PDA

View Full Version : Πόσα κράνη έχετε;

afasias
05/01/2021, 08:14
Οκ πήρα το πρώτο μου κράνος αφού δοκίμασα πολλά στο μαγαζί που πήγα, σύμφωνα με τα χρήματα που ήθελα να ξοδέψω (ls2 ff353), και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Το κράνος ταίριαξε απόλυτα στο κεφάλι, το pinlock κάνει άριστη δουλειά, δεν μπάζει αέρας μέσα, θόρυβο δεν πολυκάνει, γενικά όλα καλά. Όμως, καθώς θα ανοίξει ο καιρός και θα κάνει ζέστη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, σκέφτομαι την αγορά ενός ακόμα κράνους αυτή τη φορά με καλύτερο εξαερισμό. Σχεδόν έχω καταλήξει στο hjc rpha 70 το οποίο από όσο έχω δει στο νετ και μου πε και ο πωλητής στο μαγαζί που το πρόβαρα έχει πολύ καλό εξαερισμό και το καλοκαίρι θα το βγάλω άνετα.
Ερωτώ λοιπόν, είναι υπερβολή να πάρω δεύτερο κράνος; Μήπως με έχει πιάσει καταναλωτική μανία μιας και δεν είχα μηχανή τόσα χρόνια; Μήπως βιάζομαι; Μήπως εντέλει δεν είναι συνετό να ξοδεύω τόσα χρήματα για τη μηχανή; Και τί έγινε που δεν θα έχει καλό εξαερισμό; Θα πεθάνω; :blush::look:
Εσείς έχετε παραπάνω από ένα κράνη; Αν ναι τα χρησιμοποιείτε όλα;

caesarsk
05/01/2021, 08:34
Δεν είναι υπερβολή καθόλου το δεύτερο κράνος για πολλούς λόγους.
Εχω ένα Arai RX για τα ταξίδια, έχω ένα σπαστό LS (που φοράω σπανίως), έχω ενα Arai Tour X Dual Sport και ένα χωμάτινο First Racing για το βουνό. Τα χρησιμοποιώ όλα αναλόγως της περίστασης. Ακόμη και ο γιος μου που ειναι 10 χρόνων, εχει 3 κράνη. Ενα χωμάτινο, ένα Αiroh κλειστό για τις φορές που θα είναι στην μηχανή μαζί μου μέσα στην πόλη, και ένα jet (που πλέον δεν το φοράμε καθόλου).

katsar
05/01/2021, 08:39
Καλημέρα.Όχι,δεν θα πεθάνεις απλά δεν θα στεγνώνει το κεφάλι σου τόσο καλά όσο κινείσαι .Σταματημένος είναι το ίδιο θα έλεγα.
Τέτοιες διαφορές πληρώνεις στον ακριβότερο εξοπλισμό (καλύτερο αέρα,πιο αεροδυναμικό σχέδιο,καλύτερα υλικά μέσα,βάρος κτλ)
Το αν είναι συνετό ή όχι εσύ το κρίνεις ,για αυτό πολλές λένε το φτηνό βγαίνει ακριβό.Στην ερώτηση σου ,εγώ έχω 2 κράνη,το ''καλό'' μου hjc και ένα μοτοκρος για κοντινές διαδρομές το καλοκαίρι.
Το νου σου αν αγοράσεις φτηνό jet για το καλοκαίρι κοίτα να έχει αεραγωγούς ,αρκετά δεν έχουν με αποτέλεσμα να δροσίζεσαι στο πρόσωπο αλλά να βράζει το κεφάλι.
Μια λύση που βοηθάει είναι η χρήση ''μπαλακλάβας'' -σκούφου και το καλοκαίρι ,απορροφάει ιδρώτα και στεγνώνει γρήγορα από τον αέρα του αεραγωγού και δεν λερώνει το κράνος
Εν κατακλείδι αν μπορούσα να έχω κράνος των 500,μπουφάν των 500 κτλ θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη.

motojojo
05/01/2021, 10:26
Κι εγω 2 πήρα τελικά, ενα κλειστο (rpha70!) για εκτός πόλης διαδρομές (ή ταξιδάκια) κι ένα jet της nolan για την πόλη ή για συνεπιβάτη.

Το κλειστό σε μακρινες διαδρομές το φοράω πάντα με μπαλακλάβα, το νοιώθω πιο σταθερό και παράλληλα προστατευονται τα μαξιλαράκια από τον ιδρώτα.

doctor_john
05/01/2021, 10:41
Δεν προστατεύονται γιατί η δουλειά της είναι να μην στεγνώνει πάνω σου ο ιδρώτας αλλά στην εξωτερική επιφάνεια της.
Οπωσδήποτε σκόνη, αλάτι θάλασσας κ.λπ. θα τα κρατήσει σε ένα βαθμό αλλά ο ιδρώτας θα ποτίσει κανονικά τα μαξιλαράκια.

Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, το φίλτρο του γαλλικού καφέ είναι κοντά στα 115 micron και το ίζημα που περνά έχει σκόνη καφέ που την διακρίνουμε με το μάτι.
Ένα ελαστικό ύφασμα ακόμα και με επένδυση είναι δύσκολο να καταφέρει κάτω από 90.

afasias
05/01/2021, 10:48
Το νου σου αν αγοράσεις φτηνό jet για το καλοκαίρι κοίτα να έχει αεραγωγούς ,αρκετά δεν έχουν με αποτέλεσμα να δροσίζεσαι στο πρόσωπο αλλά να βράζει το κεφάλι.

Jet και σπαστό κράνος έχω αποφασίσει να μην πάρω ποτέ κι ας βράζω.

Parking
05/01/2021, 11:14
καθημερινό εντούρο πίστα

Της πίστας γίνεται καθημερινό μετά από καιρό

Σωστός
Έπεσε ένας συνάδελφος με τζετ στη ράμπα του πάρκινγκ μεγάλου ξενοδοχείου
που δουλεύαμε κι έγινε η φάτσα του χάλια
Και να πεις ότι έτρεχε?
Με πόσα πας στη ράμπα? 20 30 άντε 40 άμα είσαι τιμόνι !!!!

nikonian
05/01/2021, 12:09
Ωχ! Τι μου θύμισες; Πρέπει να αδειάσω λίγο αποθήκη, να πετάξω και 7-8 κράνη που θα έχουν λήξει.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/01/2021, 15:09
Ενα μοτοκρος με μάσκα για καθημερινό και ενα εντουρο με ζελατίνα για μακρινές. Πριν παρω το μοτοκρος χρησιμοποιούσα τζετ για το καλοκαίρι αλλά αυτό το συνήθειο το κοψα.
Εννοείτε ότι τα κρανη που δε χρησιμοποιώ πια δε πετιούνται. Μπαίνουν αποθήκη σε ενα ράφι.

NXONTZ
05/01/2021, 15:39
Εχω αγοράσει εδώ και 3-4 χρόνια από Αγγλία ( helmetcity) και με διαφορά 5-6 μηνών..2!!! shoei nxr χρωματιστά ( με διαφορετικά χρώματα βέβαια). Γιατί αγόρασα 2;Κατ'αρχάς για την ίδια συνεπιβάτη που κατά καιρούς έχω ( ευτυχώς φοράει ίδιο Νο!!). Κατα δεύτερον πολλές φορές καλοκαίρι γίνονται μούσκεμα τα εσωτερικά του και δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν την άλλη μέρα. Και κατά τρίτον τα αγόρασα και τα δύο μαζί περίπου 650€ ( με την πρώτη παραγγελία είχε ..δώρο παντελόνι μοτο αξίας 120€:)

harris_x
05/01/2021, 16:41
Οκ πήρα το πρώτο μου κράνος αφού δοκίμασα πολλά στο μαγαζί που πήγα, σύμφωνα με τα χρήματα που ήθελα να ξοδέψω (ls2 ff353), και μπορώ να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Το κράνος ταίριαξε απόλυτα στο κεφάλι, το pinlock κάνει άριστη δουλειά, δεν μπάζει αέρας μέσα, θόρυβο δεν πολυκάνει, γενικά όλα καλά. Όμως, καθώς θα ανοίξει ο καιρός και θα κάνει ζέστη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, σκέφτομαι την αγορά ενός ακόμα κράνους αυτή τη φορά με καλύτερο εξαερισμό. Σχεδόν έχω καταλήξει στο hjc rpha 70 το οποίο από όσο έχω δει στο νετ και μου πε και ο πωλητής στο μαγαζί που το πρόβαρα έχει πολύ καλό εξαερισμό και το καλοκαίρι θα το βγάλω άνετα.
Ερωτώ λοιπόν, είναι υπερβολή να πάρω δεύτερο κράνος; Μήπως με έχει πιάσει καταναλωτική μανία μιας και δεν είχα μηχανή τόσα χρόνια; Μήπως βιάζομαι; Μήπως εντέλει δεν είναι συνετό να ξοδεύω τόσα χρήματα για τη μηχανή; Και τί έγινε που δεν θα έχει καλό εξαερισμό; Θα πεθάνω; :blush::look:
Εσείς έχετε παραπάνω από ένα κράνη; Αν ναι τα χρησιμοποιείτε όλα;
Γενικώς δεν είναι κακό ούτε υπερβολή να υπάρχει ένα δεύτερο κράνος αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στην δική σου περίπτωση και δεδομένου του κράνους που έχεις, θα έλεγα ότι επιβάλλεται να προχωρήσεις με την αγορά του HJC.

Όταν το πάρεις με το καλό, δεν θα θέλεις ούτε να δεις το άλλο.

Και πολύ σωστά έχεις αποφασίσει.

:beer: :beer: :beer:

lospsi
05/01/2021, 16:57
Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ 2 κράνη, ένα jet για αστικές μετακινήσεις και ένα full face για τις εκτός βόλτες. Στην πορεία βέβαια, μένουν και τα παλιά full Face που λόγο λίγης χρήσης είναι σε άριστη κατάσταση οπότε στην τωρινή φάση, το rpha jet είναι στα τελευταία του οπότε έχω βγάλει το παλιό μου rx-7 corsair και φορώ καθημερινά, τώρα που είναι χειμώνας δεν με ενοχλεί. Κρατάω το rpha11 για εκτός.

afasias
05/01/2021, 17:46
Γενικώς δεν είναι κακό ούτε υπερβολή να υπάρχει ένα δεύτερο κράνος αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στην δική σου περίπτωση και δεδομένου του κράνους που έχεις, θα έλεγα ότι επιβάλλεται να προχωρήσεις με την αγορά του HJC.

Όταν το πάρεις με το καλό, δεν θα θέλεις ούτε να δεις το άλλο.

Και πολύ σωστά έχεις αποφασίσει.

:beer: :beer: :beer:

Το παράγγειλα σε εκπληκτική τιμή από το γνωστό αγγλικό site! :beer:

basilis_k6
05/01/2021, 18:12

το ξέρεις οτι θα φας τελωνειο?

afasias
05/01/2021, 18:52

Όχι. Πηγή;

MikeG
05/01/2021, 18:58

Δεν υπάρχει τελωνείο παρότι το UK αποχώρησε από την Ε.Ε. Είναι στους όρους της συμφωνίας.

Kas_Tracer
05/01/2021, 19:01
Η Αγγλία από 1/1/2021 είναι επισήμως 3 χώρα Είναι εκτός Ευρώπης .
Άγνωστο τι ισχύει ακριβώς για επιχειρήσεις , αλλά για εμάς νομίζω ότι αγοράζουμε θα περνάει από τελωνείο .

basilis_k6
05/01/2021, 19:07
Όχι. Πηγή;

παντου το γραφουν πλέον

Πιο αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

Ως εκ τούτου, από 1/1/2021 το ΗΒ αποχωρεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με τις ακόλουθες άμεσες συνέπειες :

το ΗΒ γίνεται «τρίτη χώρα» για τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27 (εφεξής ΕΕ27)
δεν υφίσταται πλέον η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των κρατών μελών της ΕΕ27,
απαιτούνται τελωνειακές διατυπώσεις για τη διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ των δύο μερών,
το ΗΒ δεν θα έχει πρόσβαση στα τελωνειακά συστήματα πληροφορικής της ΕΕ27, πλην της πρόσβασης στο NCTS ως χώρα της κοινής διαμετακόμισης.
Κατά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου το ΗΒ προσχωρεί αυτόνομα στη σύμβαση περί κοινού καθεστώτος διαμετακόμισης και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει χρήση του καθεστώτος κοινής διαμετακόμισης και να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο Νέο Μηχανογραφημένο Σύστημα Διαμετακόμισης (NCTS) και σε άλλα σχετικά συστήματα ως συμβαλλόμενο μέρος της εν λόγω σύμβασης.

Κατά συνέπεια, από την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία και μετά,η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη χώρα μας και τα άλλα Κ-Μ
προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίθετο, θα αντιμετωπίζεταιδιαδικαστικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες, γεγονός που συνεπάγεται την υποχρεωτική πλέον τήρηση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων για εμπορεύματα με προορισμό ή προέλευση το ΗΒ.

Στο άλλο ζήτημα που σας καίει , δηλαδή το τι θα συμβεί σε αποστολές που είχαν ήδη φύγει απο Αγγλία πριν την έξοδο, αλλα θα μπουν στο τελωνείο μετά την 1/1, κανονικά αν έχουν συνοδευτικά χαρτιά που αποδεικνύουν οτι έχουν φύγει με την Αγγλία εντός ένωσης, τότε δεν θα χρεωθούν εκτελωνισμό.

Στο τέλος της ίδιας ανακοίνωσης, υπάρχει αναφορά και σε αυτό:

Ειδικότερα και ως προς τις διακινήσεις ταχυδρομικών αντικειμένωναπό το ΗΒ στη χώρα μας δεν υπόκεινται σε τελωνειακές διατυπώσεις τα ταχυδρομικά αντικείμενα που αφικνούνται μετά την 1/1/2021 και αποδεικνύουν τον ενωσιακό τους χαρακτήρα από τα συνοδευτικά τους έντυπα (label, CN38, πολυέντυπο δέματος ή σφραγίδα ταχυδρομείου με ημερομηνία πριν την 31/12/2020)

Με λίγα λόγια, Sportsdirect, Amazon.co.uk, Ebay.co.uk, wiggle και τα υπόλοιπα καταστήματα του H.B. που προτιμούσατε, είναι πλέον ασύμφορα για αγορές άνω των 22€.

https://www.angroid.gr/android-tutorials/terastia-allagi-diavaste-oposdipote-apostoles-apo-kina-kai-teloneio-nea-provlimata-nees-lyseis

σε μερικές μέρες θα αποφασίσουν τι θα κάνουν μέχρι να γινει νομος του κράτους η συμφωνια για ελευθερη διακίνηση εε-ηβ. μεχρι τοτε καθε χωρα μπορει αν θελει να μην επιβαλει δασμους. την πεμπτη θα αποφασισει η ελλαδα. λογικα δεν θα εχει δασμους. αν εισαι τυχερος και αργησει το δεμα μπορει να την γλυτωσεις. επισης μπορει να την γλυτωσεις και τυχαια οπως σε δεματα απο αμερικη κτλ. παντως αν το φας ειναι βαρυ. σχεδον σαν να αγοραζες απο ελλαδα κρανος.

afasias
05/01/2021, 19:29
Μάλιστα. Τι να πω. Ας ελπίσω να είμαι τυχερός και να τη γλιτώσω. Thanks.

............................................

Ψάχνοντας, βρήκα αυτό:

TRADE

What the deal says

*There will be no taxes on goods (tariffs) or limits on the amount that can be traded (quotas) between the UK and the EU from 1 January
*Some new checks will be introduced at borders, such as safety checks and customs declarations.
*There are some new restrictions on certain UK animal food products. For example, uncooked meats like sausages and burgers can't enter the EU unless they are frozen to -18C.

https://www.bbc.com/news/explainers-55180293

basilis_k6
05/01/2021, 20:09
Μάλιστα. Τι να πω. Ας ελπίσω να είμαι τυχερός και να τη γλιτώσω. Thanks.

............................................

Ψάχνοντας, βρήκα αυτό:

TRADE

What the deal says

*There will be no taxes on goods (tariffs) or limits on the amount that can be traded (quotas) between the UK and the EU from 1 January
*Some new checks will be introduced at borders, such as safety checks and customs declarations.
*There are some new restrictions on certain UK animal food products. For example, uncooked meats like sausages and burgers can't enter the EU unless they are frozen to -18C.

https://www.bbc.com/news/explainers-55180293

η συμφωνια δεν ειναι ακόμη επικυρωμένη απο τα κοινοβούλια. πρεπει να οριστικοποιηθούν καποιες λεπτομέριες σε επιπεδο εε και μετα καθε χωρα να κανει νομο του κράτους το No tariffs. μέχρι τοτε κανει οτι θελει ο καθενας. λογικα απο παρασκευη θα δωσουν στα τελωνια εγκυκλιο να μην επιβάλουν δασμους. μεχρι τοτε ομως ειναι αναγκασμένοι να το κάνουν. ηδη εχουν ριξει μπολικους.

doctor_john
05/01/2021, 20:48
σε ποιους έχουν ρίξει; καταστήματα παραλαμβάνουν πολλά πράγματα καθημερινά, συνεργεία αυτοκινήτων ξυλόκουτες με μοτέρ, κεφαλές, αναρτήσεις,
μηχανές tig, κεφαλές laser, υλικά εκτυπώσεων, σωλήνες reynolds, ρούχα.. έχουν σκιστεί όλοι και παρήγγειλαν για μια διετία.

bros 650
05/01/2021, 20:51
Εγώ για τις ζεστές μέρες φοράω εντουρο κράνος που είναι πιο ανοικτό μπροστά και γενικά πιο δροσερό έχω και τζετ κράνος αλλά μπορώ να πω ότι δεν είναι τόσο δροσερό όπως το άλλο συν του ότι είναι λιγότερο ασφαλές ειδικά για το πρόσωπο.

basilis_k6
05/01/2021, 20:56
σε ποιους έχουν ρίξει; καταστήματα παραλαμβάνουν πολλά πράγματα καθημερινά, συνεργεία αυτοκινήτων ξυλόκουτες με μοτέρ, κεφαλές, αναρτήσεις,
μηχανές tig, κεφαλές laser, υλικά εκτυπώσεων, σωλήνες reynolds, ρούχα.. έχουν σκιστεί όλοι και παρήγγειλαν για μια διετία.
οσοι δεν παρέλαβαν μεχρι 31/12 πηραν ειδοποιηση απο τελωνιο. τελικα βγηκε μια οδηγια οτι αν μπορεις να αποδειξεις οτι πληρωσες πριν την 31 τοτε περνας ελέυθερος δασμων. αμα μπεις σε αλλα φορουμ σε αντιστοιχα θεματα εχει πολυ κοσμο που εφαγε τελωνιο.

nikonian
05/01/2021, 21:06
Λοιπόν να σας ενημερώσω συνοπτικά.

30/12/20 έβαλα παραγγελία και πλήρωσα ρολόι κινέζικο από Αγγλία, 141 ευρώ.
Ξεκίνησε χθες από Αγγλία, έφθασε σήμερα το μεσημέρι Ελλάδα με ΤΝΤ. Με πήραν τηλέφωνο ότι πρέπει να πληρώσω:
141*24%=34ευρώ φπα + 15 εκτελωνισμό + 100 αμοιβή εκτελωνιστή. Σύνολο 149 ευρώ για ρολόι των 141 ευρώ.
Το ίδιο ρολόι αν το έπαιρνα κατευθείαν από την steeldive στην κίνα , θα πλήρωνα 100 ευρώ και αν, ξαναλέω αν το σταματούσαν τελωνείο θα πλήρωνα άλλα 39.
Φυσικά έδωσα εντολή να επιστραφεί στην Αγγλία. Το πολύ- πολύ να χάσω τα 141 ευρώ. Άλλα 149 δεν πληρώνω.

harris_x
05/01/2021, 21:22

Το FC moto να μην είναι και όλα καλά!

Με το καλό να παραλάβεις και καλοφόρετο.

:beer:

basilis_k6
05/01/2021, 21:43
Λοιπόν να σας ενημερώσω συνοπτικά.

30/12/20 έβαλα παραγγελία και πλήρωσα ρολόι κινέζικο από Αγγλία, 141 ευρώ.
Ξεκίνησε χθες από Αγγλία, έφθασε σήμερα το μεσημέρι Ελλάδα με ΤΝΤ. Με πήραν τηλέφωνο ότι πρέπει να πληρώσω:
141*24%=34ευρώ φπα + 15 εκτελωνισμό + 100 αμοιβή εκτελωνιστή. Σύνολο 149 ευρώ για ρολόι των 141 ευρώ.
Το ίδιο ρολόι αν το έπαιρνα κατευθείαν από την steeldive στην κίνα , θα πλήρωνα 100 ευρώ και αν, ξαναλέω αν το σταματούσαν τελωνείο θα πλήρωνα άλλα 39.
Φυσικά έδωσα εντολή να επιστραφεί στην Αγγλία. Το πολύ- πολύ να χάσω τα 141 ευρώ. Άλλα 149 δεν πληρώνω.

αν δεν εφυγε πισω ηδη πες τους οτι πληρωσες πριν την 1/1/21. με παραστατικό αγοράς εχουν υποχρέωση να το αφησουν ελεύθερο αλλιως μπορεις να κανεις καταγγελία.

doctor_john
05/01/2021, 21:48
Eπίσης δεν υφίσταται υποχρέωση να πληρώσεις τον εκτελωνιστή των ιδιωτών, δεκάδες φορές προσπάθησαν απο το 2000
και απλά έπαιρνα τα έγγραφα και έκανα τον εκτελωνισμό μόνος μου.

είναι μόνιμη τακτική απο τα παράσιτα της UPS

Θα ξεπεραστούν αρκετά θέματα με τριγωνισμό αποστολών που πληρώνεις 2 φορές μεταφορικά αλλά δεν υφίσταται εκτελωνισμός.
Έχουν ήδη δημιουργηθεί οι υποδομές σε Βέλγιο ενώ υπάρχουν ήδη κέντρα στην Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία κ.α.
Όσο υφίσταται η συμφωνία αποστολών μέσω Τουρκίας θα υπάρχουν τρόποι να ελιχθεί ο ιδιώτης.

nikonian
05/01/2021, 21:55
αν δεν εφυγε πισω ηδη πες τους οτι πληρωσες πριν την 1/1/21. με παραστατικό αγοράς εχουν υποχρέωση να το αφησουν ελεύθερο αλλιως μπορεις να κανεις καταγγελία.

Δεν έχει σημασία πότε πλήρωσα. Η εγκύκλιος λέει ότι το γλιτώνεις μόνο αν αποδείξεις ότι το αγαθό έφυγε από τις εγκαταστάσεις του πωλητή μέχρι 31/12/20 Δηλαδή αν έχεις πάρει tracking number μέχρι 31/12.
Στην περίπτωσή μου , το τελωνείο ζήτησε τα παραστατικά και είδε ότι tr. No ήταν από 3/1/21.

nikonian
05/01/2021, 22:04
Eπίσης δεν υφίσταται υποχρέωση να πληρώσεις τον εκτελωνιστή των ιδιωτών, δεκάδες φορές προσπάθησαν απο το 2000
και απλά έπαιρνα τα έγγραφα και έκανα τον εκτελωνισμό μόνος μου.

είναι μόνιμη τακτική απο τα παράσιτα της UPS

Αν το έχεις κάνει ήδη πολλές φορές, ίσως να είναι απλό.
Για μένα υπήρχαν τρείς επιλογές:
) ΤΝΤ - 100 ευρώ,
β) να το αναθέσω σε εκτελωνιστή-70 ευρώ+ κάποια δικαιώματα του τελωνείου για την καθυστέρηση και
γ) Να το κάνω μόνος μου εν μέσω κορωνοϊού - καναδυό μεροκάματα + τα δικαιώματα του τελωνείου για καθυστέρηση + ό,τι πρόστιμο μου ρίξει ο Χαρδαλιάς (θέμα τύχης)

Τους είπα κι εγώ να το πάνε πίσω και ζήτησα refund από τον πωλητή, αφού κρατήσει τα μεταφορικά, 35 ευρώ τα υπολογίζω.

Σιχτίρησα

tzimidis
05/01/2021, 22:05
Όχι. Πηγή;

official brexit

basilis_k6
05/01/2021, 22:16
Δεν έχει σημασία πότε πλήρωσα. Η εγκύκλιος λέει ότι το γλιτώνεις μόνο αν αποδείξεις ότι το αγαθό έφυγε από τις εγκαταστάσεις του πωλητή μέχρι 31/12/20 Δηλαδή αν έχεις πάρει tracking number μέχρι 31/12.
Στην περίπτωσή μου , το τελωνείο ζήτησε τα παραστατικά και είδε ότι tr. No ήταν από 3/1/21.

εισαι βέβαιος? το tracking number δεν ειναι επισημο εγγραφο. η αποδειξη αγοράς ομως ειναι.

nikonian
05/01/2021, 22:28
Προφανώς θα κλείσουν πολλά μαγαζιά- διακομιστικά κέντρα στην Αγγλία, όπως και αποθήκες κινεζομάγαζων.

Φανταστείτε να είχε γίνει το grexit...

nikonian
05/01/2021, 22:35
εισαι βέβαιος? το tracking number δεν ειναι επισημο εγγραφο. η αποδειξη αγοράς ομως ειναι.

Δυστυχώς το είχα μάθει από ΣΚ, αλλά το επιβεβαίωσε και το τελωνείο σήμερα.

Εδώ στην τρίτη σελίδα λέει ότι πρέπει να αποδείξεις ότι η αποστολή είχε ξεκινήσει πριν τη λήξη του έτους. Δεν ξέρω άλλον τρόπο να το αποδείξει κανείς
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-12/BREXIT_anakoinosi_p30.12.20.pdf

Ο δε πωλητής δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πλήρωσα στις 30/12, με την βεβαιότητα ότι θα το στείλει την ίδια, ή την επόμενη μέρα. Χαλαρός αυτός δεν είχε ενημερωθεί και όταν ενημερώθηκε, έτρεχε κυριακάτικα στο μαγαζί του , να βγάλει tracking number σε όλα τα ρολόγια του για Ευρώπη. Ήταν αργά.
Όταν του έγραψα τα καθέκαστα, με ρωτούσε πόσα μου ζήτησαν έκπληκτος. Όταν το ψήφιζαν το brexit , φαίνεται δεν ήξεραν.

basilis_k6
05/01/2021, 23:41
Δυστυχώς το είχα μάθει από ΣΚ, αλλά το επιβεβαίωσε και το τελωνείο σήμερα.

Εδώ στην τρίτη σελίδα λέει ότι πρέπει να αποδείξεις ότι η αποστολή είχε ξεκινήσει πριν τη λήξη του έτους. Δεν ξέρω άλλον τρόπο να το αποδείξει κανείς
https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-12/BREXIT_anakoinosi_p30.12.20.pdf

Ο δε πωλητής δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Πλήρωσα στις 30/12, με την βεβαιότητα ότι θα το στείλει την ίδια, ή την επόμενη μέρα. Χαλαρός αυτός δεν είχε ενημερωθεί και όταν ενημερώθηκε, έτρεχε κυριακάτικα στο μαγαζί του , να βγάλει tracking number σε όλα τα ρολόγια του για Ευρώπη. Ήταν αργά.
Όταν του έγραψα τα καθέκαστα, με ρωτούσε πόσα μου ζήτησαν έκπληκτος. Όταν το ψήφιζαν το brexit , φαίνεται δεν ήξεραν.κριμα. δεν αλλαζει κατι γιαυτους που το ψηφισαν παντως. σε μερικές μερες θα ειναι ολα οπως πριν. απ οτι φαινετε το ΗΒ κράτησε όλα τα καλα της εε. πολύ σκληρο brexit λεγανε... λολ

afasias
17/01/2021, 20:43
Λοιπόν τα νεότερα που έχω είναι ότι όταν προσγειώθηκε το δέμα στις αποθήκες της Γαλλίας μου ήρθε mail πως πρέπει να πληρώσω customs κλπ. για να έρθει στη διεύθυνση του σπιτιού μου χωρίς άλλη ταλαιπωρία. Και πως μόλις πλήρωσα, κάποια ώρα αργότερα ήρθε μήνυμα πως το δέμα επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για Ελλάδα. Το συνολικό ποσό με το φπα πήγε στα 70€. Δείτε και στη φώτο. Λέτε να έχω και κάποια άλλη έκπληξη φτάνοντας Ελλάδα; 424841