View Full Version : Έκδοση νέας άδειας κυκλοφορίας?????
EasyRider101
26/01/2021, 20:04
Γεια και χαρά σε όλους!Remember me? Είχα γίνει μέλος και είχα ρωτήσει γνώμες για hornet η sfv gladius και μιας και δεν με αφήσατε να κρεμομαι είπα να ξαναενοχλησω πριν κανω χοντρή βλακεία..
Για να μην πολυλογώ έφαγα 7.400 πιστολιά στον ποπο από τον εμπορα που πήρε το αμπέλι και σαν να μην έφτανε αυτό το αγροτικό μου θέλει να πεθάνει και μετά βιας το κρατώ ζωντανό (nissan king cub 2400 βενζίνη του '87)..Όπως καταλαβαίνετε δεν πηρα τπτ! Αλλά κοντεύω να αρρωστήσω,όλο σκέφτομαι πως θα γίνει να παρω κάτι,το car.gr εχει γίνει το 2ο μου σπίτι....και μου γεννήθηκε η απορία. Γινεται να παρω μοτοσυκλέτα ολόκληρη η οποια δίνεται για ανταλλακτικά η εχει γινει οριστική διαγραφή και να ξαναβάλω πινακίδες και αδεια κυκλοφορίας? Θα βγει φθηνοδουλεια?θα αγανακτησω με τη χαρτουρα και θα το γυρνάω παράνομα ?θα βγει στην τελική σαν το έπαιρνα μεταχειρισμένο η και παραπάνω?.. εριξα μια καλη ματια αλλα ολα τα άρθρα που βρήκα είναι για οχηματα εισαγωγής και επανέκδοση αδειας σε περίπτωση κλοπής η αν χαθεί..Αν κάποιος ξέρει κατι και δεν βαριέται να απαντήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα
Σχετικό άσχετο, αλλά μόνο στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει ο προβληματισμος του "πωλείται όχημα με οριστική διαγραφή"
Όταν διαγράφουμε κάτι, πρέπει να καταστραφει το πλαίσιο.
Τώρα πως εδώ εμείς τα πουλάμε, δεν το έχω αντιληφθεί.
Να αρχίσουμε από τα βασικά: καταλαβαίνεις τον ορισμό της φράσης "οριστική διαγραφή"; Η της φράσης "δίνεται μόνο για ανταλλακτικά"; :rolleyes:
EasyRider101
26/01/2021, 21:46
θα πω πως απο τη στιγμη που η μηχανή ειναι κομπλε αν περασει κτεο η μηχανολογικο η δεν ξερω εγω τι και ειναι κομπλε για κυκλοφορια γτ οχι? Αυτο ειναι το ποιντ που θελω να αναπτυχθεί
θα πω πως απο τη στιγμη που η μηχανή ειναι κομπλε αν περασει κτεο η μηχανολογικο η δεν ξερω εγω τι και ειναι κομπλε για κυκλοφορια γτ οχι? Αυτο ειναι το ποιντ που θελω να αναπτυχθεί
Το οριστική διαγραφή σημαίνει ότι διαγράφεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ το αρχείο με τα στοιχεία της μηχανής στο υπουργείο και η μηχανή δεν φαίνεται πουθενά.
EasyRider101
26/01/2021, 22:19
Οπως πολυ ορθα είπε ο Thyphoon κανονικα θα έπρεπε να μπαινουν σε πρεσα και ξανα στο χυτήριο...σίγουρα δεν εχουν αδεια και πινακίδες αλλα αν υπάρχει ο αριθμός πλαισίου ισως υπάρχει κάποια διαδικασία... Ξαναλεω 《αν γνωρίζει κανεις και δεν βαριέται.....》
EasyRider101
26/01/2021, 22:22
Οκ η οριστική διαγραφή ειναι dead end...με τα ανταλλακτικά? Λογικα το ιδιο αν δεν υπάρχει αριθμός πλαισιου και τα σχετικα ε?
Οκ η οριστική διαγραφή ειναι dead end...με τα ανταλλακτικά? Λογικα το ιδιο αν δεν υπάρχει αριθμός πλαισιου και τα σχετικα ε?
Με το χαρτί οριστικής διαγραφής και υπεύθυνη δήλωση από τον κατοχο μπορείς να το πάρεις μόνο για χρήση ανταλλακτικών
Αν εχεις βρει μια περιπτωση που σου φαινεται καλη αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις για καποιο αλλο μηχανακι ιδιο μοντελο που να εχει χαρτια (σε ο,τι κατασταση κι αν ειναι) και να φτιαξεις απο τα δυο μηχανακια ενα (χρησιμοποιωντας το πλαισιο αυτου που εχει χαρτια). Υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει να πουλιεται μονο το πλαισιο με τα χαρτια. Πχ ας πουμε αν εχεις βρει ενα Transalp 650 απο οριστικη διαγραφη σε καλη κατασταση και καλη τιμη μπορεις με αλλα 200€ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/25911343-honda-transalp-650) και πολυ προσωπικη δουλεια να εχεις μια μηχανη που θα κυκλοφορει κανονικα.
Αν εχεις βρει μια περιπτωση που σου φαινεται καλη αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ψαξεις για καποιο αλλο μηχανακι ιδιο μοντελο που να εχει χαρτια (σε ο,τι κατασταση κι αν ειναι) και να φτιαξεις απο τα δυο μηχανακια ενα (χρησιμοποιωντας το πλαισιο αυτου που εχει χαρτια). Υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει να πουλιεται μονο το πλαισιο με τα χαρτια. Πχ ας πουμε αν εχεις βρει ενα Transalp 650 απο οριστικη διαγραφη σε καλη κατασταση και καλη τιμη μπορεις με αλλα 200€ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/25911343-honda-transalp-650) και πολυ προσωπικη δουλεια να εχεις μια μηχανη που θα κυκλοφορει κανονικα.
Στην παραπάνω περίπτωση, πώς γίνεται κάποιος να πουλάει ως μοτοσικλέτα μόνο το πλαίσιο;
Πώς γίνεται η μεταβίβαση αφού για να ολοκληρωθεί απαιτείται χαρτί από ΚΤΕΟ;
Πώς περνάς ΚΤΕΟ ένα πλαίσιο ως μοτοσικλέτα για να την πουλήσεις;
bros400pgm
27/01/2021, 15:30
Στην παραπάνω περίπτωση, πώς γίνεται κάποιος να πουλάει ως μοτοσικλέτα μόνο το πλαίσιο;
Μήπως λέει απλώς να περάσει ΚΤΕΟ; Άσχετα εάν κοπεί...
Μήπως λέει απλώς να περάσει ΚΤΕΟ; Άσχετα εάν κοπεί...
"Δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ".
bros400pgm
27/01/2021, 16:21
"Δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ".
Αδερφέ δεν ξέρω να το ερμηνεύω η αλήθεια είναι, αλλά σε ισχύ είναι και ένα δελτίο τεχνικό ελέγχου που δηλώνει ότι έχει χαρακτηριστεί για ΜΗ κυκλοφορία.
Δεν ξέρω, απλά λέω...
Καταρχής έχουν κτέο σε ισχύ οι περισσότεροι που πουλάνε. Μπορεί να είναι στην διετία μέσα το "ατύχημα " . Αλλιώς μπορεί να "βγάλουν" ειδικά οι μαντράδες καταλαβαίνετε.
Απο εκέι και πέρα μέχρι πρότινος νομίζω οτι άλλαξε τώρα τελευταία. Μπορούσες να αγοράσεις ένα όχημα με καταθετειμένες πινακίδες κανονικά με μεταβίβαση και μόλις το έφτιαχνες πήγαινες πέρναγες ΚΤΕΟ και μετά έπαιρνες πινακίδες.
Αν η οριστική διαγραφή έχει γίνει μέσα στον χρόνο μπορείς να την ακύρωσεις και να πάρεις εκ νέου πινακίδες.
Lioulios
27/01/2021, 17:21
Mε οριστικη διαγραφη και να ξανακινηθει το οχημα , γινεται μονο αν το παρεις και το εχεις για χριση πιστας .
Ειτε χωματινο ,ειτε σουπερσπορ και να το πηγαινεις και φορτωμενο.
Κανονικα οταν διαγραφεται ενα οχημα , πρεπει να παει για καταστροφη,αλλα τα ανταλλακτικα που εχει πανω ,εχουν καποια αξια και ετσι καποιοι τα πουλανε για αυτον το λογο.
EasyRider101
27/01/2021, 20:25
Είδα ακόμα μια αγγελία που λεει οριστική διαγραφή,αγορά με υπεύθυνη δήλωση για ανταλλακτικά η track day ΜΟΝΟ. Ετσι το τόνιζε κιόλας!...αρα ίσως θα πρέπει να υπάρχει καποια παραδομένη πινακιδα η ισως οι μαντραδες τα έχουν σε καποια (ακινησία) λογο επαγγέλματος...θα παρω αυριο δυο τηλέφωνα μηπως ξερουν οι ίδιοι και θα ενημερώσω
Γινεται μεταβιβαση με ενδειξη ''οχι για κυκλοφορια''.Και οταν το ετοιμασεις εχει μια διαδικασια και περνεις αδεια κυκλοφοριας,καπως ετσι,μπορει να κανω λαθος σε καποιες λεπτομερειες,αλλα γινεται
Είδα ακόμα μια αγγελία που λεει οριστική διαγραφή,αγορά με υπεύθυνη δήλωση για ανταλλακτικά η track day ΜΟΝΟ. Ετσι το τόνιζε κιόλας!...αρα ίσως θα πρέπει να υπάρχει καποια παραδομένη πινακιδα η ισως οι μαντραδες τα έχουν σε καποια (ακινησία) λογο επαγγέλματος...θα παρω αυριο δυο τηλέφωνα μηπως ξερουν οι ίδιοι και θα ενημερώσω
Οριστικη διαγραφη στο ειπανε και ποιο πανω ειναι οριστικη,δεν υπαρχει η πινακιδα,εχει παραδοθει και καταστραφει,δεν γινεται να την ξαναπαρεις η να ξαναβγαλεις αδεια.Γι αυτο λεει μονο για ανταλλακτικα η τρακ ντει
Δεν θες να καταλάβεις, οκ:wave2:
Έμαθα ότι μπορεις να ξαναβγάλεις πινακίδα μετά από οριστική διαγραφή
EasyRider101
28/01/2021, 01:40
Αρα η ελπίδα όντως πεθαίνει τελευταία Bowleno! Ενα μεγάλο shot out στον viper και στον billyka για το φως στην υπόθεση
Αρα η ελπίδα όντως πεθαίνει τελευταία Bowleno! Ενα μεγάλο shot out στον viper και στον billyka για το φως στην υπόθεση
Σε τρολλάρει και δεν το κατάλαβες.... ΔΕΝ ξαναβγαίνει πινακίδα σε όχημα που του έγινε οριστική διαγραφή πως να το πούμε αλλιώς πια; Το θέμα δεν είναι απλά ένα "καταστρέφεται η πινακίδα του"....
EasyRider101
28/01/2021, 07:00
Really? Ελάτε ρε παιδιά μην με γλεντάτε έτσι,σε αναμμένα κάρβουνα κάθομαι
doctor_john
28/01/2021, 07:41
Δεν γίνεται νόμιμα και οικονομικά. Σε τέτοια ανάγκη αγοράζεις με δόσεις.
Really? Ελάτε ρε παιδιά μην με γλεντάτε έτσι,σε αναμμένα κάρβουνα κάθομαι
Εσύ επιτρέπεις να σε γλεντάνε με την επιμονή σου.... Όλοι εδώ σου είπαμε ότι δεν γίνεται και εσύ τον χαβά σου. Ε, δεν θα βρίσκονταν μερικοί να σε δουλέψουν; Και πολύ άργησαν κιόλας.... Αν γινόταν θα το κάναμε οι περισσότεροι εδώ μέσα....
Shinigami Ryuk
28/01/2021, 10:20
Με σαλιο και υπομονη λενε αγαπητε EasyRider101.
Θεσε τις προτεραιοτητες σου με βαση τις αναγκες σου,κανε υπομονη,μασε τα λεφτα που χρειαζονται και πανε παρε ενα μηχανακι της προκοπης.Μην μπλεξεις με μεταξωτα βρακια ειδικα εαν δεν εχεις τις γνωσεις για να βαλεις προσωπκο κοπο σε αυτο το εγχειρημα.
Συνηθως οι λυσεις που ειναι βασισμενες στο συναισθημα και οχι στην λογικη οδηγουνε στο να χασεις στο τελος.
Lioulios
28/01/2021, 10:21
Ο λογος που δεν γινεται ειναι γιατι αν γινόταν ....θα γινόντουσαν και πολλες μπουγαδες,πραγμα που δεν το θελει κανεις εκτος απο αυτον που κανει τη μπουγαδα .
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .
Παρακάτω τι μπορείς να κάνεις
http://policenet.gr/forum/26047
EasyRider101
28/01/2021, 12:23
Λοιπόν για να μην με βρίζετε στα τελευταία...απο την ημερομηνία οριστικής διαγραφής υπάρχει η δυνατότητα επανακυκλοφορίας εντός 12μηνου,με πολυ χαρτουρα και τρέξιμο εννοείται..βεβαια Ελλάδα ζούμε αλλος ειπε σε ενα φορουμ πως μετα απο χρόνια ακόμα το αυτοκίνητο του φεναιται κανονικότατα στο σύστημα του και αναγκάστηκε να δηλώσει κλοπή για να τελειώσει με την ιστορία.Αυτα περί οριστικής διαγραφής..Τώρα που έφαγα κανα δυο ακυρα και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα συνειδητοποίησα πως αν υπήρχε λύση θα το κάνανε πολλοί και πιο μπροστά...Οπότε μάλλον θα γίνει με τον παλιο γνωστό τρόπο, αιμα σάλιο και ιδρώτα... Σε πια κατηγορία θα μπορούσε να συζητηθεί γενικά η γνώμη μου για κάποια μοντέλα και οι απόψεις σας η η εμπειρίες σας?
Μου είπαν του είπαν σου είπαν.... Όποιος λέει τέτοιες παπάτζες, να στο αποδείξει δείχνοντας σου και το σχετικό φεκ... ΔΕΝ γίνεται λέμε!
Lioulios
29/01/2021, 20:58
Αυτο με το 12μηνο ειχε ξαναακουστει και εδω μεσα ...αλλα ειναι μουφα .
Δεν υπαρχει καπου γταμμενο στα φεκ που λεει και ο μπολένο
Επίθετο
οριστικός
που γίνεται για πάντα, που δεν πρόκειται να αλλάξει
patsavour
30/01/2021, 10:11
Οριστικη αμφιβολία
Η αμφιβολια που οτι και να του πεις του αλλουνου θα υπαρχει στο μυαλο του.
Πήγαινε με φωτοαντιγραφο από φόρουμ που λέει ότι μπορείς να πάρεις πίσω άδεια πινακίδα. Νομίζω θα το δεχτούν. Τι φεκ και βλακειες . Εδώ το λέει όλος ο κόσμος ότι γίνεται
doctor_john
30/01/2021, 11:19
Συμμετάσχουμε με λάθος στόχο εξαρχής στο θέμα.
...έφαγα 7.400 πιστολιά...
Με ποιο τρόπο; κάποια αποδεικτικά στοιχεία; οχι απαραίτητα για να κινηθείς νομικά, απλά να επαληθεύουν ξεκάθαρα ότι σε έκλεψαν.
Είναι πολύ μικρή η χώρα για να κρυφτεί κάποιος και εμείς αρκετοί για να κάνουμε ΝΟΜΙΜΑ την ζωή δύσκολη σε κάθε εμποράκο.
EasyRider101
02/02/2021, 19:23
Είναι το 《μαύρο》υπόλοιπο της συμφωνίας...κανένα στοιχείο κανένα αποδεικτικό...και να υπήρχαν δεν σώζεται...πριν 8 χρόνια είχαμε φάει 10.000 και ο ίδιος ο δικηγόρος είπε άστο...δεν εχουν τπτ στο όνομα τους το οποίο αναγράφεται στα τιμολόγια και αμα τους κυνηγήσεις χάσιμο δικο σου ειναι...επαγγελματίες ειναι οι άνθρωποι δεν πάνε με τον σταυρο στο χέρι
EasyRider101
02/02/2021, 19:31
Σόρρυ που απαντώ καθυστερημένα αλλα νομιζα πως το θεματάκι μου είχε ψιλοπεθάνει...αλλα nope...το trollαρισμα συνεχίζεται :-)
Lioulios
02/02/2021, 19:39
Εβγαλες αδεια ;
EasyRider101
02/02/2021, 19:56
Όχι το παρατησα το θέμα
EasyRider101
02/02/2021, 20:02
Εχει παρει κάνεις μηχανη μεσω μεταφορικής? Να του το φέρουν σπιτι δλδ έτοιμο μεταβιβασμενο?πχ καποιος απο Θεσσαλονίκη να πάρει ετσι μηχανακι απο Αθήνα?
o_gavros
02/02/2021, 20:49
φίλε, συμπάθα με, αλλά νομίζω ότι προσπαθείς να εκβιάσεις καταστάσεις και συνήθως το αποτέλεσμα του εκβιασμού δεν είναι καλό.
EasyRider101
02/02/2021, 21:45
Φίλε συμπαθα με αλλα what tha fuck are you talking about? Για αναλυσε το γτ δεν σε καταλαβα
o_gavros
02/02/2021, 22:08
κάνω λάθος όταν συμπεραίνω ότι λόγω έλλειψης του απαραίτητου μπαγιόκου (και προφανώς πάνω στην δίψα σου να αποκτήσεις μηχανακι) ψάχνεσαι για λύσεις, πως να το πω, όχι τόσο συμβατικές;
Αν ναι, τότε ζητάω συγνώμη, θεώρησε ότι δεν είπα τίποτα και συνεχίζουμε.
EasyRider101
02/02/2021, 22:47
Ε ναι ρε bro προσπαθώ να κανω τα αδύνατα δυνατά γτ δεν την παλεύω άλλο!..αν είχα την άνεση και το κασέρι δεν θα έψαχνα για νεες αδειες ουτε θα κοιτούσα γενικα μηχανές πανελλαδικά, θα πηγαινα δίπλα Θεσσαλονίκη και τέλος...Αλλά σαν να μην έφταναν ολα τα αλλα ειναι και το λοκ νταουν.
doctor_john
03/02/2021, 00:00
Σε νιώθουμε όλοι, το θέμα είναι ότι θα ταλαιπωρηθείς, θα σου κοστίσει και πιθανότατα θα καθυστερήσεις να καβαλήσεις.
Οι μοτό που σου αρέσουν έχουν λογικές τιμές, ψάξε τις σε καταστήματα που μπορείς να βάλεις δόσεις.
Είναι μεγάλο μανίκι αυτό που προσπαθείς, για εμένα δεν έχει νόημα σε μοτό που κυκλοφορούν στην αγορά.
Να στο πώ αλλιώς, στήνεις μια εξίσωση χωρίς σταθερές απο μέρους σου.
Αν ήσουν μηχανικός ή είχες εξοπλισμένο μηχανικό δωρεαν, αν είχες την άδεια αλλά η μοτό είχε καταστραφεί, ακόμα και αν είχες μοτό αγορασμένη μαύρα από τουρίστα
θα είχες ελπίδες.
Να ψάξεις άδεια, μοτό, ακρες να νομιμοποιήσεις και μηχανικό είναι πολύ.
EasyRider101
03/02/2021, 00:10
Συνηθως Έχουν και ενα χιλιάρικο πάνω ρε γμτ...μαλλον εκεί θα καταλήξω ομως γτ άμεση λύση είναι μόνο αυτή...θα δείξει
doctor_john
03/02/2021, 00:19
Δεν έχουν ένα χιλιάρικο πάνω, εμείς δεν έχουμε το ποσό χιλια ευρώ λιγότερα.
Ο ιδιώτης που την πουλά χιλια κάτω το κάνει γιατί ζητά όλο το ποσό.
Το κατάστημα θα πληρώσει κάποιο ποσοστό στην τράπεζα που θα πληρώσει για εσένα και έχει αγοράσει την μοτό απο ιδιώτη..
Το 'σκισα στην απλοποίηση αλλά νομίζω καταλαβαίνεις την λογική.
EasyRider101
03/02/2021, 06:33
Όντως,απλοικος και περιεκτικός,χαχα. Ναι δεν λεω οτι είναι καθαρά στην τσέπη τους το χιλιάρικο στο κατω κατω μαγαζι κρατάνε αλλά είναι μεγαλύτερο το ποσό
Lioulios
03/02/2021, 13:35
Εχω κανει 2 φορες το εξης :
Ειδα μηχανακι απο πολυ μακρυα και το κανονισα να το παρω με μεταφορικη.
Ομως ...Δεν ερχονται με μεταβιβαση.
Ερχεται η μοτο με ολα τα απαραιτητα εγγραφα,δηλωσεις ,εξουσιοδοτησεις κτλ και με αυτα πας και κανεις μεταβιβαση στο ονομα σου στον τοπο σου.
Πρωτη περιπτωση...Ενα σκουτερ που ηρθε στην Κρητη απο Λάρισσα , το ειδε για εμενα εκει καποιος γνωστος και εδωσε οκ ,μου το στειλανε αφου το εξοφλησα .
και 2η περοπτωση, μεγαλη μοτο απο Κερκυρα ,ηρθε στην Αθηνα ενω ημουν εγω εκει .την κοιταξα ,εδωσα οκ ...πληρωσα τα χρηματα στην μεταφορικη και εκεινοι μου εδωσαν τα χαρτια.
Ειχα ηδη καταβαλει το ποσο της μεταφορας πηγαινε ελα Κερκυρα -Αθηνα σε περιπτωση που κατι δεν μου αρεσε και την επεστρεφα πισω.
Πληρωσα δηλ μετα την διαφορα.
Ολοι οι προορισμοι απο και προς Αθηνα (συνηθως Ρεντη) εχουν τους δικους τους και υπαρχει μια καποια εμπιστοσυνη και μακροχρόνια συνεργασια.
Κοιτα λοιπον μπας και βγαλεις ακρη καπως ετσι.
Τα μεταφορικα διαφερουν οπως καταλαβαινεις απο περιπτωση σε περιπτωση
Εχω κανει 2 φορες το εξης :
Ειδα μηχανακι απο πολυ μακρυα και το κανονισα να το παρω με μεταφορικη.
Ομως ...Δεν ερχονται με μεταβιβαση.
Ερχεται η μοτο με ολα τα απαραιτητα εγγραφα,δηλωσεις ,εξουσιοδοτησεις κτλ και με αυτα πας και κανεις μεταβιβαση στο ονομα σου στον τοπο σου.
Πρωτη περιπτωση...Ενα σκουτερ που ηρθε στην Κρητη απο Λάρισσα , το ειδε για εμενα εκει καποιος γνωστος και εδωσε οκ ,μου το στειλανε αφου το εξοφλησα .
και 2η περοπτωση, μεγαλη μοτο απο Κερκυρα ,ηρθε στην Αθηνα ενω ημουν εγω εκει .την κοιταξα ,εδωσα οκ ...πληρωσα τα χρηματα στην μεταφορικη και εκεινοι μου εδωσαν τα χαρτια.
Ειχα ηδη καταβαλει το ποσο της μεταφορας πηγαινε ελα Κερκυρα -Αθηνα σε περιπτωση που κατι δεν μου αρεσε και την επεστρεφα πισω.
Πληρωσα δηλ μετα την διαφορα.
Ολοι οι προορισμοι απο και προς Αθηνα (συνηθως Ρεντη) εχουν τους δικους τους και υπαρχει μια καποια εμπιστοσυνη και μακροχρόνια συνεργασια.
Κοιτα λοιπον μπας και βγαλεις ακρη καπως ετσι.
Τα μεταφορικα διαφερουν οπως καταλαβαινεις απο περιπτωση σε περιπτωση
Έχω την εντύπωση ότι σε λάθος θρεντ το έγραψες....
EasyRider101
03/02/2021, 19:21
Ευχαριστώ Lioulios!