View Full Version : Μπουφάν μηχανής ή μπουφάν που μοιάζει με εξόδου;
Έχω την εξής απορία καθώς ψάχνω να αγοράσω χειμερινό μπουφάν μηχανής.πλεον έχουν βγει μπουφάν μηχανής που μοιάζουν με τα συνηθισμένα μπουφάν εξόδου.
Ένα μπουφάν μηχανής είναι πιο φθηνό από το αντίστοιχο "εξόδου";
Δύο ίδια μπουφάν μηχανής εξόδου και κανονικό προσφέρουν την ίδια προστασία σε πτώση σύρσιμο κτλ κτλ ;;;;;;;
Ποιες είναι διαφορές τους ;;;
Εξαρταται απο τα υλικα του καθενος. Συνηθως τα μπουφαν "εξοδου" χρησιμοποιουν πιο "εμφανισιμα" υλικα απο κορντουρα ή σκληρο χοντρο δερμα,οποτε τουλαχιστον σε συρσιμο υστερουν. Αυτα που εχω δει εγω υστερουν και στις προστασιες σε ωμους και αγκωνες (πχ φοραν τις knox lite) αλλα τουλαχιστον αυτο διορθωνεται.
Εχω απο ολα τα ειδη, στο μπουφαν "εξοδου" πλεον του χω βγαλει τις προστασιες και το χρησιμοποιω σαν κανονικο μπουφαν καθως ειναι κουκλι,πολυ ζεστο και αδιαβροχο.
doctor_john
09/01/2021, 07:37
Τα jacket μοτοσυκλέτας δρόμου συνήθως κατηγοριοποιούνται σε:
a) Race - μεγάλη προστασία και εργονομία για αγώνες με πιθανούς "συμβιβασμούς" στην εμφάνιση, την προστασία απο καιρικές συνθήκες, την χρήση μιας και έχουν σχεδιαστεί
για να χρησιμοποιούνται απο αθλητές που ιδρώνουν, δεν χρειάζονται τσέπες κ.λπ.
b) sport τουρισμού - ικανή προστασία με έμφαση στις καιρικές συνθήκες, την άνεση σε πιο όρθια θέση και πολύωρη χρήση, με τσέπες, δυνατότητα παραμετροποίησης κ.λπ.
c) πόλης - casual με λογική προστασία και έμφαση στην καθημερινή χρήση, την ήπια εμφάνιση, την ευκολία χειρισμού, την αναπνοή κ.λπ.
Και οι τρείς κατηγορίες προσφέρονται σε δύο τρία στύλ όπως vintage - classic - modern.
Συνήθως τα race ρούχα είναι ακριβότερα απο τις άλλες κατηγορίες γιατί φέρουν τεχνολογία - δυνατότητες που εστιάζουν στην ασφάλεια αλλά και το χαμηλό βάρος κ.λπ.
Από εκεί και πέρα μπορεί να βρεις και πολύ ακριβά πόλης που έχουν αντίστοιχα κόστος παραγωγής υιοθετώντας τεχνολογίες απο τις άλλες κατηγορίες κ.λπ.
ή ακριβά τουρισμού που μπορούν να συνδυαστούν για να αντιμετωπίζουν διαφορετικές συνθήκες κ.λπ.
Προφανώς οι "επιδόσεις" τους εστιάζουν στην χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν, έτσι πχ τα πολης προστατεύουν σε ήπιες ταχύτητες, τα τουρισμού λίγο περισσότερο
αντέχοντας να προστατέψουν απο καιρικές συνθήκες για μεγαλύτερο διάστημα κ.ο.κ.
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να αντλήσεις πληροφορίες είναι να ψάξεις και όταν καταλήξεις ποια σου αρέσουν - αντέχεις οικονομικά, να τα ποστάρεις ζητώντας γνώμες
για την χρήση που θές να κάνεις.
basilis_k6
09/01/2021, 14:58
καλύτερα να κρίνεις κάθε μπουφάν με τα χαρακτηριστικά του. υπάρχουν μπουφαν με 150 ευρω σε racing στυλ και casual με 500ευρω. υπάρχουν επισης στα ταμπελάκια τους κάποιοι κωδικοι που μπορεις να βρεις στο ιντερνετ τι σημαινουν. ενα μπουφάν κορντουρα με τις λεπτές νέου τύπου προστασιες μοιαζει με εξόδου και ειναι πολύ άνετο. αν εχει πάνω του υλικα και "ράψιμο" της τάξης των 300+ ευρω ειναι πολύ ασφαλές. Η ομορφια πληρώνεται ομως. κοστίζει να φτάξουν ενα λεπτό μπουφάν το ίδιο ασφαλές με ενα χοντροκομμένο.
Τα μπουφάν εξόδου είναι αυτά που συνήθως ανήκουν στην σειρά city ή urban της εκάστοτε εταιρίας.
Πάνω-κάτω όλα προσφέρουν πιστοποιημένη προστασία σε αγκώνες κ ώμους, αλλά κάποια "εξόδου" ενδέχεται να μην διαθέτουν υποδοχή για προστατευτικο πλάτης.
Επίσης συνήθως παρέχουν την ίδια προστασία κατά της βροχής σε σχέση με τα adventure/road touring/road racing μπουφάν αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν
στο επίπεδο της goretex αδιαβροχοποίησης.
Πολλές φορές η μόνη διαφορά σε σχέση με τα μη μοτοσυκλετιστικά μπουφάν είναι κάποια μικρά αντακλαστικά κομμάτια υφάσματος που φωτίζουν όταν πέφτει πάνω
τους το φως των οχημάτων.
Γιατί να πάρεις ένα τέτοιο μπουφάν; Γιατί θέλεις να πας στη δουλειά ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση και δεν θες να φαίνεσαι σαν μηχανόβιος.
Γιατί να μην πάρεις τέτοιο μπουφάν; Γιατί ενώ παρέχουν την ίδια προστασία και αδιαβροχοποίηση -ακριβώς επειδή πρέπει να είναι διακριτικά- δεν έχουν τα features*
ενός κλασικού touring/adventure jacket.
-Δεν έχουν πολλές εξωτερικές τσέπες, μόνο δύο.
-Δεν έχουν ρυθμίσεις σε καρπούς και ενισχυμένο κλείσιμο στο λαιμό
-Δεν έχουν εμπρος-πίσω αεραγωγούς
-Δεν έχουν ρυθμίσεις σε κορμό και χέρια και κάτω μέρος του μπουφάν
*κάποια urban/city μπουφάν ενδέχεται να έχουν κάποιες από αυτές τις λειτουργίες.
doctoras
09/01/2021, 22:38
Παρε ενα ωραιο δερμάτινο επώνυμο τζακετ μεχρι και σε γαμο πας
https://www.dainese.com/us/en/motorbike/jackets/leather/kidal-leather-jacket-201533817.html?dwvar_201533817_color=EBONY&cgid=motorbike-jackets-leather
telegonos
09/01/2021, 22:41
Το μπουφάν εξόδου, τι είναι;
Lioulios
09/01/2021, 23:15
Το μπουφάν εξόδου, τι είναι;
Το Κυριακατικο ...το σχολινό.
Παντως εγω θα συμφωνισω με το ζευκα .
Υπαρχουν πολλα ωραια δερματινα μπουφανακια απο επωνυμους με ολα τα στανταρ και ειναι και διακριτικα .
Δεν μοιαζεις δηλ σαν να κατεβηκες απο αγωνα ταχυτητας ενα πραγμα ,αν αυτο σε απασχολει .
Ενα ωραιο σκετο μαυρο δερματακι ειναι αυτο που και εγω ειχα διαλεξει για παντου και δεν το μετανιωσα
steliosioa
10/01/2021, 07:35
Εγώ εχω 2 τετοια μπουφάν που δεν τα ξεχωρίζεις απο ' πολιτικά ' , ενα κοντο και ενα μακρύ και τα 2 της Dainese σε σκουρο μπλε. Δεν διαφέρουν εξωτερικά απο ενα μπουφάν χειμωνιατικο, δεν εχουν κατι που να δείχνει ότι ειναι μηχανης, εχουν κουκούλα και ολες τις προστασίες σε ολα τα σημεία και μαλιστα εύκαμπτες. Επισης εχουν εσωτερική αφαιρουμενη επενδυση ανάλογα το κρυο. Επίτηδες αγόρασα τετοια για να μην γεμιζω την ντουλάπα με μπουφάν αλλα και λογω εναλλαγής αυτοκινήτου/μηχανής. Άψογα ποιοτικα,ειμαι πολυ ευχαριστημένος.
Εξαιρώντας κάποια πολύ έντονα αγωνιστικού τύπου, θεωρώ ότι ένα σκουρόχρωμο μπουφάν μηχανής παραμένει κομψό για να το φοράς στις εξόδους σου. Υπάρχει λόγος να κρύβεις ότι κινείσαι με μοτοσυκλέτα;
Καλημέρα! Η τριάδα που παραθέτω παρακάτω σε ποια από τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν ανήκουν;
https://www.dainese.com/gb/en/promotions/promotions-moto/jackets/8-track-leather-jacket-201533812.html#
https://www.spidi.com/ww_en/premium
https://www.eleveit.it/en/product/classic-man/?color=-2
Από προστασία πώς σας φαίνονται τα παραπάνω; Ξεχωρίζει κάποιο;
doctoras
10/01/2021, 10:32
Καλημέρα! Η τριάδα που παραθέτω παρακάτω σε ποια από τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν ανήκουν;
https://www.dainese.com/gb/en/promotions/promotions-moto/jackets/8-track-leather-jacket-201533812.html#
https://www.spidi.com/ww_en/premium
https://www.eleveit.it/en/product/classic-man/?color=-2
Από προστασία πώς σας φαίνονται τα παραπάνω; Ξεχωρίζει κάποιο;
"classic look" πιο καζουαλ(city που αναφέρθηκε και παραπανω) χωρίς φυσικά να υπολείπονται σε προστασία
τα δυο πρώτα ειναι απο το πανω ράφι ίσως οι 2 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, το τρίτο πιο κάτω
για τα δύο πρώτα θα χρειαστείς και προστασία πλάτης +50-60euro (πωλείται ξεχωριστά)
motojojo
10/01/2021, 12:39
Αυτό (https://shop.zweirad-stadler.de/Motorrad-Bekleidung/Herren/Motorradjacken/Lederjacken/Dainese-Lederjacke-Stripes-D1.html) έχω πάρει έγώ σε μαύρο, από αυτό το μαγαζί αλλά πιο ακριβά από αυτή την τιμή-σκάνδαλο.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος, περιμένω να δω την αντοχή του στο χρόνο. Διαθέτει εσωτερική αφαιρουμενη επένδυση και προστασία σε αγκώνες και ωμοπλάτες. Στην πλάτη έβαλα εγω.
Λογικά θεωρείται αυτό που λέτε "εξόδου", όντως δείχνει casual αλλά εμένα μου φαίνεται βαρύ για να το φοράει κανείς και εκτός μηχανής, χώρια που δεν διπλώνεται και πιάνει χώρο αν δεν υπάρχει διαθέσιμη κρεμάστρα.
Για καθημερινή χρήση στην πόλη ιδανικά θα ηθελα κάτι πιο ελαφρύ. Για χειμώνα όμως ειναι πολύ καλό, η επένδυση ειδικά ζεσταίνει καλά.
Δες και την σειρά της Revit (https://www.revitsport.com/)
Πήρα στο προηγούμενο black friday το Revit West End (https://www.revitsport.com/en/motorcycle-jacket-west-end-black)
Το φοράω καθημερινά χωρίς να δείχνει μοτοσυκλετιστικό. Είναι πολύ ζεστό και σχετικά μακρύ, ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο πιο κοντό Stealth 2 (https://www.revitsport.com/en/motorcycle-hoody-stealth-2-black)
Πρίν είχα της ίδιας εταιρίας το Sand 2 που είναι touring
basilis_k6
10/01/2021, 16:20
Δες και την σειρά της Revit (https://www.revitsport.com/)
Πήρα στο προηγούμενο black friday το Revit West End (https://www.revitsport.com/en/motorcycle-jacket-west-end-black)
Το φοράω καθημερινά χωρίς να δείχνει μοτοσυκλετιστικό. Είναι πολύ ζεστό και σχετικά μακρύ, ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο πιο κοντό Stealth 2 (https://www.revitsport.com/en/motorcycle-hoody-stealth-2-black)
Πρίν είχα της ίδιας εταιρίας το Sand 2 που είναι touring
και εγω αυτο πηρα απο ρεβιτ. πολύ καλη αγορά https://www.skroutz.gr/s/16255720/Rev-IT-Williamsburg-Dark-Green.html
casual και δερμα δεν πανε μαζι. επισης το μπατζετ σε δερμα και casual παει στο 500αρικο.
Η χαρά του μοτοσυκλετιστη είναι να μοιάζει με power ranger να ουμε:D
Σκέψου πως έβλεπες ένα τυχαίο να κατεβαίνει από το άλογο του το μεσαίωνα και πως ένα ιππότη....:smokin:
Spam off....ότι είπε ο Ζευκας..:beer:
Γενικά το μπάτζετ μου δεν είναι πολύ υψηλό. Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 300 ευρώ με όλες τις προστασίες ...
Δεν έχω να κρύψω το ότι οδηγάω μηχανή απλά πχ θέλω να πάω για έναν καφέ και δεν θέλω να είναι σαν να κατέβηκα από ss ενώ πήγα με σκούτερ. Να μπορώ να βγω για ένα φαγητό με αυτό.
Για αυτό ρωτάω διότι δεν είναι πχ γάντια που είναι φθηνά και έξω να πέσεις παίρνεις άλλα!
Επίσης πολλές εταιρείες ονομάζουν τις προστασίες τους με διαφορετικό όνομα . Πώς μπορώ να δω πχ να η τάδε προστασία είναι σαν μια άλλης μάρκας με άλλο όνομα;
doctoras
12/01/2021, 11:46
τότε αφήνεις τα δέρματα και κοίτα για υφασμάτινα(cordura) 3/4 όπως αυτά που προτάθηκαν
DoctoR_k6
12/01/2021, 12:27
Απο την στιγμη που καβαλας διτροχο οχημα πας κ αγοραζεις μπουφαν/κρανος με προστασια την καλυτερη που μπορεις οικονομικα.
Εκτος κ αν βαζεις οριο στην σωματικη σου ακεραιοτητα.
Το να πας για καφε με το σκουτερ κ να εχεις ενα πολυ καλο μπουφαν/κρανος απο θεμα προστασιας γιατι ειναι παραξενο?
Δεν μπορει να γινει ατυχημα στο πηγαινε/ελα?
Ασε το στυλ για το εσωτερικο ρουχο, για οταν θα βγαλεις το μπουφαν.
Υπαρχουν αρκετες επιλογες μεχρι 300Ε.
Απο την στιγμη που καβαλας διτροχο οχημα πας κ αγοραζεις μπουφαν/κρανος με προστασια την καλυτερη που μπορεις οικονομικα.
Εκτος κ αν βαζεις οριο στην σωματικη σου ακεραιοτητα.
Το να πας για καφε με το σκουτερ κ να εχεις ενα πολυ καλο μπουφαν/κρανος απο θεμα προστασιας γιατι ειναι παραξενο?
Δεν μπορει να γινει ατυχημα στο πηγαινε/ελα?
Ασε το στυλ για το εσωτερικο ρουχο, για οταν θα βγαλεις το μπουφαν.
Υπαρχουν αρκετες επιλογες μεχρι 300Ε.
Πλέον υπάρχουν casual λουκ μπουφάν με όλες τις προστασίες που για αστική μετακίνηση είναι μια χαρά χωρίς να διακινδυνεύεις την σωματική σου ακεραιότητα. Προσωπικά, έχω το Metropolis της Nordcap (τώρα βγάζει το Metropolis 2), τίμιο, ζεστό και φθηνό. Σε πιο ακριβά, πράγματι η Revit έχει αρκετές ωραίες προτάσεις.
DoctoR_k6
12/01/2021, 14:30
Πλέον υπάρχουν casual λουκ μπουφάν με όλες τις προστασίες που για αστική μετακίνηση είναι μια χαρά χωρίς να διακινδυνεύεις την σωματική σου ακεραιότητα. Προσωπικά, έχω το Metropolis της Nordcap (τώρα βγάζει το Metropolis 2), τίμιο, ζεστό και φθηνό. Σε πιο ακριβά, πράγματι η Revit έχει αρκετές ωραίες προτάσεις.
Ενα casual μπουφαν σιγουρα καπου χανει απο ενα καθαρο μοτοσυκλετιστικο.
Συν τοις αλλοις για να παρει καποιος μπουφαν μοτοσυκλετας θα το χρησιμοποιει πανω στη μοτοσυκλετα παραπανω ωρες παρα σε εξοδους.
Προσωπικα μου φαινεται παραλογο να θελω να μην δειχνει τοσο ''μοτοσυκλετιστικο''.
Βεβαια ο καθενας οτι γουσταρει κανει.
Ενα casual μπουφαν σιγουρα καπου χανει απο ενα καθαρο μοτοσυκλετιστικο.
Συν τοις αλλοις για να παρει καποιος μπουφαν μοτοσυκλετας θα το χρησιμοποιει πανω στη μοτοσυκλετα παραπανω ωρες παρα σε εξοδους.
Προσωπικα μου φαινεται παραλογο να θελω να μην δειχνει τοσο ''μοτοσυκλετιστικο''.
Βεβαια ο καθενας οτι γουσταρει κανει.
Μιλάμε πάντα για αστική χρήση. Και εγώ θέλω να είναι διακριτικό και άνετο στην καθημερινότητα μου, γι' αυτο και έχω πάρει ένα "casual".
ένα μπουφάν εξόδου μπορεί να σε βοηθήσει με τα γκομενάκια οπότε είναι μονόδρομος
basilis_k6
13/01/2021, 12:41
Γενικά το μπάτζετ μου δεν είναι πολύ υψηλό. Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα 300 ευρώ με όλες τις προστασίες ...
Δεν έχω να κρύψω το ότι οδηγάω μηχανή απλά πχ θέλω να πάω για έναν καφέ και δεν θέλω να είναι σαν να κατέβηκα από ss ενώ πήγα με σκούτερ. Να μπορώ να βγω για ένα φαγητό με αυτό.
Για αυτό ρωτάω διότι δεν είναι πχ γάντια που είναι φθηνά και έξω να πέσεις παίρνεις άλλα!
Επίσης πολλές εταιρείες ονομάζουν τις προστασίες τους με διαφορετικό όνομα . Πώς μπορώ να δω πχ να η τάδε προστασία είναι σαν μια άλλης μάρκας με άλλο όνομα;
καταρχήν ενα μπουφάν που δεν ειναι μαύρο αλλα καφε/χακι/γκρι και 3/4 ειναι αμέσως πολύ πιο εμφανίσιμο. εκει παιζουν πολλές επιλογές και με πολύ λιγότερα λεφτα απο 300ευρω. βεβαια αν ειχα σκούτερ δεν θα έδινα καν τοσα λεφτα. θα έπερνα ενα casual απλό φθηνο μπουφανάκι κανονικό με 80-100 ευρω και θα το δίπλωνα κάτω απο τη σέλα ομορφα τις λίγες φορες που θα έβγαινα για φαι ποτο whatever και θα άλλαζα επιτοπου.
η κύρια διαφορά στην ασφάλεια ειναι οτι τα μπουφάν αυτα δεν ειναι στενά. αυτομάτως χάνεις την προστασία ενος αντίστοιχης αξίας καθαρα μοτοσυκλετιστικού γιατι δεν θα μείνει στην θέση του αν φας γερό χτυπημα. οι προστασίες προστατεύουν μόνο αν ειναι στην θέση τους. με το δικό μου ας πούμε δεν παιζει να μείνουν εκει αμα φύγω απο το μηχανάκι με πολλα. εκτός αυτου δεν έχουν άλλες διαφορές πλήν της πλάτης που δεν μπορείς να βάλεις κατι σκληρο γιατι φαίνεται πολύ και χάνει τον χαρακτηρα του casual look.
Manalishi
13/01/2021, 13:09
Ειχα το Dainese Barcelona, άψογο για την μηχανή, αδιάβροχο και ζεστό. Το φόραγα ακόμα και όταν δεν ήμουν με την μηχανή, βόλτες, ψώνια, με το αμάξι. Άψογο. Καταργήθηκε και κάποιο άλλο έχει πάρει την θέση του. Το πη΄ρα και αυτό, δεν θυμάμαι όμως ποιό μοντέλο είναι, εαν το βρώ στο γράφω.
Dainese razon leather black...!
atom_smasher
15/01/2021, 11:20
Το colori storm, αλλά δυστυχώς δεν βγαίνει πλέον. Υπέροχο.
Δεν είναι θέμα να βγω βόλτα και να βρω γκομενάκι. Έχω γυναίκα η οποία θέλει να φαίνομαι λιγάκι ωραίος χαχα. Διαφορετικά θα έπαιρνα καθαρά μηχανής. είναι τόσες πολλές οι διαφορές σε θέμα προστασίας από μπουφάν μηχανής σε casual ???
doctoras
17/01/2021, 11:36
Δεν είναι θέμα να βγω βόλτα και να βρω γκομενάκι. Έχω γυναίκα η οποία θέλει να φαίνομαι λιγάκι ωραίος χαχα. Διαφορετικά θα έπαιρνα καθαρά μηχανής. είναι τόσες πολλές οι διαφορές σε θέμα προστασίας από μπουφάν μηχανής σε casual ???
θέλει να σε βλέπει όπως επιθυμεί εκείνη.. αν αυτό αντισταθμίζεται με δικτυωτά εσώρουχα κλπ αξεσουάρ ένδυσης...οκ :smokin:....αν δεν αντισταθμίζεται...όσο πιο κακός γίνεται :evil:
atom_smasher
17/01/2021, 23:05
Ζωντανο την ενδιαφερει ή μονο η εμφανιση μετραει;
Ζωντανο την ενδιαφερει ή μονο η εμφανιση μετραει;
Καλά, το τερμάτισες εσύ βρε φίλε...
Ο άνθρωπος ψάχνει μοτοσυκλετιστικό μπουφάν σε κάζουαλ γραμμή, όχι κοντομάνικο μπλουζάκι!
Dr.Monty
19/01/2021, 14:21
Αυτό (https://shop.zweirad-stadler.de/Motorrad-Bekleidung/Herren/Motorradjacken/Lederjacken/Dainese-Lederjacke-Stripes-D1.html) έχω πάρει έγώ σε μαύρο, από αυτό το μαγαζί αλλά πιο ακριβά από αυτή την τιμή-σκάνδαλο.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος, περιμένω να δω την αντοχή του στο χρόνο. Διαθέτει εσωτερική αφαιρουμενη επένδυση και προστασία σε αγκώνες και ωμοπλάτες. Στην πλάτη έβαλα εγω.
Λογικά θεωρείται αυτό που λέτε "εξόδου", όντως δείχνει casual αλλά εμένα μου φαίνεται βαρύ για να το φοράει κανείς και εκτός μηχανής, χώρια που δεν διπλώνεται και πιάνει χώρο αν δεν υπάρχει διαθέσιμη κρεμάστρα.
Για καθημερινή χρήση στην πόλη ιδανικά θα ηθελα κάτι πιο ελαφρύ. Για χειμώνα όμως ειναι πολύ καλό, η επένδυση ειδικά ζεσταίνει καλά.
Να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μπουφάν...
Το δερμα ειναι αρκετά χοντρό και κάνει αρκετά δυσκαμπτο το χέρι. Για παράδειγμα για να το κουμπώσω μεχρι πάνω πονάω κιολας (το σκληρό δέρμα του μπουφάν πιέζει το σημείο που δινουμε αίμα).
Στη γενικότερη εφαρμογή του ειναι τέλειο (μήκος, ώμους), Στο κλεισιμο των χεριών ειναι πολύ δύστροπο. Γενικά εχω αδύνατα χέρια οπότε δεν μπορω να φάνταστω τι θα εκανε καποιος σαν εμενα που πέρασε και απο γυμναστήριο. Τεσπα
Θα μαλάκώσει με τον καιρό;
basilis_k6
19/01/2021, 14:32
Να ρωτήσω για το συγκεκριμένο μπουφάν...
Το δερμα ειναι αρκετά χοντρό και κάνει αρκετά δυσκαμπτο το χέρι. Για παράδειγμα για να το κουμπώσω μεχρι πάνω πονάω κιολας (το σκληρό δέρμα του μπουφάν πιέζει το σημείο που δινουμε αίμα).
Στη γενικότερη εφαρμογή του ειναι τέλειο (μήκος, ώμους), Στο κλεισιμο των χεριών ειναι πολύ δύστροπο. Γενικά εχω αδύνατα χέρια οπότε δεν μπορω να φάνταστω τι θα εκανε καποιος σαν εμενα που πέρασε και απο γυμναστήριο. Τεσπα
Θα μαλάκώσει με τον καιρό;
με καθημερινή χρηση θα μαλακώσει σε 2-3 χρόνια λιγο και στα 7-8 αρκετά. η απάντηση δηλαδη ειναι οχι, δεν θα μαλακώσει οσο θα ήθελες. προφανώς δεν το φοράς καλοκαιρι οπότε τα 3 χρόνια ειναι ουσιαστικα 300 μέρες.
Manalishi
19/01/2021, 14:52
Dainese D-Dry Barcelona. Δεν νομίζω να το βρείς πουθενά γιατί είναι παλιό. Επομένως κοιτας το Montmarte.
Πολύ καλό, ζεστό με αφαιρούμενη επένδυση, διακριτικές προστασίες και καλές( δοκιμασμένες στο Barcelona.)
Το πήρα πριν 1 χρόνο περίπου απο Dainese store, εκεί στο Ρουφ, δεν θυμαμαι πως λέγεται, στα 219 νομίζω.
Dr.Monty
19/01/2021, 15:47
με καθημερινή χρηση θα μαλακώσει σε 2-3 χρόνια λιγο και στα 7-8 αρκετά. η απάντηση δηλαδη ειναι οχι, δεν θα μαλακώσει οσο θα ήθελες. προφανώς δεν το φοράς καλοκαιρι οπότε τα 3 χρόνια ειναι ουσιαστικα 300 μέρες.
Ευχαριστώ! Αρα για να καταλάβω, αυτή ειναι η αισθηση οταν φορας αυτο το μπουφάν, σωστά; Δεν ειναι οτι το πηρα μικρό.
doctor_john
19/01/2021, 16:40
Μήπως φοράς χοντρά μανίκια εσωτερικά; η φόρμα αυτή είναι για λεπτό ύφασμα εσωτερικά.
Τα δερμάτινα μαλακώνουν με μαλακτικά γι'αυτά. Μην πάρεις "αναζωογονητικό" σαν χαρακτηρισμό γιατί τραβάει πολύ μετά.
Με κάποιο λάδι καλής εταιρείας θα μαλακώσει αρκετά. Αν είναι πολύ καλά στημένο σαν καινούριο το βρέχεις με απιονισμένο νερό
και το στεγνώνεις σε κρεμάστρα στους 35 βαθμούς, χάνει μέρος από τα λάδια του και απορροφά περισσότερο από το "μαλακτικό".
Τρίβω με νίτρο καλά δέρματα για να βγάλω την βαφή τους. Υποτίθεται ότι τους αφαιρώ πολλά λάδια.. κανένα πρόβλημα
αλλά με μικρότερη ελαστικότητα. Όταν ποτίσουν με μαλακτικό είναι πολύ πιο εύκολα και πιο βαριά.
Αν εξακολουθεί να σε ενοχλεί το "σπας" τρίβοντας το σφικτά στα σημεία που σε ενοχλεί. Δεν νομίζω όμως να φτάσεις σε αυτό το σημείο με τζάκετ.
basilis_k6
19/01/2021, 19:47
Μήπως φοράς χοντρά μανίκια εσωτερικά; η φόρμα αυτή είναι για λεπτό ύφασμα εσωτερικά.
Τα δερμάτινα μαλακώνουν με μαλακτικά γι'αυτά. Μην πάρεις "αναζωογονητικό" σαν χαρακτηρισμό γιατί τραβάει πολύ μετά.
Με κάποιο λάδι καλής εταιρείας θα μαλακώσει αρκετά. Αν είναι πολύ καλά στημένο σαν καινούριο το βρέχεις με απιονισμένο νερό
και το στεγνώνεις σε κρεμάστρα στους 35 βαθμούς, χάνει μέρος από τα λάδια του και απορροφά περισσότερο από το "μαλακτικό".
Τρίβω με νίτρο καλά δέρματα για να βγάλω την βαφή τους. Υποτίθεται ότι τους αφαιρώ πολλά λάδια.. κανένα πρόβλημα
αλλά με μικρότερη ελαστικότητα. Όταν ποτίσουν με μαλακτικό είναι πολύ πιο εύκολα και πιο βαριά.
Αν εξακολουθεί να σε ενοχλεί το "σπας" τρίβοντας το σφικτά στα σημεία που σε ενοχλεί. Δεν νομίζω όμως να φτάσεις σε αυτό το σημείο με τζάκετ.
δεν εχω δοκιμάσει ποτε μαλακτικο. το νερο οντως τα μαλακώνει αλλα οχι μονιμα. το μαλακτικό έχει πιο μόνιμο χαρακτήρα? ειναι καλό για το δερμα ομως?
doctor_john
19/01/2021, 21:54
Με το νερό κοιτάμε να χάσουν έλαια και να σκληρύνουν, όπως συμβαίνει και σε όσα εκτίθενται στον καιρό.
Με μαλακτικά λάδια για δέρματα το θρέφεις αποφεύγοντας την υγρασία που το κάνει σκληρό όταν στεγνώσει.
Υπάρχουν πολλά λάδια και αλοιφές, λίπη κ.λπ. Προτείνω λάδι έτσι ώστε να έχει την μικρότερη δομή το μέσο
και να έχει καλύτερα αποτελέσματα.
Υπάρχουν άλλοι δύο παράγοντες για να είναι μαλακά:
Πόσο έχουν "σπάσει" οι ίνες που έχουν πρεσαριστεί με διαλυτικά στην βυρσοδεψία όταν θα το έχουμε λαδώσει.
Αυτό γίνεται εύκολα σε λιγότερο απο ώρα, διπλώνοντας το δέρμα και τρίβοντας το όπως θα "σπάγαμε" ένα καινούριο χαρτονόμισμα.
Σχηματίζει ρυτίδες στο δέρμα, δηλαδή παύει να έχει την στιλπνή πρεσαριστή υφή που είχε.
Πόσο συχνά συντηρείται. Κάθε φυσικό δέρμα που καταφέρνει να κρατήσει έστω και λίγη υγρασία, χάνει έλαια.
Αν κάποιος το συντηρεί κάθε φορά που στεγνώνει, θα είναι όσο μαλακό μπορεί να είναι ανάλογα την δομή που έχει
και πόσο έχει "σπάσει" με την χρήση.
Αν το έχεις σπάσει αρκετά οι ίνες που δεν έχουν μία φορά και πρεσαρισμένη, του επιτρέπουν να κάνει πιέτες και όχι να στέκεται
διατηρώντας λίγο άκαμπτη την φορά που έχει πρεσαριστεί. Σαν να το φόραγες και να έκανες κινήσεις για 5-10 χρόνια ανάλογα
ποσο λεπτομερής είσαι.
Σίγουρα ένα πιο μαλακό δέρμα έχει μεγαλύτερες τριβές, αντέχει λιγότερο στο σύρσιμο όπως και το ότι όταν είναι "κόκκαλο"
δουλεύεται χωρίς σφάλματα στην κοπή - ραφή και παρουσιάζει πιο τακτοποιημένο - καινούριο προϊόν.
Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα όμως έχει καλύτερες αντιδράσεις και τρίβεται λιγότερο απο ένα στεγνό..
Απο εκεί και πέρα ο καθένας το φροντίζει ανάλογα τα γούστα του. Εγώ τα θέλω μαλακά, τα τρίβω με ροδάκια in line, με μπίλιες κ.λπ.
Άλλος τα περνά με κύλινδρο σιάτσου με τις πυραμίδες, άλλος τρίβει διπλωμένα μόνο στα σημεία που το θέλει μαλακό κ.ο.κ.
Υπάρχουν και αφροί για να μαλακώνουν παπούτσια που έχουν φορμαριστεί σε καλαπόδι. Λογικά αυτοί δεν κάνουν ρυτίδες
(οι οποίες επανέρχονται αρκετά με την ελαστικότητα που αποκτά με τα λάδια), θα είναι αρκετά μαλακό όμως;
Τώρα που το θυμήθηκα, μακριά την βαζελίνη από τα δέρματα.
Κάποιος, κάποτε, μαλάκωσε κάποιο ψοφίμι και έχει μείνει. Δεν είναι φιλικό υλικό, είναι παράγωγο πετρελαίου
και επιταχύνει την αφυδάτωση γιατί ξεπλένεται ευκολότερα.
Σέλες παρατημένες χρόνια στον καιρό θέλουν υπομονή μέρες για να πιούν την κρέμα τους ενώ με βαζελίνη θα "μαλάκωναν" γρήγορα.
Σε λίγες μέρες θα κοπούν όμως και δεν υπάρχει λόγος.
Triathlon 7
19/01/2021, 22:18
η κύρια διαφορά στην ασφάλεια ειναι οτι τα μπουφάν αυτα δεν ειναι στενά. αυτομάτως χάνεις την προστασία ενος αντίστοιχης αξίας καθαρα μοτοσυκλετιστικού γιατι δεν θα μείνει στην θέση του αν φας γερό χτυπημα. οι προστασίες προστατεύουν μόνο αν ειναι στην θέση τους. με το δικό μου ας πούμε δεν παιζει να μείνουν εκει αμα φύγω απο το μηχανάκι με πολλα. εκτός αυτου δεν έχουν άλλες διαφορές πλήν της πλάτης που δεν μπορείς να βάλεις κατι σκληρο γιατι φαίνεται πολύ και χάνει τον χαρακτηρα του casual look.
Όπως τα λέει ο Βασίλης. Οι μαλακές προστασίες στο casual μπουφάν (https://www.skroutz.gr/s/16255788/Rev-IT-West-End-Dark-Green.html?from=sku_color_variations),εκτός από την μικρότερη προστασία, φεύγουν από την θέση τους, τσακίζουν και διπλώνουν, ακόμα και στην καθημερινή χρήση. Αν τις κάνεις τράμπα με τις σκληρές από κάποιο άλλο μοτοσυκλετιστικό μπουφάν που ενδεχομένως έχεις και ταιριάζουν, δείχνουν τόσο παράταιρες, που παίζει να σε σταματήσουν στην έξοδο κάποιου καταστήματος για έλεγχο! Τελικά κατέληξα να το χρησιμοποιώ σε outdoor δραστηριότητες, ενώ στην μηχανή μόνο για "απλές αστικές μετακινήσεις" με τις ανάλογες χαμηλές ταχύτητες.
πυξιδας990
22/01/2021, 14:40
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/mpoyfan/xeimerina/10848-macna-mpoyfan-mhxanhs-rival-andriko-xeimerino-adiabroxo-synthetiko-mayro-camo-180
Αυτό θεωρείται πόλης;
Manalishi
22/01/2021, 17:08
https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/mpoyfan/xeimerina/10848-macna-mpoyfan-mhxanhs-rival-andriko-xeimerino-adiabroxo-synthetiko-mayro-camo-180
Αυτό θεωρείται πόλης;
Κάπως έτσι, απλά μόνο μαύρο είναι το MOntmarte της Dainese
Πώς κατακαβαινω τις διαφορές στις προστασίες. Οκ έχουν άλλο όνομα αλλά ποιες είναι πιο πάνω από άλλες ;;
Κάποιες εταιρείες έχουν άλλες ονομασίες άρα πως συγκρίνω διαφορετικές προστασίες;
Η Dainese ακούγεται σαν να είναι η Φεράρι . Έχει όντως τέτοια διαφορά από τις άλλες εταιρείες ;;; Εμένα δεν με νοιάζει η μάρκα. Δεν το θέλω για μόστρα
Λόγω τιμής μου άρεσε μπουφάν vester. Ποια είναι η άποψη σας ;
KAWAMANRIDER
23/01/2021, 19:35
δες και την bering έχει πολλές επιλογές πολύ αξιόπιστη εταιρεία και σε καλές τιμές
https://www.spiliotis.gr/bering
Ποια είναι αυτή η μάρκα πάλι ;;;;
KAWAMANRIDER
23/01/2021, 20:19
Ποια είναι αυτή η μάρκα πάλι ;;;;
η bering ? μία από τις καλύτερες μάρκες σε εξοπλισμό αναβάτη , πολύ καλή ποιότητα και πολύ καλές τιμές , αν την δοκιμάσεις θα μείνεις ενθουσιαμένος
η bering ? μία από τις καλύτερες μάρκες σε εξοπλισμό αναβάτη , πολύ καλή ποιότητα και πολύ καλές τιμές , αν την δοκιμάσεις θα μείνεις ενθουσιαμένος
Είδα κάποια μπουφάν Bering. Ένα μου αρεσε. Ο πωλητής μου είπε όμως ότι αυτή η εταιρεία βγάζει πλέον μόνο μαλακά προστατευτικά τα οποία στην πτώση σκληραίνουν και όχι απευθείας σκληρά προστατευτικά
KAWAMANRIDER
25/01/2021, 19:07
Είδα κάποια μπουφάν Bering. Ένα μου αρεσε. Ο πωλητής μου είπε όμως ότι αυτή η εταιρεία βγάζει πλέον μόνο μαλακά προστατευτικά τα οποία στην πτώση σκληραίνουν και όχι απευθείας σκληρά προστατευτικά
έχω κάποια χρόνια να ψωνίσω εξοπλισμό , σοβαρά δεν το ήξερα αυτό . Άραγε αυτό τώρα τι είναι καλό ή κακό ? να σκληραίνουν με την πτώση , τι πατέντα είναι αυτό και πόσο ασφαλές είναι
Και της Revit μαλακά είναι (όχι όλα) , τα seesoft-seesmart σε μπουφάν και παντελόνια.Όταν λένε ότι είναι επιπέδου 1 ή 2 δεν νομίζω πως δεν έχουν δοκιμαστεί σε σχέση με τα παραδοσιακά σκληρά προστατευτικά.
Και της Revit μαλακά είναι (όχι όλα) , τα seesoft-seesmart σε μπουφάν και παντελόνια.Όταν λένε ότι είναι επιπέδου 1 ή 2 δεν νομίζω πως δεν έχουν δοκιμαστεί σε σχέση με τα παραδοσιακά σκληρά προστατευτικά.
Μου φάνηκε παράξενο. Νόμιζα πως μου το είπε ο πωλητής απλά γιατί ήθελε να το πουλήσει. Ήξερα πως τα μαλακά δεν σχετίζονται με τα σκληρά τύπου 1 και λέει όχι δεν υπάρχουν σκληρά πλέον