View Full Version : Παρκάρισμα μοτό σε πυλωτή - Θεσσαλονίκη
Χαιρετώ την παρέα! Μάρτιο-Απρίλιο θα αγοράσω καινούργιο μηχανάκι, είμαι μεταξύ Trident (περιμένω να το δω, είπε θα το φέρει στην αντιπροσωπεία) και BMW F900R και μαζί με αυτό έρχεται το αιώνιο θέμα, που θα το παρκάρω. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που μένουν εδώ, τι παίζει με κλοπές γενικά; Μένω Τούμπα και απ' όσο βλέπω στη γειτονιά παρκάρουν στα πεζοδρόμια, όμως πρόκειται κυρίως για σκούτερ και παλιότερα μοντέλα. Στην πολυκατοικία μου υπάρχει πυλωτή (χωρίς περίφραξη) και αν θα το παρκάρω εκεί θα βρίσκεται σε γωνία πίσω από το αυτοκίνητό μου. Προφανώς θα έχει συναγερμό το μηχανάκι, θα πάρω κουκούλα και κλειδαριά δισκοφρένου ενώ σκέφτομαι να βάλω και μια βάση (είδα μια καλή της ΑΒUS) και να τη δένω και με αλυσίδα. Το κοντινότερο ιδιωτικό πάρκινγκ είναι σε απόσταση 10 λεπτών με χαλαρό περπάτημα και με ψιλοχαλάει λίγο, αλλά από το να το κλέψουν προφανώς και θα το σκεφτώ. Για πείτε μου γνώμη εσείς που μένετε Θεσσαλονίκη!
Sebastian1980
25/01/2021, 21:16
Καλός ήρθες στο φόρουμ.
Εγώ μένω Μενεμένη.
Εδώ και δυο χρόνια το έχω σε πάρκινγκ και έχω βρει την ψυχική μου ηρεμία. Έχω δυο μότο και δίνω 40€ το μήνα. Για δυο μότο δεν συμφέρει.
Για μια όμως και 25€ είναι μια χαρά.
Η μεγάλη διαφορά που έχει το πάρκινγκ απο την πυλωτή είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με ηλεκτρονικό μπρελοκ και τα άτομα είναι λίγα που το έχουν. Από έξω δεν βλέπεις τι υπάρχει στο γκαράζ μέσα. Ετσι ειναι δυσκολο να γίνεις στόχος κλεφτών.
Αν τελικά αποφασίσεις να το βάλεις στην πυλωτή εκτός από συναγερμό στην μοτοσικλέτα να αγοράσεις και ένα καλό λουκέτο δισκοφρενου , κουκούλα, και το κυριότερο να είναι κλειδωμένη σε σταθερό σημείο.
Γενικά οι πυλωτες είναι από τα καλύτερα σημεία
που μπορεί να δουλέψει ενας κλέφτης.
Είτε να πάρει κομμάτια είτε ολόκληρο το πακέτο.
Σίγουρα πιο ασφαλές από το δρόμο, γιατί μπορεί να μην την δούνε καν τη μηχανή,
αλλά αν πέσει στην αντίληψη τους, η πυλωτή δίνει κάλυψη .
Εφόσον υπάρχει πάρκινγκ κοντά,
καλύτερα να την πας εκεί για να είσαι σίγουρος.
Καλα μεταξυ μας,το trident ειναι ολοκαινουργιο μοντελο που δε προβλεπεται να κανει και θραυση στην Ελλαδα,οποτε να το κλεψουν να το κανουν τι?
Καλός ήρθες στο φόρουμ.
Εγώ μένω Μενεμένη.
Εδώ και δυο χρόνια το έχω σε πάρκινγκ και έχω βρει την ψυχική μου ηρεμία. Έχω δυο μότο και δίνω 40€ το μήνα. Για δυο μότο δεν συμφέρει.
Για μια όμως και 25€ είναι μια χαρά.
Η μεγάλη διαφορά που έχει το πάρκινγκ απο την πυλωτή είναι ότι η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με ηλεκτρονικό μπρελοκ και τα άτομα είναι λίγα που το έχουν. Από έξω δεν βλέπεις τι υπάρχει στο γκαράζ μέσα. Ετσι ειναι δυσκολο να γίνεις στόχος κλεφτών.
Αν τελικά αποφασίσεις να το βάλεις στην πυλωτή εκτός από συναγερμό στην μοτοσικλέτα να αγοράσεις και ένα καλό λουκέτο δισκοφρενου , κουκούλα, και το κυριότερο να είναι κλειδωμένη σε σταθερό σημείο.
Δίκιο έχεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα μπει σε πάρκινγκ, απλά σου τη δίνει λίγο να είναι ενα 10λεπτο ποδαρόδρομος όταν το θέλεις εκτός από τις βόλτες σου και για τις καθημερινές μετακινήσεις. Είναι καθαρά το ξεβόλεμα από το "κατεβαίνω από το σπίτι, το ξεκλειδώνω, βάζω μπροστά και φεύγω", δεν τίθεται καν οικονομικό θέμα! Ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα!
Γενικά οι πυλωτες είναι από τα καλύτερα σημεία
που μπορεί να δουλέψει ενας κλέφτης.
Είτε να πάρει κομμάτια είτε ολόκληρο το πακέτο.
Σίγουρα πιο ασφαλές από το δρόμο, γιατί μπορεί να μην την δούνε καν τη μηχανή,
αλλά αν πέσει στην αντίληψη τους, η πυλωτή δίνει κάλυψη .
Εφόσον υπάρχει πάρκινγκ κοντά,
καλύτερα να την πας εκεί για να είσαι σίγουρος.
Αυτό μου έχουν πει και άλλοι γνωστοί αλλά Αθήνα ανέκαθεν έλεγαν ότι γίνονται κλοπές μοτοσυκλετών, για αυτό είπα να ρωτήσω και για Θεσσαλονίκη! Όπως είπα και πιο πάνω μάλλον θα πάει σε πάρκινγκ, better safe than sorry!
Καλα μεταξυ μας,το trident ειναι ολοκαινουργιο μοντελο που δε προβλεπεται να κανει και θραυση στην Ελλαδα,οποτε να το κλεψουν να το κανουν τι?
Μη το λες, για εμένα αν όντως κοστίζει +/- 8000 όπως λέγεται δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με MT07,SV650 και Ζ650 που είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές του. Θεωρώ ότι όποιος έχει τα λεφτά για να πάρει αυτά καινούργια μπορεί να δώσει 1 χιλιάρικο ακόμα και να πάρει καλύτερο μηχανάκι (γνώμη μου). Και το CB650 είναι πολύ καλό αλλά ως 4κύλινδρο είναι άλλη φιλοσοφία
Αν θα το χρησιμοποιεις και ως μεταφορικο μεσο (οχι μονο για τη βολτα δλδ) το να ειναι δεκα λεπτα απο το σπιτι σου πιστευω θα σε κουρασει. Το εχω ζησει, δε σου το λεω θεωρητικα. Σκεψου οτι θα κουβαλας και τον εξοπλισμο μεχρι εκει (κρανος, γαντια, αδιαβροχα, κτλ).
Γενικα η Θεσσαλονικη δεν ειναι Αθηνα στο θεμα των κλοπων παντως. Δεν ειναι απαγορευτικο να εχεις μηχανη σε πυλωτη με τα προαναφερθεντα μετρα ασφαλειας. Εχω και φιλο με μηχανη πιο ακριβη απο αυτη που λες και την εχει σε πυλωτη στην Ανω Τουμπα χρονια τωρα χωρις θεμα. Οχι πως δε γινονται κι εδω κλοπες αλλα οχι με τοσο μεγαλη συχνοτητα. Το θεμα ειναι πιο πολυ να μη σου δημιουργει αγχος η ολη ιστορια. Αν ειναι δηλαδη να χασεις τον υπνο σου και να βγαινεις στο μπαλκονι καθε λιγο και λιγακι γιατι σου φανηκε οτι ακουσες το συναγερμο ασ'το... Χιλιες φορες να περπατας 20 λεπτα καθε μερα για το παρκινγκ.
Υπαρχει και η λυση της ασφαλειας κλοπης φυσικα.
Αν θα το χρησιμοποιεις και ως μεταφορικο μεσο (οχι μονο για τη βολτα δλδ) το να ειναι δεκα λεπτα απο το σπιτι σου πιστευω θα σε κουρασει. Το εχω ζησει, δε σου το λεω θεωρητικα. Σκεψου οτι θα κουβαλας και τον εξοπλισμο μεχρι εκει (κρανος, γαντια, αδιαβροχα, κτλ).
Γενικα η Θεσσαλονικη δεν ειναι Αθηνα στο θεμα των κλοπων παντως. Δεν ειναι απαγορευτικο να εχεις μηχανη σε πυλωτη με τα προαναφερθεντα μετρα ασφαλειας. Εχω και φιλο με μηχανη πιο ακριβη απο αυτη που λες και την εχει σε πυλωτη στην Ανω Τουμπα χρονια τωρα χωρις θεμα. Οχι πως δε γινονται κι εδω κλοπες αλλα οχι με τοσο μεγαλη συχνοτητα. Το θεμα ειναι πιο πολυ να μη σου δημιουργει αγχος η ολη ιστορια. Αν ειναι δηλαδη να χασεις τον υπνο σου και να βγαινεις στο μπαλκονι καθε λιγο και λιγακι γιατι σου φανηκε οτι ακουσες το συναγερμο ασ'το... Χιλιες φορες να περπατας 20 λεπτα καθε μερα για το παρκινγκ.
Υπαρχει και η λυση της ασφαλειας κλοπης φυσικα.
Καλά όσον αφορά το άγχος συμφωνώ απόλυτα, αν είναι να σκέφτεσαι όλη την ώρα μην το κλέψουν καλύτερα να είσαι ήσυχος. Για καθημερινές μετακινήσεις θα χρησιμοποιείται κατά βάση όταν έχει καλό καιρό, οπότε μάλλον θα την παλέψω με ένα μπουφάν-κράνος-γάντια μέχρι το πάρκινγκ. Άσε που έτσι όπως είμαστε δεν ξέρουμε και πότε θα ξανανοίξουμε να πάμε και για κάναν καφέ, για δουλειά μιλάω κυρίως σε αυτή τη φάση :p
Καταρχήν καλημέρα και με το καλό να πάρεις το μοτόρι σου :beer:
Στα του θέματος ,συμφωνώ με τον ptc,Θεσσαλονίκη είναι καλύτερα στο θέμα κλοπή-όχι πως δεν συμβαίνει βέβαια.
Πολύ καλός μου φίλος έχει τις μηχανές του ( ΧΤ600-F650-Varadero) όλα αυτά τα χρόνια στον δρόμο και δεν έχασε ούτε καθρέφτη.To bmw μάλιστα είχε χρόνια χαλασμένο διακόπτη και έπαιρνε μπρος χωρίς κλειδί παρόλα αυτά το άφηνε έξω ( :moutza: Κωστάκη )
Εμένα μου έκλεψαν το ΧΤ μέρα μεσημέρι ( φταίω,δεν το κλείδωσα στο δέντρο).
Το ψυχολογικό πολύ σοβαρό,πριν καιρό έκανα διανυκτέρευση στην Θεσ. στο σπίτι αυτού του φίλου μου,πάρκαρα δίπλα στην δικιά του.Ε,όλη νύχτα δεν έκλεισα μάτι και βγήκα 10 φορές στο μπαλκόνι.Όποιος καεί στον χυλό που λένε.
Προσωπικά μετά και από ιστορία φίλου στην Αθήνα που του έφαγαν TDM900 και στην θέση του είδε μόνο τον συναγερμό στο πάτωμα δεν θα το άφηνα ποτέ έξω.
Kickstart
26/01/2021, 10:51
αυτά που έχεις (πυλωτή,συναγερμός,λουκέτα,δέσιμο από σταθερό σημείο, στρίμωγμα πίσω από εμπόδιο) +συσκευή εντοπισμού και ασφάλεια κλοπής και είσαι υπέρκομπλέ.
αν είναι να συμβεί θα συμβεί και εκτός πάρκιν.
μην χαλάς την ψυχική σου διάθεση, και κοίτα να χαρείς τη νέα σου αγάπη.
Εμένα μου έκλεψαν το ΧΤ μέρα μεσημέρι ( φταίω,δεν το κλείδωσα στο δέντρο).
Α ναι; Τώρα τα θέλουμε τα δεντράκια; :D
Μην το σκεφτεις καν να βαλεις καινουργιο μηχανακι στην πυλωτη. ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
Εγω το TDM σε πυλωτη που το ειχα 6 χρονια ειχα...
-Σταθερο σημειο πακτωμενο στο εδαφος για μπροστα αλυσιδα
-περιμετρικο scorpio sr-i900
-Κουκουλα που εβαζα και εβγαζα επιμελως
-Λουκετο δισκοφρενου.
Ολα αυτα βεβαια σε φιλικη πολυκατοικια προς αυτα μια και οι ιδιοκτητες που νοικιαζα το διαμερισμα ηταν οικογενειακοι φιλοι.
Περιοχη ηταν Νικαια-Αττικη και ηταν ηδη επιφοβη.
Σαν μοτο δεν μου την πειραξαν ποτε ομως πλεον μετακομισα Ιλιον και με το Ζεφυρι διπλα δεν ρισκαρω πυλωτη και την εχω κλεισει σε ιδιωτικο κλειστο παρκινγκ.
Φιλικα σου λεω να μην σκεφτεις το 10λεπτο περπατημα προκειμενου να κοιμασαι ησυχος.
Dr.Monty
26/01/2021, 12:37
Την ιδια απορία σε σχεση με το κλειστο παρκινγκ ειχα και γω.
Γενικά στο κέντρο της Αθήνας - Κουκάκι (σε οσα ρώτησα) ειναι ολα τα παρκινγκ φουλ.
Έστω όμως ότι δεν ειναι.
Οι τιμές που βρήκα (ασχτετα αν δεν εχει θέσεις) ειναι 50 με 70 ευρω το μήνα (ρώτησα σε 4).
Αρα ας πουμε 50Χ12=600 ευρώ.
Οπότε σκέφτηκα οτι μια ασφάλεια με κλοπή που με εξασφαλίζει παντού (π.χ. να κοιμηθώ σε κανα φίλο, εκδρομές, πίνω αλκοολ και αφήνω τη μηχανη και παω σπίτι με ταξί - κάτι που κανω συχνα με το αμάξι κτλ) θα ειναι περίπου στα ίδια λεφτά, ίσως και λιγότερα.
Σε ένα άλλο θέμα είχα διαβάσει οτι σε καποιον η ασφάλεια ΜΕ κλοπή για καινουρια μηχανη γύρω στα 5000Κ του είχε βγεί στα 600 ευρώ.
Αν λάβουμε οτι η υποχρεωτική (χωρίς κλοπή) ασφάλεια θα κοστίζει κανα 150αρι τότε νομίζω αυτή η λύση της ασφάλειας ΜΕ κλοπή ειναι καλύτερη (150 λιγότερα). Τελος παντων. Συγκρισιμες νομίζω διαφορές.
Δεν ξέρω αν κανω καποιο λάθος στο συλλογισμό μου. Πάντως εγω λέω να παω στην full ασφάλεια όταν ερθει η ώρα.
Οποιος εχει υπόψη κανενα παρκινγκ κουκάκι ας πει...
Τουμπα,2009.Σχολαω απ την δουλεια,γυρναω σπιτι 6 παρα τεταρτο,απογευμα,γειτονια με κινηση.Παω να κλειδωσω το παπι(yamaha F1zr) με μια καλουτσικη αλυσιδα που ειχα απ την μπροστα ροδα.Πριν κλειδωσω το λουκετο σκεφτομαι ''αφου σε 10 λεπτα θα φυγεις'' και τελικα δεν το κλειδωνω.Ειχα κλειδωσει ομως τιμονι.Ανεβαινω λεω στην δικια μου αντε ετοιμασου να φυγουμε.Μεχρι να ετοιμαστει,περνω να πεταξω τα σκουπιδια,κατεβαινω τα πεταω και καθομαι στο μηχανακι.Βαζω τα κλειδια ξεκλειδωνω τιμονι και περιμενω.Περνανε 7-10 λεπτα,λεω τι γινεται γιατι αργει και ανεβαινω σπιτι.Καθομαστε 15 λεπτα(εχει παει 6 και 20) και κατεβαινουμε κατω...Ρε γαμωτο,που ειναι,εδω το χα αφησει...Το παπακι γεια σας!!!Μες τον κοσμο και την κινηση το φαγανε!!Δεν θελω να σε αγχωσω φιλε αλλα τελευταια εχω ακουσει πολλα ακομα και για την θεσσαλονικη,οπως ξηλωμα κοντερ και μεσαιο μαζι με τελικο εξω απο 24ωρο μαγαζι!!
Garfield
26/01/2021, 18:04
Χαιρετώ την παρέα! Μάρτιο-Απρίλιο θα αγοράσω καινούργιο μηχανάκι, είμαι μεταξύ Trident (περιμένω να το δω, είπε θα το φέρει στην αντιπροσωπεία) και BMW F900R και μαζί με αυτό έρχεται το αιώνιο θέμα, που θα το παρκάρω. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά που μένουν εδώ, τι παίζει με κλοπές γενικά; Μένω Τούμπα και απ' όσο βλέπω στη γειτονιά παρκάρουν στα πεζοδρόμια, όμως πρόκειται κυρίως για σκούτερ και παλιότερα μοντέλα. Στην πολυκατοικία μου υπάρχει πυλωτή (χωρίς περίφραξη) και αν θα το παρκάρω εκεί θα βρίσκεται σε γωνία πίσω από το αυτοκίνητό μου. Προφανώς θα έχει συναγερμό το μηχανάκι, θα πάρω κουκούλα και κλειδαριά δισκοφρένου ενώ σκέφτομαι να βάλω και μια βάση (είδα μια καλή της ΑΒUS) και να τη δένω και με αλυσίδα. Το κοντινότερο ιδιωτικό πάρκινγκ είναι σε απόσταση 10 λεπτών με χαλαρό περπάτημα και με ψιλοχαλάει λίγο, αλλά από το να το κλέψουν προφανώς και θα το σκεφτώ. Για πείτε μου γνώμη εσείς που μένετε Θεσσαλονίκη!
Στην Τούμπα που μένει ο πατέρας μου εδώ και 15 χρόνια έχει σε πυλωτή μια Yamaha 650 και δεν του την έχουν πειραξει (χωρίς λουκέτο και συναγερμό). Όταν έμενα εγώ σε ένα σκουτεράκι Piaggio μια φορά θυμάμαι μου είχαν κλέψει δυο καθρέπτες. Γενικά νομίζω είναι ότι άμα την βάλουν στο μάτι δεν την γλυτώνεις αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα.
gior-gos
26/01/2021, 19:03
Βαζω τα κλειδια ξεκλειδωνω τιμονι και περιμενω.Περνανε 7-10 λεπτα,λεω τι γινεται γιατι αργει και ανεβαινω σπιτι.Καθομαστε 15 λεπτα(εχει παει 6 και 20) και κατεβαινουμε κατω...
Άφησες το μηχανάκι μόνο του με το κλειδί πάνω για 15 λεπτα;
Η σωστή ερώτηση είναι "περίμενες γυναίκα να ετοιμαστεί γρήγορα;".
KAWAMANRIDER
26/01/2021, 20:16
κι εγώ στην Αθήνα όταν έμενα πάντα σε παρκινγκ , όσες φορές έτυχε να την έχω εκτός ήμουνα με το άγχος , Θεσσαλονίκη μπορεί να μην είναι Αθήνα αλλά σίγουρα έχει θέμα , πλέον παντού φοβάμαι και επαρχία , οι καιροί είναι δύσκολοι, καλύτερα παρκινγκ να μην έχεις την αγωνία και να μην χρειάζεσαι να βγάζεις - βάζεις λουκέτα , κουκούλες κλπ
Οχι.Ξεκλειδωσα το τιμονι,περιμενα,πηρα τα κλειδια και ανεβηκα.Αν ειναι ξεκλειδωτα αυτα τα μηχανακια τα κλεβεις πανευκολα.Και κλειδωμενο να ναι παλι ευκολα το περνεις
wthanasis
26/01/2021, 23:18
Παλαιότερα ήταν χαλί η κατάσταση κι εδώ Θεσσαλονίκη. Παθών κι εγώ με DT200, κλειδωμένο σε πεζοδρόμιο, φίλος με gsxr σε πυλωτή και αρκετοί ακόμη γνωστοί και φίλοι. Όσο πιο δυτικά τόσο χειρότερα. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουν ηρεμήσει λίγο χωρίς να ξέρω γιατί. Φυσικά καινούργια μηχανή πάντα και παντού αποτελεί πρόκληση.
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να κλειδώνουμε τα μηχανάκια μας με κλειδαριές δισκοφρένου, αλυσίδες, να βάζουμε συναγερμό και κουκούλες και πάλι να υπάρχουν αμφιβολίες. Άστα να πάνε είναι η κατάσταση. Απ΄ όσο κατάλαβα ναι μεν όλα τα αντικλεπτικά μέτρα αποθαρρύνουν τους επίδοξους κλέφτες αλλά είναι και θέμα τύχης-συγκυριών. Για αυτό το λόγο μάλλον θα πάει σε πάρκινγκ όσο και να με ξεβολεύει και θα πάρω και μια καλή κλειδαριά δισκοφρένου με συναγερμό για όταν το αφήνω έξω σε καμιά βόλτα. Για να απαντήσω και στο φίλο Dr. Monty, εφ' όσον κάποιος μπει σε διαδικασία επιλογής "ή το ένα ή το άλλο" μεταξύ πάρκινγκ και ολικής ασφάλειας κλοπής, νομίζω καλύτερα πάρκινγκ για να μην τρέχεις με την ασφαλιστική στην απευκταία περίπτωση που συμβεί το μοιραίο, δεν ξέρω και τι όροι παίζουν όσον αφορά την ασφάλιση κλοπής καθώς δεν έχω ξανακάνει. Το ιδανικό βέβαια είναι και τα δυο αλλά κοστίζει πολύ, οπότε ζυγίζεις όφελος και κίνδυνο.
Είναι και θέμα τύχης, εγώ μια φορά πριν 15 τόσα χρόνια δε θυμάμαι καλά πάρκαρα στον Κορυδαλλό το freewind βραδάκι, την άλλη μέρα το πρωί ψάχνομαι βρε πού είναι τα κλειδιά πού είναι τα κλειδιά, τελικά τα βρήκα ... στην κλειδαριά της μηχανής, μαζί με τη μηχανή.
Ή ίσως στην μπαγκαζιέρα πού τα ξέχασα αφού έβγαλα το λουκέτο του δισκόφρενου και το χα βαλει; όπως και να χει ό,τι κλειδί χρειαζόταν για να τη φάνε ήταν εκεί
Για να απαντήσω και στο φίλο Dr. Monty, εφ' όσον κάποιος μπει σε διαδικασία επιλογής "ή το ένα ή το άλλο" μεταξύ πάρκινγκ και ολικής ασφάλειας κλοπής, νομίζω καλύτερα πάρκινγκ για να μην τρέχεις με την ασφαλιστική στην απευκταία περίπτωση που συμβεί το μοιραίο, δεν ξέρω και τι όροι παίζουν όσον αφορά την ασφάλιση κλοπής καθώς δεν έχω ξανακάνει. Το ιδανικό βέβαια είναι και τα δυο αλλά κοστίζει πολύ, οπότε ζυγίζεις όφελος και κίνδυνο.
Υπαρχει και η αλλη οπτικη βεβαια, το παρκινγκ σε καλυπτει μονο οταν ειναι εκει η μηχανη, η ασφαλεια σε καλυπτει οπου κι αν εχεις παρκαρει. Πχ αν καποιος κατεβαινει στο κεντρο με τη μηχανη του για τη δουλεια και την αφηνει εξω ολο το 8ωρο η ασφαλεια συμφερει περισσοτερο. Γενικα ειναι νομιζω προφανες οτι δεν υπαρχει μια σωστη απαντηση, εξαρταται απο πολλες παραμετρους. Αλλιως ολοι θα καναμε το ιδιο.
gior-gos
28/01/2021, 13:37
Είναι και θέμα τύχης, εγώ μια φορά πριν 15 τόσα χρόνια δε θυμάμαι καλά πάρκαρα στον Κορυδαλλό το freewind βραδάκι, την άλλη μέρα το πρωί ψάχνομαι βρε πού είναι τα κλειδιά πού είναι τα κλειδιά, τελικά τα βρήκα ... στην κλειδαριά της μηχανής, μαζί με τη μηχανή.
Ή ίσως στην μπαγκαζιέρα πού τα ξέχασα αφού έβγαλα το λουκέτο του δισκόφρενου και το χα βαλει; όπως και να χει ό,τι κλειδί χρειαζόταν για να τη φάνε ήταν εκεί
Σαφώς είναι και θέμα τύχης.
Έχω δει πάμπολλες φορές - και μου κάνει φοβερή εντύπωση - να αφήνει κάποιος το μηχανάκι
αναμμένο
έξω από ψιλικατζίδικο για να πάει να πάρει τσιγάρα. Δηλαδή περνάει κάποιος, το καβαλάει και φεύγει κύριος. Σ αυτή την περίπτωση, πραγματικά αναρωτιέμαι ποιός φταίει περισσότερο.
Δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα μοτοσικλέτας. :p
DoctoR_k6
28/01/2021, 14:15
Αυτο ακριβως.
Αν εχει γινει κ καμια παραγγελια απλα το κρυβεις κ δεν το ξαναβγαζεις για κανα 6μηνο.
Dr.Monty
28/01/2021, 15:02
το παρκινγκ σε καλυπτει μονο οταν ειναι εκει η μηχανη, η ασφαλεια σε καλυπτει οπου κι αν εχεις παρκαρει.
Ακριβως σε αυτο αναφέρθηκα και εγω. Με παραδείγματα.
Το εχω διαβάσει πολλές φορες αυτο και λογω απειρίας δεν το καταλαβαίνω. Μπορεις να το εξηγήσεις; Τι δεν κλέβουν; τις φτηνές; Τις σπάνιες; Τις παλιές;
Κανεις σοβαρος κλεφτης δεν βουταει στην τυχη οτι βρει ξεμπαρκο..;)
(αμα του ξεμεινει για πανω απο 2-3 μερες κινδυνεύει να γινει τσακωτός..)
Πρωτα ερχεται η "παραγγελία" και μετα η εκτέλεση και διεκπεραίωση αυτης..
Υπαρχει και η αλλη οπτικη βεβαια, το παρκινγκ σε καλυπτει μονο οταν ειναι εκει η μηχανη, η ασφαλεια σε καλυπτει οπου κι αν εχεις παρκαρει. Πχ αν καποιος κατεβαινει στο κεντρο με τη μηχανη του για τη δουλεια και την αφηνει εξω ολο το 8ωρο η ασφαλεια συμφερει περισσοτερο. Γενικα ειναι νομιζω προφανες οτι δεν υπαρχει μια σωστη απαντηση, εξαρταται απο πολλες παραμετρους. Αλλιως ολοι θα καναμε το ιδιο.
Συμφωνώ, για αυτό είπα "εφ' όσον κάποιος μπει σε διαδικασία επιλογής "ή το ένα ή το άλλο" μεταξύ πάρκινγκ και ολικής ασφάλειας κλοπής". Το ότι θα την κλείνεις σε πάρκινγκ το βράδυ όπως είπες δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλαπεί οπουδήποτε αλλού. Αλλά για εμένα αν είναι ή το ένα ή το άλλο θα προτιμούσα πάρκινγκ για να είναι πιο ασφαλής το βράδυ διότι το βράδυ υπάρχει μεγαλύτερη περίπτωση να γίνει το κακό παρά την ημέρα. Εγώ θα έχω και τα δυο και ας κοστίζει, θα δαπανήσω πολλά χρήματα οπότε προτιμώ να είμαι καλυμμένος παρά να τα κλαίω. Μπορεί και να μη συμβεί τίποτα χωρίς κανένα από τα δυο όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρημα.
Το εχω διαβάσει πολλές φορες αυτο και λογω απειρίας δεν το καταλαβαίνω. Μπορεις να το εξηγήσεις; Τι δεν κλέβουν τις φτηνές; Τις σπάνιες; Τις παλιές;
Γενικώς ό,τι βλέπεις να κυκλοφορεί πολύ (δηλαδή πουλάει) έχει αυξημένο κίνδυνο να γίνει στόχος και να κλαπεί από κάτι που δεν είναι τοσο δημοφιλές. Δεν έχει τόση σημασία αν είναι παλιό/καινούργιο ή ακριβό/φθηνό το μηχανάκι, αν υπάρχει κοινό στο οποίο θα σπρώξουν όλο το μηχανάκι ή ανταλλακτικά τότε αποτελεί στόχο επιτήδειων. Ένα απλό παράδειγμα είναι τα ΤDM 900 των οποίων η παραγωγή σταμάτησε το 2010, παρ' όλα αυτά κυκλοφορούν πάρα πολλά και έχω ακούσει ότι στην Αθήνα είναι από τα μηχανάκια που κλέβουν πιο συχνά
Είναι και τα δύο, με δεύτερο την τύχη.
borgiriadis1
29/01/2021, 10:35
Σίγουρα η περίπτωση του παρκινγκ είναι καλύτερη από την πυλωτή αλλά 10 λεπτά περπάτημα είναι πολύ για μια μηχανή που θα χρησιμοποιείται καθημερινά. Εγώ μένω στα 500-600 μετρά από την μητέρα μου που έχει μονοκατοικία και παρκάρω τις μηχανές-μηχανάκια εκεί και πραγματικά τα 2 λεπτά περπάτημα είναι τερμα κουραστικό(όχι το περπάτημα,το πήγαινε έλα) οπότε αν έχω να πάρω τη μηχανή σε 2 ώρες ή από μεσημέρι σε βράδυ την παρατάω από κάτω. Το παπί που το χρησιμοποιώ συνέχεια το έχω μόνιμα στο δρόμο παρκαρισμένο.
Γνώμη μου αν υπάρχει ποιο κοντινό παρκινγκ έστω και ακριβότερο πήγαινέ το εκεί.Εκτός αν μένεις σε ιδιόκτητο σπίτι οπότε κανε καμιά κατασκευή στην πυλωτή που να μην βγαίνει η μηχανή με την καμία. Φίλος με R1 σε πυλωτή έχει έβαλε στην πυλωτή δεξιά-αριστερά κάγκελα μήκους 1 μέτρου και ύψος 2 μέτρα τσιμεντομένα σε τοίχο. Ανάμεσα παρκάρει τη μηχανή και μπροστά έχει καγκελόπορτα οπότε είναι σαν κλουβί βάζει το αμάξι μπροστά στην πόρτα να μην ανοίγει οπότε η μηχανή δεν βγαίνει χωρίς να κοπούν τα κάγκελα ή να κουνηθεί το αμάξι. Μπελαλίδικια δουλειά αλλά αν το σπίτι είναι δικό σου το κάνεις 1 φορά και το έχεις για πάντα.
Σίγουρα η περίπτωση του παρκινγκ είναι καλύτερη από την πυλωτή αλλά 10 λεπτά περπάτημα είναι πολύ για μια μηχανή που θα χρησιμοποιείται καθημερινά. Εγώ μένω στα 500-600 μετρά από την μητέρα μου που έχει μονοκατοικία και παρκάρω τις μηχανές-μηχανάκια εκεί και πραγματικά τα 2 λεπτά περπάτημα είναι τερμα κουραστικό(όχι το περπάτημα,το πήγαινε έλα) οπότε αν έχω να πάρω τη μηχανή σε 2 ώρες ή από μεσημέρι σε βράδυ την παρατάω από κάτω. Το παπί που το χρησιμοποιώ συνέχεια το έχω μόνιμα στο δρόμο παρκαρισμένο.
Γνώμη μου αν υπάρχει ποιο κοντινό παρκινγκ έστω και ακριβότερο πήγαινέ το εκεί.Εκτός αν μένεις σε ιδιόκτητο σπίτι οπότε κανε καμιά κατασκευή στην πυλωτή που να μην βγαίνει η μηχανή με την καμία. Φίλος με R1 σε πυλωτή έχει έβαλε στην πυλωτή δεξιά-αριστερά κάγκελα μήκους 1 μέτρου και ύψος 2 μέτρα τσιμεντομένα σε τοίχο. Ανάμεσα παρκάρει τη μηχανή και μπροστά έχει καγκελόπορτα οπότε είναι σαν κλουβί βάζει το αμάξι μπροστά στην πόρτα να μην ανοίγει οπότε η μηχανή δεν βγαίνει χωρίς να κοπούν τα κάγκελα ή να κουνηθεί το αμάξι. Μπελαλίδικια δουλειά αλλά αν το σπίτι είναι δικό σου το κάνεις 1 φορά και το έχεις για πάντα.
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι πιο κοντά καθώς δεν είναι γενικά κεντρική περιοχή και δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Στην πυλωτή της δικής μου πολυκατοικίας δεν μπορεί να γίνει κάτι σαν αυτό που αναφέρεις πάντως. Πιο πολύ για φύλαξη το βράδυ θέλω το πάρκινγκ, αν είναι να μπω σπίτι για 1-2 ώρες και να ξαναφύγω θα τη βάλω από κάτω, έτσι και αλλιώς σίγουρα θα πάρω μια αλυσίδα ή κλειδαριά δισκοφρένου για όταν το παρκάρω έξω.
Χτες πάντως σήκωσαν tdm 850 μέλους της ομάδας fb στην Καλαμαριά :(
giorgos.boun
29/01/2021, 15:07
Δεν το ειδα πιο γρήγορα.
Εγώ την έχω σε πυλωτή στην τουμπα που είπε ο ptc. Αρκετά πιο ακριβή αλλά δεν αγχώνομαι. Ίσως το μη εμπορικό μοντέλο ίσως δίπλα μου που παρκάρει ένα street triple ένα vstrom και ένα σκούτερ με καθησυχάζει. Την δένω από εμπρός με μια κλειδαριά δισκόφρενου με συναγερμό και πίσω με αλυσίδα πιασμένη βέβαια στον τοίχο.
+ ότι δεν φαίνεται από τον δρόμο από περαστικούς.
Εγώ πάντως στην θέση σου αν έκανα 10 λεπτά για να την πάρω κάθε μέρα δεν θα το σκευτομουν καθολου.
Εδώ βαριέμαι να πάω 2 λεπτά να παρκάρω και να περπατάω μέχρι την πυλωτη το σκούτερ και πολλές φορές το αφήνω κάτω από το σπίτι μου...(η πυλωτη είναι στους γονείς μου στα 300 μέτρα από το σπίτι μου).
Αν αγχωνόμουν τόσο πολύ θα έκανα την ασφάλεια. Σε καμία περίπτωση το 20λεπτο περπάτημα. Για μένα τουλάχιστον.
Υ.γ. Το trident να πάρεις. Τουλάχιστον από τις φωτό φαίνεται παρά πολύ όμορφο. Ελπίζω να το φέρει γρήγορα η διπλανή μας triumph να πας να το δεις και από κοντά. Αν έκανα βολτες με μηχανή θα το ήθελα και εγώ...
ή το καινούργιο tuono 660...
Dr.Monty
29/01/2021, 15:37
δεν βγαίνει χωρίς να κοπούν τα κάγκελα ή να κουνηθεί το αμάξι.
Σε γνωστό με το ίδιο στήσιμο, ξεπαρκάραν το πίσω αυτοκίνητο, πήραν αυτο που θέλουν, και ξαναπαρκάραν πίσω το αλλο.
Τα ''ειναι παλιο μηχανακι δε θα το κλεψουν'' και ''εινα ιαντιεμπορικο''...εχουν τελειωσει.με τετοια πεινα που χει πεσει κλεβουν τα παντα.KLE500...bros400.Και θεσσαλονικη κλεβουν πολλα,μην ακους τα παραδειγματα που δεν κλαπηκαν αλλα τα παραδειγματα που κλαπηκαν.Πριν μερικες μερες κλεψανε απο θεσσαλονικη bros400 δυο κλεφτρονια για να κανουν ληστειες,κοβανε βολτες και τους εντοπισε ενας που ειχε διαβασει την αγγελια κλοπης.Επισης Θεσαλλονικη πριν μερικα χρονια ειχε γινει χαμος ειχε οργανωθει συμμορια και κλεβανε μηχανακια και στελνανε Βουλγαρια Αλβανια κι απο κει ανταλλακτικα για το εξωτερικο.Καθε βδομαδα ακουγες περιστατικα.
Ειχα 11 χρονια το κ8 μου σε κλειστο γκαραζ και κοιμομουνα ησυχος.Μολις πηγα σε σπιτι χωρις κλειστο γκαραζ το κλεψανε μεσα σ ενα χρονο απο την πυλωτη.Ποτε σε πυλωτη.
oti nanai
29/01/2021, 17:54
δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη ο καθένας θα λέει τα δικά του , εγώ έχω πυλωτή 20 χρόνια όλα τα μηχανάκια εκεί τα έβαζα πάντα με λουκέτο ποτέ δεν έγινε τίποτα , κανε εσύ ότι νομίζεις για την ασφάλεια της μηχανής σου και μην το σκέφτεσαι αυτό γιατί δεν θα την χαρείς και θα έχεις πάντα άγχος . αν θέλουν να στην φάνε θα σου την φάνε όπου και να την βάλεις . από γνωστό στην αθήνα του έφαγαν μέσα από κλειστό πάρκινγκ αμάξι και μηχανή ταυτόχρονα
motojojo
29/01/2021, 21:14
Η πυλωτή που λέτε έχει κάγκελα ή όχι? Αν κλειδώνει με καγκελόπορτα δεν είναι πάλι ασφαλής?
αν ενα μηχανακι ειναι εμπορικο τοτε προκυπτει αναγκη για ανταλλακτικα
οταν προκυψει αναγκη γινεται παραγγελια
οταν γινει παραγγελια θα το φανε οπου και οποιο βρουν ευκαιρο
οποιος θελει να βγαλει γουστα με καινουριο και καλο να υπολογισει προκαταβολικα στα κοστη την ασφαλεια κλοπης
αλλιως KLE.....
Το μηχανάκι αν το αφήσεις εκεί θα στο κλέψουν
ΤΕΛΟΣ
Η πυλωτή που λέτε έχει κάγκελα ή όχι? Αν κλειδώνει με καγκελόπορτα δεν είναι πάλι ασφαλής?
Η δική μου είναι μικρή και τελειώς ανοιχτή, κάγκελα έχει μόνο από τη μια μεριά που έχει μεγαλύτερο ύψος από το πεζοδρόμιο (έχει ανηφορική κλίση) και είναι τα πάντα σε κοινή θέα. Αυτή ΙΣΩΣ είναι πιο ασφαλής από κάποια μεγάλη και κλειστή καθώς οι κλειστές προσφέρουν κάλυψη από το δρόμο όπως είπε και κάποιο άλλο μέλος σε προηγούμενη απάντηση. Αν ψάξεις στο youtube υπάρχουν ακόμα και ελληνικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας στα οποία μπαίνουν κλέφτες σε πυλωτές και κλέβουν μηχανάκια.
Προσωπικά πάντως, μετά από αυτή τη συζήτηση θα τη βάλω σε κλειστό πάρκινγκ να κοιμάμαι πιο ήσυχος τουλάχιστον. Πιο πολύ ξεκίνησα αυτή την κουβέντα για να δω τι παίζει με κλοπές από παιδιά που μένουν Θεσσαλονίκη. Επειδή μένω σε γειτονιά που και προ covid δεν είχε πολλή κίνηση, θεωρώ ότι κινδυνεύει αρκετά στην πυλωτή, ακόμα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.
PaNick67
30/01/2021, 11:50
Προσωπικά πάντως, μετά από αυτή τη συζήτηση θα τη βάλω σε κλειστό πάρκινγκ να κοιμάμαι πιο ήσυχος τουλάχιστον. Πιο πολύ ξεκίνησα αυτή την κουβέντα για να δω τι παίζει με κλοπές από παιδιά που μένουν Θεσσαλονίκη. Επειδή μένω σε γειτονιά που και προ covid δεν είχε πολλή κίνηση, θεωρώ ότι κινδυνεύει αρκετά στην πυλωτή, ακόμα και με όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Στην θεση σου θα εκανα ασφαλεια κλοπης, για να ειμαι καλυμμενος και σε βολτα, διανυκτερευση αλλου, κλπ και θα αγοραζα κουκουλα, μια χοντρη αλυσιδα και δυο καλα λουκετα.
Οικονομικα το ιδιο θα σου βγει με το πλεονεκτημα οτι η μηχανη θα ειναι κοντα σου και οχι δεκα λεπτα περπατημα.
Αλλωστε και απο κλειστα γκαραζ κλεβονται αν το μοντελο εχει ζητηση.
alexis72
30/01/2021, 12:20
υπάρχουν 4 απλές λύσεις ...
1) υπάρχει μήπως πολύ κοντά σου 24ωρο βενζινάδικο ?
2) υπάρχει μήπως πολύ κοντά σου αστυνομικό τμήμα ?
3) βρες parking κλειστό με ενοίκιο ....
4) το καλύτερο ειναι να ΜΗΝ πάρεις μοτο αν εχεις ΑΓΧΟΣ ....
σε ΟΛΗ την ελλάδα κλέβουν τα ΠΑΝΤΑ (γιατί οι νόμοι ειναι για τον ΠΟΥΤΣ@ οσον αφορά την τιμωρία τους αν τούς πιάσουν ...) από κότες μέχρι ποδηλατα μηχανάκια ,ρούχα απλωμένα απο μπουγάδα κλπ κλπ - και το οτι ΔΕΝ κλέβουν μοτο στη θεσ/κη ....εδώ γελάμε ....
προχθές στη μενεμένη (θεσ/νικη) μού ειπε γνωστός ανοιξαν ενός θείου του ενα ερείπιο αμάξι nissan sunny 35 η 40 ετών μέσα σε ανοιχτό parking (και υπηρχαν κ αλλα 20αμάξια εκεί ) κ εκλεψαν την μπαταρία , (μάλλον για να φτιάξουν ναρκωτικά ....τού ειπαν στην αστυνομία )
Πάντως και στην πυλωτή αν είναι κάθε φορά να βγάζεις κουκούλα, λουκέτα, αλυσίδα, να ανεβαίνεις ξανά πάνω στο σπίτι να αφήσεις την κουκούλα να ξανακατεβαίνεις για να φύγεις γαμησε τα σπάσιμο. Εκτός αν το κάνεις μόνο το βράδυ όταν γυρνάς στο σπίτι οριστικά αλλά τότε δεν θα έχεις την προστασία που θα νόμιζες ότι θα είχες όταν θα είναι φουλ κλειδωμένο, κουκουλωμένο. Το όλο νόημα είναι να βγαίνεις από το σπίτι σου ντυμένος με κράνος γάντια στο χέρι να βάζεις μπρος και να φεύγεις και αυτό γίνεται μόνο με ιδιόκτητο κλειστό πάρκινγκ στην οικοδομή ή μονοκατοικία που μένεις ή αν είσαι εντελώς στ' αρχδ σου και το παρκάρεις με ένα λουκέτο κάτω από το σπίτι. Όλα τα άλλα είναι μπελάς οπότε μεταξύ των δύο εγώ θα πήγαινα στο παρκινγκ για να κοιμάμαι πιο ήσυχος.
1) υπάρχει μήπως πολύ κοντά σου 24ωρο βενζινάδικο ?
2) υπάρχει μήπως πολύ κοντά σου αστυνομικό τμήμα ?
Καλή εναλλακτική είναι νομίζω, εγώ πάντως θα το προτιμούσα από πυλωτή μάλλον, κάτω από τα τεράστια ψηλά μπαλκόνια που είναι μπροστά σε τράπεζες ή σουπερ μαρκετ που είναι πάντα καλά φωτισμένα και με κάμερες και έχεις και προστασία από καιρικά φαινόμενα.
borgiriadis1
31/01/2021, 11:12
Σε γνωστό με το ίδιο στήσιμο, ξεπαρκάραν το πίσω αυτοκίνητο, πήραν αυτο που θέλουν, και ξαναπαρκάραν πίσω το αλλο.
Σοβαρα? Με τσιμρντομενα καγκελα δεξια αριστερα και πισω τοιχο τα εχει αυτος ο φιλος μου. Δεν λεω οτι δεν γινεται να το κλεψουν. Αλλα με βαση το βαθμο δυσκολιας και χρονου που χρειαζονται νομιζω οτι θα κινηθουν σε αλλη κατευθυνση.
Παντως στον φιλο αν ειναι να τον αγχωνει τοσο πολυ ας το βαλει στο γκαραζ για αρχη. Ετσι κι αλλιως θα το νοικιασει. Αν δει και δεν βολευει το ξανασκεφτεται και εδω ειμαστε να να το ξανασυζητησουμε.
Εναλλακτικα νομιζω οτι υοηρχε μια κουκουλα με βαση που επαιζε στο φορουμ, ανν και νομιζω οτι δεν ηταν κ ιδιαιτερα ασφαλης
Σοβαρα? Με τσιμρντομενα καγκελα δεξια αριστερα και πισω τοιχο τα εχει αυτος ο φιλος μου. Δεν λεω οτι δεν γινεται να το κλεψουν. Αλλα με βαση το βαθμο δυσκολιας και χρονου που χρειαζονται νομιζω οτι θα κινηθουν σε αλλη κατευθυνση.
Παντως στον φιλο αν ειναι να τον αγχωνει τοσο πολυ ας το βαλει στο γκαραζ για αρχη. Ετσι κι αλλιως θα το νοικιασει. Αν δει και δεν βολευει το ξανασκεφτεται και εδω ειμαστε να να το ξανασυζητησουμε.
Εναλλακτικα νομιζω οτι υοηρχε μια κουκουλα με βαση που επαιζε στο φορουμ, ανν και νομιζω οτι δεν ηταν κ ιδιαιτερα ασφαλης
Ναι αυτό θα κάνω σε πρώτη φάση, θα πάρω και μια κλειδαριά δισκοφρένου για όταν θα το παρκάρω έξω και στη συνέχεια βλέπουμε. Δεν είναι οικονομικό το θέμα έτσι και αλλιώς, αυτό που με χαλάει με το πάρκινγκ είναι ότι όταν θα θέλω να το πάρω θα έχω λίγο περπάτημα (7-8 λεπτά με γρήγορο ρυθμό το κοντινότερο) και όχι κατεβαίνω-ξεκλειδώνω-φεύγω. Και δεν είναι η απόσταση αλλά η διαδικασία πιο πολύ, αν ήταν στα 200 μέτρα από το σπίτι μου δεν θα ρωτούσα καν. Θα μου πεις αν το έχω κάτω με κουκούλα, αλυσίδα-λουκέτο και κλειδαριά δισκοφρένου πάλι θα έχει μεγάλη διαδικασία το πάρκαρε-ξεπάρκαρε, οπότε μάλλον καλύτερα το κλειστό πάρκινγκ με λίγο περπάτημα, θα είναι και πιο ασφαλές τα βράδια.
sapila racing
01/02/2021, 08:55
Ναι αυτό θα κάνω σε πρώτη φάση, θα πάρω και μια κλειδαριά δισκοφρένου για όταν θα το παρκάρω έξω και στη συνέχεια βλέπουμε. Δεν είναι οικονομικό το θέμα έτσι και αλλιώς, αυτό που με χαλάει με το πάρκινγκ είναι ότι όταν θα θέλω να το πάρω θα έχω λίγο περπάτημα (7-8 λεπτά με γρήγορο ρυθμό το κοντινότερο) και όχι κατεβαίνω-ξεκλειδώνω-φεύγω. Και δεν είναι η απόσταση αλλά η διαδικασία πιο πολύ, αν ήταν στα 200 μέτρα από το σπίτι μου δεν θα ρωτούσα καν. Θα μου πεις αν το έχω κάτω με κουκούλα, αλυσίδα-λουκέτο και κλειδαριά δισκοφρένου πάλι θα έχει μεγάλη διαδικασία το πάρκαρε-ξεπάρκαρε, οπότε μάλλον καλύτερα το κλειστό πάρκινγκ με λίγο περπάτημα, θα είναι και πιο ασφαλές τα βράδια.
Πολύ σημαντικό επίσης την κλειδαρια στο δισκόφρενο να την βάζεις πάντα και παντού.
Κι ας ειναι και για 5 λεπτα.
motojojo
01/02/2021, 10:07
Η κλειδαρια καλύτερα μπροστά ή πίσω? Ή δεν παίζει ρόλο
Πολύ σημαντικό επίσης την κλειδαρια στο δισκόφρενο να την βάζεις πάντα και παντού.
Κι ας ειναι και για 5 λεπτα.
Εννοείται! Τον πρώτο χρόνο ειδικά που θα είναι καινούργιο μη σου πω και στο φανάρι που θα σταματάω θα βάζω κλειδαριά μέχρι να ανάψει πράσινο :p
Η κλειδαρια καλύτερα μπροστά ή πίσω? Ή δεν παίζει ρόλο
Καλύτερα στον πίσω τροχό γιατί θέλει λίγη παραπάνω διαδικασία για να βγει