View Full Version : Περί δενδρυλλίων και πεζοδρομίων...
Σας ειδα...σας βλεπω συνεχεια...και αναρωτιεμαι...φταιω εγω να γινω ρουφιανος??
424867
424868
Να γίνεις να γίνεις
Το να υπερασπίζεσαι τον πολίτη ενάντια στην αυθαιρεσία του ενός, δεν είναι ρουφιανιά.
Το Smart πάντως το άφηνα, και λιγότερο χώρο στάθμευσης πιάνει, και δεν ενοχλεί περισσότερο από το δέντρο δίπλα.
doctor_john
19/01/2021, 15:58
Σοβαρά τώρα θα υπολογίζουμε πόσο ενοχλούν τα δέντρα;
Προσφέρουν ποιότητα, τα smart τι προσφέρουν; στα 3 φιξάκια το 1 δώρο;
424867
424868
Ασχολείσαι μια γρήγορη με τα λαστιχάκια τους και δε ξαναπαρκάρουν έτσι..
tzimidis
19/01/2021, 22:04
424867
424868
Εχει πλάκα να τους δεις πως κοκκινιζουν μόλις έρθει το πρώτο ραβασάκι.
Εγώ ξεκίνησα σταυροφορια, α λά Δον Κιχώτης.
Δεν παλεύεται πια.
Σοβαρά τώρα θα υπολογίζουμε πόσο ενοχλούν τα δέντρα;
Προσφέρουν ποιότητα, τα smart τι προσφέρουν; στα 3 φιξάκια το 1 δώρο;
Δε λέω ότι δεν παρανομεί, αλλά του χαρίζεσαι γιατί προσπάθησε τουλάχιστον να μην ενοχλεί πολύ (αφού μπλοκάρει όσο και το δέντρο) και το γράφω εγώ που ενοχλούμαι με το παραμικρό. Να τον καταγγείλεις επειδή έχει Smart, αυτό μάλιστα :lol:
doctor_john
20/01/2021, 09:11
Πρόσφατα μου κόψαν δέντρο και έχω τον αζημάζευτο. Τα σμαρτ τα θεωρώ βδέλυγμα της αυτοκίνησης για το σύνολο της διαχείρισης τους.
Shinigami Ryuk
20/01/2021, 10:19
Γενικα δεν θα μου αρεσε να παρω τηλεφωνο την τροχαια.Πιστευω πως πρεπει να εχουμε ενσυναισθηση σαν πολιτες,να νιωθουμε οτι μια μανα με ενα καροτσι-ενας αναπηρος θα επρεπε να μπορουν να κυκλοφορουν ανετα.
Ξερω οτι μαλλον αυτο που ζηταω ειναι πολυ ΑΛΛΑ οχι και ετσι ρε π**στη μου,στην πρωτη περιπτωση δεν μπορει να περασει ουτε πεζος απο εκει.Και το κακο ειναι οτι ο συγκεκριμενος και ενας ακομα ειναι σεσημασμενοι,το κανουν συνεχεια.
Εχω μια ευαισθησια παραπανω στο συγκεκριμενο θεμα γιατι αφενος οι συμπολιτες μας με κινητικα προβληματα θα μπορουσαν να ειναι περισσοτερο ενσωματωμενοι στην κοινωνια μας και οχι αποκλεισμενοι λογω δυσκολιων στην κυκλοφορια τους οπως ειναι τωρα και αφετερου γιατι απο προσωπικη εμπειρια του να ζεις σε χωρα που δεν υπαρχουν τετοιες καταστασεις,καταλαβαινω ποσο θα αλλαζε την καθημερινοτητα μας και την ψυχολογια μας προς το καλυτερο αυτη η μικρη λεπτομερεια,το να εχεις φαρδια,ανετα και ελευθερα πεζοδρομια για να κυκλοφορουμε.
Doctor John νομιζω θα συμφωνησω με τον Acacius.Ειναι πολυ ομορφο να εχουμε δεντρα μεσα στον ωκεανο τσιμεντου στον οποιο ζουμε αλλα το θεμα ειναι οτι περισσοτερο δυσκολευουν την κυκλοφορια παρα καλυτερευουν την αισθητικη.Τα πεζοδρομια στην Αθηνα ειναι ηδη πολυ πολυ μικρα και τα δεντρα κανουν την κατασταση ακομα χειροτερη.
ποια δεντρακια;
ολο το πεζοδρομιο με αυτοκινητα σε μηκος 50 μετρα απο πορτα δημοτικου και τα παιδια στο δρομο:(
γινομουν ευχαριστως ρουφιανος και μαλιστα καθημερινα σε κατι τετοια αν ειχα τη σιγουρια οτι θα ερθει καποιου ειδους αστυνομια επιτοπου αμεσα
δεν ερχεται ομως.....
doctor_john
20/01/2021, 10:48
οχι ρε συ, πως μπορείς να έχεις τέτοια οπτική; έχεις στερηθεί τα δέντρα;
Λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και η βελτίωση της ζωής που προσφέρουν δεν καλύπτεται με τίποτα από το "κόστος" τους σε εμάς.
Το ότι έχουμε μικρά πεζοδρόμια είναι θέμα πολιτικής και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε σαν δεδομένο.
Δέντρα μπορούν να υπάρχουν και σε πεζοδρόμια με τρεις πλάκες και δίπλα στα πεζοδρόμια, χωρίς πρόβλημα.
Θα έπρεπε να ζητάμε δύο δέντρα μίνιμουμ για άδεια οικοδομής και να έχουμε υπηρεσία για την φροντίδα και τον έλεγχο.
Κοίταξε τις πόλεις που σου αρέσουν και έχουν κόσμο που ευημερεί περισσότερο απο εμάς.
Μην δέχεσαι την κατάσταση που έχουμε σαν δεδομένη. Τα πάντα αλλάζουν πολύ γρήγορα οταν θες να κάνεις το καλύτερο συνολικά.
Αν ήταν στο χέρι μου θα φύτευα παντού Σεκόγιες, Λεύκες και Ευκαλύπτους. Είμαστε η πόλη με την χαμηλότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.
Όταν μιλάνε για πάρκα στην Αθήνα απλά γελάμε, έχοντας κατά νου άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στην Αθήνα μισούμε το πράσινο. Προτεραιότητα έχουν μόνο τα οχήματα, ούτε καν οι κάτοικοι. Τσιμέντο παντού, πολιτισμός, καθαριότης!
Shinigami Ryuk
20/01/2021, 11:46
οχι ρε συ, πως μπορείς να έχεις τέτοια οπτική; έχεις στερηθεί τα δέντρα;
Λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και η βελτίωση της ζωής που προσφέρουν δεν καλύπτεται με τίποτα από το "κόστος" τους σε εμάς.
Το ότι έχουμε μικρά πεζοδρόμια είναι θέμα πολιτικής και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε σαν δεδομένο.
Δέντρα μπορούν να υπάρχουν και σε πεζοδρόμια με τρεις πλάκες και δίπλα στα πεζοδρόμια, χωρίς πρόβλημα.
Θα έπρεπε να ζητάμε δύο δέντρα μίνιμουμ για άδεια οικοδομής και να έχουμε υπηρεσία για την φροντίδα και τον έλεγχο.
Κοίταξε τις πόλεις που σου αρέσουν και έχουν κόσμο που ευημερεί περισσότερο απο εμάς.
Μην δέχεσαι την κατάσταση που έχουμε σαν δεδομένη. Τα πάντα αλλάζουν πολύ γρήγορα οταν θες να κάνεις το καλύτερο συνολικά.
Προφανως ειναι ομορφο να υπαρχουν δεντρα στα πεζοδρομια,δεν διαφωνω.Και οντως το θεμα ειναι να υπαρχουν ανετα πεζοδρομια ομως,οπως το αντιλαμβανομαι εγω,ειναι ανεφικτο να εχουμε ανετα πεζοδρομια μιας και κανεις σε αυτην την πολη(τουλαχιστον) δεν εχει σεβαστει τα χωροταξικα σχεδια του οικοπεδου του με αποτελεσμα να μικρυνει το πλατος των πεζοδρομιων.
Κανεις δεν προκειται να δεχτει να γκρεμισει μερος της οικοδομης του για να δωσει πισω τον χωρο ετσι ωστε να δημιουργηθουν πεζοδρομια της προκοπης.Επισης η πλειοψηφια θα τσινισει εαν καποιος δημαρχος αποφασισει να μεγαλωσει τα πεζοδρομια και να χαθουν θεσεις σταθμευσης.Και αν καποιος δημαρχος το κανει τοτε ο Ελληναρας θα παει να παρκαρει πανω στο πεζοδρομια για να μην περπατησει 100 μετρα παραπανω.
Οποτε,κατα την αποψη μου,δυστυχως θα πρεπει να επιλεξουμε το μη χειρον.Να βγαλουμε τις ελιες/νερατζιες απο τα πεζοδρομια,που στο κατω κατω μονο ατσαλια προκαλουν,να φτιαξουμε πεζοδρομια και οταν και αν ερθει η κατασταση σε μια υποφερτη φαση τα ξαναβαζουμε.Ή να τα αντικαταστησουμε με φυτα τα οποια δεν πιανουν τοσο χωρο και δεν εχουν τοσο δυνατες ριζες ωστε να σπανε τα πεζοδρομια.
Για να μην παρεξηγηθω Doctor,προφανως αυτο που λες ειναι σωστο απλα θελει παρα πολυ χρονο για να επιτευχθει οποτε ας διαλεξουμε μια πιο βατη λυση προς στιγμη.
o_gavros
20/01/2021, 21:11
Εμένα μπορεί κάποιος να μου λύσει μια άλλη απορία που έχω εδώ και χρόνια;
Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε ότι σε αυτό το χάος τσιμέντου που δημιουργήσαμε, θα φυτεύουμε στα πεζοδρόμια του νεραντζιες;;;;
Γιατί όχι λεμονιές; Πορτοκαλιές; Που τέλος πάντων είναι παρόμοιου βεληνεκούς δέντρα και βγάζουν χρήσιμο και βρώσιμο καρπό.
Έχουνε γεμίσει οι δρόμοι πατημένα νεράντζια ρπστμ.
Εδιτ: δόκτορα το πέταγμα σκεφτομαν κι εγώ αλλά είπα να κρατήσω ένα λίγο πιο μετριοπαθές ύφος τρομάρα μου
telegonos
20/01/2021, 22:13
Η πορτοκαλιά είναι μπολιασμένη νεραντζιά να ξέρεις. Και τις προτίμησαν γιατί ήταν πιο φτηνές.
Εγώ ιδανικά θα προτιμούσα μεγάλα πεζοδρόμια με δέντρα :p
Αφού όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα προτιμώ δέντρα φουλ και κάνα σημείωμα στο παρμπρίζ του
σταρχιδιστή μπας και..
doctor_john
21/01/2021, 00:00
Τι σημείωμα; σημείωμα θα αφήσεις σε γνωστό. Καταγγελία με φωτό και βλέπεις.
Εγώ απλά σχολίασα ότι ο Smartοκράτωρ προσπάθησε να το παρκάρει ώστε να μην είναι μεγαλύτερο εμπόδιο από το ήδη υπάρχον του δέντρου, οπότε δεν κάνει τα πράγματα χειρότερα για τους πεζούς, οπότε θεωρώ υπερβολή το να καλέσεις την τροχαία, σε αντίθεση με τον παραπάνω συμπολίτη μας.
Δε νομίζω ότι μας παίρνει να κόψουμε και τα λίγα δεντράκια που έχουμε στα πεζοδρόμια, το έκαναν στη γειτονιά μου λόγω ασθένειας και έγινε πιο μίζερη. Καλό θα ήταν απλά να τοποθετούσαν τα δέντρα με πιο πρακτικό τρόπο και όχι στη μέση του πεζοδρομίου. Και να απελευθερώσουν περισσότερους χώρους για πάρκα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
Παρεμπιπτόντως, οι ευκάλυπτοι αν και ωραίοι είναι no-no για εμένα διότι οι ρίζες σπάνε τσιμέντο και πλακάκια, οπότε μετά δεν περνάει εύκολα καρότσι ή αμαξίδιο. Λεμονιές και μουριές for the win ( και Παυλώνια με τα μωβ λουλούδια :D )
karellen
21/01/2021, 08:31
Εγώ απλά σχολίασα ότι ο Smartοκράτωρ προσπάθησε να το παρκάρει ώστε να μην είναι μεγαλύτερο εμπόδιο από το ήδη υπάρχον του δέντρου, οπότε δεν κάνει τα πράγματα χειρότερα για τους πεζούς, οπότε θεωρώ υπερβολή το να καλέσεις την τροχαία, σε αντίθεση με τον παραπάνω συμπολίτη μας.
Γενικώς συμφωνώ με τα λεγόμενά σου αλλά με αυτό όχι.
Δεν υπάρχει 'ολίγον παρανομία' όπως δεν μπορείς να πεις πάτησα λίγο σε θέση αναπήρων πχ ή πέρασα μόλις ένα δευτερόλεπτο με κόκκινο.
Οι νόμοι πρέπει να είναι απαρέγκλιτοι σε αυτό το κομμάτι αλλιώς δεν είναι δίκαιοι.
Τι σημείωμα; σημείωμα θα αφήσεις σε γνωστό. Καταγγελία με φωτό και βλέπεις.
Εφόσον δεν τον γνωρίζεις γίνεται κι αυτό μπας και βάλει μυαλό.
Ποιος ήταν αυτός που αποφάσισε ότι σε αυτό το χάος τσιμέντου που δημιουργήσαμε, θα φυτεύουμε στα πεζοδρόμια του νεραντζιες;;;;
Γιατί όχι λεμονιές; Πορτοκαλιές; Που τέλος πάντων είναι παρόμοιου βεληνεκούς δέντρα και βγάζουν χρήσιμο και βρώσιμο καρπό.
Εδιτ: δόκτορα το πέταγμα σκεφτομαν κι εγώ αλλά είπα να κρατήσω ένα λίγο πιο μετριοπαθές ύφος τρομάρα μου
Τον πραγματικό λόγο δεν τον γνωρίζω. Εικάζω όμως ότι αφενός το συγκεκριμένο είδος θα χρειάζεται την ελάχιστη δυνατή φροντίδα για την πρασινάδα και την σκιά που θα παρέχει και το βασικότερο ίσως οι καρποί του δεν τρώγονται.
Εαν έχεις εμπειρία απο χωριά, το καλοκαίρι που βγαίνουν τα σύκα γίνονται μάχες για το ποιος θα τα προλάβει, ενώ ακούς και κάτι τραγελαφικά του τύπου, ο προπάππος μου την φύτεψε (στο χαμένο κωλοχώραφο που δεν ανήκει σε κανέναν) , αρα είναι δικά μου. Άλλοι τρέχουν αξημέρωτα και γεμίζουν σακούλες για να μην τους τα προλάβουν άλλοι. Φυσικά μετά απο το ξεκώλιασμα που ρίχνουν στο χέσιμο, αρχίζουν και τα πηγαίνουν πεσκέσι στους γείτονες, κολλητούς, αλλά η μάνα μου πχ που δεν μπορεί να ανέβει στο δέντρο , δεν προλαβαίνει κανένα απ αυτά που φτάνει.
Φαντάσου λοιπόν τα νεράτζια , αν ήταν πορτοκάλια ή λεμόνια. Μάχη για το ποιανού είναι, μάχη με τους φιλόζωους (του κώλου) να μην κατουράνε τα σκυλιά , καθότι στην απλοποιημένη φυσική του νεοέλληνα το κάτουρο του σκύλου θα βγεί στο πορτοκάλι-λεμόνι, το ότι το δέντρο θα έχει κατέβασει ρίζες σ ότι λύμα υπάρχει και διαφεύγει στο εδαφος δεν τον ενοχλεί ή σε μονοκατοικίες που έχουν σηπτικό βόθρο ανοιχτού τύπου (στραγγίζουν τα λυματα στο έδαφος και μπορεί να μην χρειαστεί ποτέ να τον αδειάσεις...)αλλά δίπλα θα δείς κάτι ακμάζοντα οπωροφόρα , μάχη αν δέσει κάνα μηχανάκι στο δέντρο και κατά πάσα πιθανότητα την εποχή της συγκομιδής , επειδή δεν θα έμπαινε η σκάλα απο κάτω λόγω παρκαρισμένων, χαλαρά θα βρισκότανε κάνας μλκς που θα πάταγε επάνω στο αμάξι σου για να μαζέψει το έβδομο κιλό λεμόνια για να τα κάνει παγάκια η γυναίκα του και να έχει όλο τον χρόνο...
Τα δεντράκια δεν θα διαφωνήσω ότι είναι ωραία , προσφέρουν σκιά κλπ,αλλά σε μια πόλη που η ρυμοτομία της δεν αφήνει επαρκή πεζοδρόμια, το να σου κοτσάρω δέντρο κάθε 5 μέτρα μάλλον άχρηστο είναι παρά ομορφιά.
Κάτω τα χέρια από τα δενδρύλλια.
Η νερατζιά είναι πολύ σκληρότερο δέντρο από τα άλλα εσπεριδοειδή. Είναι αειθαλές. Δεν παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Δεν θέλει ποτίσματα ακόμη και όταν είναι νεαρό δέντρο. Δεν χαλάει εξ' αιτίας της αλλαγής του ph του χώματος από τα συσσωρευμένα κοπρανοκάτουρα των σκυλόγατων. Κάνει πιο ελεγχόμενη κόμη. Μετά από 50 χρόνια το ριζικό της σύστημα δεν έχει χαλάσει τα πεζοδρόμια και ο κορμός της παραμένει διαμέτρου λίγων εκατοστών. Αντέχει τις ακραίες θερμοκρασίες της Αθήνας (ζέστη - κρύο). Δέχεται διάφορα είδη κλαδέματος, ακόμη και αυστηρά. Δίνει χρώμα στην τσιμεντούπολη με τα νεράτζια.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο δέντρο που να έχει τόσα ταιριαστά χαρακτηριστικά για πόλη...
Διαφωνώ Typhoon με το σκεπτικό σου για δέντρα με βρώσιμους καρπούς. Ελάχιστες ελιές μαζεύονται στην πόλη, με συνέπεια ο καρπός τους και να λερώνει και να απλώνει λαδίλα στο δρόμο. Μακάρι να έβλεπα κόσμο να χυμά απάνω τους να τις μαζέψει, μόνο στη φτωχομάνα Φιλοθέη έχω δει να απλώνουν λιόπανα, στις υπόλοιπες συνοικίες ντρέπονται οι γόνοι των αστικών (...) οικογενειών
doctor_john
21/01/2021, 14:06
Παιδιά αυτό που βλέπω είναι ότι ή δεν γνωρίζετε πόσο και σε πόσα επίπεδα μας κάνουν καλό ή έχετε μεγαλώσει με πληθώρα; χωρίς κανένα;
Προβλήματα ακόμα και όταν βρίσκονται δίπλα στο πεζοδρόμιο, μέσα στο δρόμο, δεν δημιουργούν.
Αν πάτε σε περιοχή με δέντρα για βόλτα, ψώνια, θα δείτε ότι και στην αιχμή των αναγκών παρκιν δεν "στερούν" θέση.
Πέρα από το μεταβολισμό του διοξειδίου, πέρα από την ομορφιά που δεν ισχύει για όλους, τα δέντρα δίνουν στέγη και τροφή σε ένα κάρο μαμούνια
πουλάκια, που χωρίς αυτά να κάνουν τον κύκλο τους δεν επιβιώνουμε. Κάποια απο αυτά αποτρέπουν τα πρασιτικά σε εμάς έντομα όπως οι κατσαρίδες και τα κουνούπια.
Ακόμα και η συχνότητα ή οι "ρυθμοί" τους είναι απαραίτητα σε μιμητικές μηχανές όπως εμείς που αποδεδειγμένα έχουμε ροπή στα υψίσυχνα
που μας σκοτώνουν - εκφυλίζουν και πλέον σε πολλές κλινικές εφαρμόζονται χαμηλόσυχνες θεραπείες που παρασύρουν τους ασθενείς
να ξεπεράσουν παθήσεις που η φαρμακολογία δεν μπορεί.
Τα δέντρα λερώνουν και δημιουργούν αλλεργίες.
Η ήπια έκθεση μας σε αυτά μας κάνει ανθεκτικότερους όσον αφορά τις αλλεργίες.
Λερώνουν και σπαζόμαστε. οκ, και το κλίμα όμως μας έχει αλλάξει τα φώτα. Τα χρειαζόμαστε και αναπτύσσουμε μεθόδους να ζούμε μαζί τους.
Όσοι πραγματικά στεναχωριούνται με την λειτουργία των δέντρων και το πόσο "λερώνουν" είναι άνθρωποι που δυστυχώς έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Τα δέντρα τους βοηθούν σιγά σιγά να τα ξεπεράσουν, η δική μας συγκατάθεση και η αποδοχή όχι.
Υπάρχει google earth και maps, δείτε μόνοι σας τα μέρη που θα επιλέγατε να ζήσετε και παρατηρείστε το περιβάλλον.
Η καλή ζωή έχει να κάνει με τις αποφάσεις μας και την ικανότητα μας να είμαστε ευμετάβλητοι, όχι απαραίτητα με το χρήμα.
PaNick67
21/01/2021, 14:18
Εγω αλλο σκεφτομαι. Ποιος κερατας τις κουρευει για 1,70 υψος περαστικου και με πιανει η μεση μου καθε φορα να σκυβω να περασω. :lol:
...και κατι ακομα που μου ηρθε μολις: μα καλα ολοι οι κηπουροι στους δημους nomisterακια ειναι; :bawl:
Γενικώς συμφωνώ με τα λεγόμενά σου αλλά με αυτό όχι.
Δεν υπάρχει 'ολίγον παρανομία' όπως δεν μπορείς να πεις πάτησα λίγο σε θέση αναπήρων πχ ή πέρασα μόλις ένα δευτερόλεπτο με κόκκινο.
Οι νόμοι πρέπει να είναι απαρέγκλιτοι σε αυτό το κομμάτι αλλιώς δεν είναι δίκαιοι.
Απόλυτα κατανοητό που διαφωνείς, απλά σε μία χώρα όπου το να καλείς τις αρχές να επιβάλλουν το νόμο θεωρείται ρουφιανιά, φαίνεται πως βάζω πλέον κάμποσο νερό στο κρασί μου (κακώς, αλλά δεν το έκανα συνειδητά).
AUFGEBRACHT
21/01/2021, 19:45
Αν και ΔΕΝ είναι η ενδεδειγμένη λύση και πρακτική, και γνωρίζω πως είναι και παράνομη, η προσέγγισή μου εδώ και κάποια χρόνια είναι ανάλογη της μητριάς της Χιονάτης: Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου δηλ...
Κοντά στο σπίτι μου είναι κεντρική λεωφόρος... όταν είχε γεννηθεί η πρώτη μου κόρη, κατεβαίναμε πολλές φορές με το καρότσι. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το πεζοδρόμιο έχει πλάτος ίσα-ίσα να χωρέσει ένα παιδικό καρότσι κι είναι μόνιμα κατειλημμένο από αυτοκίνητα, κι έτσι όλοι αναγκάζονται να κατεβαίνουν στον δρόμο και να περνάνε δίπλα από τα αυτοκίνητα. Είχα σταμπάρει ένα Seat Toledo που ήταν ο μονιμάς της υπόθεσης, μια μέρα περνώντας με το καρότσι πολύ απλά τράβηξα ένα μπουκέτο και το έσπασα τον καθρέφτη. Από τότε δεν τον ξαναείδα να παρκάρει εκεί...δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή έλαβε το μήνυμα...
Shinigami Ryuk
22/01/2021, 11:48
Υπάρχει google earth και maps, δείτε μόνοι σας τα μέρη που θα επιλέγατε να ζήσετε και παρατηρείστε το περιβάλλον.
Η καλή ζωή έχει να κάνει με τις αποφάσεις μας και την ικανότητα μας να είμαστε ευμετάβλητοι, όχι απαραίτητα με το χρήμα.
Απο προσωπικη εμπειρια,στην Αγγλια,δεν θυμαμαι να εχω δει πεζοδρομιο που να εχει δεντρο.Σε 1 περιπτωση που θυμαμαι να υπαρχει δεντρο ηταν μεσα σε ζαρντινιερα και το πεζοδρομιο ειχε πλατος 5 μετρα.
Βεβαια σε αυτο βοηθαει οτι υπαρχουν πολλα παρκα,συνηθως αρκετα μεγαλα.
Θα στο ξαναπω οτι σε αυτα που λες εχεις δικιο ομως συνειδητοποιησα την δυσκολια στην μετακινηση οταν γεννησε η αδερφη μου και βγαζαμε βολτα το μωρο με το καροτσι.
Doctor περιττο να σου πω οτι μονο σε κεντρικους δρομους που εχουν πλατια πεζοδρομια και χωρουσε να περασει το καροτσι περπατουσαμε σε αυτα.Την περισσοτερη ωρα στην βολτα ημασταν στην μεση του δρομου με οτι αυτο συνεπαγεται για την ασφαλεια μας αλλα και την κινηση των οχηματων.Γιατι στα πεζοδρομια,που συνηθως εχουν πλατος μικροτερο απο 2m,ειχε στην μεση δεντρο το οποιο ακυρωνε την χρηση του πεζοδρομιου.
Και πες οτι αντε εμεις κουτσα στραβα θα τα καταφερναμε.Για εμενα το χειροτερο ειναι οτι αποκλειονται απο την κοινωνια μας οι ανθρωποι με κινητικα προβληματα.
Σκεψου εναν ανθρωπο σε αναπηρικο αμαξιδιο να θελει να παει μεχρι το σουπερ μαρκετ της γειτονιας.Ποσο δυσκολα μπορει να κανει κατι το οποιο για εμας ειναι τοσο απλο.(εννοειται οτι το προβλημα επιτεινεται απο τα παρκαρισμενα στο πεζοδρομιο)Και μετα σκεψου τι συνεπειες εχει αυτο στο ατομο και στην κοινωνια μας.
Μακαρι να ειχαμε πεζοδρομιαρες να μπορουσαμε να βαλουμε οχι απλα νερατζιες αλλα ευκαλυπτους και λευκες παντου.Μακαρι να ειχαμε και πολλα περισσοτερα παρκα και ειδικα του Εγγλεζικου στυλ,να μπορουμε να παμε να αραξουμε μια ανοιξιατικη μερα που ειναι πολυ ομορφα.Αλλα ζουμε στην Ελλαδα και για καιρο ακομα θα πρεπει να διαλεγουμε το μη χειρον ετσι οπως αποφασισαμε να δομησουμε την κοινωνια μας,μεχρι να βρουμε μια λυση που βολευει.
ΥΓ:Οταν πρωτοπηγα στην Αγγλια ειχα σοκαριστει με την αναλογια των ατομων με αναπηρια/συνδρομα σε σχεση με τον πληθυσμο.Μετα απο καιρο καταλαβα οτι δεν ειναι οτι ειναι πολλοι αλλα οτι η ευκολια στην προσβαση και την μετακινηση καθως και ο σεβασμος σε αυτα τα ατομα τους ειχαν δωσει την δυνατοτητα να ειναι ενεργο μερος της κοινωνιας τους.Ενω εδω στην Ελλαδα τους εχουμε κλεισμενους σπιτια τους.
Ετσι ξηγιουνται τα χαζα "Αγγλακια".
doctor_john
22/01/2021, 12:56
Συμφωνώ απλά το μη χείρον βέλτιστο το δικό μου είναι τα δέντρα κάτω απο το πεζοδρόμιο όπως υπάρχουν σε πολλούς δήμους.
Θέλω να είμαι ρεαλιστής, για να αλλάξω τους πολεοδομικούς κανόνες χρειάζομαι πολύ χρόνο, πολύ χρήμα και ίσως και μια διμοιρία φονιάδων
για να παλέψω τους "επιχειρηματίες" που κάνουν κουμάντα...
Με 35ε το κάθε σπίτι, σε έξι μήνες ζώ σε γειτονιά με δέντρα..
Δε λέω ότι δεν παρανομεί, αλλά του χαρίζεσαι γιατί προσπάθησε τουλάχιστον να μην ενοχλεί πολύ (αφού μπλοκάρει όσο και το δέντρο) και το γράφω εγώ που ενοχλούμαι με το παραμικρό. Να τον καταγγείλεις επειδή έχει Smart, αυτό μάλιστα :lol:
Το πιθανότερο είναι ότι προσπάθησε να μην είναι στο δρόμο για να μην τον τρακάρουν (ούτε καν για να μην ενοχλεί) το ότι είναι δίπλα στο δέντρο είναι σίγουρα συμπτωματικό
Τον πραγματικό λόγο δεν τον γνωρίζω. Εικάζω όμως ότι αφενός το συγκεκριμένο είδος θα χρειάζεται την ελάχιστη δυνατή φροντίδα για την πρασινάδα και την σκιά που θα παρέχει και το βασικότερο ίσως οι καρποί του δεν τρώγονται.
.
Κάνει όμως μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού και μπορεί να μπει στο χοιρινό αντί για χυμό λεμόνι.
Αλλά είναι σαφώς λιγότερο περιζήτητο.
Το πιθανότερο είναι πάντως ότι επελέγη ως πιο ανθεκτικό και με σχεδόν καμία ανάγκη φροντίδας.
Ό,τι πρέπει για δημόσιους κηπουρούς :D
Γυμνασιο και λυκειο πάντως δεν είχε μείνει νερατζι σε όλη την περιοχή γύρω από το σχολείο. Ολα μέσα στο προαύλιο και στους γύρω δρόμους ήταν :D
Παιδιά μη σας πιάνει φούρια, δεν χρειάζονται όλα κόψιμο αμέσως, εδώ ας πούμε δεν πολυενοχλεί όπως κάτι μηχανάκια, ταμπέλες, καρέκλες που σαφώς φύτρωσαν αργότερα...
424953
εδώ η απουσία δέντρων όμως δημιουργεί σαφώς καλύτερες οι συνθήκες για τον συνάνθρωπο, τον κάτοικο, τον μικροεπιχειρηματία...
424954
και φανταστείτε τι θα μπορούσε να τακτοποιηθεί ακόμη, μια βάρκα, μια ψησταριά, ένα ημιμόνιμο στέγαστρο για ένα μηχανάκι ρε αδερφέ, ένα τρέιλερ...σωσμός!
Με παραξενεύουν λίγο οι συγκρίσεις με άλλα κράτη, αλλά δεν είμαι πολυταξιδεμένος...
doctor_john
22/01/2021, 15:05
Στο χαϊδάρι είναι η πάνω; μη κάνετε κανα αστείο, είναι σημάδια για φρένα!
Με παραξενεύουν λίγο οι συγκρίσεις με άλλα κράτη, αλλά δεν είμαι πολυταξιδεμένος...
Οι χώρες με βιομηχανική παραγωγή είναι πειθαρχημένες.
Τα πάντα έχουν σχεδιαστεί να βοηθούν την παραγωγή και οι άνθρωποι είναι πειθαρχημένοι.
Εδώ το κόλπο είναι αλλιώς πιο χαΛΛΛαρό και... ανθρώπινο.
Το κακό είναι πως δεν δουλεύει για όλους το ίδιο
Κάποιοι ας πούμε θεωρούν εαυτούς πιο ίσιους από τους άλλους
Γερμανία τολμάς να παρκάρεις έτσι?
Σε μισή ώρα (και πολύ λέω) το έχουν σηκώσει.
Εδώ αναρωτιόμαστε αν είναι ρουφιανιά κι αν πρέπει να του σπάσει το ουρδέλο
Το ότι μας γ... όλους το έχουμε σκεφτεί?
Σαν τον άλλο προχτές με το ψάρεμα
Κάτσανε οι άλλοι σπίτι βγήκε ο πονηρίδης για ψάρεμα και είπε δεν ενοχλώ
μόνος μου είναι
:cry:
και δεν θα φτιάξει ποτέ αυτό γιατί όλοι θέλουμε να βολευτούμε και κανένας
δεν θέλει αλλαγές σε κανένα επίπεδο.
Ακόμα κι όταν έχουμε πάρκα ή παιδικές χαρές μεταφέρουμε εκεί τους κάδους σκουπιδιών
motojojo
22/01/2021, 20:23
Η πειθαρχία είναι μόνο η μισή λύση στο πρόβλημα. Η άλλη μισή είναι ο σωστός σχεδιασμός.
Η Ελλάδα πάσχει κατά βάση και στα δυο. Όχι ότι δεν γίνονται και σωστές κινήσεις κατά περιπτώσεις.
Γυμνασιο και λυκειο πάντως δεν είχε μείνει νερατζι σε όλη την περιοχή γύρω από το σχολείο. Ολα μέσα στο προαύλιο και στους γύρω δρόμους ήταν :D
Ειδικά τα παραγεμισμένα με ξυραφάκια ζιλέτ...................
doctor_john
22/01/2021, 21:09
φτού σου νεωτεριστή, η astor πωλήθηκε στην bic πριν λίγα χρόνια...
Αυτά όταν παίζαμε με το λύκειο αλλοδαπών στο ελληνικό......
Μεγάλα καραγκιοζάκια οι εφευρέτες της πατέντας με τα ξυράφια...:nono:
Manalishi
25/01/2021, 09:00
https://www.lifo.gr/articles/greece_articles/233572/neratzies-pos-ena-dentro-egine-i-maskot-tis-athinas-kai-kindyneyse-apo-tis-apofaseis-enos-dimarxoy