομα μικροτερα ποσοστα ταξιδευοντων.Εξαιρω στα τοπικα δικτυα τα παπακια και τα ντελιβερυ καθως και τους τοπικους ροσσι με βγαλμενες ουρες εξατμισεις και αριθμους-αυτονοητο νομιζω- εξ αλλου οι ταξιδευτες ξεχωριζουν.Γι αυτο πρωτιστως ανεφερα μετρησεις σε ΔΙΟΔΙΑ για να αποφυγω τους τοπικους παπιοβιους και καγκουρες που ουτως η αλλως ΔΕΝ ταξιδευουν συνηθως.Φιλε δυστυχως απο το 2000 και μετα που το αυτοκινητο εγινε προσιτο και με πολλες ευκολιες ασφαλειας και ανεσης, η ΜΟΤΟ για ταξιδια προτιμαται απο ολο και λιγοτερους, και προτιμαται για κοντινες αποστασεις. ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ απο καποιον 60,5 χρον, που ταξιδευε ΑΠΟ τελους της 10ετιας 70 με 50αρι εως 900αρι, εως και σημερα που μιλαμε.Αυτα επειδη βλεπω οτι εισαι 34 και δεν εχεις ζησει παλαιοτερες εποχες και τα ταξιδια τους με μοτο.Καλα και ορθια χιλιομετρα με την νεα χρονια.
Βρε μαζι σου ναι προφανώς το αμάξι προσφέρει ευκολία..και εγώ για ταξίδι το αμάξι με τον καφέ μου θα προτιμήσω και τη μουσικούλα και το ερκοντισιο..
Αλλα....θα γουστάρω να πάρω το μοτο να πάω μια εκδρομή κάπου πες το κοντά πες το μακρυά...ο καθένας έχει αλλα μέτρα και σταθμά δες τον τύπο με το nc που η βόλτα του είναι ότι είναι για κάποιον άλλο ένα ταξίδι..αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν μειωθεί τα μοτο..δηλαδή τι??μοτοσυκλετιστης είναι μόνο οποιος καβαλάει και κανει 950 χλμ τη φορά?έτσι το παρουσιάζεις..και ναι και εμείς οι καγκουρες που λες με τις κλειστές πινακίδες κλπ ψυχούλα εχουμε να ούμε..τέλος πάντων..μεγάλη κουβέντα..ο καθένας όπως τη βρίσκει στην τελική..άλλοι έχουν τα μότο για καφέ και δουλειά άλλοι για πίστες και καγκουριες και άλλοι για να γυρνάνε τον κόσμο όλο..δε νομίζω ότι κάποιος κάνει λάθος χρήση η κατακριτέα(αντε ίσως οι καφετεριακιδες με ss η tracer900:D)...καλή χρονιά και καλά χλμ και από μενα:wave2:
Προσωπικά συμφωνώ με τον παναβούρη ότι οι μοτοσυκλέτες που κάνουν ταξίδια είναι ποσοστιαία λίγες σε σχέση με τα αυτοκίνητα.
Εννοείται ότι ένας φανατικός μοτοσυκλετιστής που κάνει παρέα με αντίστοιχους, θα βλέπει γύρω του συνέχεια μοτοσυκλέτες, διότι προγραμματίζει να κινείται με αυτές. Αν όμως παρατηρήσει λίγο καλύτερα τι συμβαίνει γύρω του, θα δει ότι η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί αμάξι για τα ταξίδια.
Ακόμα και μέσα στην πόλη τα αμάξια έχουν τα σκήπτρα, παρόλο που δε βολεύουν στο καθημερινό μποτιλιάρισμα. Δεν εννοώ ότι είναι λίγες οι μοτοσυκλέτες, αλλά ότι είναι πολύ περισσότερα τα αμάξια.
Πάντως δεν είναι κακό να ανήκεις σε μειοψηφία. Σε δένει και πιο πολύ με τους ομοϊδεάτες. :)
o_gavros
02/01/2021, 13:47
Βλέπω με χαρά ότι το θρεντ γυρνάει σε φιλολογικές αναζητήσεις και στο πνεύμα των προσωπικών ανακαλύψεων που παίρνει η συζήτηση, θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ τον οβολό μου.
424496
424497
424498
stefanos
02/01/2021, 14:16
Φτάσαμε στην ιδεολογία και τα ταξίδια.:)
Σπούδαζα 500 χιλιόμετρα μακριά από το πατρικό μου και είχα μηχανάκι.
Μιας και ήταν το μοναδικό μου μέσο έπρεπε κάπως να το έχω μαζί μου.
Οπότε αναγκαστικά και μιάς και αυτή είναι η δουλειά των μεταφορικών μέσων
το χρησιμοποιούσα και για να κάνω 500 χιλιόμετρα μερικές φορές το χρόνο.
αυτος που ρωτησε (και δεν ξαναμπηκε) ρωτησε αν θα αντεξει το παπι
δεν ειπε:
αν θελει να κανει το ταξιδι
αν πρεπει να κανει το ταξιδι
αν αντεχει ο ιδιος να το κανει
αν εχει αυτο το παπι
αν εχει μονο αυτο το παπι και τπτ αλλο
σε αυτο που ρωτησε η απαντηση ειναι ξεκαθαρη και παντελονατη....ΝΑΙ
οι υπολοιπες σελιδες θυμιζουν τριωρη συζητηση απο γκομενες οπου πεταχτηκε μια και ειπε οτι της αρεσει ενας
δεν ειπε:
αν εχει αυτο το παπι
οι υπολοιπες σελιδες θυμιζουν τριωρη συζητηση απο γκομενες οπου πεταχτηκε μια και ειπε οτι της αρεσει ενας
:bawl::bawl::bawl:
michael 75
02/01/2021, 17:01
δεν ειπε:
αν εχει αυτο το παπι
Συμφωνω απολυτος
160 χλμ σερι με ντειτονα 125 σταθερα με 80χλμ.Ανετα χωρις σταση,απλα λιγο βαρετα.Οποτε με μια σταση στα 200χλμ θα σαι κομπλε
nikosmec
03/01/2021, 17:39
Εδώ γράφουμε όσοι έχουμε κάνει 300άρες με παπί; Έχω κάνει αρκετές φορές, πλάκα είχε αλλά πάντα από επαρχιακό, μια φορά έκανα το Αθήνα-Αγρίνιο από εθνική όταν ο δρόμος πριν την Πάτρα ήταν ένα ρεύμα υπό κατασκευή, πιστεύω οι πίσω μου πρέπει να δεινοπάθησαν πιο πολύ από ότι εγώ. Πάντως πλέον προσπαθώ να πείσω του κολλητούς μου που πάμε βόλτες με τις μηχανές να φτιάξουμε τρία C50 να κάνουμε tour στα Βαλκάνια και με βρίζουν....
Εαν το παπί είναι καλοσυντηρημμένο (φαντάζομαι θαναι μιας και είναι σχετικά καινούριο μοντέλο) τότε αυτό μπορεί να κάνει τα 400χλμ.
Η οργάνωση είναι μετά δικό σου θέμα. δηλαδή, σίγουρα να έχεις οδική και να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος με εξοπλισμο και προμήθειες, μελετησε τη διαδρομή για στάσεις που θα κάνεις για ανεφοδιασμο ή για φαγητό (εστώ και σάντουιτς απο το σπίτι).
Η διαδρομή επίσης παίζει ρόλο. Εθνική; επαρχιακό δίκτυο; θα εχει ανηφορικά κομμάτια;
Αν η διαδρομή είναι εθνική όδός θα νιώσεις οτι κουράζεσαι απίστευτα και οτι δεν θα φτάνεις. Αν είναι επαρχιακά δίκτυα χωρίς ατέλειωτες ευθείες ίσως ειναι λίγο καλύτερα.
Τα περισσότερα που έχω κάνει με παπί ήταν 200. στα τελευταία 50χλμ είχα κουραστει να σταματάω να ξεπιάνομαι και τεντωνόμουν πάνω στο παπί. Αντίστοιχα με τη μηχανή αντέχω να κάνω 600-800 χλμ σε μια μέρα.